Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παπανδρέου: Ευρωπαϊκή συνεργασία για την οικονομία
  • [02] Έμπρακτη στήριξη από την Ευρώπη ζήτησε ο Α. Σαμαράς
  • [03] Οι τελικές αλλαγές στο φορολογικό
  • [04] Συνέχεια κινητοποιήσεων στο ΕΣΥ
  • [05] Μπουκάλια με αίμα πέταξαν διαδηλωτές στην Ταϊλάνδη
  • [06] Πρόγραμμα ηλεκτρονικού ελέγχου συνταγογράφησης του ΙΚΑ
  • [07] Aspis Bank: Αλλαγή επωνυμίας και θυγατρική του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
  • [08] Αίγυπτος: Ανακάλυψη γιγαντιαίου αγάλματος, 3.000 ετών
  • [09] ΗΠΑ: Παρά τις προόδους, η μάχη κατά του καρκίνου γνωρίζει αποτυχίες
  • [10] ΓΣΕΕ: Αντίστροφη μέτρηση για το 34ο συνέδριο
  • [11] Ώρα της Γης στις 27 Μαρτίου
  • [12] Εισαγγελική έρευνα σε βάρος του Μπερλουσκόνι
  • [13] Τυφλός Βρετανός στρατιώτης βλέπει μέσω της γλώσσας του
  • [14] Αιγαιοπελαγίτικο αίτημα για αλλαγή στη βίζα
  • [15] Κλείνει το στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος» στο Κόσοβο
  • [16] Οξύνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή
  • [17] Μ. Παναγιώτου: Η Siemens κινούσε τα νήματα στον ΟΣΕ
  • [18] Νέα εγκύκλιος για τα τυφλά οικόπεδα
  • [19] Τα ξένα ΜΜΕ για το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας
  • [20] Στον Α. Λοβέρδο το πόρισμα για το Ασφαλιστικό
  • [21] Η μεγαλύτερη δισκογραφική συμφωνία για τον Μάικλ Τζάκσον...μετά θάνατον

    [01] Παπανδρέου: Ευρωπαϊκή συνεργασία για την οικονομία

    Τριτη, 16 03 2010 14:40

    Πολύ σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, αλλά δεν έχουν ληφθεί ακόμη τελικές αποφάσεις, δήλωσε από τη Βουδαπέστη ο Pρωθυπουργός για τα συμβούλια Eurogroup και Εcofin. Σε συνέντευξη Τύπου με τον Ούγγρο ομόλογό του, Γκόρντον Μπάϊνάι, ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε πως η Ελλάδα δεν ζητά διάσωση ή χρήματα, αλλά κάποιου είδους μηχανισμό, ο οποίος, εάν χρειαστεί, να μπορεί να παρέμβει στην αγορά και να διασφαλίσει ότι δανειζόμαστε με επιτόκια παρόμοια με αυτά άλλων χωρών της ευρωζώνης. Στη σύνοδο κορυφής, η ΕΕ θα λάβει πολύ σημαντικές αποφάσεις, αλλά το ίδιο θα πράξει και η Ελλάδα που θα προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις της, συνεκτιμώντας τις αποφάσεις αυτές, τόνισε χαρακτηριστικά, μετά τη συνάντησή του με τον Ούγγρο Πρωθυπουργό.

    Η ομιλία του πρωθυπουργού

    Την ανάγκη στενότερης συνεργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε ότι αφορά την οικονομική πολιτική επισήμανε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνεδρίου του κυβερνώντος σοσιαλιστικού κόμματος της Ουγγαρίας. Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε αναγκαία την σύσταση θεσμικών οργάνων στην Κοινότητα, για την συνδρομή όπως είπε, των κρατών μελών που βρίσκονται σε κρίση.

    "Υπάρχουν εκφράσεις αλληλεγγύης από τη μεριά της ΕΕ, αλλά και δυσκολίες που προκύπτουν από τους θεσμούς της", επισήμανε μιλώντας στο συνέδριο του ουγγρικού σοσιαλιστικού κόμματος σημειώνοντας παράλληλα ότι οι Σοσιαλδημοκράτες είναι πιο έτοιμοι για αλλαγές στην ΕΕ, το Διεθνές Τραπεζικό Σύστημα και τις Διεθνείς Αγορές και γι' αυτό το λόγο πρέπει να ενδυναμωθούν στην ΕΕ.

    Ο Πρωθυπουργός δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η Ελλάδα, τονίζοντας ακόμα μια φορά την αναγκαιότητα της λήψης των πρόσθετων μέτρων για την μείωση του ελλείμματος.

    Παράλληλα έκανε έκκληση προς τους πολίτες να δουλέψουν μαζί με την κυβέρνηση για τις αλλαγές που προωθούνται έτσι ώστε η οικονομία από τη μια να γίνει πιο ανταγωνιστική, ενώ από την άλλη να υπάρξει η εγγύηση ότι το Σύστημα Υγείας, το Ασφαλιστικό Σύστημα, αλλά και το σύστημα της Δημόσιας Διοίκησης θα είναι λειτουργικό και βιώσιμο.

    Ο Πρωθυπουργός επισήμανε επίσης την τεράστια σημασία που έχει η κοινωνική συναίνεση και με τα συνδικάτα για τις αλλαγές αυτές, και τόνισε πως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς η δύναμη της κυβέρνησης αντλείται από τους πολίτες και όχι από κάποιες γραφειοκρατίες ή σε κάποιους οικονομικούς παράγοντες.

    Καταλήγοντας ο κ. Παπανδρέου πρόβλεψε οτι στο τέλος της κρίσης οι πολίτες θα έχουν αποκτήσει περισσότερη ισχύ.

    Μπαϊνάι: Αναγκαία η αλληλεγγύη

    Ο Ούγγρος πρωθυπουργός ανέφερε στις δηλώσεις του την πολιτική που ακολούθησε η Ουγγαρία, απευθυνθείσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ, είπε ότι εξασφαλίστηκε ένα δίχτυ προστασίας και πρόσθεσε ότι "όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να είναι σίγουρα ότι θα τύχουν βοηθείας αν χρειαστεί, τουλάχιστον στο βάθος της επόμενης δεκαετίας".

    "Αλληλεγγύη στη Ευρώπη και επίδειξη υπευθυνότητας από κάθε κράτος-μέλος χωριστά", είπε ο κ. Μπαϊνάι.

    Τέλος,ο Ούγγρος πρωθυπουργός, που χαρακτήρισε "εξαιρετικά σημαντική" την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Βουδαπέστη, ανέφερε ότι συζητήθηκαν επίσης θέματα διμερών σχέσεων, το θέμα της "ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης των Βαλκανίων" και η απόφαση της Ουγγαρίας να επιστρέψει στην Ελλάδα αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας.

    Οι θέσεις του ηγέτη των Ούγγρων Σοσιαλιστών

    Από τη μεριά του, ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ουγγαρίας για τις εκλογές της 11ης Απριλίου, Άτιλα Μέστερχαζι ανέφερε ότι στην Ουγγαρία, το Σοσιαλιστικό Κόμμα πέρασε από πολύ δύσκολες καταστάσεις τα τελευταία οχτώ χρόνια, καθώς δεν έτυχε καμίας στήριξης από τα άλλα κόμματα.

    Απευθυνόμενος δε στον κ. Παπανδρέου είπε: "προχωρήστε με το πρόγραμμα σταθερότητας" και του ευχήθηκε την επιτυχία στην εθνική συνεργασία για τη διαχείριση της κρίσης.

    Την Πεμπτη ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στις Βρυξέλλες, στη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα χρηματοοικονομικά και την κοινωνική πολιτική.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 34357

    [02] Έμπρακτη στήριξη από την Ευρώπη ζήτησε ο Α. Σαμαράς

    Τριτη, 16 03 2010 15:09

    Την ανάγκη έμπρακτης στήριξης από την Ευρώπη προς την Ελλάδα, τόνισε από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τους Υπουργούς Οικονομικών που ανήκουν σε Συντηρητικές κυβερνήσεις και τον επίτροπο ανταγωνισμού, Μισέλ Μπαρνιέ.

    Οι επισημάνσεις Σαμαρά

    "Συναντηθήκαμε με τους Υπουργούς Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συζητήσαμε για το Ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα, για τις επιπτώσεις του στην Ευρωζώνη και για τα μέτρα που παίρνει η Ελλάδα. Εξήγησα την άποψή μας για το απαραίτητο μείγμα πολιτικής, αλλά και για τη σημασία μιας έκτακτης στήριξης της Ελλάδας αυτή τη στιγμή", τόνισε ο κ. Σαμαράς μετά το τέλος των επαφών του και περιέγραψε το πλαίσιο που κινήθηκε η συζήτηση τους συνομιλητές του:

    Tην ανάγκη χειροπιαστής υποστήριξης, που πρέπει να προσφέρει η Ευρώπη, για να θωρακίσει τον Ελληνικό δανεισμό από τις δυσκολίες της αγοράς και τους κερδοσκόπους.

    Και την ανάγκη συμπλήρωσης των μέτρων που παίρνει η Ελλάδα για το έλλειμμα, με μέτρα τόνωσης της Αγοράς και της Οικονομίας, ώστε το τελικό μείγμα οικονομικής πολιτικής να είναι πιο αποτελεσματικό.

    Όπως είπε ο κ. Σαμαράς οι Υπουργοί εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα και τον ενημέρωσαν για τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να υπάρξει έκφραση έμπρακτης στήριξης.

    O κ. Σαμαράς επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής συμφωνία στα πλαίσια του Εurogroup και του Ecofin για τον τόπο στήριξης της Ελλάδας και όπως συνεκτιμούν όλοι η συζήτηση θα συνεχιστεί ως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, οπότε και θα ληφθεί η οριστική απόφαση στη Σύνοδο Κορυφής.

    "Τα πράγματα δεν είναι εύκολα, αλλά η προσπάθεια όλων μας συνεχίζεται με στόχο να υπάρξει Ευρωπαϊκή λύση και όχι λύση Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου", κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

    Στις 25 του μηνός, ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί εκ νέου στις Βρυξέλλες, μετά από πρόσκληση της Γερμανίδας Καγκελαρίου κας Μέρκελ, για να παρουσιάσει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας στους αρχηγούς και Πρωθυπουργούς του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Στη Σύνοδο Κορυφής το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας Παπανδρέου: "Ευρωπαϊκή συνεργασία για την οικονομία" Είδηση: 34362

    [03] Οι τελικές αλλαγές στο φορολογικό

    Τριτη, 16 03 2010 15:54

    Οκτώ νέα φορολογικά κλιμάκια, αλλαγή του καθεστώτος συλλογής αποδείξεων και επιβολή φόρου 20% στην εκκλησιαστική περιουσία, εισάγει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στο σύνολο του, την Πέμπτη στη Βουλή. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνδέει άμεσα το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ για όλους τους φορολογούμενους με τη συγκέντρωση αποδείξεων. Για εισοδήματα μέχρι 12.000 ευρώ οι αποδείξεις που πρέπει να προσκομίσουμε στην εφορία πρέπει να αντιστοιχούν στο 10% των εισοδημάτων. Για μεγαλύτερα εισοδήματα προβλέπεται συντελεστής 30%. Αποδείξεις υποχρεούνται να εκδίδουν και τα πρατήρια υγρών καυσίμων, τα περίπτερα, τα ταξί καθώς και οι πωλητές των λαϊκών αγορών.

    Τι αλλάζει και τι προστίθεται

    Το δρόμο για τη Βουλή παίρνει αυτή την εβδομάδα το φορολογικό νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο καθιερώνεται ενιαία φορολογική κλίμακα για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες, με:

    αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ

    ανώτατο συντελεστή 45% για τα εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ &

    φοροελαφρύνσεις από 10 έως 340 ευρώ για φορολογουμένους με ετήσιο εισόδημα έως 40.000 ευρώ

    επιβαρύνσεις έως 1.350 ευρώ για εισοδήματα από 40 έως 100 χιλιάδες ευρώ

    Οι συντελεστές φόρου που καθιερώνονται κυμαίνονται από 18 έως 45%.

    Από την 1 Ιανουαρίου 2011 εισάγεται ο λογιστικός προσδιορισμός για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες όπως οι ιδιοκτήτες ταξί, φορτηγών ΔΧ, ενοικιαζόμενων δωματίων, κάμπινγκ, βενζινάδικων, περιπτέρων, πρακτορείων ΠΡΟΠΟ, οι λιανοπωλητές, οι αρχιτέκτονες και οι πολιτικοί μηχανικοί.

    Στο νομοσχέδιο προβλέπεται σταδιακή μείωση του φόρου στα μη διανεμόμενα κέρδη των επιχειρήσεων από το 25% στο 20%.

    Ταυτόχρονα προβλέπεται:

    φορολόγηση των μπόνους με συντελεστή 90%

    των παροχών σε είδος προς εταιρικά στελέχη ως εισόδημα

    κατάργηση χαριστικών φοροαπαλλαγών στις επιχειρήσεις.

    επαναφορά των τεκμηρίων διαβίωσης για τον προσδιορισμό του εισοδήματος

    Φόρο κατοχής μεγάλης ακίνητης περιουσίας με:

    ατομικό αφορολόγητο 400.000 ευρώ και

    συντελεστές από 0,1% έως και 2% για πολύ μεγάλες περιουσίες προβλέπει το νομοσχέδιο αντικαθιστώντας το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων.

    Επιβάλλεται φόρος:

    20% στα έσοδα από εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας της εκκλησίας

    5% σε δωρεές ακινήτων και

    10% δωρεές μετρητών

    Επίσης αυξάνεται από 3% σε 15% η φορολογία των ακινήτων off shore εταιρειών. Με φόρο 15% επί της αντικειμενικής αξίας θα επιβαρύνονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων που τα έχουν περάσει στο όνομα offshore επιχειρήσεων.

    Τι ισχύει με τις αποδείξεις

    Με την κατάθεση του νομοσχεδίου ξεκαθάρισε και το τοπίο για τις αποδείξεις που χρειάζονται οι πολίτες ώστε να κερδίσουν τη φοροαπαλλαγή των 6.000.

    Για εισοδήματα έως 6.000 ευρώ δεν απαιτούνται καθόλου. Για εισοδήματα έως 12.000 οι αποδείξεις που πρέπει να προσκομίσουμε στην εφορία είναι 10% των εισοδημάτων, και για εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ -αφού αφαιρεθούν τα πρώτα 12.000- προβλέπεται συντελεστής 30%.

    Έτσι ενδεικτικά για εισόδημα 12.000 χρειάζονται αποδείξεις 1.200 ευρώ, για 24.000 αποδείξεις 4.800, για 30.000 αποδείξεις 6.600 κα για 40.000 αποδείξεις 9.600.

    Ταμειακές μηχανές υποχρεούνται να έχουν όλες ανεξαιρέτως οι επιχειρήσεις και οι επιτηδευματίες. Στον κανόνα αυτό υπάγονται, και τα πρατήρια καυσίμων, τα περίπτερα, τα ταξί, οι πωλητές των λαϊκών αγορών.

    Όταν οι αποδείξεις είναι λιγότερες από τις απαιτούμενες ο φορολογούμενος επιβαρύνεται με ποσοστό φόρου ίσο με το 10% του ποσού των αποδείξεων που του υπολείπεται.

    Οι έλεγχοι για τους φοροφυγάδες εντατικοποιούνται. Ήδη τις τελευταίες ημέρες οι μηχανισμοί του Υπουργείου Οικονομικών εντόπισαν πάνω από 500 επιχειρήσεις που δεν έκοβαν αποδείξεις.

    Με το νομοσχέδιο:

    συστήνεται εξειδικευμένη υπηρεσία στην ΥΠΕΕ, για τη "επώνυμη φοροδιαφυγή»

    συντομευουν οι προθεσμίες επιβολής προστίμων

    θα διεξάγονται ηλεκτρονικές διασταυρώσεις

    θα δίνεται φορολογική αμνηστία σε όσους αποκαλύπτουν διαφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς & θα διενεργειται ελεγχος των συναλλαγών με εταιρίες offshore.

    ΠΗΓΕΣ:ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Σχετικές ειδήσεις: Τα βασικά σημεία του φορολογικού ν/σ Είδηση: 34367

    [04] Συνέχεια κινητοποιήσεων στο ΕΣΥ

    Τριτη, 16 03 2010 10:09

    Λουκέτο μπήκε από σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν προτίθενται να κάνουν περισσότερες εφημερίες από όσες πληρώνονται και προχωρούν σε επ' αόριστον επίσχεση εργασίας με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών, ενώ συνάντηση είχε το πρωί η υπουργός υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με την ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. Τα νοσοκομεία θα λειτουργούν μόνο με προσωπικό ασφαλείας, ενώ 24ωρη απεργία πραγματοποιούν 20.000 νοσηλευτές σε όλη τη χώρα αντιδρώντας στις περικοπές των αποδοχών τους.

    Συνάντηση Ξενογιαννακοπούλου- Γιατρών

    Κατά τη συνάντησή της με τους νοσοκομειακούς γιατρούς η υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι δεν θα μειωθούν, κατά 10%, τα κοδνύλια για τις εφημερίες, τις υπερωρίες και τα νυχτερινά των εργαζομένων στα νοσοκομεία, ύστερα από σχετική συμφωνία με το υπουργείο Οικονομικών.

    Όπως εξήγησε η υπουργός, το κονδύλι που έχει προβλεφθεί στον φετινό προϋπολογισμό για τις εφημερίες του ΕΣΥ είναι 395 εκατ., το οποίο όμως, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών, εμφανίζεται ήδη μειωμένο κατά 17% σε σχέση με πέρσι.

    Η κα Ξενογιαννακοπούλου επισήμανε στα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ, ότι «αν χρειαστούν κινήσεις εξισορρόπησης και εξομάλυνσης, θα το κάνουμε, όπως συνέβη και το 2009".

    Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών χαρακτήρισαν «άκαρπη» τη συνάντηση, τονίζοντας ότι η υπουργός δεν δεσμεύτηκε για την τήρηση της κλαδικής συμφωνίας, που υπεγράφη πέρσι για τις αποδοχές των γιατρών του ΕΣΥ. Τόνισαν, μάλιστα, ότι η επίσχεση εργασίας θα συνεχιστεί στα νοσοκομεία εκείνα, που δεν έχουν εξοφληθεί τα δεδουλευμένα των εφημεριών.

    Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Στάθης Τσούκαλος, επισκεπτόταν τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, στον οποίο κατέθεσε υπόμνημα, όπου παραθέτει το «επικίνδυνο της κατάστασης, που θα δημιουργηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στη λειτουργία των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, λόγω της δραματικής μείωσης των κονδυλίων των εφημεριών».

    Εικοσιτετράωρο κλείσιμο των πρατηρίων καυσίμων έχει αποφασίσει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών για την Πέμπτη, αντιδρώντας στην εγκατάσταση ταμειακών μηχανών. Την ερχόμενη Κυριακή οι βενζινοπώλες θα αποφασίσουν αν θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Σε 48ωρη απεργία προχώρησαν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ. Σήμερα το απόγευμα, συλλαλητήριο έχει προγραμματίσει η ΑΔΕΔΥ, ενώ νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει ήδη αποφασιστεί για τις 23 Μαρτίου.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΝΕΤ Είδηση: 34342

    [05] Μπουκάλια με αίμα πέταξαν διαδηλωτές στην Ταϊλάνδη

    Τριτη, 16 03 2010 17:07

    Δείτε το video

    Μπουκάλια με το αίμα τους πέταξαν την Τρίτη αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έξω από το κυβερνητικό μέγαρο της Ταϊλάνδης, μία "θυσία για τη δημοκρατία", μετά από την απόρριψη του αιτήματος για διενέργεια εκλογών. Η κυβέρνηση δεν δείχνει διατεθειμένη να υποκύψει στις εκκλήσεις για διεξαγωγή εκλογών, τις οποίες οι σύμμαχοι του εκδιωχθέντος πρωθυπουργού Τακσίν Σιναουάρτα πιστεύουν ότι θα είχαν πολλές πιθανότητες να κερδίσουν.

    "Το αίμα του λαού"

    Οι υποστηρικτές του Τακσίν Σιναουάρτα συγκεντρώθηκαν στο αυστηρά φρουρούμενο κυβερνητικό μέγαρο και πέταξαν μπουκάλια που περιείχαν 300 λίτρα από το αίμα τους, μπροστά από τις έξι πόρτες του κτηρίου.

    "Όταν ο πρωθυπουργός Αμπιζίτ Βετζατζίβα προσέλθει στην εργασία του, θα πρέπει να περάσει πάνω από το αίμα του λαού. Το αίμα των διαδηλωτών είναι ζεστό ενώ το αίμα του Αμπιζίτ κρύο" δήλωσε το ηγετικό στέλεχος του Ηνωμένου Μετώπου για Δημοκρατία κατά της Δικτατορίας (UDD) Ναταβούτ Σάϊκουερ.

    Οι διαδηλωτές, που φορούσαν κόκκινα μπλουζάκια, έκαναν στη συνέχεια πορεία προς το γραφεία του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος, του οποίου ηγείται ο Αμπιζίτ Βετζατζίβα, για να πετάξουν και άλλα μπουκάλια με αίμα και να φωνάξουν συνθήματα.

    Μεταξύ οπαδών των δύο κομμάτων σημειώθηκε φραστική αντιπαράθεση, αλλά δεν προκλήθηκε σύγκρουση.

    Τη Δευτέρα, ο 45χρονος Αμπιζίτ απέρριψε το τελεσίγραφο του UDD να παραιτηθεί.

    Το UDD διαδηλώνει από την Κυριακή στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ με αίτημα την παραίτηση του Αμπιζίτ και την προκήρυξη νέων εκλογών. Μέχρι σήμερα, στις διαδηλώσεις του UDD δεν έχουν σημειωθεί βίαια επεισόδια.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικά άρθρα: Χιλιάδες διαδηλωτές στην Μπανγκόκ ζητούν εκλογές BBC: Thai red-shirts splash blood in anti-government protest Είδηση: 34373

    [06] Πρόγραμμα ηλεκτρονικού ελέγχου συνταγογράφησης του ΙΚΑ

    Τριτη, 16 03 2010 15:06

    Οικονομία της τάξης του 10% υπολογίζεται ότι θα πετύχει το ΙΚΑ με το νέο πρόγραμμα των ηλεκτρονικών συνταγών από τους γιατρούς, η πιλοτική εφαρμογή του οποίου άρχισε από την Λαμία και τη Λάρισα και θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Το προσδοκώμενο όφελος για το ΙΚΑ ανέρχεται σε 250 εκ ευρώ ενώ από το 2011 θα επεκταθεί στο σύνολο των Ταμείων.

    Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, το νέο σύστημα θα επεξεργάζεται μηνιαία 135.000 συνταγές και στόχο έχει να μειώσει τις φαρμακευτικές δαπάνες των Ταμείων που ξεπερνούν 6 δισ ευρώ.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, το σύστημα σκανάρει 135.000 συνταγές την ημέρα και θα εκκαθαρίζει τις συνταγές του μήνα μέσα στον επόμενο μήνα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει εικόνα της φαρμακευτικής δαπάνης σε πρώτο χρόνο. Μέχρι τώρα η διαδικασία έπαιρνε μήνες με πολλά σφάλματα και αμφίβολα αποτελέσματα γιατί γινόταν χειρόγραφα (2.700.000 συνταγές κάθε μήνα).

    Από 1/6/2010 ξεκινά σε όλη την Ελλάδα και για τα υπόλοιπα ταμεία ενώ γίνεται προσπάθεια και για νωρίτερα.

    Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου: "Αποτελεί προπομπό ενός συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στην πηγή, δηλαδή στο γιατρό, όπως έχουμε δεσμευτεί και στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, κάτι για το οποίο θα είμαστε έτοιμοι το καλοκαίρι.

    Η τωρινή φάση δίνει το μήνυμα ότι κανείς πια δε μπορεί να συνταγογραφεί ανεξέλεγκτα. Ήδη τις πρώτες μέρες της εφαρμογής του οι ενδείξεις μιλούν για 10% ίσως και λίγο παραπάνω, μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Με το σύστημα η κυβέρνηση ελπίζει να βάλει τέρμα σε φαινόμενα απάτης και διαφθοράς που ταλανίζουν το χώρο του φαρμάκου και έχουν εκτινάξει τα έξοδα των ασφαλιστικών ταμείων για το φάρμακο σε ποσά πάνω από 6.000.000 ευρώ".

    Παράλληλα με την αυστηροποίηση των ποινών των παραβατών θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι φαινόμενα σαν αυτά που "βλέπει" τώρα πια το σύστημα, δεν είναι αποδεκτά.

    Τέλος, με το νέο σύστημα επιτυγχάνεται καλύτερη ποιότητα παρεχομένων υπηρεσιών στους ασθενείς αφού εν τέλει μειώνεται την υπερσυνταγογράφηση και τη προκλητή ζήτηση που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους". Είδηση: 34369

    [07] Aspis Bank: Αλλαγή επωνυμίας και θυγατρική του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

    Τριτη, 16 03 2010 17:15

    Θυγατρική τράπεζα του ομίλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου γίνεται σε πρώτη τουλάχιστον φάση η Aspis Bank, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της που ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται στις 30 Μαρτίου.

    Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την Aspis Bank

    Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Τ. Τ Κλέων Παπαδόπουλος, όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον της Aspis Bank, η οποία από τα μέσα Μαΐου του τρέχοντος έτους αλλάζει επωνυμία και λογότυπο, είναι ανοικτά.

    Σε πρώτη φάση θα λειτουργεί αυτόνομα ως θυγατρική του Τ. Τ είπε ο κ. Παπαδόπουλος χωρίς να όμως να αποκλείσει το ενδεχόμενο σε μεταγενέστερη χρονική περίοδο είτε να συγχωνευθεί με το Τ. Τ είτε να πουληθεί.

    Σε μερικούς μήνες από σήμερα θα έχει αλλάξει το τοπίο στην οικονομία, τότε θα είμαστε σε θέση να πάρουμε συγκεκριμένες αποφάσεις, είπε ο κ. Παπαδόπουλος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις.

    Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aspis Bank Χρήστος Σορώτος είπε ότι στη διάρκεια των τελευταίων μηνών η τράπεζα προχώρησε στην εξυγίανση του χαρτοφυλακίου της, σε σημαντικές περικοπές εξόδων και ταυτόχρονα ξεκίνησε και την ανάπτυξη των εργασιών της. H Aspis Bank διαθέτει σήμερα δίκτυο 75 καταστημάτων και έξι επιχειρηματικών κέντρων.

    Ο κ. Σορώτος μιλώντας γενικότερα για το τραπεζικό σύστημα εκτίμησε ότι στην διάρκεια των επομένων 18 μηνών θα υπάρξουν σημαντικές ανακατατάξεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα που θα αλλάξουν το σημερινό τοπίο. Είδηση: 34375

    [08] Αίγυπτος: Ανακάλυψη γιγαντιαίου αγάλματος, 3.000 ετών

    Τριτη, 16 03 2010 19:03

    Μια αιγυπτιακή αρχαιολογική αποστολή ανακάλυψε ένα γιγαντιαίο άγαλμα που φιλοτεχνήθηκε πριν από περίπου 3.000 χρόνια του θεού της σοφίας Θωθ, που απεικονίζεται ως μπαμπουίνος, ανακοίνωσε σήμερα το τμήμα των αιγυπτιακών αρχαιοτήτων.

    Το άγαλμα ύψους τεσσάρων μέτρων ανακαλύφθηκε σπασμένο σε τέσσερα κομμάτια, μαζί με δύο άλλα αγάλματα, κατά τη διάρκεια των εργασιών για τη μείωση της στάθμης του νερού στο Λούξορ (νότια) που θα συμβάλει στη διατήρηση των φαρωνικών ναών της πόλης, διευκρινίζει στην ανακοίνωση του το Ανώτατο Συμβούλιο Αρχαιοτήτων.

    Το γλυπτό χρονολογείται στη δέκατη όγδοη δυναστεία που κυβέρνησε την Αίγυπτο απο το 1550 έως το 1290 π.Χ. περίπου.

    "Είναι η πρώτη φορά που ένα άγαλμα του μεγέθους αυτού του Θωθ, που απεικονίζεται με τη μορφή πιθήκου, ανακαλύπτεται", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μανσούρ Μπορέικ, επικεφαλής των φαραωνικών αρχαιοτήτων στο Λούξορ.

    Τα αγάλματα βρέθηκαν κοντά στο ναό του Αμενχοτέπ III.

    Ένα άλλο άγαλμα, του οποίου βρέθηκε μόνο το πάνω μέρος, απεικονίζει τον Αμενχοτέπ ΙΙΙ και τον θεό Ωρο, ο οποίος απεικονίζεται ως γεράκι.

    "Η ομάδα αυτή έχει ανακαλύψει επίσης τη βάση του αγάλματος από αλάβαστρο, που πιθανολογείται ότι είναι η βάση ενός αγάλματος του Αμενχοτέπ ΙΙΙ", δήλωσε ο Ζάχι Χαουάς, επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων.

    Ένα άγαλμα από γρανίτη του Φαραώ Ραμσή, ο οποίος βασίλευσε πριν από περίπου 3000 χρόνια, βρέθηκε επίσης στην περιοχή. Είδηση: 34381

    [09] ΗΠΑ: Παρά τις προόδους, η μάχη κατά του καρκίνου γνωρίζει αποτυχίες

    Τριτη, 16 03 2010 18:39

    Υγεια

    Η μάχη κατά του καρκίνου στις ΗΠΑ έχει σημειώσει σημαντικές προόδους τα τελευταία 40 χρόνια, μειώνοντας τα ποσοστά θνησιμότητας κατά 16%, όμως ο καρκίνος παραμένει η δεύτερη αιτία θανάτου στην χώρα, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

    Την προηγούμενη χρονιά περίπου 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι χτυπήθηκαν από τον καρκίνο και 560.000 πέθαναν εξαιτίας της νόσου, σύμφωνα με το ειδικό τεύχος του Journal of the American Medical που είναι αφιερωμένο στον καρκίνο.

    Χάρη στις εκστρατείες πρόληψης (κατά του καπνίσματος, υπέρ των μαστογραφιών και των κολονοσκοπήσεων γράφηκε μία πτώση περίπου 1% το χρόνο στους διαγνωσμένους καρκίνους μεταξύ του 1999 και του 2006, σύμφωνα με το περιοδικό.

    "Σημαντικές πρόοδοι" καταγράφηκαν στην θεραπεία των καρκίνων στα παιδιά και σε άλλους καρκίνους που χτυπούν τον προστάτη, τους όρχεις, το στήθος και το παχύ έντερο, προσθέτει η έκθεση.

    Όμως κάποιοι καρκίνοι, όπως αυτός στο πάγκρεας, το συκώτι, τις ωοθήκες, τον εγκέφαλο και τους πνεύμονες "παραμένουν ιδιαίτερα θανατηφόροι και δεν ανταποκρίνονται στις γνωστές θεραπείες".

    Επιπλέον, με την επιμήκυνση του προσδόκιμου ζωής τις τελευταίες δεκαετίες, αυξάνεται ο κίνδυνος να πάθει κάποιος καρκίνο.

    Περίπου ένας άνδρας στους δύο και μία γυναίκα στις τρεις θα χτυπηθούν από τον καρκίνο κατά τη διάρκεια της ζωής τους, επισημαίνει το περιοδικό. Οι μισές από αυτές τις περιπτώσεις θα είναι θανατηφόρες.

    Σε ένα άρθρο του που θα δημοσιεύσει την επόμενη εβδομάδα ένα άλλο περιοδικό, το Archives of Internal Medicine, επισημαίνεται ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ασχολούνται περισσότερο με τις μάχες κατά του καρκίνου που κερδίσθηκαν και όχι αρκετά με αυτές που χάνονται. "Τα άρθρα των εφημερίδων και των περιοδικών σε σχέση με τον καρκίνο έχουν την τάση να αναφέρονται στις θεραπείες και τους επιζώντες και όχι στον θάνατο, τις αποτυχίες των θεραπειών και τις παρενέργειές τους", αναφέρει το άρθρο. Είδηση: 34379

    [10] ΓΣΕΕ: Αντίστροφη μέτρηση για το 34ο συνέδριο

    Τριτη, 16 03 2010 18:58

    Το 34ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριό της πραγματοποιεί η ΓΣΕΕ από τις 18 έως 21 Μαρτίου 2010, στο ξενοδοχείο "ATHOS PALACE" στην Καλλιθέα Χαλκιδικής.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της συνομοσπονδίας: "Το 34ο Συνέδριο, πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη οικονομική περίοδο, με ανοικτά όλα τα σοβαρά εργασιακά, οικονομικά, ασφαλιστικά και κοινωνικά προβλήματα για τους εργαζόμενους της χώρα μας. Όπως είναι επόμενο τα θέματα αυτά θα κυριαρχήσουν και θα συζητηθούν κατά τις εργασίες του Συνεδρίου, ενώ θα αποφασιστούν οι δράσεις και οι διεκδικήσεις της ΓΣΕΕ, για την επόμενη περίοδο και ταυτόχρονα θα εκλεγούν τα όργανα της νέας διοίκησης της Συνομοσπονδίας".

    Στο Συνέδριο έχουν προσκληθεί οι πολιτικοί και θεσμικοί φορείς της χώρας, ενώ θα πάρουν μέρος περίπου 490 σύνεδροι και θα παραστούν περίπου 100 συνδικαλιστικές αντιπροσωπείες από όλο τον κόσμο και τις Διεθνείς Συνδικαλιστικές Οργανώσεις.

    Είδηση: 34380

    [11] Ώρα της Γης στις 27 Μαρτίου

    Τριτη, 16 03 2010 17:08

    Το κλείσιμο του διακόπτη του ηλεκτρικού μπορεί να είναι μια κίνηση που κάνουμε μηχανικά και που πολλές φορές αμελούμε αφήνοντας τις λάμπες να καίνε άσκοπα. Με το να κλείσουμε όμως τα φώτα στις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου 27 Μαρτίου 2010, συμμετέχουμε στην συμβολική κινητοποίηση της οργάνωσης "Ώρα της Γης" για τις κλιματικές αλλαγές. Στην εκδήλωση είναι χορηγός το Δεύτερο Πρόγραμμα της Δημόσιας Ραδιοφωνίας.

    H "Ώρα της Γης" γεννήθηκε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, ως μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) που καλούσε τους πολίτες του Σίδνεϊ για να σβήσουν τα φώτα τους ένα βράδυ, για μια ώρα. Το WWF είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο ανθρώπων, επιστημόνων, εθελοντών και πολιτών, που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες.

    Στην πρώτη εκδήλωση συμμετείχαν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η ενέργεια αυτή σύντομα μετατράπηκε σε μία από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες ενάντια στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως.

    Μόλις ένα χρόνο αργότερα, η Ώρα της Γης άγγιξε 50 εκατομμύρια πολίτες σε 35 χώρες ανά τον πλανήτη, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο κίνημα υπέρ ενός βιώσιμου μέλλοντος.

    Το 2009, εκατοντάδες εκατομμύρια πολιτών σε ολόκληρο τον πλανήτη συμμετείχαν στη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Περισσότερες από 4000 πόλεις και 88 χώρες βρέθηκαν στον παλμό της Ώρας της Γης πέρυσι, με την Ελλάδα να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

    Εκτιμάται ότι περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά σε ολόκληρη την Ελλάδα σκοτείνιασαν κατά την Ώρα της Γης, στέλνοντας ένα "εκτυφλωτικό μήνυμα" κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Συνολικά 489 Δήμοι και κοινότητες 1649 επιχειρήσεις, 845 σχολεία καθώς και 325 φορείς σε ολόκληρη τη χώρα συμμετείχαν στην Ώρα της Γης 2009. Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ, κατά την έναρξη της Ώρας της Γης, σημειώθηκε πτώση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 500 MW, ποσότητα που είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 500 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

    Οι ηγέτες των μεγάλων κρατών, στη Συνδιάσκεψη για το κλίμα στην Κοπεγχάγη, απογοήτευσαν τους πολίτες τους, η ανθρωπότητα όμως δεν σταματά τον αγώνα.

    Η "Ώρα της Γης 2010" δίνει πάλι φωνή και δύναμη πίσω στον πολίτη και στις τοπικές κοινωνίες, στον αγώνα για ένα καλύτερο και καθαρότερο περιβάλλον.

    Σχετικός σύνδεσμος: www.wwf.gr/earthhour Είδηση: 34374

    [12] Εισαγγελική έρευνα σε βάρος του Μπερλουσκόνι

    Τριτη, 16 03 2010 17:07

    Έρευνα σε βάρος του πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, διέταξε η εισαγγελία της πόλης Τράνι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου. Όπως τονίζει η δημόσια ραδιοφωνία της RAI, οι έρευνες σε βάρος του Μπερλουσκόνι σχετίζονται με προσπάθεια επηρεασμού της κρατικής αρχής ελέγχου των τηλεπικοινωνιών Αgicom.

    Έλεγχος για τυχόν παρεμβάσεις

    Ειδικότερα, ο Ιταλός πρωθυπουργός φέρεται να επιχείρησε, με παρεμβάσεις του, να επιτύχει το κλείσιμο τηλεοπτικών εκπομπών διαλόγου και σάτιρας, που ασκούν κριτική στην κυβέρνησή του.

    Η συγκεκριμένη έρευνα αφορά και το μέλος του συμβουλίου της Agicom, Τζιανκάρλο Ινοτσέντζι (σσ. είχε αρνηθεί ότι του ασκήθηκαν πιέσεις από τον "Καβαλιέρε"), και τον διευθυντή ειδήσεων του καναλιού RAI1, Αουγκούστο Μιντζολίνι. Ο τελευταίος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», πληροφόρησε τον Σ. Μπερλουσκόνι για το περιεχόμενο ανάκρισης, που έπρεπε να μείνει απόρρητο.

    O πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στη RAI, δήλωσε ότι «πρόκειται για σκάνδαλο, διότι η έρευνα αυτή παραβίασε κατάφορα τον νόμο». Συμπλήρωσε, δε, ότι «η αριστερά έχει οπλίσει τις εισαγγελίες, που μας επιτίθενται, και χρησιμοποιεί τις τηλεφωνικές υποκλοπές ως ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, για να μας πλήξει», αναφερόμενος στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις της εισαγγελίας του Τράνι, που οδήγησαν στις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών.

    Από την πλευρά του, όμως, ο γραμματέας των Δημοκρατικών της Αριστεράς, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, υπογραμμίζει ότι «ο Σίλβιο είναι, πλέον, ένας σπασμένος δίσκος, που επαναλαμβάνει διαρκώς τα ίδια. Αν δεν του αρέσουν κάποιες εκπομπές, πρέπει να χρησιμοποιήσει το τηλεκοντρόλ και να σταματήσει να σηκώνει το τηλέφωνο».

    Οι σχολιαστές δεν παραλείπουν να υπογραμμίσουν ότι οι τελευταίες αυτές δικαστικές εξελίξεις πραγματοποιούνται λίγες ημέρες πριν από τις περιφερειακές εκλογές της 28ης και 29ης Μαρτίου και ο Μπερλουσκόνι έπρεπε να έχει ήδη ξεκινήσει να αντιμετωπίζει τον αποκλεισμό του κόμματός του από την εκλογική περιφέρεια της Ρώμης, λόγω της αργοπορημένης κατάθεσης της λίστας, στην αρμόδια κρατική υπηρεσία.

    Μένει τώρα να διαπιστωθεί αν, σχετικά με την έρευνα του Τράνι, οι ψηφοφόροι θα επηρεασθούν περισσότερο από τις δηλώσεις του Μπερλουσκόνι, που κάνει εκ νέου λόγο για «δικαστική καταδίωξη», ή από τα δημοσιεύματα μεγάλου μέρους του Τύπου, τα οποία τον κατηγορούν για προσπάθεια ελέγχου της δημόσιας τηλεόρασης.

    Για το ερχόμενο Σάββατο, πάντως, η ιταλική κεντροδεξιά ετοιμάζει μαζική διαδήλωση στην πλατεία Σαν Τζοβάνι της Ρώμης, με τη συμμετοχή του Ιταλού πρωθυπουργού και των υποψήφιων προέδρων των δεκατριών περιφερειών, στις οποίες θα στηθούν οι κάλπες. Στόχος των οργανωτών είναι να ξεπεράσουν σε όγκο τη διαδήλωση του περασμένου Σαββάτου, στην πλατεία Ντελ Πόπολο της Αιώνιας Πόλης, με την οποία η κεντροαριστερά κατάφερε να κινητοποιήσει περί τους 200.000 πολίτες.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34376

    [13] Τυφλός Βρετανός στρατιώτης βλέπει μέσω της γλώσσας του

    Τριτη, 16 03 2010 16:26

    Η ζωή ενός Βρετανού στρατιώτη που τυφλώθηκε έπειτα από μία έκρηξη χειροβομβίδας στο Ιράκ άλλαξε εντελώς χάρη σε μια πειραματική συσκευή που του επιτρέπει να "βλέπει" με τη γλώσσα του.

    Ο Κρεγκ Λούντμπεργκ, 24 ετών, μπορεί να διαβάσει, να διακρίνει μορφές και να περπατά χωρίς βοήθεια χάρη σε μία συσκευή που δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ. Ο Λούντμπεργκ έχασε εντελώς την όρασή του όταν χτυπήθηκε από μία χειροβομβίδα το 2007, ενώ υπηρετούσε στη Βασόρα.

    Ο Λούντμπεργκ επιλέχθηκε από το βρετανικό υπουργείο Άμυνας να είναι ο πρώτος άνθρωπος στη Βρετανία που θα δοκιμάσει το BrainPort, μία συσκευή που μετατρέπει τις εικόνες σε ηλεκτρικά ερεθίσματα που μεταδίδονται στον εγκέφαλο μέσω της γλώσσας του.

    Αυτά τα ερεθίσματα προκαλούν τσιμπήματα πάνω στη γλώσσα, από την ένταση των οποίων ο χρήστης μπορεί να οπτικοποιεί στο μυαλό του το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται και να κινείται σε αυτό αποφεύγοντας τα εμπόδια.

    Ο μηχανισμός περιλαμβάνει μία μικροσκοπική κάμερα συνδεδεμένη με ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου και το όλο σύστημα συνδέεται με μια μικρή πλάκα από πλαστικό που ο χρήστης τοποθετεί πάνω στην γλώσσα του για να αναλύει τα ηλεκτρικά ερεθίσματα.

    "Η κάμερα στέλνει σήματα στην πλαστική πλάκα και από εκεί στη γλώσσα. Βλέπω σιλουέτες ανθρώπων και τις μορφές των αντικειμένων. Όλα είναι σε μαύρο και άσπρο", δήλωσε ο Λούντμπεργκ. "Πρόκειται για το πρωτότυπο, όμως ο πιθανός αντίκτυπος στη ζωή μου είναι τεράστιος".

    "Έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει τα πράγματα για τους τυφλούς", συνεχίζει ο Λούντμπεργκ, υπογραμμίζοντας ότι πλέον μπορεί να πιάνει τα αντικείμενα με την πρώτη προσπάθεια χωρίς να χρειάζεται να τα ψηλαφήσει πρώτα, όπως έκανε πριν. Είδηση: 34370

    [14] Αιγαιοπελαγίτικο αίτημα για αλλαγή στη βίζα

    Τριτη, 16 03 2010 19:26

    Αίτημα αλλαγών στο καθεστώς χορήγησης βίζας στους Τούρκους επισκέπτες, ζητούν με επιστολή τους, από τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, αυτοδιοικητικοί, οικονομικοί, τουριστικοί και κοινωνικοί φορείς των νησιών Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

    Στόχος του αιτήματος είναι η εξασφάλιση για τουριστικούς και εμπορικούς λόγους, αμοιβαιότητας στις επισκέψεις και στη δυνατότητα ευκολότερης επικοινωνίας των πολιτών, στις δύο ακτές του Αιγαίου. Όπως αναφέρεται στο σχετικό υπόμνημα "παραμένει και η κραυγαλέα ετεροβαρής (σε βάρος της Ελλάδας) σχέση στη διακίνηση επισκεπτών στο Αιγαίο".

    Στο ίδιο υπόμνημα τονίζεται ότι: "το ενδιαφέρον προέρχεται από την ανάγκη για αμεσότερη επαφή των πολιτών μεταξύ τους στις δύο ακτές του Αιγαίου, ώστε με την αμοιβαιότητα των επισκέψεων να αμβλυνθεί το ετεροβαρές για την χώρα μας "ισοζύγιο επικοινωνίας". Έτσι εκτιμάται ότι θα ωφεληθεί το εμπόριο, ο τουρισμός και ο πολιτισμός στα νησιά και μάλιστα σε περίοδο χαμηλής ζήτησης, αφού οι Τούρκοι επισκέπτες, που κι αυτοί απασχολούνται με τον τουρισμό, προτιμούν να επισκέπτονται τα νησιά στην αρχές και στα τέλη της περιόδου. Ζητούμε απ την Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι επιβάλλεται να αποκατασταθεί αμοιβαιότητα στις επισκέψεις Ελλήνων και Τούρκων πολιτών στο Αιγαίο, αλλιώς η Κοινωνία, το Εμπόριο και ο Τουρισμός στα νησιά μας αδικούνται. Νομίζουμε ότι ήλθε πια η ώρα για τόλμη και ρεαλισμό σε αυτό το καίριο ζήτημα".

    Αντίστοιχα αιτήματα είχαν διατυπωθεί στο παρελθόν, τόσο στην κυβέρνηση του κ. Καραμανλή, όσο και στην κυβέρνηση του κ. Σημίτη.

    Πηγές: ΑΠΕ Είδηση: 34383

    [15] Κλείνει το στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος» στο Κόσοβο

    Τριτη, 16 03 2010 14:56

    Το κλείσιμο του στρατοπέδου "Μέγας Αλέξανδρος", στο Κόσσοβο, στο οποίο εδρεύει η Ελληνική δύναμη, ανακοίνωσε η διοίκηση της διεθνούς στρατιωτικής δύναμης (KFOR), που αναφέρει ότι η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης.

    Οι Έλληνες στρατιώτες δεν θα εγκαταλείψουν το Κόσοβο, αλλά θα μεταφερθούν στο στρατόπεδο "Belveder", που βρίσκεται στον ίδιο τομέα ευθύνης, στο βόρειο Κόσοβο.

    Η επίσημη τελετή παύσης της λειτουργίας του στρατοπέδου "Μέγας Αλέξανδρος" θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών του Ελληνικού Στρατού, τοπικών πολιτικών ηγετών και της διοίκησης του τομέα ευθύνης του "Βορρά", ανακοινώθηκε από την KFOR.

    Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, στη Σερβία η αναδιοργάνωση της KFOR θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2010 και προβλέπεται, η παύση λειτουργίας μικρότερων στρατοπέδων, η δημιουργία πολυεθνικών στρατιωτικών βάσεων, αλλά και η μείωση του ανθρώπινου δυναμικού στους 10.000 στρατιώτες από τους 14.000 που υπηρετούν, σήμερα, στο Κόσοβο.

    Είδηση: 34360

    [16] Οξύνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή

    Τριτη, 16 03 2010 19:25

    'Εκρυθμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Στην ανατολική Ιερουσαλήμ, Παλαιστίνιοι, συγκρούστηκαν με την ισραηλινή αστυνομία. Χιλιάδες Παλαιστίνιοι βγήκαν στους δρόμους στη Λωρίδα της Γάζας, ύστερα από έκκληση του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς για να καταγγείλουν τα εγκαίνια της συναγωγής Χούρβα στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Τα πνεύματα παραμένουν οξυμμένα, εξ αιτίας της επιμονής του Τελ Αβίβ, να κατασκευάσει άλλα 1.600 σπίτια, στον Ανατολικό τομέα της Ιερουσαλήμ, προκαλώντας έντονα, Παλαιστινίους και Αμερικανούς.

    Νέες ταραχές

    "Με το αίμα μας, με την ψυχή μας, θα θυσιαστούμε για σένα Ιερουσαλήμ", φώναζαν οι διαδηλωτές, κυρίως φοιτητές, υψώνοντας παλαιστινιακές σημαίες και φωτογραφίες της Πλατείας των Τζαμιών, του τρίτου ιερού τόπου του Ισλάμ στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

    Διαδηλώσεις διοργανώθηκαν σε αρκετές πόλεις και προσφυγικούς καταυλισμούς στον παλαιστινιακό θύλακα, κυρίως στις Τζαμπαλίγια, Μπέιτ Λαχίγια, Χαν Γιούνις και Ράφα.

    Στην πόλη της Γάζας οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την έδρα του παλαιστινιακού κοινοβουλίου, το οποίο αποτέλεσε στόχο ισραηλινών βομβαρδισμών στη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα πέρυσι.

    Οι Παλαιστίνιοι διαμαρτύρονται για τα εγκαίνια της συναγωγής Χούρβα στην εβραϊκή συνοικία της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ. Τα εγκαίνια της συναγωγής θεωρούνται νέα ισραηλινή πρόκληση.

    Οι διαδηλώσεις αυτές σημειώνονται μετά τις συγκρούσεις μεταξύ νεαρών Παλαιστινίων και της ισραηλινής αστυνομίας στην ανατολική Ιερουσαλήμ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνέχιση του ισραηλινού εποικισμού στον ανατολικό τομέα της πόλης.

    Τα εγκαίνια αυτά είναι η "αρχή της βίας, του εξτρεμισμού και του θρησκευτικού φανατισμού και αυτό δεν περιορίζεται στους εβραίους εξτρεμιστές αλλά περιλαμβάνει και μέλη της ισραηλινής κυβέρνησης", προειδοποίησε στη Ραμάλα, ο Χατέρ Αμπντελ Καντέρ, αρμόδιος για τα θέματα της Ιερουσαλήμ του κόμματος Φάταχ, του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

    Έκκληση Κλίντον για «πλήρη δέσμευση στην ειρηνευτική διαδικασία»

    Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ζήτησε την πλήρη δέσμευση των Ισραηλινών και των Παλαιστίνιων στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

    "Στόχος μας είναι να υπάρξει πλήρης δέσμευση των Ισραηλινών και των Παλαιστίνιων", τόνισε η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στη διάρκεια συνομιλιών της με τον Iρλανδό ομόλογό της, Μάικλ Μάρτιν.

    "Έχουμε εμπλακεί σε διαβουλεύσεις πολύ ενεργές με τους Ισραηλινούς για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν ώστε να εκδηλωθεί η δέσμευσή τους προς την ειρηνευτική διαδικασία", συνέχισε η κ. Κλίντον τη στιγμή που έχει ανακύψει μια βαθιά κρίση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών εξαιτίας της ισραηλινής ανακοίνωσης κατασκευής εβραϊκών σπιτιών στην κατεχόμενη ανατολική Ιερουσαλήμ.

    Η κ. Κλίντον ωστόσο υπογράμμισε τους "στενούς και ακλόνητους δεσμούς" μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ, ενώ εξέφρασε και την ελπίδα ότι η διακυβέρνηση Ομπάμα θα δει να υλοποιείται μια συμφωνία για την ύπαρξη δύο κρατών με την ανακήρυξη και του παλαιστινιακού κράτους.

    Ανέβαλε την επίσκεψή του στο Ισραήλ ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος

    Ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος στη Μέση Ανατολή Τζορτζ Μίτσελ θα καθυστερήσει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Ισραήλ και τη Δυτική 'Οχθη, ανακοίνωσε η ισραηλινή προεδρία.

    Ο Μίτσελ αναμενόταν αυτήν την εβδομάδα στο Ισραήλ και τη Δυτική Οχθη προκειμένου να μεσολαβήσει για την έναρξη έμμεσων διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους.

    Η επίσκεψη Μίτσελ αναβλήθηκε εν μέσω της σοβαρής διπλωματικής κρίσης που έχει ξεσπάσει στις σχέσεις Ισραήλ-ΗΠΑ εξαιτίας της ισραηλινής εποικιστικής πολιτικής στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

    Πηγή: NET, ΑΠΕ, Reuters Είδηση: 34384

    [17] Μ. Παναγιώτου: Η Siemens κινούσε τα νήματα στον ΟΣΕ

    Τριτη, 16 03 2010 14:18

    Τις διασυνδέσεις και τις πελατειακές σχέσεις του ΟΣΕ με την εταιρία Ζίμενς ερευνά η εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο των μαύρων ταμείων της εταιρείας, μέσα από τις καταθέσεις πρώην υπηρεσιακών στελεχών του Οργανισμού.

    Η κατάθεση Παναγιώτου

    Στην κατάθεσή του ενώπιον της εξεταστικής ο αρχιμηχανικός του ΟΣΕ, Μάνος Παναγιώτου, για το έργο του τρίτου τμήματος του Προαστιακού σιδηροδρόμου, το οποίο πήρε η κοινοπραξία ΖΗΜΕΝΣ-ΑΚΤΩΡ και ΤΕΡΝΑ, φέρεται να είπε ότι από την περίοδο του κ. Βερελή στο υπουργείο Μεταφορών μέχρι και την περίοδο του Μιχάλη Λιάπη, όλα τα νήματα τα κινούσε η ΖΗΜΕΝΣ για να πάρει τα έργα. Ο κ. Παναγιώτου κατέθεσε επίσης ότι το ελληνικό δημόσιο ζημιώθηκε με τουλάχιστον 80 εκατ. ευρώ από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο έργο αποσπάστηκε από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της ΕΕ και χρηματοδοτήθηκε μόνο από εθνικούς πόρους.

    Ο μάρτυρας, όταν ρωτήθηκε για το ρόλο του Ντίνου Ρόβλια την εποχή που ήταν γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, φέρεται να κατέθεσε ότι ο κ. Ρόβλιας είχε ασχοληθεί σε θετική κατεύθυνση για την ανάληψη του έργου από τη ΖΗΜΕΝΣ, τον ΑΚΤΩΡΑ και την ΤΕΡΝΑ.

    Δηλώσεις Ντ. Ρόβλια για τις αναφορές του Παναγιώτου

    Σχολιάζοντας αναφορές του μάρτυρα σε καταγραφές του ονόματος Ρόβλιας στο ημερολόγιο του κ. Χριστοφορακου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι ουδέποτε συναντήθηκε ή μίλησε τηλεφωνικά με τον κ. Χριστοφοράκο και ότι το όνομά του εμφανίζεται μονίμως στις εκκρεμότητες με βάση τις σημειώσεις της γραμματέως του πρώην επικεφαλής της ΖΗΜΕΝΣ Ελλάς.

    Ο κ. Ρόβλιας υπογραμμίζει επίσης ότι ουδέποτε μετέφερε σε οποιονδήποτε επιθυμία υπουργού για ανάθεση οποιασδήποτε σύμβασης του ΟΣΕ και προσθέτει ότι η ανάθεση του τρίτου τμήματος του Προαστιακού έγινε επί των ημερών της ΝΔ.

    Τέλος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, επιτέθηκε στον μάρτυρα, επισημαίνοντας ότι είναι επιφανές στέλεχος της ΔΑΚΕ, τον κατηγόρησε για επιχείρηση λασπολογίας σε βάρος του και επιφυλάσσεται να ασκήσει σε βάρος του μήνυση και αγωγή μόλις παραλάβει αντίγραφο της κατάθεσης του κ. Παναγιώτου ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής.

    ΠΗΓΗ: ΝΕΤ Είδηση: 34355

    [18] Νέα εγκύκλιος για τα τυφλά οικόπεδα

    Τριτη, 16 03 2010 12:53

    Νόμιμες είναι πλέον οι οικοδομικές άδειες για τα καλούμενα "τυφλά" και έχουν εκδοθεί μέχρι τις 28 Ιανουαρίου του 2010, μετά τη νέα Εγκύκλιο που υπέγραψε η υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τ. Μπιρμπίλη, με την οποία ρυθμίζονται εκκρεμότητες σε θέματα οικοδόμησης σε οικόπεδα που αποκτούν πρόσβαση σε δρόμο με την παραχώρηση εδαφικών λωρίδων και βρίσκονται εντός ορίων οικισμών με πληθυσμό μέχρι 2.000 κατοίκους.

    Με την συγκεκριμένη εγκύκλιο γνωστοποιείται η πρόθεση του υπουργείου για την άμεση επεξεργασία νομοθετικής ρύθμισης, η οποία θα αντιμετωπίζει ζητήματα που ανέκυψαν στην εφαρμογή ορισμένων διατάξεων του Προεδρικού Διατάγματος, μετά την σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

    Σύμφωνα με τη νέα Εγκύκλιο, είναι νόμιμες οι οικοδομικές άδειες που έχουν ήδη εκδοθεί μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2010. Αναθεωρήσεις των αδειών αυτών μπορούν να γίνουν εφόσον οι ενδιαφερόμενοι καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση, ότι είναι σε γνώση τους πως οι διατάξεις στις οποίες στηρίζονται έχουν κριθεί ανίσχυρες, σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

    Σχετικά με τους φακέλους των οικοδομικών αδειών που είχαν υποβληθεί μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2010 και δεν είχε ολοκληρωθεί η έκδοση της άδειας, μπορούν να εκδίδονται, πάλι με την ίδια προϋπόθεση, ότι δηλαδή οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέσουν μια υπεύθυνη δήλωση όπως παραπάνω.

    Για όσους δεν καλύπτονται από τις παραπάνω περιπτώσεις, δίνονται με τη νέα Εγκύκλιο, οδηγίες για τις τμηματικές πολεοδομικές μελέτες που θα χρειαστούν, ώστε τα οικόπεδα αυτά να αποκτήσουν «πρόσωπο» σε εγκεκριμένους κοινόχρηστους χώρους και να μπορούν να εκδώσουν οικοδομική άδεια. Είδηση: 34352

    [19] Τα ξένα ΜΜΕ για το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας

    Τριτη, 16 03 2010 15:48

    Διπλή είναι η ανάγνωση των αποφάσεων που ελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας, κατά τη Σύνοδο του Eurogroup, σχετικά με τη βοήθεια στην Ελλάδα. Ο ξένος Τύπος εμφανίζεται διχασμένος ως προς τη σημασία της στάσης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

    Διπλή ανάγνωση

    Ποικιλοτρόπως ερμηνεύτηκε η στάση του Eurogroup από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

    "Η ΕΕ έθεσε τα θεμέλια για τη βοήθεια προς την Ελλάδα" είναι η ανάγνωση του θέματος από το Bloomberg.

    Η βρετανική Guardian κρατάει ισορροπίες, γράφοντας ότι "το Eurogroup χαιρετίζει τα ελληνικά μέτρα, αλλά δεν προσφέρει κανένα σχέδιο διάσωσης".

    "Μετά από εβδομάδες αβεβαιότητας, τουλάχιστον ένα πράγμα ξεκαθάρισε: Η Ευρωζώνη θα παρέχει δίχτυ ασφαλείας στην Ελλάδα, το πιο ασταθές μέλος της. Αυτό το δίχτυ ασφαλείας δεν θα έχει τη μορφή εγγυήσεων δανείου. Αλλά ποια θα είναι η μορφή του, κανείς δεν ξέρει" αναφέρει το BBC

    "Τα περιθώρια για βοήθεια στην Ελλάδα στένεψαν" τιτλοφορεί το σχετικό άρθρο της η Wall Street Journal, ενώ η Le Monde επικεντρώνεται στη στάση της Γερμανίας, γράφοντας: "Η Γερμανία και η Ευρωζώνη διστάζουν στο θέμα της βοήθειας στην Ελλάδα".

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σχετικό άρθρο: Στη Σύνοδο Κορυφής το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας Είδηση: 34366

    [20] Στον Α. Λοβέρδο το πόρισμα για το Ασφαλιστικό

    Τριτη, 16 03 2010 12:00

    Το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας παρέδωσε στον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέδρο ο πρόεδρος της επιτροπής. Το πόρισμα θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα ενώ το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό θα έρθει προς ψήφιση στη Bουλή σε οκτώ εβδομάδες.

    Οι προτάσεις της επιτροπής εμπειρογνωμώνων

    Το διαχωρισμό της σύνταξης σε βασική και ανταποδοτική προβλέπει το πόρισμα της επιτροπής για το Ασφαλιστικό που παρέδωσε σήμερα στον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο η αρμόδια επιτροπή.

    Παράλληλα προτείνεται η αναζήτηση νέων πόρων υπέρ του ασφαλιστικού, ακόμη και εισφορά επί των συντάξεων, καθώς και η θεσμοθέτηση ανώτατου πλαφόν στις αποδοχές.

    Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί μετά το Πάσχα στη Βουλή, με την προοπτική να ψηφιστεί μέσα στο Μάιο.

    Νωρίτερα αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο για την εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο.

    Α. Λοβέρδος

    "Όταν αρχίζει μία πολιτική ενέργεια πρέπει και να τελειώνει. Σήμερα ολοκληρώσαμε το διάλογο για το Ασφαλιστικό και τώρα για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου αρχίζει ο αγώνας, ώστε μέσα σε 8 εβδομάδες να έχει ολοκληρωθεί και η κοινοβουλευτική διαδικασία".

    Α. Λοβέρδος

    Σε ερώτηση για το αν θα μπει πλαφόν στις συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης απάντησε ότι "έχουν σχεδιαστεί όλα όσα ήταν να σχεδιαστούν. Όλα όσα θα καταγραφούν στο σχέδιο νόμου έχουν αρχίσει ήδη να καταγράφονται και απομένει να ολοκληρωθούν δύο στάδια προ του Πάσχα ".

    Αναφορικά με τις προτάσεις του ΟΟΣΑ για τις σχέσεις εργασίας, και συγκεκριμένα για τον ελληνικό ιδιωτικό τομέα, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι "εμείς ζητήσαμε οι μελετητές του ΟΟΣΑ να έχουν περισσότερα στοιχεία για το πώς ακτινογραφείται το ελληνικό εργασιακό τοπίο. Τους επισήμανα ότι σε μία χώρα που έχει 75% οικογενειακές επιχειρήσεις, δηλαδή επιχειρήσεις που δουλεύουν άτομα μίας μόνο οικογένειας, δεν μπορεί ο ΟΟΣΑ να ζητά παραπέρα ευελιξία".

    Αντιδράσεις

    ΚΚΕ

    "Έλαβε τέλος η απάτη του «διαλόγου» που οργάνωσε η κυβέρνηση με εκπροσώπους του ΣΕΒ, διατεταγμένους επιστήμονες και την εργατική αριστοκρατία, για το ξεθεμέλιωμα της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων. Ίσως η κυβέρνηση να οργανώσει και νέες παραστάσεις, προσποιούμενη ότι αντιστέκεται στα άγρια σχέδια της ΕΕ και του ΔΝΤ, με τα οποία συμφωνεί και τα υλοποιεί. Οι εργαζόμενοι, γυναίκες και άνδρες, οι νέοι και οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να χάσουν ούτε λεπτό περιμένοντας να φτάσει το νομοσχέδιο στο σφαγείο της Βουλής. Αμέσως να οργανώσουν πιο αποφασιστικά τη κοινή πάλη τους με στόχο να αποτρέψουν τα νέα βάρβαρα μέτρα στο ασφαλιστικό αλλά και να ανατρέψουν τους αντιασφαλιστικούς νόμους που έχουν ψηφίσει οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ''.

    ΣΥΡΙΖΑ

    Σχετικά με το πόρισμα για το ασφαλιστικό και τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας, ο Δημήτρης Στρατούλης, δήλωσε: "Η κυβέρνηση με την αντικατάσταση του αναδιανεμητικού συστήματος από το κεφαλαιοποιητικό, μετατρέπει την ασφάλιση από κοινωνική σε ατομική -ιδιωτική και μειώνει δραστικά τη συμμετοχή του κράτους στη χρηματοδότηση της.

    Με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, οδηγεί σε δραματική μείωσή τους (20 - 50%).Με την καθιέρωση της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ καταργεί την κατώτερη σύνταξη.

    Με την αύξηση του μέσου όρου των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, οδηγεί στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και στην ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας των νέων.

    Με τον τρόπο που προωθεί τις ενοποιήσεις των ασφαλιστικών ταμείων αφαιρεί ασφαλιστικά δικαιώματα.

    Οι προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό είναι κοινωνικά άδικες και αδιέξοδες".

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 34346

    [21] Η μεγαλύτερη δισκογραφική συμφωνία για τον Μάικλ Τζάκσον...μετά θάνατον

    Τριτη, 16 03 2010 15:05

    Ακόμα και μετά το θάνατό του, ο βασιλιάς της ποπ, Μάικλ Τζάκσον, συνεχίζει να πουλάει, αλλά και να "υπογράφει" χρυσά συμβόλαια με μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες! Και δεν μιλάμε βέβαια για "υπογραφή" δια χειρός Μαίκλ Τζάκσον, αλλά της οικογένειας του, που ως διαχειριστής της περιουσίας του ''έκλεισε'' με τη Sony τη μεγαλύτερη έως τώρα δισκογραφική συμφωνία.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal αν επιτευχθεί συμφωνία θα είναι η μεγαλύτερη που έχει υπάρξει στο χώρο της δισκογραφίας.

    Πρόκειται για ένα συμβόλαιο-χρυσάφι, προσφορά της δισκογραφικής εταιρίας EMI, που ξεπερνά τα 200 εκ. δολάρια τα οποία θα χαρίσει στους κληρονόμους του, εάν δεχτούν να κυκλοφορήσουν δέκα άλμπουμ του μέσα στα επόμενα επτά χρόνια.

    Τα δέκα καινούργια άλμπουμ θα περιλαμβάνουν παλιά τραγούδια, αλλά και άλλα που βρέθηκαν μετά τον θάνατό του Τζάκσον.

    Από τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον στις 25 Ιουνίου, η Sony έχει πουλήσει περίπου 31 εκατομμύρια άλμπουμ σε όλον τον κόσμο. Από σήμερα ως την πρώτη επέτειο του θανάτου του υπολογίζεται πως θα έχουν πουληθεί δίσκοι, αντικείμενα και εισιτήρια για τη συναυλία "This is it" αξίας 250 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την εφημερίδα.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34361


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 16 March 2010 - 17:54:31 UTC