Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γαλλία: Νίκη των σοσιαλιστών στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών δείχνουν τα exit pol
  • [02] Ελληνική ενόχληση για τη χρήση της ονομασίας Μακεδονία από τον αρμόδιο Επίτροπο για τη διεύρυνση

    [01] Γαλλία: Νίκη των σοσιαλιστών στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών δείχνουν τα exit pol

    Κυριακη, 14 03 2010 10:40

    Το κεντροδεξιό κόμμα του προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ηττήθηκε στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών από τους Σοσιαλιστές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ινστιτούτων δημοσκοπήσεων που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά κανάλια αμέσως μόλις έκλεισαν οι κάλπες.Το UMP έρχεται δεύτερο, σε εθνικό επίπεδο, λαμβάνοντας ποσοστό 26,7% σύμφωνα με το ινστιτούτο TNS Sofres ενώ το OpinionWay του δίνει ποσοστό 27,3%. Σε κάθε περίπτωση, οι Σοσιαλιστές προηγούνται με ποσοστό μεταξύ 29,1-30% και επιπλέον θα μπορέσουν να συμμαχήσουν στο δεύτερο γύρο με τους Πράσινους που λαμβάνουν ποσοστό 13,1%. Η κεντροαριστερά, που σήμερα ελέγχει τις 24 από τις 26 περιφέρειες, ελπίζει ότι θα καταφέρει να επικρατήσει παντού. Έκπληξη στον πρώτο γύρο ήταν το σχετικά υψηλό ποσοστό, περίπου 10%, που λαμβάνει η ακροδεξιά του Ζαν-Μαρί Λε Πεν. Να σημειωθεί και το ποσοστό της αποχής που φτάνει στο 52%, ποσοστό-ρεκόρ για περιφερειακές εκλογές.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 34271

    [02] Ελληνική ενόχληση για τη χρήση της ονομασίας Μακεδονία από τον αρμόδιο Επίτροπο για τη διεύρυνση

    Κυριακη, 14 03 2010 21:33

    Την βαθύτατη ενόχληση της κυβέρνησης για την χρήση της ονομασίας "Μακεδονία" από τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για διεύρυνση, Στέφαν Φούλε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε σκοπιανό κανάλι εξέφρασε με δήλωσή του ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας. Σε συνέντευξή του στο σκοπιανό τηλεοπτικό σταθμό Α1, ο κ. Δρούτσας κάλεσε πάντως την ηγεσία της γείτονος να δείξει ρεαλισμό προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση.

    Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με χρήση της λεγόμενης "συνταγματικής ονομασίας" των Σκοπίων, από τον Επίτροπο αρμόδιο για διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Δ. Δρούτσας, δήλωσε τα εξής:

    «Ο κ.Φουλε οφείλει να μεταφέρει στις υποψήφιες προς ένταξη χώρες την ενιαία φωνή της Ε.Ε. για τα ζητήματα του χαρτοφυλακίου του. Έχει την υποχρέωση να χρησιμοποιεί την ονομασία «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας».

    Οτιδήποτε άλλο έρχεται σε αντίθεση με τα συμφωνημένα στο πλαίσιο της Ε.Ε. Στέλνει λάθος μήνυμα στην ηγεσία και τον λαό της γείτονος και υπονομεύει τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

    Θα μεταφέρω άμεσα τη βαθύτατη ενόχληση της Ελληνικής Κυβέρνησης από ενέργειες, οι οποίες κάθε άλλο παρά ενισχύουν, όπως θα έπρεπε, τις σημαντικές πρωτοβουλίες της Ελλάδας για βελτίωση του κλίματος στις σχέσεις με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και την πρόοδο των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

    Επιθυμία μας είναι μία καλή και στενή συνεργασία με τον νέο Επίτροπο, πάντοτε όμως με σεβασμό στα συμφωνημένα και ισχύοντα κατά το Διεθνές Δίκαιο και με γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων της Ε.Ε. και των Κρατών-Μελών της».

    Πηγή: NET, AΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34284


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 14 March 2010 - 21:51:56 UTC