Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-12-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τσουχτερό κρύο και παγετός
  • [02] Την Τρίτη οι συναντήσεις Πρωθυπουργού-πολιτικών αρχηγών
  • [03] Νέο τοπίο στις εργασιακές σχέσεις - Με κινητοποιήσεις αντιδρούν οι εργαζόμενοι
  • [04] Ένας νεκρός σε βομβιστικές επιθέσεις στη Στοκχόλμη

    [01] Τσουχτερό κρύο και παγετός

    Κυριακη, 12 12 2010 09:57

    Προβλήματα στο ορεινό οδικό δίκτυο πολλών νομών στα κεντρικά και νότια της επικράτειας έχουν προκαλέσει οι χιονοπτώσεις και ο παγετός. Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα θα επικρατήσει ήλιος «με δόντια», καθώς ο καιρός παρουσιάζει πρόσκαιρη βελτίωση, αλλά διατηρούνται οι πολικές θερμοκρασίες, που τοπικά στα βόρεια και κεντρικά ξεπέρασαν και τους -10 βαθμούς. Από το βράδυ όμως και από τα δυτικά, αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις και καταιγίδες. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση απεγκλωβισμού τριών ατόμων στην περιοχή Ζομύθου πάνω από τα Ανώγεια Κρήτης, τα οποία είναι καλά στην υγεία τους. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένει η Σάμος. Λόγω της πτώσης των θυελλωδών ανέμων, από το πρωί τα κατά τόπους λιμεναρχεία επιτρέπουν τον απόπλου των πλοίων.

    Με προσοχή η κυκλοφορία στα ορεινά οδικά δίκτυα

    Στα λευκά έχει ντυθεί μεγάλο μέρος της Αττικής, ενώ νιφάδες χιονιού έπεσαν και στο κέντρο της πρωτεύουσας.

    Στα βόρεια του νομού, από τα ξημερώματα της Κυριακής επικρατεί παγετός και η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

    Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω, η περιφερειακή Πεντέλης από την παλαιά Πεντέλη έως το Πανόραμα Νέας Μάκρης, η λεωφόρος Δεκελείας από Βαρυμπόμπη προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, καθώς και οι δρόμοι που οδηγούν προς Αγία Τριάδα και Κατσιμίδι, στις Αφίδνες.

    Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία από τη Φυλή έως τη μονή Κλειστών και σε τμήματα του ορεινού δικτύου των νομών Εύβοιας, Αχαΐας, Κορινθίας, Βοιωτίας, Ευρυτανίας και στην Κρήτη, όπου βρέθηκε στο επίκεντρο της σφοδρής κακοκαιρίας.

    Στην Κρήτη, αποκλεισμένο το οροπέδιο Λασιθίου με 70 πόντους χιόνι, αλλά και οι δύο είσοδοι από Ηράκλειο και νομό Λασιθίου. Αποκλεισμένη η Σητεία στο τμήμα του βόρειου άξονα στην περιοχή Σκοπή, έχει κλείσει ο δρόμος λόγω χιονιού. Χιόνια έχουμε και στις ορεινές περιοχές στην Ιεράπετρα, όπως στο χωριό Ρινό.

    Προβλήματα προκάλεσε και στη Σάμο η κακοκαιρία. Η θάλασσα για άλλη μια φορά κάλυψε και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην παραλιακή της πόλης της Σάμου, καθιστώντας την απροσπέλαστη από πεζούς και οχήματα. Αργά το βράδυ του Σαββάτου εφαρμόστηκε το σχέδιο «Ξενοκράτης» και ο στρατός τοποθέτησε κατά μήκος όλης της παραλιακής σακιά με άμμο για να οχυρωθούν τα καταστήματα που κινδύνεψαν να πλημμυρίσουν.

    Το λιμενικό αλλά και η Αστυνομία ρύθμιζαν την κυκλοφορία κάνοντας εκτροπή των αυτοκινήτων από τους εσωτερικούς δρόμους.

    Τόσο το Βαθύ όσο και ο Άγιος Κωνσταντίνος κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφού και στο συγκεκριμένο χωριό η θάλασσα έφτασε στα παραλιακά σπίτια, ενώ βράχοι και πέτρες κάλυψαν το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η διέλευση των οχημάτων.

    Επίσης, σε αρκετά σημεία της εθνικής οδού Σάμος-Καρλόβασι η κυκλοφορία γίνεται με δυσκολία, καθώς η θάλασσα λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν και φτάνουν τοπικά τα 10 μποφόρ καλύπτει τα οχήματα.

    Στα ορεινά σημειώθηκε χιονόπτωση και τα συνεργεία της Νομαρχίας αλλά και του στρατού βρίσκονται σε ετοιμότητα και παρεμβαίνουν όπου τους ζητηθεί.

    Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

    Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο και τις υπόλοιπες περιοχές, καθώς οι άνεμοι που έπνεαν το Σάββατο στα πελάγη απο 8 έως 10 μποφόρ έχουν κοπάσει.

    Ωστόσο, πολλά δρομολόγια έχουν τροποποιηθεί και όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

    Το πρωί της Κυριακής, προσέκρουσε στο λιμάνι της Μυτιλήνης το φορτηγό οχηματαγωγό «Ετζίαν» Σταρ. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ωστόσο παρατηρήθηκε ρήγμα και διαρροή καυσίμων.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικό link: Εθνκή Μετεωρολογική Υπηρεσία

    Σχετική είδηση: Χειμωνιάτικο σκηνικό σε όλη τη χώρα

    Είδηση: 51893

    [02] Την Τρίτη οι συναντήσεις Πρωθυπουργού-πολιτικών αρχηγών

    Κυριακη, 12 12 2010 10:18

    Κρίσιμες διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει την Τρίτη ο Πρωθυπουργός, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί και το πολυνομοσχέδιο με τις αλλαγές στα εργασιακά του ιδιωτικού τομέα και τις ΔΕΚΟ. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί στις 10:00 με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μία ώρα αργότερα, στις 11:00, με την Αλέκα Παπαρήγα και στις 12:30 με τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν προτίθεται να προσέλθει σε συνάντηση.

    Ενημέρωση και συζήτηση

    Την Τρίτη, δύο ημέρες πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση αλλά και συζήτηση επί των τελευταίων εξελίξεων.

    Η κυβέρνηση επισημαίνει ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι εθνική και απαιτείται η συμμετοχή όλων

    «Η συναίνεση είναι ένα στοιχείο της πολιτικής μας, είναι μια διαρκής πρόκληση και πρόσκληση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής,

    «Έχουμε τη Σύνοδο Κορυφής μπροστά μας όπου θα υπάρξουν σημαντικά ζητήματα για την Ευρώπη με άμεση επίπτωση για τη χώρα μας και εκεί θέλουμε να υπάρχει η θέση, η τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με μια συνολική θέση ευθύνης αυτή την πραγματικότητα που αναγεννάται μέσα στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ θα διαβεί πρώτος το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου. Με δήλωση του στη Real News επαναλαμβάνει ότι η ΝΔ έχει ψηφίσει τα νομοσχέδια για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τονίζει: «Όσο δεν υπάρχει ανάκαμψη, η κυβέρνηση θα φέρνει διαρκώς μέτρα σκληρά και άδικα. Επομένως, συναίνεση για την ασφυξία της ελληνικής οικονομίας, δεν μπορώ να δεχθώ».

    Η ΓΓ του ΚΚΕ θα προσέλθει στη συνάντηση αμέσως μετά. Το ΚΚΕ διευκρινίζει ότι η συμμετοχή στην συνάντηση δεν σημαίνει κατά κανένα τρόπο διάθεση συναίνεσης. Διακηρύσσει την πλήρη αντίθεσή του στα μέτρα και την πολιτική της κυβέρνησης και του μνημονίου, και καλεί σε καθολική συμμετοχή στην απεργία της Τέταρτης.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα προσέλθει επίσης στο ραντεβού με τον Πρωθυπουργό, ωστόσο, διατυπώνει αιχμές για το γεγονός ότι η πρόσκληση δεν διατυπώθηκε πριν από την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου.

    Ανοιχτή παραμένει η ημερομηνία της συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΝ προέταξε την παρουσία του στην κοινοβουλευτική διαδικασία για το πολυνομοσχέδιο.

    Η πρόσκληση αφορά τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ωστόσο ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης δηλώνει παρών σε όποιο διάλογο αφορά τη χώρα, την κοινωνία και τους πολίτες.

    Τα κόμματα της αντιπολίτευσης πάντως επικεντρώνουν την κριτική τους στα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή Δευτέρα και Τρίτη.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Πρωτοβουλία για συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς

    Είδηση: 51894

    [03] Νέο τοπίο στις εργασιακές σχέσεις - Με κινητοποιήσεις αντιδρούν οι εργαζόμενοι

    Κυριακη, 12 12 2010 11:00

    Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αρχίζει αύριο Δευτέρα στη Βουλή η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει αλλαγές σε ΔΕΚΟ και εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα. Με μπαράζ κινητοποιήσεων αντιδρούν τα συνδικάτα. Ήδη, από σήμερα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν από τις 10:00 έως τις 16:00 όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας. Εξαιτίας αυτών των κινητοποιήσεων ακυρώθηκαν η προγραμματισμένη για σήμερα πεζοδρόμηση τής Πανεπιστημίου καθώς και το νέο πλέγμα δρομολογίων του Προαστιακού Σιδηροδρόμου. Τα συνδικάτα πραγματοποιούν πανεργατική στάση εργασίας και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Τρίτη και 24ωρη απεργία την Τέταρτη. Οι τραπεζοϋπάλληλοι κήρυξαν 48ωρη απεργία από την Τρίτη, ενώ σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προσχωρούν από αύριο Δευτέρα οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους αύριο Δευτέρα «τραβώντας χειρόφρενο» 11:00-17:00, καθώς και 24ωρες απεργίες την Τρίτη και την Πέμπτη. Ο ΟΣΕ έχει προγραμματίσει 24ωρες απεργίες για Τετάρτη και Πέμπτη. Στη γενική απεργία της Τετάρτης συμμετέχουν η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΣΠΕΡΤ, που έχουν κηρύξει και 48ωρη απεργία και την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο.

    Σε θέσεις μάχης

    Νέο τοπίο διαμορφώνεται στις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα, με τις επιχειρησιακές συμβάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε μειώσεις μισθών. Για να ισχύσουν οι συμβάσεις αυτές, χρειάζεται συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων.

    Η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, που έχει εξελιχθεί σε πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και συνδικάτων τα οποία βρίσκονται σε θέση μάχης, αρχίζει αύριο στη Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

    Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η διατήρηση όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων εργασίας, δηλώνει στη Real News ο υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι η προσαρμογή στον ιδιωτικό τομέα ήταν απαραίτητη, καθώς το μισθολογικό κόστος αυξανόταν πολύ παραπάνω από την παραγωγικότητα.

    Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τονίζει ότι η επιστροφή της ανάπτυξης απαιτεί και αλλαγή προτύπου, σημειώνοντας ότι η αντίδραση των κοινωνικών ομάδων είναι δικαιολογημένη, αλλά κανένας δεν θα επέλεγε την χρεοκοπία.

    Για το τέλος της Ελλάδας της φούσκας και την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας κάνει λόγο στο ΒΗΜΑ ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ θέτει ως στόχο τη δημιουργία 50.000 νέων θέσεων εργασίας τα επόμενα δύο χρόνια.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές είδησεις: Απεργιακές κινητοποιήσεις «φέρνει» το ν/σ για ΔΕΚΟ, εργασιακά, Ριζικές ανατροπές στις ΔΕΚΟ

    Είδηση: 51895

    [04] Ένας νεκρός σε βομβιστικές επιθέσεις στη Στοκχόλμη

    Κυριακη, 12 12 2010 11:30

    Ένας άντρας σκοτώθηκε και δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από δύο εκρήξεις σε πολυσύχναστη αγορά της Στοκχόλμης, το βράδυ του Σαββάτου. Είχε προηγηθεί απειλητικό ηχητικό μήνυμα μέσω του διαδικτύου σε πρακτορείο ειδήσεων και την αστυνομία, στα αραβικά και τα σουηδικά, που προειδοποιούσε και για άλλες ενέργειες, κατηγορώντας τη Σουηδία για αδιαφορία στα κοροϊδευτικά σκίτσα για τον Μωάμεθ και την παρουσία της χώρας στο Αφγανιστάν. Για βομβιστή αυτοκτονίας μιλούν τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης, αναφερόμενα στον νεκρό, ενώ, για αποτυχημένη τρομοκρατική επίθεση που θα μπορούσε να είναι καταστροφική, έκανε λόγο ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών.

    Σε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας

    Η Στοκχόλμη απέφυγε το Σάββατο μια μεγάλη καταστροφή στη διάρκεια αποτυχημένης "τρομοκρατικής επίθεσης", σύμφωνα με τον Σουηδό υπουργό Εξωτερικών, Καρλ Μπλιντ.

    Η σουηδική αστυνομία ερευνά την πιθανή σχέση της ανατίναξης άγνωστου άνδρα με εκρηκτικά που έφερε στο όχημά του και την ανατίναξη άλλου παγιδευμένου οχήματος λίγα λεπτά μετά κοντά σε μεγάλο εμπορικό κέντρο στην Στοκχόλμη.

    Ερευνάται επίσης και εάν υπάρχει σύνδεση των εκρήξεων με τα απειλητικά μηνύματα που έλαβαν η σουηδική ασφάλεια και το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ, λίγα λεπτά πριν από τις εκρήξεις.

    "Οι πράξεις μας μιλούν από μόνες τους" ανακοίνωνε το ηχητικό μήνυμα που απευθύνονταν τόσο στους "μουτζαχεντίν" που βρίσκονται στη χώρα όσο και "τη Σουηδία και το σουηδικό λαό" και αναφέρονταν στην αδιαφορία και σιωπή της χώρας μπροστά στα κοροϊδευτικά για τον προφήτη Μωάμεθ σκίτσα καθώς και στην σουηδική παρουσία στο Αφγανιστάν.

    "Όσο καιρό δεν τερματίζετε τον πόλεμο κατά του Ισλάμ και ταπεινώνετε τον προφήτη Μωάμεθ και υποστηρίζετε τον ηλίθιο Λαρς Βιλκς (που σκιτσάρισε τον Μωάμεθ με κεφάλι σκύλου) οι πράξεις μας θα μιλούν για μας. Τα παιδιά σας, οι κόρες και οι γιοί σας θα πεθάνουν όπως έχουν πεθάνει τα δικά μας παιδιά, τα δικά μας αδέλφια και αδελφές" ανέφερε η ανδρική φωνή του μηνύματος, όπως μετέδωσε το σουηδικό πρακτορείο.

    Μέχρι στιγμής, δεν έχει καταστεί σαφές ποιά είναι η σχέση του μηνύματος με τις δύο εκρήξεις και το θάνατο ενός άνδρα που όλα δείχνουν ότι αυτοκτόνησε με την ανατίναξη των εκρηκτικών που είχε στο αυτοκίνητό του.

    Οι ταυτότητες των θυμάτων δεν ανακοινώθηκαν προς το παρόν από την αστυνομία που ερευνά την υπόθεση.

    Πηγές: ΝΕΤ, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: BBC: Stockholm shopping blasts kill one and injure two

    Είδηση: 51896


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 12 December 2010 - 9:53:59 UTC