Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-05-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: Θεμέλιος λίθος της νέας Ελλάδας το σχέδιο Καλλικράτης
  • [02] Άτυπο Υπουργικό για την Ανάπτυξη
  • [03] Τζαμάικα: Συνεχίζονται τα βίαια επεισόδια
  • [04] Συλλήψεις και προσαγωγές για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη
  • [05] Υπολογιστής έλυσε παζλ με 400 κομμάτια σε τρία λεπτά
  • [06] Σκληρή επίθεση σε Facebook και Google
  • [07] Προγεννητικό έλεγχο για θυροειδή προτείνουν οι ενδοκρινολόγοι
  • [08] Μέτρα λιτότητας και στην Ιταλία
  • [09] Συνεχίζονται οι Πανελλαδικές
  • [10] Το Ασφαλιστικό στο μικροσκόπιο
  • [11] Λίγο αλκοόλ απομακρύνει τον διαβήτη

    [01] Γ. Παπανδρέου: Θεμέλιος λίθος της νέας Ελλάδας το σχέδιο Καλλικράτης

    Τεταρτη, 26 05 2010 09:32

    Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται από χθες το απόγευμα, εν μέσω αντιδράσεων φορέων και κατοίκων και θα ψηφιστεί μετά από πέντε συνεδριάσεις το νομοσχέδιο για τη νέα αυτοδιοικούμενη δομή της χώρας, που εγκρίθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή με σειρά αλλαγών που αφορούν σε έδρες και ιστορικές έδρες δήμων, καθώς και σε ονομασίες. Χθες, από το βήμα της βουλής ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για θεμέλιο λίθο της νέας Ελλάδας, τονίζοντας ότι όποιος επιλέξει να μείνει πίσω ας πληρώσει την επιλογή του.

    Ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως η διοικητική ανασυγκρότηση της χώρας είναι μια από τις σαρωτικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση. Επέκρινε τη ΝΔ για την άρνηση της να στηρίξει τον Καλλικράτη και είπε πως αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες της για τον εκσυγχρονισμό της χώρας, όπως τις απέφυγε και ως κυβέρνηση.

    Στην αρχή της συνεδρίασης η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας, η οποία απορρίφθηκε.

    Διαδηλώσεις κατοίκων έξω από την Βουλή

    Κάτοικοι από τους δήμους Καστελλίου Κρήτης, Ιτέας, από το Κομμένο της Άρτας, το Δοξάτο Δράμας και τη Νεάπολη Κοζάνης διαδήλωσαν έξω από την βουλή ενάντια στο σχέδιο Καλλικράτη. Παράλληλα, κλειστό επ' αόριστον θα παραμείνει από σήμερα το λιμάνι της Κυλλήνης από κατοίκους και φορείς της περιοχής που διαμαρτύρονται για την αλλαγή του ονόματος του νέου δήμου από Κυλλήνη σε Ανδραβίδα.

    Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αντιδράσεις φορέων και τοπικών κοινωνιών που οργανώνουν κινητοποιήσεις.

    24ωρη απεργία έχουν κηρύξει για σήμερα Τετάρτη 26/05 οι υπάλληλοι όλων των νομαρχιών της χωρας, ενώ τετράωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έχει προγραμματίσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Εργαζόμενοι στην περιφέρεια Αττικής θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο εσωτερικών, ενώ κάτοικοι από τον Δήμο Ελληνικού θα συγκεντρωθούν στη 13.00 έξω από τη Βουλή.

    Πηγή: ΝΕΤ105,8 ΝΕΤ Είδηση: 36918

    [02] Άτυπο Υπουργικό για την Ανάπτυξη

    Τεταρτη, 26 05 2010 10:58

    Αναπτυξιακό νομοσχέδιο, θέματα ανταγωνισμού και τιμών, «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων, προτεραιότητες οικονομικής πολιτικής για το επόμενο διάστημα, αποκρατικοποιήσεις και γενικά η εφαρμογή των δεσμεύσεων του μνημονίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα,περιλαμβάνονται στην ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει αυτήν την ώρα υπό τον πρωθυπουργό. Η ανάπτυξη με στόχο τις επενδύσεις είναι πρώτη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, είχε τονίσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του αραβικού δικτύου Αλ Τζαζίρα.

    Πηγή: NET, NET 105.8 Είδηση: 36920

    [03] Τζαμάικα: Συνεχίζονται τα βίαια επεισόδια

    Τεταρτη, 26 05 2010 10:45

    Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 25 τραυματίστηκαν στην πρωτεύουσα της Τζαμάικα, στο Κίνγκστον κατά την διάρκεια επιδρομής των αστυνομικών δυνάμεων σε περιοχή που είχαν οχυρωθεί μέλη ενός τοπικού καρτέλ ναρκωτικών, οι οποίοι έχουν ξεσηκωθεί τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ ένας μεγαλέμπορος ναρκωτικών.

    Οι Αστυνομικές Δυνάμεις της Τζαμάικα έχουν επιβεβαιώσει το θάνατο 30 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και τρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, από τις αιματηρές συγκρούσεις που ξεκίνησαν το σαββατοκύριακο.

    Σήμερα ο πρωθυπουργός της Τζαμάικα Μπρούς Γκόλντιν εξέφρασε τη λύπη του, όσον αφορά τις ανθρώπινες απώλειες και δήλωσε ότι θα συνεχιστούν οι έρευνες για τον εντοπισμό όπλων και εγκληματιών, ενώ υποσχέθηκε ότι πολύ γρήγορα θα αποκατασταθεί η τάξη.

    Επίσης δήλωσε ότι η αστυνομία θα συνεχίσει τις έρευνες της για τον εντοπισμό παράνομων όπλων και υπόπτων εγκληματιών.

    Ωστόσο, άγνωστο παραμένει το κρησφύγετο του μεγαλέμπορου ναρκωτικών, ο οποίος αποτελεί την αιτία της έναρξης των συμπλοκών, με τους χιλιάδες «πιστούς οπαδούς» του που έχουν ορκιστεί να τον προστατέψουν έναντι οποιουδήποτε κόστους.

    Πηγή: ΝΕΤ105,8 ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 36921

    [04] Συλλήψεις και προσαγωγές για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

    Τεταρτη, 26 05 2010 11:05

    Δύο άτομα οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τρίτη το βράδυ, από οπαδούς του ΠΑΟ και του Πανιωνίου στην πλατεία Νέας Σμύρνης. Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ προσήχθησαν άλλα τρία άτομα που αφέθηκαν ελεύθερα. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκαν ζημιές σε μια τράπεζα, έξι καταστήματα, οκτώ αυτοκίνητα και τρεις μοτοσικλέτες ενώ οι δράστες έβαλαν φωτιά σε τέσσερις κάδους απορριμμάτων. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, τραυματίστηκαν δύο άτομα ελαφρά τα οποία διακομίστηκαν για τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομείο.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 36922

    [05] Υπολογιστής έλυσε παζλ με 400 κομμάτια σε τρία λεπτά

    Τεταρτη, 26 05 2010 11:11

    To να λύσεις ένα πάζλ 400 κομματιών μπορεί να είναι "πονοκέφαλος" για πολλούς ανθρώπους, για ένα υπολογιστή όμως είναι "παιχνιδάκι"... Ένας υπολογιστής με λογισμικό που ανέπτυξαν ερευνητές του πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ, είναι πλέον ο κάτοχος του νέου παγκόσμιου ρεκόρ στην επίλυση παζλ, καθώς κατάφερε να ...βγάλει άκρη με ένα παζλ 400 κομματιών μέσα σε μόλις τρία λεπτά!

    Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ένας υπολογιστής Δανών ερευνητών, υπό τον Κλάους Χάνσεν του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, που το 2008 είχε λύσει ένα παζλ 320 κομματιών, σύμφωνα με τo New Scientist.

    Ο υπολογιστής των Δανών μπορούσε να "διαβάσει" μόνο παζλ με απλές εικόνες τύπου καρτούν που είχαν ξεκάθαρα σχήματα και περιορισμένα χρώματα, ενώ ο νέος "ρέκορντμαν" μπορεί να τα βγάλει πέρα με οποιαδήποτε εικόνα, ακόμα και με φωτογραφίες εξωτερικών χώρων.

    Ο υπολογιστής του ΜΙΤ, με το νέο λογισμικό που ανέπτυξε ομάδα ερευνητών υπό τον Τάεγκ Σανγκ Τσο, θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο σε συνδιάσκεψη της Διεθνούς Ένωσης Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (ΙΕΕΕ) στο Σαν Φρανσίσκο, με αντικείμενο την υπολογιστική όραση και την αναγνώριση προτύπων από τους υπολογιστές.

    Όπως κι ένας άνθρωπος, ο υπολογιστής του ΜΙΤ έπρεπε να βάλει στη σωστή θέση τους (στα τετραγωνάκια του παζλ) 400 ανακατεμένες φωτογραφίες 5 ΜΒ η κάθε μια. Αρχικά, αναλύοντας τα κυρίαρχα χρώματα, προσπάθησε να "καταλάβει" τι είδους εικόνα έπρεπε να αποκαταστήσει.

    Στη συνέχεια ανέτρεξε σε μια βάση δεδομένων για να... πάρει ιδέες και να βάλει σε μια πιθανή τάξη τα κομματάκια του παζλ. Κατόπιν, με πιο εξελιγμένους αλγόριθμους, κατάφερε να συσχετίσει σωστά τα γειτονικά κομματάκια. Εύγε!

    ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 36923

    [06] Σκληρή επίθεση σε Facebook και Google

    Τεταρτη, 26 05 2010 10:57

    Πληθαίνουν οι "επιθέσεις" που δέχονται το Facebook και η Google από την κυβέρνηση και την αστυνομία της Αυστραλίας. Μια μέρα μετά την οξύτατη επίθεση του Αυστραλού υπουργού Επικοινωνιών στην Google, τη σκυτάλη πήρε η Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία που κατηγόρησε την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook ότι αποκρύπτοντας πληροφορίες εμποδίζει την εξερεύνηση εγκλημάτων, που συνδέονται με χρήστες του.

    Μάλιστα, η αυστραλιανή αστυνομία διαμαρτύρεται γιατί, όπως υποστηρίζει, το Facebook αρνείται να της δώσει πληροφορίες για τους χρήστες του, κάθε φορά που ερευνά ένα έγκλημα.

    Το θέμα πρόκειται να απασχολήσει αστυνομικούς από όλο τον κόσμο, που θα συγκεντρωθούν αυτές τις μέρες στην Ουάσιγκτον. Την Αυστραλία θα εκπροσωπήσει ο υπαρχηγός της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, Νιλ Γκάχαν. "Αν δεν υπάρξει συνεργασία του Facebook με την αστυνομία, στο μέλλον θα έχουμε και άλλες απώλειες ζωών", είπε ο κ. Γκάχαν.

    Στην Αυστραλία, σύμφωνα με την αστυνομία, δυο κορίτσια έπεσαν θύματα δολοφονίας από "φίλους" που γνώρισαν μέσω του Facebook.

    Στο μεταξύ, την ίδια στιγμή, η μεγάλη αυστραλιανή τράπεζα ΑΝΖ διεξάγει έρευνα, μετά την αποκάλυψη ότι μέλος του προσωπικού της κατασκόπευε πελάτες μέσω του Facebook. Υπάλληλος της τράπεζας έφτιαχνε "ψεύτικους" λογαριασμούς στο Facebook, για να μπορεί να συγκεντρώνει στοιχεία για τα οικονομικά "φίλων του" που χρωστούσαν χρήματα στην τράπεζα. Παράλληλα, "αλίευε" κι άλλα προσωπικά στοιχεία, όπως τηλέφωνα και διευθύνσεις και στη συνέχεια τους "κυνηγούσε" για να πάρει τις καθυστερημένες οφειλές τους προς την τράπεζα.

    "Θεωρούμε το θέμα αυτό ιδιαίτερα σοβαρό. Διεξάγουμε έρευνες και οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν", γνωστοποίησε η τράπεζα.

    Στο μεταξύ, χθες οξύτατη επίθεση στην Google εξαπέλυσε ο Αυστραλός υπουργός Επικοινωνιών Στίβεν Κόνροϊ, την οποία χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο παραβάτη του ιδιωτικού ασύλου των πολιτών στην παγκόσμια ιστορία.

    Αφορμή για το ξέσπασμα του κ. Κόνροϊ έδωσε η ομολογία της Google ότι τα κινητά συνεργεία της υπηρεσίας Street View, τα οποία φωτογραφίζουν κάθε γειτονιά σε δεκάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο, συνέλεγαν κατά λάθος δεδομένα από ξεκλείδωτα ασύρματα δίκτυα.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 36919

    [07] Προγεννητικό έλεγχο για θυροειδή προτείνουν οι ενδοκρινολόγοι

    Τριτη, 25 05 2010 23:13

    Υγεια

    Προγεννητικό έλεγχο για την αποφυγή διαταραχών του θυρεοειδούς κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης προτείνει η Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τα νοσήματα του θυρεοειδούς. Μάλιστα φέτος η εβδομάδα της ΠΗΘ είναι αφιερωμένη στον νεογνικό και παιδικό υποθυρεοειδισμό καθώς και στις διαταραχές του θυρεοειδούς κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

    "Το 30% των αυτόματων αποβολών οφείλεται σε διαταραχές του θυρεοειδούς" τονίστηκε σήμερα κατά την διάρκεια Συνέντευξης Τύπου της Ενδοκρινολογικής Εταιρείας.

    "Πέρα απ αυτό οι ορμόνες του θυρεοειδούς καθορίζουν το μεταβολισμό, δηλαδή τη λειτουργία κάθε κυττάρου. Έλλειψή τους κατά την ενδομήτρια ζωή καθώς και τους πρώτους μήνες μετά τη γέννηση μπορεί να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες στην πνευματική υγεία του παιδιού. Γι' αυτό το λόγο υπάρχει σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες και ευτυχώς και στη χώρα μας από το 1979, ανιχνευτικό πρόγραμμα ελέγχου της θυρεοειδικής λειτουργίας για όλα τα νεογέννητα της χώρας (η αιμοληψία που γίνεται από τη φτέρνα του μωρού την 4η μέρα γέννησης, πριν φύγει από το μαιευτήριο" ανέφερε χαρακτηριστικά η κ Χριστίνα Κανακά, Παιδο-Ενδοκρινολόγος, Επ. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία.

    Αξίζει να τονιστεί πως σήμερα περισσότεροι από 300 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον θυρεοειδή τους, ενώ μεγάλη σημασία αποδίδουν οι γιατροί στην ανίχνευση του νεογνικού υποθυρεοειδισμού.

    Από την πλευρά της η κ Χρυσάνθη Μεγγρέλλη, υπεύθυνη του προγράμματος ανίχνευσης του νεογνικού υποθυρεοειδισμού στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού στο Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία μας αναφέρθηκε στη σημασία του προγράμματος αυτού, γιατί όπως τόνισε, "είναι ο μόνος τρόπος για την έγκαιρη διάγνωση μέσα στον πρώτο μήνα ζωής και είναι βασικός για το τελικό αποτέλεσμα της θεραπείας".

    Η συχνότητά του Συγγενούς Υποθυρεοειδισμού είναι περίπου 1:1.500 νεογνά και είναι πιο συχνή στα κορίτσια από ότι στα αγόρια (περίπου διπλάσια). Η έναρξη του προγράμματος στην Ελλάδα έγινε σχετικά έγκαιρα μέσα στην πρώτη δεκαετία από την εφαρμογή διεθνώς. Μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 3.000.000 νεογέννητα και μεταξύ αυτών διαγνώσθηκαν περισσότερα από 2.000 παιδιά με Συγγενή Υποθυρεοειδισμό.

    Η κ Κανακά προσέθεσε επίσης ότι και αργότερα, «κατά την παιδική ηλικία μπορεί επίσης να εμφανιστεί υπολειτουργία του θυρεοειδούς, δηλαδή υποθυρεοειδισμός, συνήθως λόγω εμφάνισης αντισωμάτων που παράγει ο ίδιος ο οργανισμός εναντίων του θυρεοειδούς αδένα. Η κατάσταση αυτή λέγεται θυρεοειδίτιδα και αντιμετωπίζεται πάλι με χορήγηση θυροξίνης. Αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα ο υποθυρεοειδισμός στην παιδική ηλικία, το παιδί μπορεί να έχει πτώση στη σχολική του απόδοση και καθυστέρηση της σωματικής ανάπτυξης.

    Αντίθετα, αν το παιδί παρουσιάσει υπερλειτουργία του θυρεοειδούς, υπερθυρεοειδισμό, όπως λέγεται ιατρικά, δηλαδή αυξημένα επίπεδα θυρεοειδικών ορμονών, θα εκδηλώσει έντονη ανησυχία, υπερκινητικότητα, διαταραχές της προσοχής, νευρικότητα, απώλεια βάρους κ.α. συμπτώματα».

    Όλα αυτά, όπως τόνισαν οι γιατροί, αντιμετωπίζονται με την κατάλληλη φαρμακευτική θεραπεία. Οι γονείς πρέπει να είναι ενημερωμένοι για τις διαταραχές αυτές ώστε σε συνεργασία με τον παιδίατρο τους να απευθύνονται στους ειδικούς.

    Σύμφωνα με τους ενδοκρινολόγους συχνές είναι οι διαταραχές της θυρεοειδικής λειτουργίας(υπό- ή υπερθυρεοειδισμός) στις γυναίκες νεαρής/αναπαραγωγικής ηλικίας, με αποτέλεσμα συχνά να επιπλέκουν την κύηση.

    Η κ Ευτυχία Κούκκου, Ενδοκρινολόγος, Επιμελήτρια Α΄, Τμήμα Ενδοκρινολογίας, Διαβήτου και Μεταβολισμού της Ενδοκρινολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου-Μαιευτηρίου "Έλενα Βενιζέλο" αναφέρθηκε στις διαταραχές αυτές τονίζοντας πως υπολογίζεται ότι υπερθυρεοειδισμός διαγιγνώσκεται σε 2 ανά 1000 κυήσεις, ενώ υποθυρεοειδισμός πολύ συχνότερα σε 25 ανά 1000 κυήσεις.

    "Η έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπιση των διαταραχών της θυρεοειδικής λειτουργίας κατά την εγκυμοσύνη, έχει μεγάλη σημασία για την υγεία τόσο της εγκύου και του εμβρύου/νεογνού, όσο και την έκβαση της κύησης" όπως είπε η κ Κούκκου.

    Η μη αντιμετώπιση του υπερθυρεοειδισμού είναι δυνατόν να οδηγήσει σε αυτόματη αποβολή του κυήματος, πρόωρο τοκετό και αυξάνει την πιθανότητα προεκλαμψίας, σοβαρότατη επιπλοκή της εγκυμοσύνης τόσο για τη γυναίκα όσο και για το έμβρυο.

    Επίσης η κ Κούκκου τόνισε ότι ο υπόθυρεοειδισμός της μητέρας, ακόμα και ήπιος (υποκλινικός) επηρεάζει αρνητικά την νευροψυχική ανάπτυξη του εμβρύου/νεογνού και για αυτό το λόγο πρέπει να αντιμετωπίζεται με έλεγχο της θυρεοειδικής λειτουργίας, κατά την 1η μαιευτική επίσκεψη ή ακόμα καλύτερα πριν από αυτή στα πλαίσια του προγεννητικού ελέγχου.

    Ενθαρρυντική , σε περιπτώσεις ανθεκτικού στην δράση του ραδιενεργού ιωδίου διαφοροποιημένου καρκίνου του θυρεοειδούς καθώς και του μεταστατικού μυελοειδούς καρκίνου του θυρεοειδούς είναι μια νέα θεραπευτική αντιμετώπιση (φαρμακευτική αγωγή) που εφαρμόζεται και στη χώρα μας.

    Αυτό τόνισε από την πλευρά του ο κ. Λεωνίδας Ντούντας, Ενδοκρινολόγος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Ουλμ. "Η θεραπευτική αυτή προσπέλαση, όπως εξήγησε ο κ Ντούντας, βασίζεται στην αναστολή της μετάδοσης πληροφοριών στο καρκινικό κύτταρο με φάρμακα που αναστέλλουν την λειτουργία μιας σύνθετης αλληλουχίας (ενός σύνθετου) μηχανισμού μεταφοράς μηνυμάτων στο κύτταρο, του ενζύμου της κινάζης της τυροσίνης. Αποκλείοντας λοιπόν διάφορους σταθμούς προώθησης εντολών προς τον πυρήνα του κυττάρου αποτρέπουμε τον πολλαπλασιασμό του καρκινικού κυττάρου, μειώνουμε την αγγειογένεση και την μεταστατική ικανότητα του όγκου ενώ συχνά επιτυγχάνεται και συρρίκνωση του".

    Καταλήγοντας ο κ Ντούντας ανέφερε πως οι επιστήμονες βλέπουν με αισιοδοξία τη μελλοντική αντιμετώπιση του καρκινου του θυρεοειδούς καθώς "η εισαγωγή στην θεραπεία του ανθεκτικού στο ραδιενεργό ιώδιο καρκίνου του θυρεοειδούς των σκευασμάτων ΑΚΤ, η προσεχής δυνατότητα επιλογής πιο 'έξυπνων' και επιλεκτικών μορίων και η δυνατότητα συνδυασμού αυτών των φαρμάκων, καθιστούν την αγωγή πιο αποτελεσματική και καλύτερα ανεκτή από τον ασθενή. Οι ΑΚΤ σηματοδοτούν μια νέα θεραπευτική προσέγγιση στην ογκολογία και αλλάζουν την φιλοσοφία θεραπείας στον καρκίνο του θυρεοειδούς". Είδηση: 36914

    [08] Μέτρα λιτότητας και στην Ιταλία

    Τεταρτη, 26 05 2010 09:40

    Μέτρα λιτότητας για την εξοικονόμηση 24 δισεκατομμυρίων Ευρώ το διάστημα 2011-2012 ενέκρινε η ιταλική κυβέρνηση με στόχο τη μείωση του ελλείμματος από το 5,3% του ΑΕΠ το 2009 στο 2,7% το 2012. Στα μέτρα, προβλέπεται το πάγωμα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων για τρία χρόνια, μείωση των αποδοχών για υπουργούς και κρατικούς λειτουργούς αύξηση της φορολογίας στις μετοχές και τα μπόνους των ανώτατων στελεχών των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα ενώ εντείνονται οι προσπάθειες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής."Είναι ανάγκη να γίνουν πολύ βαριές, πολύ σκληρές θυσίες. . . για να σωθεί η χώρα μας από το ενδεχόμενο να ακολουθήσει την πορεία της Ελλάδας" τόνισε αναφερόμενος στα νέα μέτρα ο Τζίανι Λέτα, κορυφαίος σύμβουλος του Ιταλού Πρωθυπουργού.

    Αντιδράσεις

    Παρά το γεγονός ότι η Ιταλία κατάφερε να μην αυξηθεί το δημόσιο χρέος ακόμα περισσότερο στην διάρκεια της κρίσης, έχει να αντιμετωπίσει ένα από τα μεγαλύτερα χρέη στον κόσμο -115,8% του ΑΕΠ, το 2009.

    Τον πακέτο των μέτρων λιτότητας καταδικάστηκε από τον Πιερλουίτζι Μπερσάνι, ηγέτη του Δημοκρατικού κόμματος της αντιπολίτευσης ενώ σε μία πρώτη αντίδραση ο ηγέτης του μεγαλύτερου ιταλικού συνδικάτου του CGIL, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλα Ιταλικά συνδικάτα εμφανίστηκαν να τάσσονται υπέρ των μέτρων λιτότητας.

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 36917

    [09] Συνεχίζονται οι Πανελλαδικές

    Τεταρτη, 26 05 2010 08:56

    Στα Αρχαία Ελληνικά θεωρητικής κατεύθυνσης και στη Φυσική ( θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης και των δυο κύκλων) διαγωνίζονται σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Τα θέματα και οι απαντήσεις τους, μεταδίδονται σε ειδικό ένθετο του δελτίου ειδήσεων των 14.00 της ΕΤ1 για τις Πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και από τον δικτυακό τόπο της ΕΡΤonline για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Στο μεταξύ, η ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή της καλεί τους βαθμολογητές να απέχουν την Παρασκευή από τη διόρθωση των γραπτών επειδή δεν έχει υπογραφεί μέχρι σήμερα η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Παιδείας με την οποία καθορίζεται το ποσό για την αποζημίωση των διορθωτών.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Σχετικές ειδήσεις: Τέταρτη μέρα Πανελλαδικών Είδηση: 36916

    [10] Το Ασφαλιστικό στο μικροσκόπιο

    Τεταρτη, 26 05 2010 11:40

    Προτάσεις και όχι νέα μέτρα για το ασφαλιστικό χαρακτηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το περιεχόμενο της επιστολής της τρόικας, προς την Αθήνα, σχετικά με το Ασφαλιστικό Ο υπουργός Εργασίας, δήλωσε πάντως, ότι όσες ρυθμίσεις, δεν περιλαμβάνονται στο μνημόνιο, που αποτελεί νόμο του κράτους, δεν θα εφαρμοστούν. Στο μικροσκόπιο των Βρυξελλών μπαίνει από σήμερα το ασφαλιστικό. Επιτηρητές της Κομισιόν θα συζητήσουν με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας τους νέους όρους που έθεσαν για να εγκριθεί το νομοσχέδιο. Υπάρχουν ανοικτά θέματα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή , παραδέχθηκε ο κ. Λοβέρδος, αναφορικά κυρίως με τα συνταξιοδοτικά και το αίτημα της τρόικας για αύξηση της εργασίας στα 40 χρόνια. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, συνεδριάζουν την Πέμπτη, για να αποφασίσουν, νέες κινητοποιήσεις, κατά των αλλαγών, στο Ασφαλιστικό και τα εργασιακά.

    A. Λοβέρδος: Ό,τι δεν περιλαμβάνεται στο μηνμόνιο, δε θα εφαρμοστεί

    Ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε, πως όσα δεν περιλαμβάνονται στο μνημόνιο, που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με την τρόικα, αλλά στην επιστολή που εστάλη μεταγενέστερα της αρχικής συμφωνίας, δε θα εφαρμοστούν.

    Όπως τόνισε την Τρίτη ο υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος, οι αριθμοί των αναλογιστικών μελετών που θα πάρει στα χέρια του την Παρασκευή θα αποτελέσουν, τα επιχειρήματα για μια «ευκολότερη συνεννόηση» με την Ε.Ε.

    Ο υπουργός Εργασίας απηύθυνε, επίσης, έκκληση στους φαρμακοβιομηχάνους να μειώσουν τα κέρδη τους.

    Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

    Η κυβέρνηση ανεπιτυχώς προσπάθησε να διαψεύσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, σχολίασε η ΝΔ.

    Οι εργαζόμενοι πρέπει να απαιτήσουν σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και στα 60 για τους άντρες και 1.120 ευρώ κατώτερη σύνταξη'', ανέφερε το ΚΚΕ.

    Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις κατέθεσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

    Σχετική είδηση: Α. Λοβέρδος: "Θα πείσουμε ότι τα μέτρα είναι επαρκή"

    Είδηση: 36925

    [11] Λίγο αλκοόλ απομακρύνει τον διαβήτη

    Τεταρτη, 26 05 2010 11:30

    Υγεια

    Όσοι πίνουν ένα ή δύο ποτηράκια αλκοόλ την μέρα, έχουν μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν διαβήτη, σε σχέση με όσους απέχουν τελείως από το αλκοόλ, σύμφωνα με μια νέα ολλανδική επιστημονική έρευνα.

    Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας και ιατρικά κέντρα της Ολλανδίας, κράτησε δέκα χρόνια και μελέτησε τις περιπτώσεις περίπου 35.000 ενηλίκων ηλικίας 20-70 ετών, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ.

    Ως μέτρια ποσότητα, σύμφωνα με τους Oλλανδούς ερευνητές, ορίζεται η κατανάλωση ενός ποτηριού την μέρα για τις γυναίκες και δύο για τους άνδρες.

    Η μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν μέτριες ποσότητες αλκοόλ και ταυτόχρονα διάγουν ένα στιλ υγιεινής ζωής (καταπολέμηση παχυσαρκίας, φυσική άσκηση, όχι κάπνισμα, ισορροπημένη διατροφή), έχουν κατά μέσο όρο 40% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2, σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου.

    Ο διαβήτης τύπου 2, που προκαλείται συχνά από την παχυσαρκία, είναι η πιο συνηθισμένη μορφή διαβήτη, που εμφανίζεται όταν το επίπεδο σακχάρου στο αίμα είναι πολύ υψηλό. Η πάθηση, που πλήττει πάνω από 180 εκατ. ενηλίκους σε όλο τον κόσμο, μπορεί να οδηγήσει σε καρδιαγγειακές βλάβες, εγκεφαλικό, τύφλωση, δυσλειτουργία των νεφρών, ακρωτηριασμό κ.α.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 36924


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 26 May 2010 - 8:56:11 UTC