Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Βουλή σήμερα το φορολογικό νομοσχέδιο
  • [02] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις
  • [03] Κίνα: Ένοπλος σκότωσε με μαχαίρι έξι μικρούς μαθητές
  • [04] Λωρίδα της Γάζας: Τέσσερις τραυματίες σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή
  • [05] Μετασεισμός 6,7 Ρίχτερ στη Χιλή

    [01] Στη Βουλή σήμερα το φορολογικό νομοσχέδιο

    Τριτη, 23 03 2010 09:35

    Με επιμέρους διορθώσεις, αλλά χωρίς να αλλάζει η βασική κατεύθυνση, εγκρίνεται σήμερα Τρίτη από το Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδριάζει από τις 11 το πρωί υπό τον Πρωθυπουργό, το φορολογικό νομοσχέδιο. Στη συνέχεια θα κατατεθεί στη Βουλή με στόχο να ολοκληρωθεί η ψήφιση του τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ήδη την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των βουλευτών, ενώ έχουν τροποποιηθεί διατάξεις που έθιγαν φτωχούς φορολογούμενους.

    Εξάλλου, ενδέχεται να μειωθεί ο Φ.Π.Α για ιατρικές εξετάσεις και να μειωθούν οι συντελεστές φορολόγησης των αποζημιώσεων σε απολυθέντες, καθώς επιβαρύνονται ουσιαστικά μόνο οι αποζημιώσεις άνω των 150.000 ευρώ, όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Το Υπουργείο Οικονομικών ανακάλεσε εγκύκλιο του πρώην υφυπουργού Αντώνη Μπέζα που επέτρεπε τη φοροαπαλλαγή εισοδημάτων τα οποία δεν είχαν δηλωθεί ποτέ στην εφορία.

    Το θέμα της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας συζητά εξάλλου σήμερα Τρίτη σε έκτακτη συνεδρίαση της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σχετική είδηση: Στο "τραπέζι" τροποποιήσεις στο φορολογικό

    Σχετική είδηση: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις Είδηση: 34647

    [02] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

    Τριτη, 23 03 2010 09:31

    Σε κινητοποιήσεις προχωρούν κλάδοι επαγγελματιών που αντιδρούν στο νέο τρόπο φορολόγησής τους. Δικηγόροι και δικαστικοί επιμελητές προχωρούν σε τριήμερη προειδοποιητική αποχή από τα δικαστήρια ενώ στάση εργασίας έως τις 12 πραγματοποιούν οι δικαστικοί υπάλληλοι. Οι νοσοκομειακοί γιατροί συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας ζητώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημερίων. Συνάντηση θα έχουν το μεσημέρι με την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου όπου θα συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα. Στάση εργασίας από τις 12 μέχρι τις 3:00 έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον προαστιακό, ο οποίος θα παραμείνει ακινητοποιημένος από τις 12:00 έως τις 3:00. Τις ίδιες ώρες, δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια της "Αττικό Μετρό", από Δουκίσσης Πλακεντίας έως το αεροδρόμιο. Για δεύτερη ημέρα, συνεχίζουν τη 48ωρη απεργία τους, οι υπάλληλοι εξωτερικής φρούρησης των φυλακών της χώρας.

    Πορείες

    Απροσπέλαστο θα είναι για άλλη μια φορά το κέντρο της Αθήνας, καθώς από το πρωί και μέχρι αργά το απόγευμα έχει προγραμματιστεί σειρά συγκεντρώσεων και πορειών από διάφορους φορείς και κοινωνικές ομάδες. Οι δικαστικοί υπάλληλοι θα συγκεντρωθούν στο Ειρηνοδικείο και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς τη Βουλή. Στις 11:00, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πυροσβεστών έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ομόνοια και πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών. Το μεσημέρι, στις 13:00, σωματεία απεργών και συνταξιούχοι θα κάνουν πορεία προς το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Το απόγευμα, στις 18:00, δύο συγκεντρώσεις θα κρατήσουν κλειστό το κέντρο της Αθήνας. Στην πλατεία Αμερικής έχει προγραμματιστεί αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, ενώ την ίδια ώρα, στα Προπύλαια, θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ, στο οποίο συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σχετική είδηση: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις - Νέα συνάντηση ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με τον υπ. Εργασίας

    Είδηση: 34646

    [03] Κίνα: Ένοπλος σκότωσε με μαχαίρι έξι μικρούς μαθητές

    Τριτη, 23 03 2010 09:18

    Ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε μαθητές δημοτικού σχολείου, στην επαρχία Φουτζιάν της νοτιοανατολικής Κίνας, σκοτώνοντας έξι παιδιά και τραυματίζοντας άλλα επτά, μετέδωσαν σήμερα τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα, ο δράστης επιτέθηκε στα παιδιά στην πύλη του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Νανπίνγκ γύρω στις 7 το πρωί, τοπική ώρα. Αστυνομικοί συνέλαβαν τον ύποπτο, που πιστεύεται ότι είναι ψυχικά διαταραγμένος.

    Μάρτυρες τον περιέγραψαν ως "ένα τυφλό άτομο γύρω στα 40". Τα επτά τραυματισμένα παιδιά νοσηλεύονται σε τοπικό νοσοκομείο.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34644

    [04] Λωρίδα της Γάζας: Τέσσερις τραυματίες σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή

    Τριτη, 23 03 2010 09:24

    Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας, έγινε γνωστό από παλαιστινιακές και ισραηλινές πηγές. Τα τέσσερα θύματα, ανάμεσά τους και μια γυναίκα, τραυματίστηκαν ελαφρά από θραύσματα πυραύλου που εκτοξεύθηκε εναντίον κατοικίας ανατολικά της Γάζας, ανακοίνωσε παλαιστινιακή πηγή των δυνάμεων ασφαλείας. Η κατοικία καταστράφηκε ολοσχερώς και τρία γειτονικά σπίτια υπέστησαν ζημιές.

    Τη Δευτέρα, παλαιστινιακός πύραυλος εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας προς το νότιο Ισραήλ χωρίς να υπάρξουν τραυματίες. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε την επίθεση, διευκρινίζοντας ότι είχε στόχο υπόστεγο στο οποίο κατασκευάζονταν όπλα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34645

    [05] Μετασεισμός 6,7 Ρίχτερ στη Χιλή

    Τριτη, 16 03 2010 08:40

    Ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε το βράδυ της Δευτέρας τη Χιλή, 72 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Κονσεπσιόν. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, σε βάθος 34 χιλιομέτρων και σημειώνεται 15 μέρες μετά τον κύριο σεισμό των 8,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που προκάλεσε το θάνατο 500 ανθρώπων και τεράστιες καταστροφές στη χώρα. Ο μετασεισμός δεν εκτιμάται ότι θα προκαλέσει τσουνάμι, ωστόσο οι αρχές στις περιοχές του Ειρηνικού θα πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή για κάθε ενδεχόμενο.

    Πηγή: Reuters Είδηση: 34335


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 23 March 2010 - 9:53:10 UTC