Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-11-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: «Ψήφος αυξημένης ευθύνης»
  • [02] Α. Σαμαράς: «Ανάπηρος Καλλικράτης λόγω Μνημονίου»
  • [03] Πυρά κατά Γ. Δημαρά

    [01] Γ. Παπανδρέου: «Ψήφος αυξημένης ευθύνης»

    Δευτερα, 01 11 2010 21:45

    «Στις 7 Νοεμβρίου, με την ψήφο μας, στέλνουμε ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα, και μέσα και έξω από την Ελλάδα: Η Ελλάδα με σταθερό βήμα δημιουργεί το μέλλον της. Η σταθερή πορεία για την σωτηρία και την αναμόρφωση της πατρίδας μας, δεν ανακόπτεται, δεν αποσταθεροποιείται. Οι θυσίες δεν πάνε και δεν θα πάνε χαμένες», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη.

    Όπως τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρωθυπουργός:

    «Εσείς βέβαια, γνωρίζετε καλύτερα από όλους τα προβλήματα της περιοχής σας, αλλά και ποιες είναι και οι σωστότερες λύσεις. Εμείς, από τη μεριά μας, θα είμαστε δίπλα σας. Αυτή είναι και η φιλοσοφία του «Καλλικράτη». Πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί, τις μέρες που απομένουν, αγώνα για να επικρατήσουν όσοι πρεσβεύουν αυτή τη νέα φιλοσοφία για το κράτος, τη νέα φιλοσοφία για τη σχέση του κράτους με τον πολίτη. Τη φιλοσοφία της συνεργασίας και της εκχώρησης αρμοδιοτήτων στην Αυτοδιοίκηση, αλλά και της ενδυνάμωσης της τοπικής κοινωνίας, της συμμετοχής των πολιτών. Να κερδίσουμε, όχι εμείς, όχι η κυβέρνηση, όχι το ΠΑΣΟΚ, αλλά όλη η χώρα, αυτό το μεγάλο στοίχημα. Αυτός είναι και ο πρώτος λόγος, για τον οποίο αυτές οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είναι σαν τις προηγούμενες. Είναι η αρχή της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης που έγινε ποτέ, στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το κράτος. Είναι η μεγαλύτερη αποκέντρωση εξουσιών από πάνω προς τα κάτω, από την Κυβέρνηση, στους Δήμους, στις Περιφέρειες, στον ίδιο τον πολίτη. Μια ειρηνική επανάσταση, υπέρ του πολίτη. Γι' αυτό και είναι πιο αναγκαία από ποτέ η επιλογή προσώπων, που πιστεύουν σε αυτές τις αρχές, σε αυτή την πολιτική και που διαθέτουν και τα προσόντα, και το δυναμισμό, για να τις κάνουν πράξη».

    Συνεχίζοντας ο κ. Παπανδρέου δήλωσε: «Μια μεταρρύθμιση δεν ολοκληρώνεται όταν ψηφίζεται ως νόμος του Κράτους. Ολοκληρώνεται όταν εφαρμοστεί στην πράξη. Γι αυτό τα πρόσωπα που θα επιλέξει ο Ελληνικός λαός πρέπει να είναι εκείνα που την πιστεύουν. Που τη μετατρέπουν σε καθημερινή πρακτική και τρόπο διοίκησης για τη γειτονιά μας, το χωριό μας, την πόλη μας, την ευρύτερη περιοχή. Αυτός, η εφαρμογή του Καλλικράτη, είναι ο ένας λόγος, για τον οποίο ψηφίζουμε την Κυριακή. Όμως δεν είναι ο μόνος. Ο «Καλλικράτης» αποτελεί παράλληλα και έναν βασικό πυλώνα, στα πολλά κομμάτια ενός μεγαλύτερου παζλ, ενός ευρύτερου σχεδίου για την πατρίδα μας. Ενός σχεδίου που παρουσιάσαμε και στις εκλογές, προς ενός έτους, για να αλλάξει η Ελλάδα. Αυτό της οριστικής εξόδου της χώρας μας από την κρίση, με τη δημιουργία της Ελλάδας της ανάπτυξης, της δικαιοσύνης, της διαφάνειας και των ίσων ευκαιριών για όλους. Σήμερα, αυτή η πορεία βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της. Βρισκόμαστε σε μια συγκυρία δύσκολη, στη μέση μια πορείας. Είναι αλήθεια. Δεν είναι μια εύκολη περίοδος για κανέναν μας. Πάντα όμως για να διορθώσεις μια λανθασμένη πορεία χρειάζεται κόπος. Και σήμερα η Ελλάδα ολόκληρη γιατρεύει πληγές δεκαετιών. Και κυρίως γιατρεύει τις πληγές από τις εγκληματικές πολιτικές του πρόσφατου παρελθόντος, που παρ' ολίγο να βουλιάξουν ολόκληρη τη χώρα. Τη σπατάλη, την ατιμωρησία, την αυθαιρεσία στη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας, της περιουσίας του Ελληνικού λαού, των σκοτεινών διαδρομών. Γι' αυτό, εμείς μιλάμε για τον «Καλλικράτη» και για τα πρόσωπα που διεκδικούν την ψήφο μας και τα οποία εμείς υποστηρίζουμε. Είναι πρόσωπα καθαρά, μαχητές της διαφάνειας. Για να ξέρει ο κάθε Έλληνας, η κάθε Ελληνίδα, πού πηγαίνουν τα λεφτά τους και ότι αυτά πιάνουν τόπο για τις δικές του ανάγκες, τις ανάγκες της πόλης του, του χωριού του, της περιοχής του».

    Κριτική στην αντιπολίτευση

    Aσκώντας κριτική στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι:

    «Σήμερα, πολλοί είναι εκείνοι που αυτή την πορεία της εξόδου από την κρίση και της δημιουργίας μιας καλύτερης Ελλάδας για όλους τους Έλληνες τη θέτουν υπό αμφισβήτηση. Θέλουν να την ανακόψουν. Και η αξιωματική αντιπολίτευση, που επιμένει να υπερασπίζεται και να ταυτίζεται με όλα όσα έκανε, αλλά και ένα μεγάλο μέρος της άλλης αριστεράς, που έχει βολευτεί με τα αθέμιτα προνόμια των μικρών μειοψηφιών και των συντεχνιών. Φοβούμενη να αλλάξει ένα κράτος που την ίδια στιγμή το έχει ταλαιπωρήσει και καταπιέσει. Από τη μία αντιφάσκουν, από την άλλη το μόνο που ξέρουν είναι η άρνηση. Το «όχι» σε όλα. Λένε όχι στην αλλαγή επιλέγοντας τη ριζοσπαστική ακινησία. Λένε όχι στην Ελλάδα που πιστεύει στις δυνάμεις της και προσπαθεί. Είπαν «όχι» στις μεγάλες αλλαγές. Όχι στις μεταρρυθμίσεις, που χρειάζεται η χώρα για να αναπνεύσει. Όχι στη δημιουργική επιχειρηματικότητα. Όχι στην κατάργηση της γραφειοκρατίας. Όχι στην αξιοκρατία. Όχι στη φορολογική δικαιοσύνη, σε ένα σύστημα που κατανέμει επιτέλους δίκαια τα βάρη, αναδιανέμει τον πλούτο και βοηθά τους ασθενέστερους. Όχι στον Καλλικράτη. Λένε όχι παντού, από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε αυτή την πορεία. Θέλουν να μείνει η Ελλάδα στο περιθώριο των εξελίξεων και μαζί να παραμείνει εξαρτημένη. Εξαρτημένη σε δυνάμεις δάνειες. Στη δική τους άρνηση, εμείς απαντάμε με τη δική μας πίστη ότι, μπορούμε. Την πίστη μας στις δυνάμεις της Ελλάδας. Την πίστη μας στις δυνάμεις κάθε Έλληνα, κάθε Ελληνίδας, και όλων μαζί να χτίσουμε μία διαφορετική, δίκαιη και βιώσιμη πατρίδα. Ψηφίζουμε, και λέμε «ναι», σε μια άλλη Ελλάδα. Στην Ελλάδα που αναπτύσσει τις δικές της δυνάμεις για να απελευθερωθεί, να ανεξαρτητοποιηθεί, να έχει τα δικά της φτερά. Έχω ένα μήνυμα για όλους αυτούς: Κριτής όλων μας, ήταν, είναι και θα είναι ο Ελληνικός λαός. Και ο Ελληνικός λαός με την ψήφο ευθύνης στις 7 Νοέμβρη δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να διακόψει την πορεία σωτηρίας και ανόρθωσης της χώρας. Δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τινάξει στο αέρα τις θυσίες του. Θα στείλει ισχυρό μήνυμα σταθερότητας και συνέχισης των μεγάλων αλλαγών που βγάζουν τη χώρα από το βούρκο. Γιατί εμείς, είμαστε εκείνοι που βάζουμε τα θεμέλια, για να μην ξαναμπούμε ποτέ ξανά στην επιτήρηση. Να μην ξαναχρειαστούμε Μνημόνιο. Να μην ξαναδούμε την Ελλάδα στα όρια της χρεοκοπίας. Αλλά αυτό για να το κατακτήσουμε πάλι σήμερα, για να αφήσουμε πίσω μας τις επιτηρήσεις, πρέπει να δουλέψουμε. Ο μηχανισμός στήριξης μας έδωσε δάνειο 110 δις για να μην βουλιάξουμε. Αυτοί λοιπόν φταίνε ή εμείς που χρειαστήκαμε το δάνειο αυτό και δεν είχαμε την αξιοπιστία στην πιστοληπτική ικανότητα να τα βρούμε από αλλού»;

    Η οικονομική κατάσταση

    Τέλος ο κ. Παπανδρέου τόνισε: «Η έξοδος από την επιτήρηση δεν θα γίνει ούτε με φωνές ούτε διαμαρτυρίες. Δεν γίνεται με τα λόγια. Σίγουρα δεν γίνεται με ψευδείς υποσχέσεις. Γίνεται με πράξεις και προσπάθεια. Και με μια πορεία που συνεπάγεται και δυσκολίες. Γίνεται με αλλαγές για να διαμορφώσουμε τη χώρα. Με το να συμβάλλουμε όλοι. Μακάρι να είχαμε τον χρόνο να αλλάξουμε την Ελλάδα, όπως ακριβώς είχαμε υπολογίσει με το προεκλογικό μας πρόγραμμα. Τότε δεν θα χρειαζόταν να ζητήσουμε από όλους θυσίες, για να χρηματοδοτήσουμε τη χώρα μας. Και τις υποχρεώσεις μας απέναντι σε δανειστές, αλλά και σε υπηρεσίες, μισθούς, συντάξεις, υπηρεσίες. Όμως χρόνος δεν υπήρχε. Καθόλου. Αυτή είναι η αλήθεια. Και δεν υπήρξε χρόνος γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση δεν μας άφησε κανένα περιθώριο. Μας πέταξε μια βόμβα, με την ελπίδα να σκάσει στα χέρια μας. Αυτή ήταν η «μαγική» τους συνταγή, για την οποία μιλούσαν και εξακολουθούν να μιλούν. Να λιποτακτήσουν και να ρίξουν ευθύνες αλλού. Εμείς όμως δεν φοβηθήκαμε. Αναλάβαμε τις ευθύνες μας άμεσα. Πέρσι οδηγηθήκαμε ένα βήμα πριν την χρεοκοπία. Πριν την απόλυτη αδυναμία να πληρώσουμε οτιδήποτε. Μισθούς, συντάξεις, γιατρούς, δασκάλους, δήμους, έργα για τους πολίτες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Μιλούσαμε πριν από λίγο, για παράδειγμα για τα έργα που έχει ανάγκη η περιοχή. Και κάναμε μαζί σχεδιασμό. Πιστεύετε ότι αν είχαμε χρεοκοπήσει θα είχαμε αυτή την πολυτέλεια; Όχι, δεν θα την είχαμε. Όσο τρομακτικό και αν ακούγεται αυτό. Η Ελλάδα θα είχε καταρρεύσει, αν με τον αγώνα μας δεν είχαμε καταφέρει αυτό που μας έλεγαν ότι ήταν ακατόρθωτο: να αποφύγει η χώρα μας τη χρεοκοπία. Ναι, αυτή είναι η αλήθεια. Και σήμερα, βαδίζουμε σταθερά στο δρόμο της σωτηρίας και της αναμόρφωσης».

    Πηγές: NET, NET 105,8, AΠΕ

    Είδηση: 45157

    [02] Α. Σαμαράς: «Ανάπηρος Καλλικράτης λόγω Μνημονίου»

    Δευτερα, 01 11 2010 20:46

    Από επίθεση στο ΠΑΣΟΚ τόσο για τις επιλογές του στην οικονομία, όσο και για το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών, αν το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, δείχνει αποδοκιμασία στην κυβέρνηση, χαρακτηρίστηκε η πολιτική ομιλία του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στην Τρίπολη.

    Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ: «Μέχρι προχθές, μας έλεγε ότι οι εκλογές αφορούν τον "Καλλικράτη" και είναι "αυστηρά αυτοδιοικητικές". Εμείς τους λέγαμε ότι ο "Καλλικράτης" είναι ανάπηρος εξ αιτίας του Μνημονίου. Για να επιτύχει μια φιλόδοξη διοικητική μεταρρύθμιση, που εμείς πρώτοι την είχαμε σχεδιάσει, χρειάζεται χρήματα. Και χρήματα δεν υπήρχαν. Γι' αυτό και εμείς την αναβάλαμε... Για να μην την κάνουμε μισή. Για να μην την ακυρώσουμε στην πράξη. Για να μην την "κάψουμε"β¦ Και τώρα το ΠΑΣΟΚ την κάνει, όχι μόνο χωρίς να δώσει πρόσθετα χρήματα, αλλά κόβοντας κι αυτά που δίνονταν ως τώρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Γιατί το κάνουν αυτό; Γιατί κόβουν τα κονδύλια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Καλλικράτη; Γιατί τους το επιβάλλει το Μνημόνιο! Άρα το Μνημόνιο αναγκαστικά εμπλέκεται στις εκλογές αυτές. Κι ακόμα, δεν μπορούμε να μιλάμε μόνο για "στενά" αυτοδιοικητικά θέματα, όταν γύρω μας αλλάζει δραματικά η ζωή των ανθρώπων, όταν πνίγονται οι πολίτες από το άγχος της ανασφάλειας και της οικονομικής πίεσης, από το φόβο του λουκέτου και της ανεργίας... Άρα το Μνημόνιο άμεσα εμπλέκεται με τις εκλογές αυτές. Και το διακύβευμα των εκλογών αυτών είναι, αναγκαστικά, να δοθεί στην Κυβέρνηση ένα ισχυρό και σαφές μήνυμα: Ότι ο λαός δεν αντέχει άλλα τέτοια μέτρα. Όχι χρειάζεται άλλη πολιτική για να βγούμε από την κρίση. Κι ότι υπάρχει τέτοια πολιτική. Υπάρχει Ελπίδα... Κι ότι οι υποψήφιοι, που είναι "εξαρτήματα" της κυβέρνησης και "απολογητές" του Μνημονίου εκπροσωπούν αυτό που πρέπει να ηττηθεί, για να προχωρήσει η χώρα σε άλλο δρόμο».

    Το δίλημμα των πρόωρων εκλογών

    Συνεχίζοντας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε: «Αυτό τους λέγαμε. Κι αυτό βρήκε άμεση απήχηση στον Ελληνικό λαό. Τόση απήχηση και τέτοια απήχηση, που αναγκάστηκε η κυβέρνηση να αλλάξει "τροπάρι" τις τελευταίες δύο εβδομάδες, και να δεχθεί ότι η ψήφος των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι για το Μνημόνιο. Και ζητά σήμερα ο Πρωθυπουργός να υπερψηφιστούν οι υποψήφιοί του, αλλιώς θα προχωρήσει, λέει, άμεσα σε γενικές εκλογές! Τι ακριβώς μας λένε από την κυβέρνηση; Αν ο λαός τους καταψηφίσει στις δημοτικές, γιατί, άραγε, να τους ψηφίσει, αμέσως μετά, στις βουλευτικές; Τι ακριβώς εννοούν; Ότι φεύγουν; Κι αυτό, τάχα, θα μαςβ¦ "τρομάξει"; Μα αν ο κόσμος ενέκρινε την πολιτική τους, δεν θα χρειαζόταν να τον εκβιάζουν με πρόωρες εκλογές...

    Κι αν ο κόσμος δεν εγκρίνει την πολιτική τους, δεν πρόκειται να τον "τρομάξουν" με πρόωρες εκλογές. Κι είναι ακόμα μεγαλύτερη παράνοια, να βγαίνει ο Πρωθυπουργός και να λέει ότι "αποκλείει την αναδιάρθρωση του χρέους", κι ύστερα να βγαίνει ο Αντιπρόεδρός του και να λέει ότι η αναδιάρθρωση του χρέους δεν είναι κακό πράγμα και δεν πρέπει να την αποκλείουμε! Δεν καταλαβαίνει ότι η χώρα που αναδιαρθρώνει το χρέος της δεν "διευκολύνεται" απλά, πληρώνει ακριβό τίμημα. Κι εκείνη τη στιγμή και αργότερα. Δεν καταλαβαίνει ότι, αν μιλάς για αναδιάρθρωση του χρέους, μεγαλώνουν τα επιτόκια με τα οποία θα σε δανείσουν στη συνέχεια. Δεν καταλαβαίνει ότι αν λέει κάποιος την απίστευτη ανοησία: "τα χρέη είναι για ναβ¦ αναδιαρθρώνονται", την επόμενη φορά οι δανειστές του θα του χρεώσουν πολύ μεγαλύτερο επιτόκιο! Εμείς θέλουμε να αποφύγουμε την αναδιάρθρωση και τη χρεοκοπία, για να μην υποστούμε το αυξημένο κόστος δανεισμού στο μέλλον».

    Τέλος ο κ. Σαμαράς, κλείνοντας την ομιλία του πρόσθεσε:

    «Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να σας εκβιάσει γιατί φοβάται. Μας είχαν για "τελειωμένους" και τώρα μας φοβούνται. Λογάριαζαν να κάνουν "περίπατο" και τώρα εκβιάζουν το εκλογικό σώμα, για να γλιτώσουν τα χειρότερα. Εμείς λέμε ό,τι λέγαμε εξ αρχής: Στείλτε τους μήνυμα να αλλάξουν πολιτική! Κι αν θέλουν γενικές εκλογές εδώ είμαστε. Εμείς δεν κάνουμε πίσω. Εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ να αποσταθεροποιούμε τη χώρα. Δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ να εκβιάζουμε το λαό. Αλλά, αν το ΠΑΣΟΚ τολμήσει βουλευτικές εκλογές, εδώ είμαστε. Πάντως την Πολιτική του αδιεξόδου, την Πολιτική του Μνημονίου θα την αλλάξουμε. Θέλουμε να βγει η χώρα από την κρίση. Θέλουμε να ξεπεράσουμε οριστικά τα ελλείμματα και τον υπερδανεισμό. Θέλουμε να μηδενίσουμε τα ελλείμματα. Και μπορούμε να το κάνουμε. Αλλά θα το κάνουμε με Ανάκαμψη και Ανάπτυξη. Με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια. Με επενδύσεις - αληθινές επενδύσεις, όχι σαν εκείνες του Αστακού... Με μείωση φορολογίας μόλις βγούμε από το Μνημόνιο, όπως κάνουν άλλες χώρες, με χτύπημα της σπατάλης, όχι των συνταξιούχων, με στήριξη της Οικονομίας, όχι με αφαίμαξη της Οικονομίας, με τόνωση της αγοράς, όχι με στέγνωμα της αγοράς. Θα αλλάξουμε την πολιτική της ασφυξίας. Με την πολιτική της ανταγωνιστικότητας, της δημιουργικότητας και της Ελπίδας. Αυτό σήμερα είναι απόφαση δική μας. Αύριο θα είναι εντολή δική σας».

    Στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς επανέλαβε την υποστήριξη της ΝΔ στα πρόσωπα των Δημήτρη Δράκου για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και Γιάννη Σμυρνιώτη για το Δήμο Τρίπολης.

    Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι: «Ο πρωθυπουργός φοβάται και για αυτό φοβίζει. Εθνικές εκλογές συνδέεις με μια επιτυχία σου στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εδώ είναι πρωτόγνωρο να το συνδέει με μια αποτυχία του. Πάντως εμείς εδώ είμαστε, είναι δική του η ευθύνη». Σχολιάζοντας τις κινήσεις της κ. Μπακογιάννη δήλωσε: «Δεν με ενδιαφέρει η πικρία των βαρόνων». Επίσης ερωτώμενος για την πιθανότητα συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε πως «επί της αρχής για να βοηθήσω τον τόπο είμαι έτοιμος να κάνω οτιδήποτε», μίλησε όμως για τεράστιες πολιτικές διαφορές που δεν δίνουν τη δυνατότητα συνεννόησης.

    Αντιδράσεις

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Α. Σαμαρά, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο κ. Σαμαράς στη συνέντευξή του, αμετανόητος και χωρίς πολιτικό λόγο, κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Θεωρεί ότι αυτό που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ, να δραπετεύσει αφού κατέστρεψε τη χώρα, ισχύει για όλους. Απολογείται ανεπιτυχώς για τη διγλωσσία του σε εσωτερικό και εξωτερικό, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι βασικές επιλογές της κυβέρνησης μας για τη σωτηρία της χώρας τις καταψήφισε και τις πολεμά ακόμη και σήμερα. Επιχειρεί να αποστασιοποιηθεί θεωρητικώς από την κυβέρνηση Καραμανλή, μέλος της οποίας υπήρξε, όταν οι πράξεις του είναι το ίδιο ανεύθυνες και μικροκομματικές. Στο δίλημμα υπευθυνότητα ή ανευθυνότητα ο κ. Σαμαράς παροτρύνει τον ελληνικό λαό να συμπεριφερθεί όπως το κόμμα του, δηλαδή με πλήρη ανευθυνότητα. Οι Έλληνες πολίτες όμως με πλήρη ωριμότητα κάνουν επιλογές ευθύνης. Αυτές που ο κ. Σαμαράς, όπως είπε και ο ίδιος, ούτε με κιάλια μπορεί να τις δει».

    Αναφορικά με τα όσα είπε στη συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Σαμαράς, από το γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Ναι στην οικουμενική υπό όρους. Όχι άλλη επιβάρυνση της οικοδομής. Γρήγορη απεμπλοκή από την τρόικα. Καλώς ήρθατε στην σοβαρότητα κ. Σαμαρά. Μας πήρε λίγο χρόνο για να σας πείσουμε αλλά εν τέλει κάτι φαίνεται να γίνεται. Ακόμα και την εφαρμογή των όρων του Μνημονίου αποδεχθήκατε, αφαιρώντας έτσι επιχειρήματα από τον κ. Κικίλια.»

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Είδηση: 45156

    [03] Πυρά κατά Γ. Δημαρά

    Δευτερα, 01 11 2010 22:32

    Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του Γιάννη Δημαρά ότι πριν αποφασίσει να κατέβει ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, είχε συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην του Γ. Παπανδρέου.

    Όλοι διαψεύδουν πλην της ΝΔ

    Όλα τα κόμματα, πλην της Νέας Δημοκρατίας, διέψευσαν τους ισχυρισμούς Δημαρά ότι συναντήθηκε με τους περισσότερους από τους πολιτικούς αρχηγούς προτού αποφασίσει να «κατέβει» στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

    Η ΝΔ επιβεβαίωσε τη συνάντηση Σαμαρά - Δημαρά, πολύ καιρό πριν ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του δεύτερου και με τη διευκρίνιση ότι δεν του έγινε καμία πρόταση.

    Ο κ. Δημαράς μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Real, παραδέχθηκε ότι συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά στο πατρικό σπίτι του Προέδρου της ΝΔ στην οδό Μουρούζη, αλλά διέψευσε ότι συζήτησαν για την υποψηφιότητά του και το ενδεχόμενο υποστήριξής του. Επέμεινε πάντως ότι, με εξαίρεση την Αλέκα Παπαρήγα, ενημέρωσε για την πρόθεσή του, τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, σε συζητήσεις στο περιστύλιο της Βουλής.

    «Όλοι κατάλαβαν την αλήθεια γύρω από τις μυστικές επαφές του κυρίου Δημαρά με τη Νέα Δημοκρατία» σχολίασε το ΠΑΣΟΚ.

    Πυρά εξαπέλυσαν κατά του υποψήφιου Περιφερειάρχη η Αλέκα Παπαρήγα και ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Η γγ του ΚΚΕ τον χαρακτήρισε «αχυράνθρωπο» μιλώντας παράλληλα, για δυνάμεις που προωθούν την υποψηφιότητα του, επιδιώκοντας κυβερνήσεις συνεργασίας.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε: «για εμάς τί Σαμαράς, τί Δημαράς είναι το ίδιο πράγμα» και χαρακτήρισε την υποψηφιότητα του κ. Δημαρά ως λαγό του κ. Σαμαρά.

    Σε κεντρική ομιλία του το βράδυ της Δευτέρας στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Περιστέρι, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Δημαράς, τόνισε μεταξύ άλλων: «Ως πότε θα εκβιάζουν τον κόσμο με ψευτο -διλήμματα. Ως πότε θα ρίχνουν λάσπη; Ισχυρίζονται ότι το μόνο που έχω να καταθέσω είναι το συμπαθητικό μου προφίλ. Ότι είμαι απλά ένα «καλό παιδί». Ε λοιπόν τους απαντώ ότι τόσα χρόνια κρίνομαι από τους πολίτες σε διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις και κερδίζω την εμπιστοσύνη τους. Και όλοι ξέρουν ότι οι εκλογές δεν είναι καλλιστεία καλοσύνης. Ο συνδυασμός, «Άρμα Πολιτών», θα διαχειριστεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Αττικής: «εν αγωνιζόμαστε για να χρωματίσουμε κομματικά τον χάρτη το βράδυ των εκλογών. Γι αυτό αγωνιούν άλλοι.

    Δέχομαι πόλεμο λάσπης διαφόρων, που προσπαθούν να απαξιώσουν την υποψηφιότητά μου. Προσπαθούν να χειραγωγήσουν τους πολίτες που τους έχουν γυρίσει την πλάτη, όμως με ψέματα, με χτυπήματα κάτω από τη μέση, με εκβιασμούς. Κάνουν τα πάντα να μας σταματήσουν. Αλλά όσα κι αν προσπαθούν, δεν μπορούν να αλλοιώσουν τη βούληση των πολιτών».

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 45158


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 1 November 2010 - 21:52:49 UTC