Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-05-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συζητούν την ευρώ-ασπίδα για τους κερδοσκόπους
  • [02] Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με επιχειρηματίες
  • [03] Δεύτερη μέρα Πανελλαδικών
  • [04] 48ωρη απεργία στα ΚΕΠ
  • [05] Ταϊλάνδη: 35 νεκροί και 244 τραυματίες
  • [06] Ισραήλ: Υπογραφή συμφωνίας ανταλλαγής ουρανίου με πυρηνικά καύσιμα
  • [07] Η τέφρα προκαλεί νέα προβλήματα σε πτήσεις

    [01] Συζητούν την ευρώ-ασπίδα για τους κερδοσκόπους

    Δευτερα, 17 05 2010 10:54

    Οι τρόποι αποφυγής γενικευμένης οικονομικής κρίσης στον ευρωπαϊκό νότο είναι το βασικό θέμα συζήτησης των Υπουργών Οικονομικών, κατά τη διάρκεια του Eurogroup και του Ecofin σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες. Στη διάρκεια των συνεδριάσεων Ισπανία και Πορτογαλία θα παρουσιάσουν τα πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής για το 2010 και 2011, στο πρότυπο της Ελλάδας. Eν τω μεταξύ, η Ε.Ε θα παρουσιάσει λεπτομέρειες ως προς τη λειτουργία και τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθεροποίησης της Ευρωζώνης. Στο χαμηλότερο σημείο της τελευταίας 4ετίας, στα 1,23 δολάρια, έχει υποχωρήσει σήμερα η ισοτιμία του ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος, εξαιτίας της ανησυχίας για τα χρέη των χωρών της ευρωζώνης, ενώ σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι χρηματαγορές της Άπω Ανατολής. Μέχρι αύριο θα έχουν διατεθεί στη χώρα μας τα πρώτα 14,5 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό της ευρωζώνης, προκειμένου να καλυφθούν ελληνικές δανειακές ανάγκες που λήγουν στις 19 Μαΐου. Άλλα 5,5 δισ. ευρώ έχουν ήδη δοθεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    Από τα οικονομικά μέτρα απουσιάζει η αναπτυξιακή προοπτική και απαιτείται γρήγορα αλλαγή πολιτικής, γιατί η κατάσταση θα χειροτερέψει και θα ζητηθούν νέες θυσίες από τους πολίτες, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες, και κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναξιοπιστία έναντι του ελληνικού λαού.

    Στις 12, ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με την Αλέκα Παπαρήγα.

    "Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ενδεχόμενη έξοδο από τη ζώνη του ευρώ", δηλώνει ο Γιώργος Καρατζαφέρης στη FREE SUNDAY, ενώ, στην ίδια εφημερίδα, ο Αλέξης Τσίπρας παρατηρεί ότι η κρίση στην Ελλάδα είναι εντελώς δυσανάλογη με τα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας και προτείνει επανεξέταση του δημόσιου χρέους σε διεθνές επίπεδο.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Σχετικές ειδήσεις: ο»ΏΣκληρά μέτρα για την μείωση ελλειμμάτων σε Βρετανία - Πορτογαλία και Ισπανία

    Είδηση: 36605

    [02] Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με επιχειρηματίες

    Δευτερα, 17 05 2010 09:53

    Με επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων ελληνικής καταγωγής, με τους οποίους θα συζητήσει θέματα επιχειρηματικότητας και προσέλκυσης επενδύσεων στην Ελλάδα, συναντάται, επικεφαλής υπουργικού κλιμακίου, ο Πρωθυπουργός. Το μεσημέρι ο Γ. Παπανδρέου, θα αναχωρήσει για τη Μαδρίτη, όπου θα συμμετάσχει στην 6η Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής.

    Σειρά επαφών του Πρωθυπουργού στο εξωτερικό

    Το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός, θα έχει συνομιλίες με τον Ισπανό ομόλογό του Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο.

    Στη συνέχεια ο Γιώργος Παπανδρέου θα μεταβεί στο Λίβανο, όπου θα μιλήσει σε οικονομικό φόρουμ, στο οποίο συμμετέχουν επιχειρηματίες από τις αραβικές χώρες.

    Συνέντευξη Παπανδρέου στο CNN

    Μιλώντας την Κυριακή στο CNN, Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε την ευθύνη των αμερικανικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στη δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η χώρα μας να κινηθεί δικαστικά κατά των συγκεκριμένων τραπεζών.

    Ανέφερε ακόμα, ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε αλλαγές και εκτίμησε ότι αποτελεί αδήριτη ανάγκη η ρύθμιση των αγορών.

    "Η Ελλάδα είναι περήφανο έθνος. Κάναμε λάθη. Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, αλλά ταυτόχρονα ζητούμε την ευκαιρία να το αποδείξουμε" ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους επιτεύχθηκε περιστολή των δαπανών του προϋπολογισμού, σε σχέση με πέρυσι, κατά 40%.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: "Ευθύνες τραπεζών ΗΠΑ στην ελληνική κρίση"

    Είδηση: 36601

    [03] Δεύτερη μέρα Πανελλαδικών

    Δευτερα, 17 05 2010 08:48

    Στα μαθήματα της Βιολογίας, Φυσικής, Μαθηματικών και Ιστορίας εξετάζονται σήμερα, οι μαθητές των Γενικών Λυκείων και των Ημερησίων ΕΠΑΛ (Επαγγελματικά Λύκεια). Στα ίδια μαθήματα θα εξεταστούν την Τρίτη, οι μαθητές των Εσπερινών Γενικών Λυκείων και Εσπερινών ΕΠΑΛ (Επαγγελματικά Λύκεια).Τα θέματα και οι απαντήσεις τους, μεταδίδονται σε ειδικό ένθετο του δελτίου ειδήσεων των 14.00 της ΕΤ1 για τις Πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και από τον δικτυακό τόπο της ΕΡΤonline για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Σχετικές ειδήσεις: Πρεμιέρα Πανελλαδικών

    Είδηση: 36598

    [04] 48ωρη απεργία στα ΚΕΠ

    Δευτερα, 17 05 2010 10:25

    48ωρη απεργία από σήμερα Δευτέρα 17/05 και αύριο Τρίτη 18/05 πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ, διεκδικώντας μεταξύ άλλων να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία τους στους διαγωνισμούς για τις μόνιμες θέσεις. Είναι αυτονόητο ότι η κυβέρνηση σέβεται τα δικαιώματα των εργαζομένων στην απεργία απαντά το ΥΠΕΣ, αλλά καθιστά σαφές ότι η απόφαση της κυβέρνησης ήταν η προκύρηξη να είναι ανοιχτή σε όλους του Έλληνες πολίτες και όχι μία κλειστή διαδικασία μόνο για όσους εργάζονται ήδη στα ΚΕΠ. «Η απόφαση αυτή δε θα αλλάξει γιατί εξασφαλίζει αξιοκρατία, ισονομία και αντικειμενικότητα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

    Πηγή: ΝΕΤ105,8

    Είδηση: 36604

    [05] Ταϊλάνδη: 35 νεκροί και 244 τραυματίες

    Δευτερα, 17 05 2010 10:08

    Στους 35 νεκρούς και στους 244 τραυματίες, ανέρχονται οι απώλειες κατά τις βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν το τελευταίο τριήμερο στην Μπανγκόκ, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της Ταϊλάνδης. Ανάμεσα στα θύματα είναι και ο στρατηγός Σεχ Ντάενγκ, ο οποίος τραυματίστηκε στο κεφάλι καθώς βρισκόταν μεταξύ των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στη Μπανγκόκ.

    Ο 58χρονος στρατηγός, νοσηλευόταν αναίσθητος, δίνοντας μάχη για τη ζωή του, από την περασμένη Πέμπτη, όταν δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι την ώρα που έδινε συνέντευξη σε δημοσιογράφο στο προάστιο που έχει καταληφθεί από το κίνημα των «κόκκινων πουκάμισων» από τον Απρίλιο. Ο στρατηγός, που είχε καθαιρεθεί από τον Ιανουάριο, είχε συνταχθεί με τους «κόκκινους»και επέβλεπε τις επιχειρήσεις ασφαλείας στο εσωτερικό της ζώνης που έχουν καταλάβει οι διαδηλωτές, παρά την καχυποψία ορισμένων επικεφαλής του κινήματος. Ήταν ένθερμος υποστηρικτής του πρώην πρωθυπουργού Θακσίν Σιναουάρτα, ο οποίος ανατράπηκε το 2006 από στρατιωτικό πραξικόπημα, και του οποίου την επιστροφή αξιώνουν πολλοί αντικαθεστωτικοί.

    Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης απέρριψε την πρόταση των «κόκκινων πουκαμίσων» για συνομιλίες με τη διαμεσολάβηση του ΟΗΕ.

    Ο κυβερνητικός στρατός είπε ότι η επιχείρηση του στρατού στο κέντρο της Μπανγκόκ, όπου έχουν στρατοπεδεύσει οι διαδηλωτές, θα συνεχιστεί. Οι διαδηλωτές ζητούν και την απόσυρση των στρατιωτών από τους δρόμους.

    Ένα πολυτελές ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται κοντά στη συνοικία που ελέγχουν οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, δέχθηκε πυρά έπειτα από ισχυρή έκρηξη, αναγκάζοντας τους περίπου 100 πελάτες του να καταφύγουν στο υπόγειο, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού πρακτορείου.

    Οι αρχές της Ταϊλανδής εξαπέλυσαν την Πέμπτη το βράδυ στρατιωτική επιχείρηση με στόχο την απομόνωση των χιλιάδων διαδηλωτών των "κόκκινων πουκαμίσων", οι οποίοι ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού της χώρας και έχουν καταλάβει μια συνοικία της πρωτεύουσας από τις αρχές του Απριλίου.

    Με τις νέες απώλειες ανέρχεται σε 63 ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους και σε περίπου 1.700 που έχουν τραυματιστεί από τα μέσα Μαρτίου, οπότε ξέσπασε η κρίση, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

    Πηγή: ΝΕΤ105,8 ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Χάος και αίμα στην Ταϊλάνδη

    Είδηση: 36603

    [06] Ισραήλ: Υπογραφή συμφωνίας ανταλλαγής ουρανίου με πυρηνικά καύσιμα

    Δευτερα, 17 05 2010 09:40

    Το Ιράν "παραπλάνησε" την Τουρκία και τη Βραζιλία "προσποιούμενο ότι αποδέχεται" μία συμφωνία για τον εμπλουτισμό μέρος του ιρανικού ουρανίου στην Τουρκία, δήλωσε υψηλόβαθμος ισραηλινός αξιωματούχος, αναφερόμενος στη συμφωνία που υπέγραψαν το πρωί της Δευτέρας, στην Τεχεράνη, οι Υπουργοί Εξωτερικών του Ιράν, της Βραζιλίας και της Τουρκίας. "Οι Ιρανοί έχουν και στο παρελθόν προσποιηθεί ότι αποδέχονται μία τέτοια διαδικασία, προκειμένου να μειώσουν την πίεση και τον κίνδυνο επιβολής αυστηρότερων διεθνών κυρώσεων, και στη συνέχεια αρνήθηκαν να πράξουν τα συμφωνηθέντα", εξήγησε ο αξιωματούχος.

    Βάσει της συμφωνίας, το Ιράν θα μεταφέρει στην Τουρκία 1.200 κιλά ελαφρά εμπλουτισμένο ουράνιο σε αντάλλαγμα πυρηνικά καύσιμα για την ερευνητικό αντιδραστήρα της Τεχεράνης.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 36602

    [07] Η τέφρα προκαλεί νέα προβλήματα σε πτήσεις

    Δευτερα, 17 05 2010 09:16

    Νέα προβλήματα στις αεροπορικές μεταφορές προκαλεί η τέφρα από το ηφαίστειο της Ισλανδίας. Όλες οι πτήσεις στη βόρεια Ιρλανδία έχουν ανασταλεί ενώ απειλείται ο εναέριος χώρος της Μεγάλης Βρετανίας. Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρχές στη Γερμανία, όπου αύριο αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στις αερομεταφορές.

    Η Βρετανία ανακοίνωσε πως θα άρει την απαγόρευση των πτήσεων από τα αεροδρόμια Heathrow και Gatwick του Λονδίνου από τις 09:00 ώρα Ελλάδας. "Το Heathrow και το Gatwick δεν θα περιλαμβάνονται στη ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων, όμως περιορισμοί θα ισχύουν επειδή βρίσκονται κοντά στη ζώνη αυτή", ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας.

    Έως τις 3 μετά το μεσημέρι θα παραμείνουν κλειστά τα αεροδρόμια του Άμστερνταμκαι του Ρότερνταμ. Το κλείσιμό τους θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στα εσωτερικά και εξωτερικά δρομολόγια, μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης.

    Άλλοι ολλανδικοί αερολιμένες δεν πρόκειται να επηρεασθούν από το μέτρο αυτό, καθώς όμως το Άμστερνταμ και το Ρότερνταμ είναι τα δύο κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, το κλείσιμό τους θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στα εσωτερικά και εξωτερικά δρομολόγια, μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης.

    Το Άμστερνταμ-Σίπχολ είναι το τρίτο μεγαλύτερο εμπορευματικό αεροδρόμιο στην Ευρώπη και το πέμπτο από πλευράς επιβατικής κίνησης, ενώ το Heathrow είναι το νούμερο ένα.

    Πηγή: ΝΕΤ105,8

    Σχετική είδηση: Η τέφρα μπλοκάρει πάλι τις αερομεταφορές

    Είδηση: 36599


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 17 May 2010 - 8:54:24 UTC