Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-08-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι ανασφαλείς κινδυνεύουν περισσότερο από έμφραγμα ή εγκεφαλικό
  • [02] Βακτήριο ανθεκτικό σχεδόν σε όλα τα αντιβιοτικά

    [01] Οι ανασφαλείς κινδυνεύουν περισσότερο από έμφραγμα ή εγκεφαλικό

    Παρασκευη, 13 08 2010 11:23

    Υγεια

    Οι ανασφαλείς άνθρωποι που φοβούνται την απόρριψη από τους άλλους, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθουν έμφραγμα, εγκεφαλικό και γενικότερα να εμφανίσουν καρδιοαγγειακά προβλήματα, σύμφωνα με νέα καναδική επιστημονική έρευνα.

    Ερευνητές του πανεπιστημίου «Ακάντια» της Νόβα Σκότια, σε έρευνα που παρουσίασαν στο περιοδικό "Health Psychology" του Αμερικανικού Ψυχολογικού Συλλόγου, αναφέρουν ότι ανέλυσαν τις περιπτώσεις 5, 645 ατόμων από18 έως 60 ετών, συνδέοντας τις χρόνιες παθήσεις τους με το βαθμό ανασφάλειας και φοβίας τους.

    Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσοι αισθάνονται ψυχική ασφάλεια (νιώθουν άνετα με τους γύρω τους και δεν διστάζουν να τους πλησιάσουν), έχουν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιαγγειακά προβλήματα. Αντίθετα, όσοι είναι ανασφαλείς (έχουν φοβίες και αμφιβολίες για τους άλλους, αποφεύγουν να τους πλησιάσουν και να τους "ανοιχτούν"), αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο για έμφραγμα, εγκεφαλικό, καθώς επίσης για αρθρίτιδα, πονοκεφάλους και άλλους χρόνιους πόνους.

    Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι ανασφαλείς άνθρωποι είναι πιο αγχωμένοι και αυτό τους οδηγεί συχνά να καπνίζουν και να πίνουν περισσότερο, με συνέπεια να προσθέτουν νέους παράγοντες κινδύνου για την υγεία τους. Επίσης, οι ανασφαλείς άνθρωποι αποφεύγουν περισσότερο τις επισκέψεις σε γιατρούς, δίνουν λιγότερη σημασία στις συμβουλές τους και, γενικότερα, αλλάζουν πιο δύσκολα το στιλ ζωής τους.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 39403

    [02] Βακτήριο ανθεκτικό σχεδόν σε όλα τα αντιβιοτικά

    Πεμπτη, 12 08 2010 12:35

    Υγεια

    Ένα βακτήριο που είναι ανθεκτικό σχεδόν σε όλα τα αντιβιοτικά εντοπίστηκε σε βρετανικά νοσοκομεία, αφού μεταφέρθηκε από τη νότια Ασία από ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει εκεί για ιατρικό τουρισμό, αναφέρει μία ιατρική μελέτη στην οποία εκφράζονται φόβοι για παγκόσμια μετάδοση του.

    Το εντεροβακτήριο, παράγωγο ενός ένζυμου τύπου NDM-1 (New Delhi metallo-beta-lactamase), εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 2009 από τον Τίμοθι Ουόλς του πανεπιστημίου του Κάρντιφ σε ένα σουηδό ασθενή, ο οποίος είχε νοσηλευθεί σε νοσοκομείο της Ινδίας.

    Σύμφωνα όμως με έρευνα που δημοσιεύεται στη βρετανική ιατρική επιθεώρηση "The Lancet Infectious Diseases", οι ερευνητές το εντόπισαν από τότε σε 37 ασθενείς στη Βρετανία, κάποιοι από τους οποίους είχαν ταξιδέψει στην Ινδία ή το Πακιστάν για να υποβληθούν σε επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής.

    "Το NDM-1 είναι πολύ πιθανό να μετατραπεί σε παγκόσμιο πρόβλημα δημόσιας υγείας γι' αυτό μία συντονισμένη παρακολούθηση είναι απαραίτητη", προειδοποιούν οι συγγραφείς της μελέτης υπογραμμίζοντας ότι "η Ινδία προσφέρει επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς και είναι πιθανό το NDM-1 να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο".

    Το NDM-1 είναι ανθεκτικό σχεδόν σε όλους τους τύπους των αντιβιοτικών. "Αυτού του είδους το βακτήριο καταργεί τα αντιβιοτικά. Μόνο δύο μπορούν να το αντιμετωπίσουν και το ένα από αυτά δεν είναι αρκετά αποτελεσματικό. Δεν θα υπάρξουν νέοι τύποι αντιβιοτικών διαθέσιμοι για τα επόμενα δέκα χρόνια. Αν επιτρέψουμε σε αυτές τις μολύνσεις να εξαπλωθούν χωρίς την κατάλληλη θεραπεία, σίγουρα θα υπάρξουν θάνατοι", υπογραμμίζει ο Ουόλς σε συνέντευξή του στο BBC.

    Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 44 κρούσματα του βακτηρίου NDM-1 στο κρατίδιο Ταμίλ Νάντου στη νότια Ινδία, 26 στο κρατίδιο Χαριάνα, καθώς και σε άλλες περιοχές της Ινδίας, του Μπαγκλαντές και του Πακιστάν.

    Στο άρθρο στο περιοδικό "The Lancet" αναφέρεται ότι το βακτήριο έχει εντοπιστεί στις ΗΠΑ, την Ολλανδία, την Αυστραλία και τον Καναδά σε ασθενείς που είχαν νοσηλευθεί στην Ινδία.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 39378


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 13 August 2010 - 21:32:56 UTC