Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-04-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανατίναξαν με γκαζάκια τις εγκαταστάσεις του Σκοπευτικού Ομίλου της Εύβοιας
  • [02] Στα εργαστήρια της αστυνομίας αναλύεται ένα σαπούνι του Ολοκαυτώματος !.
  • [03] Κανόνες καταπολέμησης της παιδεραστίας στο διαδίκτυο από το Βατικανό

    [01] Ανατίναξαν με γκαζάκια τις εγκαταστάσεις του Σκοπευτικού Ομίλου της Εύβοιας

    Παρασκευη, 09 04 2010 18:16

    Με τη δικαιολογία της εκδίκησης σε βάρος του προέδρου του Σκοπευτικού Ομίλου της Εύβοιας, δύο αδέλφια 35 και 37 ετών λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ανατίναξαν με γκαζάκια τις εγκαταστάσεις του ομίλου στη Ριτσώνα. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο μικρότερος από τα δύο αδέλφια έσπασε με λοστό τη σιδερένια πόρτα από τις εγκαταστάσεις του ομίλου και βάζοντας συνολικά έξι γκαζάκια σε διάφορα σημεία κατέστρεψε ολοσχερώς τα γραφεία.

    Λίγο αργότερα, όταν έπεσαν σε μπλόκο της ΟΠΚΕ, ισχυρίστηκαν ότι ήθελαν με τις πράξεις τους αυτές να εκδικηθούν τον πρόεδρο του Σκοπευτικού Ομίλου της περιοχής γιατί "επρόκειτο να προχωρήσει σε διαδικασία διαγραφής τους", αφού διαπιστώθηκε ότι ήταν μέλη του ομίλου.

    Μπροστά σ' ένα ολόκληρο οπλοστάσιο βρέθηκαν οι αστυνομικοί σε έρευνα που έκαναν στο σπίτι τους, ενώ ανάμεσα στα ευρήματα ήταν τρεις εκπαιδευτικές χειροβομβίδες αρνητικού τύπου που είχαν πυροδοτηθεί και μία χειροβομβίδα επιθετικού τύπου, πολλές φιάλες γκαζάκια, αλλά και δύο πιστόλια τα οποία προέκυψε ότι κατείχαν νόμιμα επειδή ήταν μέλη του Σκοπευτικού Ομίλου.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 35267

    [02] Στα εργαστήρια της αστυνομίας αναλύεται ένα σαπούνι του Ολοκαυτώματος !.

    Παρασκευη, 09 04 2010 21:13

    Στα εργαστήρια της αστυνομίας στο Μόντρεαλ αναλύεται τώρα ένα σαπούνι, το οποίο κατασχέθηκε στο κατάστημα ενός λιανοπωλητή, ώστε να τεκμηριωθεί αδιάσειστα, εάν είναι φτιαγμένο από το λίπος θυμάτων του Ολοκαυτώματος, όπως ακριβώς το διαφημίζει στην πελατεία και ο πωλητής, ανέφερε σήμερα μία εκπρόσωπός της. Πάνω στο σαπούνι υπάρχει χαραγμένος ένας αγκυλωτός σταυρός. Κατασχέθηκε στο κατάστημα του λιανοπωλητή στη λεωφόρο Σεν Λοράν, πριν περίπου επτά ημέρες, μετά από μία καταγγελία της ισραηλιτικής κοινότητας.

    "Εμείς θα είμαστε μέσα σε λίγες ημέρες σε θέση να τεκμηριώσουμε, εάν είναι όντως ένα από τα σαπούνια από ναζιστικό κολαστήριο, ή εάν πρόκειται για φάρσα, πάρα πολύ κακού γούστου", τόνισε η εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    Πρόκειται για μοναδικό σαπούνι, που πωλείται προς 300 καναδικά δολάρια. Προκύπτει ότι ο λιανοπωλητής είναι Εβραίος και δηλώνει ότι κατέχει το εμπόρευμά του από πρώην κρατούμενο στο ¶ουσβιτς. Για την Ιστορία, πολλοί εφεσιβάλλουν τον ισχυρισμό ότι, "οι Ναζί παρήγαγαν και σαπούνι από τα πτώματα των εκατομμυρίων θυμάτων τους". Όμως, υπήρξαν έκτοτε αποδείξεις ότι, τουλάχιστον το αποπειράθηκαν.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Είδηση: 35270

    [03] Κανόνες καταπολέμησης της παιδεραστίας στο διαδίκτυο από το Βατικανό

    Παρασκευη, 09 04 2010 20:28

    Τις "κατευθυντήριες γραμμές" για την καταπολέμηση της παιδεραστίας στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας, ετοιμάζεται να αναρτήσει στην ιστοσελίδα του το Βατικανό, υποστηρίζει το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa επικαλούμενο πηγές της Αγίας Έδρας. Η δημοσίευση των "αρχών" αυτών στο διαδίκτυο (στη διεύθυνση www.vatican.va) προβλέπεται να γίνει πολύ σύντομα, ενδεχομένως και την Δευτέρα. Η πληροφορία αυτή ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από το Βατικανό.

    Ο χειρισμός των περιπτώσεων των παιδεραστών ιερέων βασίζεται στο κανονικό δίκαιο και σε ένα motu proprio (έδικτο) που χρονολογείται από το 2001. Τότε, ο πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ είχε εκδώσει ένα έδικτο που αφορούσε τα "σοβαρά εγκλήματα" με βάση ένα έγγραφο του Κογκλάβιου των Καρδιναλίων για θέματα πίστης, στην οποία προήδρευε ο νυν πάπας Βενέδικτος και τότε καρδινάλιος Γιόζεφ Ράτζινγκερ.

    Το Βατικανό διέταζε τους επισκόπους να ενημερώνουν την Αγία Έδρα για τυχόν κρούσματα παιδεραστίας και όριζε ότι θα πρέπει να παύει άμεσα κάθε επαφή των παιδεραστών ιερέων με άτομα νεαρής ηλικίας. Τις τελευταίες εβδομάδες η Καθολική Εκκλησία συγκλονίζεται από σκάνδαλα παιδεραστίας και κατηγορείται ότι απέκρυπτε τα εγκλήματα που διέπρατταν ιερείς. Ο ίδιος ο πάπας Βενέδικτος κατηγορείται ότι αρνήθηκε να απομακρύνει από τα καθήκοντά του έναν Αμερικανό παιδεραστή ιερέα.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Είδηση: 35269


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 9 April 2010 - 20:52:55 UTC