Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-06-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσημη επίσκεψη Παπανδρέου στη Λιβύη
  • [02] Στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών ο Τ. Μαντέλης
  • [03] ΗΠΑ: Eπενδυτές εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει τo ευρώ
  • [04] Επτά νεκροί από επίθεση ενόπλων στο Αφγανιστάν

    [01] Επίσημη επίσκεψη Παπανδρέου στη Λιβύη

    Τεταρτη, 09 06 2010 10:27

    Θέματα οικονομίας και συνεργασίας σε τομείς, όπως είναι η ενέργεια, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι επενδύσεις στον κατασκευαστικό τομέα, θα συζητηθούν κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στην Τρίπολη της Λιβύης. Ο Πρωθυπουργός, προσκεκλημένος του συνταγματάρχη, Μουαμάρ Καντάφι, έφτασε στην Τρίπολη, όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του, όπως και με τον λίβυο ηγέτη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα συζητήσει, την πιθανότητα επενδύσεων από την Λιβύη στην χώρα μας.

    Συγκεκριμένα η Λίβυοι ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε τομείς όπως είναι η ενέργεια, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, επενδύσεις στον κατασκευαστικό τομέα, αγορά ακινήτων αλλά και για την ανάπτυξη τερματικού σταθμού υγροποιημένου αερίου.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 10,8 Είδηση: 37436

    [02] Στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών ο Τ. Μαντέλης

    Τεταρτη, 09 06 2010 10:56

    Στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών θα εμφανιστεί το μεσημέρι ο πρώην υπουργός Μεταφορών Αναστάσιος Μαντέλης. Το Συμβούλιο θα αποφασίσει εάν θα επικυρώσει ή όχι την Εισαγγελική Διάταξη για την απαγόρευση εξόδου από την χωρά που του έχει επιβληθεί.

    Με υπόμνημα του στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο πρώην υπουργός, εμμένει στην εκδοχή της προεκλογικής χορηγίας. Ο κος Μαντέλης αντικρούει την πειθαρχική κατηγορία της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς υποστηρίζοντας ότι δεν παραβίασε την εκλογική νομοθεσία όταν δέχτηκε και έλαβε από τη Siemens το 1998 και το 2000 200, 000 και 250, 000 μάρκα αντίστοιχα ως εκλογική χορηγία.

    Το Πειθαρχικό Συμβούλιο θα αποφασίσει αν θα συντάξει σε βάρος του κατηγορητήριο ή αν θα πάει η υπόθεση στο αρχείο.

    Πηγή: ΝΕΤ105,8 Είδηση: 37437

    [03] ΗΠΑ: Eπενδυτές εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει τo ευρώ

    Τεταρτη, 09 06 2010 09:07

    Η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει το ευρώ, σύμφωνα με το 41% των επενδυτών και οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν σχετικά σε δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύει το αμερικανικό οικονομικό ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg. Στην ερώτηση αν η χώρα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, το 24% απάντησε ότι είναι "πολύ πιθανό", το 17% "αρκετά πιθανό", έναντι 23% που το θεωρεί "λίγο πιθανό" και 34% που πιστεύει ότι είναι "απίθανο". Η χώρα που απειλείται περισσότερο μετά την Ελλάδα, σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, είναι η Πορτογαλία (με την εκδοχή να εγκαταλείψει την ευρωζώνη "πολύ πιθανή" κατά το 6% και "αρκετά πιθανή" σύμφωνα με το 14%). Ακολουθεί η Ισπανία, με το 5% των ερωτηθέντων να κρίνει "πολύ πιθανή" την αποχώρηση της χώρας από το ευρώ και το 10% "αρκετά πιθανή". Για την Ιρλανδία, οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 3% θεωρούν "πολύ πιθανό" να αποχωρήσει η χώρα από το ευρώ και σε ποσοστό 8% "αρκετά πιθανό".

    Όσον αφορά το ταμείο έκτακτης βοήθειας για τις χώρες της ευρωζώνης το οποίο χρηματοδοτούν οι χώρες μέλη της με το ποσό των 440 δισεκατομμυρίων ευρώ, η συγκρότηση του οποίου αποφασίστηκε τη Δευτέρα από τους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων εξέφρασε σκεπτικισμό ως προς την αποτελεσματικότητά του.

    Μόνο το 23% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το ταμείο αυτό θα πετύχει τους στόχους του εμποδίζοντας και τη στάση πληρωμών από ένα ευρωπαϊκό κράτος ως προς το χρέος του και την έξοδο μιας χώρας από την ευρωζώνη.

    Αντίθετα σύμφωνα με το 40% "μπορεί να υπάρχουν ορισμένες χώρες που θα προχωρήσουν σε στάση πληρωμών αλλά η ευρωζώνη θα μείνει αλώβητη".

    Το 35% των ερωτηθέντων πηγαίνει πιο μακριά δηλώνοντας ότι η κρίση του χρέους δεν θα επιλυθεί με ορισμένες χώρες να εγκαταλείπουν το ευρώ.

    Η δημοσκόπηση διεξήχθη στις 2 και 3 Ιουνίου σε δείγμα 1.001 πελατών του Bloomberg διεθνώς, επενδυτών και αναλυτών, με τη μέθοδο της τυχαίας δειγματοληψίας.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 37434

    [04] Επτά νεκροί από επίθεση ενόπλων στο Αφγανιστάν

    Τεταρτη, 09 06 2010 09:12

    Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση ενόπλων σε οχηματοπομπή που μετέφερε εφόδια στα στρατεύματα του NATO στο Αφγανιστάν ενώ 12 οχήματα πυρολύθηκαν κοντά στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν. Είναι η πρώτη επίθεση που σημειώνεται τόσο κοντά στην αυστηρά φρουρούμενη πρωτεύουσα.

    Η επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή Ταρνόλ, 15 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα του Πακιστάν, στον δρόμο προς τη βορειοδυτική πόλη Πεσάβαρ και τη βασική οδό ανεφοδιασμού των δυνάμεων του NATO στο γειτονικό Αφγανιστάν.

    "Έχουν επιβεβαιωθεί επτά θάνατοι. Τέσσερις είναι τραυματίες. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για συλλήψεις", δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας

    Τα μέσα μαζικής ενημέρωση της χώρας, μετέδωσαν ότι η πυροσβεστική κινητοποιήθηκε για να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά ενώ αναφέρθηκαν και σε μια σειρά εκρήξεων από τις δεξαμενές καυσίμων και από λάστιχα που έσκαγαν.

    Ο επιθεωρητής της αστυνομίας του Ισλαμαμπάντ, είπε σε δημοσιογράφους ότι στην επίθεση συμμετείχαν 10-12 δράστες.

    Πηγή: ΝΕΤ105,8 - ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 37435


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 9 June 2010 - 8:54:11 UTC