Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-02-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παράνομη κρίθηκε η απεργία των τελωνειακών
  • [02] Σύγκρουση για την οικονομία- Αντιπαράθεση για τον 14ο μισθό
  • [03] Έπεσε η κυβέρνηση συνασπισμού της Ολλανδίας
  • [04] Τραγωδία σε τζαμί στο Μαρόκο
  • [05] Αφρικανική σκόνη πάνω από τη χώρα
  • [06] Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την οικονομία
  • [07] Π.ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ:«Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στην ευρωζώνη, η ευρωζώνη πιστεύω ότι θα δώσει λύση στα προβλήματα.»
  • [08] Αποσύρει την προσφυγή της η Τιμοσένκο
  • [09] Το διαστημόπλοιο Εντέβορ επιστρέφει στη Γη
  • [10] Πάρτι συνοικεσίων από το Twitter
  • [11] Βραδιές Κουκλοθέατρου στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη

    [01] Παράνομη κρίθηκε η απεργία των τελωνειακών

    Σαββατο, 20 02 2010 11:49

    Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, το απόγευμα του Σαββάτου, η απεργία των τελωνειακών, με το σκεπτικό ότι δεν είχε προκηρυχθεί -όπως προβλέπει ο νόμος- τέσσερις μέρες νωρίτερα. Η απόφαση ελήφθη μετά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών, καθώς οι κινητοποιήσεις έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην αγορά. Πάντως, τελωνειακοί στη Βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη έχουν ήδη σπάσει την απεργία και οι περιοχές αυτές τροφοδοτούνται κανονικά με καύσιμα. Σημειώνεται ότι βυτιοφόρα από τη συμπρωτεύουσα βρίσκονται καθ' οδόν προς την Αθήνα, ενώ μερικά έφτασαν ήδη και τροφοδότησαν πρατήρια με καύσιμα. Ορισμένες επαγγελματικές ομάδες που αμείβονται προνομιακά πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να θυσιάσουν κάτι, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Έκκληση στους τελωνειακούς να σταματήσουν άμεσα τις κινητοποιήσεις απευθύνουν έμποροι και ΕΒΕΑ.

    Προβλήματα στα πρατήρια της Αττικής

    Mε τους εκπροσώπους των τελωνειακών υπαλλήλων, οι οποίοι παρέμειναν αμετακίνητοι σε ό,τι αφορά τη συνέχιση της απεργίας τους, συναντήθηκε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Στο μεταξύ, τα περισσότερα πρατήρια της Αττικής έχουν ξεμείνει από αμόλυβδη. Οι εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών έχουν ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να τους επιτραπεί η εξαγωγή καυσίμων από τις εγκαταστάσεις τους χωρίς την παρουσία τελωνειακών, να καταβάλουν τους φόρους στις ΔΟΥ ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και όταν λήξει η απεργία να γίνει έλεγχος από τους τελωνειακούς.

    Θεσσαλονίκη

    Εκατοντάδες βυτιοφόρα έχουν συγκεντρωθεί στο χώρο των διυλιστηρίων των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) στην περιοχή της Νέας Ιωνίας στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εφοδιαστούν με καύσιμα και να τροφοδοτήσουν την ελληνική αγορά.

    Στη Θεσσαλονίκη, οι τελωνειακοί έσπασαν την απεργία, επέστρεψαν στην εργασία τους και δεν παρατηρούνται προβλήματα στα πρατήρια υγρών καυσίμων της πόλης. Για το λόγο αυτό, αρκετοί βυτιοφορείς από την Αττική, την Πελοπόννησο και νησιωτική Ελλάδα ταξίδεψαν έως τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να εφοδιαστούν με καύσιμα.

    Ωστόσο, η ουρά που σχημάτιζαν νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου τα βυτιοφόρα έξω από τα ΕΛΠΕ είναι μεγάλη και η διαδικασία κρατάει αρκετές ώρες.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικό άρθρο: Εξαντλούνται τα αποθέματα καυσίμων - Ανοίγουν μερικά τελωνεία

    Είδηση: 33557

    [02] Σύγκρουση για την οικονομία- Αντιπαράθεση για τον 14ο μισθό

    Σαββατο, 20 02 2010 14:39

    Κανένα σχόλιο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών για δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel, σύμφωνα με το οποίο οι χώρες της Ευρωζώνης θα παράσχουν στην Ελλάδα βοήθεια ύψους 20 ως 25 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το περιοδικό επικαλείται για την πληροφορία του αυτή πηγές του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας. Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή έντονη πολιτική αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή για την οικονομία μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, και του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε απόδειξη ενοχής το ότι ο υπουργός δεν απάντησε ευθέως στο εάν τίθεται θέμα κατάργησης του 14ου μισθού. Ο κ. Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για μικροκομματική αντιμετώπιση της δεινής κατάστασης, στην οποία βρίσκεται η χώρα.

    Der Spiegel: Δάνειο έως 25 δισ. ευρώ μελετά η Eυρωζώνη για την Ελλάδα

    Τη χορήγηση βοήθειας στην Ελλάδα από τις χώρες της Ευρωζώνης, της τάξης των 20-25 δισ. ευρώ, προβλέπουν ορισμένες "πρώτες σκέψεις" του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με προδημοσίευση ρεπορτάζ της πολιτικής επιθεώρησης Der Spiegel, που κυκλοφορεί την Κυριακή 21/2 με ημερομηνία της Δευτέρας, και που, σύμφωνα με πληροφορίες, εμπεριέχει αφιέρωμα για την Ελλάδα, συμπεριλαμβάνοντας και συνέντευξη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

    Μέχρι στιγμής, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν σχολίασε τις πληροφορίες του Der Spiegel, σημειώνεται ωστόσο ότι σε ερώτηση προ τριημέρου για το αν η γερμανική κυβέρνηση "βλέπει" την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μίχαελ Οφερ είχε δηλώσει πως "δεν τίθεται τέτοιο θέμα", παραπέμποντας και στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα, πέραν της πολιτικής στήριξης δεν έχει ζητήσει από τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ενωση κανενός είδους οικονομική βοήθεια.

    Στην προδημοσίευση, πάντως, του ρεπορτάζ που διένειμε το Der Spiegel, αναφέρεται ότι η από κοινού βοήθεια των χωρών της Ευρωζώνης θα αποτελείται από δάνεια και εγγυήσεις και ότι στη Γερμανία θα αναλογεί ένα ποσό της τάξης των 4-5 δισ. ευρώ (από το συνολικό των 20-25 δισ.), καθώς και ότι τη διεκπεραίωση των σχετικών διαδικασιών προβλέπεται να αναλάβει η κρατική τράπεζα Kreditanstalt fuer Wiederaufbau (KfW).

    "Οι συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε" αναφέρεται "συνδέουν τη χορήγηση της βοήθειας με αυστηρούς όρους και συναρτούν την καταβολή της πρώτης δόσης με την εκπλήρωση των προϋποθέσεων που θα έχουν τεθεί."

    Στο κείμενο των συνεργατών του Σόιμπλε (σσ. που προφανώς έχει υπόψη του το Der Spiegel και στο οποίο αναφέρεται) συμπεριλαμβάνονται προτάσεις για "μεσοπρόθεσμα" μέτρα καλύτερου συντονισμού της οικονομικής πολιτικής των χωρών της Ευρωζώνης, καθώς και η δημιουργία μελλοντικά ενός ευρωπαϊκού θεσμού κατά το πρότυπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκειμένου να επωμίζεται, όταν χρειάζεται, μέτρα διάσωσης μιας χώρας.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 33569

    [03] Έπεσε η κυβέρνηση συνασπισμού της Ολλανδίας

    Σαββατο, 20 02 2010 12:04

    Η ολλανδική κυβέρνηση συνασπισμού κατέρρευσε ύστερα από 16 ώρες σκληρών διαπραγματεύσεων των τριών κομμάτων να συμφωνήσουν εάν οι Ολλανδοί στρατιώτες πρέπει να παραμείνουν ή όχι στο Αφγανιστάν, καθώς λήγει τον ερχόμενο Αύγουστο η αποστολή τους και το ΝΑΤΟ είχε ζητήσει να μην αποχωρήσουν τότε τα στρατεύματα. Στην πρώτη δήλωσή του με την οποία ανακοίνωσε την διάλυση της κυβέρνησής του, ο χριστιανοδημοκράτης Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε δήλωσε ότι θα επισκεφθεί αργότερα σήμερα τη βασίλισσα Βεατρίκη για υποβάλει την παραίτηση των μελών της κυβέρνησής του που ανήκουν στο Εργατικό Κόμμα. Την ίδια στιγμή, 30 ισλαμιστές μαχητές σκοτώθηκαν μετά από επιδρομή πακιστανικών μαχητικών σε κρησφύγετο μελών της Αλ-Κάιντα.

    "Ως πρόεδρος της κυβέρνησης, ήμουν αναγκασμένος να παραδεχθώ ότι δεν υπάρχει γόνιμος τρόπος προκειμένου αυτή η κυβέρνηση να συνεχίσει". Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε

    Ο χριστιανοδημοκράτης Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε, Ανέφερε ότι οι τοποθετήσεις των στελεχών των Εργατικών αυτή την εβδομάδα με την οποία απαιτούσαν να απορριφθεί το αίτημα του NATO να συνεχίσουν οι σχεδόν 2.000 άνδρες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας να επιχειρούν στην επαρχία Ουρουζγκάν του Αφγανιστάν "υποθήκευσαν πολιτικά" τη συνεργασία του συνασπισμού και εμπόδισαν την διεξαγωγή ενός "ισορροπημένου διαλόγου" για το αίτημα του Συμφώνου. Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDA) του Μπαλκενέντε τάσσονταν υπέρ της παράτασης της αποστολής, που λήγει τον Αύγουστο, με παράλληλη μείωση της ολλανδικής δύναμης στη χώρα της Ασίας πέραν της προθεσμίας του Αυγούστου του 2010. Αλλά ο αναπληρωτής πρωθυπουργός των Εργατικών (PvdA) Βούτερ Μπος αντιτάχθηκε σθεναρά σε κάθε τέτοια προοπτική, δηλώνοντας ότι η αποστολή πρέπει να τελειώσει όπως είχε προγραμματιστεί, και "με τον τελευταίο Ολλανδό στρατιώτη να έχει αποχωρήσει από την Ουρουζγκάν ως το τέλος της χρονιάς".

    Η Ολλανδική αποστολή στο πλαίσιο της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια του Αφγανιστάν (ISAF) άρχισε το 2006 και έχει ήδη παραταθεί για δυο χρόνια. Τουλάχιστον 21 Ολλανδοί στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους στο Αφγανιστάν.

    Οι χριστιανοδημοκράτες κατηγόρησαν τον Μπος ότι χρησιμοποιεί το θέμα για μικροκομματικό όφελος, καθώς το κόμμα του έδειχνε να χάνει έδαφος εν όψει των τοπικών εκλογών της 3ης Μαρτίου. Η ανάπτυξη Ολλανδικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους ψηφοφόρους στη χώρα εξ αρχής.

    Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο επικεφαλής του NATO, Άντερς Φο Ρασμούσεν, ζήτησε από την Ολλανδία να αναλάβει νέο, εκπαιδευτικό ρόλο και να μείνει στο Αφγανιστάν ως το 2011 τουλάχιστον. Έκκληση στον Μπαλκενέντε και στον υπουργό του των Εξωτερικών Μαξίμ Φερχάγκεν να μην αποσύρουν τα Ολλανδικά στρατεύματα απηύθυνε και η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Όμως η λήψη τέτοιων αποφάσεων απαιτούσε την ομόφωνη έγκριση της κυβέρνησης.

    Η κυβέρνηση Μπαλκενέντε, που ανέλαβε καθήκοντα πριν τρία χρόνια, είναι η τέταρτη υπό το συγκεκριμένο πρωθυπουργό που διαλύεται πριν τη λήξη της θητείας της μέσα σε οκτώ χρόνια.

    Εάν διεξαχθούν, όπως αναμένεται, πρόωρες εκλογές πριν την παρουσίαση του προϋπολογισμού της επόμενης χρονιάς το Σεπτέμβριο, αυτό θα μπορούσε να εκληφθεί από μια νέα συντηρητική κυβέρνηση ότι ακυρώνει την υφιστάμενη συμφωνία να αναβληθεί η λήψη μέτρων λιτότητας για την ελάττωση του χρέους ως το 2011.

    Οι αγορές αξίωναν μεγαλύτερη "αποφασιστικότητα" στο θέμα αυτό από τον Μπαλκενέντε.

    Αγκάθι ήταν το αίτημα του ΝΑΤΟ, να παραταθεί η παραμονή των Ολλανδών στρατιωτών στο Αφγανιστάν και μετά τον Αύγουστο του 2010, οπότε λήγει η αποστολή τους. Οι Χριστιανοδημοκράτες του Μπαλκενέντε δεν κατάφεραν να πείσουν τους εργατικούς, τη δεύτερη μεγάλη δύναμη του συνασπισμού να ταχθούν υπέρ της πρότασης της βορειοατλαντικής συμμαχίας.

    Το Κόμμα της Ελευθερίας, το οποίο εξέφραζε τη δυσπιστία του στην παρούσα κυβέρνηση, φαίνεται ότι θα είναι ο δεύτερος βασικός παίχτης στη νέα κυβέρνηση συνασπισμού.

    Εν τω μεταξύ, στη μάχη κατά της Αλ-Κάιντα, τουλάχιστον 30 ισλαμιστές μαχητές σκοτώθηκαν μετά από επιδρομή πακιστανικών μαχητικών στην περιοχή Σαουάλ, στα σύνορα του Πακιστάν με το Αφγανιστάν.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 33558

    [04] Τραγωδία σε τζαμί στο Μαρόκο

    Σαββατο, 20 02 2010 13:00

    Στο Μαρόκο, τριάντα έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 70 τραυματίστηκαν από την κατάρρευση του μιναρέ τζαμιού στην ιστορική πόλη Μεκνές. Οι αρχές εκφράζουν φόβους πως πολλά άτομα ενδέχεται να παραμένουν παγιδευμένα στα ερείπια. Περισσότεροι από 300 πιστοί προσεύχονταν στο τέμενος Μπαμπ Μπερντιεγίν στην πόλη Μεκνές, όταν ο 400ων χρόνων μιναρές και ένα μέρος της στέγης του τεμένους κατέρρευσαν.

    Σε τραγωδία μετατράπηκε η προσευχή της Παρασκευής. Δεκάδες ήταν οι νεκροί και οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν άμεσα σε νοσοκομεία της Μεκνές, αλλά και της γειτονικής πόλης Φες.

    Με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, πιστοί, κάτοικοι της περιοχής και στρατιώτες, προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια του τεμένους, καθώς υπήρχαν έντονοι φόβοι ότι κάτω από αυτά παρέμεναν παγιδευμένοι 80 άνθρωποι. Η κατάρρευση μιναρέ είναι εξαιρετικά σπάνια στο Μαρόκο, παρά το γεγονός ότι πολλά σπίτια -ειδικά στην πόλη Μεκνές- είναι πολύ παλιά και σε κακή κατάσταση.

    Ο υπουργός Eσωτερικών της χώρας, απέδωσε την τραγωδία στις κατακλυσμιαίες βροχές που πέφτουν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας των οποίων αδυνάτισε η δομή του μιναρέ. Η πόλη Μεκνές, μία από τις τέσσερις αυτοκρατορικές πόλεις του Μαρόκου, η οποία απέχει 120 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Ραμπάτ, έχει ενταχθεί στις πόλεις πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Την άμεση αποκατάσταση του ιστορικού μιναρέ και του τεμένους, διέταξε ο βασιλιάς της χώρας, Μοχάμεντ ο δεύτερος.

    Είδηση: 33559

    [05] Αφρικανική σκόνη πάνω από τη χώρα

    Σαββατο, 20 02 2010 17:05

    Σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται και σήμερα Σάββατο η συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα και, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, το φαινόμενο θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής. Έως τότε, η σκόνη από τη Βόρεια Αφρική θα καλύπτει τον ουρανό προκαλώντας και αναπνευστικά προβλήματα. Με ανακοίνωσή του, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας συνιστά στις περιοχές όπου παρατηρείται αυξημένη επιβάρυνση στην ατμόσφαιρα, άτομα που πάσχουν από χρόνια αναπνευστικά και καρδιαγγειακά νοσήματα να παραμείνουν σε καλά αεριζόμενους χώρους, να αποφύγουν την έντονη σωματική δραστηριότητα και εάν εμφανίσουν συμπτώματα δύσπνοιας να συμβουλευτούν τον θεράποντα ιατρό τους.

    Υποχώρηση του φαινομένου από την Κυριακή

    Οι ισχυροί ΝΔ άνεμοι που επικρατούν μεταφέρουν δισεκατομμύρια αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα. Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία. Ωστόσο, όσοι πάσχουν από αναπνευστικά ή καρδιολογικά προβλήματα καλό είναι να προφυλαχθούν.

    Συνήθως το φαινόμενο παρουσιάζεται στη χώρα μας την άνοιξη και το καλοκαίρι και έχει διάρκεια 3 ημέρες. Τον Απρίλιο του 2005 σημειώθηκε μία από τις μεγαλύτερες "εισβολές" σκόνης στην Ελλάδα.

    Η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα ενοχλητική, ιδίως όταν η σκόνη συνδυάζεται με υψηλή υγρασία και μεγάλη θερμοκρασία. Η αφρικάνικη σκόνη είναι περισσότερο εμφανής στην κεντρική και νότια Ελλάδα και ανεβάζει το θερμόμετρο σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 33572

    [06] Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την οικονομία

    Σαββατο, 20 02 2010 14:53

    Συγκέντρωση και πορεία οργάνωσε το Σάββατο το ΠΑΜΕ στην Αθήνα, ενόψει της απεργιακής κινητοποίησης της 24ης Φεβρουαρίου. Στη συγκέντρωση που έγινε στην Πλατεία Ομονοίας παραβρέθηκε και η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Στις δηλώσεις της τόνισε ότι δεν υπάρχει χρόνος και επισήμανε ότι η κυβέρνηση με τα μέτρα που παίρνει θέλει να εξασφαλίσει τη πλήρη κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.

    "Στόχος η πλήρης κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου"

    "Δεν υπάρχει χρόνος, πρέπει να προλάβουμε και να παρεμποδίσουμε τα βάρβαρα μέτρα πριν η κυβέρνηση τα φέρει στη Βουλή. Δεν θα πάρουν μόνο το 14ο μισθό. Θα πάρουν δυο και τρεις μισθούς. Μόνο και μόνο γιατί θα αυξήσουν τον ΦΠΑ, γιατί θα ανεβάσουν τα καύσιμα. Αυτό θα σηματοδοτήσει γενικότερο φούντωμα της ακρίβειας. Λέει ψέματα η κυβέρνηση ότι παίρνουν τα μέτρα για να καλύψει τα ελλείμματα και τα χρέη. Στην πραγματικότητα ένα πολύ μικρό μέρος θα καλυφθεί. Πάει να πετύχει ένα και μοναδικό στόχο, να εξασφαλίσει την πλήρη κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, την ανάκαμψη πάνω στις πλάτες των εργαζομένων που δεν είναι απλώς θύμα. Αυτή τη φορά οι συνέπειες θα ένα τραγικές και μακροπρόθεσμες" τόνισε η κα Παπαρήγα.

    Για εξεταστική για την οικονομία

    "Το σύστημα στο οποίο ζούμε βασίζεται πάντα σε μια στρεβλή, αλλιωμένη και πλάνα στατιστική. Για παράδειγμα η ΕΕ στη στατιστική της περιλαμβάνει ως εργαζόμενους αυτούς που δουλεύουν ένα μήνα και 15 ημέρες το χρόνο. Αλλά γενικότερα το σύστημα, ανάλογα με τη φάση που βρίσκεται, κάνει τη λεγόμενη "δημιουργική λογιστική". Πότε για να μπει μια χώρα στην ΟΝΕ, πότε για να ζητηθεί να πάρει μέτρα. Η στατιστική της ΕΕ είναι και αντιεπιστημονική και ψεύτική και φιλομονοπωλιακή" σημείωσε η ίδια.

    Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα προβλήματα στην εικόνα της χώρας που θα προκληθεί από τη συζήτηση για τα στατιστικά στοιχεία. "Με τη συζήτηση γύρω από τα στατιστικά στοιχεία θα επιχειρήσουν να αποπροσανατολίσουν το λαό. Αν περάσει ο αποπροσανατολισμός θα είναι πρόβλημα. Ας μην φοβούνται οι διάφοροι ότι θα σπάσει η συναίνεση. Η συναίνεσή τους έχει βαθιά ρίζα, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας".

    Για την μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας

    "Ελπίζω να θυμούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες και τις ΔΕΚΟ ότι εδώ και δέκα χρόνια τους προειδοποιούσαμε ότι θα αρθεί η μονιμότητα και θα καταργηθεί ο θεσμός της συλλογικής σύμβασης. Αυτό το έχουμε πει και για τον ιδιωτικό τομέα. Προς τα εκεί οδεύουμε. Για αυτό χρειάζεται σήμερα παλλαϊκός ξεσηκωμός. Ενιαίο μέτωπο εργαζομένων, υπαλλήλων, αγροτών, αυτοαπασχολουμένων. Και πάνω απ' όλα αποβολή του φόβου περι πτώχευσης της Ελλάδας και όλων αυτών που επικαλείται η κυβέρνηση. Η πλουτοκρατία να πτωχεύσει, ο λαός δεν πρέπει να ριχτεί σε αυτή τη δραματική κατάσταση".

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 33570

    [07] Π.ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ:«Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στην ευρωζώνη, η ευρωζώνη πιστεύω ότι θα δώσει λύση στα προβλήματα.»

    Παρασκευη, 19 02 2010 15:21

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με την Ντένια Σαρακίνη και την Αναστασία Ζήγου.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Τι σημαίνουν αυτά τα καθήκοντα για εσάς;»

    Π.ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: « Σημαίνει ότι θα πρέπει να εκπροσωπήσω τη χώρα μου στο ΔΝΤ και επιπλέον έχω την υποχρέωση να εκπροσωπήσω τις χώρες που αποτελούν την ομάδα της νότιας Ευρώπης. Τα καθήκοντά μου είναι πολύπλοκα. Η Ελλάδα υφίσταται αυτή τη στιγμή μια κερδοσκοπική επίθεση η οποία θέλει να πλήξει όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά και την ευρωζώνη. Όσο είναι δυνατόν να αμβλυνθούν αυτές οι πιέσεις και να καλλιεργήσουμε ένα κλίμα εμπιστοσύνης έτσι ώστε η Ελλάδα να πάψει να είναι στόχος επίθεσης των κερδοσκόπων.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Μια ενδεχόμενη προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, ο κος Παπακωνσταντίνου λέει ότι είναι ένα ενδεχόμενο, αλλά αυτή τη στιγμή δεν απασχολεί την Ελλάδα, δεν είναι στους σχεδιασμούς της.»

    Π.ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: « Ακριβώς αυτό που είπε ο κος Παπακωνσταντίνου, ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει τέτοιο ενδεχόμενο. Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στην ευρωζώνη, η ευρωζώνη πιστεύω ότι θα δώσει λύση στα προβλήματα τα οποία δεν είναι μόνο ελληνικά αφορούν και την ίδια την ευρωζώνη, δεν απειλείται μόνο η Ελλάδα.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Κάποιοι εκτιμούν και λένε ότι τα αυστηρά μέτρα που μας επιβάλλει η ΕΕ να λάβουμε δεν είναι περισσότερο σκληρά από το ενδεχόμενο να είχαμε προσφύγει στο ΔΝΤ.»

    Π.ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: « Είτε το ΔΝΤ είτε ευρωζώνη θα πρέπει η Ελλάδα να πάρει κάποια μέτρα. Τα μέτρα τα οποία εξήγγειλε στα πλαίσια του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης και πρέπει οπωσδήποτε να πετύχουμε τους στόχους τους οποίους έχουμε θέσει εμείς στους εαυτούς μας και εκεί θα κριθεί η αξιοπιστία της Ελλάδας . Έχουμε τη δυνατότητα πραγματικά να απαντήσουμε με επιτυχία στην επίτευξη αυτών των στόχων.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Είναι σκόπιμο να υπάρξει ένας επαναπροσδιορισμός πρόσθετων μέτρων;»

    Π.ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: « Η κυβέρνηση έχει ένα σχέδιο, μια πολιτική, εγώ θα προσπαθήσω να εκφράσω αυτή την πολιτική. Είμαι βέβαιος, ότι οι κρίσιμες περιστάσεις τις οποίες αντιμετωπίζει η χώρα μας θα μας βρουν ενωμένους εμάς ως έλληνες για να μπορέσουμε να δώσουμε από μόνοι μας τις απαντήσεις που χρειάζονται.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Τι σημαίνει ότι το ΔΝΤ θα μας δώσει την τεχνογνωσία του;»

    Π.ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: « Η ευρωζώνη δεν έχει πραγματικά την τεχνική εμπειρία για να παρεμβαίνει και να στηρίζει κάποιες χώρες που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα. Είναι εύλογη η συνεργασία με το ΔΝΤ που έχουν αυτή την εμπειρία, την τεχνογνωσία.» Είδηση: 33523

    [08] Αποσύρει την προσφυγή της η Τιμοσένκο

    Σαββατο, 20 02 2010 18:34

    Αποσύρει την προσφυγή της στη Δικαιοσύνη που είχε ως στόχο να ακυρώσει την εκλογική νίκη του αντιπάλου της Βίκτορ Γιανουκόβιτς, η απερχόμενη πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο, καταγγέλοντας "αδυναμία υπεράσπισης των δικαιωμάτων της". Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Γιανουκόβιτς θα επισκεφθεί τη Μόσχα μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

    Κατηγορεί το δικαστήριο για μεροληψία

    "Δεν βλέπουμε κανένα νόημα να συνεχίσουμε την εξέταση της υπόθεσης. Σε αυτό το πλαίσιο, αποσύρω την προσφυγή μου" δήλωσε η Τιμοσένκο στους δικαστές που εξέταζαν την προσφυγή της και οι οποίοι συνεδριάζουν για να εκδώσουν την απόφασή τους.

    Ενώπιον των δημοσιογράφων, η Τιμοσένκο κατηγόρησε το δικαστήριο για μεροληψία. "Είναι ολοφάνερο ότι αυτό [...] δεν είναι δικαιοσύνη. Αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και πολλοί άλλοι πολίτες στη χώρα μας, αυτό της αδυναμίας να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους ενώπιον της δικαιοσύνης" δήλωσε η κα Τιμοσένκο, καταλήγοντας: "Καλώ το δικαστήριο να βάλει τέλος σε αυτό το θέαμα".

    Τα μέλη του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου της χώρας είχαν αρχίσει την Παρασκευή την εξέταση της προσφυγής που είχε καταθέσει η Γιούλια Τιμοσένκο ζητώντας την ακύρωση της "ανέντιμης" νίκης του αντιπάλου της στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της 7ης Φεβρουαρίου.

    Ενώπιον των δικαστών είχε αναφέρει παραβιάσεις όπως "η δωροδοκία" των ψηφοφόρων, η ύπαρξη ονομάτων νεκρών στους εκλογικούς καταλόγους και η μαζική ψηφοφορία κατ' οίκον που είναι δύσκολο να ελεχθεί.

    Εν τω μεταξύ, με την ιδιότητα του νέου προέδρου της Ουκρανίας κατά τις πρώτες δέκα μέρες του Μαρτίου, ανακοίνωσε το Σάββατο το Κρεμλίνο.

    Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο, τον οποίο συνεχάρη για την "ολοκληρωμένη και τελική, νόμιμη και διεθνώς αναγνωρισμένη νίκη του στις ουκρανικές προεδρικές εκλογές", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικό άρθρο: Ουκρανία: Αναστολή του εκλογικού αποτελέσματος BBC: Yulia Tymoshenko drops Ukraine election challenge

    Είδηση: 33574

    [09] Το διαστημόπλοιο Εντέβορ επιστρέφει στη Γη

    Σαββατο, 20 02 2010 14:25

    Το διαστημικό λεωφορείο Εντέβορ αποκολλήθηκε νωρίς το Σάββατο από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και επιστρέφει στη Γη, αφού μετέφερε ένα νέο "παράθυρο" στο διαστημικό εργαστήριο. Το Εντέβορ, με έξι μέλη πληρώματος, απομακρύνθηκε από τον ISS στις 02:54 ώρα Ελλάδας, έπειτα από εννέα ημέρες κοινών επιχειρήσεων με το τετραμελές πολυεθνικό πλήρωμα του ISS. Το διαστημόπλοιο αναμένεται να προσγειωθεί στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα το απόγευμα της Κυριακής (τοπική ώρα).

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Είδηση: 33566

    [10] Πάρτι συνοικεσίων από το Twitter

    Πεμπτη, 18 02 2010 15:08

    Για τους χρήστες του διαδικτύου, που είναι άτυχοι στην αγάπη ή απλώς ντροπαλοί και αναζητούν νέους τρόπους για να γνωρίσουν ανθρώπους, το Twitter ίσως να είναι η απάντηση.

    Εκατοντάδες ελεύθεροι παρακολούθησαν το πρώτο Flitter πάρτι, που διοργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα στον Καναδά, μια κοινωνική εκδήλωση, που συνδυάζει τη διαδικτυακή με την άμεση επικοινωνία.

    Η λέξη flitter είναι ένα λογοπαίγνιο που συνδυάζει τη λέξη twitter με τη λέξη φλερτ (flirt).

    Κάθε προσκεκλημένος του πάρτι είχε κολλήσει στη μπλούζα του ένα λευκό αυτοκόλλητο, που έφερε έναν αριθμό.

    Κοιτάζοντας στο πάρτι τον υπόλοιπο κόσμο και επιλέγοντας το άτομο που του άρεσε περισσότερο, μπορούσε να πληκτρολογήσει στο Twitter το μήνυμα που ήθελε να στείλει, μέσω του κινητού του τηλεφώνου. Όλοι όμως στο τέλος του μηνύματος θα πρέπει να γράφουν "Φλέρταρέ με".

    "#129, είσαι τόσο ωραίος, αλλά #152, είσαι τόσο ελκυστικός. Τί θακάνει άραγε ο #72;", πληκτρολόγησε ένας από τους προσκεκλημένους, ενώταυτόχρονα όλα τα σχόλια εμφανίζονταν σε μία γιγαντοοθόνη.

    Ταπάρτι αυτά ήταν μία ιδέα του Τζάστιν Πάρφιτ, ιδρυτή και διευθύνοντοςσυμβούλου της Fastlife, εταιρίας εξεύρεσης συντρόφου, με έδρα τονΚαναδά.

    Ξεκίνησαν από την Αυστραλία, στη συνέχεια η μόδα πήγεστη Βόρεια Αμερική και μετά σε ολόκληρο τον Καναδά, με πάρτι σεΤορόντο, Βανκούβερ, Οτάβα και Μόντρεαλ.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 33460

    [11] Βραδιές Κουκλοθέατρου στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη

    Πεμπτη, 18 02 2010 15:57

    Το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθέατρου (UNIMA), φιλοξενεί Βραδιές Κουκλοθέατρου κάθε Πέμπτη στις 22.00, από τις 18 Φεβρουαρίου έως τις 25 Μαρτίου 2010, στην αίθουσα Black Box, με στόχο τη δημιουργία ενός χώρου συνάντησης όλων όσων ενδιαφέρονται για το κουκλοθέατρο.

    Οι εναλλασσόμενες παραστάσεις που θα παρουσιαστούν, από διαφορετικό θίασο κάθε φορά, δίνουν τη δυνατότητα στο ενήλικο αθηναϊκό κοινό, να έλθει σε στενή επαφή με τη μοναδική αυτή μορφή τέχνης της εμψύχωσης και του ονείρου.

    Το πρόγραμμα των παραστάσεων:

    Πέμπτη18/2: ΚΟΚΟΥΜΟΥΚΛΟ: Το όνειρο του Γερο-Ταρκάν, Σ. Κουκλουβελάκου: Το Κάδρο, Α. Παπαχατζής: Νηματζόρε Πέμπτη 25/2: Συνεργείο Κουκλοθεάτρου, Λεμονιά, Σελίδα 251 Πέμπτη 4/3: Φίρδυν-Μίγδην: Φλοξ, το κουτί και τα σύννεφα, ΑΝΤΑΡΑ: Φασουλής Πέμπτη 11/3: BARUTI: Στιγμές Αγάπης, Παύλος Καββαδίας: Μουστρουφίνος, ο περιπλανώμενος ζωγράφος Πέμπτη 18/3: ParaMana: Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το Μισοφέγγαρο Πέμπτη 25/3: Τα φτερά του μύθου: Το όνειρο του μολυβένιου στρατιώτη

    Τοποθεσία: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Σκηνή Black Box, Πειραιώς 206, Ταύρος

    Ημερομηνία: Κάθε Πέμπτη στις 22.00, από τις 18 Φεβρουαρίου έως τις 25 Μαρτίου 2010

    Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ

    Προπώληση εισιτηρίων: στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ: 11:00 - 13:00

    Κρατήσεις: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 13:00

    Πληροφορίες: http://www.mcf.gr/ Είδηση: 33469


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 20 February 2010 - 17:52:59 UTC