Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-11-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο στόχαστρο η δραστική μείωση των δημοσίων δαπανών
  • [02] Ανοίγει ο δρόμος για ανασχηματισμό στη Γαλλία

    [01] Στο στόχαστρο η δραστική μείωση των δημοσίων δαπανών

    Σαββατο, 13 11 2010 20:22

    Νέος κύκλος διαπραγμάτευσης για το πώς θα καλυφθεί η μαύρη τρύπα στα έσοδα χωρίς να γίνουν απολύσεις, με δεδομένη την αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009 πάνω από το 15%, αρχίζει τη Δευτέρα με την άφιξη της τρόικας. Το ζήτημα της επιμήκυνσης αποπληρωμής του χρέους, έχει τεθεί στο τραπέζι, τονίζει ο Πρωθυπουργός, αλλά δεν λύνει το πρόβλημα. «Το έλλειμμα είναι έλλειμμα και τα προβλήματα είναι δικά μας, όχι κάποιου άλλου - με ή χωρίς μνημόνιο, με ή χωρίς τρόικα» αναφέρει σε συνέντευξή του στο «Πρώτο θέμα» και προαναγγέλλει τη μείωση στο 20% από το 2011 της φορολογίας των επιχειρήσεων για να ενισχυθούν οι επενδύσεις και να βρει ο κόσμος ευκολότερα δουλειά.

    Στόχος η πάταξη της σπατάλης στην Υγεία και στις ΔΕΚΟ

    Στη δραστική μείωση των δημοσίων δαπανών στρέφει την προσοχή της κυβέρνηση.

    «Εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε έχοντας βάλει στο στόχο τη σπατάλη» τόνισε, ο Γ. Παπανδρέου, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, δεν θα υπάρξουν νέες επιβαρύνσεις σε μισθωτούς και συνταξιούχους ούτε και αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών.

    Από την πλευρά του, ο υπ. Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega, διέψευσε δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Dow Jones, περί ανακοίνωσης νέων μέτρων ύψους 4,5 δισ. ευρώ.

    Σε ερώτηση, αν θα ζητηθούν νέα μέτρα από την πλευρά των εκπροσώπων της τρόικας, εκτίμησε ότι αρκούν τα ήδη ληφθέντα.

    Σε περίπτωση που χρειασθούν να γίνουν επιπλέον παρεμβάσεις, σημείωσε ότι αυτές θα αφορούν μόνο στο σκέλος της μείωσης των δημοσίων δαπανών και αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και των δαπανών για επιχορηγήσεις στις Δημόσιες Επιχειρήσεις (ΔΕΚΟ).

    Στην ερώτηση, αν θα υπάρξουν περικοπές και για τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ, ο Υπουργός ανέφερε ότι για κάθε Δημόσια Επιχείρηση θα υπάρξει σχέδιο αναδιάρθρωσής της, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε μια.

    Παράλλλα, παντώντας σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν απολύσεις στις ΔΕΚΟ, σημείωσε ότι είναι φυσικό στο τέλος της διαδικασίας της αναδιάρθρωσής τους, οι ΔΕΚΟ να έχουν λιγότερο προσωπικό, αλλά αυτό δεν θα γίνει με απολύσεις προσωπικού, αλλά με μετατάξεις, με τη συνταξιοδότηση προσωπικού και, ως τελευταία λύση, με τη μη ανανέωση των συμβάσεων εργασίας.

    Την Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει τα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας στους ομολόγους του στο Eurogroup και το Ecofin.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Είδηση: 47101

    [02] Ανοίγει ο δρόμος για ανασχηματισμό στη Γαλλία

    Σαββατο, 13 11 2010 21:38

    Ανοίγει ο δρόμος για τον αναμενόμενο εδώ και πέντε μήνες ανασχηματισμό στη Γαλλία, μετά την παραίτηση του Φρανσουά Φιγιόν και της κυβέρνησης η οποία έγινε αποδεκτή το Σάββατο το βράδυ από τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος αναμένεται μέχρι τη Δευτέρα με τους αναλυτές να «βλέπουν» πιθανό ένα μικρότερο υπουργικό συμβούλιο με περισσότερους εκπροσώπους από το δεξιό UMP. Νωρίτερα, ο πρώην πρωθυπουργός και νυν Δήμαρχος του Μπορντό, Αλάν Ζιπέ, είχε ανακοινώσει ότι είναι πιθανό να επιστρέψει στην κυβέρνηση. Πληροφορίες τον θέλουν να αναλαμβάνει το υπουργείο Άμυνας.

    Πηγή: AFP

    Σχετικές ειδήσεις: Sarkozy accepte la dΓ©mission du gouvernement Fillon

    Είδηση: 47102


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 13 November 2010 - 21:52:25 UTC