Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-05-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αεροπορική τραγωδία στην Ινδία
  • [02] Μέτρα για τη δημοσιονομική πειθαρχία
  • [03] Παρουσία Α. Παπαρήγα σε εκδήλωση για το Χ. Φλωράκη
  • [04] Μετανάστευση Ελλήνων για εργασιακούς λόγους
  • [05] Διάσωση της ιστορικής μνήμης
  • [06] ΟΗΕ: Αύξηση των παιδιών θυμάτων πολέμου

    [01] Αεροπορική τραγωδία στην Ινδία

    Σαββατο, 22 05 2010 09:50

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Τραγικό θάνατο σε αεροπορικό δυστύχημα βρήκαν οι περισσότεροι από τους 163 επιβάτες και τα έξι μέλη του πληρώματος αεροσκάφους τύπου Boeing 737 της Air India, που συνετρίβη τα ξημερώματα του Σαββάτου κατά την προσγείωσή του στη Μανγκαλόρ της Νότιας Ινδίας.

    Συντριβή και πυρκαγιά

    Το αεροσκάφος προέρχονταν από το Ντουμπάι και ξέφυγε από το διάδρομο προσγείωσης σε αεροδρόμιο κοντά στην πόλη Μανγκαλόρ, στο κρατίδιο Καρνατάκα και συνετρίβη, ενώ στη συνέχεια τυλίχτηκε στις φλόγες.

    Το αεροσκάφος πάτησε στο διάδρομο προσγείωσης σε φράχτη και στη συνέχεια σε τοίχο του αεροδρομίου. Η τοποθεσία του αεροδρομίου, το οποίο βρίσκεται σε δασώδη έκταση μέσα στους λόφους, έκανε τις προσπάθειες διάσωσης των συνεργείων ακόμη πιο δύσκολες.

    Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου έκανε έκκληση στον πληθυσμό της περιοχής να συνεργαστεί και να μην πλησιάζει στο σημείο του δυστυχήματος, το οποίο έχει ήδη κατακλυστεί από εκατοντάδες περίοικους που έσπευσαν από περιέργεια, εμποδίζοντας το έργο των σωστικών συνεργείων.

    "Τουλάχιστον πέντε με έξι επιζήσαντες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας τους είναι σοβαρή", δήλωσε ο ο Β.Σ. Ασάρια υπουργός Εσωτερικών του νοτίου κρατιδίου Καρνατάκα. Από την πλευρά της η εταιρεία αναφέρθηκε σε οκτώ επιζώντες. Νωρίτερα, το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NDTV είχε μεταδώσει εικόνες τριών επιζώντων: ενός άνδρα, μίας γυναίκας και ενός παιδιού.

    Μεταξύ των επιβατών ήταν και 19 παιδιά.

    Μαρτυρίες

    Όπως δήλωσαν επιζώντες:

    "Έπεσε πάνω σε κτίρια, αμέσως έπιασε φωτιά και έσπασε σε κομμάτια. Κατά την προσγείωση, το αεροπλάνο εξετράπη της πορεία του και χτύπησε πάνω σε κάτι. Έπιασε φωτιά. Είδαμε ένα άνοιγμα και βγήκαμε από εκεί. Βγήκαμε στη ζούγκλα και φτάσαμε κοντά στις γραμμές τραίνου. Από εκεί μας έφεραν στο νοσοκομείο".

    Μιλώντας στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό TV9 ο Αμπντουλάχ, ένας από τους επιζήσαντες, τόνισε ότι: "Το αεροπλάνο κόπηκε στα δύο. Πήδηξα έξω από το αεροπλάνο μόλις έπεσε. Είδα κι άλλους δύο να βγαίνουν. Ακούστηκε ένας θόρυβος σαν να σκάει λάστιχο. Προσπάθησα να βγω από μπροστά, αλλά είδα ότι υπήρχε μεγάλη φωτιά. Γύρισα πίσω και πήδηξα έξω από 'κει".

    Ούνερ Φαρούκ (επιζώντας επιβάτης): "άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο τη στιγμή που το αεροσκάφος άγγιξε το έδαφος. Τότε το αεροσκάφος ξέφυγε από την πορεία του και πήγε κατευθείαν πάνω στα δέντρα και η καμπίνα γέμισε καπνό. Παγιδεύτηκα ανάμεσα στα καλώδια, αλλά κατάφερα να βγω. Τα χέρια, το πρόσωπο και τα πόδια μου έχουν καεί".

    Το δυστύχημα έγινε στις 4πμ ώρα Ελλάδος και 6.30πμ τοπική ώρα και είναι ένα από τα χειρότερα αεροπορικά δυστυχήματα στην Ινδία τα τελευταία χρόνια. Κατά την ώρα που επιχειρήθηκε η προσγείωση έβρεχε. Ο πιλότος δεν είχε αναφέρει πρόβλημα στο αεροσκάφος.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό, Ρόιτερ Είδηση: 36797

    [02] Μέτρα για τη δημοσιονομική πειθαρχία

    Σαββατο, 22 05 2010 09:54

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Oικονομικές και πολιτικές κυρώσεις πρέπει να επιβάλλονται στις χώρες της ΕΕ που παραβιάζουν τη δημοσιονομική πειθαρχία, σύμφωνα με απόφαση των υπουργών Οικονομικών των "27" που συνεδρίασαν χθες στις Βρυξέλλες. Παράλληλα δεν έγινε δεκτή η γερμανική πρόταση για ελεγχόμενη πτώχευση όσων χωρών της ευροζώνης εμφανίζονται υπερχρεωμένες.

    Στόχοι και προοπτικές

    Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Χέρμαν βαν Ρομπέι:

    Πρώτος στόχος: "Θα πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη δημοσιονομική πειθαρχία. Με άλλα λόγια θέλουμε να ενισχύσουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης και να το κάνουμε πιο αποτελεσματικό. Όλοι συμφωνούν σε αυτό.

    Δεύτερος στόχος: Πρέπει να βρούμε τα μέσα για να μειώσουμε τις αποκλίσεις στον ανταγωνισμό των χωρών - μελών , τουλάχιστον όταν αυτές οι αποκλίσεις είναι μεγάλες. Αυτό είναι απαραίτητο για να φτάσουμε σε μια πιο ασφαλή οικονομική ανάπτυξη στην Ε.Ε. και ειδικότερα στην ευρωζώνη.

    Τρίτος στόχος: Χρειάζεται να έχουμε έναν αποτελεσματικό μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων για να για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα όπως αυτά που υπάρχουν τώρα στην ευρωζώνη. Συμφωνήσαμε όλοι και σε αυτό.

    Ο τέταρτος στόχος συνδέεται με τον τρίτο. Πρέπει να ενδυναμώσουμε την οικονομική διακυβέρνηση σε θερμικούς όρους γα να μπορέσουμε να ενεργήσουμε γρηγορότερα, συντονισμένα και αποτελεσματικά. Ήταν ξεκάθαρος ότι υπήρξε ευρεία συναίνεση στην αρχή για ύπαρξη οικονομικών και μη-οικονομικών κυρώσεων. Εξεπλάγην αλλά είμαι ικανοποιημένος καθώς όλοι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν με ένα ισχυρό Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης".

    Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τάχθηκε υπέρ της εκ των προτέρων αξιολόγησης των κρατικών προϋπολογισμών από την Κομισιόν, πριν την έγκρισή τους από τα εθνικά κοινοβούλια.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Σχετικό άρθρο:Στο επίκεντρο η οικονομική πολιτική της ΕΕ

    Είδηση: 36798

    [03] Παρουσία Α. Παπαρήγα σε εκδήλωση για το Χ. Φλωράκη

    Σαββατο, 22 05 2010 11:05

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Σε εκδήλωση τιμής και μνήμης για το Χαρίλαο Φλωράκη, που διοργάνωσε η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, για τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από το θάνατό του, παραβρέθηκε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί στο χωριό Παλιοζογλώπι, όπου έχει ταφεί ο Χαρίλαος Φλωράκης.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 36804

    [04] Μετανάστευση Ελλήνων για εργασιακούς λόγους

    Σαββατο, 22 05 2010 10:55

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Στη δημιουργία μεταναστευτικών ροών από την Ελλάδα προς άλλες χώρες, μετά από αρκετά χρόνια, φαίνεται ότι συμβάλλουν οι οικονομικές εξελίξεις των τελευταίων χρόνων.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ", όπου παρουσιάζεται έρευνα της εταιρείας ανθρώπινου δυναμικού Μανπάουερ και της Γιούροστατ, το ποσοστό των Ελλήνων που ήδη εργάζεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και δηλώνει ότι μετακόμισε στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους, ανέρχεται στο 31% των ερωτηθέντων. Παράλληλα παρουσιάζονται στοιχεία από την αγορά εργασίας, σύμφωνα με τα οποία στη Μεγάλη Βρετανία υπάρχουν 335.604 κενές θέσεις εργασίας, στη Γερμανία 218.735 και στη Γαλλία 41.615. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από την "Ευρωπαϊκή Πύλη για την Επαγγελματική Κινητικότητα".

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 36803

    [05] Διάσωση της ιστορικής μνήμης

    Σαββατο, 22 05 2010 10:25

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Εκδήλωση τιμής και μνήμης εκτελεσθέντων αγωνιστών πραγματοποιείται την Κυριακή 23 Μαΐου και ώρα 11πμ στο χώρο του μνημείου που βρίσκεται μέσα στον περίβολο του Νοσοκομείου "Σωτηρία".

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Όμιλος Μνήμης Εκτελεσμένων Αγωνιστών 1941-1952 "ο Αττικός Τύμβος": "Ο Όμιλος θέλοντας να ολοκληρώσει τον κατάλογο των εκτελεσμένων αντιστασιακών αγωνιστών και να συμπληρώσει το μνημείο, συνέχισε και ολοκλήρωσε την έρευνα και για την περίοδο της γερμανικής Κατοχής. Οι εργασίες συμπλήρωσης του μνημείου θα γίνουν μόλις ολοκληρωθούν τυπικές διαδικασίες.

    Παρακαλούμε όλους όσοι γνωρίζουν άτομα που εκτελέστηκαν "εις τον συνήθη τόπον όπισθεν του Σανατορίου Σωτηρία" (όπως αναφέρεται στις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου) να έλθουν σε επαφή με το Διοικητικό Συμβούλιο και να καταθέσουν τις μαρτυρίες τους, δεδομένου ότι δεν ανευρέθησαν αρχεία των κατακτητών που να αναφέρουν στοιχεία των εκτελέσεων και οι καταστάσεις των ονομάτων βασίζονται σε μαρτυρίες συγκρατούμενων , συγγενών και ανακοινώσεις μέσων ενημέρωσης".

    Η είσοδος για την εκδήλωση γίνεται από την κεντρική πύλη του νοσοκομείου.

    Είδηση: 36800

    [06] ΟΗΕ: Αύξηση των παιδιών θυμάτων πολέμου

    Σαββατο, 22 05 2010 11:31

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Τραγικές συνέπειες είχε για τα παιδιά ο πόλεμος στο Αφγανιστάν, αφού όπως καταγράφει έκθεση του ΟΗΕ, τουλάχιστον 1.000 παιδιά βρήκαν το θάνατο ή τραυματίστηκαν, το 2009, τάση που είναι αυξητική σε σχέση με το 2008. Από αυτά τα 131 έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αεροπορικών βομβαρδισμών των διεθνών δυνάμεων και του ΝΑΤΟ. Άλλα 128 παιδιά έχασαν τη ζωή τους από ενέργειες των Ταλιμπάν.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά της Εθνικής Αφγανικής Αστυνομίας για πρώτη φορά στον κατάλογο με τους χειρότερους παραβάτες των δικαιωμάτων των παιδιών, γεγονός που δείχνει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Αντίστοιχες καταγραφές έχουν γίνει για την ανταρτική Σύμβαση των Πατριωτών για Δικαιοσύνη και Ειρήνη στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και την ένοπλη παράταξη Χιζμπούλ Ισλάμ στη Σομαλία.

    Ανθρώπινες ασπίδες, στρατιώτες, κατάσκοποι, αντικείμενα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, είναι μερικές από τις καταστάσεις στις οποίες υποβάλλονται ανήλικοι σε εμπόλεμες περιοχές, ακόμα και αν σε αυτές έχουν αναπτυχθεί ειρηνευτικές δυνάμεις.

    Τουλάχιστον 280 παιδιά σκοτώθηκαν στη σύγκρουση στη Σομαλία το 2009. Παρά τις παρεμβάσεις του ΟΗΕ, τα αποτελέσματα απέχουν πολύ από το να θεωρηθούν ικανοποιητικά. Ο ΟΗΕ πρόσφατα επιβεβαίωσε την απελευθέρωση 1.843 παιδιών που είχαν στρατολογηθεί από το Ενοποιημένο Κομμουνιστικό Κόμμα Νεπάλ-Μαοϊκό. Οι Εθνικές Απελευθερωτικές Δυνάμεις στο Μπουρούντι που απελευθέρωσαν όλα τα παιδιά και τα επανένωσαν με τις οικογένειές τους, αφαιρέθηκαν από τον ετήσιο κατάλογο του ΟΗΕ.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Είδηση: 36805


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 22 May 2010 - 8:55:02 UTC