Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-12-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ακινητοποιημένα όλα τα ΜΜΜ
  • [02] Κατέληξε ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ
  • [03] «H Βασίλισσα του Χιονιού» στο Θέατρο Ολυμπία
  • [04] Παρουσίαση ευρημάτων από το ΧΑΜΑΜ της Χίου σε ημερίδα
  • [05] Υπόμνημα της Ο.Α.Σ. στον Πρωθυπουργό
  • [06] Ρέθυμνο: Δύσκολη η επόμενη ημέρα του χιονιά (
  • [07] Νέα σύλληψη με ναρκωτικά
  • [08] Πανηγυρική η τελευταία συνεδρίαση του ΝΣ
  • [09] Τουρκική φρεγάτα περνά μέσα από εθνικά χωρικά ύδατα
  • [10] Από το νέο έτος συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση τηςΑγγελικής
  • [11] Συνεργασία του ΓΕΩΤΕΕ
  • [12] Στη Χίο την Πέμπτη ο Φώτης Κουβέλης
  • [13] Καταδικάζει τη χρήση επικίνδυνων φυτοφαρμάκων
  • [14] Ο καιρός στη Θεσσαλία
  • [15] Ορκίζεται την Κυριακή το νέο Δ.Σ. Χίου
  • [16] Απεργία αύριο και τρεις συγκεντρώσεις
  • [17] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο Δήμο Κερκυραίων
  • [18] Απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ-Ερώτηση Δένδια
  • [19] Η Α. Δαγκλή νέα γραμ. στη ΝΕ του ΠΑΣΟΚ
  • [20] Εκδήλωση για το θεσμό της Νομαρχίας
  • [21] Κοινωνικό Παντοπωλείο στην Ιεράπετρα
  • [22] Ναυάγιο νοτιοκορεατικού αλιευτικού στην Ανταρκτική με 22 νεκρούς
  • [23] Πρωτιά και 8 μετάλλια από την Μακεδονική Δύναμη Κοζάνης, στο Tae-Kwon-do
  • [24] Θρησκευτική κατάνυξη στην υποδοχή της κάρας του Αγίου Ραφαήλ
  • [25] Κτίριο του ΙΚΑ στον Άγιο Νικόλαο
  • [26] ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ
  • [27] Θύμα ληστείας 53χρονος

    [01] Ακινητοποιημένα όλα τα ΜΜΜ

    Τριτη, 14 12 2010 10:05

    Νέα ταλαιπωρία σήμερα για το επιβατικό κοινό. Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς θα μείνει το Λεκανοπέδιο, λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων. Ακινητοποιημένοι και οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού. Παναττική στάση εργασίας 12 με 3 έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στη μια οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα. Στις 2 η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Στις 4.30 το απόγευμα στην πλατεία Κολοκοτρώνη ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των σωμάτων ασφαλείας. Στάση εργασίας 12 με 3 θα κάνουν οι εργαζόμενοι στα δικαστήρια. Σήμερα και αύριο απεργούν και οι τραπεζοϋπάλληλοι, ενώ σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν οι εργαζόμενοι στην Αγροτική. 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έχουν εξαγγείλει μέχρι την Παρασκευή και οι γιατροί του ΙΚΑ.

    Αύριο, αναμένεται να παραλύσει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας από την 24ωρη γενική πανεργατική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

    Στην απεργία θα συμμετάσχουν ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ναυτικοί, νοσοκομειακοί γιατροί, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί, υπάλληλοι δικαστηρίων και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.

    Απεργούν και οι 14.500 οδοντίατροι ελεύθεροι επαγγελματίες, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και στα ασφαλιστικά ταμεία. Μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται στα νοσοκομεία.

    Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία και τα δικαστήρια. Αύριο τα μπλε λεωφορεία θα λειτουργήσουν 9 το πρωί με 9 το βράδυ και ο ηλεκτρικός 10 το πρωί με 6 το απόγευμα. Δεν θα κινηθούν τα ταξί από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

    Δεμένα τα πλοία, στο έδαφος τα αεροπλάνα.

    Την Παρασκευή και το Σάββατο απεργούν οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης, ενώ στάσεις εργασίας πραγματοποιεί σήμερα και την Πέμπτη η ΠΟΣΠΕΡΤ.

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8, ΝΕΤ

    Σχετική είδηση: Απεργιακή κλιμάκωση από τα συνδικάτα

    Είδηση: 52245

    [02] Κατέληξε ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ

    Τριτη, 14 12 2010 09:39

    Έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ. Ο βετεράνος Αμερικανός διπλωμάτης, ο οποίος τελούσε ειδικός απεσταλμένος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν, πέθανε σήμερα σε ηλικία 69 ετών μετά και τη δεύτερη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε το Σάββατο λόγω ρήξης αορτής. Ο Χόλμπρουκ, υπηρέτησε ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη και στη Γερμανία, και δύο φορές ως αναπληρωτής ΥΠΕΞ, ενώ είναι ευρύτερα γνωστός ως ο αρχιτέκτονας των ειρηνευτικών συμφωνιών του Ντέιτον το 1995 με τις οποίες τερματίστηκε ο εμφύλιος πόλεμος στη Βοσνία, ύστερα από μήνες διπλωματικών αποστολών και ειρηνευτικών προσπαθειών.

    Ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ υπήρξε σημαντικός παράγοντας στις προσπάθειες του Μπαρακ Ομπάμα για τον τερματισμό του πολέμου στο Αφγανιστάν. Αποστολή του ήταν να διαχειριστεί και τη λεπτή σχέση μεταξύ του Αφγανιστάν και του Πακιστάν, να βοηθήσει στο συντονισμό των πολεμικών επιχειρήσεων κατά της τρομοκρατίας στην περιοχή αυτή ενισχύοντας παράλληλα το ρόλο της κοινωνίας των πολιτών και στις δύο χώρες.

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε τη θλίψη του χαρακτηρίζοντας τον Αμερικανό διπλωμάτη "μοναδική μορφή" και "αληθινό γίγαντα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής", του οποίου η "ακούραστη διπλωματία, η αγάπη του για την πατρίδα και οι προσπάθειες του για την επίτευξη ειρήνης", έκαναν την Αμερική "ισχυρότερη, ασφαλέστερη και πιο σεβαστή".

    "Από τις πρώτες ημέρες της θητείας του στο Βιετνάμ έως τον ιστορικό του ρόλο στην επίτευξη ειρήνης στα Βαλκάνια και μέχρι την τελευταία του αποστολή στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν, ο Ρίτσαρντ συνέβαλε στη διαμόρφωση της ιστορίας μας, στη διαχείριση των κινδύνων του παρόντος και στην ασφάλεια του μέλλοντός μας", σημείωσε ο Ομπάμα σε ανακοίνωσή του.

    Ως υφυπουργός Εξωτερικών για την Ευρώπη υπό την προεδρία Κλίντον, πρωταρχικό καθήκον του Χόλμπρουκ ήταν να διευκολύνει τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ. Ωστόσο όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην πρώην Γιουγκοσλαβία, με τη διπλωματία του Χόλμπρουκ και τις αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ τερματίστηκε ο πόλεμος μεταξύ Σέρβων, Μουσουλμάνων και Κροατών.

    Επέστρεψε ως ειδικός απεσταλμένος στην περιοχή στα τέλη της δεκαετίας του 1990, όταν ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ Σέρβων και Αλβανών στο Κόσοβο.

    Το Μάρτιο του 1999 ταξίδεψε στο Βελιγράδι για να δώσει το τελευταίο τελεσίγραφο στον Σέρβο πρόεδρο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ότι το ΝΑΤΟ θα άρχιζε τους βομβαρδισμούς, αν η επίθεση στο Κόσοβο δεν σταματούσε. Ο Μιλόσεβιτς δεν άκουσε την προειδοποίηση.

    Στην τελευταία του αποστολή στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν λέγεται ότι ο Χόλμπρουκ είχε διαφωνίες με τον Αφγανό πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι και με τον διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή, νυν απόστρατο στρατηγό Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ. Ο στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους που αντικατέστησε τον ΜακΚρίσταλ, άκουγε περισσότερο τη γνώμη του Χόλμπρουκ. Ειδικοί θεωρούν ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στις συνομιλίες μεταξύ του Καρζάι και των ανταρτών Ταλιμπάν.

    Το θάνατο του επιβεβαίωσε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, τρεις ημέρες μετά το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη την Παρασκευή, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ όταν λιποθύμησε στη διάρκεια συνάντησης του μαζί της. Εισήχθη εσπευσμένα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Τζορτζ Ουάσινγκτον όπου υποβλήθηκε σε εγχείριση για την αντιμετώπιση ρήξης αορτής η οποία διήρκησε 20 ώρες. Το Σαββατοκύριακο υποβλήθηκε σε δεύτερη επέμβαση, αλλά τελικά απεβίωσε.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 52194

    [03] «H Βασίλισσα του Χιονιού» στο Θέατρο Ολυμπία

    Τριτη, 14 12 2010 09:53

    Μπαλέτο σε πρόλογο, δύο πράξεις και δεκαπέντε σκηνές βασισμένο στο διάσημο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Μουσικά αποσπάσματα ή ολόκληρα μέρη από υπέροχες συνθέσεις του Αλεξάντρ Γκλαζουνόφ. Η χορογραφία του Ρέυ Μπάρρα, καθώς και τα σκηνικά και κοστούμια της Τότας Πρίτσα θα ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους σε ένα ατμοσφαιρικό χορευτικό παραμύθι, σχεδόν μαγικό! Την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής διευθύνει ο Χόμπαρτ Ερλ. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

    Μουσική διεύθυνση Χόμπαρτ Ερλ

    Σκηνικά - Κοστούμια Τότα Πρίτσα

    Φωτισμοί Ρέυ Μπάρρα, Τότα Πρίτσα

    Ορχήστρα Εθνικής Λυρικής Σκηνής

    ΔΙΑΝΟΜΗ

    Γκέρντα Νατάσσα Σιούτα, Σταυρούλα Καμπουράκη

    Κάυ Ντανίλο Ζέκα, Αλεξάντερ Νέσκωβ

    Βασίλισσα του Χιονιού Μαρία Κουσουνή-Φίκα, Σταυρούλα Καμπουράκη

    Τριαντάφυλλο Αλίνα Στεργιανού, Μαρία Κουσουνή-Φίκα

    Καβαλιέροι του Τριαντάφυλλου Ίγκορ Σιάτζκο, Γιώργος Βαρβαριώτης, Βαγγέλης Μπίκος

    Σατανάς Αιμιλία Γάσπαρη

    Χορεύουν οι πρώτοι χορευτές, οι σολίστ, οι κορυφαίοι και το corps de ballet του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

    Η μουσική της Βασίλισσας του χιονιού επιλέχθηκε από το χορογράφο του έργου Ρέυ Μπάρρα και τον αρχιμουσικό Μίχαελ Χάιζε, που διεύθυνε την παγκόσμια πρεμιέρα στο Βερολίνο στις 25 Νοεμβρίου 1995. Το μπαλέτο, του οποίου η χορογραφία βασίζεται στην κλασική τεχνική, παρέμεινε στο ρεπερτόριο της Γερμανικής Όπερας του Βερολίνου επί 16 χρόνια. Περιλαμβάνει αποσπάσματα ή ολόκληρα μέρη από 11 υπέροχες συνθέσεις του Γκλαζουνόφ.

    Ο Σατανάς πανηγυρίζει γιατί κατασκεύασε ένα μαγικό καθρέφτη που συρρικνώνει καθετί καλό και μεγεθύνει καθετί κακό. Στρέφει τον καθρέφτη στους ανθρώπους, όταν όμως προσπαθεί να βλάψει τον Θεό, ο καθρέφτης θρυμματίζεται.

    Σε μία πόλη υπάρχουν δυο γειτονικά σπίτια ενωμένα με μία αναρριχώμενη τριανταφυλλιά. Εκεί μένουν η Γκέρντα και ο Κάυ, αδερφικοί φίλοι. Μια καλοκαιρινή μέρα παίζουν με τους φίλους τους. Όταν μένουν μόνοι, επισφραγίζουν τη φιλία τους με ένα τριαντάφυλλο. Το τριαντάφυλλο ζωντανεύει, και τα παιδιά μαγεύονται από την ομορφιά του. Ξαφνικά, ένα θραύσμα του σατανικού καθρέφτη μπαίνει στο μάτι του Κάυ και διαπερνά την καρδιά του. Κυριευμένος από τον Σατανά, ο Κάυ επιτίθεται στην Γκέρντα και στους φίλους του. Εμφανίζεται η Βασίλισσα του Χιονιού. Ο Κάυ μαγεύεται από την ψυχρή ομορφιά και τη δύναμή της, και την ακολουθεί στο βασίλειό της.

    Μόνη με τη γιαγιά της, η Γκέρντα νοσταλγεί το φίλο της. Όταν η γιαγιά της αποκοιμιέται, παρουσιάζεται το Τριαντάφυλλο και της δείχνει το δρόμο: Ένα μαύρο πουλί την οδηγεί σε ένα παλάτι, όπου ένας νεαρός πρίγκιπας μοιάζει πολύ με τον Κάυ. Ο πρίγκιπας κοιμάται πλάι σε μία πριγκίπισσα. Η Γκέρντα ξυπνά το πριγκιπικό ζεύγος, αλλά συνειδητοποιεί την πλάνη της. Μόλις φτάνει σε ένα δάσος, περικυκλώνεται από ληστές. Η Γκέρντα και η γυναίκα του αρχιληστή πέφτουν για ύπνο, ενώ οι ληστές γλεντούν. Τότε ένα περιστέρι ψιθυρίζει στην Γκέρντα ότι είδε τον Κάυ στο παλάτι της Βασίλισσας του Χιονιού, προς το βορρά. Η γυναίκα του αρχιληστή καλεί έναν τάρανδο, που μεταφέρει την Γκέρντα στο παλάτι.

    Ο Κάυ έχει θαμπωθεί από την ομορφιά της Χώρας του Χιονιού. Άγγελοι βοηθούν την Γκέρντα να εισέλθει στο παλάτι. Επιτέλους βρίσκει τον Κάυ, αλλά εκείνος παραμένει ακίνητος και παγωμένος. Η Γκέρντα αρχίζει να κλαίει, και τα δάκρυά της φτάνουν ως την καρδιά του και λιώνουν τον πάγο. Τα δυο παιδιά ξανασμίγουν και επιστρέφουν στη θαλπωρή του τόπου τους, όπου τους υποδέχονται συγγενείς και φίλοι.

    ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑ

    21 Νοεμβρίου / 11, 12, 17, 18, 24, 26, 31 Δεκεμβρίου 2010

    5 Ιανουαρίου 2011

    (9 παραστάσεις)

    Ώρα έναρξης 20.00

    Η προπώληση εισιτηρίων άρχισε!

    Από τα Ταμεία τoυ ΘΕΑΤΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ, Ακαδημίας 59-61, Αθήνα / Καθημερινά 9.00-21.00 Τηλ. πωλήσεις 210 3662 100, 210 3612 461, 210 3643 725

    Ηλεκτρονική προπώληση www.nationalopera.gr

    Τιμές εισιτηρίων β¬50, β¬45, β¬40, β¬30, β¬25, β¬20

    Παιδικό, φοιτητικό β¬15

    ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Τηλ. 210 3711 342

    ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΩΝ Τηλ. 210 3711 381 /

    document.write( '' );

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

    Είδηση: 52234

    [04] Παρουσίαση ευρημάτων από το ΧΑΜΑΜ της Χίου σε ημερίδα

    Τριτη, 14 12 2010 11:21

    Η συντήρηση κεραμικών πλακιδίων από το μεγάλο χαμάμ στο Κάστρο της Χίου παρουσιάστηκε κατά την ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Συντηρητών Αρχαιοτήτων. Πρόκειται για 798 μονόχρωμα και διακοσμημένα πλακίδια τα οποία βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της συστηματικής ανασκαφής και αναστήλωσης του μνημείου. Τα πλακάκια τα οποία παρουσίαζαν φθορές συντηρήθηκαν με υποδειγματικό τρόπο από το εργαστήριο συντήρησης της 3ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και θα επανατοποθετηθούν μετά το πέρας των εργασιών αναστήλωσης.

    Σύνταξη: Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 52293

    [05] Υπόμνημα της Ο.Α.Σ. στον Πρωθυπουργό

    Τριτη, 14 12 2010 11:18

    Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες των Χανίων επισημαίνονται στο υπόμνημα που παρέδωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του Νομού στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκανδαλίδη και την υφυπουργό, Μιλένα Αποστολάκη.

    Όπως τονίζεται μεταξύ άλλων στο υπόμνημα, τα εισοδήματα των αγροτών και ολόκληροι παραγωγικοί κλάδοι καταρρέουν. Η αγορά εξακολουθεί να λειτουργεί με κανόνες τυχοδιωκτισμού. Τα καρτέλ, εξακολουθούν να κερδοσκοπούν ανενόχλητα και η νοθεία των προϊόντων συνεχίζεται εις βάρος του παραγωγού και του καταναλωτή. Στο υπόμνημα της Ομοσπονδίας εκφράζεται παράλληλα η ελπίδα να γίνουν πράξεις οι τελευταίες εξαγγελίες των συναρμόδιων Υπουργείων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης.

    Σοφία Θεοδωράκη

    Είδηση: 52287

    [06] Ρέθυμνο: Δύσκολη η επόμενη ημέρα του χιονιά (

    Τριτη, 14 12 2010 11:14

    Σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες και συγκεκριμένα σε ελαιώνες, αλλά και στο αγροτικό οδικό δίκτυο, άφησε πίσω του το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε το περασμένο Σάββατο και το νομό Ρεθύμνου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρμοδίων οι ζημιές είναι σοβαρές και αμέσως μόλις υποχωρήσει το χιόνι θα γίνει μία λεπτομερέστατη καταγραφή ώστε να κινηθούν έγκαιρα οι διαδικασίες για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών. (neatv.gr|)

    Είδηση: 52283

    [07] Νέα σύλληψη με ναρκωτικά

    Τριτη, 14 12 2010 11:10

    162 κιλά χασίς κατάσχεσαν τα ξημερώματα της Κυριακής αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν στην Πλαταριά Θεσπρωτίας έναν 42χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας τον οποίο αρχικά είχαν εντοπίσει στην Ηγουμενίτσα να κινείται ύποπτα.

    Από τον έλεγχο των αστυνομικών στο αυτοκίνητο του 42χρονου διαπιστώθηκε πως μετέφερε πέντε σάκους που περιείχαν 162 κιλά χασίς, με τελικό προορισμό την Αθήνα.

    Είδηση: 52290

    [08] Πανηγυρική η τελευταία συνεδρίαση του ΝΣ

    Τριτη, 14 12 2010 11:10

    Πανηγυρική θα είναι η τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 19:00 μ.μ στην αίθουσα του Νομαρχιακού καταστήματος. Η συνεδρίαση θα σημάνει τη λήξη τόσο της θητείας του νομαρχιακού συμβουλίου όσο και το τέλος του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

    Είδηση: 52288

    [09] Τουρκική φρεγάτα περνά μέσα από εθνικά χωρικά ύδατα

    Τριτη, 14 12 2010 11:38

    Μέσα από τα εθνικά χωρικά ύδατα πέρασε τις πρώτες πρωινές ώρες η τουρκική φρεγάτα Σαλίχ Ρεις. Συγκεκριμένα η φρεγάτα πέρασε δυτικά της Μήλου και ανέβηκε βόρεια περνώντας μεταξύ Κέας και Μακρονήσου και στη συνέχεια τα στενά Καφηρεα, με κατεύθυνση ΒΑ. Η φρεγάτα παρακολουθείτο από ελληνικά σκάφη, τα οποία βρίσκονταν στις περιοχές αυτές, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η άσκηση του πολεμικού ναυτικού Κυκλώνας. Εν τω μεταξύ, εξετάζεται από το πολεμικό ναυτικό κατά πόσο η φρεγάτα παραβίασε τις αρχές της αβλαβούς διέλευσης.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 52306

    [10] Από το νέο έτος συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση τηςΑγγελικής

    Τριτη, 14 12 2010 11:39

    Στις 24 Φεβρουαρίου αναμένεται να συνεχιστεί η δίκη για την υπόθεση της Δημοσιογράφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου. Επίσης μετά από πρόταση της Εισαγγελέως το τριμελές Πλημμελειοδικείο της Χίου αποφάσισε να ασκηθεί ποινική δίωξη και σε δυο ακόμα γιατρούς οι οποίοι φέρονται ως εμπλεκόμενοι στη νοσηλεία της Αγγελικής στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χίου κατά την 8η Απριλίου 2006. Πρόκειται για τους χειρουργούς Αθανάσιο Ρουμελιώτη και Στέλιο Βλατάκη.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 52303

    [11] Συνεργασία του ΓΕΩΤΕΕ

    Τριτη, 14 12 2010 11:38

    Συνεργασία με τον αιρετό Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και τις νέες αρχές των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα προωθήσει το παράρτημα Κρήτης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου.

    Στόχος του Επιμελητηρίου είναι η συζήτηση θεμάτων που σχετίζονται, με την οργάνωση των Υπηρεσιών της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κρήτη και το πρόγραμμα «Κρήτη - Πράσινη Ανάπτυξη».Παράλληλα, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, θα οργανώσει από κοινού με την Ελληνική Γεωλογική Εταιρία ημερίδα με θέμα: «Εκπόνηση μελετών ΣΧΟΟΑΠ για την επιλογή γεωλογικά κατάλληλων περιοχών για βιώσιμη οικιστική ανάπτυξη και άλλες συναφείς με τη δόμηση χρήσεις».

    Σύνταξη:Κώστας Βασιλάκης

    Είδηση: 52302

    [12] Στη Χίο την Πέμπτη ο Φώτης Κουβέλης

    Τριτη, 14 12 2010 11:35

    Τη Χίο επισκέπτεται την Πέμπτη ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση της τοπικής οργάνωσης. Θα φθάσει στο νησί στις 10 το πρωί και διαδοχικά θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο όπου θα συναντηθεί με την Διοίκηση και τους εργαζόμενους του νοσηλευτικού Ιδρύματος καθώς και την Νομαρχία Χίου όπου θα συναντηθεί με τον Νομάρχη Πολύδωρο Λαμπρινούδη.

    Στις 12 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και το απόγευμα θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των πρωτοβάθμιων σωματείων. Στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χίου ο κ. Κουβέλης θα πραγματοποιήσει πολιτική ομιλία με θέμα: « Η αριστερά στο νέο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον».

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 52300

    [13] Καταδικάζει τη χρήση επικίνδυνων φυτοφαρμάκων

    Τριτη, 14 12 2010 11:34

    Καταδικαστέες χαρακτηρίζει το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο τις απόψεις γεωτεχνικών, που προτείνουν τη χρήση εξαιρετικά επικίνδυνων σκευασμάτων, για την καταπολέμηση του κόκκινου σκαθαριού, που καταστρέφει τους φοίνικες στην Κρήτη.

    Οι πρακτικές αυτές που εκμεταλλεύονται την εύλογη αγωνία του κόσμου και τις περιβαλλοντικές ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας, για την τύχη του φοινικόδασους στο Βάι και των άλλων συστάδων του φοίνικα του Θεόφραστου, εκτός του ότι επιφέρουν σύγχυση για το ποιες είναι οι προτάσεις της επιστημονικής κοινότητας, είναι και περιβαλλοντικά επικίνδυνες, αναφέρει το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο.

    Σύνταξη:Κώστας Βασιλάκης

    Είδηση: 52298

    [14] Ο καιρός στη Θεσσαλία

    Τριτη, 14 12 2010 11:33

    Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες θα επικρατήσουν σήμερα στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς - μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και τις νυχτερινές ώρες θα σημειωθεί παγετός. Για αύριο προβλέπονται αρχικά λίγες νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και χιόνια αρχικά στα ορεινά και ημιορεινά και στη συνέχεια σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο

    Είδηση: 52305

    [15] Ορκίζεται την Κυριακή το νέο Δ.Σ. Χίου

    Τριτη, 14 12 2010 11:32

    Στις 19 του μήνα ημέρα Κυριακή και στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί από τον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Διονύσιο η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Χίου κ. Πολύδωρου Λαμπρινούδη και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Χίου.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 52295

    [16] Απεργία αύριο και τρεις συγκεντρώσεις

    Τριτη, 14 12 2010 11:27

    Πανελλαδική 24ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για αύριο Τετάρτη ΓΕΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στην απεργία συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι ναυτεργάτες της Κέρκυρας ενώ αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στις πτήσεις από και προς την Κέρκυρα λόγω της συμμετοχής στην κινητοποίηση και των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

    Στην απεργία θα συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί ενώ 48ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι τραπεζοϋπάλληλοι. Επίσης θα απέχουν από τα καθήκοντά τους την Τετάρτη και οι δικηγόροι. Με αφορμή την αυριανή κινητοποίηση θα πραγματοποιηθούν τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, μια από το εργατικό κέντρο έξω από τα γραφεία του στις10 το πρωί, από το ΠΑΜΕ την ίδια ώρα στην πλατεία Σαρόκου αλλά και από τους εργαζόμενους στην ΤΑ που θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί έξω από το Μαράσλειο.

    σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ

    Είδηση: 52304

    [17] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο Δήμο Κερκυραίων

    Τριτη, 14 12 2010 11:27

    Τη συνέχιση της απεργιακής τους κινητοποίησης σήμερα, με 4ωρη στάση εργασίας, συμμετοχή στην αυριανή πανελλαδική απεργία και 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Πέμπτη, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, εκφράζοντας τον φόβο ότι ο δήμος Κερκυραίων δεν θα μπορέσει να τους καταβάλλει το δεύτερο 15μερο του Δεκεμβρίου και το δώρο Χριστουγέννων.

    Ανάλογα φαινόμενα καταγγέλλουν και εργαζόμενοι στο Δήμο Εσπερίων. Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι οι φόβοι τους είναι βάσιμοι, εξαιτίας της μη καταβολής των ΚΑΠ και της αδυναμίας των επιχειρηματιών να καταβάλλουν τα τέλη παρεπιδημούντων. Ο δήμαρχος Κερκυραίων Σωτήρης Μικάλεφ, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι έχουν πληρωθεί έως τις 15 Δεκεμβρίου, ο Δήμος έχει πληρώσει δράσεις όπως το βοήθεια στο σπίτι με ίδια έξοδα, εξαιτίας της καθυστέρησης εισροής πόρων από το κράτος, ενώ υπάρχει διαβεβαίωση από το ΥΠΕΣ ότι θα καταβληθούν εγκαίρως οι ΚΑΠ του Δεκεμβρίου. Κατόπιν τούτου, θεωρεί ακραίο να βρίσκεται η πόλη γεμάτη σκουπίδια του Αγ. Σπυρίδωνος και τις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, αποδίδοντας την όλη κατάσταση σε προσωπικές και πολιτικές σκοπιμότητες.

    σύνταξη: Λυκούργος Σκιαδόπουλος

    Είδηση: 52301

    [18] Απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ-Ερώτηση Δένδια

    Τριτη, 14 12 2010 11:27

    Απεργούν έως και την Παρασκευή οι γιατροί του ΙΚΑ της Κέρκυρας ζητώντας άμεση πρόσληψη του απαιτούμενου ιατρικού προσωπικού ενώ η συμμετοχή έφτασε το 97%.

    Για το θέμα της έλλειψης προσωπικού στο ΙΚΑ κατέθεσε ερώτηση ο βουλευτής Νίκος Δένδιας, ο οποίος μάλιστα αναφέρει ότι αν μεταφερθούν στο ΙΚΑ, οι γιατροί που έχουν συμβάσεις με το ΤΑΞΥ θα δοθεί ρεαλιστική λύση στο πρόβλημα. Ο κος Δένδιας ερωτά τον αρμόδιο υπουργό σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζει η λειτουργία του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ Κερκύρας εξαιτίας της έλλειψης υγειονομικού προσωπικού.

    σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ

    Είδηση: 52299

    [19] Η Α. Δαγκλή νέα γραμ. στη ΝΕ του ΠΑΣΟΚ

    Τριτη, 14 12 2010 11:27

    Η Ανδρομάχη Δαγκλή είναι η νέα γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, με αναπληρωτή γραμματέα τον Αλέξανδρο Αλεξάκη, σύμφωνα με τη διαδικασία που ολοκληρώθηκε χθες στο όργανο.

    Στο περιθώριο των διαδικασιών, δόθηκε συνέντευξη τύπου από τη νέα γραμματέα και το νέο αναπληρωτή γραμματέα καθώς και τον Κώστα Ασκούνη, μέλος του Πολιτικού συμβουλίου του κόμματος, που παρευρέθηκε στη συνεδρίαση. Η Ανδρομάχη Δαγκλή στη δήλωση της είπε ότι θα κινηθεί με βάση την αρχή ότι ο γραμματέας είναι πρώτος μεταξύ ίσων. Ο Αλέξανδρος Αλεξάκης δήλωσε ότι ήταν ομόφωνη η εκλογή του και πως ο ίδιος θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των δυσκολιών που περνάει το ΠΑΣΟΚ. Ο Κώστας Ασκούνης δήλωσε ότι ήρθε προκειμένου να συζητήσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην τοπική οργάνωση αλλά απέφυγε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με τις καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί τόσο από τα μέλη του κόμματος όσο και από τον ίδιο τον απερχόμενο γραμματέα, στην επιστολή παραίτησης του.

    σύνταξη: Μαρία Παγκράτη

    Είδηση: 52294

    [20] Εκδήλωση για το θεσμό της Νομαρχίας

    Τριτη, 14 12 2010 11:46

    Πανηγυρική εκδήλωση, αφιερωμένη στο θεσμό της Νομαρχίας, θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στις 7.30μμ στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

    Στην εκδήλωση θα γίνει ο απολογισμός της Νομαρχιακής Αρχής Λάρισας από το Νομάρχη κ. Λουκά Κατσαρό, ενώ για το θεσμό θα μιλήσει ο πρώτος αιρετός νομάρχης Λάρισας κ. Γιάννης Φλώρος. Για την ιστορία της Νομαρχίας Λάρισας από το 1882 έως σήμερα, αλλά και τους διατελέσαντες Νομάρχες, θα μιλήσει ο δημοσιογράφος κ. Αχιλλέας Τραγούδας.

    Είδηση: 52308

    [21] Κοινωνικό Παντοπωλείο στην Ιεράπετρα

    Τριτη, 14 12 2010 11:45

    Κοινωνικό παντοπωλείο θα λειτουργήσει σύντομα ο δήμος Ιεράπετρας, παρέχοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, σε κοινωνικά ευπαθείς πολίτες.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, οι οικογένειες των ατόμων με αναπηρία που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, θα πρέπει να έχουν γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής. Για περισσότερες πληροφορίες και για αιτήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας.

    Σύνταξη:Κώστας Βασιλάκης

    Είδηση: 52307

    [22] Ναυάγιο νοτιοκορεατικού αλιευτικού στην Ανταρκτική με 22 νεκρούς

    Τριτη, 14 12 2010 11:50

    Είκοσι δύο ναυτικοί έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο τη Δευτέρα ενός νοτιοκορεατικού αλιευτικού στην Ανταρκτική. Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών της Νέας Ζηλανδίας, σταματούν τις έρευνες για τον εντοπισμό 17 μελών του πληρώματος που αρχικά φέρονταν ως αγνοούμενοι. «Δυστυχώς είναι εξαιρετικά απίθανο κάποιος που είχε διασωθεί, να κατάφερε να επιζήσει», δήλωσε ο συντονιστής των επιχειρήσεων διάσωσης στη Νέα Ζηλανδία Ντέιβιντ Ουίλσον προσθέτοντας ότι τα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής συνιστούν ένα "αδυσώπητο περιβάλλον".

    Δεν υπήρχε ελπίδα ορθολογικά να βρεθούν ζωντανοί οι αγνοούμενοι ύστερα από τριάντα ώρες στα παγωμένα αυτά νερά χωρίς να φορούν την κατάλληλη στολή, τόνισε.

    Αρχικά πέντε ναυτικοί πνίγηκαν χθες το πρωί, όταν το αλιευτικό Number One Insung, με 42 μέλη πληρώματος, βυθίστηκε για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο. Είκοσι ναυτικοί διασώθηκαν από ένα άλλο νοτιοκορεατικό πλοίο και 17 φέρονταν ως αγνοούμενοι.

    Ο χρόνος επιβίωσης στο νερό των μελών του πληρώματος πρέπει να ήταν πολύ σύντομος, δήλωσε ο Ουίλσον. Σύμφωνα με τους γιατρούς, αυτοί που δεν παθαίνουν καρδιακή προσβολή πέφτοντας στο νερό, χάνουν πιθανώς τις αισθήσεις τους ύστερα από μια ώρα και δεν μπορούν πλέον να επανέλθουν στη ζωή ύστερα από δύο ώρες".

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 52317

    [23] Πρωτιά και 8 μετάλλια από την Μακεδονική Δύναμη Κοζάνης, στο Tae-Kwon-do

    Τριτη, 14 12 2010 11:53

    8 μετάλλια από τους συνολικά 9 αθλητές της που συμμετείχαν στους αγώνες, ήταν η συγκομιδή του Συλλόγου της Μακεδονικής Δύναμης Κοζάνης , στο Β' Πανελλήνιο κύπελλο Tae-Kwon-do που διεξήχθη το τριήμερο 10-11 και 12 Δεκεμβρίου στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας.

    Η Μακεδονική Δύναμη Κοζάνης κατέκτησε 6 χρυσά και δύο αργυρά μετάλλια και απέσπασε για 7η χρονιά το κύπελλο της πρωτιάς, στην κατηγορία των ανδρών. Οι δύο «χρυσοί» αθλητές του συλλόγου της Μακεδονικής Δύναμης Κοζάνης , Νίκος Τζέλλος και Στέλιος Μεχτερίδης, αναχώρησαν για την Μαδρίτη της Ισπανίας, όπου θα φιλοξενηθούν για δύο εβδομάδες από την εθνική ομάδα της Ισπανίας.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Αντώνης Μαυρίδης

    Είδηση: 52316

    [24] Θρησκευτική κατάνυξη στην υποδοχή της κάρας του Αγίου Ραφαήλ

    Τριτη, 14 12 2010 11:51

    Σελίδα 1 από 2

    Με ευλάβεια και θρησκευτική κατανυξη κλήρος και λαός της Μητρόπολης Λάρισας, υποδέχθηκαν χθες στο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, την κάρα του Αγίου Ραφαήλ.

    Είδηση: 52315

    [25] Κτίριο του ΙΚΑ στον Άγιο Νικόλαο

    Τριτη, 14 12 2010 11:50

    Το Φεβρουάριο του 2011 θα δημοπρατηθεί η κατασκευή του κτιρίου όπου θα στεγαστούν οι διοικητικές και υγειονομικές υπηρεσίες του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.

    Το έργο έχει προϋπολογισμό 5,5 εκατομμύρια ευρώ και με την ολοκλήρωσή του θα δώσει λύση στο έντονο κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες του ΙΚΑ στον Άγιο Νικόλαο.Η δημοπρασία θα γίνει στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην Αθήνα.

    Σύνταξη :Κώστας Βασιλάκης

    Είδηση: 52312

    [26] ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

    Τριτη, 14 12 2010 11:49

    Φιλολογική βραδιά αφιερωμένη στη Ζακυνθινή ποιήτρια Λούλα Βάλβη-Μυλωνά, με ομιλήτρια τη φιλόλογο Αντωνία Χαρτά, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο εντευκτήριο « Ο ΧΡΟΝΟΣ». Ποιήματα της Λούλας Βάλβη-Μυλωνά, διάβασε η ηθοποιός, Τάνια Παλαιολόγου, ενώ ο συνθέτης και πιανίστας, Διονύσης Μπουκουβάλας μελοποίησε και ερμήνευσε έργα της.

    Σάκης Νέγκας

    Είδηση: 52311

    [27] Θύμα ληστείας 53χρονος

    Τριτη, 14 12 2010 11:47

    Θύμα ληστείας έπεσε ένας 53χρονος Βολιώτης χθες το απόγευμα, ο οποίος μάλιστα, τραυματίστηκε ελαφρά, από τους δύο δράστες. Συγκεκριμένα, στις 6.20 χθες το απόγευμα, δύο άγνωστοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, με μαντήλι, διέρρηξαν την κατοικία του 53χρονου και αφήρεσαν χρυσαφικά αξίας 2.000 ευρώ, καθώς και προσωπικά έγγραφα του ιδιοκτήτη. Κατά την έξοδό τους έγιναν ωστόσο, αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος προσπάθησε να τους σταματήσει, με αποτέλεσμα ο ένας από τους δύο ληστές να τον τραυματίσει στο χέρι, με λοστό και ο άλλος να του ρίξει στο πρόσωπο με πιστόλι αερίου.

    Οι δύο δράστες τράπηκαν σε φυγή με ΙΧΕ αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο κοντά στο σημείο της διάρρηξης. Έρευνες για τον εντοπισμό τους διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Εξάλλου, μια 77χρονη γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά χθες το απόγευμα, στην οδό Αναλήψεως, όταν παρασύρθηκε από ΙΧΕ αυτοκίνητο που οδηγούσε 38χρονος Βούλγαρος.

    Είδηση: 52314


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 14 December 2010 - 11:03:13 UTC