Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-12-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την Τετάρτη νέα συνάντηση φαρμακοποιών - υπουργείου Υγείας
  • [02] Την Τρίτη αποφασίζει η ΟΣΥΠΑ για συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεων
  • [03] Στο «σκαμνί» ξανά ο Μαντούβαλος
  • [04] Κύπρος: Απαγόρευση λειτουργίας στην Γιαλούσα και Ριζοκάρπασο
  • [05] Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ τραπεζικός λογαριασμός μοναχού

    [01] Την Τετάρτη νέα συνάντηση φαρμακοποιών - υπουργείου Υγείας

    Δευτερα, 27 12 2010 22:36

    Την Τετάρτη -και μετά συνάντησή τους με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο -θα αποφασίσουν τελικά οι φαρμακοποιοί οι οποίοι αντιδρούν στο άνοιγμα το επαγγέλματός τους για το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων. Το θέμα εξετάσθηκε τη Δευτέρα στην γενική συνέλευση των συλλόγων Αθήνα και Πειραιά και γενική εκτίμηση είναι ότι υπάρχει διάθεση για αμοιβαίες υποχωρήσεις ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή. Βασικότερο αίτημα είναι να μην αλλάξει το καθεστώς μεταβίβασης της άδειας που έχει κληρονομικό χαρακτήρα.

    Από τα αποτελέσματα της συνάντησης που θα έχουν την Τετάρτη οι εκπρόσωποι των Φαρμακοποιών με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, θα εξαρτηθεί αν ο κλάδος θα προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Η Γενική Συνέλευση του κλάδου που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας εξουσιοδότησε τα προεδρεία των Συλλόγων Αττικής και Πειραιά να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις.

    Στη συνέλευση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματος, το ποσό επιστροφής από τα φαρμακεία στα ασφαλιστικά ταμεία και την κληρονομικότητα της άδειας του φαρμακείου.

    Οι φαρμακοποιοί που διαμαρτύρονται για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους και τις ρυθμίσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση, αποφάσισαν να περιμένουν τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον υπουργό Υγείας, και μετά, εάν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους, να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

    Το μεσημέρι της Δευτέρας οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής (ΦΣΑ) και Πειραιά (ΦΣΠ) συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη. Το υπουργείο Υγείας αναμένει πρόταση από τους φαρμακοποιούς στην κατεύθυνση της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 54055

    [02] Την Τρίτη αποφασίζει η ΟΣΥΠΑ για συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεων

    Δευτερα, 27 12 2010 20:18

    Ταλαιπωρία αναμένεται τις επόμενες ημέρες για το επιβατικό κοινό, καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες προγραμματίζουν νέες κινητοποιήσεις. Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας επιμένουν στην απεργία που έχουν εξαγγείλει για τις 29 και 30 του μήνα. Ωστόσο την παραίτησή του υπέβαλε το Διοικητικό Συμβούλιο της ομοσπονδίας υπαλλήλων πολιτικής αεροπορίας, καθώς υπήρξαν διαφωνίες σχετικά με την απόφαση του προέδρου της ομοσπονδίας για τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων παρ΄ότι κρίθηκαν παράνομες και καταχρηστικές.

    Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων, σε ηπιότερη όμως μορφή, από αυτή των προηγούμενων ημερών, έχουν εξαγγείλει, οι εργαζόμενοι, στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής.

    Την Τετάρτη, τα μπλε λεωφορεία, θα κυκλοφορήσουν κανονικά, μόνο από τις οκτώ το πρωί, έως τις δέκα το βράδυ και τη Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου, από τις εννέα το πρωί, έως τις εννέα το βράδυ. Χειρόφρενο, τραβούν τα αστικά λεωφορεία και στις 5 Ιανουαρίου, από τις δώδεκα το μεσημέρι, έως τις τέσσερις το απόγευμα και στις 10 του ίδιου μήνα, από τις έντεκα το πρωί, έως τις τέσσερις το απόγευμα. Τις ώρες που θα υπάρχει στάση εργασίας, θα λειτουργούν κανονικά το μετρό, ο ΗΣΑΠ και το τράμ.

    Προς λύση, φαίνεται πως οδηγείται, το πρόβλημα με την απεργία, που εξήγγειλαν την Τετάρτη και την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ένα θέμα, που οδήγησε στην παραίτηση του προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της ΟΣΥΠΑ.

    Συνεδρίασαν τη Δευτέρα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί, μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας να κηρύξει παράνομη και καταχρηστική την απεργία, που είχαν εξαγγείλει για τις 29 και 30 του μηνός.

    Στη διάρκεια της συνεδρίασης, τα λεγόμενα «σκληροπυρηνικά» πρότειναν να τηρήσουν σκληρή στάση και να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, γεγονός που οδήγησε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Βασίλη Αλεβιζόπουλο, να υποβάλει την παραίτησή του. Ωστόσο, στη διάρκεια της συνεδρίασης δεν ελήφθησαν αποφάσεις.

    Την Τρίτη θα συνεδριάσει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, προκειμένου να αποφασίσει αν θα κάνει αποδεκτή, ή όχι, την παραίτηση του κ. Αλεβιζόπουλου και να καθορίσει την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας.

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 54054

    [03] Στο «σκαμνί» ξανά ο Μαντούβαλος

    Δευτερα, 27 12 2010 18:56

    Ξανακάθεται στο σκαμνί ο πρώην βουλευτής Πέτρος Μαντούβαλος, μετά την αναίρεση που άσκησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης του Εφετείου, με την οποία είχε κριθεί αθώος για εμπλοκή του σε σκέλος του παραδικαστικού κυκλώματος. Το Ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου αναίρεσε την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών (1082/2010) κατά το σκέλος που αθώωσε τον κ. Μαντούβαλο με το σκεπτικό ότι δεν έχει την ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία που απαιτείται κατά το Σύνταγμα διότι δεν αξιολόγησε ορισμένα κρίσιμα αποδεικτικά μέσα για το κακούργημα της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Επίσης, η αναίρεση δεν αφορά τους δύο συνεργάτες του τέως βουλευτή, δικηγόρους Χρ. Χατζηπαναγιώτου και Σωτ. Ντινόπουλο, οι οποίοι είχαν εμπλακεί στην υπόθεση και τελικώς απηλλάγησαν.

    Η υπόθεση αυτή αφορούσε την κατάθεση ποσού επτά εκατ. δραχμών, το 2000, σε τραπεζικό λογαριασμό του πρώην προέδρου Πρωτοδικών Ευάγγελου Καλούση, που συνδέθηκε με ευνοϊκό χειρισμό δικαστικών υποθέσεων του πελάτη του τέως βουλευτή, Μπολέτση.

    Ο επιχειρηματίας έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Για την ίδια υπόθεση έχει καταδικαστεί και ο πρώην δικαστής Καλούσης.

    Παράλληλα, στις 2 Σεπτεμβρίου 2010 όταν συζητήθηκε η αναίρεση του Τέντε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ο τότε εισαγγελέας της έδρας είχε συνταχθεί με τις θέσεις του Τέντε ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι η απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών κατά το σκέλος που αθώωσε τον Μαντούβαλο δεν έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα.

    Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου υπό την προεδρία της αρεοπαγίτου Αιμιλίας Λίτινα έκρινε ότι το αθωωτικό μέρος της απόφασης του Εφετείου δεν έχει την ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία που απαιτείται κατά το Σύνταγμα διότι δεν αξιολόγησε ορισμένα κρίσιμα αποδεικτικά μέσα.

    Ειδικότερα, ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι το δικαστήριο της ουσίας (Εφετείο) δεν εκθέτει την απόφασή του με βεβαιότητα πως κατέληξε στην απαλλακτική για τον Μαντούβαλο κρίση για τη νομιμοποίηση εσόδων, καθιστώντας την αιτιολογία του όχι μόνο αντιφατική αλλά και ενδοιαστική, όπως εξάλλου επισημαίνεται και στους βάσιμους λόγους της αναίρεσης του εισαγγελέα του ΑΠ.

    Με την αναίρεσή του ο ΑΠ ζητεί να παραπεμφθεί η υπόθεση για νέα δίκη στο ίδιο δικαστήριο, αλλά με διαφορετική συγκρότησή του. Δηλαδή, ο Μαντούβαλος να δικαστεί και πάλι στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, αλλά από άλλους δικαστές, όχι από αυτούς που τον δίκασαν την πρώτη φορά.

    Παράλληλα, ο ΑΠ απέρριψε ως απαράδεκτη την αίτηση του επιχειρηματία Μπολέτση που ζητούσε να επεκταθεί και υπέρ του η αναίρεση της καταδικαστικής εφετειακής απόφασης. Και απορρίφθηκε, καθώς κρίθηκε ότι ο Τέντες ζήτησε αναίρεση μόνο ως προς το απαλλακτικό σκέλος του Μαντούβαλου, αποδεχόμενος την καταδίκη των υπολοίπων και συνεπώς δεν δικαιολογείται δυνατότητα επέκτασης της αναιρετικής απόφασης υπέρ άλλου καταδικασθέντα.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8,ΝΕΤ,ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 54052

    [04] Κύπρος: Απαγόρευση λειτουργίας στην Γιαλούσα και Ριζοκάρπασο

    Δευτερα, 27 12 2010 19:16

    «Η απαγόρευση τέλεσης Θείας Λειτουργίας ανήμερα των Χριστουγέννων στο Ριζοκάρπασο και τη Γιαλούσα αποτελεί σοβαρότατη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελληνοκυπρίων εγκλωβισμένων της Καρπασίας και αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο του κατοχικού καθεστώτος, αφήνοντας εκτεθειμένους αυτούς που το στηρίζουν και προσπαθούν να το ωραιοποιήσουν». Ο Αρχιεπισκόπος Κύπρου Χρυσόστομος χαρακτήρισε την ενέργεια των Τούρκων προκλητική και κάλεσε τον Κυπριακό Ελληνισμό σε εγρήγορση, σημειώνοντας ότι «είναι η πρώτη φορά από την τουρκική εισβολή, που οι Τούρκοι παρεμποδίζουν τον ιερέα του Ριζοκαρπάσου να τελέσει Θεία Λειτουργία». Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, σχετικά με την απαγόρευση τέλεσης Θείας Λειτουργίας στην κατεχόμενη Καρπασία και σημείωσε ότι «οι απαράδεκτες αρνητικές ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος δεν συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος που να διευκολύνει την πρόοδο των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης του Κυπριακού».

    Δήλωση Δελαβέκουρα

    Με διαβήματα προς τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση η κυπριακή κυβέρνηση καταγγέλλει την ενέργεια του κατοχικού καθεστώτος να διακόψει τη Θεία Λειτουργία, ανήμερα των Χριστουγέννων στον ιερό ναό Αγίου Συνεσίου στο Ριζοκάρπασο. Την δυσαρέσκεια του για το γεγονός εξέφρασε και το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών μέσω του εκπροσώπου του Γρηγόρη Δελαβέκουρα κάνοντας λόγο για "σοβαρότατη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελληνοκυπρίων εγκλωβισμένων της Καρπασίας". Πάμε στην Λευκωσία και τον ανταποκριτή μας Κώστα Γενάρη. -οι Τούρκοι διέταξαν τον ιερέα να διακόψει την ακολουθία του Όρθρου και να μην τελέσει την Θεία Λειτουργία με τον ισχυρισμό ότι δεν είχε εξασφαλιστεί άδεια. Πάντως ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε πως η άδεια είχε ζητηθεί από τις αρχές Δεκεμβρίου.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 54053

    [05] Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ τραπεζικός λογαριασμός μοναχού

    Δευτερα, 27 12 2010 23:05

    Στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών βρίσκεται τραπεζικός λογαριασμός μοναχού του Αγίου Όρους, με καταθέσεις ύψους περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία της Κυριακής» ο λογαριασμός εντοπίστηκε από την αρμόδια αρχή για την αντιμετώπιση υποθέσεων νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις (ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος), η υπόθεση ερευνάται από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, ενώ ενημερώθηκε και η εισαγγελία Βέροιας.

    Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο 45χρονος μοναχός εγκαταβιεί σε μοναστήρι του Αγίου Όρους και λειτουργεί ως πνευματικός γυναικείας αδελφότητας στον νομό Ημαθίας, ενώ βρέθηκε στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών όταν διαπιστώθηκαν κινήσεις μεγάλων χρηματικών ποσών στο λογαριασμό του.

    Η εισαγγελία πρωτοδικών Βέροιας επιβεβαίωσε ότι παρέλαβε από το ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας τη δικογραφία η οποία θα εξεταστεί , ενώ ο μοναχός από την πλευρά του υποστηρίζει ότι τα χρήματα δεν είναι δικά του αλλά συγκεντρώνονται εδώ και χρόνια από πιστούς, με μοναδικό σκοπό την ανέγερση μοναστηριού στην Ημαθία.

    ΠΗΓΕΣ:ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 54056


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 27 December 2010 - 22:02:30 UTC