Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-05-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο ναύσταθμο ο Ευ. Βενιζέλος
  • [02] Εγκληματική ενέργεια στο Νέο Ηράκλειο
  • [03] Κακοκαιρία πλήττει την κεντρική Ευρώπη
  • [04] Δεν απεργούν οι δημοσιογράφοι στις 20 Μαΐου
  • [05] ΣΕΚ - Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι κτηνοτρόφοι
  • [06] Μυστήριο φρίκης με πτώμα σε κάδο απορριμμάτων

    [01] Στο ναύσταθμο ο Ευ. Βενιζέλος

    Τριτη, 18 05 2010 20:54

    Επίσκεψη στο ναύσταθμο του πολεμικού ναυτικού στη Σαλαμίνα, πραγματοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του Αρχηγείου Στόλου και επισκέφτηκε πολεμικά σκάφη, μεταξύ των οποίων και τη φρεγάτα Σαλαμίς η οποία επέστρεψε τον προηγούμενο μήνα από την Σομαλία όπου μετείχε στην επιχείρηση ATALANTA κατά της πειρατείας.

    Μιλώντας στο πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό της βάσης ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι: "επειδή το παγκόσμιο πολιτικό σύστημα είναι ανεπαρκές δεν έχει επίγνωση των προβλημάτων και των ευθυνών του και δεν κατάφερε παρά τις διακηρύξεις να διαμορφώσει έστω ένα στοιχειώδες σύστημα παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης, παρατηρούμε σήμερα μια σύγκρουση μεταξύ κράτους και αγοράς σε παγκόσμιο επίπεδο από την οποία δεν μπορεί να ξεφύγει ούτε το ευρώ, ούτε το δολάριο, ούτε η στερλίνα, ούτε το γουάν. Και τώρα ως Επιμηθείς τα πολιτικά συστήματα αγωνίζονται να πάρουν πολιτικού χαρακτήρα πρωτοβουλίες με όρους αγοράς δυστυχώς διότι δεν υπάρχουν θεσμοί, δεν υπάρχουν διαδικασίες , δεν υπάρχουν μηχανισμοί ελέγχου".

    Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος ανέφερε, ότι παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας δε θα μειωθούν οι δυνατότητες άσκησης εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας και άμυνας.

    Παράλληλα δήλωσε ότι η άρση των εντάσεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι η μόνη ασφαλής μέθοδος για να αλλάξει ριζικά το κλίμα στις διμερείς μας σχέσεις με την Τουρκία, καθώς και η οριστική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

    Τέλος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφερόμενος σε οικονομικά θέματα σχολίασε ότι:

    "προσπαθούμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την περιορισμένη μείωση των αποδοχών όπως και στα παράπλευρα προβλήματα που σχετίζονται με το υπηρεσιακό καθεστώς, τις τοποθετήσεις, τις μεταθέσεις κλπ. Το επίδομα για τις ημέρες εκτός έδρας πρέπει να αναγνωριστεί ως τέτοιο. Σημασία έχει να διατηρούμε την ψυχραιμία μας και την ελπίδα μας ψηλά. Αυτό έχει κλονιστεί τον τελευταίο καιρό στην ελληνική κοινωνία και αυτό πρωτίστως έχουμε υποχρέωση να αποκαταστήσουμε. Πρέπει να έχουμε αισιοδοξία να ξεπεράσουμε τη μιζέρια, να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση και βέβαια να πειστούμε ότι υπάρχει μια εθνική αφήγηση η οποία έχει αρχή, μέση και τέλος".

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 36676

    [02] Εγκληματική ενέργεια στο Νέο Ηράκλειο

    Τριτη, 18 05 2010 21:48

    Δύο ηλικιωμένοι ήταν τα θύματα εγκληματικής ενέργειας που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου. Λίγο πριν τις 9μμ στην οδό Αίνου, βρέθηκαν πυροβολημένοι ένας άνδρας και μια γυναίκα, περίπου 70 ετών.

    Όπως έγινε γνωστό ο άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η αστυνομία είχε επικεντρώσει τις έρευνές της στην ανεύρεση συγγενικού προσώπου του ζευγαριού. Τελικά παραδόθηκε ο αδελφός της γυναίκας που ομολόγησε ότι είναι ο δράστης.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ Είδηση: 36677

    [03] Κακοκαιρία πλήττει την κεντρική Ευρώπη

    Τριτη, 18 05 2010 19:39

    Κακοκαιρία πλήττει την κεντρική Ευρώπη. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, και χιλιάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, στην Ουγγαρία, την Πολωνία και την Βουλγαρία. Ακόμη πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στη Βοσνία, όπου εξαιτίας του χιονιού έχουν αποκλειστεί περιοχές.

    Οι νεκροί από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στην Ανατολική Ευρώπη έφθασαν τους εννέα, αφού τρία ακόμη άτομα έχασαν την ζωή τους σε Πολωνία και Σλοβακία, ανακοινώθηκε σήμερα από τα σωστικά συνεργεία και τις τοπικές αρχές.

    Στη Πολωνία, ένα οκτάχρονο αγοράκι έχασε την ζωή του στη Κρακοβία(νότια),ενώ το πτώμα μίας γυναίκας βρέθηκε σε ένα ρυάκι που είχε υπερχειλίσει στη Ζακοπάνε(νότια).

    Συνολικά πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στη Πολωνία τις τελευταίες τρεις ημέρες, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Ενας άνδρας παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά τη Δευτέρα και το πτώμα του δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής.

    Ο πρωθυπουργός Ντόναλντ Τούσκ μετέβη την Τρίτη στη νότια Πολωνία από περιοχές της οποίας έχουν απομακρυνθεί περί τα 2.000 άτομα από χθες. Η κατάσταση στους δρόμους βελτιώθηκε σήμερα σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά το στρατόπεδο του Αουσβιτς παρέμεινε κλειστό για τους επισκέπτες εξαιτίας του κινδύνου πλημμύρας, ανέφερε προς το Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του μουσείου.

    Στη Σλοβακία, περίπου 150 άτομα από την περιοχή Τρεμπίσοφ (ανατολικά) απομακρύνθηκαν από την Κυριακή από τις εστίες τους ενώ οι πυροσβέστες ανακάλυψαν το πτώμα ενός 62χρονου άνδρα που είχε πνιγεί σε ένα χείμαρρο που υπερχείλισε την Κυριακή σε πόλη της κεντρικής Σλοβακίας.

    Στο ανατολική τμήμα της Τσεχίας μία γυναίκα 69 ετών πνίγηκε παρασυρθείσα από τα ορμητικά νερά. Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Γιαν Φίσερ συνομίλησε χθες τηλεφωνικά με τους ομολόγους του της Πολωνίας και της Σλοβακίας Τούσκ και Φίκο για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, μετέδωσε το πρακτορείο CTK.

    Στην Σερβία, το πρακτορείο Beta μετέδωσε την Κυριακή ότι δύο άτομα βρήκαν τον θάνατο από τις πλημμύρες στο νότιο τμήμα της χώρας.

    Στην Ουγγαρία πάνω από 2.000 άτομα απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους εξαιτίας των πλημμυρών που έπληξαν την χώρα το Σάββατο και την Κυριακή.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 36674

    [04] Δεν απεργούν οι δημοσιογράφοι στις 20 Μαΐου

    Τριτη, 18 05 2010 22:09

    Με ανακοινώσεις τους τα ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, κάνουν γνωστό, ότι ο δημοσιογραφικός κλάδος δε θα απεργήσει στις 20 Μαϊου, με στόχο την κάλυψη των κινητοποιήσεων, που όπως αναφέρει η ΠΟΕΣΥ ήταν αίτημα της ΓΣΕΕ. Διατύπωσαν τη δέσμευση ότι οι δημοσιογράφοι θα απεργήσουν την ημέρα που θα συζητηθεί στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

    Αναμένονται οι αποφάσεις των κλαδικών σωματείων που καλύπτουν άλλες ειδικότητες εργαζομένων στα ΜΜΕ. Με 24ωρη απεργία από τις 6πμ της Πέμπτης 20 Μαΐου, έως τις 6πμ της Παρασκευής 21 Μαΐου, συμμετέχει η ΠΟΣΠΕΡΤ, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, ορίζοντας ως τόπο προσυγκέντρωσής της τη μέρα της απεργίας στην Αθήνα, το Μουσείο (Μάρνη και Πατησίων) στις 10.30πμ.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 36679

    [05] ΣΕΚ - Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι κτηνοτρόφοι

    Τριτη, 18 05 2010 20:32

    Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι Έλληνες κτηνοτρόφοι διεκδικώντας λύσεις στα επείγοντα, πως τα χαρακτηρίζουν, προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Την απόφαση πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας που συνεδρίασε στις 14 Μαΐου 2010 στα Γιάννενα, και ήδη προγραμματίζει παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΑΤ στο τέλος Μαΐου.

    Τα βασικά αιτήματα τους, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΣΕΚ, είναι τα εξής:

    α) Η διενέργεια αυστηρών ελέγχων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΕΛΟΓΑΚ, ΕΦΕΤ, Νομαρχίες κ.λ.π.) προκειμένου να μειωθούν οι ελληνοποιήσεις και η εξαπάτηση του καταναλωτικού κοινού, αλλά και να προστατευτεί το εισόδημα του Έλληνα κτηνοτρόφου.

    β) Άμεση ρύθμιση των κτηνοτροφικών χρεών, σύμφωνα με τις προτάσεις του ΣΕΚ, (Ήδη 5.000 κτηνοτρόφοι έβαλαν λουκέτο τον προηγούμενο χρόνο).

    γ) Άμεση καταβολή της εξισωτικής ενίσχυσης για τους κτηνοτρόφους των ορεινών και μειονεκτικών χωρών, προκειμένου να αγοράσουν τις απαιτούμενες ζωοτροφές την εποχή του θερισμού σε χαμηλές τιμές.

    δ) Επιστροφή σε όλους τους κτηνοτρόφους του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου σε ποσοστό 4% επί τις αξίας πώλησης των προϊόντων τους.

    ε) Επανεξέταση του προτεινόμενου θεσμικού πλαισίου για τον ΕΛΓΑ στην κατεύθυνση της δίκαιης μεταχείρισής τους.

    Σχετικά με τη μείωση των τιμών πώλησης αγελαδινού γάλακτος στην κατανάλωση ο ΣΕΚ προτείνει να μην προέλθει από τους κτηνοτρόφους, αλλά από τις βιομηχανίες και τα Super Market, οι οποίοι αγοράζουν το γάλα 0,37 β¬ το κιλό και στον καταναλωτή φθάνει μέχρι 1,60 β¬, το λίτρο.

    Επίσης για το αιγοπρόβειο γάλα δηλώνουν ότι δεν θα ανεχθούν μείωση της τιμής πώλησής του, αφού είναι καθηλωμένη τα δέκα τελευταία χρόνια.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 36675

    [06] Μυστήριο φρίκης με πτώμα σε κάδο απορριμμάτων

    Τριτη, 18 05 2010 13:37

    Τον τρόμο στους κατοίκους της περιοχής των Πετραλώνωνέχει προκαλέσει η αποκάλυψη του πτώματος μίας, αγνώστου μέχρι στιγμής ταυτότητας, γυναίκας που οι δολοφόνοι της, είχαν δέσει, τυλίξει σε νάιλον τσάντα σκουπιδιών και πετάξει πίσω από κάδο απορριμμάτων.

    Το φρικτό έγκλημα αποκαλύφθηκε το πρωί, όταν οι κάτοικοι της οδού Αλκμήνης στην περιοχή των Πετραλώνων, αγανακτισμένοι από την έντονη δυσοσμία που ανέδυε ο κάδος απορριμμάτων, επικοινώνησαν με τις υπηρεσίες του δήμου για να διαμαρτυρηθούν.

    Λίγο αργότερα στο σημείο έφτασαν υπάλληλοι του τομέα καθαριότητας, οι οποίοι υποψιαζόμενοι ότι κάτι ασυνήθιστο συνέβαινε, άνοιξαν μία μεγάλη σακούλα σκουπιδιών που ήταν πεταμένη πίσω από τον κάδο και βρέθηκαν μπροστά στο φρικιαστικό θέαμα μίας νεκρής γυναίκας.

    Αμέσως κάλεσα την αστυνομία που έσπευσαν στο σημείο και απέκλεισαν την περιοχή.

    Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Ασφάλειας, η άτυχη γυναίκα βρισκόταν σε εμβρυακή θέση τοποθετημένη, τα χέρια της ήταν δεμένα με ταινία και πρέπει να βρισκόταν στο σημείο για αρκετές ημέρες.

    Απαντώντας στην ερώτηση, πως είναι δυνατόν τόσες ημέρες να μην έχει εντοπιστεί, εκτιμούν ότι οι δράστες προσπάθησαν να την βάλουν στον κάδο, ώστε να την πάρει το απορριμματοφόρο του δήμου και να εξαφανιστούν τα ίχνη της, αλλά ο κάδος ήταν γεμάτος και η σακούλα με το πτώμα δεν χωρούσε. Για τον λόγο αυτό αποφάσισαν να την κρύψουν από πίσω, όπου οι διερχόμενοι δεν μπορούν να την δουν εύκολα.

    Επίσης, όσον αφορά στην ταυτότητα της άτυχης γυναίκας, το μόνο που γνωρίζουν είναι ότι πρόκειται για μία λευκή, ξανθιά, μετρίου αναστήματος και ηλικίας μεταξύ 40 και 50 ετών.

    Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι το έργο της αναγνώρισης των στοιχείων του θύματος ίσως και να διαρκέσει αρκετό χρόνο, δεδομένου ότι μέχρι στιγμής οι έρευνες προς αυτή την κατεύθυνση στηρίζονται μόνο στην δακτυλοσκοπική εξέταση. Και αυτή όμως αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, αφού από την αποσύνθεση δε υπάρχουν δακτυλικά αποτυπώματα.

    Από την πλευρά του ο ιατροδικαστής κ. Λευκίδης που μετέβη στο σημείο και έκανε την αυτοψία, υποστήριξε ότι το πτώμα βρίσκεται σε κατάσταση σήψης, ενώ δεν μπόρεσε να εντοπίσεις τον χρόνο θανάτου, ενώ όσον αφορά στα αίτια, ο θάνατος της γυναίκας οφείλεται σε τραύμα από μαχαίρι στο λαιμό. Περισσότερα στοιχεία θα γίνουν γνωστά από το αποτελέσματα της νεκροψίας και της νεκροτομής.

    Πάντως, ανησυχία και προβληματισμό στους αστυνομικούς προκαλεί το γεγονός ότι η άτυχη γυναίκα αποτελεί το δεύτερο θύμα που μέσα σε διάστημα λίγων, μόλις ημερών εντοπίζεται πεταμένο στα σκουπίδια.

    Η προηγούμενη περίπτωση αφορούσε σε έναν 25χρονο αιγύπτιο, το πτώμα του οποίου είχε βρεθεί τεμαχισμένο σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Σαπφούς στην περιοχή της Καλλιθέας την περασμένη εβδομάδα.

    Τόσο η εγγύτητα των δύο σημείων, όσο και ο τρόπος δράσης των δολοφόνων, κάνουν τους αξιωματικούς της Ασφάλειας να σκέφτονται συνειρμικά και το σενάριο της συσχέτισης των δύο μακάβριων υποθέσεων, αν και δεν του δίνουν πολλές πιθανότητες. Είδηση: 36653


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 18 May 2010 - 20:53:39 UTC