Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 8 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-01-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χιλή: Αναγνώρισε την Παλαιστίνη σαν κράτος
  • [02] AWACS: Στη μάχη κατά των Ταλιμπάν
  • [03] Ανησυχία από UNHCR για την κατασκευή φράχτη στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας
  • [04] ΣΔΟΕ: Εντατικοί έλεγχοι

    [01] Χιλή: Αναγνώρισε την Παλαιστίνη σαν κράτος

    Παρασκευη, 07 01 2011 22:58

    «Ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος», χαρακτήρισε την Παλαιστίνη, η Χιλή, η οποία προστέθηκε στον κατάλογο των χωρών της Λατινικής Αμερικής, που έχουν προηγηθεί στη λήψη σχετικών αποφάσεων, όπως η Αργεντινή, ο Ισημερινός, η Βολιβία, η Κούβα, η Βενεζουέλα, η Νικαράγουα, η Κόστα Ρίκα και η Βραζιλία.

    Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Χιλής, Αλφρέδο Μορένο: «Η κυβέρνηση της Χιλής αποφάσισε σήμερα να αναγνωρίσει την ύπαρξη ενός κράτους της Παλαιστίνης ως ελεύθερο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος».

    Στη δήλωση δε γίνεται αναφορά στα γεωγραφικά σύνορα του παλαιστινιακού κράτους, αλλά προαναγγέλλεται επίσκεψη του Χιλιανού προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα, στις 4 και 5 Μαρτίου στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη. Πάντως οι χώρες της Λατινικής Αμερικής, που προηγήθηκαν της Χιλής, στο θέμα της αναγνώρισης, αναφέρονται στα σύνορα του 1967, που ίσχυαν πριν τον ισραηλινο-αραβικό πόλεμο των Έξι Ημερών και την κατοχή της Λωρίδας της Γάζας και της Δυτικής Όχθης.

    Μέσα στο 2011 ανακοίνωσε και η Ουρουγουάη ότι θα ανακοινώσει την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους. Από τις εξελίξεις αυτές δείχνουν δυσαρεστημένες οι ΗΠΑ, θεωρώντας με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ότι «κάθε μονομερής ενέργεια είναι αντιπαραγωγική».

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 55786

    [02] AWACS: Στη μάχη κατά των Ταλιμπάν

    Παρασκευη, 07 01 2011 22:07

    Στα μέσα Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι περιπολίες των αεροσκαφών - ραντάρ τύπου AWACS, στον εναέριο χώρο του Αφγανιστάν. Αυτό προκύπτει μετά από σχετική απόφαση του ΝΑΤΟ, με στόχο να συντονιστούν οι αεροπορικές επιχειρήσεις κατά των Ταλιμπάν.

    Στο αρχικό στάδιο, θα πάρουν μέρος δύο αεροσκάφη, που θα προέρχονται από το στόλο αεροσκαφών που διαθέτει το ΝΑΤΟ στο Geilenkirchen της Γερμανίας και στηρίζεται από 17 χώρες, ενώ Γαλλία και Βρετανία έχουν ξεχωριστές μονάδες AWACS και η Γερμανία, στο έδαφος της οποίας βρίσκεται και η βάση δε θα συμμετάσχει στην αποστολή. Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Οάνα Λουνγκέσκου, η διάρκεια της πρώτης αποστολής θα διαρκέσει τρείς μήνες.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 55785

    [03] Ανησυχία από UNHCR για την κατασκευή φράχτη στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας

    Παρασκευη, 07 01 2011 19:50

    Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) εξέφρασε σήμερα την ανησυχία της ότι ο φράχτης, μήκους 12,5 χιλιομέτρων, που σκοπεύει να κατασκευάσει η Ελλάδα στα χερσαία σύνορά της με την Τουρκία θα αποκλείσει όσους αναζητούν άσυλο προσπαθώντας να γλιτώσουν από τη βία και τις διώξεις στις πατρίδες τους.

    Ο φράχτης θα οδηγήσει τους λαθρομετανάστες, συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπων που χρήζουν διεθνούς προστασίας, στο να καταφύγουν σε πιο επικίνδυνες οδούς με τη βοήθεια αδίστακτων δουλεμπόρων, σημείωσε η Ύπατη Αρμοστεία.

    "Μολονότι κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να ελέγχει τα σύνορά της, είναι σαφές ότι μεταξύ των πολλών ανθρώπων που περνούν από την Τουρκία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός ατόμων που διαφεύουν τη βία και τις διώξεις", είπε η εκπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή για τους Πρόσφυγες, Μελίσα Φλέμινγκ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γενεύη.

    "Με το να χτίζουμε τείχη, πιστεύουμε ότι σπανίως λύνεται το βασικό πρόβλημα των μεταναστευτικών πιέσεων", πρόσθεσε.

    Παρόμοιες ανησυχίες εξέφρασε εξάλλου και ο Ζαν-Φιλίπ Σοζί, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. "Αυτό που βλέπουμε σε όλες τις περιοχές του κόσμου είναι πως όταν χτίζεται ένα τείχος για να σφραγιστούν τα σύνορα, τα κυκλώματα των δουλεμπόρων μεταφέρουν τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο μέσω επικίνδυνων δρόμων. Προφανώς, υπάρχει ανθρώπινο κόστος", τόνισε.

    Το πρόβλημα επιτείνεται από το σύστημα παροχής ασύλου της Ελλάδας, το οποίο σύμφωνα με την UNHCR δεν "λειτουργεί ακόμα" παρά τις προσπάθειες για τη μεταρρύθμισή του.

    Η Φλέμινγκ σημείωσε επίσης ότι ήδη η διαδρομή που ακολουθούν οι λαθρομετανάστες για να περάσουν στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου, είναι επικίνδυνη. "Πολλοί μετανάστες πνίγονται στη διαδρομή, στα χέρια διαβόητων δουλεμπόρων. Ανησυχούμε επομένως ότι η κατάσταση θα μπορούσε να χειροτερεύσει", είπε.

    AΠΕ

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 55783

    [04] ΣΔΟΕ: Εντατικοί έλεγχοι

    Παρασκευη, 07 01 2011 20:23

    Συνεχείς ελέγχους πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ στοχεύοντας στην πάταξη της φοροδιαφυγής, με σκοπό ναι «πιάσει» το στόχο που έθεσε η τρόικα για έσοδα ύψους 1,59 δισεκατομμυρίων ευρώ από την φοροδιαφυγή.

    Ιδιαίτερα παραγωγικό ήταν το ΣΔΟΕ μέσα στο 2010, αφού δέχτηκε 18.000 καταγγελίες, εντόπισε πάνω από 200.000 παραβάσεις, ύψους 4,65 δισεκατομμυρίων ευρώ. «Προειδοποιητική» ποινή για τους διαπράττοντες παραπτώματα, είναι το 48ωρο λουκέτο και σε περίπτωση που υποτροπιάσουν, αυτό μπορεί να είναι και οριστικό.

    Η μη έκδοση αποδείξεων, ή η έκδοση ανακριβών αποδείξεων και τιμολογίων, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και τέσσερις μήνες, ενώ αν επαναληφθεί μέσα στο διάστημα μιας τριετίας, τότε η ποινή είναι εξάμηνη.

    Η προσοχή του ΣΔΟΕ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων

    επικεντρώνεται σε:

    φορολογούμενους που δηλώνουν εισοδήματα φτώχειας

    ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας

    γιατρούς, δικηγόρους τραγουδιστές

    τις 1.000 μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας

    Hλεκτρονικές διασταυρώσεις

    άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών

    έλεγχος πόθεν έσχες και περιουσιακών στοιχείων

    Επίσης ερευνώνται τέσσερις γνωστοί καλλιτέχνες, διότι προκύπτει αναντιστοιχία μεταξύ των εισοδημάτων που δήλωσαν και της ακίνητης περιουσίας τους. Παράλληλα, ερευνώνται καταγγελίες πελατών που ζήτησαν απόδειξη από νυχτερινά κέντρα και επιχειρήσεις και όχι ΅όνο δεν τις έλαβαν, αλλά απειλήθηκαν.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 55784


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 7 January 2011 - 22:00:46 UTC