Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-05-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα σελίδα στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας
  • [02] Ευθύνες τραπεζών ΗΠΑ στην ελληνική κρίση

    [01] Νέα σελίδα στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας

    Κυριακη, 16 05 2010 11:36

    Ως απαρχή μιας νέας προσέγγισης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας κρίνεται η επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας. Από όλα τα μέσα καταγράφεται η ειλικρινής βούληση, του Έλληνα και του Τούρκου πρωθυπουργού, να προχωρήσουν, με ουσιαστικά βήματα, για την πλήρη εξομαλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.Θετικά αποτιμάται από Αθήνα και Άγκυρα, αλλά και από τη διεθνή κοινότητα, η επίσημη επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας, που επισφραγίσθηκε με την υπογραφή 21 υπουργικών συμφωνιών. Θα πρέπει να ξεπεράσουμε όσα μας χωρίζουν, τόνισε στους Τούρκους δημοσιογράφους ο Γιώργος Παπανδρέου και αναφέρθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στην συνεργασία των δύο χωρών στον οικονομικό τομέα.

    Μιλώντας στους Έλληνες δημοσιογράφους, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι θα εξετάσει την πρόταση Παπανδρέου για την υποβολή των σχεδίων πτήσεων στο Αιγαίο, τονίζοντας ότι αν εξαλειφθεί αυτή η διαφορά θα έχει γίνει ένα βήμα προς την ειρήνη. Δεν έχουμε βλέψεις σε βάρος της χώρας σας, πρόσθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

    Αχ. Νταβούτογλου: "Δεν υπογράψαμε τις συμφωνίες, στην Αθήνα, για να καταλάβουμε τα νησιά του Αιγαίου"

    "Ιστορικό γεγονός στις ελληνοτουρκικές σχέσεις", χαρακτήρισε ό Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα.

    Απευθυνόμενος σε συνέδριο με θέμα την "Tουρκική διπλωματία και η περιφερειακή-παγκόσμια τάξη στις αρχές του 21ου αιώνα", που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο "Four Seasons" της Κωνσταντινούπολης, ο κ. Νταβούτογλου τόνισε ότι η επίσκεψη στην Αθήνα "έδωσε οριστικά νέα μορφή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις".

    Ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε ότι εντυπωσιάσθηκε "με την ειλικρίνεια των Ελλήνων".

    "Δεν υπογράψαμε αυτές τις συμφωνίες για να καταλάβουμε τα νησιά του Αιγαίου. Σχεδιάζουμε το κοινό μας πεπρωμένο, το κοινό μας μέλλον".

    Αχμέτ Νταβούτογλου

    Αναφερόμενος στις κατηγορίες περί "νέο-οθωμανισμού", που απευθύνονται στη εξωτερική πολική της Τουρκίας, ο κ. Νταβούτογλου είπε πως "γνώμονάς μας δεν είναι μόνον η διπλωματία της Τουρκίας, αλλά και το γενικό καλό της στη ροή της ιστορίας".

    Υπογράμμισε, τέλος, ότι "έχουμε μια ιστορική ευθύνη, να φέρουμε την Τουρκία κοντά στην ΕΕ".

    Είδηση: 36579

    [02] Ευθύνες τραπεζών ΗΠΑ στην ελληνική κρίση

    Κυριακη, 16 05 2010 10:57

    Την ευθύνη των αμερικανικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του που θα μεταδοθεί σήμερα από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Μάλιστα ο πρωθυπουργός δεν αποκλείει η Ελλάδα να καταφύγει σε ένδικα μέσα. Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να ολοκληρωθεί η εκταμίευση της πρώτης δόσης του δανείου που εγκρίθηκε για την Ελλάδα από τον μηχανισμό στήριξης. Μετά τα 5,5 δισ. ευρώ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, θα λάβουμε επί πλέον 14,5 δισ. ευρώ από τις χώρες της ευρωζώνης.

    Την ίδια ώρα, την πεποίθηση ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας και θα πετύχει, εκφράζει ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν σε συνέντευξή του στο "ΕΘΝΟΣ", προσθέτοντας πώς αν ήταν Έλληνας, πιθανότατα και αυτός να διαδήλωνε στους δρόμους.

    Θα ήταν λάθος να εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ, σημειώνει ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel και προτείνει χαρακτηριστικά ένα "κβαντικό άλμα" στη διακυβέρνηση της ζώνης του ευρώ.

    Την εκτίμηση ότι αν αποτύχουμε θα επιστρέψουμε στην δραχμή με υποτίμηση τουλάχιστον 30%, εκφράζει ο Κώστας Σημίτης σε άρθρο του στο Πρώτο Θέμα, και επισημαίνει ότι ενδεχόμενη αποχώρηση από την ΟΝΕ θα προκαλούσε καταστροφικούς κραδασμούς. Παράλληλα ο πρώην πρωθυπουργός ζητά την επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης.

    Τα σχέδια διάσωσης πρέπει να είναι σκληρά για να λειτουργούν αποθαρρυντικά, τονίζει ο ευρωπαίος επίτροπος για τις οικονομικές υποθέσεις Ολι Ρεν, προσθέτοντας ότι εκτός από τα ελλείμματα θα πρέπει να παρακολουθούνται πιο προσεκτικά και τα χρέη των χωρών-μελών της ευρωζώνης.

    Οι μόνοι που δεν βλέπουν το αδιέξοδο είναι η κυβέρνηση και όσοι συμφωνούν μαζί της, τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς στη REAL NEWS για την κατάσταση της οικονομίας, και επαναλαμβάνει ότι καταψήφισε τα κυβερνητικά μέτρα γιατί οδηγούν σε έναν φαύλο κύκλο.

    Για το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος από τη Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως δεν θέλει να σχολιάσει κάτι που ούτε επισήμως υπάρχει σήμερα ως προοπτική, ούτε και το βλέπει να απασχολεί το αύριο, ενώ σημειώνει ότι δεν έχει αντίρρηση να διερευνηθούν όλα τα σκάνδαλα και να απορρίψει όσους ντρόπιασαν τη ΝΔ.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ

    Η Προστασία του ευρώ - Επικρίσεις Στρος κατά Ε.Ε

    Είδηση: 36577


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 16 May 2010 - 8:53:32 UTC