Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-11-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σαμαράς: «Μήπως ο κ. Παπανδρέου θέλει να δραπετεύσει»;
  • [02] Συνέντευξη Γ. Παπανδρέου στο CNN
  • [03] Α. Παπαρήγα: «Είναι μύθος ότι θα χρεοκοπήσουμε»
  • [04] Αναβλήθηκε η εκδίκαση στο Μισθοδικείο για περικοπές αποδοχών στους δικαστές
  • [05] Ομιλία του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλ. Τσίπρα
  • [06] Στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ γιατροί με πολύ μεγάλους τραπεζικούς λογαριασμούς
  • [07] ΣτΕ: Συνταγματικό το ΠΔ του 2007 για την προστασία της Πάρνηθας
  • [08] Ξυνίδης, Τιμοσίδης, Αηδόνης: Κρίσιμες οι εκλογές για το μέλλον του τόπου

    [01] Σαμαράς: «Μήπως ο κ. Παπανδρέου θέλει να δραπετεύσει»;

    Τεταρτη, 03 11 2010 21:45

    Σκληρή κριτική στο Γιώργο Παπανδρεου, άσκησε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτινγκ στα Πατήσια την Τετάρτη. «Απειλεί ο κ. Παπανδρέου τον λαό ότι αν καταψηφίσει τους δικούς του υποψηφίους θα κάνει εκλογές», είπε ο κ. Σαμαράς και ρώτησε: «Για ποιό λόγο; για να τον καταψηφίσουν πάλι; μήπως δραπετεύει; μήπως εγκαταλείπει; και γιατί εμείς να φοβηθούμε;». Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι ο κ. Παπανδρέου δεν εμπιστεύεται την πολιτική του, γνωρίζει ότι δεν περπατάει, ότι τα νούμερα δεν του βγαίνουν, ότι τα δημόσια έσοδα έχουν πέσει έξω και φέρνει νέα μέτρα. «Ο λαός όμως δεν αντέχει άλλα μέτρα και θα το πει αυτό την Κυριακή με την ψήφο του».

    Ανεβάζει τους τόνους λίγες ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μιλώντας την Τετάρτη στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής κ. Βασίλη Κικίλια, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου για «απόλυτη παράνοια σε σχέση με το δίλημμα των εκλογών» και πρόσθεσε ότι «ο λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα».

    Για την ομιλία Παπανδρέου στα Γιάννενα

    «Ο κ. Παπανδρέου ζητά από τους πολίτες νομιμοποίηση για το μνημόνιο που υπέγραψε, ζητάει άφεση αμαρτιών, ζητάει εξουσιοδότηση για ακόμη σκληρότερα μέτρα». Ο κ. Σαμαράς καταλόγισε ακόμη στον πρωθυπουργό ότι διαθέτει μυστική ατζέντα για την οποία τώρα ζητά προέγκριση με τα «εκβιαστικά διλήμματα».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ επιχειρηματολόγησε ότι η οικονομική πολιτική δεν απέφερε και για αυτό την Κυριακή ο λαός θα πει «απορρίπτουμε τις θυσίες χωρίς ελπίδα, δεν δίνουμε λευκή επιταγή για επώδυνα μέτρα» και πρόσθεσε ότι αν το βράδυ των εκλογών ο κ. Παπανδρέου νιώσει ευχαριστημένος, τότε θα πάρει σκληρότερα μέτρα που δεν αντέχει ούτε η κοινωνία, ούτε η οικονομία.

    Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι η ελεύθερη έκφραση των πολιτών στην κάλπη δεν συνιστά αποσταθεροποίηση, αντίθετα αποσταθεροποίηση προκαλεί «ο άφρων εκβιασμός του κ. Παπανδρέου» και ζήτησε από τους ψηφοφόρους του κόμματος να δώσουν τον αγώνα το γαλάζιο, ώστε «να φανεί σε όλη την ελληνική επικράτεια την Κυριακή το βράδυ».

    Είπε ακόμη ότι αποσταθεροποίηση προκαλούν δηλώσεις, όπως του κ. Πάγκαλου για να αναδιάρθρωση του χρέους που εκτίναξαν τα spreads.

    Για την υποψηφιότητα Κικίλια

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έπλεξε το εγκώμιο του Βασίλη Κικίλια, λέγοντας:

    «Είναι νέος, άξιος, αυτοδημιούργητος, με πείρα στα διοικητικά, επιστήμονας και παλαιός αθλητής που διαθέτει γνώσεις, πείσμα και την αξία του αυτοδημιούργητου».

    Η υποψηφιότητα Κικίλια, είπε ο κ. Σαμαράς, είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την κοινωνία. Και πρόσθεσε ότι «για μένα ήταν ένα χρέος να τον βάλω υποψήφιο γιατί είχα υποσχεθεί πριν από ένα χρόνο ανανέωση της παράταξης με στροφή στις αξίες και στους άξιους».

    Αν η κοινωνία θέλει να προβάλλονται νέοι άνθρωποι, αν ο λαός θέλει να γκρεμίσει τα τζάκια και να μη βγάλει εκείνους που προέρχονται από το δοκιμαστικό σωλήνα, τότε η απάντηση είναι να ψηφίσει τον Βασίλη Κικίλια, είπε ο κ. Σαμαράς. «Για μένα ήταν η μόνη συνεπής επιλογή, για σας είναι η καλύτερη που μπορούσε να γίνει».

    Την Πέμπτη ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Ομιλία Σαμαρά στο Σπόρτινγκ το απόγευμα

    Είδηση: 45602

    [02] Συνέντευξη Γ. Παπανδρέου στο CNN

    Τεταρτη, 03 11 2010 20:39

    Η αναδιάρθρωση του χρέους δεν περιλαμβάνεται στην πολιτική ατζέντα της κυβέρνησης ξεκαθάρισε με κατηγορηματικό τρόπο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι: «είμαι πολύ σαφής ως προς αυτό. Πιστεύουμε επίσης, έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα, ότι δεν θα ξεφύγουμε από την πορεία μας» και επανέλαβε την θέση ότι από το 2012, η Ελλάδα θα έχει πολύ χαμηλό πρωτογενές χρέος και προσβλέπει σε ανάπτυξη για το 2012».

    Αυτό σημαίνει, τονίζει ο κ. Παπανδρέου, ότι "θα έχουμε μια πολύ βιώσιμη εξυπηρέτηση του χρέους μας".

    Ο πρωθυπουργός δηλώνει επίσης ότι η κυβέρνηση μείωσε το έλλειμμα κατά 5,5% και βρίσκεται σε σταθερή πορεία και εξήρε την εντυπωσιακή ωριμότητα του ελληνικού λαού για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις επώδυνες , όπως αναφέρει, αλλαγές.

    Ερωτηθείς σχετικά με το χάσμα στις ευρωπαϊκές κοινωνίες εξ αιτίας του κύματος απεργιών, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, η Πορτογαλία, δεν απέκλεισε την ύπαρξη ανισορροπιών και ενδεχομένως να προκύψουν προβλήματα συνοχής. «Ελπίζω, ωστόσο, ότι θα έχουμε την επιμονή και την ικανότητα να τα καταφέρουμε», σημειώνει χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στις αποφάσεις του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο προσωρινός μηχανισμός βοήθειας που έγινε για την Ελλάδα αποκτά μόνιμο χαρακτήρα και θα συμπεριληφθεί και στα κείμενα των Συνθηκών που διέπουν την Ε.Ε. Ωστόσο, εμφανίζεται επιφυλακτικός για την επιβολή κυρώσεων, ειδικότερα για την στέρηση ψήφου των χωρών μελών της Ε.Ε, χωρίς να αποκλείει αυτές να έχουν τον χαρακτήρα αυστηρού οικονομικού προστίμου.

    «Βεβαίως, μπορεί να προκύψουν συνθήκες, όπου μια χώρα θα βρεθεί σ' αυτή την κατάσταση, όχι επειδή δεν έδειξε επιμέλεια, αλλά λόγω της διεθνούς συγκυρίας, λόγω κρίσης στον κατασκευαστικό κλάδο, ή λόγω τοξικών ομολόγων, ή για οποιοδήποτε τέτοιο λόγο. Προφανώς, αυτό θα ληφθεί υπ' όψιν στην απόφαση για το αν θα επιβληθούν κυρώσεις. Ελπίζουμε, όμως, ότι δημιουργούμε έναν ισχυρό μηχανισμό, που θα εμποδίζει τις κρίσεις δημοσίου χρέους».

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 45600

    [03] Α. Παπαρήγα: «Είναι μύθος ότι θα χρεοκοπήσουμε»

    Τεταρτη, 03 11 2010 21:23

    Δριμεία επίθεση στο κυβερνών κόμμα, κατηγορώντας το ότι λέει ψέματα πως θα οδηγηθούμε στη χρεοκοπία αν ο λαός δεν εγκρίνει την πολιτική του, εξαπέλυσε η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στην κεντρική πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πεδίο του Άρεως, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Η γενική γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος έκανε λόγο για κλιμάκωση των αντιλαϊκών μέτρων και επιθέσεων μετά τις εκλογές, αν δεν ηττηθεί η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να δυναμώσει το ΚΚΕ. Αυτή είναι η ρεαλιστική απάντηση του σήμερα. Όχι στην πράσινη βίβλο της Ε.Ε. που οδηγεί το όριο συνταξιοδότησης στα 68 και τα 70. Όχι στους μισθούς πείνας στους νέους ανθρώπους. Φοβισμένη τη Δευτέρα πρέπει να είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και όχι ο λαός, είπε η Αλέκα Παπαρήγα.

    «Η ψήφος έχει πολιτικό χαρακτήρα και πολιτικό αποτέλεσμα. Μην το ξεχνάς».

    Με τη φράση αυτή, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα κάλεσε την Τετάρτη το βράδυ τους εργαζόμενους με την κεντρική ομιλία της στο πεδίο του Άρεως, να προσέλθουν την προσεχή Κυριακή στις κάλπες και να υπερψηφίσουν τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ψηφίζεις με κριτήριο τα βάσανά σου, τις στερήσεις, την ανασφάλεια που νοιώθεις για το αύριο και μεθαύριο, το δικό σου και πάνω απ' όλα των παιδιών και των εγγονιών σου».

    Αναφερόμενη στο κλίμα που έχει δημιουργηθεί με τις αποστολές εκρηκτικών μηχανισμών σε πρεσβείες και προσωπικότητες , η κ. Παπαρήγα είπε:

    «Τρίβουν τα χέρια τους με τα πακετάκια με τους εκρηχτικούς μηχανισμούς» και πρόσθεσε ότι «αφού ο εκβιασμός των πρόωρων εκλογών δεν φαίνεται να πιάνει, ελπίζουν τα πιάσει ο εκφοβισμός για αποσταθεροποίηση».

    Με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης , είπε η Γραμματέας του ΚΚΕ , «δίνεις καθαρή απάντηση και σ αυτούς που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ή να αξιοποιούν το οποιοδήποτε μέσο , προκειμένου να αλλοιώσουν τη λαϊκή συνείδηση. Αυτοί πρέπει να είναι φοβισμένοι την επόμενη Δευτέρα το πρωί και όχι ο λαός που ως πλειοψηφία μπορεί να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο, να φέρει τα πάνω κάτω, αν πιστέψει στη δύναμή του».

    Η κ. Παπαρήγα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα πράγματα ήρθαν έτσι και οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου να διαδραματίζουν αποφασιστικό ρόλο στις τρέχουσες εξελίξεις, ενώ σημείωσε ότι, η ψήφος θα δείξει αν ο λαός θεωρεί σωτηρία το Μνημόνιο ή βαρβαρότητα, αν ο λαός θέλει συνέχιση της ίδιας πολιτικής που έχουμε γνωρίσει για 20 ολόκληρα χρόνια, ή θέλει διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης φιλεργατικό, φιλολαϊκό και τόνισε ότι το κυριότερο είναι ότι: Κρίνεται αν το εκλογικό αποτέλεσμα θα βάλει φρένο στα χειρότερα, θα δημιουργήσει δυναμική ή θα πάμε ακόμα πιο πίσω, νομιμοποιώντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

    Για τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου

    «Μας απειλεί με εκλογές εθνικές, και αν οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες πάλι με τον εκβιασμό και το πιστόλι στον κρόταφο θα πολιτευθεί», γι αυτό, πρόσθεσε, «καμιά υποχώρηση στον εκβιασμό, γιατί θα ανοίξουμε την όρεξη για νέο κύκλο απάνθρωπων πιέσεων».

    Είναι ανάγκη να δυναμώσει το ΚΚΕ είπε η κ. Παπαρήγα, γιατί αυτή είναι η ρεαλιστική απάντηση του σήμερα για να μπορούμε να μιλάμε πώς πάμε από εκεί και πέρα.

    Αν δεν καταδικαστεί η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, είπε η κ. Παπαρήγα, αν δεν ηττηθεί η στρατηγική της ΕΕ που θυσιάζει τα δικαιώματα του λαού στο βωμό του κέρδους του κεφαλαίου, η αντιλαϊκή επίθεση θα κλιμακωθεί μετά τις εκλογές.

    Κλείνοντας η κ. Παπαρήγα κάλεσε τον ελληνικό λαό να εμπιστευθεί το ΚΚΕ γιατί, πέραν των άλλων «εμείς δεν έχουμε καμιά εξάρτηση από τους επιχειρηματικούς ομίλους, δεν μας κρατάει στο χέρι κανείς, ούτε κόμμα, ούτε μηχανισμός, ούτε επιχειρηματίας. Η δέσμευσή μας είναι εθελοντική, διαχρονική, είμαστε στην άλλη όχθη, με την εργατική τάξη, τους μικρούς επιχειρηματίες, τους μικροϊδιοκτήτες αγρότες». Είδηση: 45601

    [04] Αναβλήθηκε η εκδίκαση στο Μισθοδικείο για περικοπές αποδοχών στους δικαστές

    Τεταρτη, 03 11 2010 20:19

    Για τις 8 Μαρτίου του 2011 αναβλήθηκε η εκδίκαση στο Μισθοδικείο των αιτήσεων δύο δικαστών που ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο μειώθηκαν αναδρομικά από τον Ιανουάριο τα επιδόματά τους, η πάγια αποζημίωση ειδικών συνθηκών προσφοράς υπηρεσιών, αλλά και η περικοπή των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινών διακοπών.

    Παράλληλα ο ένας εκ των δικαστών κατέθεσε και πρόσθετους λόγους επισημαίνοντας ότι οι οικονομικοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν είναι αντίθετοι στο Διεθνές Σύμφωνο του ΟΗΕ για τα οικονομικά, κοινωνικά και μορφωτικά δικαιώματα, καθώς το ύψος του μισθού ανάγεται σε απαράβατο όρο της εργασιακής σχέσης κάθε προσώπου. Σύμφωνα με το δικαστή απαγορεύεται στον νομοθέτη οποιαδήποτε επέμβαση στο ύψος του μισθού με ευθείες και οριστικές μειώσεις αυτού, καθόσον αποτελούν παραβίαση του ατομικού δικαιώματος επί του μισθού.

    Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του νομικού τμήματος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, της ΑΔΕΔΥ, των συνταξιούχων, εν όψει της εκδίκασης στις 23 Νοεμβρίου στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας των αιτήσεων κατά του Μνημονίου που έχει καταθέσει ο ΔΣΑ, η ΑΔΕΔΥ κ.α. Επίσης, σήμερα οι δικηγόροι του νομικού τμήματος του ΔΣΑ κατέθεσαν στο ΣΤΕ πρόσθετους λόγους προσβολής του Μνημονίου.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8,ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 45599

    [05] Ομιλία του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλ. Τσίπρα

    Τεταρτη, 03 11 2010 22:22

    Την Κυριακή οι πολίτες, με την ψήφο τους, μπορούν να αλλάξουν το κλίμα και αποδοκιμάζοντας κατηγορηματικά την κυβέρνηση και το Μνημόνιο, να ρίξουν το δικό τους βάρος στην πορεία των πραγμάτων, τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλου Μηταφίδη. Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας και αλλαγής, ένα μήνυμα καταδίκης για την κυβερνητική πολιτική και το Μνημόνιο, που, όπως είπε, σέρνουν την κοινωνία και την οικονομία σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης, ανεργίας και φτώχειας.

    Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της δημοτικής κίνησης Θεσσαλονίκη-Ανοικτή Πόλη μίλησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ

    «Απευθυνόμαστε και σε κάθε αριστερό σε κάθε αριστερή. Που προβληματίζεται από την εικόνα της παράταξής μας. Και του λέμε. Δεν μας ικανοποιεί ούτε εμάς η εικόνα αυτή. Και κάνουμε την αυτοκριτική μας πρώτοι απ' όλους», επισήμανε και πρόσθεσε: «Όμως τώρα είναι η ώρα της κάλπης. Η ώρα της μάχης. Και η Δευτέρα των εκλογών πρέπει να βρει την αριστερά πρωταγωνίστρια στο μέτωπο των δυνάμεων που θα διεκδικήσουν μια μεγάλη αλλαγή προς όφελος της κοινωνίας. Είναι ώρα να κάνουμε όλοι πέρα και τους εγωισμούς και τις αλήθειες μας και να δυναμώσουμε την ελπίδα για την κοινωνία που δοκιμάζεται».

    Για τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου είπε ότι ψάχνει συνενόχους, αλλά δεν θα τους βρει στους πολίτες, ενώ για τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά επισήμανε ότι «προβάρει κοστούμι εξουσίας» κι έχει μπει στο «αλισβερίσι».

    Για τη Ν.Δ.

    Δεν τοποθετείται ουσιαστικά εναντίον του Μνημονίου και πατάει σε δύο βάρκες. Από τη μια προσπαθεί να καρπωθεί την γενικευμένη δυσαρέσκεια απέναντι στο Μνημόνιο και από την άλλη, παρέχει διαβεβαιώσεις προς τα διεθνή κέντρα επιτήρησης, ότι μπορεί να κάνει τη δουλειά της κυβέρνησης με λιγότερες κοινωνικές αντιδράσεις.

    Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι στα συρτάρια των διαφόρων επιτελείων, βρίσκονται τα εναλλακτικά σχέδια για «κυβέρνηση προθύμων», που θα αναλάβει το βάρος να χειραγωγήσει την κοινωνική δυσαρέσκεια.

    Υπάρχουν σενάρια συμμαχικών κυβερνήσεων, με βασικό τον κ. Παπανδρέου, το κόμμα της κ. Μπακογιάννη, τον κ. Καρατζαφέρη κι ελπίζει όχι με τη συμμετοχή δάνειων δυνάμεων από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Απέναντι σε αυτά τα σχέδια πρότεινε την ενότητα ενάντια στο Μνημόνιο, ένα νέο πόλο ενότητας και δράσης στα αριστερά του πολιτικού συστήματος, που θα αναδειχτεί μέσα από την σκόνη του καταρρέοντος δικομματισμού.

    Απάντησε στην κριτική περί «ανίερης συμμαχίας» αριστεράς και δεξιάς ενάντια στο Μνημόνιο και είπε πως αν διαμορφώνονται τελευταία περίεργες συμμαχίες, αυτές είναι γύρω από το Μνημόνιο. «Περίεργες συμμαχίες ενάντια στο Μνημόνιο δεν υπάρχουν. Ή μάλλον υπάρχουν μόνο στα κεφάλια των πανικόβλητων διαμορφωτών γνώμης που έχει επιστρατεύσει η κυβέρνηση», παρατήρησε.

    Σε ότι αφορά στο Δήμο Θεσσαλονίκης είπε ότι θα περίμενε από κάποιους να αποσύρουν τη στήριξη τους στην υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη, όταν άκουσαν τον πρωθυπουργό να καλεί τους πολίτες να τον ψηφίσουν ως «υποψήφιο του Μνημονίου».

    Επισήμανε ότι το ζήτημα της Θεσσαλονίκης δεν είναι ζήτημα προσώπων, ούτε υπόθεση διακομματικής εναλλαγής στη διοίκηση του Δήμου. Είναι και μια μάχη ενάντια στον κοινωνικό συντηρητισμό και την εθνοκαπηλεία στην πόλη του Ψωμιάδη και του μητροπολίτη Ανθιμου.

    Στην εκδήλωση ήταν παρών και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Τάσος Κουράκης. Είδηση: 45603

    [06] Στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ γιατροί με πολύ μεγάλους τραπεζικούς λογαριασμούς

    Τεταρτη, 03 11 2010 23:00

    Χιλιάδες γιατροί με πολύ μεγάλους τραπεζικούς λογαριασμούς, ακόμη και εκατομμυρίων ευρώ, που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα και υποκρύπτουν εκτεταμένη φοροδιαφυγή ή άλλες παράνομες δραστηριότητες, έπεσαν στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, οι έρευνες του ΣΔΟΕ πραγματοποιήθηκαν από τον Φεβρουάριο έως και σήμερα, σε γιατρούς, που είτε διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία είτε απασχολούνται σε κλινικές και νοσοκομεία.

    Σε 2.250 γιατρούς αποκαλύφθηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί με πολύ μεγάλα ποσά καταθέσεων, που σε ορισμένες περιπτώσεις ανέρχονταν και σε 10 εκατ. ευρώ.

    Τα ποσά αυτά δεν δικαιολογούνταν από τα δηλωθέντα εισοδήματα και το «πόθεν έσχες». Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι οι καταθέσεις αυτές είτε προέρχονται από εκτεταμένη φοροδιαφυγή, είτε είναι προϊόν υπερτιμολογήσεων νοσοκομειακών υλικών.

    Οι φάκελοι με τα ευρήματα του ΣΔΟΕ διαβιβάζονται στις αρμόδιες Εφορίες, στις οποίες θα κληθούν οι συγκεκριμένοι γιατροί για πλήρη έλεγχο των βιβλίων τους και την επιβολή των πρόσθετων φόρων και προστίμων, που αναμένεται να είναι πολλαπλάσια των εισοδημάτων που είχαν αποκρυφτεί.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 45604

    [07] ΣτΕ: Συνταγματικό το ΠΔ του 2007 για την προστασία της Πάρνηθας

    Τεταρτη, 03 11 2010 20:04

    Συνταγματικά ανεκτοί, που δεν υπερβαίνουν το αναγκαίο μέτρο, ακόμη και εάν επηρεάζουν δυσμενώς την δυνατότητα δόμησης, δεδομένου ότι θεσπίζονται με αντικειμενικά κριτήρια και υπαγορεύονται από τον δημοσίου συμφέροντος σκοπό της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, είναι οι πολεοδομικοί και άλλοι περιορισμοί που προβλέπονται για την προστασία της Πάρνηθας στο Προεδρικό Διάταγμα του 2007. Μ' αυτό το σκεπτικό το Συμβούλιο Επικρατείας έκρινε συνταγματικό, νόμιμο, μέσα στο πλαίσιο του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας, αλλά και σύμφωνο με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το ΠΔ του 2007 που καθορίζει τις ζώνες προστασίας της Πάρνηθας.

    Το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με σειρά αποφάσεών του έκρινε ότι το Προεδρικό Διάταγμα που καθορίζει τις ζώνες προστασίας του ορεινού όγκου της Πάρνηθας είναι συνταγματικό, νόμιμο, εντός του πλαισίου του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας και σύμφωνο με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Παράλληλα, το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις της Νομαρχίας Νοτιοανατολικής Αττικής, της Κοινότητας και κατοίκων των Αφιδνών που ζητούσαν να ακυρωθεί το Προεδρικό Διάταγμα.

    Ειδικότερα, δεν έγιναν δεκτοί οι ισχυρισμοί των κατοίκων ότι παραβιάζεται το άρθρο 17 του Συντάγματος και η ΕΣΔΑ, καθώς το διάταγμα δεν προβλέπει την πλήρη αποζημίωσή τους. Και αυτό γιατί θεσπίζονται όροι δόμησης που συνιστούν de facto αποστέρηση της ιδιοκτησίας τους. Ο ισχυρισμός αυτός απορρίφθηκε καθώς η έκταση της ιδιοκτησίας τους ανέρχεται στα 6.080 τ.μ., ενώ για την ανέγερση οικοδομής στην περιοχή αυτή προβλέπεται ελάχιστο όριο τα 20.000 τ.μ.

    Επισημαίνεται στις δικαστικές αποφάσεις παράλληλα ότι, οι πολεοδομικοί και άλλοι περιορισμοί που προβλέπονται για την προστασία της Πάρνηθας, είναι συνταγματικά ανεκτοί, ακόμη και εάν επηρεάζουν δυσμενώς την δυνατότητα δόμησης, δεδομένου ότι θεσπίζονται με αντικειμενικά κριτήρια και υπαγορεύονται από τον δημοσίου συμφέροντος σκοπό της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Ούτε όμως προκύπτει ότι οι περιορισμοί αυτοί υπερβαίνουν το αναγκαίο μέτρο. Και καταλήγουν οι δικαστικές αποφάσεις ότι οι επίμαχοι περιορισμοί βρίσκονται και σε αρμονία προς το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, στους στόχους του οποίου περιλαμβάνεται η ανάσχεση της οικιστικής ανάπτυξης.

    Ακόμη, κρίθηκε ότι το ΠΔ είναι σύμφωνο με το άρθρο 24 του Συντάγματος. Απορρίφθηκαν επίσης και οι ισχυρισμοί ότι αντιβαίνουν τις συνταγματικές επιταγές οι διατάξεις που αφορούν το πάρκο των κεραιών ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, των κατασκηνώσεων της Τράπεζας Ελλάδος και της λατομικής περιοχής του Ξηρορέματος, καθώς οι περιοχές αυτές έχουν χωροθετηθεί από το 1996.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8,ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 45598

    [08] Ξυνίδης, Τιμοσίδης, Αηδόνης: Κρίσιμες οι εκλογές για το μέλλον του τόπου

    Τεταρτη, 03 11 2010 20:00

    Στην κρισιμότητα των εκλογών αναφέρθηκαν το απόγευμα, κατά την διάρκεια συνέντευξης Tύπου στην Καβάλα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης και οι Υφυπουργοί Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρήστος Αηδόνης και Μιχάλης Τιμοσίδης.

    Ο κ. Ξυνίδης τόνισε πως η κυβέρνηση για τις εκλογές κρατά μια στάση ευθύνης, υποστηρίζοντας ότι ο λαός προσμένει από την κυβέρνηση να πράξει όλα τα αναγκαία προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση.

    Ο κ. Τιμοσίδης εξέφρασε την πίστη του ότι θα επιβραβευτούν εκείνες οι δυνάμεις που πιστεύουν στον Καλλικράτη και επεσήμανε πως οι πολίτες είναι ώρα να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους.

    Τέλος, ο κ. Αηδόνης αναφερόμενος στην οικονομία τόνισε ότι η Ν.Δ. γνώριζε προεκλογικά ποιο ήταν το έλλειμμα και ποια η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Επεσήμανε δε πως στις επερχόμενες εκλογές η κυβέρνηση ζητά την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.

    Σύνταξη: Σάκης Ασβεστάς

    Είδηση: 45597


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 3 November 2010 - 21:53:58 UTC