Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-06-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Εξεταστική ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Siemens Ελλάς
  • [02] Επέστρεψαν οι Έλληνες ακτιβιστές
  • [03] Αισιοδοξία για την εφαρμογή του ΠΣΑ
  • [04] Η ώρα του Πρωθυπουργού
  • [05] Αποφυλακίζονται οι κατηγορούμενοι για το φόνο του Αλ. Γρηγορόπουλου
  • [06] Πυρκαγιά σε ιστορικό κέντρο στο Μπανγκλαντές
  • [07] To Thriller και στην Ελλάδα
  • [08] Τα καλά νέα για τη σοκολάτα
  • [09] Δολοφονία καθολικού επισκόπου στη νότια Τουρκία
  • [10] Synch Festival 2010: Η καρδιά του σύγχρονου ρυθμού χτυπά στην Τεχνόπολη
  • [11] Tουρκικά αεροσκάφη φτάνουν στο Ισραήλ
  • [12] Το τσιμπολόγημα τη νύχτα βλάπτει τα δόντια
  • [13] Καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Κίνα
  • [14] 6ο Συνέδριο ΣΥΝ
  • [15] Μαζική η συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων στα ΜΜΕ

    [01] Στην Εξεταστική ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Siemens Ελλάς

    Παρασκευη, 04 06 2010 09:31

    Στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens κατέθεσε την Πέμπτη ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Siemens ΕΛΛΑΣ Ρούντολφ Φίσερ, ο οποίος, κατά κοινή διαπίστωση των μελών της Επιτροπής ήταν απρόθυμος να συνεισφέρει στην έρευνα. Η Εξεταστική αποφάσισε την κατ' αντιπαράσταση εξέταση του με τη γραμματέα του Μιχάλη Χριστοφοράκου Αικατερίνη Τσακάλου. Η κα Τσακάλου έχει καταθέσει ότι ο Ρούντολφ Φίσερ συνδιοικούσε με τον Μ. Χριστοφοράκο και συνυπέγραφε όλες τις χορηγίες και πως, όταν ο κ. Χριστοφοράκος διέφυγε στην Γερμανία, ο κ. Φίσερ την προειδοποίησε ότι μπορεί να απειληθεί ακόμη και η ζωή της για όσα γνωρίζει.

    Σημείωμα Φίσερ προς Χριστοφοράκο

    Μεγάλο μέρος της εξέτασης των μαρτύρων απασχόλησε σημείωμα της κα Τσακάλου προς τον Χριστοφοράκο στις 25 Ιανουαρίου 2008, όταν αυτός είχε αποχωρήσει από τη Siemens.

    Με το σημείωμα τον ενημέρωνε ότι κατ' εντολή του κ. Φίσερ, η Siemens ΑΕ δεν προτίθεται να αναλάβει καμία δαπάνη εξοπλισμού του πολιτικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Τα μέλη της Εξεταστικής κάλεσαν τον κ. Φίσερ να απαντήσει αν η δαπάνη για το τηλεφωνικό κέντρο του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, αξίας 136.000 ευρώ, είχε καλυφθεί από τον κωδικό "101000", από τον οποίο η εταιρεία έδινε δώρα σε πολιτικά και άλλα πρόσωπα.

    Ο κ. Φίσερ είπε ότι δεν ενέκρινε να καλυφθεί η δαπάνη του τηλεφωνικού κέντρου του Κυριακού Μητσοτάκη από τη Siemens, θεωρώντας ότι αυτά δεν εμπίπτουν σε αυτά που χρηματοδοτεί η εταιρεία.

    Κάποια στιγμή, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας έκανε λόγο για ψευδή κατάθεση του κ. Φίσερ και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθεί σε βάρος του η αυτόφωρη διαδικασία.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Σχετική είδηση: Ένταση και εξελίξεις στην υπόθεση Siemens

    Είδηση: 37244

    [02] Επέστρεψαν οι Έλληνες ακτιβιστές

    Παρασκευη, 04 06 2010 08:36

    Επέστρεψαν στην Ελλάδα τα ξημερώματα της Πέμπτης, με C-130, οι 31 Έλληνες ακτιβιστές, μέλη της νηοπομπής με την ανθρωπιστική βοήθεια στη αποκλεισμένη Γάζα, που δέχθηκε την επίθεση από τον ισραηλινό στρατό σε διεθνή χωρικά ύδατα. Πρώτιστο μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης ήταν η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και η επιστροφή τους στην Αθήνα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

    "Καταδικαστέα η στρατιωτική επιχείρηση"

    Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα, ο Δημήτρης Δρούτσας είπε ότι "για την ελληνική κυβέρνηση υπάρχει μια θέση αρχής, ότι οποιαδήποτε δραστηριότητα μη κυβερνητικής οργάνωσης πρέπει να ασκείται ελεύθερα υπό την προϋπόθεση ότι είναι σύννομη".

    Παράλληλα, ο κ. Δρούτσας επανέλαβε ότι "η στρατιωτική επιχείρηση που διεξήχθη στα διεθνή ύδατα από το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ είναι καταδικαστέα".

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε ότι τα όσα συνέβησαν στο στολίσκο των σκαφών που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας ήταν "τραγικά", αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι μπορεί να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να προωθηθούν οι ειρηνευτικές προσπάθειες στη Μέση Ανατολή.

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Κινητοποιήσεων συνέχεια, ενάντια στην ισραηλινή θηριωδία, Ισραήλ: Αμετανόητοι στις επιλογές τους, Σε εξέλιξη η απέλαση των ακτιβιστών

    Είδηση: 37242

    [03] Αισιοδοξία για την εφαρμογή του ΠΣΑ

    Παρασκευη, 04 06 2010 09:05

    Η πολιτική συγκυρία με ορίζοντα τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές βρέθηκαν την Πέμπτη στο επίκεντρο του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας, ενώ δεν έκρυψε και τον προβληματισμό του για την ανάγκη επιτάχυνσης των ρυθμών και της ανάγκης για αποτελεσματικότερη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού. Για τις υποψηφιότητες εν όψει των δημοτικών εκλογών, συμφωνήθηκε να δοθούν χρήματα κατά περίπτωση.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Είδηση: 37243

    [04] Η ώρα του Πρωθυπουργού

    Παρασκευη, 04 06 2010 10:10

    Ανοικτός σε κάθε πρόταση που θα βελτιώσει τις διαδικασίες για την αποκατάσταση της διαφάνειας στη χώρα μας, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός, καλώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση. "Πρόκειται για μία υπόθεση που δεν θα την κερδίσει μόνο το ΠΑΣΟΚ αλλά όλοι οι βουλευτές για το καλό του έθνους", είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός. Επίμονη είναι η απαίτησή μας για διαφάνεια στη χώρα και για τη διερεύνηση όλων των υποθέσεων διαφθοράς, τόνισε ο κ. Παπανδρέου κατά τη συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων και απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ σημείωσε: "απαίτησή μας ήταν να διαλευκανθεί η υπόθεση των ομολόγων, αλλά δική σας απάντηση ήταν να απολύσετε τον έναν άνθρωπο που είχε αναλάβει τη διερεύνηση, τον κ. Ζορμπά".

    Γ. Παπανδρέου: "Τεράστιες πληγές αφήσατε πίσω σας"

    "Βοηθήστε λοιπόν να ξεκαθαρίσουν αυτές οι τεράστιες πληγές που αφήσατε πίσω σας για να γυρίσουμε επιτέλους σελίδα στη χώρα... να βάλουμε τάξη στην πατρίδα μας ... (γιατί) αν δεν μπει τάξη στη χώρα, αν δεν υπάρξει ευνομία, θα μας πάρουν όλους με τις πέτρες. Απαιτώ κ. Σαμαρά τη συμβολή σας στα θέματα αυτά και τις προτάσεις σας", τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ν.Δ Αντώνης Σαμαράς απάντησε ότι σε λίγες ημέρες η ΝΔ θα παρουσιάσει ολοκληρωμένη πρόταση για το ευρύτερο ζήτημα της οικονομίας και της ανάγκης για ανάταξη.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 37255

    [05] Αποφυλακίζονται οι κατηγορούμενοι για το φόνο του Αλ. Γρηγορόπουλου

    Παρασκευη, 04 06 2010 10:16

    Αποφυλακίζονται την Κυριακή λόγω λήξης του 18μηνου οι δύο ειδικοί φρουροί που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στην πόλη της Άμφισσας και να εμφανίζονται στο τοπικό αστυνομικό τμήμα πρωί και βράδυ.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8 Είδηση: 37250

    [06] Πυρκαγιά σε ιστορικό κέντρο στο Μπανγκλαντές

    Παρασκευη, 04 06 2010 11:08

    Τουλάχιστον 114 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 τραυματίσθηκαν, κατά τη γιγάντια πυρκαγιά που κατέστρεψε την Πέμπτη, τμήμα του ιστορικού κέντρου της Ντάκα, πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές, όπου τα συνεργεία εγκατέλειψαν τις επιχειρήσεις διάσωσης και αναζητούν θύματα στα αποκαΐδια, ανακοίνωσαν οι αρχές. Η πυρκαγιά έκαιγε επί τρεις ώρες και επεκτάθηκε σε πολυώροφες κατοικίες της συνοικίας Καγετούλι, μίας από τις πιο πυκνοκατοικημένες της Ντάκα. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι καταμετρημένοι νεκροί ανέρχονται σε 114, ενώ 40 άνθρωποι νοσηλεύονται με εγκαύματα, 12 από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση.

    "Ήταν σαν να άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως"

    Οι χημικές ύλες από παράνομα βιοτεχνίες χημικών, εγκατεστημένα σε κτίρια κατοικιών τροφοδότησαν τις φλόγες που έφθασαν σε ύψος τους έξι ορόφους.

    "Ηταν σαν να άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως", δήλωσε μια γυναίκα που αναζητούσε στα αποκαΐδια τα παιδιά της. "Φλεγόμενα χημικά υλικά κατέκλυσαν τους δρόμους σαν λάβα ηφαιστείου. Δεν υπήρχε τόπος να πατήσει κανείς", δήλωσε ένας επιζών.

    Σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα οι νεκροί υπερβαίνουν τους 150.

    H πυρκαγιά προκλήθηκε από έκρηξη σε ηλεκτρικό μετασχηματιστή, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία αποδίδει τον μεγάλο αριθμό των θυμάτων στο γεγονός ότι στην ταράτσα του ενός από τα κτίρια όπου επεκτάθηκε η πυρκαγιά γινόταν γαμήλια γιορτή.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 37257

    [07] To Thriller και στην Ελλάδα

    Παρασκευη, 04 06 2010 10:36

    Ένα χρόνο σχεδόν μετά το θάνατο του βασιλιά της ποπ, Μάικλ Τζάκσον, το πιο εκρηκτικό, μουσικό θέαμα έρχεται στην Ελλάδα, κατευθείαν από το West End του Λονδίνου. Από την 1η μέχρι και τις 6 Ιουνίου η μουσική παράσταση "Thriller" ανεβαίνει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και από τις 9 μέχρι τις 28 Ιουνίου στο Θέατρο Badminton στην Αθήνα. Ένα υπερθέαμα γεμάτο εκρηκτική ενέργεια, μουσική, χορό, τραγούδι και χρώμα, αφιερωμένο στην καριέρα του μεγαλύτερου αστέρα της παγκόσμιας σόου-μπιζ.

    Το μουσικό υπερθέαμα που σημειώνει ήδη μεγάλη επιτυχία στο Λονδίνο, έρχεται να ενθουσιάσει και το ελληνικό κοινό με τη μουσική, το χορό και τη λάμψη του μεγαλύτερου σταρ της ποπ μουσικής.

    Για το ρόλο του Μάικλ Τζάκσον στην παράσταση επιλέχθηκαν έξι διαφορετικοί καλλιτέχνες για να ερμηνεύσουν τις διαφορετικές φάσεις της πολύπλευρης προσωπικότητάς του. Ανάμεσά τους μάλιστα βρίσκεται κι ένα κορίτσι.

    Εντυπωσιακά εφέ και κοστούμια, πολύπλοκες χορογραφίες από το σκηνοθέτη Γκάρι Λόιντ (δεν θα μπορούσε να λείπει και το "moonwalk" βέβαια) αλλά και πάθος και πολλή μουσική συνθέτουν το μιούζικαλ - αφιέρωμα στο Μάικλ Τζάκσον.

    Info

    Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου στη συμβολή της με την παραλία, ακριβώς δίπλα από το Ποσειδώνιο Αθλητικό Κέντρο), Θέατρο Badminton, Αθήνα (Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή)

    Ημερομηνία: 1-6 Ιουνίου: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και 9-28 Ιουνίου: Θέατρο Badminton, Αθήνα, Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Δευτέρα: 21:00, Τρίτη: off, Τετάρτη: 21:00, Πέμπτη: 21:00, Παρασκευή: 21:00, Σάββατο: 17:30 & 21:00, Κυριακή: 17:30 & 21:00.

    Πληροφορίες: Τηλ.: 210 8840600, 211 1010020, 2310895938-9, http://www.tch.gr/, http://www.badmintontheater.gr/

    Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 25β¬ και σπουδαστικό: 20β¬

    Προπώληση εισιτηρίων: Τηλεφωνικά στο 210 88 40 600 και http://www.ticketnet.gr/ Είδηση: 37254

    [08] Τα καλά νέα για τη σοκολάτα

    Παρασκευη, 04 06 2010 10:04

    Υγεια

    Η κατανάλωση σοκολάτας, εκτός του οτι είναι απολαυστική, κάνει καλό στην υγεία όσων διατρέχουν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και μόνο όταν καταναλώνεται με μέτρο, όπως προκύπτει από την ανάλυση οκτώ μελετών.

    Ο δρ Ρουάι Χούι της Κινεζικής Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών και του Ιατρικού Κολλεγίου της Ένωσης του Πεκίνου και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν ότι η συντηρητική κατανάλωση κακάου μπορεί να αποτελέσει "μία αξιοσημείωτη διαιτητική πρόταση" για την μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης σε συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων.

    Μία από τις μελέτες που δημοσιοποιήθηκε το Μάρτιο έδειξε ότι ανάμεσα σε 19.300 ανθρώπους εκείνοι που κατανάλωναν περισσότερη σοκολάτα είχαν χαμηλότερη πίεση και ήταν πιθανότερο να υποστούν εγκεφαλικό ή καρδιακή προσβολή τα επόμενα δέκα χρόνια.

    Όταν όλες οι μελέτες αναλύθηκαν μαζί οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση κακάου μείωνε τα επίπεδα της LDL ή αλλιώς της "κακής" χοληστερόλης κατά περίπου 6 mg/dL και συνολικά της χοληστερόλης κατά το ίδιο ποσοστό.

    Ωστόσο, το κακάο δεν φάνηκε να επηρεάζει τη χοληστερόλη στις τρεις άλλες μελέτες.

    Οι ερευνητές βρήκαν επίσης ότι οι υγιείς δεν επωφελούνταν καθόλου από τις ευεργετικές για τη χοληστερόλη ιδιότητες του κακάου.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 37249

    [09] Δολοφονία καθολικού επισκόπου στη νότια Τουρκία

    Παρασκευη, 04 06 2010 10:52

    Στην κατοικία του στο Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα) δολοφονήθηκε ο επίσκοπος Λουίτζι Παντοβέζε, επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Τουρκία, από τον οδηγό του την Πέμπτη στη νότια Τουρκία. Ο Παντοβέζε γεννήθηκε στις 1947 στο Μιλάνο και ήταν πρόεδρος της Τουρκικής Επισκοπικής Συνόδου και αποστολικός βικάριος της Ανατολίας. Ο Μεχμέτ Τζελαλετίν Λεκεσίζ, κυβερνήτης της επαρχίας Χατάι, απέκλεισε το ενδεχόμενο "πολιτικής πράξης". Στο πρακτορείο Ανατολή, ο κυβερνήτης της επαρχίας τόνισε πως ο ύποπτος που είχε ψυχολογικά προβλήματα συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του το όπλο του εγκλήματος. Ο δράστης Μουράτ Αλτούν εργαζόταν για περισσότερα από τέσσερα χρόνια ως οδηγός του επισκόπου.

    "Είχε θεϊκή εντολή και γι'αυτό τον σκότωσε"

    "Διεξάγουμε έρευνες, αλλά φαίνεται πως ήταν προσωπική υπόθεση, χωρίς πολιτικά κίνητρα", διευκρίνισε ο κυβερνήτης.

    Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV ο ύποπτος, που είχε ασπασθεί τον καθολικισμό, έκοψε τον λαιμό του θύματος στον κήπο της καλοκαιρινής κατοικίας του επισκόπου.

    Στην κατάθεσή του στην αστυνομία ο 26χρονος δράστης δήλωσε ότι "είχε θεϊκή εντολή και γι'αυτό τον σκότωσε", γράφει η εφημερίδα Μιλιέτ.

    Η βοηθός του επισκόπου αδελφή Ελεονόρα ντι Στέφανο δήλωσε πως ο Αλτούν είχε εμφανίσει τις τελευταίες εβδομάδες συμπτώματα κατάθλιψης και ο Παντοβέζε τον βοηθούσε να την ξεπεράσει, αφού ήταν καλοί φίλοι.

    Το Βατικανό εξέφρασε την κατάπληξή του για τη δολοφονία του Παντοβέζε, την οποία χαρακτήρισε ως ένα "φρικτό και απίστευτο γεγονός".

    Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για την απώλεια ενός "φίλου της Τουρκίας".

    Ο επίσκοπος είχε αναλάβει ενεργό ρόλο στην οργάνωση της επίσκεψης του Πάπα στην Τουρκία το 2006.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ANSA

    Σχετική είδηση: ANSA: Turchia, ucciso mons. Luigi Padovese

    Είδηση: 37256

    [10] Synch Festival 2010: Η καρδιά του σύγχρονου ρυθμού χτυπά στην Τεχνόπολη

    Παρασκευη, 04 06 2010 10:13

    Δείτε το video

    Έφτασε και φέτος η στιγμή της γιορτής για την ηλεκτρονική και όχι μόνο μουσική, δηλαδή το Synch Festival το οποίο θα πραγματοποιηθεί απόψε, Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Ιουνίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Πλήθος νεολαίας θα γεμίσει και πάλι το γνωστό χώρο στο Γκάζι όπου λαμβάνουν χώρα ταυτόχρονα σε διαφορετικά stage, πολλά live συγκροτημάτων και αγαπημένων καλλιτεχνών της σύγχρονης ηλεκτονικής αλλά και world μουσικής.

    Το πρόγραμμα του Synch Festival έχει ως εξής:

    Παρασκευή 4 Ιουνίου 20:45 - 22:00 GET WELL SOON - DE (LIVE) 22:30 - 00:00 PEACHES - US (LIVE)

    Προαύλιος χώρος αίθουσας Νίκος Γκάτσος

    20:15 - 21:00 NO PROFILE - GR (LIVE) 21:30 - 22:30 AETHENOR (LIVE) 23:00 - 00:00 ALVA NOTO \ BLIXA BARGELD - DE (LIVE) Αίθουσα Κωνσταντίνος Καβάφης (Η συγκεκριμένη συναυλία ακυρώνεται. Στο site του φεστιβάλ υπάρχει η ακόλουθη ανακοίνωση: Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε την αιφνίδια ακύρωση της εμφάνισης των Alva Noto/Blixa Bargeld λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας του Blixa Bargeld).

    00:15 - 01:15 FUCK BUTTONS - UK (LIVE) 01:30 - 03:00 BUSY P - FR (DJ SET) 03:00 - 04:15 THE NEW STYLE (BLU LAGOON ) - GR (DVJ SET) 04:15 - 05:45 TRUS'ME - UK (DJ SET)

    Αίθουσα Κωστής Παλαμάς

    00:00 - 01:45 MOONBOOTS -UK (DJ SET) 01:45 - 03:15 PI CI - GR (DJ SET) 03:15 - 04:45 BALEARIC MIKE - UK (DJ SET)

    Αμφιθέατρο Γιάννης Ρίτσος Ρ/Σ Αθήνα 98.4

    00:00 - 01:00 MATT ELLIOTT - UK (LIVE) 01:15 - 02:15 LOLEK - GR (LIVE) 02:30 - 03:30 LUMIERE BROTHER - GR (LIVE) 03:45 - 04:30 ILAN MANOUACH - GR (LIVE)

    Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

    Κεντρική Σκήνη

    20:30 - 22:00 HOT CHIP - UK (LIVE) 22:30 - 00:00 LAURENT GARNIER LIVE BAND - FR (LIVE)

    Προαύλιος χώρος αίθουσας Νίκος Γκάτσος

    20:00 - 20:50 MODREC - GR (LIVE) 21:15 - 22:15 A PLACE TO BURY STRANGERS - US (LIVE) 22:45 - 00:00 JIMI TENOR & TONY ALLEN - FI/NG (LIVE)

    Αίθουσα Κωνσταντίνος Καβάφης

    00:15 - 01:30 DJ KRUSH -JP (DJ SET) 01:30 - 03:00 CAYETANO SOUNDSYSTEM FEAT: DJ BOOKER - GR (LIVE) 03:15 - 04:15 JIMMY EDGAR - US (LIVE) 04:15 - 05:30 THE BOY & FELIZOL - GR (LIVE)

    Αίθουσα Κωστής Παλαμάς

    00:00 - 01:30 TERANGA BEAT - GR (DJ SET) 01:30 - 03:30 ANALOG AFRIKA CREW - DE (DJ SET) 03:30 - 05:00 KEITH SLATER ( BOILING POINT ) - UK (DJ SET)

    Αμφιθέατρο Γιάννης Ρίτσος Ρ/Σ Αθήνα 98.4

    00:15 - 01:15 SPYWEIRDOS & SCHEMA ENSEMBLE - GR (LIVE) 01:45 - 02:45 MY WET CALVIN - GR (LIVE) 03:00 - 04:00 MATTEUS - GR (LIVE)

    INFO

    Τοποθεσία: Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

    Ημερομηνία: Παρασκευή 4 και Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

    Πληροφορίες: Τηλ.: 210 6705700, www.synch.gr

    Τιμές εισιτηρίων: Ημερήσιο εισιτήριο: 38β¬, Διήμερο εισιτήριο: 65β¬, Στην είσοδο: Ημερήσιο εισιτήριο: 45β¬, Διήμερο εισιτήριο:65β¬ (περιορισμένος αριθμός). Ημερήσιο εισιτήριο για ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ: 25β¬ (Με επίδειξη κάρτας ανεργίας και αστυνομικής ταυτότητας)

    Προπώληση εισιτηρίων: Public, Metropolis, Fnac, Village Cinemas, 360 Records: Ελασιδών 29, Γκάζι, Τηλ.: 2103453307 και πωλήσεις από τα μηχανήματα easypay της Τράπεζας Πειραιώς.

    Call Center: 210 8108228, online sales: www.tickethour.com

    Laurent Garnier - The Man With The Red Face

    Είδηση: 37253

    [11] Tουρκικά αεροσκάφη φτάνουν στο Ισραήλ

    Παρασκευη, 04 06 2010 09:57

    Δυο τουρκικά αεροσκάφη φτάνουν με ιατρικό εξοπλισμό, στο Ισραήλ για να μεταφέρουν τους πέντε Τούρκους που τραυματίστηκαν στη διάρκεια της επίθεσης ισραηλινών κομμάντος εναντίον ανθρωπιστικής βοήθειας με προορισμό τη Γάζα, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή. Οι πέντε τραυματίες είναι οι τελευταίοι ακτιβιστές που έχουν μείνει Ισραήλ, μετά την επίθεση την Δευτέρα, διευκρινίζει το πρακτορείο, το οποίο όμως τονίζει πως δεν γνωρίζει πότε θα επιστρέψουν τα δύο αεροσκάφη στην Τουρκία.

    Οι σοροί των εννιά θυμάτων (8 Τούρκων και ενός Αμερικανού τουρκικής καταγωγής) μεταφέρθηκαν στην Τουρκία το πρωί της Πέμπτης.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Ισραήλ: Αμετανόητοι στις επιλογές τους

    Είδηση: 37248

    [12] Το τσιμπολόγημα τη νύχτα βλάπτει τα δόντια

    Παρασκευη, 04 06 2010 09:53

    Υγεια

    Όσες και όσοι σηκώνονται πεινασμένοι μέσα στη νύχτα και τρώνε, μπορούν να προξενήσουν σοβαρή ζημιά στα δόντιά τους, ακόμα και να τα χάσουν, άσχετα με το ακριβές είδος φαγητού που καταναλώνουν, προειδοποιεί μια νέα δανική επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, σε έρευνα που δημοσίευσαν στο περιοδικό για θέματα διατροφής "Eating Behaviours", σε συνεργασία με Aμερικανούς συναδέλφους τους, σύμφωνα με το BBC, αποδίδουν τη ζημιά στα δόντια στις αλλαγές στη ροή του σάλιου, το οποίο τείνει να ξηραίνεται τη νύχτα. Όπως αναφέρουν, χρειάζεται αρκετό σάλιο για να απομακρύνει τα υπολείμματα των τροφών κι αυτό μπορεί να γίνει πολύ καλύτερα την μέρα, αλλά όχι τη νύχτα.

    Η έρευνα διήρκεσε επί έξι χρόνια και μελέτησε άνω των 2.200 περιπτώσεων. Το 8% των ατόμων δήλωσαν ότι έτρωγαν συστηματικά μέσα στη νύχτα. Υπολογίστηκε ότι αυτά τα άτομα κατανάλωναν περισσότερο από το ένα τέταρτο της ημερήσιας λήψης θερμίδων αφού είχαν φάει το επίσημο βραδινό φαγητό τους ή ξυπνούσαν μέσα στη νύχτα και ...τσιμπολογούσαν υπό το σεληνόφως.

    Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η κατανάλωση τροφής τη νύχτα, όταν το στόμα είναι πιο ξερό λόγω των μεταβολών στο σάλιο, σημαίνει ότι περισσότερο φαγητό παραμένει στα δόντια και για πιο πολύ χρόνο, με συνέπεια να προκαλείται μεγαλύτερη ζημιά στα δόντια, ειδικά αν τα νυχτερινά φαγητά έχουν ζάχαρη ή οξέα (π.χ. από αναψυκτικά).

    Η έρευνα διαπίστωσε ότι τελικά, μετά την εξαετία, οι "νυχτερινοί τύποι" είχαν πληρώσει το "τίμημα", καθώς είχαν χάσει περισσότερα δόντια σε σχέση με τους υπόλοιπους ανθρώπους με πιο φυσιολογικές διατροφικές συνήθειες.

    Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ Είδηση: 37247

    [13] Καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Κίνα

    Παρασκευη, 04 06 2010 09:36

    Σαράντα τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και οκτώ αγνοούνται μετά τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις, από τις καταρρακτώδεις βροχές, που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα. Οι καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν από την Δευτέρα την περιοχή του Γκουανγκτσί, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν περίπου 145.000 άνθρωποι, διευκρινίζει το πρακτορείο, επικαλούμενο τοπικούς αξιωματούχους.

    Περισσότερα από 8.000 σπίτια καταστράφηκαν.

    Η Εθνική Υπηρεσία Μετεωρολογίας της Κίνας ανακοίνωσε πως οι βροχοπτώσεις σταμάτησαν, αλλά προειδοποίησε για τον κίνδυνο κατολισθήσεων. Είδηση: 37245

    [14] 6ο Συνέδριο ΣΥΝ

    Παρασκευη, 04 06 2010 11:32

    Την πεποίθησή του ότι το 6ο συνέδριο του ΣΥΝ μπορεί να γίνει τομή και αφετηρία για μια αριστερά της ελπίδας, της αλληλεγγύης, των κοινωνικών αγώνων και της εναλλακτικής προοπτικής, εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας το βράδυ της Πέμπτης, τις εργασίες του συνεδρίου. Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για την πολιτική της τονίζοντας ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να πάει μακριά με κόντρα το λαό και τη κοινωνία και εξέφρασε την άποψη ότι "οι μέρες τους είναι μετρημένες και το καταλαβαίνουν". Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα αντέξει η ελληνική κοινωνία. Είναι άδικα και κυρίως αναποτελεσματικά, αφού όχι μόνο δεν απομακρύνουν το κίνδυνο της χρεοκοπίας αλλά από μακρινό και θεωρητικό, τον καθιστούν πραγματικό.

    Κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα για τα σκάνδαλα

    Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη η Αριστερά να γίνει ο φορέας του καινούργιου και ελπίδα του κόσμου, όχι μόνο με διακηρύξεις, αλλά και με πράξεις τονίζοντας ότι το θέμα δεν είναι να διαχωρίζουμε μηχανιστικά την αντιπολίτευσή μας σε "προγραμματική" και σε "κινηματική", αλλά να καθιστούμε διακριτή την πολιτική μας που μπορεί να προωθηθεί μόνο και με τις δύο αυτές αλληλένδετες δράσεις.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα για τα σκάνδαλα, ενώ εκτίμησε ότι την ίδια στιγμή τα σχέδια των επίδοξων ελλήνων Μπερλουσκόνι, δεν περπατούν, γιατί ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι και τους χλευάζει.

    Ο κ. Τσίπρας μίλησε και για την ανάγκη ενότητας της Αριστεράς ώστε να δημιουργηθεί μια νέα κοινωνική πλειοψηφία υπογραμμίζοντας ότι "τις μεγαλύτερες δυσκολίες στην υλοποίηση του πολιτικού μας σχεδίου, προσδίδει η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο χώρο της Αριστεράς, που κατά κοινή διαπίστωση, είναι σε μεγάλη αναντιστοιχία με τις απαιτήσεις που δημιουργεί αυτή η πρωτόγνωρη κρίση του καπιταλισμού".

    Μιλώντας για τις δικές του ευθύνες στην ηγεσία του ΣΥΝ ο κ. Τσίπρας είπε ότι "δεν πετούσα στα σύννεφα. Καταλάβαινα τις δυσκολίες ενός τέτοιου εγχειρήματος, πέρα από τον θετικό τρόπο με τον οποίο ανταποκρίθηκε το κόμμα και η κοινωνία, αλλά αποδέχθηκε την πρόταση να ηγηθεί του κόμματος, επειδή όπως είπε "όχι γιατί αισθανόμουν έτοιμος, αλλά γιατί θεωρούσα ότι ένα τέτοιο βήμα, σχεδόν ανατρεπτικό στην εκπροσώπηση του κόμματος, θα μπορούσε να τύχει ευρύτατης αποδοχής από την κοινωνία".

    Για την σημερινή κατάσταση είπε ότι "υπάρχουν ευθύνες για όλους και είμαι ο πρώτος που αναλαμβάνω τις δικές μου", ενώ, όπως διαπίστωσε στην πορεία και στην σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξαν "και οι εσωτερικές αντιπαραθέσεις, και οι ανταγωνισμοί με κάποιους από τους συμμάχους στον ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως το έδαφος για κάθε μορφής προσωπικά σχέδια".

    Στο συνέδριο απηύθυναν χαιρετισμό ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδης, ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ Μ. Χαρακόπουλος και ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Γ. Παρασκευόπουλος.

    Οι εργασίες συνεχίζονται σήμερα και αύριο με ομιλίες συνέδρων.

    Την Κυριακή θα γίνει η εκλογή προέδρου και Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 37258

    [15] Μαζική η συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων στα ΜΜΕ

    Παρασκευη, 04 06 2010 08:11

    Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη των ενώσεων συντακτών και τεχνικών του κλάδου, που αντιδρούν στις αλλαγές σε ασφαλιστικό, εργασιακά και συνταξιοδοτικό.

    Οι απεργοί τόνισαν ότι δεν θα δεχθούν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα ελλείμματα που δημιούργησαν οι πολιτικές ηγεσίες και ζήτησαν κατοχύρωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και διασφάλιση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων, των συντάξεων και της υγειονομικής περίθαλψης.

    Μετά τη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, ακολούθησε πορεία στη Βουλή, όπου επιδόθηκε ψήφισμα με τα αιτήματα των εργαζομένων.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: ο»ΏΕRT online: Χωρίς ενημέρωση την Πέμπτη

    Είδηση: 37241


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 4 June 2010 - 8:54:57 UTC