Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-11-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπαράζ παγιδευμένων δεμάτων
  • [02] Έκρηξη στην πρεσβεία της Ελβετίας στο Κολωνάκι
  • [03] Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη οι δυο συλληφθέντες
  • [04] Γ. Παπανδρέου: Είναι η ώρα της αλλαγής
  • [05] Νέο σύστημα προμηθειών στα νοσοκομεία
  • [06] Γ. Πεταλωτής: «Δεν τίθεται ζήτημα αναδιάρθρωσης του χρέους»
  • [07] Ανταλλαγές πυροβολισμών στο Παλαιό Φάληρο
  • [08] Το υποβρύχιο «Παπανικολής» εντάχθηκε σήμερα στη δύναμη του Στόλου
  • [09] Αίτηση πτώχευσης για την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
  • [10] Νέα προγράμματα για ανέργους του Υπ. Εργασίας
  • [11] Ισπανία: Μητέρα 10 ετών
  • [12] Βρέθηκε το «ίχνος» της μπλόφας στον εγκέφαλο
  • [13] Η άσκηση προστατεύει από το κρυολόγημα
  • [14] Στα Γιάννενα ο Πρωθυπουργός
  • [15] Μια παρέα στέλνει δέμα στο διάστημα
  • [16] Με μικρή πτώση τελικά οι φετινές αφίξεις - Με αυτόνομο περίπτερο η Κέρκυρα στο Λονδίνο
  • [17] Οριστικό όχι στο Σαρλή
  • [18] Αθώα η Ν. Σαμοΐλη
  • [19] Πλούσια δραστηριότητα της Αστυνομίας στη Δυτική Μακεδονία
  • [20] Οριακή μείωση απο το αεροδρόμιο
  • [21] Αγώνας δρόμου για την μεταφορά του νοσοκομείου
  • [22] Προεκλογική κίνηση
  • [23] Προεκλογική δραστηριότητα
  • [24] Ανοιχτά τα γραφεία ταυτοτήτων Σάββατο και Κυριακή
  • [25] Πολιτιστικές ειδήσεις

    [01] Μπαράζ παγιδευμένων δεμάτων

    Τριτη, 02 11 2010 14:40

    Σε συναγερμό βρίσκεται η αντιτρομοκρατική για τον εντοπισμό παγιδευμένων δεμάτων, που έχουν τυχόν αποσταλεί σε διάφορες πρεσβείες. Σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πρεσβείες, οι εταιρείες ταχυμεταφορών και τα ΕΛΤΑ. Νωρίς το μεσημέρι, έκρηξη μικρής ισχύος σημειώθηκε στην πρεσβεία της Ελβετίας στο Κολωνάκι στη συμβολή των οδών Γενναδίου και Ιασίου. Λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη έκρηξη στο φυλάκιο της Βουλής, σε ύποπτο δέμα το οποίο -σύμφωνα με πληροφορίες- προοριζόταν για την πρεσβεία της Χιλής. Το δέμα μεταφέρθηκε στο φυλάκιο που διαθέτει εξειδικευμένα μηχανήματα για έλεγχο όπου και αποφασίστηκε να γίνει ελεγχόμενη έκρηξη. Η κυκλοφορία έξω από τη Βουλή διακόπηκε. Ελεγχόμενη έκρηξη σημειώθηκε σε ύποπτο φάκελο που εντοπίστηκε στα γραφεία της εταιρείας «Γενική Ταχυδρομική» στην οδό Ριζάρη στο Παγκράτι. Επίσης, ύποπτα δέματα εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενες εκρήξεις στην πρεσβεία της Βουλγαρίας και στην πρεσβεία της Ρωσίας, στο Ψυχικό. Επίσης, δέμα το οποίο είχε προορισμό τη γερμανική πρεσβεία, μπλοκαρίστηκε πριν φτάσει, από την αστυνομία. Ύποπτο δέμα εντοπίστηκε το μεσημέρι στην πρεσβεία του Παναμά, που βρίσκεται στην οδό Φιλελλήνων στον Πειραιά. Η περιοχή αποκλείστηκε από την Αστυνομία, ενώ στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. «Ύποπτο» δέμα εντοπίστηκε νωρίς το απόγευμα και στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, όμως -όπως διαπιστώθηκε μετά από έρευνες των πυροτεχνουργών του ΤΕΕΜ- επρόκειτο για υπηρεσιακά έγγραφα.

    Ανακοινώσεις του υπουργείου Εξωτερικών Ελβετίας και της πρεσβείας της Χιλής

    Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελβετίας ανακοίνωσε σήμερα ότι το παγιδευμένο δέμα που τοποθετήθηκε στην είσοδο της ελβετικής πρεσβείας στην Αθήνα περιείχε «ίχνη μέταλλου» και όταν ανοίχθηκε «πετάχτηκαν φλόγες» χωρίς όμως να σημειωθεί έκρηξη.

    Η πρεσβευτής της Χιλής στην Ελλάδα Κάρμεν Ιμπάνεθ δήλωσε σήμερα ότι το πακέτο, που οι πυροτεχνουργοί της ελληνικής αστυνομίας ανατίναξαν ελεγχόμενα, ήταν ένας εκρηκτικός μηχανισμός που προοριζόταν για την ίδια, ενώ ένα δεύτερο ύποπτο πακέτο με παραλήπτη την πρεσβεία της Χιλής δεν βρέθηκε να περιέχει εκρηκτικά.

    Εν τω μεταξύ, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί αρνήθηκε σήμερα στο Λονδίνο να κάνει το παραμικρό σχόλιο για τα παγιδευμένα πακέτα που ανακαλύφθηκαν χθες στην Ελλάδα και ένα από τα οποία απευθυνόταν στον ίδιο.

    Καταδικάζει ο πρόεδρος της Βουλής τις επιθέσεις

    Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος καταδίκασε τις τρομοκρατικές επιθέσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά «με τέτοιου είδους άθλιες πράξεις δεν τρομοκρατούνται ούτε οι βουλευτές, ούτε το κοινοβούλιο».

    Ο κ. Πετσάλνικος περιέγραψε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες τι ακριβώς συνέβη. Το ιστορικό των ύποπτων δεμάτων που έφθασαν στη Βουλή. Ο πρώτος φάκελος έφτασε στις 10.30 στη Βουλή από συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ο οποίος είχε σταλεί στο γραφείο του στην Ακαδημίας και είχε αποστολέα κάποια γυναίκα από τον Έβρο. Από τον έλεγχο που έγινε προέκυψε ότι περιείχε ένα ομοίωμα βόμβας με μπαταρίες και καλώδια αλλά χωρίς πυρίτιδα οπότε δε χρειάστηκε να γίνει ελεγχόμενη έκρηξη.

    Το δεύτερο δέμα διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 12.55. Επρόκειτο για δέμα με αποστολέα τη ΛΑΡΚΟ και παραλήπτη την πρεσβεία της Χιλής, η οποία έκρινε ότι είναι ύποπτο και δεν το παρέλαβε, με αποτέλεσμα ο κούριερ που το παρέλαβε να το κρατήσει και να το δείξει στην ασφάλεια του Μαξίμου όπου πήγε να παραδώσει φακέλους. Εκεί διαπιστώθηκε ότι ήταν ύποπτο το έστειλαν στη Βουλή όπου ο ειδικός έλεγχος επιβεβαίωσε ότι περιείχε εκρηκτικά και στη συνέχει έγινε ελεγχόμενη έκρηξη.

    Αντιδράσεις κυβέρνησης και κομμάτων

    Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδίκασε η κυβέρνηση, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή, «τις ενέργειες των εγκληματιών που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν μάταια και να διασαλεύσουν την κοινωνική ειρήνη». Ταυτόχρονα, ο κ. Πεταλωτής απένειμε τα εύσημα στην Ελληνική Αστυνομία, λέγοντας ότι έδειξε πως λειτουργούν άριστα τα αντανακλαστικά της, προχωρώντας χτες στη σύλληψη δύο ατόμων και συνεχίζοντας ανελλιπώς το έργο της. Σημείωσε δε ότι οι επιχειρήσεις της αστυνομίας και οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη. Τέλος, υπογραμμίζει ότι «κάποιοι καταφεύγουν σε θεωρίες συνομωσίας. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να καταδικάσουμε και να αφήσουμε την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της».

    Το Υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζοντας τις εκρήξεις παγιδευμένων δεμάτων στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Βουλγαρίας, αναφέρει ότι από χθες είχαν ενημερωθεί όλες οι ξένες διπλωματικές αντιπροσωπείες στη χώρα μας μετά το επεισόδιο στο Χαλάνδρι για το τι θα πρέπει να προσέχουν και τι μέτρα να λαμβάνουν. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν είχαμε περισσότερα προβλήματα στην πρεσβεία της Ελβετίας. Σε συναγερμό οι αστυνομικές δυνάμεις και το υπουργείο Εξωτερικών.

    Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, σε δήλωσή του επισημαίνει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο, τις τρομοκρατικές επιθέσεις με τα «δέματα - βόμβες», γιατί πλήττουν τη χώρα μας και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Αναφέρει ακόμη ότι είναι ώρα τώρα «η Κυβέρνηση και οι μηχανισμοί του Κράτους να λειτουργήσουν στην κατεύθυνση της πλήρους εξάρθρωσης του νοσηρού φαινομένου που διασύρει την Ελλάδα διεθνώς, όπως και της αποκατάστασης του αισθήματος ασφάλειας». Επίσης «να διερευνηθούν και να αποκαλυφθούν τα κίνητρα της έξαρσης του τρομοκρατικού φαινομένου, σε αυτή την ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για τη χώρα μας».

    Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι το σκηνικό τρομοκρατίας δημιουργεί πολλά ερωτηματικά που στήνεται τις τελευταίες μέρες λίγο πριν από τις εκλογές. Το ΚΚΕ καλεί το λαό να είναι επιφυλακτικός και δύσπιστος, να επαγρυπνεί και να κρίνει τις εξελίξεις με βάση το ποιος επωφελείται και ποιον εξυπηρετούν οι προβοκατόρικες ενέργειες.

    Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης αναφερόμενος στα επαναλαμβανόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα, δήλωσε: «Πέρα από κάθε αμφισβήτηση κάποιοι παρεμβαίνουν με τους τρομοκράτες για να αποσταθεροποιήσουν και να αποσυντονίσουν την προσπάθεια της χώρας. Προσοχή, προσοχή, προσοχή».

    Το γραφείο Τύπου του ΣΥΝ με αφορμή τα σημερινά πακέτα-βόμβες σε πρεσβείες υπογραμμίζει ότι «το σήριαλ των εκρηκτικών μηχανισμών αποσκοπεί στη δημιουργία κλίματος αποπροσανατολισμού και εκφοβισμού της κοινωνίας λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Οι νοσηροί εγκέφαλοι τέτοιων σχεδιασμών δεν θα πετύχουν τους στόχους τους».

    Σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά επισημαίνει την ανάγκη τα κόμματα να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. «Ο φαύλος κύκλος του αίματος και της βίας από τις τρομοκρατικές ενέργειες πρέπει επιτέλους να κλείσει. Η χώρα βυθισμένη στην κοινωνική και οικονομική κρίση, χτυπημένη από τη φτώχεια και την ανεργία, δεν αντέχει και νέα πλήγματα από τους δήθεν λαϊκούς αγωνιστές», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Έκρηξη στην πρεσβεία της Ελβετίας στο Κολωνάκι, Αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη οι δυο συλληφθέντες

    Είδηση: 45337

    [02] Έκρηξη στην πρεσβεία της Ελβετίας στο Κολωνάκι

    Τριτη, 02 11 2010 13:59

    Έκρηξη στην πρεσβεία της Ελβετίας σημειώθηκε πριν από λίγο στο Κολωνάκι, στη συμβολή των οδών Γενναδίου και Ιασίου. Η έκρηξη ήταν μικρής ισχύος. Δεν υπάρχουν τραυματίες και οι ζημιές στα παρακείμενα κτήρια είναι περιορισμένες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε στον ακάλυπτο χώρο του κτηρίου από αντικείμενο που πιθανόν κάποιοι να πέταξαν απ έξω. Στο σημείο βρίσκονται Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής και Πυροτεχνουργοί που ερευνούν το χώρο. Εξάλλου, ύποπτο δέμα εξετάζεται από πυροτεχνουργούς της αστυνομίας και στην πρεσβεία της Βουλγαρίας, στο Ψυχικό.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Είδηση: 45323

    [03] Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη οι δυο συλληφθέντες

    Τριτη, 02 11 2010 15:59

    Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας στους δύο νεαρούς που συνελήφθησαν στο Παγκράτι και ήδη παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε τακτική ανακρίτρια. Πρόκειται για τον 22χρονο Γεράσιμο Τσάκαλο και τον 24χρονο Παναγιώτη Αργυρού, ο οποίος την Τετάρτη θα δώσει κατάθεση και στον ειδικό εφέτη ανακριτή, καθώς σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.

    Βαριές κατηγορίες

    Ποινική δίωξη για 4 κακουργήματα και 4 πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών κ. Δημήτρης Πιέρος σε βάρος του 22 χρόνου Παναγιώτη Αργυρού και του 24 χρόνου Γεράσιμου Τσάκαλου που συνελήφθησαν για τα δέματα βόμβες με παραλήπτες πρεσβείες ξένων χωρών.

    Η δίωξη αφορά τα κακουργήματα:

    των τρομοκρατικών πράξεων από κοινού

    τρομοκρατικής οργάνωσης

    προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και βομβών από κοινού και κατά συρροή

    έκρηξη

    ενώ τα πλημμελήματα είναι για:

    διακεκριμένη περίπτωση φθοράς από κοινού

    παράνομης οπλοφορίας

    άρνησης δακτυλοσκοπήσεις (στην ΓΑΔΑ)

    άρνησης δήλωσης στοιχείων ταυτότητας

    Ενώπιον του εισαγγελέα και οι δυο κατηγορούμενοι εξακολούθησαν να κρατούν στάση σιωπής, δηλώνοντας ότι δεν έχουν έχω να δηλώσουν τίποτα. Η δικογραφία που σχηματίστηκε διαβιβάστηκε στην δεύτερη ειδική ανακρίτρια η οποία έδωσε προθεσμία στους δυο νεαρούς να απολογηθούν την Πέμπτη το πρωί.

    Οι δύο νεαροί στο γραφείο της ανακριτρίας δήλωσαν πως δεν αναγνωρίζουν και ότι αρνούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία.

    Ο 22χρονος είχε σε βάρος του ένταλμα, που εκκρεμούσε για συμμετοχή στους Πυρήνες. Κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση, προμήθεια, κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών καθώς και για τις εκρήξεις στο γραφείο της τότε βουλευτή Λ. Κατσέλη στο Κολωνάκι, στο σπίτι του τότε υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Παν.Χηνοφώτη καθώς και στα γραφεία του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

    Την ίδια ώρα οι αρχές συγκεντρώνουν τις έρευνές τους στην ανακάλυψη της γιάφκας της οργάνωσης σε μια προσπάθεια να παγώσουν ενδεχόμενα νέα χτυπήματα.

    Η αστυνομία εκτιμά ότι την αποστολή των δεμάτων στις ξένες πρεσβείες, ως κινήσεις για τη δημιουργία εντυπώσεων με σοβαρές όμως συνέπειες για την εικόνα της χώρας και εξετάζει αν η ποσότητα της εκρηκτικής ύλης θα μπορούσε να προκαλέσει ανθρώπινα θύματα.

    Εκτιμάται ότι ο κατασκευαστής των βομβών είναι ο 22χρονος φοιτητής του Πολυτεχνείου.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: «Καθαρά» τα δυο όπλα, Μπαράζ παγιδευμένων δεμάτων

    Είδηση: 45350

    [04] Γ. Παπανδρέου: Είναι η ώρα της αλλαγής

    Τριτη, 02 11 2010 20:25

    «Καλώ όλους τους πολίτες σε συμμετοχή στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, γιατί είναι μια ψήφος ευθύνης για τη χώρα, για την πατρίδα μας και την Αυτοδιοίκηση. Η σωτηρία και αναμόρφωση της πατρίδας μας, είναι υπόθεση και απόφαση όλων μας. Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, θα επιβεβαιώσουν και θα δυναμώσουν τον άνεμο της αλλαγής που πνέει στην πατρίδα μας». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στα Ιωάννινα.

    Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου:

    «Στις 7 Νοεμβρίου, παίρνετε την τύχη σας στα χέρια σας. Αποφασίζετε να σηκώσετε την Ήπειρο ψηλά, εκεί που της αξίζει, μαζί με το Βαγγέλη Αργύρη και τους άξιους υποψηφίους μας, σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας. Εύχομαι σε όλους τους υποψηφίους που βρίσκονται εδώ, καλό αγώνα και καλή επιτυχία την Κυριακή. Έχουν την γνώση, έχουν την όρεξη, έχουν τη βούληση να αλλάξουν το ρου τον πραγμάτων την περιοχή. Κόντρα στο «δεν γίνεται», εμείς λέμε: και βέβαια γίνεται. Είμαστε η παράταξη της αισιοδοξίας και του έργου. Είμαστε η παράταξη που μπορεί και θέλει να αλλάζει την ιστορία. Και τώρα είναι η ώρα της αλλαγής. Της μεγάλης Αλλαγής στο πως διοικείται το κράτος, στο πως, που και από ποιους λαμβάνονται οι αποφάσεις. Το δικό μας μήνυμα είναι σαφές: εσείς, εδώ αποφασίζετε, εσείς εδώ σχεδιάζετε το μέλλον σας, το μέλλον της δικής σας περιφέρειας, το μέλλον του δικού σας ενισχυμένου Δήμου. Αυτή είναι η ουσία της Μεγάλης Αλλαγής που φέρνει ο «Καλλικράτης». Τέλος στο διορισμένο από την Κυβέρνηση Περιφερειάρχη. Όταν το λέγαμε προεκλογικά, πολλοί ήταν αυτοί που δεν μας πίστευαν. Το κάναμε όμως. Γιατί εμείς το πιστεύαμε και το πιστεύουμε. Είμαστε πιστοί στο σύνθημά μας «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». Και αντιθέτως, το μέγεθος και η ένταση της κρίσης ήταν και είναι για μας ένας παραπάνω λόγος για να αλλάξουμε πιο γρήγορα. Και αυτό κάναμε και κάνουμε. Και ο «Καλλικράτης» αποτελεί μια κρίσιμη ψηφίδα της Ελλάδας που θέλουμε να κτίσουμε. Για ένα κράτος αποκεντρωμένο που υπηρετεί τον πολίτη. Για να συμμετέχει ο πολίτες σε όσα τον αφορούν, για να γίνεται μέρος όχι μόνο της απόφασης αλλά και της εφαρμογής, της δράσης, της κοινής προσπάθειας. Για να παίρνονται οι αποφάσεις στο κοντινότερο δυνατό επίπεδο, από εσάς, και όχι σε κάποια γραφεία εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από εσάς, μακριά από τα δικά σας προβλήματα. Αυτή την αλλαγή φέρνει ο «Καλλικράτης». Αυτή είναι η φιλοσοφία και των συναντήσεων που κάναμε σήμερα».

    Κρίσιμη καμπή

    Συνδέοντας τις αυτοδιοικητικές εξελίξεις με τη συνολική κατάσταση, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι: «Και βέβαια ο Καλλικράτης δεν γίνεται σε κενό, αποκομμένος από την όλη εξέλιξη της χώρας. Σήμερα, αυτή η πορεία εξόδου από την κρίση βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή. Και σε αυτό το σημείο θέλω να υπογραμμίσω, μεταφέροντας πιστεύω τα αισθήματα όλου του Ελληνικού λαού, ότι καταδικάζουμε απερίφραστα και στεκόμαστε άτεγκτοι, αμείλικτοι απέναντι σε όποιον επιχειρεί, μάταια, να διασαλεύσει με τρομοκρατικές ενέργειες την κοινωνική ειρήνη και να πλήξει την εικόνα της χώρας μας διεθνώς σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο. Για μας η ασφάλεια του πολίτη είναι δικαίωμα του πολίτη. Η ασφάλεια στη ζωή του, στη δουλειά του, στην καθημερινότητά του. Η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες θα συνεχίσουμε τη συστηματική, οργανωμένη προσπάθεια, που έχει δώσει συγκεκριμένα αποτελέσματα τον τελευταίο χρόνο. Όπλο μας η επιχειρησιακή ετοιμότητα και τα αντανακλαστικά της Ελληνικής Αστυνομίας και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που δημιουργούν βήμα - βήμα, μέρα με τη μέρα, σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, ένα περιβάλλον ασφάλειας και σιγουριάς για τον πολίτη. Και ασπίδα μας, η ακλόνητη πεποίθηση όλης της Ελληνικής κοινωνίας, ότι κανένας δεν μπορεί να τρομοκρατήσει την Δημοκρατία μας. Η Δημοκρατία μας δεν τρομοκρατείται. Και όσοι την επιβουλεύονται, θα μας βρουν όλους, μια γροθιά, απέναντί τους. Ο Καλλικράτης είναι μόνο ένα μέρος του ευρύτερου σχεδίου. Σήμερα, η Ελλάδα προσπαθεί με μεγάλες τομές και αλλαγές να γιατρέψει πληγές δεκαετιών. Και κυρίως, γιατρεύει τις πληγές από τις εγκληματικές πολιτικές του πρόσφατου παρελθόντος, που παρ' ολίγο να βουλιάξουν ολόκληρη τη χώρα. Το γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται στη μέση αυτής της τεράστιας προσπάθειας είναι ακριβώς ο δεύτερος λόγος για τον οποίον οι εκλογές αυτές δεν έχουν καμία σχέση με άλλες εκλογικές αναμετρήσεις. Γι αυτό, επαναλαμβάνω αυτό που έχω πει πολλές φορές, έχοντας πλήρη επίγνωση των όσων λέω, με απόλυτο σεβασμό στη βούληση των πολιτών: η ψήφος όλων μας στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, είναι ψήφος ευθύνης για όλους απέναντι στην πατρίδα, στο μέλλον της, στα παιδιά μας».

    Θέτοντας στην ομιλία του το διακύβευμα των εκλογών, ο κ. Παπανδρέου σχολίασε:

    «Οι πολίτες της χώρας μας, όλοι μας, ψηφίζουμε και αποφασίζουμε, για το αν η πατρίδα μας θα ολοκληρώσει τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί πέρυσι, τέτοια εποχή, για τη σωτηρία και την αναμόρφωσή της, ή αν θα αφήσουμε την προσπάθεια στη μέση. Αν θα αφήσουμε τους κόπους και τις θυσίες που κάναμε εδώ και μήνες να πάνε χαμένες, γυρίζοντας στο παρελθόν, σε όσα μας οδήγησαν εδώ. Εδραιώνουμε την κοινωνική και πολιτική σταθερότητα, που με κόπο χτίζουμε, ή την αποδυναμώνουμε; Ανακτούμε την αξιοπιστία μας και μία ισχυρή διαπραγματευτική φωνή, όπως κάνουμε εμείς καθημερινά, στην Ευρώπη και παντού, με τον αγώνα μας, ή παραμένουμε πάλι στη διεθνή ανυποληψία, δίνοντας το δικαίωμα σε όσους επενδύουν στην αποτυχία μας; Την κρίσιμη αυτή στιγμή για τη χώρα, υπάρχουν εκείνοι που θέλουν να ανακόψουν αυτή την πορεία, όπως η Αξιωματική Αντιπολίτευση, η οποία επιμένει να υπερασπίζεται και να ταυτίζεται με όλα όσα έκανε, αλλά και ένα μεγάλο μέρος της άλλης Αριστεράς, που έχει βολευτεί με το να κρύβεται πίσω από τα αθέμιτα προνόμια μικρών μειοψηφιών και κάποιων συντεχνιών. Φοβούμενη να αλλάξει ένα κράτος που, την ίδια στιγμή, την έχει τόσο ταλαιπωρήσει και καταπιέσει στο παρελθόν. Αυτές οι δυνάμεις επέλεξαν να πουν «όχι» σε όλες τις μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα, για να αναπνεύσει και να απελευθερωθεί. Είπαν «όχι» στη δημιουργική επιχειρηματικότητα. Είπαν «όχι» στην κατάργηση της γραφειοκρατίας. Είπαν «όχι» στην αξιοκρατία. Είπαν «όχι» στη φορολογική δικαιοσύνη, σε ένα σύστημα που κατανέμει επιτέλους δίκαια τα βάρη, που αναδιανέμει τον πλούτο και βοηθά τους ασθενέστερους. Είπαν «όχι» στον «Καλλικράτη». Λένε «όχι» παντού, από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε αυτή την πορεία. Τι επιλέγουν δηλαδή; Την «επαναστατική» ακινησία; Να μείνει η Ελλάδα εξαρτημένη από «δάνειες» δυνάμεις; Είναι οι ίδιοι που αποφάσισαν να θέσουν ψευτοδιλήμματα στον Ελληνικό λαό, επικαλύπτοντας τις πραγματικές τους προθέσεις, με εύκολα λόγια και ανυπόστατες υποσχέσεις. Μένοντας γαντζωμένοι στο παρελθόν, θέλουν να καθηλώσουν και τη χώρα στο δικό τους παρελθόν».

    «Υψώνουμε το ανάστημά μας»

    Κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός ανέφερε πως: «Δική μου υποχρέωση και καθήκον, είναι να αναλαμβάνω πάντα τις ευθύνες μου και να είμαι απόλυτα ειλικρινής απέναντι στους πολίτες. Χάρη στις προσπάθειες και θυσίες του Ελληνικού Λαού, πέρσι σταθήκαμε όρθιοι. Σήμερα, βαδίζουμε σταθερά στο δύσκολο δρόμο της σωτηρίας και της αναμόρφωσης της χώρας. Με την στήριξη του Ελληνικού λαού, αποδείξαμε ότι μπορούμε. Μπορούμε θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε τον στόχο. Το 2011, να είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης. Το 2012, να είναι η πρώτη χρονιά που επιστρέφουμε στην ανάπτυξη. Και το 2013, με τη λήξη του μνημονίου, να έχουμε πια βάλει τις βάσεις για την Ελλάδα της δικαιοσύνης, της ευημερίας και της ανάπτυξης για όλους. Πολλοί παρακολουθούν έκπληκτοι τις προσπάθειές και επιτυχίες μας. Κερδίσαμε και κερδίζουμε κρίσιμες μάχες αλλά δεν κερδίσαμε ακόμα τον πόλεμο. Αποκτήσαμε αξιοπιστία. Το δικαίωμα να υψώνουμε το ανάστημά μας και να προστατεύουμε τα συμφέροντα της χώρας μας. Όπως κάναμε και τις προηγούμενες ημέρες, στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου αποτρέψαμε την αποδοχή μιας απαράδεκτης πρότασης, να στερούνται το δημοκρατικό δικαίωμα της ψήφου τους, όσες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση - όπως και εμείς - έχουν μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα. Σχεδιάζουμε πια, παρά τις δυσκολίες, με αισιοδοξία. Αυτή η πορεία δεν πρέπει να αμφισβητηθεί. Δεν είναι ώρα για πισωγυρίσματα. Αν ακολουθήσουμε της σειρήνες της ηττοπάθειας, τις σειρήνες της άγονης διαμαρτυρίας, είναι παραπάνω από υπαρκτός ο κίνδυνος να υπονομευτούν ακόμα και οι θυσίες όλων μας, χωρίς να εδραιώσουμε την αξιοπιστία και τη σταθερότητα, που χτίζουμε σήμερα με κόπο, βήμα - βήμα. Ζητώ από όλους τους Έλληνες πολίτες, να κάνουν την οργή τους, τη δικαιολογημένη οργή τους για όσα έζησε η χώρα μας, δύναμη αλλαγής. Αλλαγής της Ελλάδας. Δύναμη ανατροπής κάθε κατεστημένου και νοοτροπίας που μας οδήγησε εδώ. Στην πορεία της χώρας μας για τη σωτηρία, όσοι περισσότεροι ψηφίζουμε, όσοι περισσότεροι δώσουμε το μήνυμα ότι, αυτή η πορεία πρέπει ανεμπόδιστα να συνεχιστεί, τόσο πιο ισχυρό θα είναι το χτύπημα απέναντι σε όλους όσοι παλεύουν, για να κρατήσουν την Ελλάδα εγκλωβισμένη στο παρελθόν της».

    Πηγές: NET, NET 105,8, AΠΕ

    Είδηση: 45361

    [05] Νέο σύστημα προμηθειών στα νοσοκομεία

    Τριτη, 02 11 2010 18:05

    Από την Τετάρτη και εντός 15 ημερών μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους οι επιχειρήσεις, οι οποίες επιθυμούν να συμμετάσχουν στον δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την ανάδειξη της εταιρείας ή της σύμπραξης εταιρειών που θα αναλάβει τις προμήθειες στα νοσοκομεία. Στη συνέχεια θα προωθηθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση και εντός του 2011 θα διενεργηθεί ο διεθνής διαγωνισμός. Σε εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος παρουσίασε τις προτάσεις για το νέο σύστημα προμηθειών.

    Μέχρι το τέλος του χρόνου η ρύθμιση στη Βουλή

    Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει σε ιδιωτική εταιρεία ή σύμπραξη εταιρειών να επιβλέπει τον τρόπο που γίνονται οι νοσοκομειακές προμήθειες στη χώρα μας, με στόχο τη μείωση του κόστους.

    Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στην εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ με θέμα "Προς ένα σύγχρονο σύστημα προμηθειών υγείας".

    Όπως επανέλαβε η επιτροπή προμηθειών του υπουργείου θα μετατραπεί σε επιτροπή προδιαγραφών, με τα νοσοκομεία να υποβάλλουν τις αιτήσεις του για προμήθειες και την επιτροπή να διαμορφώνει τις προδιαγραφές και τις ανώτατες τιμές και ο ανάδοχος να αγοράζει, να αποθηκεύει και να διανέμει.

    Η εθνική δαπάνη για την υγεία αγγίζει το 10% του ΑΕΠ, χωρίς όμως να αποδίδει τα αναμενόμενα αποτελέσματα στις υπηρεσίες υγείας. Ο στόχος είναι να εφαρμοστεί ένα σύγχρονο σύστημα διαχείρισης και πολιτικές που μειώνουν τις τιμές.

    Ο κ. Λοβέρδος έκανε ξεκάθαρο ότι το Υπουργείο Υγείας θα εποπτεύει όλες αυτές τις διαδικασίες και ανακοίνωσε ότι θα αναρτηθούν από σήμερα στο Διαδίκτυο οι αιτήσεις προκειμένου όσοι επιθυμούν να καταθέσουν προσφορές.

    Ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, εξήγησε ότι η Ελλάδα δεν υστερεί από άλλες χώρες σε σχέση με όσα δαπανά για την υγεία, αλλά παρατήρησε ότι τα προηγούμενα χρόνια όλοι συνειδητοποιούσαν το πρόβλημα με τις υπέρογκες δαπάνες των νοσοκομείων αλλά δεν γίνονταν σημαντικές παρεμβάσεις.

    Το υπουργείο Υγείας έμοιαζε με έναν μηχανισμό στον οποίο έμπαιναν χρήματα, αλλά δεν αξιοποιούνταν, με αποτέλεσμα ο πολίτης να μην βλέπει ορατές βελτιώσεις, είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου για το 2010 όπου μόνο το 25% των Ελλήνων δηλώνουν ικανοποιημένοι από την περίθαλψη που έχουν.

    «Ως Νέα Δημοκρατία αντιλαμβανόμαστε το υψηλού κινδύνου πείραμα του Υπουργού ως έναρξη ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ, που προκαλεί πολλά ερωτηματικά νομιμότητας, δημιουργεί ολιγοπωλιακές καταστάσεις σε μία δοκιμαζόμενη Ελληνική οικονομία και σε μία αγορά με σημαντικές στρεβλώσεις στη λειτουργία της, που δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός. Ένα πείραμα με απροσδιόριστα κόστη και αποτελέσματα», σχολίασε ο υπεύθυνος Υγείας της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς.

    Το πρωί ο υπουργός Υγείας παρέστη στην ορκωμοσία 35 νοσηλευτών στον Ευαγγελισμό, που είχαν επιτύχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2009. Ο Ανδρέας Λοβέρδος επανέλαβε ότι όλοι οι επιτυχόντες του συγκεκριμένου διαγωνισμού θα τοποθετηθούν άμεσα στις θέσεις τους και δεν θα γίνει καμία απόσπαση εκτός μονάδων του ΕΣΥ.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 45353

    [06] Γ. Πεταλωτής: «Δεν τίθεται ζήτημα αναδιάρθρωσης του χρέους»

    Τριτη, 02 11 2010 18:28

    Θεωρητικές χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τις συζητήσεις περί αναδιάρθρωσης του χρέους αλλά και επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων. «Είναι καθαρά σε θεωρητικό επίπεδο όποια συζήτηση υπάρχει, ο ίδιος ο πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης του χρέους», υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής. Επίσης, τόνισε ότι την κυβέρνηση την ενδιαφέρει να τηρηθούν απαρέγκλιτα οι στόχοι της, λέγοντας: «όσο ξεφεύγουμε από τους στόχους, ξεφεύγουμε και από τη σταθερότητα που επιδιώκουμε». Απαντώντας δέ στον αρχηγό της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κρυφή ατζέντα.

    «Οι στόχοι τηρούνται»

    «Η συζήτηση που υπάρχει είναι θεωρητική, όπως θεωρητική είναι ακόμη και η συζήτηση για την επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει κανένα επίσημο αίτημα, δεν υπάρχει κάτι που να μπορούμε να μιλήσουμε, αυτή τη στιγμή, συγκεκριμένα».

    Κληθείς να σχολιάσει «πληροφορίες» στον Τύπο που φέρονται να προέρχονται από το ΔΝΤ και σύμφωνα με τις οποίες το ΔΝΤ θα προτείνει στη χώρα επιμήκυνση για την αποπληρωμή των δανείων με πρόσθετο επιτόκιο, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι «δεν υπάρχει τίποτα επίσημο» και ότι «είναι σενάρια».

    Όσον αφορά στην υστέρηση που παρουσιάζεται στα έσοδα σε σχέση με τους αρχικούς στόχους, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι οι στόχοι τηρούνται και υποστήριξε ότι ακόμα και η «μαύρη τρύπα» που υπάρχει στα έσοδα, «εάν καθίσουμε και δούμε αναλυτικά τι έσοδα περιμένουμε ακόμη, έως το τέλος του χρόνου, υπάρχει η πεποίθηση ότι ο στόχος των εσόδων θα καλυφθεί».

    Αναφερόμενος στις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ περί «κρυφής ατζέντας» ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει «ίσα -ίσα εμείς είμαστε αυτοί που αποτυπώνουμε και αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα και σε πολιτικό επίπεδο αλλά και σε τεχνικό, υπηρεσιακό επίπεδο». Όπως τόνισε, «την κρυφή ατζέντα και τις κρυφές διαδικασίες τις έκανε η ΝΔ, δεν τη μιμούμαστε».

    «Ας δει ο κ. Σαμαράς επιτέλους τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού, ας δει ότι το κόμμα του που θα έπρεπε να έχει βαρύνουσα σημασία σήμερα, στερείται παντελώς πολιτικής πρότασης και ενστερνίζεται και υιοθετεί διλήμματα που δεν έχουν καμία σχέση με τη δική της πολιτική πραγματικότητα και μετά θα μπορεί να βάζει και θέματα αποπομπής υπουργών αυτής της κυβέρνησης», ανέφερε ο κ. Πεταλωτής.

    Κληθείς να σχολιάσει τη θέση που εξέφρασε ο κ. Πάγκαλος στην ίδια συνέντευξη ότι οι προτάσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου είναι πράξεις κοινής λογικής για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «ο κ. Προβόπουλος είναι διοικητής της ΤτΕ, έχει αυτοτελή θεσμικό ρόλο και η κυβέρνηση έχει το δικό της συνταγματικά κατοχυρωμένο και αποφασιστικό ρόλο. Αυτό που είπε ο κ. Πάγκαλος είναι μια γενική αναφορά και φυσικά δεν σημαίνει ότι ενστερνιζόμαστε απολύτως αυτά που λέει ο κ. Προβόπουλος», σημείωσε.

    Από την άλλη, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενοσ το θέμα δηλώνει: «Τρεις ημέρες μετά τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου για «αναδιάρθρωση του χρέους» και αφού προέκυψε και άλλος υπουργός -ο κ. Μπεγλίτης- με τις ίδιες απόψεις, ο Πρωθυπουργός εξακολουθεί να κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Όμως, το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, προκαλεί δυσμενέστατα σχόλια στο Διεθνή Τύπο -όπως αυτά της Wall Street Journal- που ζημιώνουν την Ελλάδα σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο. Όσο ο Πρωθυπουργός σιωπά και οι συγκεκριμένοι υπουργοί δεν ανασκευάζουν, τόσο επιβεβαιώνεται ότι ο κ. Παπανδρέου έχει κρυφό σχέδιο για την Ελληνική οικονομία, το οποίο είναι πίσω από τον πολιτικό εκβιασμό του εκλογικού σώματος, που επιχειρεί».

    Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε πως τις τελευταίες μέρες αναγκάζεται σε αλλεπάλληλες ομολογίες αποτυχίας, με αφορμή και τις δηλώσεις του Θόδωρου Πάγκαλου περί αναδιάρθρωσης του χρέους, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας.

    Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την εκτίμηση πως η διαδικασία της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους έχει ήδη ξεκινήσει, από τη στιγμή που η ΕΚΤ αγοράζει ομόλογα του ελληνικού δημοσίου από τις Γαλλικές και τις Γερμανικές τράπεζες.

    "Το ζητούμενο, λοιπόν, δεν είναι αν θα γίνει ή δεν θα γίνει αναδιάρθρωση, αλλά με ποιους όρους θα γίνει", δήλωσε ο κ. Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με το Γενικό Γραμματέα του Κουμουνιστικού Κόμματος της Γαλλίας, εκφράζοντας την εκτίμηση πως ο Γιώργος Παπανδρέου θα αποδεχτεί τους όρους που επιδιώκει η πολιτική και οικονομική ελίτ της Ευρώπης, " δηλαδή με όρους που θα φέρουν ακόμα πιο σκληρά μέτρα και εκποίηση του δημόσιου πλούτου ή με τους όρους που θα απαιτήσουν οι λαοί της Ευρώπης προκειμένου να βγούμε από την κρίση."

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8- ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 45356

    [07] Ανταλλαγές πυροβολισμών στο Παλαιό Φάληρο

    Τριτη, 02 11 2010 15:39

    Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού, μετά από ένοπλη συμπλοκή προχώρησαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ στο Παλαιό Φάληρο. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, που έγιναν γνωστά από την αστυνομία, τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που περιπολούσαν με δύο μοτοσικλέτες, επιχείρησαν να ελέγξουν δύο άτομα, αλλά αυτοί πυροβόλησαν με πιστόλι εναντίον τους, δύο φορές. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν του πυροβολισμούς και κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, είναι αλλοδαπός κρατούμενος των φυλακών, από τις οποίες είχε πάρει άδεια που έληγε σήμερα. Σε εξέλιξη είναι έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 45348

    [08] Το υποβρύχιο «Παπανικολής» εντάχθηκε σήμερα στη δύναμη του Στόλου

    Τριτη, 02 11 2010 20:11

    Το υποβρύχιο «Παπανικολής» εντάχθηκε σήμερα στη δύναμη του Στόλου κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Κίελο της Γερμανίας, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ αντιναυάρχου Δημητρίου Ελευσινιώτη.

    Στην τελετή ύψωσης της ελληνικής σημαίας και παραλαβής από το Πολεμικό Ναυτικό παρέστησαν, επίσης, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, Δημήτριος Ράλλης, η πρόξενος της Ελλάδας στο Αμβούργο, Αικατερίνη Δημάκη, και ο πρόεδρος της HDW, Andreas Burmester.

    Αρχικά το «Παπανικολής» ήταν προγραμματισμένο να ενταχθεί στη δύναμη του Στόλου στα τέλη του 2005.

    Η ονομασία «Παπανικολής» έχει δοθεί σε άλλα δύο υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού στο παρελθόν. Το πρώτο ήταν το ένδοξο υποβρύχιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που παρελήφθη το 1927 και παροπλίσθηκε το 1945 και το δεύτερο παρελήφθη το 1972 και παροπλίσθηκε το 1992.

    Στα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά κατασκευάζονται τα άλλα τρία υποβρύχια του προγράμματος. Πρόκειται για τα υποβρύχια που θα φέρουν την ονομασία ΠΙΠΙΝΟΣ, ΜΑΤΡΩΖΟΣ και ΚΑΤΣΩΝΗΣ, προς τιμήν των πυρπολητών και ναυμάχων της Επανάστασης του 1821.

    AΠΕ

    Είδηση: 45360

    [09] Αίτηση πτώχευσης για την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

    Τριτη, 02 11 2010 16:02

    Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε σήμερα στο Πρωτοδικείο της Αθήνας ο εκδότης της εφημερίδας Απογευματινή, Κώστας Σαραντόπουλος, ο οποίος είχε ήδη αποσύρει την αίτηση που είχε καταθέσει για την υπαγωγή της επιχείρησης στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, με το οποίο θα ρύθμιζε τις οφειλές του προς τους πιστωτές. Την εξέλιξη αυτή ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας, Δημήτρης Μαύρος. Με την αίτηση πτώχευσης σηματοδοτεί το τέλος μιας από τις ιστορικές εφημερίδες της χώρας.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Είδηση: 45349

    [10] Νέα προγράμματα για ανέργους του Υπ. Εργασίας

    Τριτη, 02 11 2010 19:14

    Με 1000 ευρώ θα χρηματοδοτείται κάθε άνεργος προκειμένου να επιμορφωθεί πάνω στην ειδικότητά του ή για να αποκτήσει εργασιακή εμπειρία. Το πρόγραμμα αυτό αναμένεται να υλοποιήσει ως το τέλος του χρόνου το υπουργείο Εργασίας, με στόχο την επιμόρφωση των ανέργων και την καλύτερη απορρόφησή τους από την αγορά εργασίας. Παράλληλα, θα υλοποιήσει άλλα τρία προγράμματα με στόχο την απορρόφηση των ανέργων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Όσον αφορά τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, η υπουργός Λούκα Κατσέλη, επισημαίνει ότι τόσο η εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας που υπογράφει η ΓΣΕΕ όσο και οι κλαδικές συμβάσεις θα γίνονται σεβαστές και μόνο κατ' εξαίρεση ή σε ειδικές περιπτώσεις θα υπερισχύουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις.

    Aναμένεται να υλοποιηθούν 13 περιφερειακά ειδικά προγράμματα όπως της Καστοριάς και του Έβρου που εφαρμόζονται ήδη, και πρόγραμμα για υπηρεσίες απόκτησης προσόντων και ένταξης με έμφαση στους νέους κάτω από 25 ετών.

    Στο πρόγραμμα αυτό θα υπάρξει αλλαγή στη λειτουργία κυρίως των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης, τα οποία δεν θα χρηματοδοτούνται πλέον από το υπουργείο Εργασίας, αλλά ο καταρτιζόμενος θα προμηθεύεται από το υπουργείο με ειδικό κουπόνι, ενός ποσού το οποίο θα καταθέτει στο ΚΕΚ, στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης ή στην Μη Κυβερνητική Οργάνωση όπου θα απευθύνεται για εκπαίδευση ή συμβουλευτική υποστήριξη με προοπτική η κατάρτιση να οδηγεί στην πρακτική άσκηση και την ένταξη στην αγορά εργασίας.

    Ακόμη πρόγραμμα ολοκληρωμένων υπηρεσιών επαγγελματικής προσαρμογής με άξονα την πρόληψη των απολύσεων και πρόγραμμα ένταξης πτυχιούχων στην αγορά εργασίας.

    Τέλος ειδικό πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας και ένταξης για ευπαθείς ομάδες.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εξέλιξη της εφαρμογής των προγραμμάτων που έχουν ήδη ανακοινωθεί, εμφανίζουν επιτυχία και μέχρι σήμερα, έχουν υποβληθεί κυρίως από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αιτήσεις που αφορούν την κάλυψη 100.000 θέσεων εργασίας.

    Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, εντοπίστηκαν 32 συνταξιούχοι, οι οποίοι, ενώ έχουν εισόδημα άνω των 200.000 ευρώ το χρόνο, λαμβάνουν παράνομα ΕΚΑΣ. Ο υπουργός ανακοίνωσε την τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας.

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 45358

    [11] Ισπανία: Μητέρα 10 ετών

    Τριτη, 02 11 2010 19:44

    Ένα κορίτσι 10 ετών γέννησε πριν μερικές ημέρες στην πόλη Χερέθ, στη νότια Ισπανία, ένα υγιέστατο μωρό, δήλωσαν σήμερα οι αρχές της Ανδαλουσίας, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για πρωτοφανές περιστατικό στην περιοχή

    Η κατάσταση της υγείας της νεαρής μητέρας και του μωρού "είναι πολύ καλή" και έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους η Μικαέλα Ναβάρο αξιωματούχος της αυτόνομης κυβέρνησης της Ανδαλουσίας.

    Η Ναβάρο δήλωσε έκπληκτη από το γεγονός που αποκαλύφθηκε από την εφημερίδα Diario de Jerez.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα το κορίτσι γέννησε την προηγούμενη Τρίτη ένα μωρό βάρους 2,9 κιλών και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

    Οι αρχές εξετάζουν τώρα αν η μητέρα και το παιδί ζουν σε ικανοποιητικές συνθήκες και αν μπορούν να παραμείνουν με την οικογένειά τους ή αν πρέπει να τις αναλάβουν οι κοινωνικές υπηρεσίες.

    Ο πατέρας του παιδιού είναι επίσης ανήλικος, δήλωσε η Ναβάρο, χωρίς όμως να διευκρινίσει την ηλικία του.

    AΠΕ

    Είδηση: 45359

    [12] Βρέθηκε το «ίχνος» της μπλόφας στον εγκέφαλο

    Τριτη, 02 11 2010 18:59

    Αμερικανοί νευροεπιστήμονες κατάφεραν, για πρώτη φορά, να εντοπίσουν στον εγκέφαλο το νευρωνικό «ίχνος» της μπλόφας, δηλαδή της ικανότητας των ανθρώπων να προβάλλουν στους άλλους μια απατηλή εικόνα του εαυτού τους και των σκέψεών τους, με σκοπό να τους εξαπατήσουν. Η έρευνα έδειξε ότι η μπλόφα αντιστοιχεί σε ένα ξεχωριστό μοτίβο εγκεφαλικής δραστηριότητας, σε περιοχές του εγκεφάλου που εμπλέκονται στη λήψη πολύπλοκων αποφάσεων, στην επίτευξη στόχων και στην κατανόηση των πεποιθήσεων του άλλου.

    Οι ερευνητές, υπό τον Ριντ Μόνταγκιου του Ιατρικού Κολλεγίου Μπέιλορ του Χιούστον (Τέξας), που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό PNAS της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, εντόπισαν ένα ιδιαίτερο «αποτύπωμα» εγκεφαλικής δραστηριότητας, όταν οι άνθρωποι επιχειρούν να ξεγελάσουν τον αντίπαλό τους.

    Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η ανακάλυψή τους μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση του τι συμβαίνει στο μυαλό των ατόμων με νοητικές διαταραχές, όπως ο αυτισμός.

    Οι αμερικανοί ερευνητές έκαναν πειράματα με εθελοντές που κλήθηκαν να παίξουν ένα στρατηγικό βιντεοπαιγνίδι στον υπολογιστή και ταυτόχρονα καταγράφονταν οι αντιδράσεις του εγκεφάλου τους με μαγνητική τομογραφία λειτουργικού συντονισμού (fMRI). Με τον τρόπο αυτό, μπόρεσαν να ρίξουν φως στο νευρωνικό κύκλωμα που ενεργοποιείται, όταν ένας άνθρωπος «χειραγωγεί» τεχνηέντως τις αντιλήψεις των άλλων για τον εαυτό του, με άλλα λόγια όταν μπλοφάρει, για παράδειγμα όταν παίζει χαρτιά, όταν παζαρεύει ένα προϊόν σε ένα κατάστημα, όταν δίνει συνέντευξη για πρόσληψη ή για αύξηση μισθού, καθώς και σε πολλές άλλες καθημερινές περιστάσεις.

    «Οι άνθρωποι στέλνουν σήματα ο ένας στον άλλο για να "χειραγωγήσουν" την εικόνα τους στο νου των άλλων», δήλωσε ο υπεύθυνος της έρευνας. Οι ερευνητές διαπίστωσαν, μέσα από τα πειράματά τους, ότι ένας στους δέκα ανθρώπους (ποσοστό 11%) συστηματικά εξαπατά τους άλλους, κάνοντάς τους να πιστεύουν κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είναι ή πιστεύει, με στόχο το μεγαλύτερο προσωπικό κέρδος.

    Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ, The New York Times

    Είδηση: 45357

    [13] Η άσκηση προστατεύει από το κρυολόγημα

    Τριτη, 02 11 2010 18:29

    Υγεια

    Οι ανθρωποι που ασκούνται συχνά είναι λιγότερο πιθανό να κρυολογήσουν ή, όταν κρυολογούν, τα συμπτώματά τους είναι πιο ελαφριά, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές του πολιτειακού πανεπιστημίου των Απαλαχίων στη Β. Καρολίνα, υπό τον δρα Ντέηβιντ Νίμαν, δημοσίευσαν τη σχετική εργασία στο βρετανικό περιοδικό για θέματα αθλητιατρικής «British Journal of Sports Medicine».

    Οι επιστήμονες μελέτησαν επί τρεις μήνες τις περιπτώσεις 1.000 ατόμων ηλικίας 18 έως 85 ετών και συμπέραναν ότι όσοι ασκούνται σε τακτική βάση, μειώνουν σχεδόν κατά το ήμισυ (50%) τις πιθανότητες να κολλήσουν κάποιο ιό κρυολογήματος ή, αν κρυώσουν, τον περνάνε «στο πόδι».

    Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι πιθανώς αυτό συμβαίνει, επειδή η άσκηση βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα να καταπολεμήσει τους ιούς με τα αμυντικά κύτταρά του. Η φυσική δραστηριότητα ενεργοποιεί προσωρινά -για λίγες ώρες- το κυτταρικό «οπλοστάσιο» του οργανισμού, βοηθώντας τον να μην κολλήσει κάποιο ιό. Μάλιστα, οι ερευνητές βρήκαν ότι δε χρειάζεται να κάνει κανείς ιδιαίτερα εντατική άσκηση, αρκεί να θεωρεί ότι βρίσκεται σε σχετικά καλή «φόρμα».

    Οι ενήλικες παθαίνουν δύο έως πέντε κρυολογήματα κατά μέσο όρο κάθε χρόνο. Ελάχιστοι άνθρωποι τη «γλιτώνουν» και δεν κρυολογούν καθόλου μέσα σε μια χρονιά. Η νέα έρευνα δείχνει ότι υπάρχουν, πάντως, πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς (περισσότερη φυσική δραστηριότητα), ώστε να τα αποφύγει ή να τα περάσει πιο ελαφριά.

    Οι πιο μεγάλοι σε ηλικία (που έχουν περισσότερα αντισώματα), οι άνδρες και οι παντρεμένοι (ίσως επειδή βγαίνουν πιο αραιά έξω και συναντούν λιγότερους ανθρώπους-πηγές πιθανής μόλυνσης), καθώς και όσοι τρώνε πολλά φρούτα, φαίνεται να κρυολογούν λιγότερο συχνά. Όσοι έχουν παιδιά ή εργάζονται κοντά σε αυτά, εκτίθενται σε περισσότερα κρυολογήματα. Όμως η σωματική άσκηση και η αντίληψη που έχει κανείς για τη «φόρμα» του, φαίνεται να είναι ακόμα πιο σημαντικοί παράγοντες για την προστασία από τα κρυολογήματα.

    Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, όσοι ασκούνται τουλάχιστον πέντε μέρες την εβδομάδα, είχαν κρυολόγημα 4,4 έως 4,9 μέρες σε διάστημα τριών μηνών τον χειμώνα, όσοι ασκούνταν από μια έως τέσσερις μέρες την εβδομάδα, είχαν κρυολόγημα για 4,9 έως 5,5 μέρες, ενώ όσοι έκαναν ελάχιστη (μια φορά την εβδομάδα με το... ζόρι) έως καθόλου άσκηση, είχαν κρυολόγημα επί 8,2 έως 8,6 μέρες κατά μέσο όρο.

    Επιπλέον, όσοι ασκούνταν τακτικά, υπέφεραν λιγότερο -σε ποσοστό μέχρι και 41%- από ενοχλητικά συμπτώματα, όπως ο βήχας και το φτάρνισμα, σε σχέση με όσους προτιμούσαν τον... καναπέ. «Το πιο ισχυρό όπλο που έχει κάποιος στους κρύους μήνες του χειμώνα, είναι να βγει έξω και να περπατήσει με γρήγορο βήμα για τουλάχιστον μισή ώρα», δήλωσε ο Νίμαν.

    Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

    Είδηση: 45354

    [14] Στα Γιάννενα ο Πρωθυπουργός

    Τριτη, 02 11 2010 17:22

    Οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κομμάτων και υποψηφίων, λίγα 24ωρα πριν τις κάλπες για την αυτοδιοίκηση. Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Κόνιτσα επισκέφθηκε το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός ο οποίος μίλησε στους μαθητές. Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι στη χώρα μας περνάμε μια κρίση και θα την ξεπεράσουμε, αλλά ολόκληρος ο πλανήτης περνά μια κλιματική κρίση. Τόνισε ότι η μεγάλη μας δύναμη είναι οι γνώσεις μας και ότι μπορούμε να παράξουμε πλούτο και να μην περιμένουμε από δάνειες δυνάμεις. Το απόγευμα ο Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει σε περιφερειακή σύσκεψη του ΠΑΣΟΚ στα Γιάννενα.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8 Είδηση: 45352

    [15] Μια παρέα στέλνει δέμα στο διάστημα

    Τριτη, 02 11 2010 17:10

    Ένα ταπεινό μετεωρολογικό μπαλόνι, μια βιντεοκάμερα υψηλής ευκρίνειας μέσα σε συσκευασία διανομής φαγητού και πολλή προσωπική εργασία μ' εφευρετική διάθεση είναι όσα χρειάζεται ο άνθρωπος για να φτάσει στο διάστημα. Το διαστημικό πρόγραμμα του... Μπρούκλιν σχεδιάζεται κι υλοποιείται απ' τον ομώνυμο φορέα: το «Διαστημικό Πρόγραμμα του Μπρούκλιν», έναν οργανισμό που σχηματίστηκε από μια παρέα φίλων απ' την πόλη της Νέας Υόρκης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα επιστημονικά πειράματα, τη μηχανική, το βιομηχανικό σχεδιασμό και την εκπαίδευση.

    Με πενιχρά μέσα, αλλά μεγάλη εφευρετικότητα, έστειλαν ένα μπαλόνι στην απώτερη στρατόσφαιρα, στα εκατό χιλιάδες χιλιόμετρα περίπου, ώστε να κινηματογραφήσουν την -όχι και πολύ, εδώ που τα λέμε- ελεγχόμενη κάθοδό του. Ή, μάλλον, να κινηματογραφήσει εκείνο ό,τι ο φακός της κάμεράς του έβλεπε, στην πτώση του προς το αναπόφευκτο έδαφος.

    Τα αποτελέσματα φαίνεται να δικαιώνουν την παρέα, αρκετά ώστε να ζητά τη συνδρομή μας, του κοινού τους και των φίλων, για να στηρίξουν το επόμενό τους πείραμα.

    Είναι σαφές κι από το βίντεο, άλλωστε, πως μια καλύτερη μπαταρία για την κάμερα, μεγαλύτερης χωρητικότητας, τους ήταν ήδη απαραίτητη -και, με τη βοήθεια του κοινού, στο επόμενο πείραμα ελπίζουμε να την έχουν αποκτήσει.

    Είδηση: 45351

    [16] Με μικρή πτώση τελικά οι φετινές αφίξεις - Με αυτόνομο περίπτερο η Κέρκυρα στο Λονδίνο

    Τριτη, 02 11 2010 18:58

    Με πτώση μικρότερη του αναμενόμενου, και συγκεκριμένα της τάξης του 1,7%, έκλεισε η φετινή τουριστική περίοδος για το αεροδρόμιο της Κέρκυρας.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αερολιμενάρχης Τάσος Αλέξης, φέτος αφίχθησαν στην Κέρκυρα 727.668 τουρίστες, 13.047 λιγότεροι από την περσινή τουριστική περίοδο.

    WORLD TRAVEL MARKET

    Με αυτόνομο περίπτερο θα συμμετάσχει και φέτος η Κέρκυρα στην διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου World Travel Market, που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 ως τις 11 Νοεμβρίου. Το περίπτερο διοργανώνει η Νομαρχία, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων. Στο περίπτερο της Κέρκυρας θα συμμετάσχουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό και Κερκυραίοι επιχειρηματίες, ενώ κατά τη διάρκεια της, θα πραγματοποιηθούν επαφές με εκπροσώπους των αεροπορικών εταιριών Easyjet και jet2, με εταιρείες κρουαζιεροπλοίων και με εκπροσώπους Τουριστικών Πρακτορείων. Ιδιαίτερη έμφαση φέτος θα δοθεί στην εκδήλωση «Ionian Inspires» που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ. Στην εκδήλωση έχουν κληθεί δημοσιογράφοι του αθλητικού και τουριστικού ρεπορτάζ καθώς και αθλητές του κρίκετ ενώ θα ανακοινωθεί και διοργάνωση Διεθνούς Φεστιβάλ Κρίκετ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα το 2011.

    Είδηση: 45355

    [17] Οριστικό όχι στο Σαρλή

    Τριτη, 02 11 2010 14:50

    Οριστικό «όχι» στη συμμετοχή του συνδυασμού «Κέρκυρα Πολιτών», με υποψήφιο Δήμαρχο το Χρύσανθο Σαρλή, είπε χθες το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Κέρκυρας.

    Το Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση ακύρωσης που είχε υποβάλει ο συνδυασμός επί της προηγούμενης απόφασης του οργάνου με την οποία είχε κριθεί εκπρόθεσμη η κατάθεση του ψηφοδελτίου, καθώς - σύμφωνα με το σκεπτικό - δεν προέκυψαν νέα στοιχεία και ως εκ τούτου δεν συντρέχει λόγος ανάκλησης της πρώτης απόφασης.

    «Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη γιατί ύστερα από τη δικαστική διαδικασία ανάδειξης υποψηφίων κατά την οποία αποκλείστηκε ο συνδυασμός του Χρύσανθου Σαρλή, αφαιρείται από το δημοκρατικό λαό της Κέρκυρας το δικαίωμα να εκφράσει την πραγματική του βούληση στο Δήμο της Κέρκυρας» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του επικεφαλής του συνδυασμού «Ιόνιο Αρχιπέλαγος» Ηλία Μπεριάτου και καλεί όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες της Κέρκυρας να στηρίξουν το Συνδυασμό του.

    σύνταξη: Λυκούργος Σκιαδόπουλος

    Είδηση: 45347

    [18] Αθώα η Ν. Σαμοΐλη

    Τριτη, 02 11 2010 14:48

    Αθώα έκρινε το δικαστήριο την πρώην πρόεδρο του συλλόγου Αλεύχιμον Νικολέττα Σαμοΐλη, η δίκη της οποίας έγινε χθες το μεσημέρι.

    Τόσο οι δικηγόροι της όσο και η ίδια η κ. Σαμοΐλη δήλωσαν δικαιωμένοι από την απόφαση, υπογραμμίζοντας - πάντως - ότι από τη δικογραφία δεν προέκυπτε συμμετοχή της σε αξιόποινες πράξεις, παρά μόνο στις διαμαρτυρίες των κατοίκων της Λευκίμμης για το ΧΥΤΑ Μεσοράχης.

    Μάλιστα, οι δικηγόροι της κ. Σαμοΐλη θεωρούν την απόφαση αυτή ως πρόκριμα για τις υπόλοιπες δίκες, με κατηγορούμενους κατοίκους της Λευκίμμης, δεδομένου ότι πρόκειται για την πρώτη από σειρά αντίστοιχων υποθέσεων που εκδικάζεται.

    Στην ακροαματική διαδικασία δεν παρέστησαν ο κατήγορος, δηλαδή ο εργολάβος του ΧΥΤΑ, ούτε οι δικηγόροι του, ενώ οι δήμαρχοι Σωτήρης Μικάλεφ και Γιάννης Λειβαδιώτης, που είχαν κληθεί ως μάρτυρες κατηγορίες, κατέθεσαν ότι δεν ήταν παρόντες στα γεγονότα.

    σύνταξη: Λυκούργος Σκιαδόπουλος

    Είδηση: 45345

    [19] Πλούσια δραστηριότητα της Αστυνομίας στη Δυτική Μακεδονία

    Τριτη, 02 11 2010 14:48

    Σημαντική ήταν η μηνιαία δραστηριότητα, των υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τον περασμένο Οκτώβριο.

    Από τις τέσσερις αστυνομικές Διευθύνσεις, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, συνελήφθησαν 2084 άτομα για διάφορες υποθέσεις, μεταξύ των οποίων 1.868 λαθρομετανάστες, 16 διακινητές λαθρομεταναστών, 35 άτομα, για παραβάσεις του νόμου «Περί Ναρκωτικών», δύο άτομα για απόπειρα ληστείας, επτά άτομα για διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων, τέσσερα άτομα, για αρπαγή ανηλίκων, πέντε άτομα, για χρήση πλαστών εγγράφων, τρία άτομα, για παράβαση της νομοθεσίας περί «Όπλων και Εκρηκτικών» και 13 άτομα, για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος. Επίσης κατασχέθηκαν 20,3 γραμμάρια Ηρωίνη, 8,7 γραμμάρια Κοκαΐνη, 395 γραμμάρια Κάνναβη, 20 Δενδρύλλια κάνναβης, 1.125 Σπόροι κάνναβης και 134 Ναρκωτικά χάπια.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Μάκης Νασιάδης

    Είδηση: 45346

    [20] Οριακή μείωση απο το αεροδρόμιο

    Τριτη, 02 11 2010 14:47

    Με πτώση μικρότερη του αναμενόμενου, και συγκεκριμένα της τάξης του 1,7%, έκλεισε η φετινή τουριστική περίοδος για το αεροδρόμιο της Κέρκυρας.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αερολιμενάρχης Τάσος Αλέξης, φέτος αφίχθησαν στην Κέρκυρα 727.668 τουρίστες, 13.047 λιγότεροι από την περσινή τουριστική περίοδο. Ελαφρώς ανοδικά, κατά 2,1%, κινήθηκε ο Οκτώβριος με 44.923 επιβάτες.

    σύνταξη: Γιάννης Ανδριώτης

    Είδηση: 45344

    [21] Αγώνας δρόμου για την μεταφορά του νοσοκομείου

    Τριτη, 02 11 2010 14:45

    Για αγώνα δρόμου για τη μετεγκατάσταση του νοσοκομείου εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει ανακοινώσει, δηλαδή μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, κάνει λόγο ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κώστας Γρηγορόπουλος.

    Χθες, παρελήφθη ο μαγνητικός τομογράφος ο οποίος είναι υπερσύγχρονος και αναμένεται να τοποθετηθεί εντός των επόμενων ημερών, ενώ μέχρι την Κυριακή θα έχει ολοκληρωθεί και η τοποθέτηση και εγκατάσταση του ενεργού εξοπλισμού. Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχει έρθει και το νέο προσωπικό το οποίο θα αποτελείται από 80 μόνιμους και 20 εποχικούς εργαζόμενους, όπως δήλωσε ο κ. Γρηγορόπουλος.

    σύνταξη: Γιάννης Ανδριώτης

    Είδηση: 45343

    [22] Προεκλογική κίνηση

    Τριτη, 02 11 2010 14:41

    Σε κοινή δήλωση με την οποία εκφράζουν τη στήριξή τους στο ψηφοδέλτιο του Ηλία Μπεριάτου για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προχώρησαν 23 στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

    Σε αυτούς που συνυπογράφουν την κοινή δήλωση, περιλαμβάνονται ο γραμματέας και η αναπληρώτρια γραμματέας της Νομαρχιακής, Μάκης Μπούκας και Λίνα Ρούσσου, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΚΕ Σπύρος Στάλιας και ο πρόεδρος του Οργανισμού Χρήστος Τζουβελέκης, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Κώστας Γρηγορόπουλος και Στάθης Κουλουρίδης, ο δημοτικός σύμβουλος και περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Τηλέμαχος Γαβαλάς κ.α. Στη δήλωση καλούν τους Κερκυραίους σε συστράτευση με πολιτική συνέπεια και αγωνιστικότητα, με πίστη στις αρχές και τις ικανότητες του στελεχιακού δυναμικού του συνδυασμού του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ.

    Με τη βεβαιότητα εισόδου στο δεύτερο γύρο εμφανίστηκε χθες ο Μπάμπης Χαραλάμπους υποψήφιος για το Δήμο της Κέρκυρας στη κεντρική προεκλογική εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στο Δημοτικό Θέατρο, ενώ χαρακτήρισε τις εκλογές «πολιτική μάχη» στην οποία δεν κρίνεται το μέλλον της αυτοδιοίκησης αλλά της χώρας. Από την πλευρά του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θόδωρος Γουλής, ζήτησε να καταδικαστεί η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. επισημαίνοντας ότι η επίθεση στο λαό θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές με νέες περικοπές μισθών και συντάξεων. Ο δρόμος, όπως είπε για τη λαϊκή ευημερία θα προέλθει μέσα από τη συμμαχία της εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων στρωμάτων και ζήτησε πολιτική συμπόρευση με τους πολίτες έστω και αν δεν συμφωνούν σε όλα με τις θέσεις του ΚΚΕ.

    Την κεντρική του ομιλία θα πραγματοποιήσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλέκος Αυλωνίτης, επικεφαλής της «Συμπαράταξης Ευθύνης», απόψε, στις 8.00, στο Δημοτικό Θέατρο.

    Αύριο, στον ίδιο χώρο, θα γίνει η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Τρεπεκλή, επικεφαλής του συνδυασμού «Κέρκυρα να ζεις».

    Την κεντρική προεκλογική τους εκδήλωση θα πραγματοποιήσουν αύριο, στο Επιμελητήριο και οι συνδυασμοί ΑΝ.Α.Σ.Α για τα Ιόνια Νησιά με επικεφαλής το Θόδωρο Γαλιατσάτο και ΕΜΠΡΟΣ μ' εσένα για την Κέρκυρα με επικεφαλής το Στέφανο Σαμοΐλη.

    Την Πέμπτη στις 6.30, την κεντρική της ομιλία θα πραγματοποιήσει και η υποψήφια δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, επικεφαλής του συνδυασμού «Κερκυραίων Δήμος», στον κινηματογράφο Ορφέας.

    Η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηλία Μπεριάτου του συνδυασμού «Ιόνιον Αρχιπέλαγος» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στο Δημοτικό Θέατρο

    Την ίδια ημέρα, την κεντρική του ομιλία θα πραγματοποιήσει στον κινηματογράφο Ορφέας ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Καλούδης, επικεφαλής του συνδυασμού «Επτανησιακή Αναγέννηση»

    Τέλος, συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του συνδυασμού της «Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια», έδωσαν χθες ο υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Όλγα Τσιλιμπάρη καθώς και οι υποψήφιοι του συνδυασμού Κώστας Φαγογένης και Σπύρος Μπόϊκος. Και οι τρεις τόνισαν την αντίθεσή τους στο Μνημόνιο και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η αναδιάρθρωση της Αυτοδιοίκησης μέσω του Καλλικράτη, ενώ επισήμαναν τη συμπαράστασή τους στους κατηγορούμενους για τα επεισόδια στη Λευκίμμη αλλά και σε όλους τους κατοίκους της περιοχής που συντάσσονται κατά της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Νότου.

    σύνταξη: Κατερίνα Κατσαρού

    Είδηση: 45339

    [23] Προεκλογική δραστηριότητα

    Τριτη, 02 11 2010 14:31

    Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

    * Σήμερα στις 8 το βράδυ στην Πλατεία Ελευθερίας θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική ομιλία της «Διάβασης πεζών», με ομιλητή τον επικεφαλής της και υποψήφιο Δήμαρχο Σερρών Παναγιώτη Κοτρώνη.

    * Συνεχίζοντας το πρόγραμμα των προεκλογικών του επισκέψεων, ο επικεφαλής του συνδασμού β'Δυναμική Πορεία Ανάπτυξης'' και υποψήφιος Δήμαρχος Σερρών, Στέφανος Φωτιάδης επισκέπτεται σήμερα στις 10.30 τη λαϊκή αγορά των Σερρών και στη συνέχεια το εμπορικό κέντρο της πόλης. Το απόγευμα στις 17.30 τους κατοίκους των περιοχών: Βαμβακούσσας, Αδελφικού, Κουβουκλίου και στις 19.00 θα πραγματοποιήσει ομιλία στην πλατεία της Κάτω Καμήλας.

    * Συνεχίζοντας τις συναντήσεις του με φορείς του Δήμου Σερρών επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων και υποψήφιος δήμαρχος Σερραίων Πέτρος Αγγελίδης, σήμερα στις 9 το πρωί θα επισκέπτεται την αγορά των Σερρών. Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία-συζήτηση στο Κωνσταντινάτο στην καφετέρια Λεμονή. Στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί ομιλία-συζήτηση στο Σκούταρι στην κεντρική πλατεία

    * Στο ίδιο πλαίσιο ο επικεφαλής του συνδυασμού β'Εποχή Δημιουργίας'' και υποψήφιος Δήμαρχος Σερρών Θεόδωρος Μηλίδης σήμερα θα επισκεφτεί:

    -10.30 Λαϊκή Αγορά Σερρών

    -11.30 Αναπτυξιακή Εταιρία Σερρών(ΑΝΕΣΕΡ)

    -12.00 Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σερρών(ΕΒΕΣ)

    -12.30 Αγορά των Σερρών

    -18.30 Χριστός

    -19.00 Καλά Δένδρα

    -20.00 Λευκώνας-Συνάντηση Ελληνοποντίων

    Είδηση: 45335

    [24] Ανοιχτά τα γραφεία ταυτοτήτων Σάββατο και Κυριακή

    Τριτη, 02 11 2010 14:28

    Τα γραφεία ταυτοτήτων των υπηρεσιών της Αστυνομικής Δ/νσης Σερρών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, κατά τις προσεχείς Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές τις 7 και 14-11-2010 θα λειτουργήσουν Σάββατο και Κυριακή ως εξής:

    α) Σάββατο 6 και 13-11-2010, από ώρες 08:00 έως 18:00 και

    β) Κυριακή 7 και 14-11-2010, από την έναρξη της ψηφοφορίας μέχρι το τέλος αυτής δηλαδή έως τις 6 το απόγευμα.

    Είδηση: 45334

    [25] Πολιτιστικές ειδήσεις

    Τριτη, 02 11 2010 14:27

    Το πρώτο Animation Festival, θα διεξαχθεί στην Κέρκυρα, από τις 7 έως τις 10 Απριλίου 2011 με ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, υψηλού επιπέδου, βραβευμένες με Oscar και άλλα διεθνή βραβεία. Θα περιλαμβάνει workshops, ενώ θα υπάρχει διαγωνιστικό τμήμα και με καταξιωμένους επίτιμους καλεσμένους.

    Τη διοργάνωση του φεστιβάλ έχει αναλάβει το γραφείο διοργάνωσης εκδηλώσεων Great Events, με τη συνεργασία του Ιονίου Πανεπιστημίου και θα διεξαχθεί στην Ιόνιο Ακαδημία και στον κινηματογράφο Ορφέα.

    Από χθες Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010 πάνω από 100 έργα των μελών της Φωτογραφικής Λέσχης διακοσμούν το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Κέρκυρας (Μαράσλειο). Η έκθεση είναι μόνιμη και καταλαμβάνει και τους δύο ορόφους του κτηρίου με μια πληθώρα αξιόλογων φωτογραφιών που παρουσιάζουν την πόλη μας με τη ματιά του κάθε φωτογράφου που συμμετείχε στο project. Σύντομα θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης και θα παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό. Όλα τα έργα είναι αφιλοκερδής προσφορά του κάθε καλλιτέχνη, με χορηγό τον Δήμο Κερκυραίων ο οποίος ανέλαβε το κόστος των εκτυπώσεων και των κάδρων.

    Η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών έχει καθιερώσει την πραγματοποίηση ενός Επιστημονικού Συνεδρίου το μήνα Νοέμβριο κάθε χρόνου (από το 2005, συνεχώς), στο σπίτι όπου ο Εθνικός Ποιητής Διονύσιος Σολωμός έζησε τα τελευταία είκοσι χρόνια της ζωής του). Φέτος το Επιστημονικό Συνέδριο της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών θα είναι αφιερωμένο στο μεγάλο Ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, θα πραγματοποιηθεί στις 19, 20 και 21 Νοεμβρίου 2010 και θα έχει γενικό τίτλο «Οδυσσέας Ελύτης / Μ' ένα τριφύλλι φως στο στήθος».

    Η Πολιτιστική & Καλλιτεχνική Κίνηση «9 Μούσες», διοργανώνει αύριο στις 9.00 το βράδυ, ομιλία με θέμα «Ο κόσμος του παραμυθιού» στην αίθουσα της Κίνησης στην 5η παρ. Δονάτου Δημουλίτσα 3 (δίπλα από το Ψυχιατρείο). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

    Ο Γιώργος Λεούσης και το συγκρότημα «ΑΜΕΛΕΙΑ» θα παρουσιαστούν το ερχόμενο Σάββατο στον «Επτά Τεχνών Τόπος» στο Βιρό. Ο κερκυραίος μουσικός και βραβευμένος με το πρώτο βραβείο μουσικής σύνθεσης σε διαδικτυακό διαγωνισμό, Γιώργος Λεούσης, έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με καταξιωμένα στελέχη του χώρου του ραδιοφώνου και των ηχογραφήσεων. Οι «ΑΜΕΛΕΙΑ» είναι ένα συγκρότημα που μετράει αρκετά χρόνια μουσικής παρουσίας, με διαφορετικές ανά διαστήματα μουσικές επιρροές, ως προς τις προσωπικές τους συνθέσεις αλλά και ως προς τις επανεκτελέσεις και τις διασκευές γνωστών μουσικών κομματιών. Στην πρώτη τους συνεργασία πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία συναυλία στον Μον Ρεπό, το καλοκαίρι του 2010, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την γέννηση του ποιητή Νίκου Καββαδία.

    σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ

    Είδηση: 45336


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 2 November 2010 - 17:56:49 UTC