Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-10-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε καλό κλίμα η συνάντηση Παπανδρέου -Γκρούεφσκι
  • [02] Ομιλία Αλ. Παπαρήγα σε εκδήλωση κομματικών οργανώσεων του ΚΚΕ
  • [03] Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του Θανάση Βέγγου
  • [04] Εκλογικό επίδομα στους εργαζόμενους στα σώματα αφαλείας
  • [05] Βραζιλία: Καλπάζει προς την προεδρία η Ντ. Ρούσεφ
  • [06] «Έφυγε» ο κορυφαίος αρχαιολόγος Γιάννης Σακελλαράκης
  • [07] Ο πιο γρήγορος υπερ-υπολογιστής του κόσμου είναι κινεζικός
  • [08] Αϊτή: Συνολικά 330 είναι τα θύματα της επιδημίας της χολέρας
  • [09] Βολές κατά του μνημονίου από τον Α. Τσίπρα στην Καβάλα

    [01] Σε καλό κλίμα η συνάντηση Παπανδρέου -Γκρούεφσκι

    Παρασκευη, 29 10 2010 20:40

    Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τον Σκοπιανό ομόλογό του κατόπιν αιτήματος του κ. Γκρούεφσκι στις Βρυξέλλες. Και οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις διμερείς σχέσεις, αλλά και για τις προοπτικές των διαπραγματεύσεων για το ζήτημα της ονομασίας που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των ΗΕ. O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής υπογράμμισε ότι μια κοινά αποδεκτή λύση είναι απαραίτητη για την ενίσχυση της σταθερότητας στην περιοχή, η οποία θα ανοίξει το δρόμο της ΠΓΔΜ προς τους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

    Γεύμα διάρκειας περίπου μιάμισης ώρας είχαν το απόγευμα της Παρασκευής στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι. Η συνάντηση ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ και ο Έλληνας πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε, στο πλαίσιο της πολιτικής που έχει εγκαινιάσει η Αθήνα για απευθείας επαφές στο ανώτατο επίπεδο.

    Όπως έγινε γνωστό και οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την προσήλωσή τους στη διαδικασία υπό τον κ. Νίμιτς.

    Μετά τη συνάντηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες έκαναν ανασκόπηση της μέχρι σήμερα πορείας στο ζήτημα της ονομασίας, χωρίς ωστόσο να μπουν στην ουσία των διαπραγματεύσεων. Από την πλευρά μας, όπως είπε ο κ. Πεταλωτής, υπάρχει σαφής βούληση για πρόοδο και πιστεύουμε ότι οι απευθείας επαφές μπορούν να δημιουργήσουν καλύτερο κλίμα, που θα έχει θετική επίδραση και στη διαπραγματευτική διαδικασία.

    Άλλωστε, πρόσθεσε, με τον τρόπο αυτό οι δύο πλευρές ενισχύουν την εμπιστοσύνη μεταξύ τους, στο επίπεδο των δύο πρωθυπουργών, ως αναγκαία προϋπόθεση για την επίτευξη λύσης.

    Μια κοινά αποδεκτή λύση είναι απαραίτητη για την ενίσχυση της σταθερότητας στην περιοχή μας, ενώ θα ανοίξει το δρόμο της ΠΓΔΜ προς τους ευρωατλαντικούς θεσμούς. Η Ελλάδα επιθυμεί να δει ταχεία πρόοδο τόσο στη διαπραγμάτευση του ζητήματος της ονομασίας, όσο και στην ευρωατλαντική πορεία της ΠΓΔΜ. Αυτό, άλλωστε, επανέλαβε και ο Έλληνας πρωθυπουργός στη συνάντηση, σημειώνοντας ότι η χώρα μας θα είναι ο πιο αποτελεσματικός σύμμαχος της ΠΓΔΜ στην ενταξιακή διαδικασία, σημείωσε ο κ. Πεταλωτής.

    Όπως ανέφερε ο κ. Πεταλωτής, στη συνάντηση συζητήθηκαν ακόμα οι εξελίξεις στο πλαίσιο της ΕΕ, η ευρωπαϊκή απάντηση στην οικονομική κρίση, αλλά και οι εξελίξεις στην περιοχή μας. Όπως δε είπε ο πρωθυπουργός, επιθυμία της χώρας μας είναι η βελτίωση των διμερών σχέσεων και ο καλύτερος τρόπος είναι η εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

    Δήλωση Αντ. Μιλόσοσκι για την συνάντηση Παπανδρέου- Γκρούεφσκι

    «Εποικοδομητική» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, τη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου και της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.

    «Θεωρώ ότι οι σημερινές συνομιλίες μπορούν να χαρακτηρισθούν ως θετικές. Θα χρειαστούν ακόμη πολλές συναντήσεις και θα χρειαστεί συνέχιση του ελληνο-μακεδονικού διαλόγου για να μπορεί κάθε επόμενη συνάντηση στο μέλλον να αποτελέσει ευκαιρία για την υπέρβαση συγκεκριμένων διαφορών οι οποίες υφίστανται μεταξύ των ελληνικών και μακεδονικών θέσεων», ανέφερε ακόμη ο κ. Μιλόσοσκι.

    «Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει πολιτική βούληση τόσο από τον Μακεδόνα όσο και από τον Έλληνα πρωθυπουργό για σοβαρή προσέγγιση του ζητήματος, με στόχο την επίτευξη συγκεκριμένης προόδου η οποία θα μπορούσε να σημαίνει την επίλυση του διμερούς αυτού προβλήματος»,κατέληξε ο κ. Μιλόσοσκι ο οποίος συνοδεύει τον κ. Γκρούεφσκι στην επίσκεψή του στις Βρυξέλλες.

    Είδηση: 44949

    [02] Ομιλία Αλ. Παπαρήγα σε εκδήλωση κομματικών οργανώσεων του ΚΚΕ

    Παρασκευη, 29 10 2010 22:03

    «Ο πρωθυπουργός διαμόρφωσε την βασική τακτική της κυβέρνησης και αυτή εμείς βάζουμε στο επίκεντρο της προσοχής μας, λίγες μέρες πριν τις εκλογές», δήλωσε την Πέμπτη το βράδυ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα μιλώντας σε εκδήλωση κομματικών οργανώσεων από τον χώρο της Πρόνοιας. Η κ. Παπαρήγα είπε ότι ο πρωθυπουργός λέει ότι «αν ο λαός στις εκλογές δεν ψηφίσει τους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ στις περιφέρειες και στους δήμους, ή έστω τους μαϊμού συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ, τότε πάμε σε πορεία αποσταθεροποίησης, θα αποσταθεροποιηθεί η ζωή στην Ελλάδα και οδηγούμαστε σε χρεοκοπία. Πρόκειται για πλαστό τρομοκρατικό δίλημμα» είπε η κ. Παπαρήγα.

    Η Γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ακόμη ότι η θέση αυτή του πρωθυπουργού δείχνει το εξής:

    «Ότι αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός θεωρεί, όταν ο λαός αρνείται να σκύψει το κεφάλι, όταν αποφασίζει να διεκδικήσει δουλειά, μεροκάματο, μέτρα προστασίας για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, Υγεία, Παιδεία δωρεάν. Όταν αποφασίζει να βάλει φρένο στον κατήφορο που βρισκόμαστε και να διεκδικήσει άρση των αδικιών και να ζήσει καλύτερα».

    Εμείς, είπε η κ. Παπαρήγα αναφερόμενη στη στάση του ΚΚΕ, «δεν θα διστάσουμε να πούμε πως θέλουμε να αποσταθεροποιήσουμε τη βάρβαρη ταξική συντηρητική πολιτική. Αυτή που είχαμε πριν, που έχουμε τώρα με το μνημόνιο και αυτή που έχουμε μπροστά μας. Όταν ο λαός βγαίνει στο προσκήνιο και διεκδικεί τα δικαιώματά είναι παράγοντας θετικός, παράγοντας σταθερότητας».

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 44951

    [03] Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του Θανάση Βέγγου

    Παρασκευη, 29 10 2010 20:21

    Βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του Θανάση Βέγγου. Μάλιστα σήμερα με απόφαση των γιατρών ο δημοφιλής ηθοποιός βγήκε από την μονάδα αυξημένης φροντίδας, που νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες, ύστερα από πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο αναπνευστικό.

    Οι θεράποντες γιατροί πήραν την συγκεκριμένη απόφαση μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο Θανάσης Βέγγος. Πλέον ο δημοφιλής ηθοποιός νοσηλεύεται σε θάλαμο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, ενώ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ληφθεί απόφαση, για το πότε ακριβώς θα πάρει εξιτήριο. Με το καλό.

    AΠΕ

    Είδηση: 44946

    [04] Εκλογικό επίδομα στους εργαζόμενους στα σώματα αφαλείας

    Παρασκευη, 29 10 2010 19:37

    Εκλογικό επίδομα 700 ευρώ θα πάρει κάθε εργαζόμενος σε όλα τα σώματα ασφαλείας. Αυτό αποφάσισαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Μειωμένο κατά 20 έως 25% θα είναι το εκλογικό επίδομα που θα λάβουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και τα άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται στη διαδικασία των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.

    Σύμφωνα με τα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών συνολικά η δαπάνη των εκλογών θα είναι κατά 28% χαμηλότερη από το 2009, ενώ υπενθυμίζεται ότι κατά περίπου 30% έχει μειωθεί και ο αριθμός των δικαιούχων του εκλογικού επιδόματος.

    Με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, εκλογικό επίδομα 700 ευρώ θα πάρουν όλοι οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας και το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου.

    Εν τω μεταξύ, έλεγχο στο δήμο Αθηναίων θα πραγματοποιήσουν οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης μετά από εντολή του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, με αφορμή δημοσίευμα που κάνει λόγο για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους αλλοδαπών που δηλώνουν ανύπαρκτη διεύθυνση κατοικίας.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 44944

    [05] Βραζιλία: Καλπάζει προς την προεδρία η Ντ. Ρούσεφ

    Παρασκευη, 29 10 2010 22:34

    Διευρύνει τη διαφορά από τον αντίπαλό της, η υποψήφια του κυβερνώντος κόμματος για την προεδρία στη Βραζιλία, Ντίλμα Ρούσεφ, δύο μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των επαναληπτικών εκλογών. Αδιευκρίνιστες πάντως είναι οι προθέσεις των πρασίνων, που είχαν λάβει διψήφια ποσοστά στον πρώτο γύρο.

    Όλα δείχνουν πως η κεντροαριστερή Ντίλμα Ρουσέφ θα είναι η επόμενη πρόεδρος της Βραζιλίας. Δεκαπέντε μονάδες προηγείται έναντι του Σοσιαλδημοκράτη Ζοζέ Σέρα.

    Οι δύο υποψήφιοι προετοιμάζονται για την τελευταία τηλεοπτική τους αναμέτρηση πριν από το δεύτερο γύρο των εκλογών στις 31 Οκτωβρίου, η οποία ωστόσο εκτιμάται πως δεν θα επηρεάσει το αποτέλεσμα.

    Το κύριο ερώτημα είναι που θα στραφούν οι 20 εκατομμύρια ψηφοφόροι της Μαρίνα Σίλβα, και του κόμματος των Πρασίνων, που απέσπασε 19% στον πρώτο γύρο. Η Μαρίνα Σίλβα έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως δεν θα στηρίξει ανοιχτά κανέναν από τους δύο υποψήφιους.

    Επιπλέον, το ενδιαφέρον στρέφεται στην επομένη των εκλογών : Η Ρουσέφ, εκλεκτή του Λούλα ντα Σίλβα, καλείται να συνεχίσει την πολιτική του ιδιαίτερα δημοφιλούς απερχόμενου προέδρου, ο οποίος βοήθησε 20 εκατομμύρια ανθρώπους να βγουν από τη φτώχια και μετέτρεψε τη Βραζιλία σε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ

    Είδηση: 44953

    [06] «Έφυγε» ο κορυφαίος αρχαιολόγος Γιάννης Σακελλαράκης

    Παρασκευη, 29 10 2010 20:26

    Μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της αρχαιολογίας και γενικότερα του πνευματικού κόσμου της χώρας, ο Γιάννης Σακελλαράκης έφυγε χθες Πέμπτη από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών, αφήνοντας πίσω ένα εξαίρετο έργο. Ο Γιάννης Σακελλαράκης κηδεύτηκε ήδη, ανήμερα του θανάτου του, στην Αθήνα.

    Αν και μη Κρητικός στην καταγωγή, είχε συνδέσει την επιστημονική του και όχι μόνο ζωή με τις ανασκαφές στην Κρήτη ενώ υπήρξε και διευθυντής του αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.

    Ο Γιάννης Σακελλαράκης υπήρξε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης και μέλος της ελληνικής αρχαιολογικής υπηρεσίας από το 1963. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1936. Πήρε πτυχίο από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε σε πολλά μέρη της Ελλάδας, στην Κρήτη, στο Μουσείο Ηρακλείου, αρχικά ως επιμελητής (1963-1968) κι αργότερα ως διευθυντής του (1980-1987) και στην Αθήνα ως επιμελητής και έφορος των Προϊστορικών Συλλόγων (1970-1980) και υποδιευθυντής (1987-1994) του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

    Ανέσκαψε στις Αρχάνες, μαζί με τη σύζυγο του Έφη Σακελλαράκη, καθώς και στο Ιδαίο Άντρο και τελευταία στα Κύθηρα και ανακάλυψε την Ζώμινθο.

    Δίδαξε στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Αμβούργου και Χαϊδελβέργης και δημοσίευσε πολλά βιβλία και άρθρα, κυρίως για τους πρώιμους πολιτισμούς του Αιγαίου. Έδωσε πολλές δεκάδες διαλέξεις σ' όλο τον κόσμο και έλαβε μέρος σε πλήθος συνέδρια και συμπόσια. Υπήρξε μέλος πολλών ελληνικών και ξένων επιστημονικών σωματείων.

    Βραβεύθηκε μαζί με την Έφη Σακελλαράκη από την Ακαδημία Αθηνών και τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τον Ιανουάριο του 2004 τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το χρυσό σταυρό του Τάγματος της Τιμής.

    ΑΠΕ

    Είδηση: 44947

    [07] Ο πιο γρήγορος υπερ-υπολογιστής του κόσμου είναι κινεζικός

    Παρασκευη, 29 10 2010 20:06

    Η Κίνα ανήγγειλε ότι πλέον κατέχει την κορυφαία θέση στον κατάλογο με τους μεγαλύτερους και πιο γρήγορους υπολογιστές του κόσμου, χάρη στο νέο της υπερ-υπολογιστή Τιανχέ-1 Α «Γαλαξίας», ο οποίος μπορεί να κάνει περισσότερους από 2.500 χιλιάδες τρισεκατομμύρια υπολογισμούς ανά δευτερόλεπτο.

    Για να φτάσει αυτή την ασύλληπτη ταχύτητα, ο υπολογιστής- «τέρας» ενσωματώνει περισσότερους από 7.000 επεξεργαστές γραφικών της Nvidia και 14.000 επεξεργαστές της Intel, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο. Ο κινεζικός ισχυρισμός επιβεβαιώθηκε από τον διεθνή οργανισμό Top 500, που συντάσσει τη λίστα με τα 500 ισχυρότερα υπολογιστικά μηχανήματα του κόσμου.

    Ο κινεζικός υπολογιστής πήρε -και με διαφορά- τα σκήπτρα από τον αμερικανικό ΧΤ5 «Τζάγκουαρ» του Εθνικού Εργαστηρίου Όουκ Ριτζ του πανεπιστημίου του Τενεσί, ο οποίος έχει ισχύ μόνο 1,75 «πεταφλόπ» ανά δευτερόλεπτο (1 petaflop ισοδυναμεί με 1.000 τρισεκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο). Ο κινεζικός Τιανχέ 1 Α φτάνει τα 2,5 Pflops.

    Ο καθηγητής Τζακ Ντονγκάρα του πανεπιστημίου του Τενεσί, ένας από τους υπεύθυνους για τη λίστα Top 500 των κορυφαίων υπολογιστών, επιβεβαίωσε ότι ο κινεζικός ισχυρισμός είναι απολύτως σωστός. «Ήμουν στην Κίνα την προηγούμενη εβδομάδα και μίλησα με τους σχεδιαστές του (σ.σ. Τιανχέ), είδα το σύστημα και επαλήθευσα τα αποτελέσματά του», είπε και παραδέχτηκε ότι το κινεζικό σύστημα είναι κατά 47% ταχύτερο από το αμερικανικό.

    Η νέα λίστα Top 500 θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες και, όπως είπε ο Ντονγκάρα, είναι απίθανο μέχρι τότε κάποια άλλο μηχάνημα να απειλήσει την κινεζική κυριαρχία (αν και η Ιαπωνία ετοιμάζει πυρετωδώς ένα πανίσχυρο μηχάνημα, τον «Υπολογιστή Κ», με στόχο να πάρει αυτή το επίζηλο «στέμμα»). Το κινεζικό μηχάνημα, που βρίσκεται στο Εθνικό Κέντρο Υπερ-υπολογιστών της Κίνας στη πόλη Τιανζίν, στεγάζει τους χιλιάδες αμερικανικούς επεξεργαστές του σε περισσότερα από 100 ντουλάπια με μέγεθος ψυγείου και ζυγίζει συνολικά πάνω από 155 τόνους. Ήδη εκτελεί διάφορες δοκιμαστικές εργασίες υπολογισμού για λογαριασμό της τοπικής μετεωρολογικής υπηρεσίας και της εθνικής πετρελαϊκής εταιρίας.

    AΠΕ

    Είδηση: 44945

    [08] Αϊτή: Συνολικά 330 είναι τα θύματα της επιδημίας της χολέρας

    Παρασκευη, 29 10 2010 21:55

    Η επιδημία της χολέρας στην Αϊτή έχει στοιχίσει την ζωή 330 ανθρώπων, με 25 περισσότερους θανάτους από την Πέμπτη, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Υγείας της χώρας Γκαμπριέλ Τιμοτέ. Όπως είπε κατά την διάρκεια Συνέντευξης Τύπου ο κ. Τιμοτέ καταγράφηκαν 65 ακόμη εισαγωγές σε νοσοκομείο, με το σύνολο να φτάνει τις 4.714.

    Ο νεότερος απολογισμός δείχνει την αύξηση του αριθμού των θυμάτων καθώς και την επιβράδυνση του αριθμού των νέων εισαγωγών.

    «Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για τον έλεγχο της εξάπλωσης της επιδημίας μέσω της αύξησης της ευαισθητοποίησης και της επιδημιολογικής παρακολούθησης» δήλωσε ο Δρ Τιμοτέ.

    «Ζητήσαμε από τους διεθνείς εταίρους μας να βοηθήσουν το υπουργείο Υγείας να ενισχύσει την επιδημιολογική παρακολούθηση» πρόσθεσε, αναφέροντας ότι οι αρχές έχουν λάβει από τους εταίρους τους κλίνες και φάρμακα.

    Ερωτηθείς για την πρόοδο της έρευνας σχετικά με την προέλευση της επιδημίας, ο Δρ Τιμοτέ απάντησε ότι δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα προς το παρόν, αλλά ότι η μόλυνση του ποταμού Αρτιμπονίτε παραμένει η πιο επικρατέστερη.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ, ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Είδηση: 44950

    [09] Βολές κατά του μνημονίου από τον Α. Τσίπρα στην Καβάλα

    Παρασκευη, 29 10 2010 20:51

    Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Τσίπρας, ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην κεντρική, προεκλογική συγκέντρωση της «Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας» στην Καβάλα. Ο κ. Τσίπρας επέκρινε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι είναι βασισμένη στο μνημόνιο και πως αυτή έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα επιβίωσης στους πολίτες. Επίσης, άσκησε κριτική σχετικά με το δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός για τις εκλογές του Νοεμβρίου, πως θα πρέπει να στηριχθεί η πολιτική της κυβέρνησης διότι διαφορετικά οδηγείται η χώρα προς τα πίσω, λέγοντας ότι είναι ψευτοδίλλημα και πως οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν με κριτήριο τις επιπτώσεις που έχει στους Έλληνες «η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, του μνημονίου της χρεοκοπίας», όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Τέλος έκανε λόγο για 20% ανεργία, 4% ύφεση και 6% πληθωρισμό, ενώ επανέλαβε ότι οι πολίτες στις 7 Νοεμβρίου θα έχουν την δυνατότητα να διαμαρτυρηθούν γι` αυτό που βιώνουν στην καθημερινότητα τους και να εκφράσουν με ψήφο την οργή τους, γιατί άλλα τους υποσχέθηκε η κυβέρνηση πριν ένα χρόνο και άλλα έκανε. «Επί ένα χρόνο υπάρχει μία ανελέητη επίθεση σε δικαιώματα δεκαετιών» ανέφερε ο κ.Τσίπρας.

    Σύνταξη: Σάκης Ασβεστάς

    Είδηση: 44948


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 29 October 2010 - 20:58:49 UTC