Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-06-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έμφραγμα στα νοσοκομεία/ Κρίσιμη συνεδρίαση των προμηθευτών
  • [02] Συνάντηση Θ. Πάγκαλου - Ζάνγκ Ντεζιάνγκ
  • [03] Σάλος για τη γαμήλια δεξίωση στο Αβέρωφ
  • [04] Στο κόκκινο ο υδράργυρος
  • [05] Σήμερα η απόφαση της ΟΛΜΕ για την αποχή
  • [06] Μπανγκλαντές: 46 νεκροί από κατολισθήσεις
  • [07] To ευρώ επιδεινώνει τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης
  • [08] Μεξικό: Αιματηρές συγκρούσεις με 17 νεκρούς σε φυλακή

    [01] Έμφραγμα στα νοσοκομεία/ Κρίσιμη συνεδρίαση των προμηθευτών

    Τριτη, 15 06 2010 09:27

    Σε στάση αναμονής βρίσκεται το υπουργείο Υγείας εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης σήμερα των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων προμηθευτών, με δεδομένη την βούληση της πολιτείας να πράξει ότι είναι δυνατό για να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων και να προασπίσει την υγεία των πολιτών. "Οι προμηθευτές έχουν ήδη πάρει χρήματα και τους καλούμε αύριο να πάρουν και τα ομόλογα" δήλωσε το πρωί στη ΝΕΤ 105,8 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Νίκος Πολύζος, εκτίμησε πως μέχρι την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας στη Βουλή για τον διακανονισμό του χρέους που αναμένεται έως το τέλος της εβδομάδας, θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τους προμηθευτές των νοσοκομείων. Την ίδια ώρα, αδειάζουν η μία μετά την άλλη οι αποθήκες των δημοσίων νοσοκομείων, από σύριγγες και γάζες έως χειρουργικά υλικά.

    Σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών λένε οι γιατροί

    Οι ελλείψεις εμποδίζουν τη διεκπεραίωση ακόμη και στοιχειωδών ιατρικών πράξεων, εξετάσεις και χειρουργεία αναβάλλονται, ενώ ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών δήλωσε τη Δευτέρα, ότι αν δεν ληφθούν μέτρα μπορεί να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

    "Το πάρτι τελείωσε και στο χώρο της υγείας", διεμήνυσε από την πλευρά της η υπουργός Υγείας και ζήτησε από τους προμηθευτές να σταματήσουν τον εκβιασμό.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σχετικές ειδήσεις: Οριακά η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων

    Είδηση: 37660

    [02] Συνάντηση Θ. Πάγκαλου - Ζάνγκ Ντεζιάνγκ

    Τριτη, 15 06 2010 10:41

    Συνάντηση στο υπουργείο εξωτερικών έχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος με τον Κινέζο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ζανγκ Ντετζιάνγκ. Ο κ. Πάγκαλος θα υπογράψει 11 συμφωνίες με τον Κινέζο ομόλογο του μεταξύ των οποίων αυτές που αφορούν το ναυτιλιακό τομέα, του Τουρισμού , των Τηλεπικοινωνιών και την εξαγωγή ελαιόλαδου.

    Στη συνάντηση είναι παρόντες η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη , ο υπουργός Μεταφορών & Υποδομών Δ. Ρέππας, ο υπουργός Επικρατείας Χ. Πάμπουκης και ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης. Από την κινεζική πλευρά είναι ο υπουργός Μεταφορών Λι Σεγκλίν, θεσμικοί φορείς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

    Με τον Κινέζο επίσημο θα συναντηθεί το μεσημέρι για γεύμα εργασίας και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

    Πηγή: ΝΕΤ105,8 ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 37666

    [03] Σάλος για τη γαμήλια δεξίωση στο Αβέρωφ

    Τριτη, 15 06 2010 10:26

    Απολύθηκε ο διευθυντής του πλωτού Ναυτικού Μουσείου "Αβέρωφ" καθώς κρίθηκαν ανεπαρκείς οι εξηγήσεις του για το γαμήλιο πάρτι, που δόθηκε στο κατάστρωμα του θρυλικού Θωρηκτού για το γάμο νεαρού εφοπλιστή. Η αποκάλυψη ότι το ιστορικό πλοίο μετατράπηκε σε κλαμπ προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού διευκρινίστηκε ότι είχε ενημερωθεί για άλλη εκδήλωση, στο πλαίσιο της έκθεσης "Ποσειδώνια 2010", γι΄αυτό και έδωσε την άδεια.

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8, ΝΕΤ

    Σχετική είδηση: Έρευνα του ΓΕΝ για τη δεξίωση γάμου στο Θωρηκτό "Αβέρωφ"

    Είδηση: 37664

    [04] Στο κόκκινο ο υδράργυρος

    Δευτερα, 14 06 2010 12:51

    Το πρώτο κύμα καύσωνα του φετινού καλοκαιριού φτάνει σήμερα στη χώρα με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 39 βαθμούς Kελσίου στα ηπειρωτικά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στους 40 βαθμούς αναμένεται να σκαρφαλώσει το επόμενο 3ήμερο ο υδράργυρος, ενώ προσοχή συνιστούν οι ειδικοί στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Ανάσα δροσιάς αναμένεται σταδιακά από την Πέμπτη. Σε επιφυλακή βρίσκεται η ΔΕΗ για τον κίνδυνο black out εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης ρεύματος. Η εταιρεία ζητεί από τους καταναλωτές να περιορίσουν τις ενεργοβόρες συσκευές ειδικά κατά τις ώρες αιχμής. Χαλαζόπτωση σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στα Γρεβενά, ενώ στην πόλη της Κοζάνης έντονες βροχοπτώσεις, εξαιτίας των οποίων πλημμύρισαν υπόγεια και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

    Η πρόγνωση του καιρού

    Γενικά αίθριος είναι ο καιρός και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία τοπικά στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 βαθμούς. Στην Αττική αίθριος είναι ο καιρός. Οι άνεμοι πνεουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 24 έως 37 βαθμούς.

    Στην Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος είναι ο καιρός και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 23 έως 35 βαθμούς.

    Στη Μακεδονία και την Θράκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις που θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

    Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στέρεα και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται να είναι γενικά αίθριος και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 2 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

    Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στέρεα, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται να είναι γενικά αίθριος, και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια τοπικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

    Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη αίθριος προβλέπεται ο καιρός, με τους ανέμους να πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

    Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται να είναι γενικά αίθριος και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

    Πατήστε εδώ για την πρόγνωση του καιρού για αύριο Τρίτη

    Πατήστε εδώ για την πρόγνωση του καιρού από την Τετάρτη έως και το Σάββατο

    Σχετικοί σύνδεσμοι: ΕΜΥ, Αστεροσκοπείο Αθηνών, Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών

    Είδηση: 37626

    [05] Σήμερα η απόφαση της ΟΛΜΕ για την αποχή

    Τριτη, 15 06 2010 10:30

    Συνεδριάζει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ προκειμένου να καθορίσει στη στάση του, μετά την υπογραφή νέας υπουργικής απόφασης που ορίζει ότι οι εκπαιδευτικοί θα πληρωθούν άμεσα για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις και όχι σε δόσεις μέχρι το φθινόπωρο. Τα ποσά των αμοιβών των εκπαιδευτικών ωστόσο παραμένουν μειωμένα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. "Δεν θα υπάρξει σημαντική απόκλιση από τις προβλέψεις όσον αφορά στην ανάρτηση των βαθμολογίων" δήλωσε από την πλευρά του, ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σχετικές ειδήσεις: Υπουργική Απόφαση για την καταβολή αποζημιώσεων για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

    Είδηση: 37665

    [06] Μπανγκλαντές: 46 νεκροί από κατολισθήσεις

    Τριτη, 15 06 2010 09:38

    Τουλάχιστον 46 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί αγνοούνται από κατολισθήσεις που προκλήθηκαν μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν το νότιο ανατολικό τμήμα του Μπαγκλαντές.

    Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε ότι 19 νεκροί έχουν ανασυρθεί ενώ οι κατολισθήσεις έπληξαν δύο παραθαλάσσιες περιοχές.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, Ζαχιρούλ Χόκ, μία κατολίσθηση καταπλάκωσε ένα σπίτι με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τα τέσσερα μέλη της οικογένειας.

    Ομάδες διάσωσης συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό επιζώντων.

    Πηγή: Associated Press Είδηση: 37661

    [07] To ευρώ επιδεινώνει τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης

    Τριτη, 15 06 2010 09:51

    To 62% των Γάλλων πιστεύει ότι το ευρώ επιδεινώνει τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και το 78% δεν θεωρεί ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Publicis Consultants και TNS Sofres για λογαριασμό της Europe 1 και της Le Monde. Το 76% των εργατών και το 85% των υπαλλήλων πιστεύουν ότι το ευρώ είναι ένας από τους παράγοντες που επιδεινώνουν την κρίση. Τα ποσοστά είναι μεγάλα για τους υποστηρικτές του Εθνικού Μετώπου (77%) αλλά και της Αριστεράς (64%) και μικρότερα ανάμεσα στους Πράσινους (52%).

    Έντονη ανησυχία

    Οι υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος UMP είναι πιο συγκρατημένοιι: 49% πιστεύουν ότι το ευρώ εντείνει την κρίση και 45% ότι τους προστατεύει.

    Την ίδια άποψη έχει και το 48% των ερωτηθέντων που διαθέτουν πτυχία ανωτάτων σχολών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

    Επίσης, το 86% των Γάλλων δεν πιστεύουν ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση στον τομέα της ανεργίας, αλλά ούτε ότι θα μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα.

    Οι Γάλλοι εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους και για τρεις άλλους τομείς: τις συντάξεις, την αγοραστική δυνατότητα και το επίπεδο των τιμών.

    Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10 Ιουνίου σε δείγμα 1.000 ατόμων μεγαλύτερων των 18 ετών.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 37663

    [08] Μεξικό: Αιματηρές συγκρούσεις με 17 νεκρούς σε φυλακή

    Τριτη, 15 06 2010 08:41

    Δέκα επτά νεκροί κρατούμενοι και δυο αστυνομικοί τραυματίες είναι ο απολογισμός αιματηρών συγκρούσεων που ξέσπασαν σε φυλακή της πολιτείας Σιναλόα του Μεξικού. Μέχρι στιγμής, δεν έχει καταστεί σαφές αν οι συγκρούσεις ξέσπασαν μετά από κάποια εξέγερση, από συμπλοκές μεταξύ αντίπαλων ομάδων φυλακισμένων ή από κάποια επίθεση κατά των φρουρών. Η Σιναλόα βρίσκεται στο βορειοανατολικό Μεξικό και θεωρείται μία από τις πλέον επικίνδυνες πολιτείες της χώρας λόγω της δράσης ένοπλων συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά.

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 37657


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 15 June 2010 - 8:56:10 UTC