Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-09-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το «διαστημόπλοιο» των U2 απογειώθηκε στον αττικό ουρανό
  • [02] Νέοι ανταγωνιστές του iPad της Apple από Samsung και Toshiba

    [01] Το «διαστημόπλοιο» των U2 απογειώθηκε στον αττικό ουρανό

    Σαββατο, 04 09 2010 00:07

    To «διαστημόπλοιο» των U2 προσγειώθηκε στην Αθήνα. Με πρωταγωνιστές τον αεικίνητο Μπόνο και το φαντασμαγορικό σκηνικό της περιοδείας τους «360 μοίρες», οι Ιρλανδοί ξεσήκωσαν το κοινό της Αθήνας στην πρώτη τους εμφάνιση στην πόλη.

    Από νωρίς το απόγευμα οι φαν είχαν συγκεντρωθεί έξω από το στάδιο, περιμένοντας να ανοίξουν οι πύλες για να περάσουν πρώτοι και να πάρουν θέση κοντά στη σκηνή. Ήταν, δε, εκεί όλες οι ηλικίες. Και εκείνοι, που είχαν μεγαλώσει με το «Sunday, Bloody Sunday», και οι άλλοι που τους «συνάντησαν» στον δρόμο με το Vertigo.

    Η Αθήνα επεφύλαξε στους U2 αποθεωτική υποδοχή κι εκείνοι ανταποκρίθηκαν. Στην πρώτη τους εμφάνιση στην Αθήνα (είχαν παίξει στη Θεσσαλονίκη το 1997), ήρθαν με το πιο εντυπωσιακό σόου της ιστορίας τους. Την περίφημη κυκλική σκηνή με την πασαρέλα - δακτυλίδι γύρω και την κυλινδρική οθόνη, που το κοινό παρακολουθούσε να απλώνεται, να αλλάζει χρώματα και εικόνες.

    Ο Μπόνο και η παρέα του, πάνω σε δυο κινητές γέφυρες, διήνυσαν αποστάσεις, μεταδίδοντας πάθος και ένταση στους θεατές της αρένας και των κερκίδων.

    «Get On Your Boots» και «Mysterious Ways», «Where The Streets Have No Name», «With Or Without you», παλιές και νεότερες επιτυχίες του συγκροτήματος, αγαπημένες και του ελληνικού κοινού, πλημμύρισαν το ΟΑΚΑ, με τους θεατές να «ταξιδεύουν» πίσω στο χρόνο.

    Τελικά, οι Ιρλανδοί παρουσίασαν και στην Αθήνα ένα σόου, που βασίστηκε όχι μόνο στο ροκ και τη μουσική τους, αλλά και στην τεχνολογία. Γι αυτό χειροκροτήθηκαν από το κοινό ως τη στιγμή, που άναψαν τα φώτα.

    Τη Δευτέρα, το συγκρότημα θα εμφανισθεί στην Κωνσταντινούπολη.

    AΠΕ Είδηση: 40498

    [02] Νέοι ανταγωνιστές του iPad της Apple από Samsung και Toshiba

    Παρασκευη, 03 09 2010 23:24

    Ο ανταγωνισμός για το ήδη εμπορικά πετυχημένο iPad της αμερικανικής Apple εντείνεται διαρκώς, καθώς η κορεατική Samsung και η ιαπωνική Toshiba αποκάλυψαν τους δικούς τους φορητούς υπολογιστές-ταμπλέτες (tablet PCs ή απλώς tablets).

    H Samsung, σύμφωνα με τα πρακτορεία Γαλλικό και Ρόιτερ, παρουσίασε -σε διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών στο Βερολίνο- το Galaxy Tab, που διαθέτει οθόνη αφής επτά ιντσών (16,8 εκατοστών), μικρότερη από την οθόνη 9,7 ιντσών του iPad, ενώ "τρέχει" το λειτουργικό σύστημα Android 2.2 της Google.

    Το Galaxy Tab ζυγίζει 380 γραμμάρια (περίπου το μισό σε σχέση με το iPad) και θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στα μέσα Σεπτεμβρίου, σε τιμή που προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί.

    Από την πλευρά της, η Toshiba -στην ίδια έκθεση της Γερμανίας- παρουσίασε το Folio 100, που έχει οθόνη 10,1 ιντσών (ελαφρώς μεγαλύτερη από το iPad) και "τρέχει" επίσης το Android (το iPad χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα MAC iOS της ίδιας της Apple). To Folio θα βρίσκεται στα ευρωπαϊκά καταστήματα στο τέταρτο τρίμηνο του 2010 και, σύμφωνα με πληροφορίες θα πωλείται 399 ευρώ.

    Εξάλλου, η κορεατική LG Electronics έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα κυκλοφορήσει το δικό της tablet PC με Android μέχρι φέτος το Δεκέμβριο. Ακόμα η Microsoft φημολογείται ότι ετοιμάζεται να αποκαλύψει το Courier, ενώ η Hewlett-Packard "ποντάρει" στο δικό της Slate. Στην κατηγορία των αντι-iPad συσκευών ανήκει επίσης το Stealth της Dell.

    Τα tablets έχουν δημιουργήσει μια νέα κατηγορία συσκευών, καθώς είναι μικρότερα σε μέγεθος και μνήμη σε σχέση με τους επιτραπέζιους και φορητούς (notebooks ή netbooks) υπολογιστές, αλλά είναι μεγαλύτερα σε σχέση με τα "έξυπνα" κινητά τηλέφωνα, προσφέροντας μέσω οθόνης αφής στον χρήστη δυνατότητες βίντεο, μουσικής, παιγνιδιών, ηλεκτρονικών βιβλίων, σύνδεσης στο Διαδίκτυο κ.α.

    AΠΕ Είδηση: 40495


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 11 September 2010 - 21:37:25 UTC