Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-01-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νύχτα έντασης στην Κερατέα
  • [02] Εορτασμός των Θεοφανείων
  • [03] Αγιασμός των υδάτων στην Φλώρινα με τσουχτερό κρύο

    [01] Νύχτα έντασης στην Κερατέα

    Πεμπτη, 06 01 2011 09:47

    «Άναψαν τα αίματα» και πάλι στην Κερατέα. Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν γύρω στα μεσάνυχτα στη λεωφόρο Λαυρίου, στο σημείο όπου βρίσκεται το μπλόκο διαμαρτυρίας για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν, με τη χρήση χημικών, να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους.

    Η επιχείρηση της αστυνομίας ξεκίνησε λίγο μετά τις 23.00 χθες το βράδυ. Οι διαμαρτυρόμενοι απάντησαν πετώντας μολότοφ και πέτρες κατά των ανδρών των ΜΑΤ.

    Η ένταση επεκτάθηκε και έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, το οποίο πολιορκήθηκε για αρκετή ώρα από μεγάλο αριθμό συγκεντρωμένων.

    Λίγο μετά τη 1.00 εκδηλώθηκε φωτιά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κερατέας, με τους κατοίκους να αρνούνται οποιαδήποτε ανάμιξη. Μάλιστα, κατήγγειλαν τους αστυνομικούς για δολιοφθορές και πρόκληση υλικών ζημιών σε σταθμευμένα οχήματα.

    Η ένταση αποκλιμακώθηκε λίγο μετά τις 2.30 τα ξημερώματα και έκτοτε επικρατεί ηρεμία.

    Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 55554

    [02] Εορτασμός των Θεοφανείων

    Πεμπτη, 06 01 2011 09:31

    Με λαμπρότητα τιμώνται σήμερα σε όλον τον κόσμο τα Θεοφάνια, μια από τις παλαιότερες γιορτές του ορθόδοξου εορτολογίου. Στη χώρα μας, ο αγιασμός των υδάτων θα τελεστεί παρουσία της θρησκευτικής και πολιτικής ηγεσίας αλλά και των νέων δημάρχων. Στην Ορεστιάδα, τον αγιασμό στον ποταμό Άρδα του νομού Έβρου, θα παρακολουθήσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη και τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετά τη Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, θα τελέσει τον Μέγα Αγιασμό και την τελετή Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στην Θάλασσα του Κερατίου Κόλπου, στην αποβάθρα του Φαναρίου.

    Στην Αττική, επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι ο Πειραιάς, όπου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα τελέσει τον αγιασμό παρουσία του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη, που θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση, του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, αλλά και του νέου δημάρχου της πόλης Βασίλη Μιχαλολιάκου. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, θα παρακολουθήσει τη Λειτουργία των Θεοφανίων στη μητρόπολη των Χανίων και την τελετή του αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι της πόλης.

    Η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στον Πειραιά θα γίνει στην αποβάθρα που βρίσκεται μπροστά από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα.

    Στο δήμο της Αθήνας η καθιερωμένη τελετή θα γίνει στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι παρουσία υπουργών και βουλευτών. Στη συνέχεια νέος δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα μεταβεί στο κολυμβητήριο του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

    Λόγω των εορτασμών θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

    Στην Αθήνα, μέχρι τις 12 το μεσημέρι γύρω από τη Δεξαμενή και το Κολυμβητήριο του Εθνικού Συλλόγου.

    Στον Πειραιά, μέχρι τη 1, στο κέντρο και στο λιμάνι και ειδικότερα στις οδούς: -Βασ.Γεωργίου, στο τμήμα μεταξύ των οδών Ηρ.Πολυτεχνείου και Εθνικής Αντιστάσεως, -Ακτή Μιαούλη, στο τμήμα από Βασ.Γεωργίου και 2ας Μεραρχίας, -Εθνικής Αντιστάσεως, από την Βασ.Γεωργίου μέχρι την Τσαμαδού.

    Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ 105.8

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 55553

    [03] Αγιασμός των υδάτων στην Φλώρινα με τσουχτερό κρύο

    Πεμπτη, 06 01 2011 11:22

    Αρκετοί ήταν οι τολμηροί που έπεσαν στα παγωμένα νερά του ποταμού Σακουλέβα στην Φλώρινα για να πιάσουν τον τίμιο Σταυρό στον αγιασμό των υδάτων από τον Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητο. Για άλλη μια χρονιά οι νεοφώτιστοι της περιοχής κατευθήνθηκαν από τον συνοικισμό στο ποτάμι διασχίζοντας την πόλη με τα άλογα όπως απαιτεί και το έθιμο.

    Σύνταξη: Θωμαή Αδάμου

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 55556


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 6 January 2011 - 10:00:48 UTC