Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-12-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής

    [01] Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής

    Κυριακη, 05 12 2010 11:31

    Σημαντικές κρίνονται οι εξελίξεις στο μέτωπο της τρομοκρατίας, μετά τον βαρύ οπλισμό που εντόπισαν οι αρχές σε γιάφκες σε Νέα Σμύρνη, Πειραιά και Καλλιθέα, ενώ πιθανολογείται μία γιάφκα ακόμα στο Αγρίνιο, η οποία και ερευνάται. Στη Σητεία, συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου, άνδρας από κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ως ύποπτος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών». Ο άνδρας αυτός έμενε στην περιοχή μόλις το τελευταίο διάστημα και για δύο μήνες ήταν υπό παρακολούθηση. Η σύλληψη του αποφασίστηκε μετά από τις τελευταίες εξελίξεις. Εν τω μεταξύ, αναμένονται τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων σε κάποια από τα όπλα, που βρέθηκαν στα σπίτια, στα οποία έγιναν έρευνες το Σάββατο από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί από τη Σέχτα Επαναστατών ή άλλη οργάνωση. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες σε σπίτια στην Αθήνα και την επαρχία, ενώ πιθανόν να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις αργότερα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι βαλλιστικές έρευνες σε δύο πιστόλια glock και δύο αυτόματα Scorpion, τα οποία είχαν στην κατοχή τους οι δύο συλληφθέντες έξω από το γκαράζ - οπλοστάσιο στην οδό Καισαρείας στη Νέα Σμύρνη.

    Επίσης, έχουν παραληφθεί -κατά τις ίδιες πληροφορίες- και κάποια από τα υπόλοιπα όπλα από το ίδιο γκαράζ και το διαμέρισμα στην οδό Πραξιτέλους στον Πειραιά, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα και σε σπίτι στο Αγρίνιο, που αξιολογείται ως τρίτη γιάφκα της οργάνωσης. Από εκεί έχουν προσαχθεί και άλλα άτομα. Έχουν δε βρεθεί όπλα, έντυπο υλικό και άλλα αντικείμενα, που θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας για αναλυτικές εξετάσεις.

    Εξάλλου, ένα ακόμα άτομο προσήχθη από τη Σητεία της Κρήτης, το Σάββατο, και αναμένεται να φθάσει σήμερα Κυριακή στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Έως στιγμής, οι συλλήψεις, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν φτάσει τις εννέα μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα.

    Προσαγωγές

    Ήδη έχουν προσαχθεί 15 άτομα από την περιοχή των Αθηνών και ένας ακόμα στη Σητεία. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αποδοθούν κατηγορίες σε 5 έως 7 υπόπτους, ενώ να σημειωθεί ότι 2 από τους προσαχθέντες συνελήφθησαν οπλισμένοι στη Νέα Σμύρνη και άλλος ένας ήταν επικηρυγμένος για συμμετοχή στη συμμορία των "ληστών με τα μαύρα".

    Ο οπλισμός που βρέθηκε περιλαμβάνει 50 κιλά εργοστασιακής εκρηκτικής ύλης ΑΜΦΟ, 200 γραμμάρια εκρηκτική ύλης TNT, 3 καλάσνικωφ, 3 υποπολυβόλα, 9 πιστόλια, πολλές χειροβομβίδες, αλεξίσφαιρα γιλέκα, 1 σιγαστήρα, γεμιστήρες και πολλά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων. Τα ευρήματα, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να σχετίζονται με την οργάνωση "Σέχτα Επαναστατών", αλλά τις οριστικές απαντήσεις θα δώσουν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ, ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Θρίλερ με γιάφκες -οπλοστάσια

    Είδηση: 50573


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 5 December 2010 - 9:53:20 UTC