Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-12-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στήριξη από Στρος Καν
  • [02] Επικυρώθηκε το πρόγραμμα στήριξης της Ιρλανδίας
  • [03] Εξετάζονται στοιχεία - Τυπική απολογία για δυο
  • [04] Ένταση και επεισόδια στα Δικαστήρια
  • [05] Χωρίς Μέσα Μεταφοράς την Τετάρτη
  • [06] Επικρίσεις Ραγκούση-Καμίνη σε Κακλαμάνη για τα σκουπίδια
  • [07] Νέος ομαδικός τάφος ανακαλύφθηκε στη Σρεμπρένιτσα
  • [08] Θηλυκός καρχαρίας αναζητά το χάδι του ψαρά της
  • [09] «Το μικρόβιο του έρωτα» στο Θέατρο Ολυμπία
  • [10] Οι παντρεμένοι συμπεριφέρονται καλύτερα, σύμφωνα με νέα έρευνα
  • [11] Έρευνα για την οστεροπόρωση στους άνδρες
  • [12] Και οι βαθιά ηλικιωμένοι θέλουν σεξ
  • [13] Τουρκία: Να ζητήσει συγνώμη το Ισραήλ
  • [14] Ν. Κορέα: Συγκροτεί μονάδα από αυτομολήσαντες Βορειοκορεάτες
  • [15] Γαλλικό υπουργείο εξωτερικών : Η επιδημία χολέρας ξεκίνησε από στρατόπεδο των «νεπαλέζων» κυανόκρανων
  • [16] Νέα βροχή διαττόντων αστέρων στις 13-14 Δεκεμβρίου
  • [17] Εξετάζουν παράταση προθεσμίας για τους ημιυπαίθριους χώρους
  • [18] Παραίτηση Μπούκα με κατηγορίες περί κυρίαρχίας της κρατικοποίησης του ΠΑΣΟΚ
  • [19] Προϊόν πολύμηνης διαβούλευσης η εναλλάξ εφημέρευση για τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας δηλώνει η 5η Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας
  • [20] Όχι από το Βελβεντό
  • [21] Πρόταση της ΤΕΔΚ για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ
  • [22] Γ. Παναγιώτου: Η καθυστέρηση παραχώρησης του Πανθεσσαλικού δεν οφείλεται στα Ο.Α.
  • [23] Καλλικράτης και στο ΕΚΑΒ
  • [24] Απείχαν από τα μαθήματά τους σε 16 Γυμνάσια και Λύκεια
  • [25] Πρόγραμμα «Ονειρούπολης» Δράμας
  • [26] Συμπόσιο για σχολική και εφηβική βία στην Καβάλα
  • [27] Εγκαίνια δρόμου στη Δράμα
  • [28] Πορτογαλία: Θα στηριχτουμε στις δικές μας δυνάμεις
  • [29] Νέα παράταση για την Siemens - Διάψευση Παπαθανασίου
  • [30] Διάρρηξη στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους

    [01] Στήριξη από Στρος Καν

    Τριτη, 07 12 2010 14:39

    Συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία αλλά και τους κοινωνικούς εταίρους έχει σήμερα ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα. Νωρίς το μεσημέρι, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος υποδεχόμενος τον επικεφαλής του ΔΝΤ επεσήμανε ότι ο ελληνικός λαός δίνει μια μεγάλη μάχη με πολλές δυσκολίες και εξέφρασε την ελπίδα «να βγούμε από αυτή την κρίση, η οποία δεν είναι μόνο ελληνική αλλά ευρωπαϊκή». «Θα σας ακούσω με μεγάλο ενδιαφέρον γιατί χθες συνέβησαν αρκετά πράγματα, γιατί η Γερμανία έχει στυλώσει τα πόδια της», είπε ο κ. Παπούλιας. Από την πλευρά του ο κ. Στρος Καν τόνισε ότι σκοπός του Ταμείου είναι να μην πλήττονται βαρύτατα τα ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα, όσο αυτό είναι εφικτό, αλλά να δοθεί και βάρος στην είσπραξη φόρων από τις πιο εύρωστες κοινωνικές ομάδες. «Η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα αναγνωρίζεται», τόνισε ο Πρωθυπουργός, μετά τη συνάντηση που είχε με το διευθυντή του ΔΝΤ, ενώ από την πλευρά του ο Στρος Καν δήλωσε «έχουμε εντυπωσιαστεί από τις προσπάθειες του ελληνικού λαού» και υπογράμμισε την ανάγκη αποκατάστασης της ανάπτυξης.

    «Πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά»

    Ο επικεφαλής του ΔΝΤ συναντήθηκε το μεσημέρι με τον Πρωθυπουργό με τον οποίο συζήτησαν για το σχέδιο επιμήκυνσης της περιόδου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ και την πορεία του Προγράμματος Οικονομικής Σταθερότητας. Στη συνέχεια προέβησαν σε κοινές δηλώσεις και απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Στη συνέχεια παρακάθησαν σε γεύμα εργασίας.

    Στις κοινές τους δηλώσεις ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «ο δρόμος είναι δύσκολος, χρειάζονται να γίνουν ακόμα πολλά, αλλά βρισκόμαστε σε ένα δρόμο συνεπή που μας δίνει αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία», επισημαίνοντας ότι «η προοπτική που έχει ανοίξει για το χρόνο αποπληρωμής των δανείων, είναι μόνο ένα δείγμα της αναγνώρισης της προσπάθειας που καταβάλλουμε» και ευχαρίστησε τον επικεφαλής του ΔΝΤ για το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκε ανοιχτά υπέρ του ενδεχομένου αυτού.

    Τόνισε χαρακτηριστικά «αν το 2010 λάβαμε επώδυνα μέτρα άμεσης απόδοσης, το 2011 θα δοθεί ένταση στις διαρθρωτικές αλλαγές, για μια άλλη κουλτούρα φορολογικής συνείδησης, για να αυξήσουμε τις θέσεις εργασίας».

    Επίσης, χαρακτήρισε άμεση προτεραιότητα για το 2011 τη μεγάλη αλλαγή στο χώρο της Παιδείας.

    Επιπλέον, χαρακτήρισε τις μέχρι τώρα προσπάθειες και θυσίες των Ελλήνων ως «έναν μικρό άθλο» και συμπλήρωσε «καταφέραμε να μειώσουμε το έλλειμμα κατά έξι μονάδες ΑΕΠ».

    Στήριξη απ' όλα τα κόμματα και συμβολή των κοινωνικών εταίρων για την εφαρμογή του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα για την ελληνική οικονομία ζήτησε ο Ντομινίκ Στρος Καν, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας ότι είναι σημαντική για τη χώρα.

    Όπως τόνισε, την επόμενη περίοδο και ειδικά το 2011 απομένουν να γίνουν πολλά και σημαντικά που θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη, η οποία είναι και η μόνη λύση για την κρίση χρέους.

    Εκτίμησε ότι στο τέλος του 2011 η Ελλάδα θα μπει σε αναπτυξιακή τροχιά λέγοντας ότι «μόνο όταν πετάξετε με τα δικά σας φτερά θα έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα».

    Δήλωσε αισιόδοξος για το ελληνικό ζήτημα και εν γένει για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας ότι έχει εμπιστοσύνη στην Ελλάδα με βάση και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα αλλά και με τη στάση του ελληνικού λαού, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος.

    Ο κ. Στρος Καν τόνισε χαρακτηριστικά στο ζήτημα της δίκαιης κατανομής των βαρών ότι θα πρέπει όλοι να συνεισφέρουν με τους εύπορους να έχουν το μεγαλύτερο μέρος ευθύνης και πρέπει να αναλάβουν το βάρος που τους αναλογεί.

    Σε ερώτηση σχετικά με την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, σημείωσε πως το ΔΝΤ είναι έτοιμο να το πράξει: «Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη διάρκεια αποπληρωμής του χρέους και νομίζω πως θα πρέπει να επιμηκύνουμε τη διάρκεια της αποπληρωμής. Όλοι στην ΕΕ καταλαβαίνουν νομίζω ότι υπάρχει τέτοια ανάγκη. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε πολύ, από τη δική μας πλευρά είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε».

    Ερωτηθείς ο κ. Στρος Καν για την κατάσταση στην ΕΕ και την ευρωζώνη, τη χαρακτήρισε «πολύ σοβαρή», προσθέτοντας ότι η ανάκαμψη θα είναι δύσκολη, ενώ σε ότι αφορά τις συζητήσεις στο Eurogroup είπε ότι συζητήθηκαν πολλά, τονίζοντας ότι «η ευρωζώνη πρέπει να βρει περιεκτική και ολοκληρωμένη λύση, και όχι λύση για κάθε χώρα χωριστά».

    Ο επικεφαλής του ΔΝΤ σημείωσε ότι «το υψηλό χρέος ορισμένων χωρών δεν είναι τεράστιο πρόβλημα για την ευρωζώνη» και επανέλαβε την αναγκαιότητα ολοκληρωμένης λύσης, πρόταση με την οποία συμφώνησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «η κρίση πρέπει να μετατραπεί σε ευκαιρία ώστε να αντιμετωπιστεί και το σύστημα της οικονομικής διακυβέρνησης».

    Ερωτηθέντες αμφότεροι, αν στην Ελλάδα ήρθε ο επικεφαλής του ΔΝΤ ή ο σοσιαλιστής φίλος του Γιώργου Παπανδρέου, ο μεν πρωθυπουργός είπε ότι «έχουν έρθει και οι δύο, είναι χαρά μου να συζητώ μαζί του», ο δε Ντομινίκ Στρος Καν είπε ότι «έχω χροιά και σοσιαλιστική και συντηρητική, μην σας εκπλήσσει που έχω πολλούς φίλους».

    Εν τω μεταξύ, ο Επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ Όλι Ρεν επανέλαβε σήμερα -μετά τη λήξη των εργασιών του Συμβουλίου Ecofin- στις Βρυξέλλες ότι σύντομα θα εγκριθεί η επιμήκυνση του χρόνου απόσβεσης των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα, γεγονός που θα βοηθήσει τη χώρα να ξεπεράσει τις δυσκολίες αναχρηματοδότησης του χρέους της.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Αντιδράσεις κομμάτων

    Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Για όσους, προς στιγμήν, πίστεψαν ότι η εξέλιξη του Ιρλανδικού προβλήματος «αθωώνει» τους κάκιστους κυβερνητικούς χειρισμούς με το Μνημόνιο, ήρθε ήδη η απάντηση: Η Ιρλανδία έκανε εκείνο που δεν έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου: Διαπραγματεύθηκε! Πέτυχε έτσι μεγαλύτερη περίοδο χάριτος και αποπληρωμής απ' ότι η Ελλάδα και, κυρίως, διατήρησε το παραδοσιακό αναπτυξιακό της όπλο, που είναι οι χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές. Την ώρα που στην Ελλάδα οι φόροι ανεβαίνουν συνεχώς και η λέξη «ανάπτυξη» δεν υπάρχει στο πολιτικό λεξιλόγιο της κυβέρνησης».

    «Αντί η ΝΔ να προκαλεί με τις εμμονές της για δήθεν "μη διαπραγμάτευση του μνημονίου" και να μας υποδεικνύει άλλες χώρες ως πρότυπα, καλό θα ήταν να αναλογιστεί, επιτέλους, ποια κυβέρνηση μας έφτασε στην κατάσταση να χρειαζόμαστε μνημόνιο για να μην πτωχεύσουμε και να σιωπά. Ίσως θα ήταν η μόνη θετική συνεισφορά της μέχρι σήμερα», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε δήλωσή της στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα ενάντια στην επίσκεψη του Στρος Καν υπογραμμίζει: «Τα χρονικά όρια αρχίζουν και στενεύουν. Εδώ και τώρα κατά μέτωπο αντεπίθεση απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικα, που μας την έφερε στην Ελλάδα. Έχουμε δυνατότητες να ανατρέψουμε τα πράγματα στην πορεία. Ούτε ένα λεπτό χαμένο».

    Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Το οικονομικό δίκτυο Bloomberg ερωτά τον κ. Στρος Καν για την ύπαρξη δύο επιστολών στις οποίες καταγράφονται σημαντικά πράγματα για την Ελλάδα. Ο διευθυντής του ΔΝΤ αρνείται επίμονα να απαντήσει συγκαλύπτοντας έτσι το περιεχόμενο. Ελπίζουμε να είναι πιο σαφής και αποκαλυπτικός στη Βουλή των Ελλήνων».

    Έντονα επικριτικός εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για την επίσκεψη του Ντομινίκ Στρος Καν στο Κοινοβούλιο, επισημαίνοντας ότι «παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση με το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα του περασμένου Μαΐου έχει κλείσει τη δημοκρατική κοινοβουλευτική διαδικασία για τους εκπροσώπους του λαού, που είχαν το δικαίωμα να ψηφίζουν και να επικυρώνουν ή να απορρίπτουν τις συμφωνίες της με την τρόικα, σήμερα ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του Ελληνικού Κοινοβουλίου προκειμένου να μας κάνουν διάλεξη οι επιτηρητές μας». Και συμπληρώνει: «η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μπορούσε με την παρουσία της να νομιμοποιήσει μια διαδικασία υποβάθμισης των Βουλευτών και του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, προκειμένου να ανατραπεί το μνημόνιο της υποτέλειας και της χρεοκοπίας και να υπάρξει προοπτική ελπίδας για τον ελληνικό λαό».

    Δήλωση για την οικονομία έκανε και η αρχηγός του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρα Μπακογιάννη, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τον εύκολο δρόμο για να μειώσει τα ελλείμματα, δηλαδή περικόπτει αδιακρίτως μισθούς και συντάξεις και υπερφορολογεί τον ιδιωτικό τομέα και αυτούς που δεν μπορούν να ξεφύγουν. «Και όλα αυτά για να θίξει κατά το δυνατόν λιγότερο τα «κομματικά της σπλάχνα», το κομματικό και πελατειακό κράτος. Πρόκειται για μια πολιτική που στραγγαλίζει την πιθανότητα εξόδου από την κρίση», αναφέρει. Από την άλλη επικρίνει τη Νέα Δημοκρατία για αναξιόπιστη οικονομική πολιτική, λέγοντας ότι «έχει μόνο αντιμνημονιακές κορώνες τις οποίες τώρα εγκαταλείπει, δεν προτείνει καν πολιτική μείωσης των ελλειμμάτων».

    «Ο ελληνικός λαός δίνει μεγάλη μάχη»

    Υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Παπούλιας τον γενικό διευθυντή του ΔΝΤ επεσήμανε ότι ο ελληνικός λαός δίνει μια μεγάλη μάχη με πολλές δυσκολίες, ιδιαίτερα για τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα και εξέφρασε την ελπίδα να βγούμε από αυτή την κρίση, η οποία δεν είναι μόνο ελληνική αλλά ευρωπαϊκή.

    Επίσης, ευχαρίστησε τον επισκέπτη του για την κατανόηση που επιδεικνύει για το μεγάλο πρόβλημα που περνάει η Ελλάδα.

    «Θα σας ακούσω με μεγάλο ενδιαφέρον γιατί χθες συνέβησαν αρκετά πράγματα, γιατί η Γερμανία έχει στυλώσει τα πόδια της», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Απαντώντας ο κ. Στρος Καν στον Κάρολο Παπούλια επεσήμανε ότι βασικός στόχος του Ταμείου είναι να προσπαθεί να βοηθήσει τα μέλη του, αλλά -όπως συμπλήρωσε- αυτό δεν είναι πάντα εμφανές, γιατί το Ταμείο παρεμβαίνει σε δύσκολους καιρούς, όταν δηλαδή η εν λόγω χώρα αντιμετωπίζει δυσκολίες, άρα είναι και επώδυνο.

    «Έχετε όμως απόλυτο δίκιο κ. Πρόεδρε όταν λέτε ότι βασικό μέλημά μας θα πρέπει να είναι να μην πλήττουμε βαρύτατα τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό αφού θα πρέπει να συμμετάσχει όλη η κοινωνία. Από την άλλη μας ενδιαφέρει η είσπραξη των φόρων, μεταξύ άλλων και άρα τα πλουσιότερα και εύρωστα κοινωνικά στρώματα είναι εκείνα που περιμένουμε να συμμετάσχουν και να συμβάλλουν περισσότερο. Βεβαίως έχετε δίκιο και όταν λέτε ότι αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα αλλά ευρωπαϊκό», τόνισε ο κ. Στρος Καν.

    Το απόγευμα ο Στρος Καν θα μιλήσει στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπου δεν θα παραστούν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ και στις 7.30 το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά. Η συνάντηση θα γίνει στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ, στη Βουλή.

    Συλλαλητήρια κατά της επίσκεψης του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ

    Συλλαλητήρια κατά της επίσκεψης του Στρος Καν στη χώρα μας οργανώνουν αυτή την ώρα η ΑΔΕΔΥ και ο ΣΥΡΙΖΑ, στην Κλαυθμώνος, και σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Συναντήσεις Στρος Καν στην Αθήνα

    Είδηση: 51051

    [02] Επικυρώθηκε το πρόγραμμα στήριξης της Ιρλανδίας

    Τριτη, 07 12 2010 15:02

    Επικυρώθηκε την Τρίτη από τους Υπουργούς Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πρόγραμμα στήριξης της Ιρλανδίας ύψους 85 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το σχέδιο διάσωσης της Ιρλανδίας συνοδεύεται από αυστηρούς όρους, όπως η περικοπή των δαπανών και η αύξηση των φόρων, αφήνει όμως ανέπαφο τον χαμηλό φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις, γεγονός που θεωρείται ως παράγων κλειδί για την προώθηση των επενδύσεων και συνεπώς την οικονομικής ανάκαμψη. Το σχέδιο διάσωσης της ιρλανδικής οικονομίας, είχε συμφωνηθεί πριν από εννέα ημέρες με τους εταίρους να δίνουν στην Ιρλανδία περιθώριο μέχρι το 2015 για να μειώσει το ελλειμμά της κάτω από το 3%.Το ιρλανδικό κοινοβούλιο θα εξετάσει σήμερα το σχέδιο προϋπολογισμού που συνοδεύεται από σκληρά μέτρα λιτότητας.

    Ο προϋπολογισμός στη Βουλή

    Εν μέσω έντονων αντιδράσεων βουλευτών της αντιπολίτευσης ξεκινά σήμερα στο Ιρλανδικό κοινοβούλιο η συζήτηση του προϋπολογισμού του 2011. Ο προϋπολογισμός εισάγει την πρώτη δέσμη των μέτρων λιτότητας ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ διάρκειας τεσσάρων ετών, κολοσσιαίο ποσό για μία χώρα 4,2 εκατομμυρίων κατοίκων, ώστε να περιορισθεί το ιρλανδικό έλλειμμα που θα ανέλθει στο 32% του ΑΕΠ φέτος κάτω από το όριο του 3% το 2015.

    Πολλοί βουλευτές της αντιπολίτευσης έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι είναι πιθανόν να απόσχουν της ψηφοφορίας, ενώ έντονες είναι οι αντιδράσεις και μέσα στο κυβερνητικό σχήμα, με αποτέλεσμα η συζήτηση να λαμβάνει ακόμα και ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 51052

    [03] Εξετάζονται στοιχεία - Τυπική απολογία για δυο

    Τριτη, 07 12 2010 15:27

    Τα πλαστά στοιχεία ταυτοτήτων που βρέθηκαν σε συσκευή ηλεκτρονικής μνήμης και σε ψηφιακό δίσκο δείχνουν νέους δρόμους στις έρευνες της αντιτρομοκρατικής και σήμερα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα. Η βαλλιστική εξέταση στα όπλα που βρέθηκαν στη γιάφκα του Αγρινίου έδειξε ότι δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε προηγούμενη τρομοκρατική ενέργεια. Την Τρίτη οδηγήθηκαν στον 31ο ανακριτή οι έξι συλληφθέντες και δυο εξ αυτών κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Σε βάρος τους ασκήθηκε από την Εισαγγελία της Αθήνας και συμπληρωματική ποινική δίωξη για τρομοκρατικές πράξεις που συνδέονται με τα όπλα και τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στις εφόδους της Αντιτρομοκρατικής.

    Δύο τυπική απολογία τέσσερις προθεσμία

    Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις τυπικές απολογίες που έδωσαν ενώπιον της 31ης Τακτικής Ανακρίτριας οι Αλέξανδρος Μητρούσιας και Κώστας Σακκάς, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

    Σύμφωνα με τον συνήγορό τους Κώστα Παπαδάκη, και οι δύο έχουν υποβάλει ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας που τηρήθηκε μέχρι στιγμής. Σε γραπτή δήλωσή τους οι δύο κατηγορούμενοι αναφέρουν ότι "η στενότητα του χρόνου σε συνδυασμό με την αδυναμία άσκησης των υπερασπιστικών μας δικαιωμάτων και ιδίως της ανεμπόδιστης επικοινωνίας με το συνήγορό μας, καθιστά ανέφικτη την υπεύθυνη αξιολόγηση και μελέτη της δικογραφίας και τη χάραξη υπερασπιστικής γραμμής".

    Στη δήλωση τονίζεται επίσης ότι "η συνεχής καθημερινή διόγκωση της δικογραφίας με νέα έγγραφα, όπως εκθέσεις ερευνών, εργαστηρίων, απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών και άλλα, αλλάζουν διαρκώς τα δεδομένα των κατηγοριών και των στοιχείων για τα οποία καλούνται να απολογηθούν."

    Οι Γιώργος Καραγιαννίδης, Στέλλα Αντωνίου, Χρήστος Πολίτης και Δημήτρης Μιχαήλ έχουν λάβει από το μεσημέρι προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη.

    Σήμερα ασκήθηκε συμπληρωματική διωξη σε βάρος των έξι για "τρομοκρατικές πράξεις", κατηγορία που αφορά τα ευρήματα σε χώρους που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι.

    Εντατικές έρευνες

    Στο μεταξύ δεκάδες ψηφιακοί δίσκοι, χειρόγραφες σημειώσεις, αντίγραφα δικογραφιών, ημερολόγια, ατζέντες και φύλλα από ανακοίνωση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», είναι μερικά από τα ευρήματα της αντιτρομοκρατικής που περιλαμβάνονται στη δικογραφία την οποία έχει στα χέρια του ο ανακριτής.

    Οι αρχές έχουν εντοπίσει ακόμη, πλαστά στοιχεία ταυτότητας που εκτιμούν ότι θα τους οδηγήσουν σε νέες αποκαλύψεις.

    Το μεσημέρι, η Αντιτρομοκρατική ανακοίνωσε ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική επίθεση τα όπλα που βρέθηκαν στο Αγρίνιο.

    Αργά το βράδυ της Δευτέρας, η Αντιτρομοκρατική εντόπισε διαμέρισμα στην Άνω Γλυφάδα που είχε νοικιάσει με πλαστά στοιχεία, ένας από τους έξι συλληφθέντες.

    Το διαμέρισμα βρίσκεται σε πολυκατοικία της οδού Μυστρά 124 και ερευνάται από συνεργεία της εγκληματολογικής υπηρεσίας. Eίχε νοικιασθεί τον περασμένο Μάιο και πριν από λίγες μέρες ο ενοικιαστής είχε ενημερώσει τον ιδιοκτήτη ότι θα το ξενοίκιαζε.

    Στο διαμέρισμα, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν βρέθηκαν όπλα, αλλά ένας Η/Υ και διάφορα άλλα αντικείμενα, τα οποία θα εξετασθούν.

    «Όσο δεν καπελώνουν την αστυνομία τόσες περισσότερες επιτυχίες θα έχει. Προφανώς αυτές τις μέρες ξηλώνεται ένα πουλόβερ της τρομοκρατίας. Ο άνευ τυμπανοκρουσιών δρασκελισμός της ΕΛ.ΑΣ φέρνει αποτελέσματα», σχολίασε ο ΛΑΟΣ.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Στον Ανακριτή οι έξι συλληφθέντες

    Είδηση: 51053

    [04] Ένταση και επεισόδια στα Δικαστήρια

    Τριτη, 07 12 2010 17:05

    Επεισοδιακή ήταν η μεταφορά στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων των συλληφθέντων στο περιθώριο των συλλαλητηρίων στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Αρκετά άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια για να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες συγκρούστηκαν με άνδρες της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα. Μεταξύ των τραυματιών είναι και ο γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΝ, Ν.Ηλιόπουλος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς». Για το θέμα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή.

    Ελαφρύς ο τραυματισμός των δυο

    Στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» διακομίσθηκαν το μεσημέρι ο γραμματέας Νεολαίας του ΣΥΝ, Αθανάσιος Ηλιόπουλος, και ο Λεωνίδας Καπουτσής, μέλος της Νεολαίας του κόμματος, οι οποίοι βρίσκονταν στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων την ώρα, που προκλήθηκε ένταση μεταξύ αστυνομικών και συγκεντρωμένων στον χώρο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου ο Αθ. Ηλιόπουλος υπέστη απλή κάκωση κεφαλής με ολιγόλεπτη περιτραυματική αμνησία και θλάση οσφυϊκής μοίρας σπονδυλικής στήλης, ενώ ο Λεωνίδας Καπουτσής ελαφριά κάκωση κεφαλής, θλάση θώρακος και θλάση κοιλίας. Σύμφωνα με την εκτίμηση των γιατρών, η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία.

    Με ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, κάλεσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσή «να αναλάβει την πολιτική ευθύνη» για τα επεισόδια στην Ευελπίδων, που είχαν ως αποτέλεσμα τους δύο τραυματισμούς.

    «Καλούμε τον κ. Παπουτσή να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και καλούμε άμεσα τον εισαγγελέα να παρέμβει, ώστε οι ανεξέλεγκτοι δράστες, που επιτέθηκαν με γκλοπ, κλωτσιές, γροθιές και με τις ασπίδες τους στον γραμματέα της Νεολαίας του Συνασπισμού, γνωρίζοντας ποιος είναι, να τιμωρηθούν. Να κινηθεί άμεσα η αυτόφωρη διαδικασία. Ειδάλλως, θα έχουμε βάσιμες υποψίες ότι όλα αυτά τα περιστατικά δεν είναι τυχαία, δεν οφείλονται σε ανεξέλεγκτη δράση ακροδεξιών φυλάκων μέσα στην αστυνομία, αλλά είναι κεντρικώς σχεδιασμένα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

    Εν τω μεταξύ, στον ανακριτή οδηγήθηκαν οι 28 από τους 45 νεαρούς ενώ οι υπόλοιποι 17 είναι ανήλικοι και παραπέμφθηκαν να δικαστούν από δικαστήριο ανηλίκων. Οι 28 αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, ενώ ορισμένοι από αυτούς παραπέμπονται με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου για την κουκούλα.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 51062

    [05] Χωρίς Μέσα Μεταφοράς την Τετάρτη

    Τριτη, 07 12 2010 11:48

    Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν για όλο το 24ωρο αύριο Τετάρτη μπλε λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, μετρό και τραμ, καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν απεργία, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση των συγκοινωνιών, που αναμένεται να ανακοινώσει η Κυβέρνηση. Δε θα πραγματοποιηθεί επίσης κανένα δρομολόγιο του Προαστιακού και του ΟΣΕ, λόγω της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τις προωθούμενες μετατάξεις και την περικοπή δρομολογίων. Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Μαγκριώτης, χαρακτήρισε τις αστικές συγκοινωνίες δημόσιο αγαθό, που χρειάζεται επαναπροσδιορισμό ως προς τη σχέση κόστους και κοινωνικού οφέλους που προσφέρει. Κινητοποιήσεις θα υπάρξουν και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00 έχει κηρύξει για αύριο η ΟΤΟΕ, ζητώντας να σταματήσουν οι επιθέσεις στις συλλογικές συμβάσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 50996

    [06] Επικρίσεις Ραγκούση-Καμίνη σε Κακλαμάνη για τα σκουπίδια

    Τριτη, 07 12 2010 16:29

    Ευθύνες στην απερχόμενη αρχή του δήμου της Αθήνας για την κατάσταση που επικρατεί στην καθαριότητα, με αφορμή και την 48ωρη απεργία που πραγματοποιούν από σήμερα, οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο τομέα του δήμου, επέρριψαν ο υπουργός Εσωτερικών και ο νέος δήμαρχος Γιώργος Καμίνης σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντησή τους. Ο Γιάννης Ραγκούσης έκανε σαφές ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ο νόμος για τις προσλήψεις συμβασιούχων μέσω ΑΣΕΠ και καταλόγισε ευθύνες στη δημοτική αρχή, γιατί δεν προκήρυξε εγκαίρως θέσεις για την καθαριότητα, ενώ επίκειται η λήξη των συμβάσεων. Μάλιστα, έκανε σαφές ότι θα αναζητηθούν και ποινικές ευθύνες. Για ασυγχώρητη αμέλεια της Δημοτικής Αρχής, που δεν προχώρησε εγκαίρως στην προκήρυξη των θέσεων των συμβασιούχων, έκανε λόγο ο Γιώργος Καμίνης. Κατά τη συνάντηση, αποφασίστηκε να δοθεί εξάμηνη παράταση προκειμένου οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί να μετατραπούν σε ανώνυμες εταιρείες.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Επικρίσεις Ραγκούση - Καμίνη σε Κακλαμάνη

    Πριν καλά, καλά προλάβει να αναπνεύσει η Αθήνα, ο εφιάλτης των σκουπιδιών επιστρέφει. Τα σκουπίδια αυτή τη φορά παραμένουν και συσσωρεύονται στους δρόμους, λόγω της 48ωρης απεργίας που κήρυξαν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Αθηναίων. Βασικό αίτημα των εργαζομένων η τακτοποίηση περίπου 780 συμβασιούχων.

    Ευθύνες στο Νικήτα Κακλαμάνη για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην Αθήνα επέρριψε ο Γιάννης Ραγκούσης, μετά τη συνάντηση που είχε με το νέο δήμαρχο Γιώργο Καμίνη.

    Ο Υπουργός έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ο νόμος για τις προσλήψεις συμβασιούχων μέσω ΑΣΕΠ και κατηγόρησε την απερχόμενη δημοτική αρχή ότι δεν προκήρυξε εγκαίρως τις θέσεις των συμβασιούχων στην καθαριότητα.

    «Ο σχετικός νόμος με τις προσλήψεις είτε μόνιμου είτε προσωπικού έκτακτης απασχόλησης, όπως ακριβώς έχει διαμορφωθεί και ψηφιστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο από τον Δεκέμβριο του 2009, ο 3812 δηλ., δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα να τροποποιηθεί σε κανένα από τα επιμέρους σκέλη του, σε καμία από τις επιμέρους διατάξεις του. Όλο το Δημόσιο, όλοι οι δήμοι της χώρας λειτουργούν στη βάση αυτού του νέου νομικού πλαισίου απρόσκοπτα, χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα, εδώ και ένα χρόνο τώρα», τόνισε για να συμπληρώσει: «η δημοτική αρχή πρέπει να προκηρύξει τις θέσεις, αλλιώς θα είναι υπόλογη και απέναντι στον εισαγγελέα»

    Για ασυγχώρητη αμέλεια έκανε λόγο και ο Γιώργος Καμίνης που αναφέρθηκε επίσης στα πολλά προβλήματα του Δήμου Αθηναίων, σημειώνοντας ότι στόχος του είναι να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης.

    Απάντηση Κακλαμάνη με αιχμές κατά Ραγκούση

    Οι δηλώσεις του Υπουργού και του νέου Δημάρχου προκάλεσαν την αντίδραση του απερχόμενου Δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη που επέρριψε ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στον Γιάννη Ραγκούση.

    «Αποκλειστικά ως υπεύθυνος και γι' αυτό το χάος εξαιτίας του οποίου ολόκληρη η Αττική κινδυνεύει να πνιγεί και πάλι στα σκουπίδια είναι ο κ. Ραγκούσης και η πολιτική του. Εδώ και ένα χρόνο ζητάμε ως ΚΕΔΚΕ να προχωρήσει άμεσα ο περιφερειακός σχεδιασμός στην Αττική για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και ο κ. Ραγκούσης κάνει πως δεν καταλαβαίνει, ότι η καθυστέρηση αυτή θα οδηγήσει μετά από ενάμιση χρόνο την Αττική να μοιάζει με τη Νάπολη της Ιταλίας. Αν ο νεοεκλεγμένος Δήμαρχος της Αθήνας επιθυμεί να ακολουθήσει την πολιτική του κ. Ραγκούση δεν έχει παρά να το ζητήσει δημοσίως από τώρα πριν την ορκωμοσία του, αναλαμβάνοντας την ευθύνη», τόνισε και κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών, να σταματήσει να υπακούει στις εντολές της τρόικας και να «ξεπαγώσει» τους δύο διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για την άμεση πρόσληψη 330 εργαζομένων στον Δήμο και στην καθαριότητα και άλλων 290 στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

    Αρνητική ήταν εξάλλου η απόφαση του δικαστηρίου στο αίτημα των 100 συμβασιούχων του ΧΥΤΑ Φυλής να παραμείνουν στην εργασία τους μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει μετά τη λήξη των συμβάσεων τους.

    Η απόφαση του δικαστηρίου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο των εργαζομένων Γιώργος Χάρδα θα οδηγήσει τον ΧΥΤΑ ξανά σε υπολειτουργία, καθώς όπως σημειώνει δεν θα αντέξουν οι εργαζόμενοι για πολύ να δουλεύουν 16 ώρες τη μέρα, όπως γίνεται τώρα.

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8 - ΝΕΤ - ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 51061

    [07] Νέος ομαδικός τάφος ανακαλύφθηκε στη Σρεμπρένιτσα

    Τριτη, 07 12 2010 19:11

    Ειδικοί ιατροδικαστές στην Βοσνία ανακάλυψαν έναν ομαδικό τάφο που περιέχει τα λείψανα δεκάδων μουσουλμάνων, οι οποίοι εκτελέστηκαν κατά τη διάρκεια της σφαγής στην Σρεμπρένιτσα τον Ιούλιο του 1995, ανακοίνωσε σήμερα ένας Βόσνιος αξιωματούχος.

    "Περιμένουμε να βρούμε τα οστά περίπου πενήντα θυμάτων της σφαγής της Σρεμπρένιτσα", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Αγνοουμένων, ο Αμορ Μάσοβιτς.

    Ο ομαδικός τάφος βρίσκεται στο χωριό Καλντρμίτσα στην περιοχή της Σρεμπρένιτσα στην ανατολική Βοσνία.

    "Πρόκειται για έναν πρωτοβάθμιο τάφο, που σημαίνει ότι τα θύματα σκοτώθηκαν εκεί όπου ετάφησαν", σημείωσε ο κ. Μάσοβιτς.

    Η εκταφή άρχισε χθες Δευτέρα και θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα, πρόσθεσε ο αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι τα ρούχα που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής δείχνουν ότι μπορεί να υπάρχουν και γυναίκες μεταξύ των θυμάτων.

    ΑΠΕ

    Είδηση: 51077

    [08] Θηλυκός καρχαρίας αναζητά το χάδι του ψαρά της

    Τριτη, 07 12 2010 17:54

    Μία απίστευτη ιστορίας αγάπης κόντρα στους νόμους της φύσης έφερε στο φως γαλλικό περιοδικό. Ένας θηλυκός καρχαρίας αναζητά τη στοργή και το χάδι του ψαρά που τον έσωσε. Ο Arnold Pointer, επαγγελματίας ψαράς από τη νότιο Αυστραλία, απελευθέρωσε από σίγουρο θάνατο έναν μεγάλο θηλυκό λευκό καρχαρία, που είχε παγιδευτεί στα δίχτυα του. Τώρα, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πολύ ασυνήθιστο πρόβλημα. Εδώ και δύο χρόνια, ο καρχαρίας τον συνοδεύει κάθε μέρα στο ψάρεμα, τρομάζοντας, φυσικά, τα υπόλοιπα ψάρια.

    «Eδώ και δύο χρόνια δεν με αφήνει μόνο μου. Με ακολουθεί όπου και αν πάω και η παρουσία της τρομάζει τα άλλα ψάρια. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω», δηλώνει ο Pointer.

    Κάθε φορά που ο ψαράς σταματά τη βάρκα του, ο λευκός καρχαρίας πλησιάζει και γυρίζει έτσι ώστε ο ψαράς να μπορεί να τον χαϊδέψει στην κοιλιά ή στο λαιμό -και μετά κάνει τούμπες, κουνάει τα πτερύγια και βουτάει ξανά στο νερό με έκδηλη χαρά.

    Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 51068

    [09] «Το μικρόβιο του έρωτα» στο Θέατρο Ολυμπία

    Τριτη, 07 12 2010 14:29

    ΟΠΕΡΕΤΑ

    Κώστας Γιαννίδης

    Το μικρόβιο του έρωτα

    7, 9, 14, 16, 28, 30 Δεκεμβρίου

    Έναρξη: 19.00

    Μια δραματοποιημένη αφήγηση της ζωής του Κώστα Γιαννίδη/Γιάννη Κωνσταντινίδη αναβιώνει την πορεία του συνθέτη από το κοσμοπολίτικο περιβάλλον της Σμύρνης έως τα καμπαρέ του Βερολίνου και το ανέβασμα της οπερέτας Το μικρόβιο του έρωτα, με έντονα στοιχεία τζαζ. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

    Ιστορική, μουσική έρευνα - Κείμενα Λάμπρος Λιάβας

    Μουσική επεξεργασία - Ενορχήστρωση Βασίλης Τενίδης

    Απόδοση γερμανικών στίχων - Ελληνικοί στίχοι Γιάννης Ξανθούλης

    Μουσική διεύθυνση π. Χρύσανθος Αλισάφης, Γιώργος Αραβίδης

    Σκηνοθεσία Σοφία Σπυράτου, Λάμπρος Λιάβας

    Σκηνικά - Κοστούμια Γιάννης Μετζικώφ

    Χορογραφία Σοφία Σπυράτου

    Φωτισμοί Ελευθερία Ντεκώ

    Διεύθυνση χορωδίας Νίκος Βασιλείου

    Ορχήστρα και Χορωδία Εθνικής Λυρικής Σκηνής

    ΔΙΑΝΟΜΗ

    Κώστας Γιαννίδης

    Γιώργος Κέντρος

    Κομπέρ / Έρωτας / Δρ Μαίμπιους

    Μάνια Παπαδημητρίου

    Ζωή / Λουλού / Κυρία / Πόλυ / Τερεζίνα

    Νίνα Λοτσάρη (7, 9, 14, 16 Δεκ.), Ευδοκία Χατζηιωάννου (28, 30 Δεκ.)

    Συνοδός Ζωής / Οράτιος / Νίκος Περδίκης

    Νίκος Στεφάνου, Δημήτρης Σιγαλός

    Μνήμη / Μαρλένε Ντήτριχ / Έρμα / Σοφία Βέμπο

    Ιωάννα Φόρτη (7, 9, 14 Δεκ.), Ελένη Δάβου (16, 28, 30 Δεκ.)

    Συνοδός Μνήμης / Ποιητής / Χανς / Νίκος Γούναρης

    Χάρης Ανδριανός (7, 9, 14 Δεκ.), Μιχάλης Κατσούλης (16, 28, 30 Δεκ.)

    Ηδονή / Μαύρος Γάτος / Μπέσσυ / Κατινάκι

    Ελπινίκη Ζερβού (7, 9, 14 Δεκ.), Τζίνα Φωτεινοπούλου (16, 28, 30 Δεκ.)

    Συνοδός Ηδονής / Μάγκας / Φραντς / Μήτσος / Πέτρος Κυριακός

    Ζαφείρης Κουτελιέρης (7, 9, 14 Δεκ.), Κωστής Ρασιδάκις (16, 28, 30 Δεκ.)

    Σπιτονοικοκυρά / Μαμά / Μουσικοκριτικός

    Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη (7, 9, 14 Δεκ.), Ζηνοβία Πουλή (16, 28, 30 Δεκ.)

    Τραπεζίτης

    Γιώργος Σώχος (7, 9, 14 Δεκ.), Τάσος Λαζάρου (16, 28, 30 Δεκ.)

    Τιμές εισιτηρίων β¬40, β¬30, β¬25 Παιδικό, φοιτητικό β¬15

    Προπώληση εισιτηρίων από τα Ταμεία του ΘΕΑΤΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ

    Ακαδημίας 59-61, Αθήνα / Καθημερινά 9.00-21.00

    Τηλ. πωλήσεις 210 3662 100, 210 3612 461, 210 3643 725

    www.nationalopera.gr

    Είδηση: 51050

    [10] Οι παντρεμένοι συμπεριφέρονται καλύτερα, σύμφωνα με νέα έρευνα

    Τριτη, 07 12 2010 17:31

    Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει την αντίληψη ότι οι παντρεμένοι άνδρες τείνουν να έχουν λιγότερες παραβατικές και αντικοινωνικές συμπεριφορές από τους ανύπαντρους. Η μελέτη είναι η πρώτη που ερεύνησε τις συνέπειες του γάμου στην αντικοινωνική συμπεριφορά, αξιοποιώντας δείγματα γενετικού υλικού από διδύμους, προκειμένου να απομονώσει τυχόν επίδραση των γονιδίων στη συμπεριφορά των ατόμων, σε σχέση με την επίδραση του κοινωνικού περιβάλλοντος. Οι ερευνητές επί 12 χρόνια εξέτασαν δεδομένα από 289 ζεύγη διδύμων ανδρών, σε διάφορες χρονικές στιγμές, όταν ήταν 17, 20, 24 και 29 ετών.

    Οι ερευνητές, υπό την καθηγήτρια ψυχολογίας Αλεξάντρα Μπαρτ του πολιτειακού πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό ψυχιατρικής «Archives of General Psychiatry» του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου, διαπίστωσαν ότι αφενός, οι λιγότερο αντικοινωνικοί άνδρες είναι πιθανότερο να παντρευτούν μέχρι τα 30 τους σε σχέση με τους περισσότερο αντικοινωνικούς, αφετέρου, από τη στιγμή που παντρεύονται, ο γάμος «φρενάρει» περαιτέρω την όποια αντικοινωνική συμπεριφορά τους.

    Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες με χαμηλότερα επίπεδα αντικοινωνικής συμπεριφοράς στις ηλικίες των 17 και 20 ετών ήταν πιθανότερο να έχουν παντρευτεί μέχρι τα 29 τους. Στη συνέχεια, μετά το γάμο, τα ποσοστά αντικοινωνικής συμπεριφοράς μεταξύ των παντρεμένων μειώθηκαν κι άλλο, ενώ των διδύμων αδελφών τους που είχαν μείνει ανύπαντροι, η αντικοινωνική συμπεριφορά δεν είχε μειωθεί ανάλογα.

    Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο γάμος επιδρά σε μεγάλο βαθμό έμμεσα, καθώς, για παράδειγμα, αυξάνει την ικανότητα δημιουργίας δεσμών με άλλους ανθρώπους, ή μειώνει τον χρόνο που ένας άνδρας μπορεί πια να περάσει με τους παλιούς φίλους του.

    Όσο πιο πετυχημένος είναι ένας γάμος, τόσο πιο μεγάλη φαίνεται να είναι η επίδραση στη βελτίωση της συμπεριφοράς ενός άνδρα (λιγότερη τάση για παραβατικότητα-εγκληματικότητα, λιγότερα ψέματα, λιγότερη επιθετικότητα, λιγότερη κατανάλωση αλκοόλ και ξενύχτια, περισσότερες τύψεις για κάποια κακή συμπεριφορά, κ.α.). Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι παντρεμένοι συνειδητοποιούν ότι «έχουν πλέον περισσότερα να χάσουν», αν συνεχίσουν την παλιά αντικοινωνική συμπεριφορά τους.

    Δεν είναι σαφές αν κάτι ανάλογο συμβαίνει στις γυναίκες, όπως είπε η Μπαρτ, καθώς εξ αρχής αυτές είναι λιγότερο πιθανό να έχουν αντικοινωνικές συμπεριφορές. Προηγούμενες έρευνες έχουν συμπεράνει ότι οι παντρεμένοι, εν γένει, φαίνεται να έχουν κι άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τους ανύπαντρους, όπως καλύτερη υγεία, μακροβιότερη ζωή, λιγότερη κατάθλιψη και, γενικότερα, πιο «ήσυχη» ζωή.

    Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ, Reuters

    Είδηση: 51065

    [11] Έρευνα για την οστεροπόρωση στους άνδρες

    Τριτη, 07 12 2010 16:00

    Υγεια

    Η ηλικία, η κληρονομικότητα, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, ανεξάρτητα από το αν κάποιος παίρνει ή όχι κορτιζόνη, είναι επιβαρυντικοί παράγοντες εμφάνισης οστεοπόρωσης στους άνδρες, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στη χώρα μας, στην οποία συμμετείχαν 1067 ασθενείς και 93 γιατροί. Η έρευνα έγινε σε ασθενείς ηλικίας άνω των 50 ετών, που είχαν υποβληθεί σε έλεγχο οστικής πυκνότητας, είτε λόγω βεβαρυμένου ιστορικού, είτε μετά από προτροπή γιατρού, ή προληπτικά.

    Η έρευνα έδειξε ότι το φυσιολογικό βάρος, η ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, και η τακτική σωματική άσκηση σε νεαρή ηλικία, είναι σημαντικοί προστατευτικοί παράγοντες ενάντια στην ανδρική οστεροπόρωση.

    Όπως εξήγησε ο Γ. Τροβάς, ενδοκρινολόγος, και ο Ν. Παπαϊωάννου, αναπληρωτής καθηγητής οθροπεδικής, σύμφωνα με τη μελέτη, οι περισσότεροι από τους μισούς άνδρες, το 55%, που είχαν κάνει μέτρηση οστικής πυκνότητας, διαγνώστηκαν τελικά με οστεοπόρωση.

    Οι επιστήμονες τόνισαν πως, από πολλές διεθνείς μελέτες, επιβεβαιώνεται ότι και οι άνδρες άνω των 50 ετών αντιμετωπίζουν, όσο και οι γυναίκες, κίνδυνο να υποστούν κάποιο κάταγμα λόγω οστεροπόρωσης.

    Αναφέρεται μάλιστα ότι ο κίνδυνος αυτός για έναν μεσήλικα άνδρα είναι μεγαλύτερος από την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη. Επιπλέον, έχει παρατηρηθεί ότι έξι μήνες μετά από κάταγμα ισχίου η θνησιμότητα είναι διπλάσια στους άνδρες συγκριτικά με τις γυναίκες.

    Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 51055

    [12] Και οι βαθιά ηλικιωμένοι θέλουν σεξ

    Τριτη, 07 12 2010 18:07

    Οι πολύ ηλικιωμένοι άνδρες συνεχίζουν να ενδιαφέρονται για το σεξ, αλλά οι ασθένειες που τους ταλαιπωρούν και η έλλειψη ευκαιριών πιθανόν να τους συγκρατούν, ανακοίνωσαν χθες αυστραλοί ερευνητές. Η λεγόμενη «αρσενική» ορμόνη, η τεστοστερόνη, συνδέεται άμεσα με το πόσο συχνά ένας άνδρας άνω των 75 διατηρεί σεξουαλικές σχέσεις και οι γιατροί επιβάλλεται να προχωρήσουν σε επιπλέον μελέτες για να διαπιστώσουν εάν μια θεραπεία υποκατάστασης ορμονών πιθανόν να ωφελήσει τους ηλικιωμένους άνδρες, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

    Η Ζόι Χάιντ του πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας και οι συνεργάτες της μελέτησαν περισσότερους από 2.700 άνδρες ηλικίας από 75 έως 95 χρόνων και τα αποτελέσματα της μελέτης τους δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση Annals of Internal Medicine. Οι ερευνητές υπέβαλαν σειρά ερωτήσεων αναφορικά με την υγεία, τις σχέσεις και τη σεξουαλική δραστηριότητα.

    «Μπορεί οι ηλικιωμένοι άνδρες να έχουν περιορισμένη σεξουαλική δραστηριότητα, αλλά το σεξ παραμένει, τουλάχιστον για το ένα πέμπτο των ανδρών ηλικίας από 90 έως 95 χρόνων, κάτι εξαιρετικά σημαντικό, ανατρέποντας το στερεότυπο των ασεξουαλικών ηλικιωμένων», υποστηρίζει η αυστραλιανή ερευνήτρια.

    «Από αυτούς που είναι σεξουαλικά ενεργοί, περισσότεροι από το 40% είναι δυσαρεστημένοι με τη συχνότητα της σεξουαλικής τους δραστηριότητας», συνεχίζει η ίδια.

    Η ηλικία είναι ουσιαστικός παράγοντας, αλλά εξίσου σημαντικά είναι και τα επίπεδα της τεστοστερόνης, η έλλειψη ενός ελκυστικού ή ενδιαφέροντος συντρόφου και η ύπαρξη διαφόρων νοσημάτων, που ποικίλουν, από διαβήτη μέχρι καρκίνο του προστάτη.

    Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ, Reuters Είδηση: 51073

    [13] Τουρκία: Να ζητήσει συγνώμη το Ισραήλ

    Τριτη, 07 12 2010 18:58

    Παραμένει αμετακίνητη η Τουρκία στη θέση της προς το Ισραήλ, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί, μετά το θάνατο στα τέλη Μαΐου, εννέα Τούρκων ακτιβιστών, που επέβαιναν σε πλοίο διεθνούς στολίσκου με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα. Όπως δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Αυτοί που θέλουν να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο, στις τουρκο-ισραηλινές σχέσεις θα πρέπει πρώτα να αποδεχθούν το λάθος τους, να ζητήσουν συγγνώμη και να καταβάλουν αποζημιώσεις. Για όσο καιρό αυτό δεν γίνεται, κανείς δεν θα πρέπει να αναμένει ότι η Τουρκία θα κάνει ένα βήμα».

    Οι δηλώσεις του κ. Ερντογάν πραγματοποιήθηκαν στο κοινοβούλιο προς τους βουλευτές του κόμματός του AKP, ενώ μια ημέρα πριν, στη Γενεύη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση διπλωματών, με στόχο να ξεπαγώσουν οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ.

    Παράλληλα ο Τούρκος πρωθυπουργός ζήτησε να τερματιστεί ο αποκλεισμός των Ισραηλινών, στη Λωρίδα της Γάζας, την οποία ελέγχει η Χαμάς.

    Στον αντίποδα, το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι δεν θα ζητήσει συγγνώμη.

    Στην πρόσφατη μεγάλη και πολύνεκρη πυρκαγιά που έπληξε το Ισραήλ, η Τουρκία έστειλε δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου τηλεφώνησε στον κ. Ερντογάν για να τον ευχαριστήσει.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό

    Είδηση: 51074

    [14] Ν. Κορέα: Συγκροτεί μονάδα από αυτομολήσαντες Βορειοκορεάτες

    Τριτη, 07 12 2010 18:35

    Ειδική μονάδα εφέδρων Βορειοκορεατών που έχουν αυτομολήσει στη Νότια Κορέα, συγκροτεί ο νοτιοκορεατικός στρατός. Πρόκειται για 330 άτομα που πριν αυτομολήσουν, υπηρετούσαν στις ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας και αποκαλούνται Βορειοκορεατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο. Οι ίδιοι δηλώνουν διαθέσιμοι στο να αντιμετωπίσουν μελλοντικές προκλήσεις από την Πιονγκγιανγκ.

    Εκτιμάται ότι η κίνηση αυτή, όπως και τα γυμνάσια με πραγματικά πυρά που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες το νοτοιοκορεατικό ναυτικό, αποτελούν δείγματα σκλήρυνσης της στάσης της Νότιας Κορέας, μετά το βομβαρδισμό από τη Βόρεια Κορέα, στις 23 Νοεμβρίου, εντός νοτιοκορεατικού νησιού κοντά στα αμφισβητούμενα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών, ο οποίος προκάλεσε το θάνατο δύο στρατιωτών και δύο πολιτών και τον τραυματισμό πολλών άλλων.

    Επίσης σχεδιάζεται η σταδιακή οχύρωση των νησιών που βρίσκονται στη διαφιλονικούμενη περιοχή και βεβαίως και του νησιού Γεονγκπεόνγκ, που δέχτηκε την επίθεση.

    Αύριο Τετάρτη αναμένεται να συναντηθούν οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων Ν. Κορέας και ΗΠΑ, ο Νοτιοκορεάτης στρατηγός, Χαν Μιν Κόο και ο Αμερικανός ναύαρχος, Μάικ Μιούλεν.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

    Είδηση: 51072

    [15] Γαλλικό υπουργείο εξωτερικών : Η επιδημία χολέρας ξεκίνησε από στρατόπεδο των «νεπαλέζων» κυανόκρανων

    Τριτη, 07 12 2010 18:17

    Η επιδημία χολέρας στην Αϊτή ξεκίνησε από το στρατόπεδο των νεπαλέζων κυανόκρανων της Αποστολής του ΟΗΕ στο κεντρικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στο θέμα.

    "Η εστία μόλυνσης εντοπίστηκε στο στρατόπεδο των Νεπαλέζων", που βρίσκεται στο Μιρεμπαλέ, κοντά στον ποταμό Αρτιμπονίτ. "Το σημείο εκκίνησης εντοπίστηκε με μεγάλη ακρίβεια", σημείωσε η πηγή αυτή, η οποία στηρίζεται στα συμπεράσματα της έκθεσης του γάλλου καθηγητή Ρενό Πιαρού, ο οποίος είναι επιδημιολόγος και εστάλη σε αποστολή στην Αϊτή από τη Γαλλία, κατόπιν σχετικού αιτήματος που διατύπωσε το αϊτινό υπουργείο Υγείας.

    "Δεν υπάρχει καμία άλλη πιθανή εξήγηση από αυτήν όσον αφορά την εμφάνιση της επιδημίας σε ένα πλαίσιο στο οποίο δεν υπήρχε χολέρα στη χώρα και αν ληφθεί υπόψη η ένταση, η ταχύτητα της εξάπλωσης και της συγκέντρωσης του δονακίου (της χολέρας) στο δέλτα του Αρτιμπονίτ", προσέθεσε. Η Αποστολή Σταθεροποίησης του ΟΗΕ στην Αϊτή έχει ήδη διαψεύσει αρκετές φορές τις κατηγορίες αυτού του είδους.

    Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών "μεταβίβασε την έκθεση αυτή στον ΟΗΕ, ο οποίος ξεκίνησε έρευνα", απάντησε εκπρόσωπος του ΟΗΕ σε σχετική ερώτηση.

    Η επιδημία χολέρας προκάλεσε το θάνατο περισσότερων από 2.000 ανθρώπων στην Αϊτή από την εμφάνισή της, ενώ τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί ανέρχονται σε περισσότερα από 90.000, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της Αϊτής.

    Παράλληλα ο ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι αναθεωρεί ελαφρά προς τα πάνω το αίτημά του για βοήθεια με στόχο την καταπολέμηση της επιδημίας χολέρας στην Αϊτή.

    Το αίτημα αυτό φτάνει εφεξής τα 174 εκατομμύρια δολάρια (130 εκατομμύρια ευρώ), έναντι των 164 εκατομμυρίων δολαρίων που ζητούσε ο ΟΗΕ προηγουμένως, εξήγησε εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ στη Γενεύη.

    AΠΕ

    Είδηση: 51071

    [16] Νέα βροχή διαττόντων αστέρων στις 13-14 Δεκεμβρίου

    Τριτη, 07 12 2010 17:11

    Μια νέα βροχή διαττόντων αστέρων, των Διδυμίδων, θα είναι ορατή από τις περισσότερες περιοχές του πλανήτη μας, μεταξύ αυτών και από την Ελλάδα, με αποκορύφωμα τη νύχτα της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου προς το ξημέρωμα της Τρίτης 14 Δεκεμβρίου, με πιθανή καλύτερη ώρα παρατήρησης στις 2 μετά τα μεσάνυχτα.

    Οι Διδυμίδες, που συνήθως διαρκούν από τις 7 έως τις 16 Δεκεμβρίου, παράγουν ένα από τα θεαματικότερα φαινόμενα διαττόντων μέσα στο έτος, αν οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν. Ο ρυθμός που θα πέφτουν τα ορατά μετέωρα (πεφταστέρια), αναμένεται να είναι γύρω στα 50-60 την ώρα, ενώ αν υπάρχει αρκετό σκοτάδι στον ουρανό, θα μπορούσαν να παρατηρηθούν ακόμα και 100-120, με ταχύτητα περίπου 35 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο το καθένα. Είναι πιθανό τα πρώτα μετέωρα να είναι ορατά από τις 10 το βράδυ της 13ης Δεκεμβρίου, κάτι που θα επέτρεπε ακόμα και στα παιδιά να δουν μερικά πεφταστέρια, πριν πάνε για ύπνο.

    Οι Διδυμίδες, που έκαναν την πρώτη εμφάνισή τους στα μέσα του 1800, έχουν πάρει το όνομά τους από τον αστερισμό των Διδύμων, από όπου φαίνεται να προέρχονται. Η ιδιαιτερότητά τους είναι ότι, αντίθετα με τις περισσότερες βροχές διαττόντων, δεν προέρχονται στην πραγματικότητα από θραύσματα κάποιου κομήτη, αλλά από ένα άλλου είδους μυστηριώδες ουράνιο σώμα, μάλλον αστεροειδή, τον αποκαλούμενο «3200 Φαέθωνα», που ανακαλύφθηκε το 1983 από το δορυφόρο IRAS της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας.

    Πρόκειται για ένα σκοτεινό βραχώδες αντικείμενο, χωρίς «ουρά», που μερικοί αστρονόμοι θεωρούν «νεκρό» πια κομήτη, το οποίο όμως δεν αφήνει στο πέρασμα του αρκετή σκόνη για να εξηγήσει τη δημιουργία της βροχής διαττόντων. Οι επιστήμονες που έχουν μελετήσει τις τροχιές των μετεώρων των Διδυμίδων, πιστεύουν ότι μάλλον προέρχονται από μεγάλες ποσότητες υλικών που εκτινάχθηκαν από τον «3200 Φαέθωνα», όταν αυτός είχε πλησιάσει πολύ τον ήλιο.

    Ο «Φαέθων» έχει μια εκκεντρική ιδιαίτερα ελλειπτική τροχιά, η οποία κάθε 1,4 χρόνια τον φέρνει ανάμεσα στον Ερμή και τον Ήλιο, με συνέπεια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μερικών αστρονόμων, ανά τακτικά χρονικά διαστήματα να «ψήνεται» από την ηλιακή ακτινοβολία και έτσι να τροφοδοτεί πιθανώς με νέες εκροές σκόνης το ρεύμα που προκαλεί τις Διδυμίδες, όταν τα μετέωρα εισέρχονται στην γήινη τροχιά και καίγονται από την ατμόσφαιρα του πλανήτη μας. Άλλοι επιστήμονες όμως επιμένουν ότι η παραπάνω διαδικασία δεν μπορεί να εξηγήσει πραγματικά τον μεγάλο αριθμό σωματιδίων σκόνης που πέφτουν στη Γη με την μορφή μετεώρων.

    Σύμφωνα με τον αστρονόμο Μπιλ Κουκ της NASA, από όλα τα «ρεύματα» σκόνης και θραυσμάτων που συναντά κάθε χρόνο η τροχιά της Γης, το (κατά πολύ μάλιστα) μεγαλύτερο είναι αυτό που δημιουργεί τους Διδυμίδες διάττοντες. Όπως είπε, όμως, το μυστήριο της προέλευσης και δημιουργίας των Διδυμίδων δεν έχει ακόμα λυθεί οριστικά.

    Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 51063

    [17] Εξετάζουν παράταση προθεσμίας για τους ημιυπαίθριους χώρους

    Τριτη, 07 12 2010 16:32

    Την ερχόμενη εβδομάδα θα αποφασισθεί, εάν και πόση παράταση θα δοθεί, στην προθεσμία για τη ρύθμιση των βοηθητικών χώρων. Έως τώρα, έχουν υποβληθεί 270.000 αιτήσεις για ρύθμιση, που αφορούν 400.000, βοηθητικούς χώρους. Διαπιστώνεται, πάντως, ότι αρκετοί, υποβάλουν φακέλους για χώρους που δεν ρυθμίζονται, ενώ, ένα από τα απίστευτα που σημειώνονται αυτές τις ημέρες, είναι, να πηγαίνουν στις πολεοδομίες και να ζητούν φακέλους που έχουν κατατεθεί για να διαπιστώσουν τι έχει ρυθμιστεί, πολίτες, που έχουν προβεί σε καταγγελίες εναντίον γειτόνων τους, για αυθαιρεσίες. Επίσης μετά από εγκύκλιο που έστειλε το υπουργείο Περιβάλλοντος στις Πολεοδομίες χορηγείται πλέον βεβαίωση για το ότι οι χώροι που ρυθμίζονται είναι κύριας χρήσης και έτσι εξασφαλίζεται πλέον άδεια λειτουργίας για καταστήματα ή γραφεία.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 51060

    [18] Παραίτηση Μπούκα με κατηγορίες περί κυρίαρχίας της κρατικοποίησης του ΠΑΣΟΚ

    Τριτη, 07 12 2010 19:00

    Την παραίτηση του από τη θέση του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ο Χρυσόστομος Μπουκας, συνοδευόμενη από μακροσκελές κείμενο στο οποίο στηλιτεύει τις νοσηρές αντιλήψεις που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ να γίνει κόμμα αμειβόμενων αξιωματούχων και στείρος εκλογικός μηχανισμός.

    Ο κύριος Μπούκας δηλώνει «προτιθέμενος να συμβάλλει στις εξελίξεις και κυρίως να αναλάβω το μερίδιο της προσωπικής ευθύνης και της ευθύνης που αναλογεί στην Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ της Κέρκυρας». Επίσης κατηγορεί την κεντρική διοίκηση του κόμματος αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι:«Ενώ η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη θα μπορούσε να ιδωθεί ως επιδίωξη μετακίνησης της πολιτικής δραστηριότητας από το κέντρο στην περιφέρεια, η ελλειμματική κομματική λειτουργία παρέμεινε στην καθεστωτική συμπεριφορά της παλαιάς περιόδου, με σύγχρονα χαρακτηριστικά. Παρέμεινε περιχαρακωμένη στις διαστάσεις της κρατικής κομματικότητας και της βεβαιότητας της Ιπποκράτους που εγκατέλειψε στην τύχη τους, τις όποιες δυνάμεις δημοκρατικής αναγέννησης, που έμοιαζαν έτσι γραφικές, ξεχασμένες στο παρελθόν».

    ο κύριος Μπούκας τονίζει ότι "Η νοσηρή κατάσταση στην οργάνωση δεν είναι ούτε καινούργια υπόθεση, ούτε κερκυραϊκή. Το γεγονός ότι εδώ εξελίσσεται εντυπωσιακά οφείλεται στην εμπλοκή του μεγαλύτερου μέρους του στελεχικού δυναμικού της και επί μακρόν, με τη διοίκηση της τοπικής κοινωνίας και των θεσμών της. Προβλήματα νομής της τοπικής εξουσίας κυριάρχησαν στην Κέρκυρα και τα Ιόνια νησιά επί κάθε άλλης πολιτικής επιδίωξης τα σχεδόν τριάντα από τα τριάντα-έξι χρόνια από τη μεταπολίτευση! Άλλωστε η κρατικοποίηση του κόμματος δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό, πολύ περισσότερο κερκυραϊκό, φαινόμενο. Υπ' αυτή την έννοια η αυτομόληση προβεβλημένων στελεχών συναγελαζόμενων επί μακρόν με εκπροσώπους συμφερόντων τους οποίους χρηματοδοτούσαν τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης (ΚΠΣ) δεν αποτελεί και τόσο αιφνίδια εξέλιξη. Έτσι η κομματική ταυτότητα, που με κάποιες προϋποθέσεις, κυρίως καθεστωτικού χαρακτήρα αντιλήψεων, αποδεικνυόταν κερδοφόρα, δεν είχε κανένα κόστος για τον πολιτικό. Και η κομματική ταυτότητα μετατράπηκε σε "ελευθέρας πολλαπλών διαδρομών".

    Είδηση: 51075

    [19] Προϊόν πολύμηνης διαβούλευσης η εναλλάξ εφημέρευση για τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας δηλώνει η 5η Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας

    Τριτη, 07 12 2010 17:57

    Σελίδα 1 από 2

    Η διαδικασία της εναλλάξ εφημέρευσης ισχύει σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας που διαθέτουν δύο νοσηλευτικά Ιδρύματα και το ένα εξ αυτών είναι Πανεπιστημιακό (Πάτρα, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη) δηλώνει ο διοικητής της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Π. Τομάρας, απαντώντας στις αντιδράσεις που υπάρχουν για την εφαρμογή εναλλάξ εφημεριών μεταξύ του Πανεπιστημιακού (ΠΝΛ) και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (ΓΝΛ) από τις αρχές του νέου χρόνου.

    Είδηση: 51069

    [20] Όχι από το Βελβεντό

    Τριτη, 07 12 2010 17:51

    «Ο «Καλλικράτης» που υποσχέθηκε την αποκέντρωση και την καλλίτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, μας δείχνει πλέον τα δόντια του' τονίζει σε ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Βελβεντού Μανόλής Στεργίου με αφορμή τα δημοσιεύματα για την πιθανή κατάργηση ή συγχώνευση εφοριών και στην περιοχή μας. «Δεν πέρασε μήνας από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και βοούν στ' αυτιά μας οι μπαλκονάτες εξαγγελίες του πολιτικού και αυτοδιοικητικού κόσμου για την «ανάπτυξη της περιφέρειας και την αποκέντρωση».

    Το Δημοτικό Συμβούλιο Βελβεντού στην συνεδρίασή του της 6ης Δεκεμβρίου 2010, ομόφωνα καταδικάζει το σχεδιαζόμενο κλείσιμο της Οικονομικής Εφορίας Σερβίων, όπως τουλάχιστον ανακοινώνεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Η κοινωνία του Βελβεντού είναι πανέτοιμη να οργανώσει μαζί με όλους τους άλλους κοινωνικούς εταίρους της περιοχής μαζική αντίδραση για την ακύρωση των σχεδίων που ουσιαστικά οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση την περιοχή μας καταλήγει ο Δήμαρχος Βελβεντού στην ανακοίνωσή του.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Θωμάς Δημητριάδης

    Είδηση: 51066

    [21] Πρόταση της ΤΕΔΚ για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ

    Τριτη, 07 12 2010 17:40

    Τις αποφάσεις των Δημοτικών συμβουλίων ζήτησε ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νομού Κοζάνης κ. Σάββας Ζαμανίδης, στην σημερνή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ένωσης, για την πιθανή πώληση ή ενοικίαση μονάδων της ΔΕΗ ΑΕ, ώστε να αποσταλεί στην Υπουργό ΠΕΚΑ κα Μπιρμπίλη μια συνολική πρόταση από την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Κοζάνης.

    Παράλληλα στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε να δοθεί από ιδίους πόρους της ΤΕΔΚ το ποσό των 160.000 ευρώ για αντικατάσταση και συντήρηση του ασύρματου δικτύου στο οποίο συνδέονται οι 19 ΟΤΑ, δήμοι και κοινότητες του νομού Κοζάνης, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο το οποίο ξεκίνησε πριν από χρόνια στα πλαίσια του Προγράμματος «Κοινωνία της πληροφορίας». Όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΑ Κοζάνης ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Ζαμανίδης τα χρήματα που θα δοθούν, ώστε να λειτουργήσει το ασύρματο δίκτυο από ιδίους πόρους, τα διεκδικεί το σώμα από τον ανάδοχο του έργου μέσω της δικαστικής οδού.

    ΕΡΑ Κοζάνης: Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου

    Είδηση: 51064

    [22] Γ. Παναγιώτου: Η καθυστέρηση παραχώρησης του Πανθεσσαλικού δεν οφείλεται στα Ο.Α.

    Τριτη, 07 12 2010 16:34

    Αιχμές στους τοπικούς φορείς που δεν ενήργησαν εγκαίρως ώστε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης του Πανθεσσαλικού Σταδίου από την εταιρεία Ολυμπιακά Ακίνητα, άφησε σήμερα ο πρόεδρος των Ο.Α. Γιώργος Παναγιώτου, ο οποίος παραβρέθηκε στα εγκαίνια του σταθμού του ΕΚΑΒ στο Πανθεσσαλικό. «Αυτό που επιδιώκουμε να κάνουμε ως Ολυμπιακά Ακίνητα, είναι να παραχωρήσουμε ολόκληρο το Πανθεσσαλικό Στάδιο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Τ.Α. θα κάνει τη βέλτιστη διαχείριση κατά τα δικά της κριτήρια, που αντανακλούν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, για την καλύτερη αξιοποίηση του ακινήτου, τόνισε.

    Εξέφρασε την απορία του που ενώ από το 2007 έχει υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας για να ολοκληρωθεί η παραχώρηση αυτό δεν έγινε ακόμη ενώ όπως ανέφερε αυτό έχει ήδη γίνει για όλα τα περιφερειακά στάδια. Ο κ. Παναγιώτου ανέφερε ότι ως νέα διοίκηση των Ο.Α. που ανέλαβε το Μάιο του 2010, ξεκίνησαν την διαδικασία της ολοκληρωτικής παραχώρησης όμως στάθηκαν εμπόδιο οι εκλογές και πλέον η διοίκηση αναμένει τη νέα δημοτική αρχή να προχωρήσει γρήγορα τις διαδικασίες. «Τα Ολυμπιακά Ακίνητα έχουν έτοιμο σχέδιο παραχώρησης, είναι καθαρά θέμα του νέου Δημοτικού Συμβουλίου να συζητήσουμε και να αποφασίσει. Αρχικά το σχέδιο προβλέπει παράδοση στο νέο Δήμο Βόλου και στη συνέχεια ο Δήμος θα συστήσει εταιρία για τη διαχείριση του Πανθεσσαλικού Σταδίου, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όποιοι φορείς επιθυμούν». Τέλος ο κ. Παναγιώτου ανέφερε ότι η νέα διοίκηση κατάφερε να συμπιέσει τα λειτουργικά έξοδα σε 500.000 ευρώ το χρόνο από 900.000 ευρώ που ήταν κι εκτίμησε ότι αν το αναλάβει η τοπική κοινωνία το κόστος μπορεί να πέσει κι άλλο. «Αν είναι έτοιμη η Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Ολυμπιακά Ακίνητα είναι έτοιμα και μπορούν να υπογράψουν την παραχώρηση εντός ολίγων ημερών». τόνισε

    Είδηση: 51059

    [23] Καλλικράτης και στο ΕΚΑΒ

    Τριτη, 07 12 2010 16:32

    Καλλικράτη και στο ΕΚΑΒ πανελλαδικά, ηλεκτρονική διακυβέρνηση και μία σειρά παρεμβάσεων που θα εκσυγχρονίσουν αλλά και θα βοηθήσουν το έργο του, εξήγγειλε σήμερα από το Βόλο, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Γιάννης Ροτζιόκος που εγκαινίασε το χώρο που στεγάζεται το ΕΚΑΒ στη Μαγνησία, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Στα εγκαίνια παρέστησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των Ολυμπιακών Ακινήτων Γ. Παναγιώτου, η Ελένη Κάργα Γενική Διευθύντρια ΕΚΑΒ Κεντρική Υπηρεσία, ο Δημ. Παπαγγελής Διευθυντής ΕΚΑΒ 5ης Περιφέρειας Λάρισας και ο Απ. Καναράς πρόεδρος Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ πανελλαδικά.

    Ο κ. Ροτζιόκος ανακοίνωσε ότι σύντομα θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση για να μπορεί το ΕΚΑΒ να προμηθεύεται καύσιμα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (κατά τόπους στρατόπεδα), ενώ κατατέθηκε τεχνικό δελτίο στο ΕΣΠΑ για την ψηφιακή σύγκλιση του ΕΚΑΒ, δηλαδή υπηρεσίες τηλεϊατρικής, τηλεματικής, GPS κ.α. Επίσης σήμερα ανακοίνωσε ότι κατατέθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών πρόταση για τη διοικητική μεταρρύθμιση του ΕΚΑΒ. «Θα μελετήσουμε πανελλαδικά επιχειρησιακά τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στο επίπεδο γεωγραφικών, πληθυσμιακών και εποχικών αναγκών. Έτσι μαζί με την υγιεινή και ασφάλεια εργαζομένων θα μπορέσουμε να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, ώστε να σχεδιάσουμε σωστά και να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των πολιτών. Παράλληλα και για πρώτη φορά το ΕΚΑΒ αποκτά σύμβουλο επικοινωνίας» ανέφερε ο κ. Ροτζιόκος. Επισήμανε επίσης ότι θα υπάρξει δια βίου εκπαίδευση όλων των εργαζομένων ενώ σύντομα θα γίνει ο διαγωνισμός ύψους 713.700.000 ευρώ για την αγορά 200 περίπου ασθενοφόρων. Σύντομα αναλαμβάνουν υπηρεσία περίπου 50 εργαζόμενοι πανελλαδικά, που δεν επαρκούν να καλύψουν τις ελλείψεις κι έτσι ο κ. Ροτζιόκος θα ζητήσει 250 προσλήψεις μέσα στο 2011.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Ο.Α. Γ. Παναγιώτου επισήμανε, ότι επειδή η αποστολή του ΕΚΑΒ είναι να σώζει ζωές, η εταιρεία του ανταποκρίθηκε θετικά για την παραχώρηση χώρου στο Πανθεσσαλικό, μόλις υποβλήθηκε το αίτημα. Η παραχώρηση έγινε για ένα χρόνο, όμως θα παραταθεί σύμφωνα με τις ανάγκες του ΕΚΑΒ.

    Είδηση: 51058

    [24] Απείχαν από τα μαθήματά τους σε 16 Γυμνάσια και Λύκεια

    Τριτη, 07 12 2010 16:30

    Έλλειμμα στη συνεργασία μεταξύ σχολικών συμβούλων και εκπαιδευτικών διαπίστωσε σήμερα ο προϊστάμενος Β'θμιας Εκπαίδευσης Γ. Δοδοντσάκης, με αφορμή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ σχολικών συμβούλων, και διευθυντών σχολικών μονάδων στο 7ο Γενικό Λύκειο Βόλου. «Υπάρχει έλλειμμα στη συνεργασία μεταξύ σχολικών συμβούλων και διευθυντών . Κι αυτό οφείλεται κυρίως στην αναστάτωση που προκαλεί στο πρόγραμμα του σχολείου η επίσκεψη του σχολικού συμβούλου, όταν οι επισκέψεις γίνονται κατά τις διδακτικές ώρες. Σχολικοί σύμβουλοι και διευθυντές προσπαθούν να βρουν μια ισορροπία», ανέφερε.

    Στο μεταξύ σήμερα δεν πραγματοποιήθηκαν μαθήματα (οι μαθητές απείχαν) σε 16 Γυμνάσια και Λυκεια, λόγω της επετείου του θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ενώ πολλοί διευθυντές επέλεξαν να πάνε τα παιδιά εκδρομή για να αποφύγουν τις καταλήψεις. Ο κ. Δοδοντσάκης επισήμανε ότι η εκπαιδευτική κοινότητα προβληματίζεται και γι αυτό προσπαθεί να βρίσκει ανώδυνες λύσεις κι όχι με παρεμβάσεις εισαγγελιών. «Σε πολλά σχολεία στο Βόλο έχουν χαθεί πολλές ώρες διδασκαλίας και υπάρχουν σκέψεις για αναπλήρωση, όμως όλα αυτά θ' αποφασιστούν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων» ανέφερε ο κ. Δοδοντσάκης.

    Είδηση: 51057

    [25] Πρόγραμμα «Ονειρούπολης» Δράμας

    Τριτη, 07 12 2010 13:22

    Με παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Γκότσε Ντέλτσεφ Βουλγαρίας, στις 6 το απόγευμα, και συναυλία από τοπικά συγκροτήματα της Δράμας με ελληνικά έντεχνα μουσικά κομμάτια, στις 7:30, συνεχίζεται σήμερα το πρόγραμμα εκδηλώσεων της «Ονειρούπολης». Αύριο (Τετάρτη) ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Κομνηνοί», θα μεταφέρουν τους επισκέπτες στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά του Πόντου ενώ στις 7:30 θα εμφανιστεί το μουσικό συγκρότημα «Χρίσμα» της Θεσσαλονίκης. Η γιορτή των Χριστουγέννων διεξάγεται στην Πλατεία Ελευθερίας και στο Δη΅οτικό Κήπο της Δράμας. Θα ολοκληρωθεί στις 2 Ιανουαρίου. Σύνταξη: Τασούλα Κρητικού

    Είδηση: 51048

    [26] Συμπόσιο για σχολική και εφηβική βία στην Καβάλα

    Τριτη, 07 12 2010 13:21

    Το 14ο Επιστημονικό της Συμπόσιο διοργανώνει αυτή την Κυριακή (12 Δεκεμβρίου) στην Καβάλα, η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Βία Stop" που ιδρύθηκε στην πόλη το 2008. Θέμα της διοργάνωσης, στην οποία θα μιλήσουν σχολικοί ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι και καθηγητές εγκληματολογίας, είναι «η σχολική και εφηβική βία». Το Συμπόσιο, θα ξεκινήσει στις 6:30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Σύνταξη: Τασούλα Κρητικού

    Είδηση: 51047

    [27] Εγκαίνια δρόμου στη Δράμα

    Τριτη, 07 12 2010 13:20

    To δρόμο Πετρούσα - Πύργοι καθώς και τους κόμβους Μικρόπολης και Γραμμένης, εγκαινιάζει αύριο Τετάρτη (8 Δεκεμβρίου) η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί, στο δρόμο Πετρούσα - Πύργοι, από την πλευρά της Πετρούσας. Σύνταξη: Τασούλα Κρητικού

    Είδηση: 51046

    [28] Πορτογαλία: Θα στηριχτουμε στις δικές μας δυνάμεις

    Τριτη, 07 12 2010 19:33

    Αρνητικός στο ενδεχόμενο να ζητήσει εξωτερική βοήθεια η Πορτογαλία, ήταν ο υφυπουργός Οικονομικών της χώρας, Κάρλος Κόστα Πίνα, τονίζοντας πως η Πορτογαλία έχει απολύτως τα μέσα για να επιλύσει τα προβλήματά της.

    Όπως δήλωσε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την εφημερίδα Diario Economico: «Δεν πρέπει να εξετάζουμε το ενδεχόμενο να ζητήσουμε μια εξωτερική βοήθεια. Οφείλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, να σταθεροποιήσουμε τα οικονομικά μας. Έχουμε απολύτως τα μέσα για να επιλύσουμε μόνοι μας τα προβλήματά μας, προτάσσοντας την κατάσταση της πορτογαλικής οικονομίας, την θετική εξέλιξη που διαπιστώνεται, κυρίως στον τομέα των εξαγωγών, τους φιλόδοξους στόχους μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος και "την κατάσταση του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Όπως άλλες χώρες, η Πορτογαλία υποστηρίζει επίπεδα επιτοκίων που δεν ανταποκρίνονται στα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη της».

    Συνεχίζοντας ο κ. Πίνα, ανέφερε:

    «Οι αγορές και οι επενδυτές θα καταλήξουν να αναγνωρίσουν τα μέτρα που υιοθετήθηκαν σε εσωτερικό επίπεδο. Υπάρχει μια πιο βαθιά πρόκληση που απευθύνεται στην καρδιά της ευρωζώνης και για την οποία χρειάζονται προσαρμοσμένες πολιτικές απαντήσεις. Θα ήταν λάθος διάγνωση να πιστέψουμε ότι το σημερινό πρόβλημα συνοψίζεται στις περιφερειακές χώρες. Αντιμετωπίζουμε μια κίνηση επίθεσης κατά της συνοχής του ευρώ. Υπάρχουν δύο στηρίγματα της άμυνας της ΕΕ τα οποία πρέπει να εμβαθυνθούν. Το ένα αφορά τον κοινοτικό προϋπολογισμό και το άλλο τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού ταμείου. Η συγκεκριμένη πρόταση για την έκδοση ευρωομολόγων ανήκει στις πρωτοβουλίες που πρέπει να εξεταστούν και να υλοποιηθούν βραχυπρόθεσμα».

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό

    Είδηση: 51078

    [29] Νέα παράταση για την Siemens - Διάψευση Παπαθανασίου

    Τριτη, 07 12 2010 16:20

    Νέα παράταση μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου πήρε η εξεταστική επιτροπή για την Siemens προκειμένου στο πόρισμά της να προλάβει να συμπεριλάβει και την αξιολόγηση από τα ευρήματα στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή της γραμματέως του Χριστοφοράκου, κ.Τσακάλου. Στο μεταξύ ο πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου διέψευσε με γραπτή δήλωσή του, τις πληροφορίες ότι στο σκληρό δίσκο υπάρχουν αναφορές που τον φέρουν να δέχεται χορηγίες από τη εταιρεία σε κάποιες ομιλίες του . Όπως αναφέρει ουδέποτε χειρίστηκε υποθέσεις της Siemens και ουδέποτε έλαβε χορηγία ή δώρο ενώ η ενοικίαση κατοικίας σε στέλεχος της Siemens είναι υπόθεση γνωστή και έχει γίνει με συμβόλαιο κατατεθειμένο στην εφορία. Καλεί, δε, όσους διακινούν αυτές τις αθλιότητες, όπως λέει, να το κάνουν δημόσια και όχι ανωνύμως για να υποστούν και τις συνέπειες των συκοφαντιών τους.

    Στην αποκρυπτογράφηση των "σκληρών δίσκων" της Siemens Ελλάς που κατασχέθηκαν τόσο από το γραφείο της πρώην γραμματέως τού Μιχάλη Χριστοφοράκου Αικατερίνης Τσακάλου, αλλά και στο υλικό από δεδομένα που ελήφθησαν από τον κεντρικό επεξεργαστή της εταιρείας κατά τη χθεσινή έφοδο της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ στα γραφεία της εταιρείας, θα αφιερώσει το έργο της η εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

    Για το λόγο αυτό η επιτροπή παίρνει μία ακόμη παράταση ως τις 16 του μηνός για να καταθέσει το πόρισμά της.

    Η επιτροπή ασχολήθηκε σήμερα με τα κεφάλαια "συγκάλυψη" από πλευράς Δικαιοσύνης του σκανδάλου, καθώς και το κεφάλαιο του συστήματος ασφαλείας των ολυμπιακών αγώνων, C4 I.

    Aύριο και μεθαύριο θα ολοκληρωθεί το κείμενο των πραγματικών περιστατικών με τις διορθώσεις που έχουν υποδείξει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ από Δευτέρα θα αρχίσει η συζήτηση για τα πρόσωπα στα οποία θα αποδοθούν πολιτικές και ενδεχομένως και ενδείξεις ποινικών ευθυνών, προκειμένου να ζητηθεί η σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής.

    Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν ότι οπωσδήποτε ελεγχόμενοι είναι πρώην υπουργοί που έχουν υπογράψει συμβάσεις με τη Siemens, θέση με την οποία φέρεται να συμφωνεί και η αξιωματική αντιπολίτευση, χωρίς να προβαίνουν ακόμη σε αποκαλύψεις ονομάτων.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8 - ΝΕΤ - ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 51056

    [30] Διάρρηξη στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους

    Τριτη, 07 12 2010 13:00

    Τέσσερις εικόνες, έναν χρυσοκέντητο ρώσικο Επιτάφιο και τρία κεντητά καλύμματα Αγίας Τράπεζας, αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από το ιστορικό κελί « Άξιον Εστί» της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος του Αγίου Όρους. Η διάρρηξη που έγινε αντιληπτή μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο εκτιμάται ότι έγινε κάποια στιγμή μέσα στο τελευταίο τρίμηνο. Οι επιτήδειοι φαίνεται ότι εκμεταλλεύτηκαν το διάστημα αυτό την απουσία του γέροντα του κελιού. Οι αστυνομικές αρχές διεξάγουν έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Είδηση: 51032


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 7 December 2010 - 17:56:15 UTC