Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-02-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γαλλία: Αλλαγές σε ασφαλιστικό - φορολογία
  • [02] Παραμένει σε επιφυλακή ο Έβρος
  • [03] Ανοιχτός ο Προμαχώνας-Συνάντηση με Καρχιμάκη

    [01] Γαλλία: Αλλαγές σε ασφαλιστικό - φορολογία

    Δευτερα, 15 02 2010 15:41

    Στην τροχιά αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα της Γαλλίας, κινείται η κυβέρνηση της χώρας. Με θέμα τον ορισμό της ημέρας έναρξης των συνομιλιών, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του προέδρου της χώρας Νικολά Σαρκοζί, με εκπροσώπους των συνδικάτων. Για αναπόφευκτες αλλαγές λόγω της οικονομικής κρίσης, έκανε λόγο ο κ. Σαρκοζί, ενώ οι εργαζόμενοι αντιδρούν σε αυτές τις αλλαγές.

    Παρέμβαση και στο φορολογικό επίπεδο πραγματοποιεί η κυβέρνηση στη Γαλλία, έχοντας στόχο τις εταιρίες που έχουν εγκαταστάσεις σε 18 χώρες που θεωρούνται φορολογικοί παράδεισοι.Όπως αναφέρει η εφημερίδα Le Figaro, εκτιμάται ότι οι εισφορές που διαφεύγουν λόγω της κατάστασης αυτής, ανέρχονται από 15% ως 50%. Παράλληλα θα καταργηθεί το 95% των φορολογικών απαλλαγών στα μερίσματα που καταβάλλονται από τις θυγατρικές στις μητρικές εταιρίες, αν η θυγατρική έχει έδρα στους 18 "φορολογικούς παραδείσους".

    Στις χώρες αυτές συγκαταλέγονται νησιωτικές χώρες της Καραϊβικής, αρκετές χώρες της Κεντρικής Αμερικής, όπως η Κόστα Ρίκα και ο Παναμάς, αρκετά νησιά του Ειρηνικού το Μπρουνέι και οι Φιλιππίνες.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό, Γερμανικό

    Σχετικά άρθρα: Γαλλία: Απεργίες στην ΙΚΕΑ

    Είδηση: 33317

    [02] Παραμένει σε επιφυλακή ο Έβρος

    Δευτερα, 15 02 2010 13:00

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένει ο νομός Έβρου όπου υπερχείλισαν τα νερά του ποταμού, πλημμυρίζοντας 120.000 στρέμματα, ενώ εκτός λειτουργίας έχει τεθεί το σιδηροδρομικό δίκτυο. Σε ετοιμότητα για ενδεχόμενη εκκένωση βρίσκονται οι κοινότητες Πραγγί και Λαγηνά, ενώ συνεργεία της νομαρχίας προσπαθούν να ενισχύσουν τα αναχώματα.

    Τραγική είναι η κατάσταση στα Λάβαρα του Δήμου Ορφέα στο Νομό Έβρου, όπου πλημμυρίζουν σπίτια, ενώ τα νερά έχουν καλύψει μεγάλο μέρος του οικισμού.

    Ήδη εκκενώθηκαν πέντε κατοικίες από τις οποίες οι κάτοικοι πήραν και τις οικοσκευές τους. Άλλα δεκαπέντε άτομα έφυγαν από τα σπίτια τους και διαμένουν σε ξενοδοχείο της περιοχής.

    Το χωριό Πόρος του Δήμου Φερών εκκενώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας. Περίπου 20 κατοικίες εκκενώθηκαν στα Λάβαρα.

    Η στάθμη των νερών ανεβαίνει και εκτιμάται ότι και άλλοι άνθρωποι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

    Το πρωί έγινε έκτακτη σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου του Δήμου Ορφέα, παρουσία του επάρχου Β. Έβρου και με τη συμμετοχή Πυροσβεστικής - Αστυνομίας - Στρατού και τοπικών Εθελοντικών Οργανώσεων για λήψη άμεσων μέτρων αντιμετώπισης της κατάστασης.

    Ο νομάρχης Έβρου Νίκος Ζαμπουνίδης μίλησε για πρωτοφανή κατάσταση, καθώς οι πλημμύρες δημιουργούνται κυρίως από τοπικά νερά και όχι από τα νερά των φραγμάτων της Βουλγαρίας, που αναμένεται να διοχετευτούν στον Άρδα και τον Έβρο τις επόμενες ώρες, μιας και τα φράγματα της γειτονικής χώρας έχουν ήδη υπερχειλίσει.

    Η Νομαρχία Έβρου ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν πλημμυρίσει 120.000 στρέμματα, μετά και από υποχώρηση αναχώματος στην περιοχή των Κήπων, από τα οποία, τα 45.000 είναι καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ενώ όλα τα ποτάμια έχουν ξεπεράσει το όριο συναγερμού.

    Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Ζαμπουνίδη για την άρνηση του ΟΣΕ να διαθέσει λεωφορεία για την κάλυψη του δρομολογίου Αλεξανδρούπολη - Δίκαια, καθώς η σιδηροδρομική γραμμή, σε πολλά σημεία έχει πλημμυρίσει. Το Νομαρχιακό Διαμέρισμα Έβρου καλύπτει μόνο 6 δρομολόγια σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ Έβρου.

    Στη Βουλγαρία υπερχείλισε η μεγάλη λίμνη "Βάγια" στα βόρεια περίχωρα του Μπουργκάς και σημειώθηκε μεγάλη άνοδος της στάθμης του ποταμού Άρδα, τη ροή του οποίου συγκροτούν διαδοχικά τρία μεγάλα φράγματα στην περιοχή από την Κίρτζαλι μέχρι τα σύνορα της Ελλάδας. Οι συνέπειες ειδικά από τον ποταμό Άρδα, επηρεάζουν άμεσα και τη χώρα μας.

    ΠΗΓΕΣ:ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 33316

    [03] Ανοιχτός ο Προμαχώνας-Συνάντηση με Καρχιμάκη

    Δευτερα, 15 02 2010 12:12

    Ανοιχτός είναι και την Δευτέρα ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα, με τους αγρότες, που παραμένουν εκεί με τα τρακτέρ τους, να μην παρεμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων. Εκ μέρους των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων Σερρών, ο κ. Γιώργος Κασάπογλου δήλωσε ότι οι αγρότες δεν θα κλείσουν, κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα σύνορα λόγω τις επιστροφής των εκδρομέων. Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να κλείσει ο Προμαχώνας, αργά το βράδυ. Την Τρίτη το πρωί έχει προγραμματιστεί συνάντηση των αγροτών με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλη Καρχιμάκη στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, όπου θα τεθούν τα τοπικά αιτήματα των αγροτών.

    ΠΗΓΕΣ:ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 33314


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 15 February 2010 - 17:52:18 UTC