Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-11-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πειθαρχική έρευνα για την απόδραση στις φυλακές Τίρυνθας
  • [02] Αλ. Αλαβάνος: Καταψήφιση Σγουρού και Κικίλια στον β' γύρο
  • [03] Α. Τσίπρας:Πρωτοβουλίες για δημιουργία αντιμνημονιακού μετώπου από την Αριστερά
  • [04] Σε καθεστώς προστασίας η λίμνη της Καστοριάς
  • [05] Κεντρική ομιλία Γ. Μπουτάρη: «Σας καλώ να κάνουμε πράξη τη Θεσσαλονίκη των ονείρων μας»
  • [06] Ε. Βενιζέλος: «Οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν ικανούς ανθρώπους»

    [01] Πειθαρχική έρευνα για την απόδραση στις φυλακές Τίρυνθας

    Πεμπτη, 11 11 2010 21:00

    Τη διενέργεια δικαστικής έρευνας διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασαν τρεις Αλβανοί πριν δύο μέρες από την ανοιχτή αγροτική φυλακή της Τίρυνθας. Και οι τρεις κρατούμενοι διέμεναν σε διπλανό κτίριο εκτός αγροτικής φυλακής και απέδρασαν από τη στέγη βγάζοντας τα κεραμίδια από το ταβάνι που είχαν σπάσει με ένα κάγκελο.

    Πειθαρχική έρευνα διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαρ. Καστανίδης για την απόδραση στις 9 Νοεμβρίου 2010 τριών αλβανών από αγροτικές φυλακές Τίρυνθας. Οι τρεις διέμεναν σε κτίριο εκτός των φυλακών και δραπέτευσαν από την σκεπή, αφού με σίδερα από τα κρεβάτια τους άνοιξαν τρύπα στην κεραμοσκεπή.

    Οι τρεις αλβανοί είχαν καταδικαστεί σε ποινές από 21 έως 26 μηνών. Ειδικότερα, ο ένας είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 21 μηνών για παράνομη οπλοφορία και εξύβριση, ο δεύτερος σε φυλάκιση δυο ετών και τριών μηνών για παράνομη είσοδο στην χώρα μας και ο τελευταίος σε φυλάκιση 21 μηνών για αποδοχή εγκλήματος.

    Είδηση: 46869

    [02] Αλ. Αλαβάνος: Καταψήφιση Σγουρού και Κικίλια στον β' γύρο

    Πεμπτη, 11 11 2010 23:18

    Ο κ. Α. Αλαβάνος, σε δήλωσή του για το δεύτερο γύρο των εκλογών τάσσεται υπέρ της καταψήφισης των κυρίων Σγουρού και Κικίλια. Στη δήλωσή του κ. Αλαβάνος αναφέρει ότι το «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής - Ελεύθερη Αττική» αντιπαλεύει τη νεοφιλελεύθερη στρατηγική είτε αυτή εκφράζεται με το Μνημόνιο είτε με τον δικομματισμό.

    «Για την Ελεύθερη Αττική δεν υπάρχουν διλήμματα στον β γύρο των Περιφερειακών Εκλογών. Τάσσεται κατηγορηματικά ενάντια και στην πολιτική στήριξης του Μνημονίου, που εκφράζει ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, και στην λεκτική καταδίκη του χωρίς καμιά ρήξη με τις πολιτικές Ε.Ε. και ΔΝΤ, που εκφράζει ο υποψήφιος της ΝΔ»,τονίζει ο Αλέκος Αλαβάνος.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 46871

    [03] Α. Τσίπρας:Πρωτοβουλίες για δημιουργία αντιμνημονιακού μετώπου από την Αριστερά

    Πεμπτη, 11 11 2010 23:09

    Πρωτοβουλίες για τη σύμπηξη αντιμνημονιακού μετώπου από την Αριστερά προανήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Η εικόνα μιας Αριστεράς που κατέβαινε στην Αττική με 7 διαφορετικούς συνδυασμούς δεν ενίσχυε την αξιοπιστία της. Βοηθάει μια αίσθηση ότι δεν υπάρχει μια βιώσιμη εναλλακτική λύση» σημείωσε. «Να κάτσουμε να κουβεντιάσουμε αν υπάρχουν δυνατότητες κοινής δράσης και μετώπου. Θα αναλάβουμε σχετική πρωτοβουλία» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ζητούμενο είναι να βρει κανείς δυνατότητες υπέρβασης των διαφορών, καθώς πάνω από 30% των ψηφοφόρων στην Αττική και 20% σε όλη τη χώρα προτίμησε την Αριστερά.

    «Η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού είναι στην αρχή της, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Το κόμμα Μπακογιάννη θα στηρίξει την πολιτική που ακολουθείται, όπως και το ΛΑΟΣ. Στο μπλοκ των δυνάμεων της εξουσίας να δημιουργήσουμε ένα αντιμνημονιακό μπλοκ» δήλωσε.

    Τέλος, με αφορμή σενάρια για έμμεση στήριξη του ΣΥΝ και του ΚΚΕ στους υποψηφίους της ΝΔ, έκανε λόγο για «ιδιότυπη νεκρανάσταση του Αυριανισμού εν έτει 2010» και για «αθλιότητα».

    ΠΗΓΕΣ:ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 46870

    [04] Σε καθεστώς προστασίας η λίμνη της Καστοριάς

    Πεμπτη, 11 11 2010 20:02

    Σε καθεστώς προστασίας τίθεται η λίμνη της Καστοριάς και η παράκτια περιοχή της, σύμφωνα με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Παράλληλα συστήνεται Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Φορέας Διαχείρισης της Περιοχής Προστασίας της Φύσης Υγρότοπου Λίμνης Καστοριάς» με σκοπό την αποτελεσματική προστασία, διατήρηση και διαχείριση της προστατευόμενης περιοχής. Ο νέος φορέας θα προκαλέσει στον κρατικό προϋπολογισμό επιβάρυνση 50.000 ευρώ για τη δημιουργία του, ενώ για την λειτουργία του προβλέπονται δαπάνες ύψους 235.952 ευρώ ετησίως.

    Αναλυτικά

    Στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει τον χαρακτηρισμό της περιοχής της λίμνης Καστοριάς ως περιοχή προστασίας της φύσης και την ίδρυση φορέα διαχείρισής της. Σκοπός του σχεδίου Π.Δ. είναι η προστασία, η διατήρηση της φύσης και του τοπίου ως φυσικής κληρονομιάς και πολύτιμου εθνικού φυσικού πόρου του υγροβιότοπου της λίμνης Καστοριάς και της ευρύτερης περιοχής της με το χαρακτηρισμό, ως περιοχής Προστασίας της Φύσης σύμφωνα με τα κριτήρια.

    Ειδικότερα, με το σχέδιο ΠΔ επιδιώκεται:

    1. Η προστασία και διατήρηση του λιμναίου και χερσαίου περιβάλλοντος της περιοχής της λίμνης Καστοριάς, όπου καταγράφονται σημαντικοί οικότοποι καθώς επίσης και οικότοποι προτεραιότητας σύμφωνα με την Οδηγία 92/43 Ε.Ο.Κ.

    2. Η διατήρηση των υφισταμένων ενδιαιτημάτων ορνιθοπανίδας και η προστασία σπανίων και απειλούμενων ειδών που φωλιάζουν στην περιοχή της λίμνης Καστοριάς.

    3. Η διατήρηση της φυσικότητας και της αντιπροσωπευτικότητας της λίμνης Καστοριάς.

    4. Η διαχείριση του προστατευτέου αντικειμένου με γνώμονα την πολυδιάστατη σχέση μεταξύ ειδών - οικοτόπων - τοπίου (φυδικό και ανθρωπογενές).

    5. Η οργάνωση - διαχείριση - ανάδειξη των φυσικών πόρων, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική , κοινωνική, πολιτιστική και εν γένει την τοπική και περιφερειακή βιώσιμη ανάπτυξη.

    6. Η οργάνωση της βιώσιμης ανάπτυξης μέσω, της ορθολογικής χρήσης των φυσικών πόρων και ιδιαίτερα των υδατικών πόρων της περιοχής, με έμφαση, στην εφαρμογή των αρχών, της περιβαλλοντικής κατεύθυνσης στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς όπως του λιμναίου προϊστορικού οικισμού του Δισπηλιού και όλων των κηρυγμένων αρχαιολογικών χώρων, καθώς και στην ανάπτυξη υποδομών παραγωγής ενέργειας, φιλικών προς το περιβάλλον.

    7. Η περιβαλλοντική ενημέρωση, εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των χρηστών, των φορέων και κατοίκων της άμεσης και ευρύτερης περιοχής".

    Με το διάταγμα συστήνεται Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία "Φορέας Διαχείρισης της Περιοχής Προστασίας της Φύσης Υγρότοπου Λίμνης Καστοριάς" με σκοπό την αποτελεσματική προστασία, διατήρηση και διαχείριση της προστατευόμενης περιοχής της λίμνης Καστοριάς. Ο νέος φορέας θα προκαλέσει στον κρατικό προϋπολογισμό επιβάρυνση 50.000 ευρώ και την δημιουργία του, ενώ για την λειτουργία του προβλέπονται δαπάνες ύψους 235.952 ευρώ ετησίως.

    Όπως προβλέπει το διάταγμα ο φορέας διαχείρισης θα χορηγεί άδειες για: 1) επιστημονική έρευνα εντός των ορίων της περιοχής προστασίας της φύσης, καθώς και στην περιφερειακή ζώνη προστασίας και 2) ξενάγηση επισκεπτών και διεξαγωγή οικοτουριστικών και εναλλακτικού τουρισμού προγραμμάτων, εντός των ορίων της περιοχής προστασίας της φύσης. Αναγκαίο είναι να διευκρινιστεί ότι οι άδειες ξενάγησης και έρευνας που χορηγούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς συνεχίζουν και εκδίδονται.

    ΠΗΓΕΣ ΝΕΤ 105,8,ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 46865

    [05] Κεντρική ομιλία Γ. Μπουτάρη: «Σας καλώ να κάνουμε πράξη τη Θεσσαλονίκη των ονείρων μας»

    Πεμπτη, 11 11 2010 20:00

    «Δε σας καλώ να ονειρευτείτε μια άλλη Θεσσαλονίκη. Σας καλώ να κάνουμε πράξη τη Θεσσαλονίκη των ονείρων μας», τόνισε μεταξύ άλλων στην κεντρική ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, εν όψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη», υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

    «Σας ευχαριστώ γιατί πιστεύω ότι θα είστε δίπλα μας και μετά τις εκλογές στο χτίσιμο της νέας Θεσσαλονίκης», επεσήμανε ο κ. Μπουτάρης, τονίζοντας ότι το «τέλος της προεκλογικής περιόδου σηματοδοτεί και το τέλος του τέλματος για τη Θεσσαλονίκη».

    Ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε ότι «ο σημερινός του αντίπαλος» είναι «η συνέχεια του απερχόμενου καθεστώτος» στο δήμο Θεσσαλονίκης και «όμηρος της προηγούμενης διοίκησης». Τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη βίωσε την προηγούμενη περίοδο μια εποχή που σημαδεύτηκε από «τη μιζέρια, τη στασιμότητα, την εσωστρέφεια, τη σπατάλη και τη κακοδιαχείριση», τονίζοντας ότι οι προηγούμενες διοικήσεις του δήμου «ήταν για να είναι» και «δεν κατάλαβαν ποτέ το ρόλο τους». Πρόσθεσε ότι «η πόλη μας χρειάζεται σήμερα, τώρα, μια έφοδο προς το μέλλον».

    «Ποιός, με ποιούς και με ποιόν τρόπο, μπορεί να κάνει αυτή τη Θεσσαλονίκη έναν τόπο να ζεις; Αυτή την έφοδο προς το μέλλον ; Μπορεί να το κάνει ένας δήμαρχος ανεξάρτητος από κομματικές δεσμεύσεις, ή ένας υποψήφιος που επιτελεί κομματική αποστολή;" διερωτήθηκε ο κ. Μπουτάρης και συνέχισε : "Μπορεί να το κάνει ένας δήμαρχος που ενώνει διαφορετικές παρατάξεις και κινήσεις, που συσπειρώνει πολίτες διαφορετικών αποχρώσεων και απόψεων, με επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία, με πάθος για τη Θεσσαλονίκη, ή ένας υποψήφιος που δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για την τοπική αυτοδιοίκηση;».

    Ο κ. Μπουτάρης επανέλαβε ότι η «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά του δήμου «ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ» και δεσμεύτηκε ότι «από την πρώτη μέρα», εάν εκλεγεί δήμαρχος, θα μπει τάξη στα οικονομικά του δήμου. Πρόσθεσε επίσης, ότι σε έξι μήνες η πόλη θα είναι καθαρότερη, ενώ το βάρος τον πρώτο χρόνο θα ριχθεί στην κοινωνική προστασία, την τρίτη ηλικία, τα σχολεία και τις ευπαθείς ομάδες.

    «Όλοι εμείς θα αλλάξουμε την πόλη, θα γίνει εξωστρεφής και δυναμική. Οι ενεργοί πολίτες θα κυβερνήσουν την πόλη» πρόσθεσε ο κ. Μπουτάρης, καλώντας τους ψηφοφόρους να κινητοποιηθούν και να ψηφίσουν την Κυριακή.

    Στην ομιλία του Γιάννη Μπουτάρη παραβρέθηκαν οι υπουργοί Ανδρέας Λοβέρδος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Χάρης Καστανίδης, οι υφυπουργοί Γιάννης Μαγκριώτης και Σπύρος Βούγιας, η επικεφαλής της απερχόμενης δημοτικής ομάδας της μείζονος αντιπολίτευσης, βουλευτής, Χρύσα Αράπογλου, οι βουλευτές Εύα Καϊλή και Θωμάς Ρομπόπουλος, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Παπαστεργίου, πανεπιστημιακοί, επιχειρηματίες, παράγοντες της αυτοδιοίκησης, κ.ά.

    AΠΕ Είδηση: 46866

    [06] Ε. Βενιζέλος: «Οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν ικανούς ανθρώπους»

    Πεμπτη, 11 11 2010 23:23

    Στην κρισιμότητα της δεύτερης Κυριακής των εκλογών αναφέρθηκε από τις Σέρρες, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. την Πέμπτη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, υποστηρίζοντας ότι όλοι οι Έλληνες πρέπει να στείλουν το δικό τους μήνυμα. «Οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν ικανούς ανθρώπους», είπε ο κ. Βενιζέλος και επεσήμανε ότι «σε αυτές τις εκλογές δεν ισχύει η απλή αριθμητική αλλά η απλή λογική που μπορεί να ανατρέψει τα αριθμητικά δεδομένα».

    «Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, υπεύθυνοι και σοβαροί», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, και πρόσθεσε: «Αν δεν αλλάξουμε το δημόσιο ήθος, δεν θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ούτε τη δημοσιονομική κρίση, αλλά ούτε και τις προκλήσεις».

    Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του υποψηφίου Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Μάρκου Μπόλαρη, τόνισε ότι «είμαστε περήφανοι για τον Μάρκο Μπόλαρη» υπενθυμίζοντας ότι προέρχεται από τις Σέρρες.

    Σχολιάζοντας την αποχή που σημειώθηκε την πρώτη Κυριακή των εκλογών ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι «τέτοια φαινόμενα σημειώνονται σε όλες τις χώρες», θέτοντας ως παράδειγμα τις τελευταίες ευρωεκλογές, ενώ ανέφερε ότι ως αιτία είναι, η αμφισβήτηση που υπάρχει από τους πολίτες. «Αν οι ίδιοι οι πολίτες κινητοποιηθούν τότε θα ξαναδώσουν νόημα στη διαδικασία», είπε ο υπουργός Αμύνης.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 46873


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 11 November 2010 - 21:52:50 UTC