Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-06-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο υπουργικό η μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού
  • [02] Ομιλία Σαμαρά στο Συνέδριο Οικουμενικού Ελληνισμού
  • [03] Ισπανία: Τραγωδία στις ράγες
  • [04] Κανονικά από τα μεσάνυχτα τα δρομολόγια των πλοίων στον Πειραιά
  • [05] Συναντήσεις Παπανδρέου με Ερντογάν - Γκιουλ στην Κωνσταντινούπολη
  • [06] Στάσεις εργασίας σε τρένα - προαστιακό

    [01] Στο υπουργικό η μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού

    Πεμπτη, 24 06 2010 08:25

    H μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού θα συζητηθεί το μεσημέρι στο υπουργικό συμβούλιο. ''Οι προωθούμενες αλλαγές είναι απαραίτητες, για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά του ασφαλιστικού συστήματος μακροπρόθεσμα, καθώς με το σημερινό σύστημα η δαπάνη για συντάξεις το 2060 θα έφτανε το 24%'', τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι το νομοσχέδιο να κατατεθεί και να συζητηθεί πριν το κλείσιμο της ολομέλειας. ''Η κυβέρνηση λαμβάνει όλα εκείνα τα μέτρα, με σκοπό την προστασία των νεοεισερχόμενων στην εργασία αλλά και των εργαζομένων άνω των 55 ετών και στο πλαίσιο αυτό συζητά ο,τιδήποτε βελτιώνει τις θέσεις μας'', υπογράμμισε από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

    ΓΣΕΕ: "Δεν υπάρχει περιθώριο για συζήτηση"

    Την ίδια στιγμή, πρόσκληση προς τους κοινωνικούς εταίρους να συμφωνήσουν σε μια κοινή θέση για το θέμα των αλλαγών του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας απηύθυνε ο υπουργός Εργασίας, ζητώντας από εργοδότες και εργαζόμενους να συμφωνήσουν έως την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό ή έστω έως τη συζήτησή του στην διαρκή επιτροπή της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα.

    "Δεν υπάρχει περιθώριο για συζήτηση. Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο λειτουργεί άριστα τα τελευταία 20 χρόνια και γι αυτό η Συνομοσπονδία τάσσεται κατά κάθε επιχειρούμενης αλλαγής'' ανέφερε η ΓΣΕΕ.

    ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, έχουν κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία για τις 29 Ιουνίου ενάντια στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για ασφαλιστικό και εργασιακά.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σχετικές ειδήσεις: Ασφαλιστικό: Αλλαγές στο νομοσχέδιο

    Είδηση: 37921

    [02] Ομιλία Σαμαρά στο Συνέδριο Οικουμενικού Ελληνισμού

    Πεμπτη, 24 06 2010 09:16

    Ξεκινούν την Παρασκευή, οι εργασίες του 8ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ. Ο Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου Δημήτρης Αβραμόπουλος το χαρακτήρισε ιστορικής σημασίας, καθώς, όπως είπε, η επόμενη μέρα θα βρει τη ΝΔ με ξεκάθαρη ιδεολογία, μακριά από τις παθογένειες του παρελθόντος, που απομάκρυναν ακόμη και παραδοσιακούς ψηφοφόρους. Σήμερα, ο Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει στο Συνέδριο Οικουμενικού Ελληνισμού που οργανώνει η ΝΔ. Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της ΝΔ θα έχει συνάντηση με τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Πιέρ Λελούς.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 37923

    [03] Ισπανία: Τραγωδία στις ράγες

    Πεμπτη, 24 06 2010 10:34

    Ανείπωτη τραγωδία με θύματα 12 νέους σημειώθηκε στην Ισπανία, όταν υπερταχεία τους χτύπησε ενώ περνούσαν τις γραμμές του τρένου, κοντά στη Βαρκελώνη. Οι άτυχοι νέοι βρήκαν ακαριαίο θάνατο όταν αποφάσισαν να διασχίσουν τις γραμμές του τρένου που συνδέουν τη Βαρκελώνη με το Αλικάντε, αντί να χρησιμοποιήσουν την υπόγεια διάβαση. Λίγα λεπτά νεωρίτερα είχαν κατέβει από ένα άλλο τρένο και κατευθύνονταν στην παραλία για να πάρουν μέρος σε τοπικό φεστιβάλ.

    Τρεις τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση

    Το δυστύχημα συνέβη στις 23.26 το βράδυ της Τετάρτης.

    Η Υπερταχεία Αλαρίς προερχόμενη από το Αλικάντε παρέσυρε τους νέους την ώρα που προσπαθούσαν να περάσουν τις γραμμές του τρένου.

    Πέρα από τους 17 νέους που βρήκαν ακαριαίο θάνατο υπάρχουν ακόμα άλλοι 14 τραυματίες, οι τρεις εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, δυο γυναίκες 25 και 18 ετών και ένας νεαρός 18 ετών.

    Η ταυτότητα των θυμάτων δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί ωστόσο τοπικοί άρχοντες αναφέρουν ότι πολλά από τα θύματα είναι νέοι από τη Λατινική Αμερική.

    Αυτόπτες μάρτυρες, αναφέρουν ότι στο σημείο δεν υπήρχαν φώτα και ότι κανείς δεν τους ενημέρωσε ότι επρόκειτο να περάσει ένα τρένο.

    Πηγή: El Mundo - ΑΠΕ -ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Mueren 12 personas y 14 resultan heridas arrolladas por un tren en Castelldefels

    Είδηση: 37924

    [04] Κανονικά από τα μεσάνυχτα τα δρομολόγια των πλοίων στον Πειραιά

    Πεμπτη, 24 06 2010 10:48

    Ομαλοποιείται η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά καθώς από τα μεσάνυχτα πραγματοποιούνται τα πρώτα δρομολόγια. Ωστόσο, επεισόδια σημειώθηκαν την Τετάρτη, όταν συνδικαλιστές των σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ που βρίσκονταν στους καταπέλτες των πλοίων δεν επέτρεπαν την είσοδο των επιβατών, αν και η απεργία είχε κριθεί παράνομη από το Πρωτοδικείο Πειραιά.

    Αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΚΚΕ για την ταλαιπωρία των επιβατών

    Ευθύνες στις ακτοπλοϊκές εταιρείες για την ταλαιπωρία των επιβατών επέρριψε η ΓΓ του ΚΚΕ, καθώς όπως είπε, διαβεβαίωναν ότι τα πλοία θα ξεκινήσουν, ενώ ήταν γνωστή και η απεργία και η απόφαση των ναυτεργατών.

    "Το ΚΚΕ έχει ξεπεράσει κάθε όριο και η αντιφατική στάση του δεν είναι προς όφελος του ελληνικού λαού" σχολίασε η κυβέρνηση.

    Οι αποσπασματικές και δίχως προετοιμασία κινήσεις της κυβέρνησης και το επιπόλαιο και γεμάτο στρεβλώσεις προτεινόμενο σχέδιο νόμου για το καμποτάζ οδήγησαν στην απεργία στο λιμάνι του Πειραιά, ανέφερε από την πλευρά της η ΝΔ.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 37925

    [05] Συναντήσεις Παπανδρέου με Ερντογάν - Γκιουλ στην Κωνσταντινούπολη

    Πεμπτη, 24 06 2010 08:45

    Μήνυμα Παπανδρέου προς την τουρκική ηγεσία, από το βήμα της Συνόδου Διαβαλκανικής Συνεργασίας, στην Κωνσταντινούπολη. Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι βασική προϋπόθεση στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, είναι η επίλυση ζητημάτων όπως το κράτος Δικαίου, η διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα. Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν και τον πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ, με τους οποίους συζήτησαν το Κυπριακό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία.

    Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε την πρωτοβουλία της Ελλάδας για την ένταξη των δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε. το 2014.

    Για το Κυπριακό, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη η Τουρκία να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και να επιδείξει ευθύνη αν θέλει να συμβάλλει στην επίλυση του.

    Κατά τη συνάντηση του, στο Φανάρι, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο 'Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα μας θα ξεπεράσει την κρίση.

    Ο κος Βαρθολομαίος υποδεχόμενος το Γιώργο Παπανδρέου δήλωσε πως η πρόσφατη συνάντηση των Πρωθυπουργών Ελλάδας - Τουρκίας, στην Αθήνα, ήδη αποδίδει καρπούς και αισιόδοξα μηνύματα.

    Παράλληλα καλωσόρισε την πρόσφατη απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την απόδοση του ορφανοτροφείου της Πριγκήπου στο Πατριαρχείο καθώς και την απόφαση της Άγκυρας να επιτρέψει λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, τον 15Αυγουστο.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 37922

    [06] Στάσεις εργασίας σε τρένα - προαστιακό

    Πεμπτη, 24 06 2010 11:37

    Μετ' εμποδίων θα λειτουργήσουν και σήμερα τα τρένα και ο προαστιακός λόγω των δίωρων στάσεων εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ 7-9 το πρωί, 3-5 το απόγευμα και 10-12 το βράδυ. Στο μεταξύ, συνταξιούχοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το υπ. υγείας και έχουν ζητήσει συνάντηση με την υπουργό Μαριλιζα Ξενογιαννακοπουλου με αιτήματα την παροχή δωρεάν δημόσιας υγείας. Συγκέντρωση έξω από το υπ. Οικονομικών στο Σύνταγμα, πραγματοποιούν οι πρώην απολυμένοι της ΟΑ ζητώντας την πλήρη τακτοποίηση των ίδιων και των συναδέλφων τους.

    Συγκεντρώσεις έξω από τα υπ. Οικονομικών - Υγείας

    Όπως υποστηρίζουν έχουν περάσει οκτώ μήνες από τότε που είχαν λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα τους δοθούν οι αποζημιώσεις καθώς και ότι θα γίνουν μετατάξεις σε άλλους φορείς του δημοσίου.

    Τέλος τονίζουν πως αν και τώρα δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις στα αεροδρόμια.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 37926


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 24 June 2010 - 8:55:58 UTC