Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-05-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρώτη η Γερμανία - Στην 8η θέση η Ελλάδα
  • [02] Απέτυχε η επιχείρηση Top Kill
  • [03] Σαρώνει την Γουατεμάλα η Αγκάθα

    [01] Πρώτη η Γερμανία - Στην 8η θέση η Ελλάδα

    Κυριακη, 30 05 2010 01:19

    Ο μεγάλος τελικός της 55ης Eurovision ανέδειξε νικήτρια τη Γερμανία με τη νεαρή Λένα και το Satellite, που συγκέντρωσε 246 βαθμούς και κέρδισε με μεγάλη διαφορά την πρωτιά. Ο Γιώργος Αλκαίος και οι Friends, που πραγματοποίησαν μια πολύ καλή εμφάνιση κατέκτησαν με το OPA την 8η θέση. Την 21η θέση κατέλαβε η Κύπρος. Ο τελικός μεταδόθηκε ζωντανά από το eurovision.ert.gr , τη ΝΕΤ και το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 της ΕΡΑ.

    Διαβάστε περισσότερα Είδηση: 37083

    [02] Απέτυχε η επιχείρηση Top Kill

    Κυριακη, 30 05 2010 11:15

    Απέτυχε η επιχείρηση Top Kill που είχε ως στόχο τον έλεγχο της διαρροής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού. Μετά από προσπάθειες τριών ημερών, οι τεχνικοί της ΒΡ διαπίστωσαν ότι η μέθοδος ότι η μέθοδος "σφραγίσματος" με διάχυση μείγματος υλικώνδεν αποδίδει και αποφάσισαν να προχωρήσουν στην εφαρμογή νέου σχεδίου. Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποιεί ότι και η νέα προσπάθεια ενέχει κινδύνους, ωστόσο δεν θα παραδώσει τα όπλα εάν δε βρεθεί οριστική λύση.

    Νέα προσπάθεια με άλλη μέθοδο

    Ακόμη μία προσπάθεια για έλεγχο της διαρροής του πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού ναυάγησε. Η επιχείρηση Top Kill απέτυχε και η ΒΡ ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή νέο σχέδιο.

    "Μετά από τρεις ημέρες της επιχείρησης Top Kill, στάθηκε αδύνατο να ελέγξουμε τη διαρροή, γι' αυτό είναι ώρα να προχωρήσουμε στην επόμενη εναλλακτική. Τις τελευταίες τρεις ημέρες, διοχετεύσαμε 30.000 σκυροδέματος.", δήλωσε ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της BP Νταγκ Σατλς.

    Η BP εκτιμούσε ότι η συγκεκριμένη μέθοδος είχε 60-70% πιθανότητες επιτυχίας. Η απόφαση να τερματιστεί η διαδικασία αυτή ελήφθη από την διοίκηση της εταιρίας σε συνεννόηση με τα στελέχη της κυβέρνησης Ομπάμα και του λιμενικού.

    Ο πονοκέφαλος για τον Μπαράκ Ομπάμα συνεχίζεται, όμως ο ίδιος δηλώνει ότι δεν θα κάνει πίσω εάν δεν βρεθεί λύση.

    "Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι αν και ήμασταν αισιόδοξοι ότι το βtop kill' θα επιτύγχανε, σκεφτόμασταν πάντα ότι υπήρχε μια σημαντική πιθανότητα να μην πετύχει", ανέφερε το ανακοινωθέν του Ομπάμα.

    Η επόμενη απόπειρα της εταιρίας να αντιμετωπίσει την διαρροή θα είναι "δύσκολη". Τεχνικοί της εταιρίας θα προσπαθήσουν να καλύψουν το σημείο από όπου ρέει το πετρέλαιο με ένα θόλο και να αντλήσουν το αργό σε ένα δεξαμενόπλοιο στην επιφάνεια.

    Στη συνέχεια τεχνικοί θα χειριστούν υποβρύχια ρομπότ που θα κληθούν να κόψουν τον σωλήνα από τον οποίο βγαίνει το καύσιμο, στο πάνω μέρος του "πηγαδιού". Στην τρίτη φάση, θα τοποθετήσουν έναν ακόμα, μικρότερο θόλο για να εμποδίζουν την διαρροή αργού.

    Ωστόσο τα 1.500 μέτρα βάθος στα οποία καλούνται να εργαστούν οι τεχνικοί ανεβάζουν το βαθμό δυσκολίας.

    "Αυτή η προσέγγιση δεν είναι άνευ κινδύνων και δεν έχει επιχειρηθεί ποτέ ξανά σε τέτοιο βάθος", σημείωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

    Η νέα επιχείρηση θα διαρκέσει τουλάχιστον τέσσερις ημέρες. Ωστόσο, εκτιμάται ότι πρόβλημα δεν αναμένεται να λυθεί πριν από τον Αύγουστο.

    Η ποσότητα του πετρελαίου που έχει χυθεί στη θάλασσα από τις 20 Απριλίου που βυθίστηκε η πλατφόρμα της BP, υπολογίζεται ότι μπορεί να ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια λίτρα.

    Η πετρελαϊκή εταιρεία έχει ξοδέψει μέχρι τώρα πάνω από 940 εκατομμύρια δολάρια στην προσπάθεια να ελέγξει την πετρελαιοκηλίδα.

    ΠΗΓΕΣ:ΝΕΤ-ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 37085

    [03] Σαρώνει την Γουατεμάλα η Αγκάθα

    Κυριακη, 30 05 2010 10:55

    Φονικό είναι το πέρασμα της "Αγκάθα" από την Γουετεμάλα. Η πρώτη τροπική καταιγίδα της περιόδου, στοίχισε μέχρις στιγμής τη ζωή τουλάχιστον 12 ανθρώπων, καθώς σφοδρές βροχοπτώσεις, κατολισθήσεις και πλημμύρες έπληξαν τη χώρα. Άλλοι 11 άνθρωποι αγνοούνται, ενώ σχεδόν 3.500 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.Ανάμεσα στα θύματα είναι και τέσσερα παιδιά, που θάφτηκαν ζωντανά όταν κατολίσθηση σύνθλιψε το σπίτι τους στο Σαν Χοσέ Πινούλα.

    Με ταχύτητα 65 χιλιομέτρων

    Η τροπική καταιγίδα Αγκάθα, το επίκεντρο της οποίας κινείται με ανέμους 65 χλμ., προκαλεί επίσης σφοδρές βροχοπτώσεις στο Ελ Σαλβαδόρ, όπου έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής ένας θάνατος από τις αρχές.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του προέδρου Άλβαρο Κολόμ, Ρονάλδο Ρόμπλες η Αγκάθα αναμένεται να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερες ζημιές στη χώρα από την τροπική καταιγίδα Μιτς το 1998 και τον κυκλώνα Σταν το 2005.

    Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει ολόκληρη τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όπως και την περιοχή γύρω από το ηφαίστειο Παλάγια, το οποίο εξερράγη την Τετάρτη, γεγονός που ανάγκασε τις αρχές να κλείσουν το διεθνές αεροδρόμιο στην πρωτεύουσα για πέντε ημέρες.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 37084


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 30 May 2010 - 8:53:39 UTC