Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-02-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπροστά σε κρίσιμες συνεδριάσεις
  • [02] Σταθερή η διάθεση, άστατος ο καιρός
  • [03] Μιανμάρ: Απελευθέρωση 84χρονου αντιφρονούντα
  • [04] ΕΝΑΕ: Επιστολή για τα προνοιακά επιδόματα
  • [05] Ν. Μπακογιάννη: Δηλώνει παρούσα μέσα από συνέντευξη

    [01] Μπροστά σε κρίσιμες συνεδριάσεις

    Σαββατο, 13 02 2010 20:59

    Σημαντικές συνεδριάσεις για την ελληνική οικονομία, αλλά και την Ευρωζώνη, περιλαμβάνει το πρόγραμμα των επόμενων ημερών και ιδιαίτερα τις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin, τη Δευτέρα και την Τρίτη. Κρίσιμο χρονικό διάστημα θεωρείται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, όπου θα εκτιμηθεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εάν εκτιμήσουν ότι δεν έχουν αποδοθεί τα αναμενόμενα, από το πρόγραμμα σταθερότητας, θα ζητήσουν πρόσθετα και πιο σκληρά μέτρα.

    Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, υπογράμμισε σε όλους τους τόνους ότι Ελλάδα θα περάσει τον σκόπελο με την συμβολή όλων των πολιτών, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου μεταβαίνει στις Βρυξέλλες με βασικά όπλα τις πρώτες αποφάσεις όπως είναι η Νέα Στατιστική υπηρεσία, η εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών στο δημόσιο ,η απελευθέρωση των υπηρεσιών και οι περικοπές επιδομάτων.

    Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τη Μόσχα, έπειτα από πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του Βλάντιμιρ Πούτιν. Επίσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας. Στην ατζέντα των συνομιλιών είναι ενεργειακά, εξοπλιστικά και πολιτιστικά θέματα. Στις 18 Φεβρουαρίου ο κ. Παπανδρέου θα επισκεφτεί το Λονδίνο.

    Aπό την πλευρά της η κυβέρνηση για άλλη μια φορά κατηγόρησε τη ΝΔ για την οικονομική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα.

    "Βοήθεια υπό όρους"

    Το Eurogroup θα συνδράμει την Ελλάδα, εφόσον και αυτή τηρήσει τις δεσμεύσεις της για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Le Temps της Γενεύης.

    Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ: "Οποιαδήποτε μορφή λάβει μία βοήθεια προς την Ελλάδα, αναφέρει ο κ. Γιούνκερ, θα πρέπει να διακρίνεται από συνέπεια, αποφασιστικότητα και συντονισμό εντός της ευρωζώνης. Οποιοδήποτε εργαλείο χρησιμοποιηθεί θα είναι εργαλείο αλληλεγγύης και όχι γενναιοδωρίας, θα συνοδεύεται από όρους και δεν θα δοθεί δωρεάν. Αν όμως η Ελλάδα κάνει τις αναγκαίες προσπάθειες, οι χρηματαγορές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα εφαρμοσθεί η (κοινοτική) αλληλεγγύη. Νομίζω ότι οι αγορές συμπεριφέρονται με υπερβολή και κερδοσκοπούν στην πιθανότητα μη αντίδρασης της ευρωζώνης. Διαπράττουν λάθος. Δεν θα αφήσουμε να πέσει η Ελλάδα".

    Δημοσκόπηση

    Ενδιαφέρουσα είναι η δημοσκόπηση της εταιρίας AΛΚΟ, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα".

    Απαραίτητα θεωρούν τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, το 65% των ερωτηθέντων, το 24,9% δε συμφωνεί και το 10,1% δεν έχει γνώμη. Επίσης έξη στους δέκα πολίτες θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός με τις πρωτοβουλίες του κινείται σε σωστή κατεύθυνση, το 27,4 κρίνει ότι είναι λάθος και το 11,9% δεν απαντά.

    Επαρκή χαρακτηρίζουν τα μέτρα το 38,5% των ερωτωμένων, ανεπαρκή το 41.1% και χωρίς άποψη είναι το 20,4%.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Σχετικά άρθρα: Αποφασισμένη για τήρηση του ΠΣΑ η κυβέρνηση Είδηση: 33289

    [02] Σταθερή η διάθεση, άστατος ο καιρός

    Σαββατο, 13 02 2010 20:18

    Με κύριο χαρακτηριστικό τον άστατο καιρό κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα. Τοπικές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπει η ΕΜΥ. Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκονται τα μέτρα της τροχαίας, ενώ η κίνηση μπορεί να χαρακτηριστεί ομαλή και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα. Σειρά εκδηλώσεων πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις και σε αρκετούς Δήμους της χώρας.

    Στην αγορά κορυφώνεται η κίνηση, με τις τιμές στα Σαρακοστιανά είδη να κινούνται στα ίδια επίπεδα με τα περσινά. Την Κυριακή η αγορά θα είναι ανοιχτή από τις 10 το βράδυ έως τη μία το μεσημέρι της Δευτέρας. Για καταγγελίες ή παράπονα, οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στη ΓΓ Καταναλωτή, στον αριθμό 1520.

    Κυριακή 14-02-2010

    γενικά χαρακτηριστικά - προειδοποιήσεις

    Από το απόγευμα ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο βόρειο ιόνιο την ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στη δυτική στέρεα την κεντρική και ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και τα Νησιά του βόρειου και ανατολικού αιγαίου.

    Στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία χιονοπτώσεις προβλέπονται ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

    Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, πρόσκαιρα μέχρι και 9 μποφόρ.

    Αττική

    Καιρός: αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και αργότερα πιθανώς καταιγίδες.

    Άνεμοι: ασθενείς και Από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Καιρός: αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και Από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και αργότερα καταιγίδες. χιονιά στα ορεινά και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά.

    Άνεμοι: ασθενείς και Από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα γίνουν βόρειοι και τη νύχτα θα ενισχυθούν.

    Θερμοκρασία: Από 02 έως 09 βαθμούς κελσίου.

    Kαθαρά Δευτέρα

    Καιρός: στο ιόνιο, τα ηπειρωτικά και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού αιγαίου νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στα βορειοανατολικά θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονιά στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς και σε περιοχές της δυτικής κυρίως Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες βροχές τις πρωινές ώρες.

    Άνεμοι: αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, που γρήγορα και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

    Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση. Είδηση: 33288

    [03] Μιανμάρ: Απελευθέρωση 84χρονου αντιφρονούντα

    Σαββατο, 13 02 2010 18:13

    Στην απελευθέρωση αντιφρονούντα προχώρησε η στρατιωτική δικτατορία στη Μιανμάρ, μετά από επταετή κατ' οίκον περιορισμό. Πρόκειται για τον 84χρονο Τιν Ο, δεύτερο στην ιεραρχία τoυ αντιπολιτευόμενου Εθνικού Συνδέσμου για τη Δημοκρατία (NLD).

    Υπενθυμίζεται ότι η ηγέτης του κόμματος Αούνγκ Σαν Σου Κίι βρίσκεται επίσης σε κατ' οίκον περιορισμό τα 14 από τα τελευταία 20 χρόνια και τον περασμένο Μάιο καταδικάστηκε σε 18 επί πλέον μήνες. Το NLD αν και είχε κερδίσει τις εκλογές το 1990, υπέστη σκληρές διώξεις και περιορισμούς την τελευταία εικοσαετία από το στρατιωτικό καθεστώς. Στην ασιατική χώρα πρόκειται να διεξαχθούν εκλογές και η απελευθέρωση του Τιν Ο, ενδεχομένως να είναι προάγγελος κάποιων έστω μικρών βημάτων φιλελευθεροποίησης, σε μια χώρα που οι πολιτικοί κρατούμενοι είναι τουλάχιστον 2.100.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Είδηση: 33281

    [04] ΕΝΑΕ: Επιστολή για τα προνοιακά επιδόματα

    Παρασκευη, 12 02 2010 15:41

    Το θέμα της περικοπής των επιχορηγήσεων των προνοιακών επιδομάτων προβληματίζει την Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας και για το λόγο αυτό απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, την υπουργό Υγείας & Κοινων. Αλληλεγγύης Μ. Ξενογιαννακοπούλου, τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση.

    Όπως αναφέρει στην επιστολή ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος: "Θέλουμε να σας επισημάνουμε το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται από την μη δυνατότητα καταβολής της μηνιαίας δόσης σε μεγάλο αριθμό επιδοματούχων (νεφροπαθείς, παραπληγικοί, ανασφάλιστοι κ.λ.π.), οι οποίοι έχουν μεγάλη ανάγκη του μηνιαίου επιδόματος. Ο αριθμός αυτών των επιδοματούχων δεν επιδέχεται ουδεμία μείωση και συνεπώς και το σύνολο της μηνιαίας δόσης που απαιτείται ως κρατική επιχορήγηση. Εξίσου σοβαρό πρόβλημα είναι και ο διαχωρισμός ποιοι θα πληρωθούν έγκαιρα και ποιων η πληρωμή θα μετατοπιστεί για αργότερα, αφού η επιχορήγηση δεν θα επαρκεί για όλους . Επειδή η υποχρέωση καταβολής των επιδομάτων αυτών είναι καθαρά κρατική υπο χρέωση και ανελαστική, σας παρακαλούμε για την εξαίρεση αυτής της κατηγορίας επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, από τους περιορισμούς που επιφέρουν οι δύο προαναφερθείσες Υπουργικές αποφάσεις.

    Τέλος, θέλουμε να σας επισημάνουμε ότι πέραν της δύσκολης οικονομικής θέσης που θα βρεθούν οι επιδοματούχοι συμπολίτες μας, οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις θα εισπράξουν ως τελικός αποδέκτης τα παράπονα των συμπολιτών μας, αν και ουδεμία ευθύνη έχουν".

    Είδηση: 33251

    [05] Ν. Μπακογιάννη: Δηλώνει παρούσα μέσα από συνέντευξη

    Σαββατο, 13 02 2010 19:41

    Επανεμφάνιση στο πολιτικό σκηνικό, με συνέντευξή της στην εφημερίδα Βήμα της Κυριακής, πραγματοποίησε η Ντόρα Μπακογιάννη, "μετά από μια περίοδο σκέψης και περισυλλογής", όπως αναφέρει η ίδια. Επίσης η κ. Μπακογιάννη σημειώνει ότι τα κόμματα που δημιουργούνται από πικρίες η προσωπικές στρατηγικές είναι καταδικασμένα όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν.

    Αναφερόμενη στην υπόθεση Siemens η κ. Μπακογιάννη δηλώνει ότι απαιτεί την εξεταστική επιτροπή, λέγοντας ότι η σχέση της με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο ήταν καθαρά κοινωνική.

    Σχολιάζοντας το εσωκομματικό τοπίο στη Ν.Δ. η συνδιεκδικήτρια με τον κ. Σαμαρά, της προεδρίας του κόμματος, δήλωσε ότι νοιώθει εν μέρει ανεπιθύμητη.

    "Υπάρχουν ενδείξεις και επιλογές που σίγουρα δεν με βρίσκουν σύμφωνη. Αλλά είναι δικαίωμα κάθε αρχηγού να επιλέγει συνεργάτες. Ανανέωση δεν σημαίνει ότι αλλάζουμε τις παλιές κλειστές ομάδες με νέες", σχολίασε η πρώην υπουργός Εξωτερικών.

    Μιλώντας για τον κ. Καραμανλή, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι: "νομίζω ότι προσωπικώς τήρησε στάση ουδετερότητας στην εκλογή νέου αρχηγού, οι περισσότεροι συνεργάτες και στενοί του άνθρωποι όμως είναι γνωστό ότι στήριξαν Σαμαρά".

    Ο βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας θα είναι ο επόμενος γενικός γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, κατά την εκλογή που θα γίνει δια βοής την ερχόμενη Παρασκευή.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 33287


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 13 February 2010 - 21:52:20 UTC