Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-11-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Λισαβόνα ο πρωθυπουργός για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ
  • [02] Εγκρίθηκαν οι τοποθετήσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ
  • [03] Παράταση μέχρι 29 Νοεμβρίου για την περαίωση
  • [04] Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για συλληφθέντες στα επεισόδια του Πολυτεχνείου

    [01] Στη Λισαβόνα ο πρωθυπουργός για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

    Πεμπτη, 18 11 2010 20:26

    Στη Λισαβόνα μεταβαίνει την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στην πορτογαλική πρωτεύουσα στις 19 και 20 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «στη Σύνοδο Κορυφής αναμένεται να υιοθετηθεί το νέο Στρατηγικό Δόγμα του ΝΑΤΟ, το οποίο θα αποτελέσει έναν οδηγό πορείας της Συμμαχίας για την επόμενη δεκαετία. Το νέο Στρατηγικό Δόγμα είναι απαραίτητο, προκειμένου το ΝΑΤΟ να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις και απειλές κατά της ασφάλειας του ευρώ-ατλαντικού χώρου».

    Επίσης, στο πλαίσιο της Συνόδου θα συζητηθούν:

    Οι εταιρικές σχέσεις του ΝΑΤΟ με άλλους διεθνείς Οργανισμούς (Ε.Ε, ΟΗΕ, ΟΑΣΕ) και χώρες που συνεργάζονται, σε διάφορα επίπεδα, με τη Συμμαχία.

    Οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στις αμυντικές υποδομές του ΝΑΤΟ, ώστε να προσαρμοστούν στις νέες απαιτήσεις ασφαλείας, σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

    Το πρόγραμμα της Αντιπυραυλικής Άμυνας, που στοχεύει στην προστασία της επικράτειας και των πληθυσμών των συμμαχικών χωρών από την πυραυλική απειλή.

    Εξάλλου στο πλαίσιο της Συνόδου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων με το σύνολο των χωρών που συμμετέχουν στην αποστολή των Ηνωμένων Εθνών, σταθεροποίησης στο Αφγανιστάν (ISAF).

    Στη συνάντηση αυτή έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλιγκ, και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Ναότο Καν.

    Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, και ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 47983

    [02] Εγκρίθηκαν οι τοποθετήσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ

    Πεμπτη, 18 11 2010 22:26

    «Τα οικονομικά της ΕΡΤ πάνε καλά και παρουσιάζουν πραγματικό ταμειακό πλεόνασμα» διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΕΡΤ Α.Ε. Θανάσης Παπαγεωργίου τη Βουλή μιλώντας στην Επιτροπή Ακροάσεων. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης παρατήρησε, ωστόσο, ότι πάντα υπάρχει περιθώριο για συμμάζεμα και αν και Ταγματάρχης, ο ίδιος - όπως είπε - μπορεί να γίνει στρατιώτης. Η τοποθέτηση και των δύο στο Δ.Σ. της ΕΡΤ εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία χωρίς καμιά αρνητική ψήφο από την επιτροπή της Βουλής, η οποία σε μία συνεδρίαση τεσσάρων ωρών ανέλυσε τα της δημόσιας τηλεόρασης. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης απόρησαν πώς στα πρόσφατα στοιχεία που δόθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών μέσω καταλόγου της Γιούροστατ συμπεριλαμβάνεται και η ΕΡΤ.

    Στην Επιτροπή Ακροάσεων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ

    «Η ΕΡΤ δεν έχει λόγο να βρίσκεται στο κατάλογο των προβληματικών επιχειρήσεων, αφού δεν υπάρχει θέμα επιτήρησης λόγω του πραγματικού ταμειακού πλεονάσματος που παρουσιάζει», τόνισε ο νέος πρόεδρος της εταιρίας Θανάσης Παπαγεωργίου, η τοποθέτηση του οποίου εγκρίθηκε σήμερα από την επιτροπή ακροάσεων της Βουλής.

    «Κάποιος ηθελημένα ήθελε να δώσει στρεβλή εικόνα για την δημόσια ελληνική τηλεόραση εκμεταλλευόμενος την περιρρέουσα ατμόσφαιρα», παρατήρησε εξάλλου ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ Λάμπης Ταγματάρχης, του οποίου επίσης η τοποθέτηση εγκρίθηκε από την Βουλή.

    Το θέμα είχαν θέσει νωρίτερα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης, εκφράζοντας την απορία και την αντίθεσή τους για την πρόσφατη αυτή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών βάσει στοιχείων της «Γιούροστατ».

    Οι τοποθετήσεις και των δύο στις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία με την θετική ψήφο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, ενώ λευκό ψήφισαν οι βουλευτές από τη ΝΔ, το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι «στη δημόσια τηλεόραση δίνεται κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες και αντίξοες συνθήκες μια μεγάλη μάχη, τόσο για την εξυγίανσή της όσο και την ανάπτυξη του ποιοτικού της προγράμματος».

    Πρώτη δυσκολία, επεσήμανε ο κ. Παπαγεωργίου, είναι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα για τα οικονομικά της ΕΡΤ τα οποία όμως, όπως είπε, πάνε καλά. Ταυτόχρονα εξέφρασε την αντίρρησή του στη μείωση του ανταποδοτικού τέλους, τονίζοντας ότι είναι το πέμπτο χαμηλότερο της Ευρώπης ενώ αναφερόμενος στο θέμα της διαφήμισης τόνισε ότι «σαφέστατα και δεν λαμβάνει το ποσοστό που της αναλογεί, αφού αυτή μοιράζεται κατόπιν προειλημμένων αποφάσεων. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η ΕΡΤ μοιράζεται το 4% της διαφημιστικής πίττας με τηλεθέαση άνω του 13%.

    Αναφερόμενος στο δυναμικό της εταιρίας ο κ. Παπαγεωργίου έκανε γνωστό ότι από το 2000 λειτουργούσε με 4.600- 5.000 άτομα, ενώ σήμερα απασχολεί 3.200 και προσφέρει 17 ώρες ζωντανό πρόγραμμα εσωτερικής παραγωγής στη ΝΕΤ. Πρόσθεσε δε ότι σε δύο χρόνια το προσωπικό αυτό, λόγω συνταξιοδοτήσεων, θα έχει μειωθεί σε 2.800 άτομα.

    Από την πλευρά του, ο κ. Ταγματάρχης γνωστοποίησε ότι πρόθεση του είναι να αναρτάται στο διαδίκτυο καθημερινά και όλο το 24ωρο το κόστος των εκπομπών που είναι στον αέρα, για να ξέρουν, όπως είπε, όλοι οι Έλληνες πολίτες τι πληρώνουν και να κρίνουν με πλήρη διαφάνεια. Παράλληλα, ανέφερε ότι τα έγγραφα του διοικητικού συμβουλίου θα ανακοινώνονται αντί να «διαρρέονται».

    Ακόμα σημείωσε ότι έγινε μια πολύ καλή δουλειά μέχρι σήμερα για την εξυγίανση της ΕΡΤ, ωστόσο, όπως είπε, υπάρχει ακόμα περιθώριο για οικονομικό συμμάζεμα της.

    Ο νέος διευθύνων σύμβουλος διαβεβαίωσε ακόμα, ότι η ΕΡΤ θα λειτουργεί με αντικειμενικά κριτήρια όσον αφορά τόσο στις ειδησεογραφικές εκπομπές της όσο και στη σύνθεση του προσωπικού της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι κυβερνητικό στέλεχος, δεν έρχομαι να κάνω λίστες. Δεν έχω μάθει να το κάνω αυτό και δεν ήμουν ποτέ κομματικός εκπρόσωπος κανενός».

    Τέλος ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος υπενθύμισε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης δεν θα λειτουργήσει ο ραδιοφωνικός σταθμός της Βουλής, αλλά το υπάρχον προσωπικό της τηλεόρασης του Κοινοβουλίου θα επιμελείται ένα ραδιοφωνικό κοινοβουλευτικό μισάωρο, το οποίο μέσω ΕΡΤ θα μεταδίδεται σε όλη την Ελλάδα.

    Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης έθεσε θέμα νομιμότητας όλων των πράξεων που υπέγραψε ο παραιτηθείς πρόεδρος της ΕΡΤ ΑΕ Γιώργος Γαμπρίτσιος ο οποίος δεν είχε προσέλθει στην Επιτροπή της Βουλής.

    Ο κ. Πετσάλνικος ανακοίνωσε ότι ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ είχε δηλώσει με επιστολή του προς την Επιτροπή ότι δεν επιθυμεί να προσέλθει διότι δεν είχε υπογράψει δεσμευτικού χαρακτήρα σύμβαση με το δημόσιο.

    Ωστόσο, ο κ. Παπαγεωργίου διευκρίνισε ότι τόσο ο κ. Γαμπρίτσιος όσο και ο ίδιος μέχρι τώρα ουδεμία απόφαση υπέγραψαν, διότι σύμφωνα με έγγραφες γνωμοδοτήσεις αλλά και τον ιδρυτικό νόμο της ΕΡΤ ΑΕ του 1987, ανώτατο όργανο είναι το Δ.Σ της εταιρίας και με ομόφωνη απόφασή του εξουσιοδοτούσε ανώτατα στελέχη προς υλοποίηση των συμφωνηθέντων πράξεων.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 47987

    [03] Παράταση μέχρι 29 Νοεμβρίου για την περαίωση

    Πεμπτη, 18 11 2010 21:01

    Μέχρι τις 29 Νοεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία για την αποδοχή των εκκαθαριστικών της περαίωσης από τους φορολογούμενους. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, η ανταπόκριση των φορολογουμένων στην περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων κρίνεται ικανοποιητική, παρά τις δυσχέρειες της συγκυρίας,. Για την περαίωση ανέλεγκτων υποθέσεων, χωρίς να υπολογίζονται οι ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων και τα ποσά που κατεβλήθησαν απευθείας στις ΔΟΥ, εισπράχθηκαν ήδη μέσω τραπεζών, μέχρι χθες, περίπου 300 εκ. ευρώ. Ήδη, 170.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες αποδέχθηκαν την περαίωση καταβάλλοντας τα σχετικά ποσά.

    Σημειώνεται ότι από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εστάλησαν 1.400.000 σημειώματα περαίωσης, ενώ για τεχνικούς λόγους άλλα 250.000 σημειώματα θα εκδοθούν με ευθύνη των αρμόδιων ΔΟΥ, οι οποίες ήδη έχουν εφοδιαστεί με το απαιτούμενο λογισμικό.

    Ανταποκρινόμενο στο αίτημα των παραγωγικών φορέων για παράταση των προθεσμιών περαίωσης ανέλεγκτων υποθέσεων, ώστε να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, δεδομένου ότι υπάρχει συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να χορηγήσει παράταση της προθεσμίας που λήγει σήμερα, μέχρι και την 29-11-2010.

    Στην ανακοίνωσε επισημαίνονται ακόμη τα εξής:

    «Ζητάμε την κατανόηση των φορολογούμενων για τα τεχνικά προβλήματα, τα οποία αναπόφευκτα εμφανίστηκαν, σε μια αυτοματοποιημένη διαδικασία, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας και αφορούσε εκατοντάδες χιλιάδες αποδέκτες.

    Η περαίωση των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων είναι προαιρετική. Αποτελεί όμως την τελευταία ευκαιρία για τους φορολογούμενους να γυρίσουν οριστικά σελίδα στις σχέσεις τους με την Εφορία. Να κάνουν μια νέα αρχή, που εφεξής θα στηρίζεται σε αυστηρούς, συστηματικούς και καθαρούς κανόνες προσδιορισμού και ελέγχου των φορολογικών υποχρεώσεων».

    Είδηση: 47985

    [04] Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για συλληφθέντες στα επεισόδια του Πολυτεχνείου

    Πεμπτη, 18 11 2010 20:51

    Με τις διατάξεις του νόμου για την κουκούλα παραπέμπονται να απολογηθούν για κακούργημα οι 15 από τους νεαρούς που συνελήφθησαν χθες κατά τη διάρκεια της πορείας του Πολυτεχνείου. Και οι 15 θα απολογηθούν την Παρασκευή και την ερχόμενη Δευτέρα στον ανακριτή ενώ στο αυτόφωρο παραπέμφθηκαν οι υπόλοιποι 7 συλληφθέντες που αντιμετωπίζουν αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.

    Είκοσι δύο νεαροί, που συνελήφθησαν την Τετάρτη σε επεισόδια κατά τη διάρκεια της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα. Στους 15 από αυτούς ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος καθώς τα αδικήματα που τους βαρύνουν είναι σε συνδυασμό με το Νόμο που αφορά δράστες με καλυμμένα πρόσωπα. Οι δικογραφίες αυτές διαβιβάστηκαν σε τακτικό ανακριτή. Οι υπόλοιποι επτά νεαροί διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο αυτόφωρο.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8,ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 47984


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 18 November 2010 - 21:55:24 UTC