Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-11-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εν αναμονή των αποτελεσμάτων
  • [02] Η «μάχη» της Περιφέρειας
  • [03] Ψήφισαν υποψήφιοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες
  • [04] Πτώση μικρού αεροπλάνου στα Καλάβρυτα
  • [05] Συγκρούσεις στη Γερμανία για το «ραδιενεργό» τρένο
  • [06] Αρνείται να παραιτηθεί ο Μπερλουσκόνι
  • [07] Βασιλική η Σαγράδα Φαμίλια
  • [08] Σε 80χρονο δημοσιογράφο ανήκει το ημιβυθισμένο σκάφος έξω από τη Μήλο
  • [09] Διαδήλωση κατά της διάσκεψης της G20 από πολέμιους της παγκοσμιοποίησης
  • [10] Δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας την Τρίτη
  • [11] Α. Παπαρήγα: «Σήμερα θα μετρηθεί η αντοχή του εργαζόμενου λαού»
  • [12] Η μάχη στους Δήμους

    [01] Εν αναμονή των αποτελεσμάτων

    Κυριακη, 07 11 2010 17:08

    Οι κάλπες έκλεισαν και σε λίγη ώρα αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα των Αυτοδιοικητικών εκλογών για την ανάδειξη των νέων δημοτικών και περιφερειακών αρχόντων της χώρας. Η ψηφοφορία διεξήχθη ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Στις 9.30 το βράδυ και με δεδομένο ότι θα έχει καταμετρηθεί το 10% των ψήφων, θα υπάρξει η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα. Δημοσκοπήσεις της ALCO για λογαριασμό του ALTER και της GPO για το MEGA δίνουν προβάδισμα στην Περιφέρεια Αττικής, για τον Γιάννη Σγουρό με δεύτερο τον Βασίλη Κικίλια και τρίτο τον Γιάννη Δημαρά.

    Δημοσκοπήσεις ALCO - GPO

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO

    Στην Περιφέρεια Αττικής

    Σγουρός 23,5 -27,5%

    Κικίλιας 21 -25%

    Δημαράς 14-18%

    Παφίλης 11-14%

    Γεωργιαδης Αδωνης 5,3 -8,3%

    Μητρόπουλος 4,5 -7,5%

    Ψαριανός 4-5%

    Στο Δήμο Αθήνας

    Κακλαμάνης 43,7%

    Καμίνης 25%

    Σοφιανός 10%

    Αμοιράς 4,3%

    Πορτάλιου 4%

    ΔΞ 13%

    Στο Δήμο Θες/νίκης

    Γιουλέκας 35%

    Μπουτάρης 32%

    Παπαθεμελής 8%

    Ζαριανόπουλος 8%

    Μητοφίδης 5%

    Στεργίου 4%

    Συσπείρωση: Η αποχή είναι κατά 15% στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και κατά 5% στους ψηφοφόρους της ΝΔ.

    Δημοσκόπηση της GPO

    Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Mega στην Περιφέρεια Αττικής

    Γ. Σγουρός 26,1% Β. Κικίλιας 20,1% Γ. Δημαράς 18,2% Θ. Παφίλης 12,7% Α. Γεωργιάδης 7,7% Αλ. Μητρόπουλος 6,7% Γρ. Ψαριανός 4,0%. Α. Αλαβάνος 2,0%, Κ. Διάκος 1,7% Α. Χάγιος 0,7%.

    Η ψήφος των πολιτικών αρχηγών

    Στο νόημα και τη σημασία των Αυτοδιοικητικών εκλογών για την περαιτέρω πορεία της χώρας, αναφέρθηκαν στις δηλώσεις τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί.

    Από την ιδιαίτερη πατρίδα του τα Γιάννενα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, ανέδειξε με τις δηλώσεις του τη σημασία της θεσμικής μεταρρύθμισης του Καλλικράτη για την ενίσχυση της λαϊκής συμμετοχής.

    «Όλοι θα πρέπει να στηρίξουμε τον Καλλικράτη, γιατί είναι μια μεταρρύθμιση που ενισχύει τη λαϊκή συμμετοχή» δήλωσε o Κάρολος Παπούλιας, σημειώνοντας ότι είναι μία μεταρρύθμιση που έπρεπε να γίνει εδώ και πολύ καιρό.

    Λίγο μετά το μεσημέρι, ο Πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντα, έφτασε στο γυμνάσιο της Νέας Ερυθραίας, όπου ασκεί τα εκλογικά του δικαιώματα, συνομίλησε με τους πολίτες που τον υποδέχθηκαν και επεσήμανε για μια ακόμα φορά την αυτοδιοκητική αλλά και την πολιτική σημασία της σημερινής ψήφου.

    Στις δηλώσεις του, ο Πρωθυπουργός απηύθυνε διπλό μήνυμα.

    «Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα σημαντικών αποφάσεων τόσο για τον Καλλικράτη που αλλάζει το πελατειακό, συγκεντρωτικό κράτος και φέρνει την εξουσία κοντά στον πολίτη, όσο και για τη σταθερότητα της χώρας και τη συνέχιση των δύσκολων αλλαγών» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

    Με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, τόνισε ότι: «Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών στο πλαίσιο του «Καλλικράτη». Ο «Καλλικράτης», η νέα αρχιτεκτονική για την τοπική αυτοδιοίκηση υπήρξε θεμελιώδης επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που νομοθετήθηκε και υλοποιείται άμεσα. Νέοι ισχυροί Δήμοι και αιρετή Περιφέρεια για να μεταφερθούν τα κέντρα αποφάσεων δίπλα στον πολίτη και με τη συμμετοχή του.

    Στην κρισιμότατη αυτή καμπή για τη σωτηρία της χώρας, έχοντας απόλυτη συναίσθηση του εθνικού μας καθήκοντος, η Κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες να απορρίψουν κάθε προσπάθεια ανακοπής του σχεδίου για τη διάσωση, αλλά και την αναμόρφωση της χώρας. Οι κάλπες έκλεισαν. Ο λαός ήδη μίλησε. Αναμένουμε με απόλυτο σεβασμό την αποτύπωση της λαϊκής ετυμηγορίας.

    Ο Πρωθυπουργός, με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον και την προστασία των κόπων, των θυσιών, αλλά και των επιτευγμάτων του ελληνικού λαού θα τοποθετηθεί με απόλυτη ευθύνη και ειλικρίνεια απέναντι στον ελληνικό λαό, μόλις υπάρξει σαφής, αξιόπιστη και καθαρή εικόνα των στοιχείων που συναποτελούν την ετυμηγορία των πολιτών».

    Από την Καστοριά, ο πρόεδρος της Βουλής, μίλησε για ψήφο ευθύνης απέναντι στον Καλλικράτη αλλά και την περαιτέρω πορεία της χώρας.

    Νωρίς το πρωί, ο Αντώνης Σαμαράς άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Πύλο, συνομίλησε με τους συμπολίτες του που τον υποδέχθηκαν στην ιδιαίτερη πατρίδα του και προσδιόρισε τη σημερινή αναμέτρηση ως μήνυμα για αλλαγή πορείας.

    «Σήμερα το λόγο έχει ο ελληνικός λαός. Οι Έλληνες δεν φοβούνται. Θα επιλέξουν τους καλύτερους και θα στείλουν κι ένα μήνυμα ισχυρό προς την κυβέρνηση» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η ελπίδα θα νικήσει και πάλι.

    Από το εκλογικό κέντρο του Γκύζη, στο δημοτικό σχολείο της περιοχής όπου η Αλέκα Παπαρήγα φοίτησε και ως μαθήτρια, η γενική γραμματέας προέτρεψε τους πολίτες να μην υποκύψουν σε εκβιαστικά και φοβικά διλλήματα.

    «Σήμερα θα μετρηθεί η αντοχή του εργαζόμενου λαού απέναντι στους εκβιασμούς και τα φοβικά διλήμματα» τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, συμπληρώνοντας ότι ο λαός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και πρέπει να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

    Στη Θεσσαλονίκη όπου και ψήφισε ο Γιώργος Καρατζαφέρης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι από τη Δευτέρα ξεκινάει μια νέα μέρα για τη μεταπολίτευση.

    «Σήμερα είναι η μέρα που θα μετρηθούμε πόσοι Έλληνες ψηφίζουμε κατά συνείδηση και πόσοι πιεζόμενοι από εκβιαστικά διλλήματα» τόνισε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

    Στην Άνω Κυψέλη, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Αλέξης Τσίπρας .

    Στις δηλώσεις του επανέλαβε ότι η σημερινή αναμέτρηση είναι ιστορική ευκαιρία για αποδοκιμασία της πολιτικής του μνημονίου. «Το κρίσιμο διακύβευμα των σημερινών εκλογών είναι η προοπτική απεμπλοκής από το μνημόνιο της χρεοκοπίας και της εξάρτησης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Στον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών στάθηκε ο Φώτης Κουβέλης, από του Γκύζη όπου ψήφισε.

    «Η κάλπη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι εκείνη που θα νικήσει απόψε» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, συμπληρώνοντας ότι οι πολίτες ψηφίζουν σήμερα για μία ισχυρή τοπική αυτοδιοικηση, αλληλέγγυα στους πολίτες, ιδίως σε περίοδο κρίσης, με την ασφυκτική παρουσία του μνημονίου

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 46091

    [02] Η «μάχη» της Περιφέρειας

    Κυριακη, 07 11 2010 18:38

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα για τις δεκατρείς περιφέρειες της χώρας. Οι νέες Περιφέρειες θα διοικηθούν με ένα νέο μοντέλο, το οποίο καλείται να καλύψει τόσο τα κενά που θα δημιουργηθούν από την κατάργηση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Τον Περιφερειάρχη θα πλαισιώνουν οι Αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι θα διορίζονται από τον ίδιο αλλά και οι Τοπικοί Αντιπεριφερειάρχες, που θα αντιπροσωπεύουν τις καταργημένες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις.

    Η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης η οποία περιλαμβάνει τους Νομούς Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης. Έδρα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης είναι η Κομοτηνή.

    Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η οποία περιλαμβάνει τους Νομούς Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πιερίας, Πέλλας, Σερρών και Χαλκιδικής. Έδρα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η Θεσσαλονίκη. Υποψήφιοι είναι οι Μπόλαρης Μάρκος (ΠΑΣΟΚ), Ψωμιάδης Παναγιώτης (ΝΔ), Κωνσταντινίδης θεοδόσης (ΚΚΕ), Κουράκης Τάσος (ΣΥΡΙΖΑ), Βελόπουλος Κυριάκος (ΛΑΟΣ) Ξηροτύρη Ασημίνα (Δημοκρατική Αριστερά_, τρεμόπουλος Μιχάλης Οικολόγοι- Πράσινοι ), Κούτρας Ιωάννης (ΑΝΤΑΡΣΙΑ),.

    Η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας η οποία περιλαμβάνει τους Νομούς Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας. Έδρα της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας είναι η Κοζάνη. Υποψήφιοι είναι οι Παπαϊορδανίδης Ιώαννης(ΠΑΣΟΚ), Δάκης Γιώργος (ΝΔ), Τσάκωνας Αντώνης (ΚΚΕ), Αλτίνης Παύλος (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ + ΛΑΟΣ) Κύρηνας Αντώνης (ΣΥΡΙΖΑ Οικολόγοι- Πράσινοι), Κωνσταντινίδης Σπύρος (ΑΝΤΑΡΣΙΑ).

    Η περιφέρεια Ηπείρου η οποία περιλαμβάνει τους Νομούς 'Αρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, και Πρεβέζης. Έδρα της περιφέρειας Ηπείρου είναι τα Ιωάννινα. Υποψήφιοι είναι οι Αργύρης Βαγγέλης (ΠΑΣΟΚ), Καχριμάνης Αλέξανδρος (ΝΔ), Κωτσαντής Κώστας (ΚΚΕ), Παπαδημητρίου Ιωάννης (ΣΥΡΙΖΑ Οικολόγοι- Πράσινοι), Νίκος Ζήκος (ΑΝΤΑΡΣΙΑ).

    Η περιφέρεια Θεσσαλίας η οποία περιλαμβάνει τους Νομούς Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων. Έδρα της περιφέρειας Θεσσαλίας είναι η Λάρισα. Υποψήφιοι είναι οι Παπατόλιας Απόστολος (ΠΑΣΟΚ), Αγοραστός Κώστας (ΝΔ), Μπούτας Βαγγέλης (ΚΚΕ), Ροντούλης Ατσέριος ΛΑΟΣ) Παυλάκης Κώστας (ΣΥΡΙΖΑ), Ζαχαρόπουλος Απόστολος (Δημοκρατική Αριστερά), Κουρέτας Δημήτρης (Οικολόγοι- Πράσινοι), Νίκος Ζήκος (ΑΝΤΑΡΣΙΑ).

    Η ππεριφέρεια Ιονίου η ο ποία περιλαμβάνει τ ους Νομούς Ζακύνθου, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας και Λευκάδας. Έδρα της περιφέρειας Ιονίου είναι η Κέρκυρα.Υποψήφιοι είναι οι Μπεριάτος Ηλίας (ΠΑΣΟΚ), Σπύρου Σπύρος (ΝΔ), Γουλής Θεόδωρος (ΚΚΕ), Χρυσανθακόπουλος Αλέξανδρος (ΛΑΟΣ), Γαλατσάτος Θεόδωρος (ΣΥΡΙΖΑ - Οικολόγοι- Πράσινοι), Βλάχος Σωτήρης (Δημοκρατική Αριστερά).

    Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η οποία περιλαμβάνει τους Νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας. Έδρα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι η Πάτρα. Υποψήφιοι είναι οι Κατσιφάρας Απόστολος (ΠΑΣΟΚ), Παπαναστασίου Γεώργιος (ΝΔ), Καραθανασόπουλος Νίκος (ΚΚΕ), Χρυσανθακόπουλος Αλέξανδρος (ΛΑΟΣ), Χατζηλάμπρος Βασίλης (ΣΥΡΙΖΑ), Τσούκαλης Νίκος (Δημοκρατική Αριστερά) , Παπακωνσταντίνου Κώστας (Οικολόγοι- Πράσινοι).

    H περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.Υποψήφιοι είναι οι Γιαννακίδης Άρης (ΠΑΣΟΚ), Παυλίδης Γιώργος (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ + ΝΔ), Τρέλλης Χρήστος (ΚΚΕ), Βελόπουλος Κυριάκος (ΛΑΟΣ) Χαρίτης Τάκης(ΣΥΡΙΖΑ), Μακρής Θανάσης (Δημοκρατική Αριστερά Οικολόγοι- Πράσινοι ), Μποτσίδης Γιώργος (ΑΝΤΑΡΣΙΑ).

    Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η οποία περιλαμβάνει τους Νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδος και Φωκίδος. Έδρα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι η Λαμία. Υποψήφιοι είναι οι Περγαντάς Κλέαρχος (ΠΑΣΟΚ), Χειμάρας Αθανάσιος (ΝΔ), Μαρίνος Γιώργος (ΚΚΕ), Παπανδρέου Νίκος (ΛΑΟΣ), Στουπής Γιώργος (ΣΥΝ), Σπανούδη Δέσποινα (Δημοκρατική Αριστερά , Οικολόγοι- Πράσινοι).

    Η περιφέρεια Αττικής, η οποία περιλαμβάνει το νομό Αττικής. Έδρα της περιφέρειας Αττικής είναι η Αθήνα. Υποψήφιοι είναι οι Γιάννης Σγουρός (ΠΑΣΟΚ), ο Βασίλης Κικίλιας (ΝΔ), Παφίλης Αθανάσιος (ΚΚΕ), Γεωργιάδης Άδωνις (ΛΑΟΣ), Μητρόπουλος Αλέξιος (ΣΥΝ), Ψαριανός Γρηγόρης (Δημοκρατική Αριστερά), Διάκος Κωνσταντίνος (Οικολόγοι- Πράσινοι), Αλαβάνος Αλέκος (Ανεξάρτητος) Δημαράς Ιωάννης (Ανεξάρτητος), Χάγιος Άγγελος ( ΑΝΤΑΡΣΥΑ).

    Η περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία περιλαμβάνει τους νομούς Αργολίδος, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Έδρα της περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η Τρίπολη. Υποψήφιοι είναι οι Τατούλης Πέτρος (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ + ΠΑΣΟΚ), Δράκος Δημήτρης (ΝΔ), Γόντικας Νίκος (ΚΚΕ), Πετράκος Θανάσης (ΣΥΡΙΖΑ), Τσόγκας Γιώργος (Δημοκρατική Αριστερά), Μπούκλης Λάμπρος (Οικολόγοι- Πράσινοι), Νίκος Ζήκος (ΑΝΤΑΡΣΙΑ).

    Η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η οποία περιλαμβάνει τους Νομούς Λέσβου, Σάμου και Χίου. Έδρα της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είναι η Μυτιλήνη. Υποψήφιοι είναι οι Γιακαλής Νάσος (ΠΑΣΟΚ), Βογιατζής Παύλος (ΝΔ), Κόρακας Στράτης(ΚΚΕ), Αΐβαλιώτης Κωστής (ΛΑΟΣ), Τεντομάς Βασίλης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιαννίρης Ηλίας (Οικολόγοι- Πράσινοι), Τσιπερλής Τάκης (ΑΝΤΑΡΣΙΑ).

    Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η οποία περιλαμβάνει τους Νομούς Κυκλάδων και Δωδεκανήσου. Έδρα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι η Ερμούπολη. Υποψήφιοι είναι οι Μαχαιρίδης Ιωάννης (ΠΑΣΟΚ), Κόκκινος Χαράλαμπος (ΝΔ), Καφαντάρη Λίλα (ΚΚΕ), Συρμαλένιος Νίκος (ΣΥΡΙΖΑ), Τσόγκας Γιώργος (Δημοκρατική Αριστερά), Χρυσόγελος Νίκος (Οικολόγοι- Πράσινοι).

    Η περιφέρεια Κρήτης η οποία περιλαμβάνει τους Νομούς Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων. Έδρα της περιφέρειας Κρήτης είναι το Ηράκλειο. Υποψήφιοι είναι οι Αρναουτάκης Σταύρος (ΠΑΣΟΚ), Πλακιωτάκης Ιωάννης (ΝΔ), Στέλιος Ορφανός (ΚΚΕ), Σταθάκης Γιώργος (ΣΥΡΙΖΑ), Ανηψιτάκης Αντώνης(Δημοκρατική Αριστερά Οικολόγοι- Πράσινοι ), Ρίζος Σεραφείμ (ΑΝΤΑΡΣΙΑ), Γιαννουλάκης Δημήτριος (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ).

    Είδηση: 46094

    [03] Ψήφισαν υποψήφιοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες

    Κυριακη, 07 11 2010 12:09

    Στις κάλπες προσήλθαν και οι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί άρχοντες στους μεγάλους δήμους και στις περιφέρειες της χώρας. «Σήμερα μιλάνε οι πολίτες», δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος το εκλογικό του δικαίωμα στις 11 το πρωί, στο 408ο εκλογικό κέντρο στο 5ο Λύκειο Νέας Σμύρνης. Ο κ. Σγουρός σημείωσε ότι οι εκλογές διεξάγονται με ηρεμία και πρόσθεσε: «Ό,τι ήταν να πούμε το είπαμε. Σήμερα μιλάνε οι πολίτες και οι πολίτες θα αποφασίσουν να πάμε μπροστά». «Σήμερα ψηφίζουμε και αλλάζουμε», δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στις 11 το πρωί στο 12ο Γυμνάσιο-Λύκειο Αθηνών στα Κάτω Πετράλωνα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Βασίλης Κικίλιας και πρόσθεσε: «Η στήριξη του Αντώνη Σαμαρά τους τελευταίους δύο μήνες είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη για μας. Καταδεικνύει ότι εμείς οι πολίτες στέλνουμε το μήνυμα της ανάπτυξης, της ελπίδας, της αξιοπρέπειας κόντρα στα αδιέξοδα του Μνημονίου».

    Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Δημαράς, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στις 11:30, στο 117ο Δημοτικό Σχολείο της Αθήνας, στον Νέο Κόσμο, δήλωσε: «Η σημερινή μέρα είναι μια σπουδαία μέρα και πρέπει να ακούσουμε τη φωνή των πολιτών μας και το βράδυ, ψύχραιμα, νηφάλια και με μεγάλο αίσθημα ευθύνης, να δούμε τι πρέπει να κάνουμε την επόμενη μέρα. Θέλω, όμως, να τονίσω ότι όλοι είμαστε πατριώτες».

    «Ο ελληνικός λαός πρέπει να ορθώσει το ανάστημά του και να μην υποκύψει στα διλήμματα», τόνισε σε δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Θανάσης Παφίλης. Κάλεσε το λαό να περάσει στην αντεπίθεση, επισημαίνοντας ότι το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε μετά τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ξεκινήσει αυτή η αντεπίθεση.

    «Ο περήφανος και αξιοπρεπής λαός του λεκανοπεδίου ούτε εκβιάζεται ούτε χειραγωγείται. Θα ψηφίσει περήφανα και ελεύθερα. Θα καταδικάσει την κυβέρνηση της υποτέλειας που παρέδωσε την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην τρόικα. Θα καταδικάσει τα δύο μεγάλα κόμματα που κατέστρεψαν την πατρίδα μας. Θα καταδικάσει όλους εκείνους που ψήφισαν το Μνημόνιο». Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Αλέξης Μητρόπουλος. Σε ερώτηση σχετικά για το μήνυμα των εκλογών ο κ. Μητρόπουλος, τόνισε: «Μηνύματα θα πάρουμε όλοι μας. Το μόνο σίγουρο θα είναι ότι με τις εκλογές τις σημερινές μπαίνουμε σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και κοινωνικές ανακατατάξεις».

    Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Αλέκος Αλαβάνος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ανέφερε ότι "σήμερα γίνεται η αρχή" και ότι "η νεολαία και ο λαός μπορούν να φέρουν ξανά την αισιοδοξία στην Ελλάδα".

    Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος δήλωσε: «Η μεγάλη πρωταγωνίστρια σήμερα είναι η πόλη της Αθήνας. Οι πολίτες θα ψηφίσουν για μια Αθήνα της ασφάλειας, της πράσινης οικολογικής ανάπτυξης και του πολιτισμού. Κάτι μου λέει ότι αυτή η προσπάθεια που άρχισε πριν από τέσσερα χρόνια θα συνεχιστεί". "Δεν νομίζω ότι η αποχή θα είναι μεγαλύτερη από τις προηγούμενες εκλογές. Οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν», πρόσθεσε ο κ. Κακλαμάνης.

    «Ενθαρρύνω και προτρέπω τους Αθηναίους να έρθουν να ψηφίσουν και ειδικότερα τους νέους», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων πρώην Συνήγορος του Πολίτη Γιώργος Καμίνης, ο οποίος ψήφισε στις 11 το πρωί στο 107ο Δημοτικό Σχολείο στους Αμπελοκήπους. «Είναι φανερό ότι η Αθήνα δεν αντέχει άλλα τέσσερα χρόνια αδράνειας και απραξίας. Χρειάζεται μια νέα ηγεσία στο δήμο για μια καινούργια αρχή», πρόσθεσε ο κ. Καμίνης.

    Να μην υποκύψει ο ελληνικός λαός στα εκβιαστικά διλήμματα, που θα χειροτερέψουν τη ζωή του, κάλεσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νίκος Σοφιανός με δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. Ο κ. Σοφιανός είπε ότι η χώρα χρειάζεται ένα ευνοϊκότερο πολιτικό σχεδιασμό και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

    «Να κάνουμε το μεγάλο λιμάνι της χώρας τόπο δουλειάς και ευημερίας. Ο κόσμος γνωρίζει ποιός τον στήριξε όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μίχας.

    Την ελπίδα του ότι θα σχηματιστεί μια ισχυρή δημοτική πλειοψηφία εξέφρασε σε δηλώσεις του ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. «Ελπίζω απόψε, μαζί με μένα να σχηματιστεί μια ισχυρή δημοτική πλειοψηφία και να απαλλαγούμε απ' ό,τι ρυπαίνει τον Πειραιά, μεταφορικά και κυριολεκτικά», τόνισε ο κ. Μιχαλολιάκος, επισημαίνοντας πως ήρθε η ώρα «να δώσουμε στον Πειραιά τη λάμψη που έχει στερηθεί».

    Οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας, σε δηλώσεις τους μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, έδωσαν το στίγμα της παράταξής τους για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση και μίλησαν για τη σημασία που αποδίδουν σε αυτές.

    Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 812ο εκλογικό τμήμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι θα πρέπει κάποιοι να πάψουν να αποπροσανατολίζουν τον ελληνικό λαό και υπογράμμισε πως μέσα από τις εκλογές πρέπει να προβληθεί το ανθρώπινο αυτοδιοικητικό πρόσωπο και όχι το κομματικό. «Τα προβλήματα της καθημερινότητας, τα προβλήματα της νεολαίας δεν μπορούν να περιμένουν. Εμείς επί οκτώ χρόνια αγκαλιάσαμε την κοινωνία. Δύναμή μας είναι ο λαός και μόνο ο λαός», είπε, ενώ ερωτηθείς για τα μηνύματα που λαμβάνει, σημείωσε ότι είναι πολύ θετικά, αλλά, όπως τόνισε, «η κάλπη είναι κάλπη».

    Στις Σέρρες άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Μάρκος Μπόλαρης, υποψήφιος περιφερειάρχης με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά επισήμανε: «Συμμετέχουμε στη μάχη έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που επέλεξαν να μάχονται στην ελληνική περιφέρεια και γι' αυτό το λόγο έχουμε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη για το τελικό αποτέλεσμα που θα είναι θετικό, θα είναι νικηφόρο. Οι πολίτες αντιμετωπίζουν τη μεταβίβαση εξουσιών από το κέντρο την περιφέρεια θετικά και ανταποκρίνονται με αυξημένη υπευθυνότητα και σοβαρότητα αντίστοιχη με το μέγεθος του θεσμού».

    Ερωτηθείς για την επίσκεψη του κ. Ψωμιάδη στο εκλογικό του κέντρο στη Θεσσαλονίκη, τη χαρακτήρισε ως έκφραση συγγνώμης προς το λαό της Κεντρικής Μακεδονίας για την προηγηθείσα απρεπή συμπεριφορά του και πρόσθεσε: «Ελπίζω τη συγγνώμη να την εννοεί και να το θυμάται στο δημόσιο βίο του. Είναι σημαντικό να μην είναι ένα επικοινωνιακό τρικ σαν αυτά που μας έχει συνηθίσει γιατί αν πρόκειται περί αυτού ισχύει η λαϊκή ρήση που λέει ότι από τότε που εφευρέθηκε η συγγνώμη έχει χαθεί το φιλότιμο».

    Ο υποψήφιος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεοδόσης Κωνσταντινίδης τόνισε ότι σήμερα ψηφίζουμε για το μέλλον μας και υπογράμμισε: «Έρχονται δυσκολότερες μέρες και αυτό δεν είναι εκφοβιστικό ή εκβιαστικό δίλημμα, είναι η πραγματικότητα που θα αντικρύσει την επομένη των εκλογών η λαϊκή οικογένεια».

    Από την πλευρά του ο υποψήφιος του ΛΑΟΣ για την Περιφέρεια Κυριάκος Βελόπουλος σχολίασε: «Όλοι μιλούν για την ελπίδα και ο κ. Μπόλαρης και ο κ. Ψωμιάδης και οι αρχηγοί τους, ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς. Εγώ αναρωτιέμαι ποια ελπίδα, αυτήν που δολοφόνησαν, αυτή που ουσιαστικά σκότωσαν με τις επιλογές τους; Εύχομαι μετά τις 7 το απόγευμα, μετά τη διαδικασία αυτή, να ανθήσει η ελπίδα επιτέλους και όλοι να έχουμε μια προοπτική για μια καλύτερη Ελλάδα».

    Ο υποψήφιος της «Οικολογίας-Αλληλεγγύης» Μιχάλης Τρεμόπουλος δήλωσε αισιόδοξος ότι «οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας θα υποστηρίξουν στην κάλπη την άλλη προοπτική, την πράσινη προοπτική».

    Από την πλευρά του ο υποψήφιος της «Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας» Τάσος Κουράκης εκτίμησε ότι «ο χαρακτήρας των εκλογών θα στείλει ένα πολιτικό μήνυμα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το μήνυμα που θα σταλεί δεν θα είναι τέτοιο ώστε την επόμενη μέρα να έχουμε την επιβολή δεύτερου και τρίτου Μνημονίου».

    Η υποψήφια Περιφερειάρχης με τον συνδυασμό «Δημοκρατία-Οικολογία-Συμμετοχή» Ασημίνα Ξηροτύρη σχολίασε: «Ο κόσμος θα ψηφίσει μέσα στη μεγάλη κρίση και μέσα στις συνθήκες του απαράδεκτου Μνημονίου. Θα στείλει γι' αυτό στους υπαίτιους ένα ηχηρό μήνυμα».

    Αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα των εκλογών για την αυτοδιοίκηση εμφανίστηκαν οι υποψήφιοι για τον κεντρικό δήμο της Θεσσαλονίκης.

    Ο υποψήφιος με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Γκιουλέκας, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, δήλωσε ότι λόγω του νόμου που ίσχυσε σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία δεν έγινε εποικοδομητικός διάλογος για τις τοπικές κοινωνίες. «Σε κάθε περίπτωση», τόνισε, «σήμερα στέλνουμε ένα μήνυμα: με τη συμμετοχή μας εμείς οι Θεσσαλονικείς παίρνουμε το μέλλον στα χέρια μας. Και στέλνουμε και ένα άλλο μήνυμα ότι όσοι προσπάθησαν να διχάσουν και όσοι προσπάθησαν να στείλουν μηνύματα αμφίρροπα και αμφίβολα, θα πάρουν σήμερα την απάντησή τους. Ενωμένη η Θεσσαλονίκη απαντά σε όλα αυτά που ακούστηκαν τις προηγούμενες μέρες. Όποιος δίνει μάχες επιδιώκει το καλύτερο αποτέλεσμα. Το ίδιο ισχύει και για μας».

    Ο υποψήφιος της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» που έχει την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιάννης Μπουτάρης, τόνισε σε δηλώσεις του ότι σήμερα ψηφίζουμε για την επόμενη γενιά και δήλωσε πολύ αισιόδοξος για το αποτέλεσμα. «Πιστεύω ότι σήμερα, έτσι όπως ξημέρωσε μια καλή μέρα, θα είναι μέρα σημαδιακή για τη Θεσσαλονίκη Το νερό άρχισε να κυλάει στο αυλάκι και γίνεται ένα ποτάμι που δεν γυρνάει πίσω. Και πρέπει σήμερα όλοι μαζί να βάλουμε πλάτη να γυρίσει επιτέλους σελίδα η Θεσσαλονίκη για να έχουμε μια ανάσα ζωής για αυτά τα παιδιά. Αυτά είναι που μετράνε. Εμείς τα κάναμε να μην πω τι. Τώρα πια ήρθε η ώρα να αλλάξει σελίδα η πόλη και είναι ώριμη, είναι έτοιμη. Το περιμένει. Καλή ψήφο σε όλους και καλή τύχη για την πόλη».

    Ο υποψήφιος δήμαρχος από τον συνδυασμό «Ενεργοί πολίτες - Οικολογία στην πράξη» Χρήστος Μάτης τόνισε: «Ανίκανες τοπικές διοικήσεις και διάφορες κεντρικές κυβερνήσεις έκαναν τη ζωή μας στην πόλη αβίωτη. Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται σήμερα πράσινες λύσεις για να μπορέσει να γίνει μια πόλη για μας και όχι για τα συμφέροντα των λίγων. Ξεκινάμε με την ψήφο μας σήμερα».

    «Αυτός ο περίεργος εκλογικός νόμος δεν μας επέτρεψε να κάνουμε ένα μεγάλο και ουσιαστικό διάλογο για τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με τη συμμετοχή, εμείς οι Θεσσαλονικείς, παίρνουμε το μέλλον της πόλης στα χέρια μας. Όσοι προσπάθησαν να διχάσουν θα πάρ0ουν σήμερα την απάντηση τους. Ενωμένοι θα νικήσουμε», δήλωσε αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 46084

    [04] Πτώση μικρού αεροπλάνου στα Καλάβρυτα

    Κυριακη, 07 11 2010 13:31

    Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας διακομίστηκαν με δύο ελικόπτερα ο πιλότος του αεροπλάνου που έπεσε στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, καθώς και ένα δεύτερο άτομο που επέβαινε σε αυτό. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες, για να διαπιστωθούν οι ακριβείς αιτίες της πτώσης του μικρού αεροπλάνου.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 46086

    [05] Συγκρούσεις στη Γερμανία για το «ραδιενεργό» τρένο

    Κυριακη, 07 11 2010 17:15

    Σοβαρά επεισόδια, μεταξύ δυνάμεων της αστυνομίας και ακτιβιστών που διαμαρτύρονται για τη διέλευση τρένου που μεταφέρει πυρηνικά απόβλητα, σημειώθηκαν την Κυριακή στη Γερμανία. Κάνοντας χρήση γλομπ και δακρυγόνων, η αστυνομία προσπάθησε να σταματήσει περίπου 250 ακτιβιστές, οι οποίοι επιχείρησαν να αφαιρέσουν το χαλικόστρωμα των σιδηροτροχιών από τις ράγες, ώστε να μην μπορέσει να περάσει το τρένο. Στα επεισόδια, τραυματίστηκαν σύμφωνα με τους ακτιβιστές, δώδεκα άτομα.

    Δώδεκα οι τραυματίες σύμφωνα με τους ακτιβιστές

    Οι ακτιβιστές εκτόξευσαν πυροτεχνήματα κατά των αστυνομικών και έκαψαν ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας.

    Τα επεισόδια σημειώθηκαν κοντά στην πόλη Ντάνενμπεργκ της Β. Γερμανίας.

    Το τρένο με τα πυρηνικά απόβλητα, ξεκίνησε από τη βορειοδυτική Γαλλία, με προορισμό τη βόρεια Γερμανία.

    Στη διαδρομή του, η οποία έχει αλλάξει αρκετές φορές, βρήκε σθεναρή αντίσταση από Γάλλους και Γερμανούς ακτιβιστές οι οποίοι καταγγέλλουν ότι το τρένο μεταφέρει υλικά με διπλάσια ραδιενέργεια, από ότι εκείνη του Τσερνομπίλ.

    Πηγή: BBC- ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Είδηση: 46092

    [06] Αρνείται να παραιτηθεί ο Μπερλουσκόνι

    Κυριακη, 07 11 2010 16:28

    Δεν έχει καμια πρόθεση να παραιτηθεί ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, επικαλούμενο πηγές που πρόσκεινται στον πρωθυπουργό. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ιταλικής Κάτω Βουλής, Τζαφράνκο Φίνι, κάλεσε τον Μπερλουσκόνι να παραιτηθεί και να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό νέας κεντροδεξιάς κυβέρνησης με διαφορετικό πρόγραμμα. Ο πρόεδρος της Ιταλικής Κάτω Βουλής, συνιδρυτής του κόμματος του Λαού της Ελευθερίας (PdL) του Μπερλουσκόνι, ο οποίος έχει πλέον μετατραπεί σε πολέμιο του Ιταλού πρωθυπουργού, κάλεσε τον Μπερλουσκόνι να παραιτηθεί στη διάρκεια ομιλίας του σε πολιτική συγκέντρωση του νεοιδρυθέντος κόμματός του, «Μέλλον και Ελευθερία».

    Όπως είπε ο Φίνι μέλη του νεοιδρυθέντος κόμματός του θα στήριζαν μία νέα κυβέρνηση υπό τον Μπερλουσκόνι, μόνο αν ο πρωθυπουργός συμφωνούσε με συγκεκριμένες προτάσεις.

    Μιλώντας σε συγκέντρωση του κόμματός του στην κεντρική Ιταλία, ο Φίνι τόνισε ότι «οι συνθήκες αυτές θα περιελάμβαναν ένα νέο πρόγραμμα στήριξης του νότου και ενίσχυσης της απασχόλησης καθώς και αλλαγή του εκλογικού νόμου. Αν ο Μπερλουσκόνι δεν συμφωνούσε με αυτά, μέλη του κόμματος του Φίνι θα παραιτηθούν από την παρούσα κυβέρνηση».

    Ένας υπουργός, ένας υφυπουργός και αρκετοί γραμματείς ανήκουν στο κόμμα του Φίνι.

    Το μέλλον της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι διαγράφεται δυσοίωνο από τον Ιούλιο όταν ουσιαστικά έδιωξε τον Φίνι από το κόμμα που ίδρυσαν μαζί το 2008 σε μία προσπάθεια επανένωσης της κεντροδεξιάς.

    Το «διαζύγιο» άφησε τον Μπερλουσκόνι χωρίς ασφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία καθώς ο Φίνι πήρε μαζί του περισσότερους από 40 βουλευτές της Κάτω Βουλής και γερουσιαστές.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 46090

    [07] Βασιλική η Σαγράδα Φαμίλια

    Κυριακη, 07 11 2010 15:40

    Την Βασιλική της Σαγράδα Φαμίλια, καθαγίασε την Κυριακή, ο Πάπας Βενέδικτος XVI, στη Βαρκελόνη. Το έργο του Γκαουντί είναι σύμβολο των παραδοσιακών αξιών της οικογένεια στην Καθολική Εκκλησία. Εκατόν είκοσι οκτώ χρόνια μετά την θεμελίωσή της το 1882, η τεράστια αυτή εκκλησία που κυριαρχεί στην πόλη με τα οκτώ καμπαναριά της, έγινε βασιλική και μπορεί πλέον τελεστεί εκεί η Θεία Λειτουργία και να την παρακολουθήσουν οι πιστοί.

    Ο Ποντίφικας χαιρέτισε την «πίστη» του καταλανού αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί, ο οποίος όπως επισήμανε κατάφερε να συνδυάσει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των μεγάλων καθεδρικών ναών με μια νέα δημιουργικότητα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 46088

    [08] Σε 80χρονο δημοσιογράφο ανήκει το ημιβυθισμένο σκάφος έξω από τη Μήλο

    Κυριακη, 07 11 2010 19:16

    Αναποδογυρισμένο και ημιβυθισμένο έξω από τη Μήλο, εντοπίστηκε το ταχύπλοο σκάφος "Τοξότης", που ανήκει σε 80χρονο δημοσιογράφο, η τύχη του οποίου αγνοείται από την περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι έρευνες για τον εντοπισμό του 80χρονου μέχρι στιγμής παραμένουν άκαρπες, ενώ το σκάφος του έφερε δύο ρήγματα στα ύφαλά του και σ' ένα από αυτά είχε τοποθετηθεί τυλιγμένη και πιεσμένη μια κουβέρτα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 80χρονος Θ.Σ., αθλητικός συντάκτης και για χρόνια προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος της εφημερίδας "Νέα", την περασμένη Δευτέρα 1/11 ξεκίνησε από τη Σέριφο με το σκάφος του "Τοξότης", 7 μέτρων, με κατεύθυνση τη μαρίνα Καλαμακίου στον Αλιμο. Ηταν ένα ταξίδι που απ' ό,τι λένε οι πληροφορίες το έκανε κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 46095

    [09] Διαδήλωση κατά της διάσκεψης της G20 από πολέμιους της παγκοσμιοποίησης

    Κυριακη, 07 11 2010 18:38

    Χιλιάδες πολέμιοι της παγκοσμιοποίησης πραγματοποίησαν την Κυριακή πορεία στη Σεούλ κατά της διάσκεψης της G20, η οποία είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας. Η αστυνομία χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού για να διαλύσει μία ομάδα διαδηλωτών που επιχείρησε να φθάσει στο κέντρο της πόλης. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της διάσκεψης και κρατούσαν πανό που έγραφαν «Εμείς είμαστε η G20».

    Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι 40.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας κατά της διάσκεψης, αλλά κατά την αστυνομία ήταν οι μισοί. Τα τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα συγκρούσεων ανάμεσα στις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του δημαρχείου.

    Τα συνδικάτα και μη κυβερνητικές οργανώσεις που διοργάνωσαν την πορεία διαμαρτυρίας κατηγορούν τις χώρες της G20 ότι απέτυχαν να λάβουν μέτρα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και ότι υποχρέωσαν τις πιο φτωχές χώρες να πληρώσουν το τίμημα της χρηματοπιστωτικής κρίσης που ξέσπασε πριν από δύο χρόνια.

    Είδηση: 46093

    [10] Δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας την Τρίτη

    Κυριακη, 07 11 2010 16:24

    Με στόχο την άντληση 300 εκατομμυρίων Ευρώ, το Δημόσιο προχωρά την Τρίτη, σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας. Μετά τις 15 Νοεμβρίου, κλιμάκιο της τρόικα θα βρεθεί και πάλι στην Αθήνα, προκειμένου να αξιολογήσει την εφαρμογή των μέτρων για τη δημοσιονομική προσαρμογή το τελευταίο τρίμηνο ενώ αναμένεται και η ανακοίνωση της Eurostat για την αναθεώρηση του ελλείμματος της περιόδου 2000-2009. Την ίδια ώρα, προτάσεις για έναν μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων στην Ευρωζώνη, δυο φάσεων, με την εμπλοκή ιδιωτών επενδυτών και τον έλεγχο του ΔΝΤ, προτείνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

    Σόιμπλε: Μηχανισμός αντιμετώπισης κρίσεων δυο φάσεων

    Σε συνέντευξη του στο περιοδικό Spiegel, o Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, περιέγραψε ένα σύστημα δυο φάσεων όπου αρχικά, η Ε.Ε. αρχικά θα ξεκινάει ένα πρόγραμμα λιτότητας αν μία χώρα αντιμετωπίζει προβλήματα στην εξυπηρέτηση του χρέους της .

    Σε αυτήν τη φάση οι διορίες εξόφλησης των ομολόγων θα παρατείνονται.

    Σε περίπτωση που αυτό δεν βοηθήσει, θα υπάρχει μία δεύτερη φάση, στην οποία οι ιδιώτες επενδυτές θα πρέπει να αποδεχθούν μία περικοπή των αιτημάτων τους.

    Το βήμα αυτό θα συνδυάζεται με εγγυήσεις για τις εναπομείνασες εξοφλήσεις.

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, υπογράμμισε ότι τον μηχανισμό θα πρέπει να επιβλέπει το ΔΝΤ, καθώς όπως είπε δεν υπάρχει θεσμός που να έχει συγκρίσιμο βαθμό πραγματογνωμοσύνης για την αναδιάρθρωση, ή συγκρίσιμη φήμη στις αγορές.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Είδηση: 46089

    [11] Α. Παπαρήγα: «Σήμερα θα μετρηθεί η αντοχή του εργαζόμενου λαού»

    Κυριακη, 07 11 2010 15:20

    «Σήμερα θα μετρηθεί η αντοχή του εργαζόμενου λαού απέναντι στους εκβιασμούς και τα φοβικά διλήμματα» υπογράμμισε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος στου Γκύζη.«Ο λαός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Ο λαός πρέπει να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων» πρόσθεσε ζητώντας να σταματήσουν οι συζητήσεις από τηλεοράσεως που αναπαράγουν τον εκβιασμό των εκλογών.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 46087

    [12] Η μάχη στους Δήμους

    Κυριακη, 07 11 2010 19:36

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ξεκίνησε η καταμέτρηση στα εκλογικά τμήματα των Δήμων όλης της χώρας, ανάμεσά τους και Δήμων που αποτελούν πολιτικό βαρόμετρο για την ερμηνεία των αποτελεσμάτων. Ρευστότητα που δεν μπορεί ακόμα να οδηγήσει σε ασφαλείς εκτιμήσεις, παρουσιάζουν οι δημοσκοπήσεις που έγιναν μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου για το Δήμο Αθηναίων.

    Δημοσκόπηση της ALCO η οποία δημοσιοποιήθηκε από το ALTER στις 7, με το κλείσιμο της κάλπης, για το Δήμο της Αθήνας κατέγραψε τα εξής:

    Δήμος Αθήνας

    Κακλαμάνης 43,7

    Καμίνης 25

    Σοφιανός 10

    Αμοιράς 4,3

    Πορτάλιου 4

    ΔΞ 13

    Δήμος Πατρέων

    Στην Πάτρα, Exit-poll για τις εκλογές στον δήμο Πατρέων παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός "Patra TV" το οποίο διενεργήθηκε από την εταιρία DATA RC. Σύμφωνα με το 80% του δείγματος του exit-poll, τα ποσοστά των υποψηφίων κυμαίνονται ως εξής: Ο Δημήτρης Κατσικόπουλος λαμβάνει από 32,9% έως 35,9%, ο Γιάννης Δημαράς από 20,9% έως 23,9%, ο Κώστας Χριστόπουλος από 17,3% έως 20,3%, ο Κώστας Πελετίδης από 13,9% έως 16,9%, ο Χρήστος Πατούχας από 3,8% έως 5,8%, ο Δημήτρης Αιβαλής από 1,1% έως 3,1% και ο Ανδρέας Τζουραμάνης από 1,1% έως 3,1%.

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ Είδηση: 46096


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 7 November 2010 - 17:53:22 UTC