Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-05-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θεσσαλονίκη: Ελάτε όσο γυμνοί τολμάτε!
  • [02] Τερματίστηκε η πενθήμερη απεργία της British Airways
  • [03] Μαργκότ Φοντέιν, η επαναστάτρια μπαλαρίνα
  • [04] Υπόθεση Γρηγορόπουλου: Περιοριστικοί όροι στους ειδικούς φρουρούς

    [01] Θεσσαλονίκη: Ελάτε όσο γυμνοί τολμάτε!

    Παρασκευη, 28 05 2010 22:55

    Ένα STOP στην "άσεμνη" έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη, στα αυτοκίνητα και τη ρύπανση που δημιουργούν, επιχειρούν να βάλουν οι διοργανωτές της 3ης γυμνής ποδηλατοδρομίας που διοργανώνεται την Παρασκευή 4 Ιούνη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

    "Προωθούμε το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης που συμβάλει στην απεξάρτηση από το πετρέλαιο ενώ ταυτόχρονα στηρίζουμε την απενεχοποίηση του γυμνού σώματος", διευκρίνισε σε συνέντευξη τύπου ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, Κωνσταντίνος Τερζόπουλος σημειώνοντας ότι πρόκειται "για την πιο ακραία ειρηνική ενέργεια που μπορεί κάποιος να κάνει".

    Διευκρίνισε πάντως ότι οι ποδηλάτες θα είναι "όσο γυμνοί τολμούν" και υπολόγισε τις φετινές συμμετοχές σε περισσότερες από 500. "Η ποδηλατοδρομία έχει ειρηνικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Ζωγραφισμένα και στολισμένα σώματα και ποδήλατα, φυσική διακόσμηση, αξεσουάρ, χρώματα και μουσική θα είναι τα όπλα μας για να διεκδικήσουμε ολοένα και φιλικότερες προς τον άνθρωπο και το ποδήλατο πόλεις", σημείωσε στη συνέχεια. Συνδιοργανωτές της φετινής ποδηλατοδρομίας είναι τα "ΠΑΙΔΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣEI", η "ΑΛΛΗ ΟΨΗ", η "SFINA" και οι "STREETPANTHERS".

    Η γυμνή ποδηλατοδρομία θα αποτελέσει φέτος την εναρκτήρια εκδήλωση ενός αστικού πειράματος για μια διαφορετική πόλη με τίτλο "Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΛΛΙΩΣ" που διοργανώνεται για τα 20 χρόνια του περιοδικού PARALLAXI.

    Το World Naked Bike Ride (Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία) είναι ένα διεθνές κίνημα που ξεκίνησε από το Βανκούβερ του Καναδά το 2004. Συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, στις οποίες διοργανώνεται σε ετήσια βάση η Γυμνή Ποδηλατοδρομία για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και την ρύπανση που δημιουργεί, την εξάρτηση μας από το πετρέλαιο, την οικολογία και την απενοχοποίηση του γυμνού σώματος. Στην Ελλάδα διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη στις 27 Ιουνίου του 2008 και στην συνέχεια στις 4 Ιουνίου 2009.

    AΠΕ Είδηση: 37068

    [02] Τερματίστηκε η πενθήμερη απεργία της British Airways

    Παρασκευη, 28 05 2010 20:31

    Τέλος έλαβε την Παρασκευή η πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση των πληρωμάτων θαλάμου επιβατών της British Airways, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν άλλες δύο στάσεις εργασίας τις ίδιας διάρκειας από τις 30 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου. Οι νέες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους υπεύθυνους της βρετανικής εταιρείας και του συνδικάτου ολοκληρώθηκαν σήμερα χωρίς να έχει επιτευχθεί καμία συμφωνία και χωρίς να έχει οριστεί ημερομηνία για νέες διαπραγματεύσεις, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της αρχής επιδιαιτησίας ACAS. Η ΒΑ έχει ήδη ανακοινώσει το σχέδιο πτήσεων της για την περίοδο από τις 30 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου, ενώ σχεδιάζει να μεταφέρει περισσότερο από το 75% των επιβατών που αναμένεται να ταξιδεύσει αυτές τις ημέρες ή περίπου 65.000 άτομα ανά ημέρα.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 37067

    [03] Μαργκότ Φοντέιν, η επαναστάτρια μπαλαρίνα

    Παρασκευη, 28 05 2010 19:12

    Πέρασε στο πάνθεον της ιστορίας ως μία από τις σπουδαιότερες μπαλαρίνες του κλασικού χορού όλων των εποχών. Τώρα μαθαίνουμε ότι η Μαργκότ Φοντέιν αναμείχθηκε σε απόπειρα πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης του Παναμά το 1950, το οποίο είχε την υποστήριξη του Κουβανού ηγέτη, Φιντέλ Κάστρο. Απόρρητα έγγραφα του Φόρειν Οφις που αποσφραγίστηκαν στο Λονδίνο, περιέχουν την ομολογία τής Βρετανίδας μπαλαρίνας ότι μαζί με τον Παναμέζο σύζυγό της είχαν πάρει μέρος στην απόπειρα του πραξικοπήματος.

    Η επαναστάτρια μπαλαρίνα τον Απρίλιο του 1959 πέρασε μία νύχτα στις φυλακές του Παναμά, όπου ανακρίθηκε από τις αρχές για ενδεχόμενη συμμετοχή της σε πραξικόπημα. Το επόμενο πρωί αφέθηκε ελεύθερη και επέστρεψε στο Λονδίνο. Το θέμα είχε λάβει τεράστια δημοσιότητα. Ωστόσο η 39χρονη τότε, μπαλαρίνα, η οποία βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας της, απέφυγε κάθε σχετική ερώτηση.

    Όπως αποκαλύπτεται 51 χρόνια μετά η Μαργκό Φοντέιν και ο σύζυγός της Ρομπέρτο Αρίας, σημαίνουσα προσωπικότητα της αντιπολίτευσης στον Παναμά πραγματοποίησαν μία απόπειρα ανατροπής του καθεστώτος, με τη βοήθεια 125 κουβανών στρατιωτών.

    Πίσω από την οργάνωση του πραξικοπήματος βρισκόταν ο Φιντέλ Κάστρο, όπως εκμυστηρεύτηκε η ίδια στον βρετανό υπουργό Εξωτερικών εκείνη την περίοδο, Τζόν Προφούμο. Η χορεύτρια και στενή συνεργάτης του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, είχε θέσει μάλιστα το πολυτελές σκάφος της στη διάθεση της επιχείρησης. Την τελευταία στιγμή,όμως, το πραξικόπημα απέτυχε και ο Ρομπέρτο Αρίας βρήκε καταφύγιο στη Βραζιλία. Αν και η πράξη της χαρακτηρίστηκε από τους βρετανούς αξιωματούχους ανεύθυνη και επικίνδυνη, ο επικεφαλής του Φόρειν Όφις αποφάσισε να μην αποκαλύψει στους Αμερικανούς την πληροφορία κλειδί που γνώριζε, με την εισήγηση να μην αποκαλυφθεί ούτε και η ανάμιξη του Κάστρο. Η επαναστάτρια με τις πουέντ, πέρασε τελικά τα τελευταία χρόνια της ζωής της στον Παναμά, όπου άφησε και την τελευταία της πνοή το 1991

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ Είδηση: 37064

    [04] Υπόθεση Γρηγορόπουλου: Περιοριστικοί όροι στους ειδικούς φρουρούς

    Παρασκευη, 28 05 2010 20:10

    Περιοριστικούς όρους επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας στους δύο ειδικούς φρουρούς, που δικάζονται για τον τραγικό θάνατο του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου 2008, ενόψει της αποφυλάκισής τους λόγω λήξης του ανώτατου ορίου προφυλάκισης των 18 μηνών. Το δικαστήριο με ανάλογη πρόταση του Εισαγγελέα Έδρας Χαρ.Λακαφώση επέβαλε στους κατηγορούμενους Επαμεινώντα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη τους ειδικούς περιοριστικούς όρους: της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, της απαγόρευσης εξόδου από την πόλη της Άμφισσας μέχρι την έκδοση απόφασης, την υποχρεωτική διαμονή σε συγκεκριμένη δηλωθείσα διεύθυνση στην Άμφισσα και την καθημερινή υποχρεωτική εμφάνιση -πρωί και βράδυ- στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης.

    Οι δύο ειδικοί φρουροί που δικάζονται από τον περασμένο Φεβρουάριο, θα αποφυλακιστούν την Κυριακή 6 Ιουνίου οπότε και συμπληρώνονται 18 μήνες προσωρινής κράτησης τους.

    Η δίκη για τον μοιραίο πυροβολισμό του Επ. Κορκονέα -η σφαίρα είχε χτυπήσει κατάστηθα τον 15χρονο μαθητή- βρίσκεται στο στάδιο της εξέτασης των τελευταίων μαρτύρων και καθώς δεν αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 6 Ιουνίου, το δικαστήριο προχώρησε στην επιβολή των περιοριστικών όρων στους κατηγορουμένους.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 37066


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 28 May 2010 - 20:53:28 UTC