Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κορυφώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις
  • [02] Καραμπόλα 11 οχημάτων στη Θεσσαλονίκη
  • [03] Νεκρός άνδρας μετά από ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς
  • [04] Στον Εισαγγελέα η δικογραφία για το Aegean Wind

    [01] Κορυφώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις

    Τεταρτη, 10 03 2010 09:16

    Με την αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων που αντιδρούν στα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Συγκέντρωση στο Πεδίο του Αρεως θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με κεντρικό σύνθημα "Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση", ενώ αυτή του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθεί στην Ομόνοια.

    Συγκέντρωση ΑΔΕΔΥ στα Προπύλαια - συλλαλητήριο της ΠΟΕ - ΟΤΑ

    Δίωρες στάσεις εργασίες, πραγματοποιούν και σήμερα οι δικαστικοί υπάλληλοι ενώ κλειστή παραμένει η Πανεπιστημίου στο ύψος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το οποίο είναι υπό κατάληψη από εργαζόμενους της πρώην Ολυμπιακής. Παράλληλα, συμβασιούχοι των προγραμμάτων Stage έχουν αποκλείσει το Υπουργείο Εργασίας, στην οδό Πειραιώς.

    Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στους Δήμους κρατούν κλειστούς τους ΧΥΤΑ μέχρι και αύριο, ενώ σήμερα πραγματοποιούν 4ωρη στάση εργασίας από τις 11.00.

    Τρίωρες στάσεις εργασίας έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ, από τις 11 έως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 2 έως τις 5 το απόγευμα.

    Στις 12.30 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στα Προπύλαια, όπου θα κατευθυνθεί και το συλλαλητήριο της ΠΟΕ - ΟΤΑ, που θα ξεκινήσει στις 11.30 από την πλατεία Καραϊσκάκη.

    Χωρίς μπλε λεωφορεία, τραμ, τρένα και προαστιακό

    Στην γενική απεργία της Πέμπτης, ακινητοποιημένα θα μείνουν όλο το 24ωρο, τα μπλε λεωφορεία, το τραμ, ο Προαστιακός και τα τρένα του ΟΣΕ.

    Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος θα λειτουργήσει από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

    Εντός της ημέρας αναμένονται οι αποφάσεις για το μετρό και το τρόλεϊ.

    Με στάσεις εργασίας (πρωί και απόγευμα) θα πάρουν μέρος στην απεργία, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα κυκλοφορήσουν από τις 8:30 το πρωί έως 8:30 το βράδυ.

    Καθηλωμένα στο έδαφος τα αεροσκάφη

    Στην απεργία, μετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Έτσι, από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης δεν θα πραγματοποιηθεί καμία απολύτως πτήση από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια.

    Οι δύο μεγάλες ελληνικές εταιρίες ΑEGEAN και OLYMPIC AIR ματαιώνουν όλες τις προγραμματισμένες τους πτήσεις για την Πέμπτη, ενώ τροποποιούν την ώρα αναχώρησης σε ορισμένες άλλες, προκειμένου να μην συμπέσουν με την απεργία.

    Για τον λόγο αυτό, καλό θα είναι οι επιβάτες που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν σήμερα το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα, να επικοινωνούν με τις εταιρίες για να πληροφορηθούν αν και πότε θα εκτελεστεί η πτήση τους.

    Στην απεργία μετέχουν επίσης οι δάσκαλοι, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία.

    Η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ προαναγγέλλει μάλιστα και "δυναμικές κινητοποιήσεις και ενέργειες τη Δευτέρα 15 Μαρτίου σε όλη τη χώρα", καθώς και 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Μαρτίου.

    Τη συμμετοχή τους στην απεργία αποφάσισαν και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ

    Κινητοποιήσεις αστυνομικών

    Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν και οι αστυνομικοί, καθώς την Πέμπτη το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ.Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων αποφάσισε να πραγματοποιήσει την Πέμπτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ στις έξι το απόγευμα.

    Απεργούν οι βενζινοπώλες 18 Μαρτίου

    Εικοσιτετράωρο κλείσιμο των πρατηρίων καυσίμων για την επόμενη Πέμπτη, 18 Μαρτίου αποφάσισε το ΔΣ της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών. Στις 21 Μαρτίου συγκαλείται εξάλλου γενική συνέλευση του κλάδου για να αποφασίσουν περαιτέρω κινητοποιήσεις.

    Οι βενζινοπώλες αντιδρούν στην εγκατάσταση ταμειακών μηχανών χωρίς ταυτόχρονη εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών όγκου καυσίμων στα πρατήρια, αλλά και για την παράνομη, όπως επισημαίνουν, αναδρομική αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης τον περασμένο Φεβρουάριο, με διαδικασία που επιβάρυνε τους πρατηριούχους.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 34182

    [02] Καραμπόλα 11 οχημάτων στη Θεσσαλονίκη

    Τεταρτη, 10 03 2010 08:53

    Καραμπόλα έντεκα οχημάτων σημειώθηκε στις 07:00 το πρωί στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Πυλαίας. Τέσσερα από τα αυτοκίνητα που συγκρούστηκαν, τυλίχθηκαν στις φλόγες. Οι οδηγοί και οι επιβάτες των οχημάτων, στα οποία ξέσπασε φωτιά, κατάφεραν να τα εγκαταλείψουν εγκαίρως και από δεν υπάρχουν τραυματισμοί.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 34181

    [03] Νεκρός άνδρας μετά από ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς

    Τεταρτη, 10 03 2010 08:22

    Νεκρός έπεσε ένας άνδρας μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς, στις 5 παρά 20, στη Δάφνη. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης που περνούσε από το σημείο, είδε μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο, δύο άτομα που θεώρησε ύποπτα και επιχείρησε να τους ελέγξει. Οι άγνωστοι όμως βγήκαν από το αυτοκίνητο πυροβολώντας εναντίον των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο ένας από τους δυο ενόπλους. Ο άλλος κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται. Το τσαντάκι που είχε δίπλα του ο ένας άνδρας περιείχε χειροβομβίδα ανατολικού τύπου.

    Πηγή: ΝΕΤ -ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Είδηση: 34180

    [04] Στον Εισαγγελέα η δικογραφία για το Aegean Wind

    Τριτη, 09 03 2010 13:16

    Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά διαβιβάστηκε η δικογραφία που αφορά στο τραγικό δυστύχημα που έγινε, στις 25 Δεκεμβρίου του 2009, στο πλοίο "Aegean Wind" το οποίο έπλεε ανοιχτά της Βενεζουέλας και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους εννέα ναυτικοί εκ των οποίων τρεις Έλληνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας θα εξετάσει το πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά στους χώρους ενδιαίτησης, αν λειτούργησε έγκαιρα το σύστημα πυρόσβεσης αλλά και κάτω από ποιες συνθήκες έχασαν την ζωή τους οι ναυτικοί. Το πλοίο ταξίδευε από την Βραζιλία στο Χιούστον της Αμερικής και ήταν έμφορτο με 38 χιλιάδες τόνους σιδηρομετάλλευμα.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 34136


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 10 March 2010 - 9:52:04 UTC