Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-11-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λ. Παπαδήμος: Όχι άλλες περικοπές - μεταρρυθμίσεις
  • [02] «Επαναστατικός Αγώνας» : Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η ανάκριση
  • [03] Κόντρα για τη Θεσσαλονίκη
  • [04] ΗΠΑ: Νέα, μεγάλα, ευκρινή και με εικόνες μηνύματα κατά του καπνίσματος
  • [05] Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εναντίον ΑΜΚΑ
  • [06] Σύσκεψη για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου
  • [07] Google: Αυξήσεις 10% στο προσωπικό της

    [01] Λ. Παπαδήμος: Όχι άλλες περικοπές - μεταρρυθμίσεις

    Τεταρτη, 10 11 2010 21:51

    Παρέμβαση με θέμα την κατεύθυνση των οικονομικών εξελίξεων, πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης ο οικονομικός σύμβουλος της κυβέρνησης και πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος. Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, εξέφρασε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας.

    Όπως τόνισε ο κ. Παπαδήμος, μια τέτοια εξέλιξη δεν θα ωφελούσε ούτε τη χώρα μας, αλλά ούτε και την Ε.Ε., ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια περικοπών στα εισοδήματα και αύξησης των φόρων. Συνεχίζοντας έκανε λόγο για την ανάγκη του να προέλθει η αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή μέσα από τη συμπίεση των δαπανών και την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, ώστε να αντιμετωπιστεί ο σκληρός πυρήνας της σπατάλης στο κράτος. Επίσης σαν επόμενα βήματα προσδιόρισε την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ, τη μείωση δημόσιων οργανισμών και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

    Σημεία της ομιλίας του κ. Παπαδήμου

    «Δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες για ανώδυνες λύσεις προκειμένου να ανατραπούν ανισορροπίες και αναποτελεσματικότητα δεκαετιών που οδήγησαν στην σημερινή οικονομική κατάσταση, η κυβέρνηση έχει πάρει μέχρι σήμερα δύσκολες και πολιτικά θαρραλέες αποφάσεις.

    Εάν δεν επιτευχθεί ουσιαστική και μόνιμη δημοσιονομική εξυγίανση δεν θα επιτευχθεί χρηματοπιστωτική σταθερότητα και δεν θα μπορέσει η χώρα να βγει από την κρίση. Θα απαιτηθούν δύσκολες αποφάσεις και δυσκολότερες ενέργειες υλοποίησης, ανέφερε και τόνισε ότι είναι συμβολή όλων στην επίτευξη του στόχου παρά τις όποιες διαφορετικές προσεγγίσεις, θα έχει ουσιαστικό ρόλο προς την επίτευξη του στόχου. Δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε, τόσο για τη χώρα μας, όσο και για την Ευρώπη. Η κοινωνικά δίκαιη κατανομή του κόστους δημοσιονομικής προσαρμογής είναι απαραίτητη προκειμένου να αποφευχθούν κοινωνικές εντάσεις που θα δυσχεράνουν την υλοποίηση των στόχων που θα οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση.

    Εάν δεν επιτευχθεί δημοσιονομική εξυγίανση, εάν η ελληνική οικονομία δεν αποκτήσει ξανά την χαμένη της αξιοπιστία δεν θα γίνει εφικτή η ουσιαστική πρόσβαση των τραπεζών στις αγορές άντλησης κεφαλαίων και κατ επέκταση δεν θα αποκτήσουν δυνατότητα διοχέτευσης σημαντικής ρευστότητας στον ιδιωτικό τομέα (νοικοκυριά και επιχειρήσεις) που θα κινητοποιήσει την ανάπτυξη.

    Μόνο η πίστη τήρηση όσων προβλέπονται στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και η επιβολή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων θα οδηγήσουν σταδιακά την ελληνική οικονομία στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της και κατά συνέπεια η ελληνική οικονομία θα αποκτήσει ξανά τη δυνατότητα να προσφύγει από μόνην της στις διεθνείς αγορές για άντληση των κεφαλαίων που έχει ανάγκη».

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 46690

    [02] «Επαναστατικός Αγώνας» : Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η ανάκριση

    Τεταρτη, 10 11 2010 20:36

    Στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να κλείσει από τους εφέτες ανακριτές η δικογραφία που αφορά την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», για την οποία είναι προσωρινά κρατούμενοι έξι πρόσωπα.

    Οι Εφέτες Ειδικοί Ανακριτές κκ Κ. Μπαλτάς και Δημ. Μόκκας, θα λάβουν αύριο απολογίες από την σύζυγο και τον κουμπάρο ενός εκ των ήδη κατηγορουμένων στην υπόθεση, σε βάρος των οποίων απαγγέλθηκε πρόσφατα κατηγορία για συμμετοχή στην οργάνωση, αδίκημα που βαρύνει και άλλα δύο νέα πρόσωπα.

    Προφυλακισμένοι ως μέλη της οργάνωσης είναι οι Νίκος Μαζιώτης 39 ετών, η 41 ετών σύντροφος του Παναγιώτα Ρούπα, ο 30χρονος Κωνσταντίνος Γουρνάς, ο Χριστόφορος Κορτέσης 31 ετών, ο Ευάγγελος Σταθόπουλος 32 χρονών και ο συνομήλικος του Σαράντος Νικητόπουλος.

    Πρόθεση των δύο Εφετών είναι στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας να έχουν ολοκληρώσει την ανακριτική διαδικασία ώστε η δικογραφία να διαβιβαστεί σε έναν από τους δύο αρμόδιους Εισαγγελείς Εφετών για την υποβολή πρότασης προς το Συμβούλιο Εφετών που θα αποφανθεί με βούλευμά του για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων.

    Η αρχή του τέλους για τους έξι προφυλακισμένους ως μέλη της οργάνωσης σηματοδοτήθηκε με τον θάνατο ,σε συμπλοκή με αστυνομικούς στην Δάφνη ,του Λάμπρου Φούντα στις 10 του περασμένου Μαρτίου. Ένα μήνα μετά οι αστυνομικοί αξιοποιώντας τηλεφωνικές κλήσεις του Φούντα έφθασαν στους έξι, με πρώτους συλληφθέντες τον Μαζιώτη και την σύντροφο του, οι οποίοι σύμφωνα με την δικογραφία είναι οι "διευθύνοντες" την οργάνωση μαζί με τον Κ. Γουρνά.

    Η δίωξη που ασκήθηκε εναντίον των έξι αφορά τα κακουργήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, απόπειρας ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή, έκρηξης από κοινού τετελεσμένη και σε απόπειρα και προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών. Πρόσφατα οι εφέτες απήγγειλαν επιπλέον μία κακουργηματική πράξη στους προσωρινά κρατούμενους.

    Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί αφορούν την δράση της Οργάνωσης από το 2003 έως την σύλληψη των έξι.

    Ο Επαναστατικός Αγώνας έχει αναλάβει με προκηρύξεις του την ευθύνη για εννέα χτυπήματα με «πρεμιέρα» την διπλή βομβιστική επίθεση στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 5 Σεπτεμβρίου 2003. Είχε μάλιστα εντυπωσιάσει τότε τις αρχές, ότι η οργάνωση είχε ειδοποιήσει για μία βόμβα, με αποτέλεσμα η δεύτερη να εκραγεί ενώ ήταν ήδη αστυνομικοί στα δικαστήρια. Η οργάνωση μεταξύ άλλων ενεργειών, "χτύπησε" τρεις φορές το 2004, σε αστυνομικό λεωφορείο στην Πέτρου Ράλλη, στην τράπεζα Citibank στο Ψυχικό και στο ΑΤ Καλλιθέας, μία φορά το 2005 με βομβιστική επίθεση στο Υπουργείο Οικονομικών και άλλη μία φορά το 2006 με βομβιστική ενέργεια με στόχο τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Γ. Βουλγαράκη. Το 2007 ο Επαναστατικός Αγώνας έκανε την «θεαματικότερη» ενέργεια του με αντιαρματική ρουκέτα που εκτόξευσε κατά της Αμερικανικής Πρεσβείας.

    AΠΕ

    Είδηση: 46688

    [03] Κόντρα για τη Θεσσαλονίκη

    Τεταρτη, 10 11 2010 22:29

    Αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη και του υποψηφίου Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, με αφορμή δηλώσεις του πρώτου. Με τον τίτλο «Για να μπoυν τα πράγματα στη θέση τους» απάντησε η πλευρά Μπουτάρη στις δηλώσεις του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ εναντίον του υποψηφίου Δημάρχου Θεσσαλονίκης.

    H Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη, με επικεφαλής το Γιάννη Μπουτάρη, ανακοίνωσε ότι: «O υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ουδέποτε πρότεινε την μετονομασία του οδού Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ. Όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» η οδός Αποστόλου Παύλου ονομάσθηκε σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου εν έτει 1938, όταν πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν ο Ιωάννης Μεταξάς και διατήρησε αυτό το όνομα μέχρι το 1955, οπότε, λόγω των γεγονότων της Κωνσταντινούπολης σε βάρος του ελληνικού πληθυσμού, ξαναπήρε την αρχική της ονομασία: οδός Αποστόλου Παύλου. Ο κ. Μπουτάρης, το 1997, με αφορμή την επίσκεψη Τούρκων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη και αφού είχε προηγουμένως δοθεί το όνομα του Γεωργίου Σεφέρη σε οδό της γενέτειρας πόλης του στα Βουρλά της επαρχίας Σμύρνης, πρότεινε να ονομασθεί και πάλι η οδός Αποστόλου Παύλου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ, στο πνεύμα της ενίσχυσης των σχέσεων καλής γειτονίας. Αυτή και μόνο αυτή είναι η πραγματικότητα, όπως καταγράφεται στα ιστορικά εγχειρίδια».

    Νωρίτερα ο κ. Καρατζαφέρης στα πλαίσια των δηλώσεών του για τη στάση του ΛΑ.Ο.Σ. στην επαναληπτική αναμέτρηση των αυτοδιοικητικών εκλογών, είχε πει ότι: «Στη Θεσσαλονίκη το δίλημμα είναι κατά πόσο κανείς μπορεί να παρακολουθήσει την λογική Ρεπούση-Δραγώνα. Εάν μου λέγανε να βάλω ένα τρίτο πρόσωπο, το τρίπτυχο θα ήταν Ρεπούση-Δραγώνα-Μπουτάρη. Δεν θα μπορούσα ποτέ να πιστέψω πως οι Θεσσαλονικείς -οι οποίοι λόγω ευαισθησίας υπερέχουν στον πατριωτισμό- θα δεχθούν να εκλέξουν ένα Δήμαρχο ο οποίος θέλει να αλλάξει την Λ. Αγ. Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ. Και δεν επεκτείνομαι σε θέσεις που έχει αναπτύξει ο ίδιος, από την κοινή μας πορεία στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Δεν πιστεύω ότι ο άνθρωπος αυτός -ενόψει των απειλών που διαγράφονται και βεβαίως της συμφωνίας που έχει ετοιμάσει το ΠΑΣΟΚ για το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας-Βαρντάσκα» με την ανοχή της ΝΔ, ή ως πρόδρομο την ΝΔ- μπορεί σήμερα να εξασφαλίσει καλύτερα από κάθε άλλον τα συμφέροντα του Δήμου Θεσσαλονίκης και των Θεσσαλονικέων».

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ Είδηση: 46691

    [04] ΗΠΑ: Νέα, μεγάλα, ευκρινή και με εικόνες μηνύματα κατά του καπνίσματος

    Τεταρτη, 10 11 2010 21:25

    Υγεια

    Νέα μηνύματα προειδοποίησης, μεταξύ των οποίων και έγχρωμες φωτογραφίες, θα τυπωθούν στα πακέτα των τσιγάρων στις ΗΠΑ για να προειδοποιούνται ακόμα πιο έντονα οι καπνιστές για τους κινδύνους που εγκυμονεί για την υγεία τους το κάπνισμα, ανακοινώθηκε σήμερα από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

    Η Υπηρεσία, που έχει λάβει υπόψη της τη γνώμη της κοινωνίας, θα επιλέξει "εννέα νέα μηνύματα προειδοποίησης, πιο μεγάλα, σε λέξεις και γράμματα, πιο ορατά που θα συνοδεύονται από έγχρωμες εικόνες που θα δείχνουν πολύ έντονα τις κακές επιδράσεις του καπνού στην υγεία", ανέφερε η FDA.

    Σήμερα οι σχετικές προειδοποιήσεις κατά του καπνίσματος που υπάρχουν στα πακέτα των τσιγάρων στις ΗΠΑ έχουν τυπωθεί με πολύ μικρούς χαρακτήρες που δεν είναι εύκολα ορατοί και συνήθως βρίσκονται σε μια μόνο πλευρά του πακέτου. Τώρα τα νέα μηνύματα θα έχουν πολύ μεγάλα γράμματα και θα βρίσκονται σε όλες τις πλευρές των πακέτων, ανέφερε η Υπηρεσία που ανακοίνωσε επισήμως ότι κάθε χρόνο στις ΗΠΑ χάνουν τη ζωή τους 443 χιλιάδες πολίτες από τις συνέπειες που έχει το κάπνισμα στην υγεία τους.

    AΠΕ

    Είδηση: 46689

    [05] Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εναντίον ΑΜΚΑ

    Τεταρτη, 10 11 2010 20:25

    Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προσέφυγε σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητάει να ακυρωθεί η υπ' αριθμ. 56/2010 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που έκρινε νόμιμη την υποχρεωτική αναγραφή του ΑΜΚΑ των ιατρών στα συνταγολόγια, με αποτέλεσμα να αποκαλύπτεται η ηλικία των γιατρών.

    Ειδικότερα, ο Ιατρικός Σύλλογος υποστηρίζει ότι με την αναγραφή του ΑΜΚΑ των μελών του στα συνταγολόγια παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, καθώς η ηλικία του γιατρού γίνεται γνωστή στον πελάτη, τον φαρμακοποιό και τον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα.

    Επίσης, η απόφαση της Αρχής, παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της αξιοπρέπειας του ατόμου, της ισότητας και της επαγγελματικής ελευθερίας. Ακόμη, αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος ότι οι γιατροί είναι η μοναδική κατηγορία επαγγελματιών που υποχρεούται σε κάθε εργασιακή του πράξη (συνταγή) να αποκαλύπτει την ηλικία του.

    AΠΕ

    Είδηση: 46687

    [06] Σύσκεψη για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

    Τεταρτη, 10 11 2010 20:23

    Με θέμα τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ των πρυτανικών αρχών των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Αθήνας και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, με στόχο την ασφάλεια όσων λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις και στην πορεία, αλλά και την ασφάλεια των πολιτών.

    Όπως δήλωσε ο κ. Παπουτσής: «Η 17η Νοεμβρίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής σε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για τη δημοκρατία και την ελευθερία και όχι ραντεβού με τη βία. Σήμερα είναι μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδος για την Ελλάδα, διότι πολλοί είναι εκείνοι που επιβουλεύονται την τύχη της Ελλάδας, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στο μέλλον. Γι' αυτό, έχουμε υποχρέωση να εγγυηθούμε την ηρεμία, την κοινωνική ειρήνη και την ασφάλεια όλων των πολιτών με στενή συνεργασία της πανεπιστημιακής κοινότητας, της πολιτείας και των αστυνομικών αρχών».

    Τα σημεία στα οποία επικεντρώθηκε ο κ. Παπουτσής, ήταν η αποφυγή βίαιων εκδηλώσεων και η απομόνωση όσων επιχειρήσουν κάτι τέτοιο, η αυτονομία της πανεπιστημιακής κοινότητας, η απαρέγκλιτη εφαρμογή του νόμου, ότι δεν θα υπάρξουν προληπτικές συλλήψεις με βάση την επέτειο του Πολυτεχνείου, επίσης ότι δεν έχει κανείς πρόθεση να άρει το πανεπιστημιακό άσυλο.

    Στη σύσκεψη πήραν μέρος από την πλευρά των πρυτανικών αρχών, ο πρύτανης του Μετσοβείου Πολυτεχνείου κ. Σίμος Σιμόπουλος, οι πρυτάνεις του Οικονομικού, Γεωπονικού και του Πανεπιστημίου Πειραιά κύριοι Γρηγόρης Πραστάκος, Γιώργος Οικονόμου και Κωνσταντίνος Φεγγέρος, ενώ από την πλευρά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη συμμετείχαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανόλης Οθωνας, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Γρηγόρης Τασούλας, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου, ο υπαρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Γιάννης Ραχωβίτσας και οι αρμόδιοι αξιωματούχοι των άλλων υπηρεσιών.

    Από την πλευρά τους οι πρυτανικές αρχές αποφάσισαν να υπάρχει αυξημένη περιφρούρηση μέσα στο κτίριο του Πολυτεχνείου, ενώ αύριο ο πρύτανης Σ. Σιμόπουλος, θα στείλει για πρώτη φορά e-mail σε όλους τους φοιτητές, ζητώντας τους να συμμετάσχουν στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου το οποίο θα παραμείνει κλειστό τη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη 15, 16 και 17 Νοεμβρίου αντίστοιχα.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 46686

    [07] Google: Αυξήσεις 10% στο προσωπικό της

    Τεταρτη, 10 11 2010 19:58

    Αυξήσεις εν μέσω της οικονομικής κρίσης ανακοίνωσε ότι θα δώσει η εταιρεία Google. Πρόκειται για αυξήσεις της τάξης του 10% στους μισθούς όλων των εργαζομένων της, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal. Συνολικά απασχολούνται στην εταιρεία περίπου 23.000 υπάλληλοι, αν και εκτιμάται ότι ο αριθμός του ςέχει περιοριστεί, λόγω της αποχώρησης αρκετών, με κατεύθυνση την εργασία στο Facebook, όπου σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα το 10% των εργαζομένων στο Facebook είναι πρώην υπάλληλοι της Google.

    Η είδηση για τις αυξήσεις, που δημοσίευσε η Wall Street Journal, τεκμηριώνεται με την παρουσίαση μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του διευθύνοντος συμβούλου της Google Έρικ Σμιντ, με αποδέκτες τους εργαζόμενους, στο οποίο έλεγε: «Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι αισθάνεστε πως αμείβεστε για την σκληρή δουλειά σας».

    Πηγές: AΠE, Γαλλικό

    Είδηση: 46685


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 10 November 2010 - 21:53:05 UTC