Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-05-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άρνηση με αιχμές από τον Κώστα Σημίτη
  • [02] Σκληρή μάχη για το Ασφαλιστικό
  • [03] Αιματηρά επεισόδια οπαδών στη Λαμία
  • [04] Κοριτσάκι δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι
  • [05] Σκάνδαλο πλήττει τη νέα Βρετανική κυβέρνηση
  • [06] Αποκρατικοποιήσεις και εξόφληση νοσοκομειακών χρεών
  • [07] Νέες αυξήσεις στα ασφάλιστρα Ι.Χ και μοτοσικλετών
  • [08] Βίαζε τις ανήλικες κόρες του και έβαζε το γιο του να βλέπει
  • [09] Ύποπτες βλάβες σε πλοία που θα πήγαιναν στη Λωρίδα της Γάζας

    [01] Άρνηση με αιχμές από τον Κώστα Σημίτη

    Σαββατο, 29 05 2010 18:28

    Αρνητική ήταν η απάντηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην πρόταση της ΝΔ να κληθεί ως μάρτυρας στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens, μετά και την παραδοχή του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη για "προεκλογική χορηγία", από την γερμανική εταιρεία. Η απάντηση του κ. Σημίτη που άφηνε αιχμές και κατά του Αντώνη Σαμαρά, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ρηγίλλης.Την ίδια ώρα αιχμές για την διακυβέρνηση Σημίτη και Καραμανλή αφήνει με συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.

    Κάθε γέφυρα , με όποιον ακολούθησε το μονοπάτιτης διαφθοράς είναι αποφασισμένα να κόψουν τα πολιτικά κόμματα, μετά τις καταιγιστικέςεξελίξεις των τελευταίων ημερών.

    Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, με μία ανακοίνωση με αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά, απάντησε αρνητικά στην πρόταση της ΝΔ να καταθέσει ως μάρτυρας στην εξεταστική γιατην Siemens, μιλώντας για διολίσθηση σε εντυπωσιασμούς.

    "Όταν προτίθεται να κληθεί ένας πρώην πρωθυπουργός σε συζήτηση χωρίς στοιχεία καιμαρτυρίες που τον αφορούν προσωπικά θα κυριαρχήσουν εικασίες, ατεκμηρίωτες υποθέσεις,φραστικές προσβολές και καταγγελίες. Το ζητούμενο είναι όμως η αλήθεια και όχι ηπροσωπική ή η κομματική αντιπαράθεση. Η πρόταση της ΝΔ απλώς και μόνο σκοπεύει ναενισχύσει την ηγετική εικόνα του κ. Σαμαρά. Η εξεταστική επιτροπή πρέπει να ασχοληθείμε σοβαρότερα θέματα.", τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός

    Η απάντηση του πρώην πρωθυπουργού προκάλεσε την αντίδραση της Ρηγίλλης, στελέχη της οποίας δεν αντιλαμβάνονταν την αιτία της ενόχλησης του κ. Σημίτη.

    "Η Νέα Δημοκρατία δεν ενοχοποιεί και δεν στοχοποιεί κανέναν. Θεωρεί, όμως, ότι έχουμεόλοι καθήκον να βοηθήσουμε αποτελεσματικά στο να διαλευκανθούν όλες οι δύσοσμεςκαι σκανδαλώδεις αυτές υποθέσεις, που ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στο δημόσιο βίο", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

    Βολές Πάγκαλου κατά διακυβέρνησης Σημίτη και Καραμανλή

    Βολές κατά στελεχών της περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Σημίτη εξαπολύει μέσα από συνέντευξη του στο "Βήμα της Κυριακής" ο Θόδωρος Πάγκαλος. Έχει ανοίξει το "Κουτί της Πανδώρας" για τις μίζες των πολιτικών επισημαίνει ο αντιπρόεδροςτης κυβέρνησης

    "Η αλληλεγγύη που υπήρχε μεταξύ των ηγετικών στελεχών από το 2004 έως το 2004 μετεβλήθησε συνενοχη. Επι κυβερνήσεως Σημίτη έβλεπα τη διαφθορά. Την ακουμπούσα. Ερχότανκαι με έβρισκε με την έννοια ότι τα θύματά της διαμαρτύρονταν", τονίζει ο κ. Πάγκαλος.

    Ο αντιπρόεδροςτης κυβέρνησης εκτοξεύει πυρά και εναντίον του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, μιλώντας για "από καθέδρας διακυβέρνηση".

    "Δεν κυβερνάται από καθέδρας , όπως είχα πει, δηλαδή με μεγάλη απόσταση από το λαϊκό αίσθημα", τονίζει χαρακτηριστικά.

    Στην κλήση των κυρίων Σημίτη και Καραμανλή στις εξεταστικές επιτροπές επιμείνει ο ΛΑΟΣ.

    "Είναι απαραίτητη η άμεση κλήση των πρώην Πρωθυπουργών, κ.κ. Σημίτη καιΚαραμανλή, σε κάθε μια από τις Εξεταστικές Επιτροπές. Χαιρόμαστε που η επιμονήτου ΛΑ.Ο.Σ. οδηγεί στην αποκάλυψη της αλήθειας, αφού η κλήση των πολιτικών αλλάκαι των στελεχών της Siemens οδηγεί στο ξεκλείδωμα των κωδικών με τα "δώρα"καθώς και των ροών των πάσης φύσεως δοσοληψιών. Πάντως, η εμμονή του ΣΔΟΕ ναμην ανακοινώνονται ονόματα πολιτικών, μοιάζει με απόπειρα συγκαλύψεως απ' τηνπλευρά της κυβερνήσεως", τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Κωστής Αϊβαλιώτης.

    Όπως όλα δείχνουν μέχρι τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα είναι έτοιμο το πόρισμα τουΣΔΟΕ για τους ελέγχους που διενεργεί στα γραφείο της ζιμενς, οι οποίοι θα επαναληφθούντην Δευτέρα. Πηγές μάλιστα της υπηρεσίες ξεκαθάριζαν ότι οι έρευνες στρέφονται στηνυπόθεση Μαντέλη και όχι σε δημοσιογράφους, όπως δημοσιεύματα αναφέρουν.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 37078

    [02] Σκληρή μάχη για το Ασφαλιστικό

    Σαββατο, 29 05 2010 19:01

    Σκληρή μάχη για δύο αλλαγές στο Ασφαλιστικό δίνει με την τρόικα ο Υπουργός Εργασίας. Επικαλούμενος ο κ. Λοβέρδος και αναλογιστική μελέτη που έχει εγκριθεί από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, επιχειρεί στις συναντήσεις που έχει αυτό το διήμερο με τους ευρωπαίους εμπειρογνώμονες, να μην υιοθετηθούν οι εισηγήσεις της τρόικας για τα 40 χρόνια δουλειάς με πλήρη σύνταξη. Σημείο τριβής αποτελεί και η επίσπευση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης το 2015 αντί του 2018.Τη Δευτέρα ξεκινά ο διάλογος για τα εργασιακά, χωρίς τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ.

    Τρία σενάρια για τα 40 χρόνια δουλειάς

    Τρία σενάρια για να μην επιβληθούν τα 40 χρόνια δουλειάς με πλήρη σύνταξη έχουν τεθεί για διαπραγμάτευση με τους εμπειρογνώμονες της τρόικας από το Υπουργείο Εργασίας.

    Τα 39 αντί τα 40 χρόνια σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας, τα 40 έτη να ισχύσουν στο 60ο έτος με μεταβατική περίοδο και ο συνυπολογισμός πλασματικού χρόνου όπως σπουδές, στρατός και ανατροφή παιδιών για 40 χρόνια δουλειάς με πλήρη σύνταξη.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ωστόσο με επιστολή που έστειλαν την περασμένη εβδομάδα στους συναρμοδίους Υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών ζητά και επιπλέον μέτρα όπως:

    χορήγηση της βασικής σύνταξης στα 65

    αναθεώρηση της λίστας βαρέων και ανθυγιεινών με ισχύ και για τους σημερινούς εργαζόμενους και

    περικοπή συντάξεων χηρείας κάτω από 50 ετών

    Τη Δευτέρα το Υπουργείο Εργασίας θα θέσει επί τάπητος και εργασιακά θέματα με αιχμή το όριο απολύσεων και τις αποζημιώσεις. Στη διαβούλευση δεν θα προσέλθει η ΓΣΕΕ η οποία καλεί τους εργοδότες για διαπραγμάτευση της νέας εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ Είδηση: 37079

    [03] Αιματηρά επεισόδια οπαδών στη Λαμία

    Σαββατο, 29 05 2010 16:47

    Θέατρο επεισοδίων μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, έγινε η πόλη της Λαμίας με αφορμή τον ημιτελικό του φάιναλ φορ στο χάντμπολ, που ήταν προγραμματισμένος για το Σάββατο. Τα επεισόδια ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, όταν οπαδοί του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν στα γραφεία του συνδέσμου της ΑΕΚ, πέταξαν μια βόμβα μολότοφ και συνεπλάκησαν με οπαδούς της αντίπαλης ομάδας, που βρίσκονταν εκεί. Μετά από απόφαση του γγ Αθλητισμού οι αγώνες αναβλήθηκαν επ' αόριστο.

    Eννιά τραυματίες και πολλές συλλήψεις

    Γυαλιά καρφιά τα έκαναν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στη Λαμίας που είχαν μεταβεί για το φάιναλ φορ του Κυπέλλου χαντμπολ.

    Όλα ξεκίνησαν όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, περίπου 100 οπαδοί του ΠΑΟΚ έφτασαν στη Λαμία γύρω στις 6 τα ξημερώματα και στη συνέχεια προχώρησαν μέσα στο κέντρο της πόλης μέχρι τα γραφεία του συνδέσμου οπαδών της ΑΕΚ. Εκεί προκάλεσαν σωματικές βλάβες με μαχαίρι σε δύο φιλάθλους της ΑΕΚ, που βρίσκονταν στα γραφεία, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας.

    Στη συνέχεια έριξαν μολότοφ και τα γραφεία της αθηναϊκής ομάδας τυλίχθηκαν στις φλόγες. Με την επέμβαση αστυνομικών, οι οποίοι έριξαν δακρυγόνα και καπνογόνα, οι οπαδοί άρχισαν να υποχωρούν.

    Λίγο αργότερα και ενώ οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν αποχωρήσει άρχισαν να συγκεντρώνονται οπαδοί της ΑΕΚ. Οι λιγοστές αστυνομικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν να τους συγκρατήσουν και έφτασαν στην Πλατεία Λαού της Λαμίας και επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών και των οπαδών του ΠΑΟΚ.

    Για 15 λεπτά περίπου εξελίχτηκε "πόλεμος" με περίπτερα να παραδίδονται στις φλόγες και του αμέριμνους ανθρώπους να μην ξέρουν που να κρυφτούν.

    Με βόμβες μολότοφ απάντησαν και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ενώ οι αστυνομικοί με βόμβες κρότου λάμψης και δακρυγόνα μπόρεσαν να ανακόψουν τα επεισόδια. Μία ώρα αργότερα, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αποχώρησαν συνοδεία αστυνομικών από το κέντρο της πόλης.

    Ωστόσο και ενώ όλα έδειχναν, ότι οι οπαδοί είχαν ηρεμήσει και μεταφέρονταν στο γήπεδο, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν για τα καλά και μέσα στο Χαλκιοπούλειο.

    Οι οπαδοί των δύο ομάδων άρχισαν την αντιπαράθεση με την είσοδό τους στο κλειστό γήπεδο της Λαμίας, πετώντας στην αρχή φωτοβολίδες ενώ στη συνέχεια ξήλωσαν τα καθίσματα και άρχισε να τα πετάει η μία πλευρά στην άλλη. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν ακόμη περισσότερο όταν οι οπαδοί αφού διέρρηξαν τις τουαλέτες του γηπέδου ξήλωσαν τα πλακάκια και η κατάσταση έγινε έκρυθμη. Λίγο αργότερα δόθηκε εντολή για την εκκένωση του κλειστού γηπέδου.

    Αμέσως μετά την εκκένωση του γηπέδου από τις αστυνομικές δυνάμεις, ορισμένοι από τους φιλάθλους της ΑΕΚ αναχώρησαν για την Αθήνα ενώ περίπου 200 άλλοι οπαδοί της ΑΕΚ κατευθύνθηκαν στους δρόμος της Λαμίας με τους αστυνομικούς να τους καταδιώκουν.

    Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τουλάχιστον 9 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας με τραύματα από χτυπήματα με πέτρες στο γήπεδο.

    Μέχρι το απόγευμα είχαν συλληφθεί 6 οπαδοί του ΠΑΟΚ και 10 οπαδοί της ΑΕΚ.

    Σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Λαμίας θα εκτιμηθεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τις πολλαπλές ζημιές που έχουν προκληθεί τόσο στο κλειστό γήπεδο όσο και στην πόλη.

    Αναβολή επ'αόριστο

    Μετά τα θλιβερά επεισόδια ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής,, αποφάσισε την επ' αόριστον αναβολή του φάιναλ φορ του Κυπέλλου ανδρών. Νωρίτερα την αναβολή των αγώνων είχε ζητήσει και ο Δήμος Λαμίας αίτημα που δεν αποδέχτηκαν οι ομάδες και η ομοσπονδία.

    Ο κ. Μπιτσαξής κάλεσε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χάντμπολ στο γραφείο του τη Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι για τη συζήτηση του θέματος και των μέτρων που πρέπει να ληφθούν και η Ομοσπονδία αποδέχθηκε την πρόσκληση.

    Αντιδράσεις

    "Τα νέα σοβαρά επεισόδια με πρωταγωνιστές χούλιγκανς, στην πόλη της Λαμίας αυτή τη φορά, αποδεικνύουν ότι η βία με αφορμή αθλητικά γεγονότα έχει προσλάβει εξαιρετικά ανησυχητικές διαστάσεις. Τα αλλεπάλληλα επεισόδια, τους τελευταίους μήνες, αμαυρώνουν την αθλητική ιδέα, αλλά και προκαλούν προβληματισμό για την στάση του αρμόδιου Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Είναι, επιτέλους, καιρός να αναλάβει η πολιτική ηγεσία του συγκεκριμένου υπουργείου τις ευθύνες της, με ουσιαστικά μέτρα και όχι με διακηρύξεις προθέσεων. Η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει από την πλευρά της - και στην περίπτωση αυτή - κάθε μέτρο για την εξάλειψη της βίας", τόνισε σχετικά με τα επεισόδια ο υπεύθυνος του Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ. Νίκος Δένδιας.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 37076

    [04] Κοριτσάκι δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι

    Σαββατο, 29 05 2010 12:24

    Σε κρίσιμη κατάσταση στην μονάδα εντατικής παρακολούθησης εξακολουθεί να νοσηλεύεται, μετά την λεπτή χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ η 8χρονη που μεταφέρθηκε από τους γονείς της στο νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία" χτυπημένο από σφαίρα στο κεφάλι από την περιοχή του Ζεφυρίου.

    Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, λίγο πριν από τις εννέα το βράδυ της Παρασκευής, από τον πατέρα της η μικρή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αιμόφυρτη με τραύμα από πυροβόλο όπλο στον κρόταφο.

    Αμέσως, οι γιατροί έβαλαν το παιδί στο χειρουργείο, ενώ ενημερώθηκε η αστυνομία.

    Όπως κατέθεσε ο πατέρας του κοριτσιού, η 8χρονη έπαιζε στην αυλή όταν δέχτηκε τη βολίδα και έπεσε στο έδαφος.

    Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής προσπαθούν να απαντήσουν σε αρκετά ερωτήματα, με βασικότερο αυτό του εντοπισμού του δράστη.

    Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες σε κοντινή απόσταση από την οδό Καραϊσκάκη στο Ζεφύρι που είναι το σπίτι της 8χρονης γινόταν γλέντι και η αστυνομία εξετάζει ακόμη και την περίπτωση, η μικρή να χτυπήθηκε από βολίδα που προήλθε από άσκοπους πυροβολισμούς στον αέρα. Είδηση: 37072

    [05] Σκάνδαλο πλήττει τη νέα Βρετανική κυβέρνηση

    Σαββατο, 29 05 2010 13:15

    Αντιμέτωπη με το πρώτο μεγάλο σκάνδαλο βρίσκεται η νέα κυβέρνηση Συντηρητικών και Φιλελευθέρων στην Βρετανία, μετά την αποκάλυψη των μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία ο υφυπουργός Οικονομικών Ντέιβιντ Λόους χρησιμοποιούσε δημόσιο χρήμα για να πληρώνει επί μία πενταετία το ενοίκιο σπιτιού στο οποίο στέγαζε τονβ¦ έρωτά του.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των «Τέλεγκραφ» και «Ιντεπέντεντ» και εκπομπές του δορυφορικού τηλεοπτικού δικτύου SkyNews ο Φιλελεύθερος Δημοκράτης, υφυπουργός Οικονομικών, Ντέιβιντ Λόους, ξόδευε δημόσιο χρήμα -για τουλάχιστον μια πενταετία- προκειμένου να νοικιάζει διαμερίσματα, στα οποία στέγαζε τον άνθρωπο με τον οποίο διατηρούσε μακροχρόνια σχέση.

    Ήδη, ο Λόους έχει ζητήσει συγνώμη, δεσμευόμενος ταυτόχρονα για την άμεση επιστροφή των χρημάτων, που -σύμφωνα με το SkyNews- ανέρχονται στο ποσόν των 40.000 λιρών.

    Το ποσόν αυτό αντιστοιχεί σε τουλάχιστον 950 λίρες το μήνα, που πήγαινε σε έξοδα ενοικίων. Μάλιστα, σύμφωνα με την «Telegraph», από το 2004 ως το 2007, ο Λόους απορροφούσε μηνιαίως, για το ενοίκιο ενός διαμερίσματος στο Κένινγκτον, στο Νότιο Λονδίνο, δημόσιο χρήμα που το ύψος του κυμαινόταν, από 700 ως 950 λίρες.

    Το σκάνδαλο παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις, δεδομένου ότι έρχεται στο φως μια μόλις εβδομάδα από την επιβολή περιορισμού στις δημόσιες δαπάνες.

    Η Ντάουνινγκ Στριτ εξέδωσε ανακοίνωση για να κάνει γνωστό ότι είναι ενήμερη και συμφωνεί με τη απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, να επιστρέψει αμέσως τα χρήματα και το θέμα να εξεταστεί από αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

    Όμως, ο ίδιος ο κυβερνητικός συνασπισμός Συντηρητικών-Φιλελεύθερων Δημοκρατών, δοκιμάζεται ήδη σκληρά. Ο Ντέιβιντ Λόους ήταν κεντρική φιγούρα κατά τις διαπραγματεύσεις για την συγκρότησή του.

    Η η εμπλοκή του σε σκάνδαλο, στο οποίο αυτός είναι κεντρικός ήρωας, υπονομεύει την αξιοπιστία της κυβέρνησης.

    Ο πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, πάντως, δηλώνει πως θα τηρήσει πολύ σκληρή στάση σε κάθε πρόβλημα εκτροπής, ενώ ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Νικ Κλέγκ, στο κόμμα του οποίου ανήκει ο Λόους, εκφράζει την ελπίδα ότι Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες δεν θα πληγούν.

    ΠΗΓΗ: ΝΕΤ Είδηση: 37074

    [06] Αποκρατικοποιήσεις και εξόφληση νοσοκομειακών χρεών

    Σαββατο, 29 05 2010 17:57

    Πολύωρη σύσκεψη με αντικείμενο το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ενόψει της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα που θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις για το συγκεκριμένο θέμα, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών. Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται ο ΟΣΕ, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, η ΔΕΠΑ, οι επιχειρήσεις ύδρευσης Αθήνας και Θεσσαλονίκης, οι υπό κρατικό έλεγχο τράπεζες, αλλά και η αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου. Από την υλοποίηση του προγράμματος, η κυβέρνηση εκτιμά ότι μπορεί να εισπράξει τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ εφέτος και άλλα δυο τα επόμενα χρόνια. Ταυτόχρονα με απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας τακτοποιούνται τα χρέη των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές.

    Στην τελική ευθεία το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων

    Στην τελική ευθεία περνά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων με στόχο την είσπραξη 3 δισ. ευρώ σε 3 χρόνια και τον υπουργό Οικονομικών να δηλώνει στην κυριακάτικη ελευθεροτυπία ότι η Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί επιπλέον μέτρα και ειδικά επώδυνα

    Η πρακτική που θα ακολουθηθεί δεν θα είναι ίδια για όλες τις περιπτώσεις καθώς ανάλογα τον τομέα και την επιχείρηση, το Δημόσιο θα αποφασίσει αν:

    κρατήσει πάνω ή κάτω από το 51% των μετοχών

    θα αναζητηθεί στρατηγικός επενδυτών

    θα πουληθεί το σύνολο

    Στον κατάλογο περιλαμβάνονται:

    είσοδος ιδιωτών σε λιμάνια - αεροδρόμια

    επιχειρήσεις ενέργειας (ΔΕΗ -ΔΕΠΑ)

    καζίνο

    αναδιάρθρωση αγοράς τυχερών παιχνιδιών ("φρουτάκια"- βιντεολόττο)

    τηλεπικοινωνίες (ΟΤΕ)

    εξυγίανση του τομέα των μεταφορών (ΟΣΕ)

    εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου

    Εξόφληση των νοκομειακών οφειλών

    Την ίδια ώρα, τέλος στην αβεβαιότητα της εξόφλησης των πολυετών οφειλών των Νοσοκομείων προς τους προμηθευτές φαρμακευτικού και νοσοκομειακού υλικού δίνει απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας.

    Οι οφειλές των νοσοκομείων, συνολικού ύψους 5,6 δισ. ευρώ, θα καταβληθούν άμεσα της μετρητοίς για τα έτη 2005-2006, ενώ οι οφειλές των ετών 2007-2009 θα εξοφληθούν με άτοκους διαπραγματεύσιμους τίτλους του ελληνικού δημοσίου, διετούς, τριετούς και τετραετούς διάρκειας.

    Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα αντιμετωπίζεται το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σχετικά με τη νομιμότητα ορισμένων δαπανών των ετών 2007-2009.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 37077

    [07] Νέες αυξήσεις στα ασφάλιστρα Ι.Χ και μοτοσικλετών

    Σαββατο, 29 05 2010 13:31

    Σε νέες αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που θα φτάσουν το 9% και το 46% αντίστοιχα, προχωρούν από τον Ιούνιο οι ασφαλιστικές εταιρείες, κάνοντας σε πολλές περιπτώσεις το κόστος συντήρησης των οχημάτων απαγορευτικό για τους ιδιοκτήτες τους, που θεωρούν την κατοχή ενός Ι.Χ ή μίας μοτοσικλέτας είδος πολυτελείας.

    Οι ανατιμήσεις που έρχονται λειτουργούν πολλαπλασιαστικά στα αυξημένα ασφάλιστρα που καταβάλλουν οι κάτοχοι οχημάτων από τις αρχές του 2009 χρονιά κατά την οποία κάποιες εταιρείες αύξησαν τα τιμολόγιά τους έως και 25%.

    Παράλληλα, τα αυξημένα τιμολόγια των ασφαλίστρων έχουν ακυρώσει πάρα πολλά ασφαλιστικά συμβόλαια με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν περίπου 500.0000 χιλιάδες οχήματα ανασφάλιστα.

    Πάντως, εντός των επόμενων εβδομάδων πάντως αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο βάσει του οποίου οι ιδιοκτήτες οχημάτων για να τα ασφαλίσουν θα πρέπει να προσκομίζουν το δελτίο Τεχνικού Ελέγχου από το ΚΤΕΟ, ενώ και για να περάσουν από τεχνικό έλεγχο θα πρέπει να προσκομίζουν το ασφαλιστήριο του οχήματός τους. Έτσι δεν θα κυκλοφορούν ανασφάλιστα και επικίνδυνα οχήματα στους δρόμους. Είδηση: 37075

    [08] Βίαζε τις ανήλικες κόρες του και έβαζε το γιο του να βλέπει

    Σαββατο, 29 05 2010 13:02

    Πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας ήταν το μαρτύριο που ζούσαν επί οκτώ χρόνια στο σπίτι τους στην περιοχή της Νίκαιας οι δύο ανήλικες κόρες, αλλά και ο γιος ενός 50χρονου αλβανού, ο οποίος βίαζε τα κορίτσια και ανάγκαζε το μικρότερο αγόρι να παρακολουθεί το βασανιστήριο. Μάλιστα, η μία από τις κόρες του δράστη έφερε στον κόσμο και ένα παιδί.

    Τέλος στον εφιάλτη που ζούσαν στα χέρια του πατέρα τους τα παιδιά, έδωσαν οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας της περιοχής οι οποίοι μετά από καταγγελίες συνέλαβαν τον 50χρονο.

    Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, από την αστυνομία ο δράστης, εδώ και οκτώ χρόνια βίαζε συστηματικά τις ανήλικές κόρες του, ηλικίας σήμερα 15 και 16 ετών αντίστοιχα, από όταν ήταν 7 ετών.

    Η διαστροφή του , όμως δεν περιοριζόταν σε αυτό. Τις σκηνές των βιασμών, ανάγκαζε να παρακολουθεί και ο 10 ετών, σήμερα γιος του.

    Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πριν από ένα χρόνο, η μεγάλη του κόρη, γέννησε ένα μωρό, μετά από έναν από τους αλλεπάλληλους βιασμούς από τον πατέρα της.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πειραιά για τα περεταίρω. Είδηση: 37073

    [09] Ύποπτες βλάβες σε πλοία που θα πήγαιναν στη Λωρίδα της Γάζας

    Σαββατο, 29 05 2010 10:48

    Υποψίες για σαμποτάζ, γεννούν οι μηχανικές βλάβες που υπέστησαν δύο από τα πλοία που θα μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζα, τα οποία έμειναν ακινητοποιημένα στο λιμάνι της Αμμοχώστου και της Λεμεσού αντίστοιχα, ενώ τα υπόλοιπα πλοία συνεχίζουν κανονικά την πορεία τους, παρά τις αντιδράσεις του Ισραήλ.

    Συγκεκριμένα, οι διοργανωτές της νηοπομπής διαμαρτυρίας, "Στολίσκος Ελευθερίας", μετά τις βλάβες που εξουδετέρωσαν τα πλοία «Τσάλεντζερ 1 και 2», κάνουν λόγο για δολιοφθορά, αφού οι μηχανικοί που έκαναν επιθεώρηση στα πλοία είπαν ότι δεν υπήρξε τεχνικό λάθος, πράγμα που δημιουργεί υποψίες για σαμποτάζ.

    Τα υδραυλικά συστήματα διεύθυνσης αμφοτέρων υπέστησαν βλάβη "κάτω από ύποπτες συνθήκες", δήλωσαν οι οργανωτές.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με έναν από τους επιβάτες του στολίσκου, τα σκάφη εξακολουθούσαν σήμερα το πρωί να βρίσκονται στα διεθνή ύδατα στα ανοικτά της Κύπρου περιμένοντας να μπορέσουν να παραλάβουν ευρωβουλευτές, κάτι που δεν επιτρέπουν οι κυπριακές αρχές.

    Σύμφωνα με τον Τόμας Σόμερ-Χούντβιλ, ο οποίος επιβαίνει σ' ένα από τα σκάφη, ο στολίσκος εξακολουθεί να περιμένει να παραλάβει τους ευρωβουλευτές που είναι "αποκλεισμένοι" στην Κύπρο λόγω της "άρνησης των κυπριακών αρχών να τους αφήσουν να επιβιβαστούν σε κυπριακά πλοία για να φτάσουν στο στολίσκο στα διεθνή ύδατα".

    Οι οργανωτές εκτιμούν ότι οι κυπριακές αρχές υπέκυψαν στις ισραηλινές πιέσεις, κάτι που η Λευκωσία αρνείται κατηγορηματικά.

    Την ίδια ώρα το Ισραήλ προειδοποιεί ότι θα εμποδίσει ακόμη και με τη βία την προσέγγιση του στολίσκου.

    Συγκεκριμένα, το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό θα εμποδίσει, με τη βία εάν χρειαστεί, το διεθνή στολίσκο που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, στην περίπτωση που επιχειρήσει να προσεγγίσει τις ακτές του παλαιστινιακού εδάφους, προειδοποίησε σήμερα ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών Γιγκάλ Παλμόρ.

    "Θα προσπαθήσουμε, με ειρηνικό τρόπο, τα τους εμποδίσουμε να πλησιάσουν τις ακτές της Λωρίδας της Γάζας", τόνισε ο ισραηλινός εκπρόσωπος.

    "Καθ΄ ομολογία των ίδιων των οργανωτών, δεν πρόκειται για μια ανθρωπιστική επιχείρηση, αλλά για μια προκλητική ενέργεια, που στόχο έχει μια αντιπαράθεση με τον ισραηλινό στρατό για προπαγαδανδιστικούς σκοπούς", ισχυρίστηκε ο ισραηλινός εκπρόσωπος.

    ΠΗΓΗ: ΝΕΤ- ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 37071


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 29 May 2010 - 16:54:20 UTC