Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-11-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εγρήγορση τα κομματικά επιτελεία για το β' γύρο
  • [02] Στην Αθήνα κλιμάκιο της τρόικας
  • [03] Αλβανία: Ελληνικό λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα 120 μ.
  • [04] Γερμανία: Ξεκίνησαν τα φορτηγά με τα πυρηνικά απόβλητα
  • [05] ΗΠΑ: Δεν ήθελε τον Πόλεμο στο Ιράκ διατείνεται τώρα ο Τζορτζ Μπους
  • [06] Έκρηξη σε ορυχείο χαλκού στη Χιλή
  • [07] Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη Δ.Ελλάδα
  • [08] Εννέα νεκροί σε εξέργερση κρατουμένων σε φυλακή της Βραζιλίας
  • [09] Απαλλαγή μετά θάνατον για τον Τζιμ Μόρισον
  • [10] Χαράσσουν στρατηγική για το β΄ γύρο
  • [11] Προβληματίζει η απόχη στο Βόρειο Αιγαίο
  • [12] Επαναληπτικές εκλογές σε όλους τους Δήμους του νομού
  • [13] Στο Δήμο Γόρτυνας
  • [14] Η μάχη του σταυρού για την Περιφέρεια
  • [15] Η μάχη του σταυρού στο Δήμο Λαρισαίων
  • [16] Στο Δήμο Μινώα, Μαλεβυζίου Φαιστού και πάλι εκλογές
  • [17] «Έκλεισε» η πρωτιά του Σταύρου Αρναουτάκη από τον α' γύρο
  • [18] Ξεκινά τους επόμενους μήνες η κατασκευή του φράγματος Νεστορίου Καστοριάς
  • [19] Πορεία διαμαρτυρίας κατά του τρομονόμου
  • [20] Επανακαταμέτρηση ψήφων θα ζητήσει ο Παντελής Πατερέλλης
  • [21] Τα αποτελέσματα σε Αρχάνες- Αστερούσια
  • [22] Η έκδοση των αποτελεσμάτων
  • [23] Τα τελικά αποτελέσματα και οι έδρες
  • [24] Διαβεβαιώσεις μετά τις εκλογές
  • [25] Στη β΄Κυριακή κρίνεται η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
  • [26] Οι πρώτοι στην περιφέρεια
  • [27] Οι Δήμοι που πάνε στον β΄γύρο
  • [28] Οι πρώτοι στο Δήμο Ηρακλείου
  • [29] Ομιλία για την διαταραχή του λόγου στην Παναγία Φανερωμένη
  • [30] Οι αιχμές σε άλλους Δήμους
  • [31] Διεργασίες στους συνδυασμούς ενόψει του β΄ γύρου

    [01] Σε εγρήγορση τα κομματικά επιτελεία για το β' γύρο

    Τριτη, 09 11 2010 09:54

    Πυρετός διεργασιών επικρατεί στα κομματικά επιτελεία για το β' γύρο των αυτοδιοίκητων εκλογών, καθώς κορυφώνεται η μάχη για τους τέσσερις από τους πέντε μεγάλους δήμους, και για τις 11 από τις 13 Περιφέρειες. Στην Κυβέρνηση θεωρούν ότι η αποστολή του πολιτικού μηνύματος έχει ήδη ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία του α' γύρου, ενώ το ΠΑΣΟΚ παραμένει πρώτη δύναμη. Την ερχόμενη Κυριακή θα κριθεί η εκλογική αναμέτρηση στις περισσότερες Περιφέρειες της χώρας. Από τον α' γύρο, ωστόσο, «ξεκαθάρισε» η μάχη στις Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, τις οποίες κέρδισε το ΠΑΣΟΚ, ενώ διατηρεί το προβάδισμα σε πέντε ακόμη Περιφέρειες, ενώ η ΝΔ πάει στο β' γύρο με πλεονέκτημα σε έξι Περιφέρειες.

    Επαναληπτικές εκλογές θα γίνουν σε 221 Δήμους, ενώ από την πρώτη Κυριακή έχουν εκλεγεί 104 Δήμαρχοι. Δέκα έχουν υποστηριχτεί από το ΠΑΣΟΚ, έξι από τη ΝΔ και τέσσερις από τη Δημοκρατική Αριστερά, ενώ στους υπόλοιπους δήμους οι νικητές έχουν κατέλθει ως ανεξάρτητοι ή προέρχονται από ψηφοδέλτια συνεργασιών.

    «Οι πολίτες δεν παρασύρθηκαν από το δήθεν αντιμνημονιακό παροξυσμό της ΝΔ και με την ψήφο τους, απέτρεψαν την είσοδο της χωράς σε περιπέτεια αποσταθεροποίησης», τόνισε η Κυβέρνηση.

    «Το πολιτικό σκέλος των εκλογών έκλεισε και την ερχόμενη Κυριακή ψηφίζουμε για τον Καλλικράτη», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

    «Το αποτέλεσμα των εκλογών αποδεικνύει πως οι Έλληνες κατανόησαν ότι τα μέτρα λιτότητας που αποφάσισε η Κυβέρνηση ήταν πραγματικά αναγκαία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Για ''στρατηγική ήττα του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές'', έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, προσθέτοντας ότι η μπλόφα της Κυβέρνησης δεν πέρασε και ο ελληνικός λαός έστειλε ηχηρό μήνυμα αλλαγής πολιτικής.

    Τα αποτελέσματα ανέδειξαν το ΚΚΕ σε ανερχόμενη δύναμη, καθώς είναι το μοναδικό κόμμα που αύξησε τις δυνάμεις του, εκτιμά ο Περισσός.

    Υπό την προεδρία του Γιώργου Καρατζαφέρη, συνεδριάζει στη 1 το μεσημέρι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑΟΣ, για την αποτίμηση των αποτελεσμάτων ενώ το απόγευμα, συνεδριάζει και η Πανελλαδική Πολιτική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς.

    Τα τελικά αποτελέσματα του α' γύρου ανά Περιφέρεια και Δήμο, μπορείτε να δείτε στο site του Υπουργείου Εσωτερικών.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σχετική είδηση: Οι νικητές του πρώτου γύρου και τα ντέρμπι

    Σχετική είδηση: Σύσκεψη στο ΠΑΣΟΚ για την επόμενη μέρα ενόψει και του β' γύρου

    Σχετική είδηση: ΝΔ: «Ξεκάθαρο το μήνυμα της κάλπης»

    Σχετική είδηση: Μετεκλογικές αναλύσεις και σχεδιασμοί

    Είδηση: 46331

    [02] Στην Αθήνα κλιμάκιο της τρόικας

    Τριτη, 09 11 2010 08:35

    Σε έκδοση έντοκων γραμματίων 6μηνης διάρκειας προχωρά σήμερα το Δημόσιο προσδοκώντας την άντληση 300 εκατ. ευρώ. Στο μεταξύ, στην Αθήνα βρίσκεται κλιμάκιο της τρόικας, προκειμένου να ξεκινήσει ελέγχους για την εφαρμογή του μνημονίου, ενόψει της τρίτης δόση του δανείου. «Το αυστηρό πρόγραμμα που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση είναι αξιόπιστο», δήλωσε την Δευτέρα από τις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος του Eurogroup. Ακόμη, επανέλαβε την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, δεδομένης της ύφεσης το 2010.

    Παραμονή της Ελλάδας στο άρμα της τρόικας πέραν του προβλεπόμενου διαστήματος, εκτιμά σε έκθεση της η Morgan Stanley.

    Παράλληλα τονίζει ότι η εξέλιξη αυτή είναι θετική για τους πιστωτές της χώρας, καθώς μειώνει τον κίνδυνο επέκτασης της κρίσης, διασφαλίζει ότι το χρέος θα αποπληρωθεί, και αποτρέπει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας μίας χώρας μέλους της ευρωζώνης.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Σχετικές ειδήσεις: Θετική η ανταπόκριση των αγορών, Δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας την Τρίτη

    Είδηση: 46281

    [03] Αλβανία: Ελληνικό λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα 120 μ.

    Τριτη, 09 11 2010 09:00

    Εννέα νεκροί, 41 τραυματίες, εκ των οποίων οι 11 σοβαρά, είναι ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος που έγινε κοντά στο Τεπελένι Αλβανίας με ελληνικό λεωφορείο. Το λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Τίρανα, στην περιοχή Μπόλσι, στο χωριό Βράτανα, κάτω από άγνωστες συνθήκες ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε χαράδρα βάθους 120 μέτρων. Μεταξύ των επιβατών δεν υπάρχουν Έλληνες, εκτός από τον οδηγό του λεωφορείου, ο οποίος κατάγεται από τα Γιάννενα.

    Το λεωφορείο ανήκε στο τουριστικό γραφείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και ο οδηγός του, ο οποίος δεν τραυματίστηκε σοβαρά, είναι Έλληνας και εκτελούσε το μεσημεριανό δρομολόγιο από την Αθήνα για Τίρανα με 49 επιβάτες.

    Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Δευτέρας κι αμέσως κινητοποιήθηκαν περίπου 100 αστυνομικοί και μέλη σωστικών συνεργείων για να απεγκλωβίσουν τους τραυματίες. Η όλη επιχείρηση διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες, γεγονός που, όπως επισημαίνουν τα αλβανικά ΜΜΕ, καταδεικνύει τη δυσκολία της.

    Το δυστύχημα σημειώθηκε στον άξονα Τεπελένι - Μπάλσι , κοντά στο χωριό Ζιάι, μόλις 80 χιλιόμετρα μακριά από τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

    Η αστυνομία δεν έκανε ακόμη γνωστά τα αίτια του δυστυχήματος στο συγκεκριμένο οδικό άξονα, όπου τον τελευταίο καιρό εκτελούνται εργασίες για τη βελτίωση του οδοστρώματος.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 46305

    [04] Γερμανία: Ξεκίνησαν τα φορτηγά με τα πυρηνικά απόβλητα

    Τριτη, 09 11 2010 10:49

    Χιλιάδες οικολόγους απομακρύνει η γερμανική αστυνομία, που έχουν συγκεντρωθεί εδώ και μέρες κοντά στο Γκορλέμπεν, σε χώρο αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων στη βόρεια Γερμανία, όπου αναμένεται η άφιξη 11 φορτηγών με ραδιενεργά απόβλητα. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, τα φορτηγά που μεταφέρουν συνολικά 123 τόνους αποβλήτων, έχουν ήδη ξεκινήσει την πορεία τους από το Ντάνενμπεργκ της βόρειας Γερμανίας, όπου παρέλαβαν την Δευτέρα, τα ραδιενεργά απόβλητα τα οποία είχαν μεταφερθεί μέχρι εκεί σιδηροδρομικώς από τη Γαλλία.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Γερμανία: Έφτασε το τρένο με τα ραδιενεργά απόβλητα στο Ντάνενμπεργκ

    Είδηση: 46341

    [05] ΗΠΑ: Δεν ήθελε τον Πόλεμο στο Ιράκ διατείνεται τώρα ο Τζορτζ Μπους

    Τριτη, 09 11 2010 10:37

    Τον ισχυρισμό ότι διαφωνούσε με την ιδέα του πολέμου στο Ιράκ, προτού αποφασίσει να χρησιμοποιήσει βία για να ανατρέψει τον Σαντάμ Χουσέιν, το 2003, εξέφρασε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, σε συνέντευξη που παραχώρησε με την ευκαιρία της σημερινής κυκλοφορίας των απομνημονευμάτων του. "Ήμουν μια αντίθετη φωνή (σ.σ. εντός της Κυβέρνησής του). Δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω βία", ισχυρίζεται τώρα, ο πρώην Πρόεδρος μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι NBC. "Ήθελα να δώσω μια ευκαιρία στη διπλωματία", εξήγησε.

    Σε ερώτηση για το κατά πόσο τον επηρέαζε ο πρώην αντιπρόεδρος Ντικ Τσένι, που τον υποκίνησε να επιτεθεί στο Ιράκ, ο Μπους απάντησε ότι το θέμα αυτό δεν είναι σημαντικό. "Εγώ είμαι αυτός που αποφάσιζε πότε θα επιτεθούμε. (Ο Τσένι) θα μπορούσε να είχε πει 'πάμε' αλλά εγώ είπα όχι", πρόσθεσε.

    Σύμφωνα με ένα απόσπασμα του βιβλίου του Decision Points, ο Μπους υποστηρίζει ότι αισθάνθηκε "απογοητευμένος και θυμωμένος" όταν δεν βρέθηκαν όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ, αφού η ύπαρξή τους είχε προβληθεί ως δικαιολογία για την εισβολή.

    Στη συνέντευξη πάντως αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη από τους Αμερικανούς που τους οδήγησε στον πόλεμο. "Αυτό θα σήμαινε ότι επρόκειτο για μια κακή απόφαση. Και δεν πιστεύω ότι ήταν κακή", είπε, με τη δικαιολογία ότι κατά τη δική του γνώμη "ο κόσμος είναι καλύτερος χωρίς τον Σαντάμ Χουσέιν". Αποκάλυψε ωστόσο ότι το καλοκαίρι του 2006 ήταν "το χαμηλότερο σημείο" της Προεδρίας του επειδή πίστευε ότι οι ΗΠΑ θα έχαναν τον πόλεμο.

    Σχετικά με το σκάνδαλο στη φυλακή Αμπού Γράιμπ και τα βασανιστήρια σε βάρος Ιρακινών κρατουμένων από Αμερικανούς στρατιώτες, επιβεβαίωσε ότι ο τότε υπουργός Άμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, του είχε προτείνει να παραιτηθεί. "Σκέφτηκα σοβαρά να δεχτώ. Ήξερα ότι θα ήταν μια πολύ ισχυρή ένδειξη η αντικατάσταση του επικεφαλής του Πενταγώνου μετά από ένα τόσο σοβαρό λάθος. Όμως με συγκράτησε ένας σημαντικός λόγος: δεν υπήρχε φυσικός υποψήφιος για να τον αντικαταστήσει", είπε.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 46339

    [06] Έκρηξη σε ορυχείο χαλκού στη Χιλή

    Τριτη, 09 11 2010 10:31

    Δύο μεταλλωρύχοι σκοτώθηκαν και άλλος ένας τραυματίσθηκε έπειτα από δυστύχημα που σημειώθηκε σε ορυχείο στη Χιλή, όχι μακριά από το σημείο όπου διασώθηκαν τον περασμένο μήνα άλλοι 33 συνάδελφοί τους, προκύπτει από τον νεώτερο απολογισμό που ανακοίνωσε η νομαρχία της Ατακάμα. «Από το δυστύχημα υπάρχουν δύο νεκροί, οι οποίοι αναγνωρίσθηκαν ως οι Ομέρο Αγκίρε και Ντανιέλ Λασκάνο, 40 και 26 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι εργάζονταν εκεί. Ένας άλλος εργάτης, 21 ετών, τραυματίσθηκε στο αριστερό μάτι, αλλά η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο», προστίθεται στο ανακοινωθέν.

    Αρχικά είχε ανακοινωθεί πως ένας εργάτης είχε χάσει τη ζωή του και πως δύο άλλοι αγνοούνταν στις στοές.

    Σύμφωνα με τις αρχές, αιτία του δυστυχήματος ήταν «ο κακός χειρισμός εκρηκτικών» στο ορυχείο χαλκού Λος Ρέγιες, στο Πουκίος, 50 χλμ βορειοανατολικά από την πόλη Κοπιάπο (800 χλμ βορείως του Σαντιάγο).

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 46336

    [07] Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη Δ.Ελλάδα

    Τριτη, 09 11 2010 09:38

    Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη δυτική Ελλάδα ενώ προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προκάλεσαν οι ισχυρότατοι άνεμοι χθες Δευτέρα στην Κέρκυρα. Στην Αχαΐα, πρωτοφανείς καταστροφές προκάλεσε ανεμοστρόβιλος στο δήμο Μόβρης, δυτικά της Πάτρας. Ο ανεμοστρόβιλος σήκωσε στέγες σπιτιών, έσπασε τζαμαρίες, και ξερίζωσε δένδρα. Στο μεταξύ στον προβλήτα του λιμανιού του Ηρακλείου προσέκρουσε το βράδυ της Δευτέρας το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Superfast ΧΙΙ» με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές στη γωνία του δεξιού πρυμναίου προβόλου. Το πλοίο ενώ είχε αναχωρήσει προς τον Πειραιά, διαπιστώθηκε αδυναμία κλεισίματος του δεξιού καταπέλτη. Αναγκάστηκε να επιστρέψει στο λιμάνι του Ηρακλείου, προς αποκατάσταση της βλάβης και κατά τη διάρκεια των χειρισμών πρόσδεσης λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων, υπήρξε επαφή του πλοίου με τον προβλήτα.

    Μετά από τη διενέργεια ελέγχου, δεν διαπιστώθηκε ζημιά η οποία να θίγει την αξιοπλοΐα του πλοίου, ενώ παράλληλα έγινε αντικατάσταση της βλάβης του καταπέλτη. Το «Superfast ΧΙΙ» απέπλευσε τελικά για Πειραιά με 1063 επιβάτες.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 46321

    [08] Εννέα νεκροί σε εξέργερση κρατουμένων σε φυλακή της Βραζιλίας

    Τριτη, 09 11 2010 08:22

    Eννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Πολιτεία Μαρανιάου της Βραζιλίας κατά τη διάρκεια εξέγερσης σε φυλακή, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Globo News. Όταν οι φύλακες έκαναν έλεγχο στη φυλακή Σάο Λούις, στο σωφρονιστικό συγκρότημα του Πεντρίνιας, της πρωτεύουσας της Πολιτείας, οι κρατούμενοι κατάφεραν να θέσουν εκτός ελέγχου έναν από τους φρουρούς. Ο φρουρός αυτός, που φέρει τραύματα από σφαίρες, αφέθηκε ελεύθερος και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όμως οι στασιαστές κρατούν ομήρους άλλους πέντε φύλακες. Ένας δικαστές και οι διοικητές της φυλακής και της τοπικής αστυνομίας προσπάθησαν μάταια να διαπραγματευτούν με τους εξεγερθέντες.

    Διέκοψαν όμως τις συνομιλίες αργά το βράδυ της Δευτέρας και έθεσαν σε συναγερμό τη στρατιωτική αστυνομία.

    Οι κρατούμενοι ζητούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης μολονότι, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η φυλακή όχι μόνο δεν είναι υπερπλήρης αλλά φιλοξενεί τα μισά άτομα από τα 200 που είναι η χωρητικότητά της.

    Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

    Είδηση: 46280

    [09] Απαλλαγή μετά θάνατον για τον Τζιμ Μόρισον

    Τριτη, 09 11 2010 11:11

    42 χρόνια μετά το σκανδαλώδες γεγονός, ο θρυλικός τραγουδιστής Τζιμ Μόρισον ενδέχεται να απαλλαγεί μετά θάνατον από την κατηγορία της προσβολής δημοσίας αιδούς, χάρη σε παρέμβαση του κυβερνήτη της Φλόριδας, ο οποίος θέλει να αποκαθάρει το όνομα του τραγουδιστή του ροκ συγκροτήματος «Doors» πριν τη λήξη της θητείας του.

    Ο ελληνοκυπριακής καταγωγής κυβερνήτης της Φλόριδας Τσάρλι Κριστ, του οποίου η θητεία λήγει τέλος του 2010, προβλέπεται να καταθέσει τον Δεκέμβριο αίτημα χάριτος υπέρ του Τζίμ Μόρισον, ο οποίος διώχθηκε για απρεπείς πράξεις έπειτα από συναυλία του στο Μαϊάμι.

    Ο τραγουδιστής των «Doors» διώχθηκε ποινικά για απρέπεια, επίδειξη, προσβολή δημοσίας αιδούς και δημόσια μέθη έπειτα από συναυλία του στο Μαϊάμι, την 1η Μαρτίου 1969.

    Ο Μόρισον κατηγορήθηκε πως έδειξε τα απόκρυφα σημεία του στους θεατές, κάτι που δεν αποδεικνύεται από τα φωτογραφικά στοιχεία, και πως προσποιήθηκε ότι έκανε στοματικό έρωτα με τον κιθαρίστα του συγκροτήματος.

    Πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε οκτάμηνη φυλάκιση, αλλά είχε ασκήσει έφεση προτού αναχωρήσει για το Παρίσι, όπου έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 1971 σε ηλικία 27 ετών.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 46361

    [10] Χαράσσουν στρατηγική για το β΄ γύρο

    Τριτη, 09 11 2010 11:28

    Τη στρατηγική τους για τον β΄ γύρο των εκλογών χαράζουν τα επιτελεία των μονομάχων ενόψει του β΄ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ως γνωστόν, για την περιφέρεια Θεσσαλίας, υποψήφιοι είναι ο κ. Κ. Αγοραστός που στηρίζεται από τη Ν.Δ και συγκέντρωσε 38,6% και ο κ. Απ. Παπατόλιας που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και έλαβε 34,8%.

    Στο επιτελείο του κ. Αγοραστού, δηλώνουν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και εκτιμούν ότι την Κυριακή θα επιβεβαιωθεί η πολιτική κυριαρχία του συνδυασμού τους, ενώ αντιθέτως οι συνεργάτες του κ. Απ. Παπατόλια, τονίζουν ότι υπάρχουν δεξαμένες άντλησης ψήφων. Εντωμεταξύ, χθες ο κ. Παπατόλιας, απεύθυνε πρόταση συνεργασίας σε παρατάξεις και φορείς, ενόψει των επαναληπτικών εκλογών.

    Στο Δήμο Λαρισαίων η διαφορά των 9 μονάδων του συνδυασμού του κ. Τζανακούλη από το δεύτερο του κ. Γ. Σάπκα, έχει προκαλέσει διάχυτη αισιοδοξία στην πλευρά του νυν δημάρχου Λαρισαίων, ενώ από την πλευρά των συνεργατών του κ. Γ. Σάπκα, υπογραμμίζουν ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

    Σύνταξη: Αρης Ψύχας

    Είδηση: 46381

    [11] Προβληματίζει η απόχη στο Βόρειο Αιγαίο

    Τριτη, 09 11 2010 11:27

    Στο υψηλότερο επίπεδο έφτασε η αποχή κατά τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών την Κυριακή στην Περιφέρεια μας με ποσοστό 55,2%. Ωστόσο το ποσοστό της αποχής είναι πλασματικό καθώς οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους εμφανίζονται πολύ περισσότεροι από την απογραφή του 2001.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 46380

    [12] Επαναληπτικές εκλογές σε όλους τους Δήμους του νομού

    Τριτη, 09 11 2010 11:26

    Την Κυριακή, επαναληπτικές εκλογές θα γίνουν σε όλους τους Δήμους του νομού. Ειδικότερα, στο Δήμο Αγιάς θα αναμετρηθούν ο κ. Αντωνης Γκουντάρας που έλαβε 46,9% και ο κ. Κυρ. Πατσάς που πήρε 28,1%.

    Στο Δήμο Ελασσόνας, στο β΄ γύρο πέρασαν ο κ. Γιώργος Πασχόπουλος με 46,21% και ο Χρήστος Καραγιάννης με 44,91%.

    Στο Δήμο Κιλελέρ θα αναμετρηθούν ο κ. Ρίζος Κομήτσας που πήρε 41,62% και ο κ. Θαν. Κοκκινούλης με 36,6%.

    Στο Δήμο Τεμπών, μάχη θα δώσουν ο κ. Κ. Κολλάτος που έλαβε 40,97% και ο κ. Γ. Σεληγκούνας που έλαβε 22,98%.

    Στο Δήμο Τυρνάβου, οι εκλογές εξελίχθηκαν σε θρίλερ αφού οι τρεις υποψήφιοι έλαβαν ποσοστό από 33%. Τελικώς στο δεύτερο γύρο περνάει ο κ. Μαλάκος με 33,69% και ο κ. Θαν. Νασίκας με 33,24%, ενώ τρίτος με διαφορά 26 ψηφοδελτίων έρχεται ο κ. Χρ. Κιτσίδης.

    Τέλος, στο Δήμο Φαρσάλων θα αναμετρηθούν ο κ. Βαγ. Μπαλατσός που πήρε 29,15% και ο κ. Αρ. Κραχάλιος με 25,63%.

    Συνταξη: Αρης Ψύχας

    Είδηση: 46379

    [13] Στο Δήμο Γόρτυνας

    Τριτη, 09 11 2010 11:25

    Με τον Κωνσταντίνο Κοκολάκη θα αναμετρηθεί την επόμενη Κυριακή στο Δήμο Γόρτυνας ο κος Νίκος Σχοιναράκης που υπερίσχυσε των εκλογών της Κυριακής.

    Στις 89 ψήφους η διαφορά με τον κο Φανούριο Οικονομάκη. Το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής δίδει 25,92% των ψήφων στον συνδυασμό του κου Σχοιναράκη, 19,68 στον κο Κοκολάκη και 19,05 στον συνδυασμό του κου Οικονομάκη.Οι συνδυασμοί των κυρίων Δαριβιανάκη και Καλιτσουνάκη πήραν 18,59 και 16,76%.

    Σύνταξη: Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 46378

    [14] Η μάχη του σταυρού για την Περιφέρεια

    Τριτη, 09 11 2010 11:25

    Συνεχίζεται μέχρι και σήμερα η καταμέτρηση των σταυρών των υποψηφίων για τις περιφερειακές εκλογές. Στο νομό Λάρισας, και με καταμετρημένα τα αποτελέσματα στα 585 απο τα 606 τμήματα τα αποτελέσματα έχουν ως εξής.

    Από το συνδυασμό του κ. Αγοραστού προηγείται η κ. Μαρία Μαμάρα με 8.952 σταυρούς και ακολουθει ο κ. Χρ., Καλομπάτσος με 8552, τρίτος είναι ο κ. Αθανάσιος Αγγέλης με 7.122 και ακολουθούν ο κ. Χρ. Λιάπης, ο κ. Ζ. Γρηγορίου, ο κ. Γρ Παπαχαραλάμπους, ο κ. Κ. Δεσπόπουλος, , ο κ. Χρ. Σιδηρόπουλος, η Ουρανία Σταφύλη, ο κ. Αθαν. Παιδής

    Από το ψηφοδέλτιο του Απ. Παπατόλια προηγείται η κ. Αγγέλα Βαγενά με 8,045 σταυρούς, και ακολουθούν ο κ. Φ. Σκούπρας με 6458, η κ. Σαρμαντά με 6351, ο κ. Ζ. Γιώτσας με 5738 , και έπονται οι κ. Θωμάς Παπαλιάγκας, Γιώργος Χατζής , Λεωνίδας Βούζας Αρης. Αγραφιώτης και Στάθης Ψωμιάδης.

    Από το συνδυασμό του κ. Βαγ. Μπούτα προηγείται ο κ. Θαν. Σερδένης με 2.905 σταυρούς και ακολουθεί ο κ. Μπ. Μπακούλας με 2361 και ο κ, Κατερίνα Κατσάρα - Τσιόγκα με 2309.

    Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την πρώτη κατανομή στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο από μια έδρα καταλαμβάνουν οι συνδυασμοί των κ.κ. Αστ. Ροντούλη, Κ. Πουλάκη, Δημ. Κουρέτα και Φ. Γεννηκομσίου.

    Σύνταξη: Μ. Μαυρογιάννη

    Είδηση: 46377

    [15] Η μάχη του σταυρού στο Δήμο Λαρισαίων

    Τριτη, 09 11 2010 11:24

    Σκληρή είναι η μάχη του σταυρού και στις εκλογές στο Δήμο Λαρισαίων. Με καταμετρημένες τις ψήφους στα 114 από τα 234 εκλογικά τμήματα τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας έχουν ως εξής:

    Από τον συνδυασμό του Κώστα Τζανακούλη έλαβαν Xρήστος Κέλλας 1507 σταυρούς, Αθανάσιος Μητσιός 1142, Αντώνης Πράπας 1071 και ακολουθούν οι Κωνσταντίνος Καλαμπαλίκης, Χρήστος Τερζούδης, Μιχάλης Τσακίρης, Βάιος Κυριτσάκας, Ευθύμιος Αλαμάνης, Φώτης Παπαδόπουλος και Κωνσταντίνος Γιαννούλας. Από το συνδυασμό του Γιάννη Σάπκα έλαβαν Κωνσταντίνος Καραμπάτσας 649, Γιάννης Αλεξούλης 646, Γιώργος Σούλτης 599 και ακολουθούν οι Βασίλης Κλεισιάρης, Δημήτρης Δεληγιάννης, Κωνσταντίνος Τσαούσης, Ασπασία Σουλούκου, Δέσποινα Αρακπουλε, Βασίλης Αγοράστης και Χρυσόστομος Παπακρίβος. Από το συνδυασμό του Γ. Λαμπρούλη έλαβαν Βασίλης Ζωγράφος 403, Ευαγγελία Ούντρια 350 και Τριγάζης Αγησίλαος 256

    Σύνταξη: Αρης Ψύχας

    Είδηση: 46374

    [16] Στο Δήμο Μινώα, Μαλεβυζίου Φαιστού και πάλι εκλογές

    Τριτη, 09 11 2010 11:23

    *Στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος την Κυριακή, θα αναμετρηθούν οι κύριοι Ζαχαρίας Καλογεράκης και Χαράλαμπος Γιαννόπουλος. Στον πρώτο γύρο των εκλογών ο κος Καλογεράκης συγκέντρωσε 49,23% και ο κος Γιαννόπουλος 48,54% των ψήφων. Ο συνδυασμός του κου Κωνσταντίνου Προυκάκη συγκέντρωσε ποσοστό 2,23%.

    *Εξίσου κρίσιμη και καθοριστικής σημασίας, θεωρεί την αναμέτρηση στον Δήμο Μαλεβυζίου ο κος Κώστας Μαμουλάκης που αναδείχτηκε πρώτος σε προτίμηση ανάμεσα στους ψηφοφόρους του Δήμου, και θα αναμετρηθεί με τον κο Γιώργο Ζερβό. Δεν επαναπαυόμαστε, επισημαίνει σε δηλώσεις του ο κος Μαμουλάκης, "αλλά αντίθετα, όλοι μαζί, επιδιώκουμε το μήνυμα αυτό να γίνει ακόμα πιο δυνατό, ακόμα πιο ξεκάθαρο. Να γίνει μήνυμα προόδου και ευημερίας του τόπου μας!»Ο κος Μαμουλάκης συγκέντρωσε την Κυριακή το 48,20% των ψήφων, ο συνδυασμός του κου Ζερβού το 23,84, ενώ ο συνδυασμός οτυ κου Γιώργου Μαρκογιαννάκη το 23,53 και του κου Χουστουλάκη το 4,43% των ψήφων.*Στο Δήμο Φαιστού επαναληπτικές εκλογές θα γίνουν μεταξύ των συνδυασμών των κυρίων Γεωργίου Αρμουτάκη που συγκέντρωσε το 38,11% των ψήφων και της κας Μαρίας Πετρακογιώργη -Ανηφαντάκη που συγκέντρωσε 36,62%. Ο συνδυασμός του κου Τίτου Ταγαράκη συγκέντρωσε το 27,18% και του κου Γεωργίου Βούρβαχη το 2,08%.

    Σύνταξη: Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 46375

    [17] «Έκλεισε» η πρωτιά του Σταύρου Αρναουτάκη από τον α' γύρο

    Τριτη, 09 11 2010 11:22

    Ο Σταύρος Αρναουτάκης εξελέγη νέος περιφερειάρχης Κρήτης. Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών για την περιφέρεια Κρήτης ο κ. Αρναουτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 50,3%.

    Στα αξιοσημείωτα η πλήρης επικράτηση του συνδυασμού «Μάχη για την Κρήτη», που στήριζε η κα Μπακογιάννη, με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Γιαννουλάκη. Τρίτος ο συνδυασμός της ΝΔ, «Η Κρήτη μας Ενώνει» με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

    Σύνταξη: Σοφία Θεοδωράκη

    Είδηση: 46376

    [18] Ξεκινά τους επόμενους μήνες η κατασκευή του φράγματος Νεστορίου Καστοριάς

    Τριτη, 09 11 2010 11:22

    Τους επόμενους μήνες αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του φράγματος Νεστορίου Καστοριάς. Ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία δημοπράτησης του έργου και έγινε η κατακύρωση στον μειοδότη.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Θεοδότα Τσιόπρα

    Είδηση: 46371

    [19] Πορεία διαμαρτυρίας κατά του τρομονόμου

    Τριτη, 09 11 2010 11:22

    Πανελλαδική πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στον τρομονόμο και την παραπομπή ανηλίκων που δικάζονται στις 9 Δεκεμβρίου, διοργανώνει στη Λάρισα το Σάββατο 27 του μηνός η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης των συλληφθέντων με κεντρικό σύνθημα «οι κοινωνικοί αγώνες δεν είναι ούτε νόμιμοι, ούτε παράνομοι, είναι δίκαιοι και αναγκαίοι. Η εξέγερση δεν ποινικοποιείται . Ο τρομονόμος δεν θα περάσει»

    Συνταξη: Μ. Μαυρογιάννη

    Είδηση: 46372

    [20] Επανακαταμέτρηση ψήφων θα ζητήσει ο Παντελής Πατερέλλης

    Τριτη, 09 11 2010 11:29

    Την επανακαταμέτρηση των ψήφων του δεν αποκλείεται να ζητήσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Λέσβου κ. Παντελής Πατερέλλης καθώς τον χωρίζουν μόνο 61 ψήφοι από τον δεύτερο υποψήφιο που περνά στο δεύτερο γύρο κ. Δημήτρη Βουνάτσο ενώ είναι περισσότερα από 2.500 τα άκυρα ψηφοδέλτια.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 46383

    [21] Τα αποτελέσματα σε Αρχάνες- Αστερούσια

    Τριτη, 09 11 2010 11:28

    Συνεχίζουμε τον αγώνα με αποφασιστικότητα. Είναι αγώνας που δεν τελειώνει την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, δήλωσε ο κος Μανόλης Κοκοσάλης. Ο κος Κοκοσάλης θα αναμετρηθεί την ερχόμενη Κυριακή για τον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων με τον κο Ρούσσο Κυπριωτάκη.

    Την Κυριακή το εκλογικό αποτέλεσμα στον Δήμο Αρχανών -Αστερουσίων έδωσε στον κο Κοκοσάλη 41,09%, στον συνδυασμό του κου Κυπριωτάκη 35,245, στον συνδυασμό του κου Νίκου Δρακάκη 18,47% και στον συνδυασμό του κου Γεωργίου Σταματάκη 5,20%.

    Σύνταξη:Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 46382

    [22] Η έκδοση των αποτελεσμάτων

    Τριτη, 09 11 2010 11:42

    Αύριο θα εκδοθεί από την Εφορο των εκλογών η πράξη των γενικών αποτελεσμάτων των εκλογών στο Νομό Ηρακλείου, και θα αναρτηθεί ο πίνακας με τα αποτελέσματα...

    Παράλληλα θα γίνει από το Πρωτοδικείο η προκήρυξη του δευτέρου γύρου της εκλογικής αναμέτρησης.

    Σύνταξη: Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 46392

    [23] Τα τελικά αποτελέσματα και οι έδρες

    Τριτη, 09 11 2010 11:41

    Ποσοστό 50,3% συγκεντρώνει με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης στα εκλογικά τμήματα της Κρήτης ο κος Σταύρος Αρναουτάκης και είναι ο πρώτος εκλεγμένος περιφερειάρχης του νησιού. Ο συνδυασμός του κου Αρναουτάκη καταλαμβάνει 31 έδρες.β¦.

    Δεύτερος οριστικά είναι ο συνδυασμός του κου Δημήτρη Γιαννουλάκη με 17,52% και 7 έδρες, τρίτος του κου Πλακιωτάκη 14,88%% και 6 έδρες. Ακολουθούν οι συνδυασμοί των κυρίων Στέλιου Ορφανού με 6,93% και 3 έδρες, του κου Γιώργου Σταθάκη 4,92% και 2 έδρες , του κου Αντώνη Ανηψητάκη με 3,83% και 1 έδρα ενώ 1,61% και μια έδρα καταλαμβάνει και ο συνδυασμός του κου Σεραφείμ Ρίζου.

    Σύνταξη:Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 46391

    [24] Διαβεβαιώσεις μετά τις εκλογές

    Τριτη, 09 11 2010 11:38

    «Προχωρούμε όλοι μαζί ενωμένοι, χωρίς αποκλεισμούς να κάνουμε πράξη το πρόγραμμα μας για την Κρήτη του συγκρητισμού και της ισόρροπης ανάπτυξης, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Αρναουτάκης.

    Διαβεβαιώσεις ότι θα είναι δίπλα σε κάθε προσπάθεια για το καλό της Κρήτης και απέναντι στην ενδεχόμενη υποβάθμισή της έδωσε ο κος Γιάννης Πλακιωτάκης.Πρόσκληση συμμετοχής στην δεύτερη Κυριακή και όχι αποχής που σημαίνει αποστράτευση απευθύνει ο κος Στέλιος Ορφανός.Δεσμεύσεις για να γίνει η φωνή των εργαζομένων ακόμη πιο δυνατή, ανέλαβε ο κος Σεραφείμ Ρίζος.

    Σύνταξη:Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 46389

    [25] Στη β΄Κυριακή κρίνεται η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

    Τριτη, 09 11 2010 11:37

    Για την αιρετή Περιφέρεια θα αναμετρηθούν οι Παύλος Βογιατζής και Νάσος Γιακαλής. Οι ψήφοι που πήρε ο κ. Βογιατζής από τη Λέσβο στάθηκαν ικανοί να καλύψουν την διαφορά των ψήφων που είχε ο κ. Νάσος Γιακαλής στα υπόλοιπα νησιά του Βορείου και να κερδίσει μικρό προβάδισμα της τάξης του 1,96% για το δεύτερο γύρο της Κυριακής.

    Σύνταξη:Δημητρα Λαχουρή

    Είδηση: 46390

    [26] Οι πρώτοι στην περιφέρεια

    Τριτη, 09 11 2010 11:36

    Η Θεανώ Βρέντζου- Σκορδαλάκη από το συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη προηγείται, μέχρι στιγμής, με 1588 σταυρούς, ενώ ακολουθεί ένα νέο πρόσωπο, η Έφη Κουτεντάκη με 9811 ψήφους. Στο νομό Λασιθίου πρώτος με τον συνδυασμό του κου Αρναουτάκη εκλέγεται ο Μανόλης Κλώντζας με 4092 ψήφους δεύτερος ο Νεκτάριος Φυγετάκης με 3963 ψήφους, ο Γουλιδάκης Ιωάννης με 2632και έπεται η Πελαγία Πετράκη με 2536 ψήφους.

    Από τον συνδυασμό του Δημήτρη Γιαννουλάκη, το προβάδισμα στο Νομό Ηρακλείου έχει ο Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης με 6243 ψήφους και στο Νομό Λασιθίου πρώτος έρχεται ο Καλογεράκης Γεώργιος με 1149 ψήφους. Από τον συνδυασμό του Γιάννη Πλακιωτάκη στο Νομό Ηρακλείου προηγείται ο Γρηγόρης Πασπάτης με 3861 σταυρούς και στο Νομό Λασιθίου πρώτος είναι μέχρι στιγμής ο Κατάσος Θεόδωρος με 2005 ψήφους.Στο Νομό Ηρακλείου από τους συνδυασμούς των Στέλιου Ορφανού και Αντώνη Ανηψητάκη προηγούνται ο Κώστας Ξυλούρης και η Μαρία Κουβίδη, αντίστοιχα. Παράλληλα, από τον συνδυασμό του Γιώργου Σταθάκη, προηγείται ο Μιχάλης Ασκορδαλάκης.Στο Νομό Λασιθίου προηγείται από την παράταξη του κου Ορφανού η Ευαγγελία Γράσου, και από τον συνδυασμό του κου Ανυψητάκη η Μελίνα Δαουράκη ενώ από τον συνδυασμό του κου Σταθάκη η Ελένη Ανδρουλάκη.

    Σύνταξη: Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 46388

    [27] Οι Δήμοι που πάνε στον β΄γύρο

    Τριτη, 09 11 2010 11:35

    Στο δεύτερο γύρο θα κριθούν οι Δήμοι Μυτιλήνης, Σάμου και Ικαρίας καθώς κανείς από τους διεκδικητές δεν εξασφάλισε το 50 +1που απαιτείται για την εκλογή Δημάρχου. Για το Δήμο Μυτιλήνης θα αναμετρηθούν Άρης Χατζηκομνηνός και Δημήτρης Βουνάτσος και το Δήμο Σάμου οι Στέλιος Θάνος και Δημήτρης Κατρακάζος και για το Δήμο Ικαρίας οι Χρήστος Σταυρινάδης και Στέλιος Σταμούλος.

    Σύνταξη:Δημητρα Λαχουρή

    Είδηση: 46387

    [28] Οι πρώτοι στο Δήμο Ηρακλείου

    Τριτη, 09 11 2010 11:34

    Η μάχη του σταυρού κυριαρχεί στο Δήμο Ηρακλείου, για εκείνους που θα αναδειχτούν σε μια από τις 49 θέσεις του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.Από την παράταξη του κου Κουράκη προηγούνται σε ψήφους οι κύριοι Μανόλης; Παγωμένος, Γιώργος Παρασύρης, Ανδρέας Κυπραίος, Ελένη Παπαδάκη - Κόκορη, Βαγγέλης Σισαμάκης, Αγγελικη Σχοιναράκη, Μιχάλης Περυσινάκης, Στρατής Δαγκωνάκης Κώστας Καμπανός και Νίκος Μαχλάς.

    Από τον συνδυασμό του κου Μανόλη Συντυχάκη προηγούνται σε σταυρούς προτίμησης, η Καλλιόπη Συντυχάκη, ο Μιχάλης Κασαπάκης, ο Ανδρέας Αλατσατιανός ο Γιώργος Σκεπάρνης και ο Λευτέρης Γραμματικάκης.Από τον συνδυασμό του κου Τάσου Ηλιαδάκη προηγούνται ο Γιώργος Βουρεξάκης, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Κώστας Δολαψάκης,και η Κωνσταντία Ηλιαδάκη. Τέλος από τον συνδυασμό του κου Κώστα Καμπιτάκη προηγούνται σε σταυρούς προτίμησης ο Αλέξανδρος Βελεγράκης, η Δέσποινα Μανίκα, η Ευσεβία Γιάνναρη, ο Δημήτρης Χάμψας και ο Γιάννης Λεβέντης.

    Σύνταξη:Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 46386

    [29] Ομιλία για την διαταραχή του λόγου στην Παναγία Φανερωμένη

    Τριτη, 09 11 2010 11:31

    Εμφάνιση του λόγου και διαταραχές είναι το θέμα που θα αναπτύξει ο ψυχολόγος Παναγιώτης Σερδάρης κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην συναντήσεις της Σχολής Γονέων που πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα στο ισόγειο του Ναού της Παναγιάς Φανερωμένης στην Κοζάνη.

    Η ομιλία που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010, εντάσσεται στον φετινό κύκλο συναντήσεων για ζητήματα που σχετίζονται με την οικογένεια με θέμα «Τρόποι διαπαιδαγώγησης των παιδιών»

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου

    Είδηση: 46384

    [30] Οι αιχμές σε άλλους Δήμους

    Τριτη, 09 11 2010 11:31

    *Με αιχμές για τους άλλους συνδυασμούς για το για το σχετικά καλό κλίμα των εκλογών, ευχαρίστησε τους πολίτες που άκουσαν και αξιολόγησαν όλους, , ο νεοκλεγείς Δήμαρχος Αγίου Νικολάου.

    Ο κος Κουνενάκης, στην δήλωσή του τόνισε ότι θα επιδιώξει "τις ευρύτερες δυνατές κοινωνικές συναινέσεις γιατί ο τόπος μας χρειάζεται όλους".Χρειάζεται, κατέληξε, να κάνουμε υπερβάσεις, να προχωρήσουμε σε συνθέσεις και συναινέσεις για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των καιρών."

    *Την εκλογική νίκη με την εμπιστοσύνη των πολιτών ταύτισε σε δηλώσεις του ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ιεράπετρας, Σήφης Αναστασάκης που κατέκτησε τελικό ποσοστό 77,87%, το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας.«Κάναμε πράξη, την αντίληψη της ενότητας και της συνεργασίας, έχοντας μοναδικό στόχο το μέλλον του νέου Δήμου Ιεράπετρας, δήλωσε ο κος Αναστασάκης, σημειώνοντας ότι είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί για την υλοποίηση των δεσμεύσεων του υπηρετώντας τις αρχές της διαφάνειας, της αξιοπιστίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης με σεβασμό προς όλους τους συνδημότες.

    Σύνταξη: Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 46385

    [31] Διεργασίες στους συνδυασμούς ενόψει του β΄ γύρου

    Τριτη, 09 11 2010 11:42

    Εντείνονται οι διεργασίες στα κόμματα και τους συνδυασμούς ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών όπου θα κριθούν η Περιφέρεια και τρεις Δήμοι του Βορείου Αιγαίου. Συσκέψεις πραγματοποιούνται στα επιτελεία προκειμένου να αποφασίσουν την τακτική που θα ακολουθήσουν. Ήδη κάποιοι συνδυασμοί που έμειναν εκτός προτείνουν ψήφο κατά συνείδηση στους ψηφοφόρους τους ενώ η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί τους ψηφοφόρους της να ψηφίσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, άκυρο δηλαδή.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 46393


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 9 November 2010 - 9:58:52 UTC