Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-05-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Πρωτομαγιά στον κόσμο

    [01] Η Πρωτομαγιά στον κόσμο

    Σαββατο, 01 05 2010 20:35

    Με διαδηλώσεις μνήμης αλλά και διαμαρτυρίας για την οικονομική κρίση, τίμησαν την εργατική Πρωτομαγιά, εργαζόμενοι από όλον τον κόσμο. Στις χώρες της Ασίας, χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας ενώ στην Ευρώπη, οι νέοι κατέβηκαν στους δρόμους με αίτημα περισσότερες θέσεις εργασίας. Στη Ρωσία, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δεκάδες τραυματίσθηκαν από έκρηξη βόμβας κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στην πόλη Ναλτσίκ, στα βόρεια του Καυκάσου.

    Ισπανία - Γαλλία: Αγωνιούν για τις συντάξεις

    Περίπου 5700 Ισπανοί κατέκλεισαν το κέντρο της Μαδρίτης, ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης Θαπατέρο να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης.

    Στις μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού εστίασαν και τα συνδικάτα της Γαλλίας, αν και φέτος η συμμετοχή ήταν αισθητά μικρότερη σε σχέση με το 2009.

    Σύμφωνα με τα συνδικάτα, στις κινητοποιήσεις στην επαρχία πήραν μέρος περισσότερα από 300.000 άτομα ενώ στο Παρίσι 45000 διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους.

    Επεισόδια σε Γερμανία - Ελβετία

    Στη Γερμανία, συμπλοκές με αστυνομικούς σημειώθηκαν σε δύο γερμανικές πόλεις.

    Στο Αμβούργο, όπου οπαδοί της ακροαριστεράς έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, οι αρχές συνέλαβαν εννέα ανθρώπους, ενώ άλλοι 40 συνελήφθησαν σε επεισόδια στο Βερολίνο.

    Οι περισσότεροι από τους Γερμανούς διαδηλωτές κατηγόρησαν την κυβέρνηση Μέρκελ ότι δεν έχει μάθει τίποτα από την οικονομική κρίση

    Στη Ζυρίχη της Ελβετίας τις εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, επισκίασαν συμπλοκές ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς.

    Στην πορεία που διοργάνωσαν τα συνδικάτα πήραν μέρος 7000 άνθρωποι.

    Μουσικές εκδηλώσεις στη Ρώμη

    Στην Ιταλία, 700.000 νέοι από όλες τις πόλεις συγκεντρώθηκαν στη Ρώμη για να παρακολουθήσουν τις μουσικές εκδηλώσεις, ενώ στην Τουρκία, για πρώτη φορά μετά από 31 χρόνια περίπου 100.000 πολίτες διαδήλωσαν ξανά στην πλατεία Ταξίμ.

    Στην τελευταία συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά που έγινε στην πλατεία Ταξίμ το 1979, τριάντα επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ στο πλήθος

    Κούβα: Παρέλασαν μπροστά στον Ραούλ

    Στην Κούβα, ο Ραούλ Κάστρο παρακολούθησε στην πλατεία Επανάστασης, την παραδοσιακή παρέλαση.

    Εκατοντάδες χιλιάδες Κουβανοί παρέλασαν υπό το άγρυπνο βλέμμα του 78χρονου Ραούλ Κάστρο, ο οποίος φορούσε το παραδοσιακό κουβανέζικο πουκάμισο και ένα σομπρέρο, ενώ από τα μεγάφωνα στους δρόμους ακούγονταν συνθήματα όπως "Κάτω ο Ιμπεριαλισμός!" και "Ζήτω η επανάσταση".

    Λωρίδα της Γάζας: Εφιάλτης η ανεργία

    Στη Λωρίδα της Γάζας, εκατοντάδες άνεργοι εργάτες διαδήλωσαν κατά του αποκλεισμού που έχει επιβάλλει το Ισραήλ στην περιοχή. Οι εργάτες συγκεντρώθηκαν κοντά στα σύνορα στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, κυμάτιζαν παλαιστινιακές σημαίες και ζητούσαν από το Ισραήλ την άρση του αποκλεισμού.

    Χονγκ Κονγκ: Διασφάλιση κατώτατου ωρομίσθιου

    Την ίδια ώρα στο Χονγκ Κονγκ, περίπου 3.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους ζητώντας από τους εργοδότες τους το ελάχιστο ποσό αμοιβής των 4,25 δολαρίων ΗΠΑ την ώρα.

    Πηγή: ΝΕΤ - El Mundo, Le Monde, ANSA,

    Σχετικές ειδήσεις: 'No existe reforma laboral que genere el empleo que se necesita' 1er-Mai : les syndicats confiants malgrΓ© une mobilisation moindre Musica, lavoro, diritti: Γ¨ il Concertone di San Giovanni

    Είδηση: 36131


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 1 May 2010 - 20:53:12 UTC