Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-01-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ΕΕ αναζητά συνολική λύση για την κρίση
  • [02] Πανεκπαιδευτικό στα Προπύλαια
  • [03] «Πεινάει κανείς» στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης»
  • [04] Αρχίζει η δίκη για τη δολοφονία Κυπριωτάκη
  • [05] Σύλληψη αρχαιοκάπηλου στη Νότια Κρήτη
  • [06] ΝΕΟΓΑΛ: Επιμένει στη σύμβαση ως στρατηγική επιλογή αποκλιμάκωσης των τιμών
  • [07] Συνάντηση για το Πολεοδομικό της Καλαμάτας
  • [08] Στην Καλαμάτα ο γραμματέας του ΣΔΟΕ
  • [09] Επίσκεψη Οικολόγων Πρασίνων στην Κρήτη.
  • [10] Ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια
  • [11] Παρέμβαση Κουσελά για περιοχές Natura
  • [12] Συνεδριάζει απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας
  • [13] Συλλαλητήριο για Τεμπονέρα
  • [14] Επιχείρηση της αστυνομίας για κρησφύγετα του Σελιανάκη
  • [15] Κάτω από το «όριο» των 2 ΕΥΡΩ οι τιμές του ελαιολάδου στην Κρήτη
  • [16] Πνιγμός στη θαλάσσια περιοχή του Ρεθύμνου
  • [17] Συλλήψεις για τον βιασμό 78χρονης
  • [18] Απαγωγή και τραυματισμός 17χρονης
  • [19] Συνάντηση στο υπουργείο Υποδομών για τον ΒΟΑΚ
  • [20] Ενώπιον της Δικαιοσύνης 50 αστυνομικοί της Κρήτης που δεν υπέβαλαν δήλωση πόθεν έσχες

    [01] Η ΕΕ αναζητά συνολική λύση για την κρίση

    Πεμπτη, 13 01 2011 10:58

    Ζυμώσεις και διαβουλεύσεις συνεχίζονται στους κόλπους της ευρωζώνης με στόχο την εξεύρεση μιας συνολικής λύσης στην κρίση που πλήττει το ευρώ. Κορυφαία στελέχη της ΕΕ και αρχηγοί ευρωπαϊκών κρατών μελετούν σχέδιο δράσης τριών σημείων που προβλέπει την περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση του μηχανισμού διάσωσης, την εξουσιοδότηση του μηχανισμού να αγοράζει ομόλογα των κρατών που στηρίζει από τη δευτερογενή αγορά και τη μείωση του επιτοκίου βάσης με το οποίο δανείζονται οι χώρες αυτές από το μηχανισμό. Όπως μετέδωσε το οικονομικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, το σχέδιο ενδέχεται να περιλαμβάνει δάνειο προς την Πορτογαλία ύψους 60 δισ. ευρώ και εξαγορά μέρους του ελληνικού χρέους, με στόχο να καθησυχαστούν οι αγορές.

    «Σκοπός δεν είναι να βρεθεί μια βραχυπρόθεσμη λύση, αλλά μεσοπρόθεσμες ιδέες που να ανταποκρίνονται στα προβλήματα» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και εκτίμησε ότι μέχρι το Μάρτιο θα έχει προκύψει συνολική λύση.

    Αξιωματούχοι της ΕΕ συζητούν τρόπους για να καταστεί πιο αποτελεσματικό το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας EFSF, το οποίο ιδρύθηκε πέρυσι. Διαθέτει 440 δις. ευρώ κρατικών εγγυήσεων των χωρών της ζώνης του ευρώ και είναι ο κύριος φορέας της οικονομικής βοήθειας που αποφασίσθηκε την άνοιξη του 2010 από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την υποστήριξη της Ελλάδας και, στη συνέχεια, της Ιρλανδίας.

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο προέτρεψε χθες τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης να σκεφθούν το ενδεχόμενο "να ενισχυθεί η ικανότητα χρηματοδότησης" του Ταμείου, κάτι που προς το παρόν η Γερμανία δεν θεωρεί αναγκαίο.

    Παράλληλα, ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν ετοιμάζεται να ζητήσει από το Λονδίνο να υποστηρίξει την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης για να διασωθεί το ευρώ. "Θα χρειαστεί να θέσουμε σε εφαρμογή ένα σύστημα οικονομικής διακυβέρνησης για την ευρωζώνη. Η Βρετανία δεν ανήκει στην ευρωζώνη, την ίδια στιγμή όμως, η απόφαση που θα λάβουμε θα έχει μεγάλη σημασία γι΄αυτήν", υπογράμμισε ο Φιγιόν.

    Εύσημα Ρεν για τις ελληνικές προσπάθειες

    Την ίδια ώρα ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις, Ολι Ρεν εξέφρασε τη στήριξη της ΕΕ στις προσπάθειες τις ελληνικής κυβέρνησης για την εξυγίανση της οικονομίας, χαρακτηρίζοντας την παράδειγμα θαρραλέων μεταρρυθμίσεων.

    Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση Φιλανδής ευρωβουλευτού στη διάρκεια συζήτησης για την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης, ο Ολι Ρεν χαρακτήρισε την Ελλάδα, τη Σουηδία και τη Λετονία, ως παραδείγματα χωρών που πέτυχαν να δρομολογήσουν θαρραλέες μεταρρυθμίσεις χωρίς να υπολογίζουν ουσιαστικά το πολιτικό κόστος.

    Τέλος, ο Ολι Ρεν τάχθηκε με ξεκάθαρο τρόπο κατά του ενδεχομένου αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας ή κάποιας άλλης χώρας μέλους της Ευρωζώνης, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως μια τέτοια εξέλιξη θα είχε ιδιαίτερα σοβαρές και αρνητικές επιπτώσεις και για το λόγο αυτό ούτε είναι επιθυμητό, αλλά ούτε και θα χρειαστεί να υπάρξει μια τέτοια επιλογή.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Στο 6,7% δανείστηκε η Πορτογαλία

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56602

    [02] Πανεκπαιδευτικό στα Προπύλαια

    Πεμπτη, 13 01 2011 09:28

    Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιεί σήμερα η ΟΛΜΕ, με αφορμή και τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα. Δάσκαλοι και καθηγητές θα συγκεντρωθούν στις 12:30 στα Προπύλαια. Για τη διευκόλυνση συμμετοχής στο συλλαλητήριο, η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα για την απογευματινή βάρδια. Την Παρασκευή, 14/1, θα πραγματοποιηθεί δίωρη στάση εργασίας (12:00 - 14:00 και 14:00 - 16:00).

    Κατά τις ώρες αυτές θα γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας για τις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολικών μονάδων στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όλης της χώρας (ειδικότερα για την Αττική η σχετική παράσταση θα γίνει στη 1 μ.μ., Τσόχα 15 - 17).

    Κύρια αιτήματα είναι να μην περικοπούν οι δαπάνες για την παιδεία και να δοθεί άμεσα το 5% των δαπανών. Παράλληλα, οι καθηγητές ζητούν ακύρωση του Μνημονίου και των μέτρων του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Πηγή ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56500

    [03] «Πεινάει κανείς» στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης»

    Πεμπτη, 13 01 2011 09:30

    Η θεατρική ομάδα «ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ...» είναι μία νόμιμη καθ'όλα εταιρία πολιτιστικού μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Αυτή είναι η ένατη παραγωγή που παρουσιάζει η ομάδα. Το «ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?» ήταν η εναρκτήρια παράσταση του OFF OFF THEATER FESTIVAL στο θέατρο ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ το καλοκαίρι του 2010.Η παράσταση μετά τη μεγάλη της επιτυχία επαναλήφθηκε στη διάρκεια του ίδιου φεστιβάλ. Χτίζοντας αυτήν την παράσταση και αναθεωρώντας την κατά τη διάρκεια των κοινωνικών γεγονότων που σημάδεψαν τη χώρα μας και εξακολουθούν να τη σημαδεύουν δομήθηκε με δύο συντεταγμένες. Του σημαίνοντος και του σημαινόμενου. Ο κανιβαλισμός δεν είναι η πράξη αλλά η φαντασίωση που μπορεί να οδηγήσει εν τέλει στην πράξη αυτή. Όπως η φαντασίωση του φόβου των Νεοελλήνων, ότι μπορεί να πεινάσουν, τους οδήγησε στον κανιβαλισμό της χώρας τους. Η πραγμάτευση αυτή στη θεατρική της μορφή μεταξύ του συμβολικού και του πραγματικού παίρνει σάρκα και οστά με τη συνεχόμενη προσπάθεια από την ομάδα. Το θεατρικό έργο «ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ» παρουσιάζεται από τις 13 Ιανουαρίου 2011 έως τις 6 Φεβρουαρίου 2011 στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης». Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

    Πέντε άνθρωποι διαφορετικής καταγωγής, επαγγελμάτων , ηλικίας, κουλτούρας και νοοτροπίας συναντιούνται σε ένα στούντιο υποκριτικής με τη μέθοδο του LIFE ART THEATRE . Κεντρικό θέμα έρευνας και σπουδής είναι η πείνα και ο κανιβαλισμός σε όλα τα επίπεδα. Ο στόχος της έρευνας, όπου στηρίχτηκε το θεατρικό έργο, είναι να προσεγγίσουν το θέμα μέσα από την ιστορία της χώρας τους, από το πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι και από τα προσωπικά τους βιώματα.

    Στην πορεία διαπιστώνουν ότι το συγκεκριμένο θέμα όχι μόνο τους αφορά, αλλά αναπτύσσουν σχέσεις μεταξύ τους, συνεργάζονται, συγκρούονται, ερωτεύονται , μισιούνται, κανιβαλίζουν την ιστορία και τον πολιτισμό τους, την ψυχή και το μυαλό τους, την ίδια τους τη ζωή!

    ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

    Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: ΑΘΗΝΑ ΠΑΠΠΑ

    Κείμενα: ΑΘΗΝΑ ΠΑΠΠΑ - "ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ..."

    Διεύθυνση φωτισμού-Φωτογραφίες: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΑΣΣΙΑΣ

    Πρωτότυπη Μουσική: SEQUENCE THEORY PROJECT

    Ήχος: Ριχάρδος Κένικ

    Κοστούμια: ΛΟΥΚΑΣ ΑΛΙΦΡΑΓΚΗΣ (LUKAS)

    Bοηθός Σκηνοθέτη: Τζέλα Χριστοπούλου

    ΔΙΑΝΟΜΗ

    ΕΛΕΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

    ΕΛΕΝΗ ΤΟΛΙΑ

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΦΩΝΙΔΗΣ

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΖΙΩΤΗΣ

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΔΗΣ

    ΑΦΗΓΗΤΗΣ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΖΩΡΤΖΟΓΛΟΥ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 56506

    [04] Αρχίζει η δίκη για τη δολοφονία Κυπριωτάκη

    Πεμπτη, 13 01 2011 11:26

    Ένας 34χρονος Ηρακλειώτης και δύο ξαδέλφια από τη Συρία, 28 και 26 ετών, δικάζονται αύριο στο Τριμελές Εφετείο Κρήτης για την απαγωγή και δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Κυπριωτάκη. Το έγκλημα έγινε τον Μάιο του 2009 και η σύλληψη των κατηγορουμένων έγινε τέσσερις μήνες αργότερα. Η δίκη ήταν να ξεκινήσει στις 19 Νοεμβρίου του 2010, αλλά αναβλήθηκε διότι οι δύο από τους τρεις κατηγορουμένους εμφανίστηκαν χωρίς δικηγόρο υπεράσπισης, με αποτέλεσμα η έδρα να διορίσει συνηγόρους.

    Οι συνήγοροι υπεράσπισης, εξαιτίας της ογκώδους δικογραφίας, ζήτησαν και έλαβαν αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης για τις 14 Ιανουαρίου, ώστε να προλάβουν να ενημερωθούν και να μελετήσουν τη δικογραφία. Η δίκη ωστόσο αναμένεται ότι θα οδηγηθεί σε νέα αναβολή καθώς, ο Ηρακλειώτης δικηγόρος που αρχικώς είχε αναλάβει την υπεράσπιση του ενός εκ των τριών κατηγορουμένων, του 28χρονου Σύριου, απέστειλε έγγραφο στο δικαστήριο με το οποίο κοινοποιεί την απόφασή του να μην παραστεί τελικώς στη δίκη. Οι τρεις κατηγορούμενοι θα δικαστούν για πέντε κακουργήματα, τα οποία σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Κρήτης είναι η συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση προς διάπραξη των κακουργημάτων της αρπαγής με σκοπό την είσπραξη λύτρων και της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, η αρπαγή με σκοπό την είσπραξη λύτρων κατά συναυτουργία, η ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συναυτουργία, η διακεκριμένη περίπτωση φθοράς με φωτιά πράγματος ιδιαίτερα μεγάλης αξίας στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από δύο, καθώς και η περιύβριση νεκρού κατά συναυτουργία.

    Σοφία Θεοδωράκη

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56635

    [05] Σύλληψη αρχαιοκάπηλου στη Νότια Κρήτη

    Πεμπτη, 13 01 2011 11:25

    Αστυνομικοί του ΤΑΕ Μεσαράς συνέλαβαν χθες 57χρονο αλλοδαπό, με την κατηγορία ότι είχε κρύψει πλήθος αρχαίων αντικειμένων, καλυμμένα με πλαστικές σακούλες, σε σπηλιά στην περιοχή του Τσούτσουρα στη Νότια Κρήτη. Ο δράστης είναι κάτοικος της περιοχής. Μεταξύ των ευρημάτων περιλαμβάνονται όστρακα από αρχαία αντικείμενα και ιδιόχειρα σημειώματα στη γαλλική γλώσσα. Στο μεταξύ, την παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου, θα ζητήσει άμεσα ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Ζαχαρίας Καλογεράκης, με σκοπό την προστασία των αρχαιολογικών μνημείων της ευρύτερης περιοχής μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης αρχαιοκαπηλίας.

    Σοφία Θεοδωράκη

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56634

    [06] ΝΕΟΓΑΛ: Επιμένει στη σύμβαση ως στρατηγική επιλογή αποκλιμάκωσης των τιμών

    Πεμπτη, 13 01 2011 11:24

    Στρατηγική επιλογή της επιχείρησης, προκειμένου να συμβάλλει στην αποκλιμάκωση των τιμών, χαρακτήρισε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΟΓΑΛ, Χριστόφορος Σεβαστίδης, την υπογραφή Ειδικής Επιχειρησιακής Σύμβασης, η οποία προβλέπει τη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατά 9% για την επόμενη διετία.

    Όπως ανέφερε ο κ.Σεβαστίδης, η ΝΕΟΓΑΛ τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχει προχωρήσει δύο φορές σε μειώσεις της τιμής προϊόντων της, ενώ απορρόφησε και το 2% της αύξησης του ΦΠΑ. Η μείωση των μισθών έχει στόχο να δώσει τη δυνατότητα επέκτασης αυτής της τακτικής μέχρι του σημείου που «δεν θα υποθηκεύει το μέλλον της επιχείρησης». ¶λλωστε, όπως υποστηρίζει, η επιχείρηση αναμένεται να έχει μείωση κατά 50% της κερδοφορίας της το 2010, έναντι του 2009. Σχετικά με την αρνητική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΚΕΕΕ) για τη συγκεκριμένη σύμβαση, ο διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΟΓΑΛ απάντησε ότι δεν δεσμεύει την επιχείρηση η οποία θα προχωρήσει στην εφαρμογή της, σύμφωνα με το νόμο.

    Σύνταξη: Ρένα Πανταζόγλου

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56631

    [07] Συνάντηση για το Πολεοδομικό της Καλαμάτας

    Πεμπτη, 13 01 2011 11:22

    Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο καθώς και η προώθηση σημαντικών θεμάτων που απασχολούν το δήμο Καλαμάτας αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσου Αποστολόπουλου με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα που πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του κ. Αποστολόπουλου στην Τρίπολη.

    Εξάλλου, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσου Αποστολόπουλου τοποθετήθηκαν οι τμηματάρχες της Διεύθυνσης Διοίκησης ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα στελεχωθούν σε επίπεδο τμηματαρχών και οι υπόλοιπες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

    Σύνταξη είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας συζήτησε διεξοδικά με το δήμαρχο Καλαμάτας για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου, το οποίο έχει κατατεθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Χωροταξίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την τελική υπογραφή. Στη συζήτηση δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στις παρατηρήσεις που υπάρχουν επί του σχεδίου.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56628

    [08] Στην Καλαμάτα ο γραμματέας του ΣΔΟΕ

    Πεμπτη, 13 01 2011 11:21

    Στην Καλαμάτα, βρέθηκε χθες ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννης Καπελέρης. Ο κ. Καπελέρης, είχε συνάντηση με υπαλλήλους της υπηρεσίας, ώστε να διαπιστώσει τις δυνατότητες της και την επάρκειά της ν' ανταποκριθεί στο έργο της. Οι επισκέψεις του κ. Καπελέρη στις υπηρεσίες ευθύνης του, στους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα συνεχιστούν.

    Σύνταξη είδησης: Βαγγέλης Ποτέας

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56627

    [09] Επίσκεψη Οικολόγων Πρασίνων στην Κρήτη.

    Πεμπτη, 13 01 2011 11:20

    Διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη θα πραγματοποιήσει από σήμερα κλιμάκιο των Οικολόγων Πρασίνων με επικεφαλής την Ελεάννα Ιωαννίδου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και εκπρόσωπο τύπου του Κόμματος, στα πλαίσια των προσπαθειών ενημέρωσης των πολιτών αλλά και για την αντιμετώπιση, όπως ανακοινώθηκε ώριμων προβλημάτων της ΚρήτηςΤο πρόγραμμα της περιοδείας έχει ως εξής:

    Πέμπτη 13/01

    12.00 συνάντηση με Περιφερειακούς Συμβούλους, καθώς και άλλους φορείς στο Ηράκλειο.18.00 συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Δ. Κρήτης ,19.30 συνάντηση με την επιτροπή αγώνα LAFONISI S.O.S., καθώς και με κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Λαφονησίου.

    Παρασκευή 14/01

    9.00 συνάντηση με το Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους Κίσσαμου.11.30 συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κύριο Βουλγαράκη.13.30 συνέντευξη Τύπου στο γραφείο της Π.Κ Χανίων Οικολόγων Πρασίνων, Παρθενίου Κελαϊδή 8

    Σοφία Θεοδωράκη

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56629

    [10] Ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια

    Πεμπτη, 13 01 2011 11:20

    Τη λήψη μέτρων για τη μείωση της «ψαλίδας» των τιμών, ανάμεσα στον παραγωγό και τον καταναλωτή σε μια σειρά βασικών προϊόντων διατροφής και των εξορθολογισμό των τιμών των αγροτικών προϊόντων σε μια δύσκολη, οικονομικά συγκυρία ζητούν με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

    Σύνταξη είδησης: Βαγγέλης Ποτέας

    Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές -μεταξύ αυτών και η βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου- επικαλούνται έρευνα της ΠΑΣΕΓΕΣ σύμφωνα με την οποία «παρατηρείται δυσθεώρητη διαφορά τιμών μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή που φθάνει μέχρι και το 1550%, σε δημητριακά, ζυμαρικά, κρασί, ρύζι και άλλα προϊόντα». Στην ερώτησή τους, οι κυβερνητικοί βουλευτές επισημαίνουν πως «αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, είναι οι παραγωγοί να είναι διπλά ζημιωμένοι, από τη μία ως αγρότες-κτηνοτρόφοι και από την άλλη μαζί με όλους τους έλληνες πολίτες ως καταναλωτές» και ρωτούν τα αρμόδια υπουργεία τι προτίθεται να κάνουν ώστε να κτυπηθεί η αισχροκέρδεια και να προστατευτεί ο Έλληνας παραγωγός και ο Έλληνας καταναλωτής.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56625

    [11] Παρέμβαση Κουσελά για περιοχές Natura

    Πεμπτη, 13 01 2011 11:18

    Παρέμβαση στους υπουργούς Τίνα Μπιρμπίλη και Κώστα Σκανδαλίδη για την τροποποίηση του κριτηρίου χρήσεων γης που γειτνιάζουν με περιοχές Natura έκανε ο υφυπουργός Οικονομικών Δημ. Κουσελάς, μετά από διαμαρτυρίες φορέων της Μεσσηνίας.

    Σύνταξη είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Συγκεκριμένα, Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι σε περίμετρο 300 μέτρων από περιοχή που έχει χαρακτηρισθεί ως ζώνη NATURA 2000, η γη θα χαρακτηρίζεται «Αγροτική γη Υψηλής Παραγωγικότητας» και σε αυτήν θα επιτρέπεται μόνο αμιγώς γεωργική παραγωγή ή εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μονάδων. Μετά από διαμαρτυρίες φορέων της Μεσσηνίας, που ενημέρωσαν τον υφυπουργό Οικονομικών Δημ. Κουσελά για τα προβλήματα που δημιουργεί το συγκεκριμένο κριτήριο για τους ιδιοκτήτες γης και για μια σειρά επαγγελμάτων, που σχετίζονται με τη δόμηση και τον τουρισμό στη Μεσσηνία, αυτός επικοινώνησε με τους συναρμόδιους Υπουργούς Τίνα Μπιρμπίλη και Κώστα Σκανδαλίδη. Ο κ. Κουσελάς εξέθεσε λεπτομερώς τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη Μεσσηνία αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας από το συγκεκριμένο κριτήριο, και οι δυο Υπουργοί δεσμεύτηκαν να απαλείψουν, την εν λόγω ρύθμιση, με κατάλληλη τροποποίηση της ΚΥΑ στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56622

    [12] Συνεδριάζει απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

    Πεμπτη, 13 01 2011 11:17

    Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας συνεδριάζει σήμερα στις 8 το βράδυ στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» του Διοικητηρίου, όπου μετά την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας θα ακολουθήσει η συζήτηση 6 θεμάτων που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη.

    Σύνταξη είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Μεταξύ αυτών είναι ο ορισμός μελών στα διοικητικά συμβούλια των νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου του Δήμου Καλαμάτας καθώς και η δωρεάν παραχώρηση ακινήτου στο Νοσοκομείο, για τη δημιουργία Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56621

    [13] Συλλαλητήριο για Τεμπονέρα

    Πεμπτη, 13 01 2011 11:16

    Το Δ.Σ. του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών διοργανώνει από κοινού με την ΕΛΜΕ Χανίων, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς , με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα.

    Επίσης, το Δ.Σ. του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών θα πραγματοποιήσει αύριο Παρασκευή στη 1 μ. μ. παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενάντια στις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων. Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των εκπαιδευτικών η ΔΟΕ έχει κηρύξει δίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες για τον πρωινό κύκλο και τις δύο πρώτες του απογευματινού.

    Σοφία Θεοδωράκη

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56623

    [14] Επιχείρηση της αστυνομίας για κρησφύγετα του Σελιανάκη

    Πεμπτη, 13 01 2011 11:31

    Τα κρησφύγετα του Βαγγέλη Σελλιανάκη, τους χώρους που ενδεχομένως χρησιμοποιούσε και διέμενε κατά τα τελευταία χρόνια που κυκλοφορούσε ελεύθερος προσπαθεί να ανακαλύψει η ΕΛ.ΑΣ., ελπίζοντας σε ανακάλυψη και άλλων στοιχείων τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη διασταύρωση πιθανής εμπλοκής του δραπέτη και σε άλλες υποθέσεις, οι οποίες παραμένουν ανεξιχνίαστες..

    Χθες, μεγάλη αστυνομική δύναμη αποτελούμενη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και την Ομάδα Ειδικών Αποστολών Κρήτης επιχείρησε σε μία μεγάλη περιοχή, μεταξύ των χωριών Αρχοντική, Πάτημα, Φυλακή και Ασή Γωνιά, καλύπτοντας δηλαδή τα δυτικά του Ρεθύμνου και περιοχή του Αποκόρωνα. Οι αστυνομικοί ερεύνησαν δεκάδες, κατά πληροφορίες, σημεία, από σπήλαια μέχρι εγκαταλελειμμένα σπίτια και υπόστεγα, εκτιμώντας πως ενδεχομένως ο περιβόητος δραπέτης πριν την επιχείρηση της προηγούμενης εβδομάδας μπορεί να χρησιμοποιούσε, προκειμένου να κρύβεται

    Σοφία Θεοδωράκη

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56638

    [15] Κάτω από το «όριο» των 2 ΕΥΡΩ οι τιμές του ελαιολάδου στην Κρήτη

    Πεμπτη, 13 01 2011 11:30

    Πτωτική είναι η πορεία της τιμής παραγωγού στο ελαιόλαδο, αφού έχει ήδη πέσει κάτω από τα 2 ευρώ για τις τρεις γραμμές. Κύρια αιτία της πτώσης της τιμής του κατά τα άλλα «χρυσού» προϊόντος της Κρήτης, είναι οι μαζικές πωλήσεις του από αγρότες την περίοδο των εορτών, προκειμένου να εξασφαλίσουν ρευστότητα. (Κατερίνα Πολύζου)

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56637

    [16] Πνιγμός στη θαλάσσια περιοχή του Ρεθύμνου

    Πεμπτη, 13 01 2011 11:28

    Τη ζωή της έχασε χθες το πρωί μία 67χρονη γυναίκα ενώ κολυμπούσε στη θαλάσσια περιοχή του Ρεθύμνου, στο ύψος της Καλλιθέας.

    (Κατερίνα Πολύζου)

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56636

    [17] Συλλήψεις για τον βιασμό 78χρονης

    Πεμπτη, 13 01 2011 11:37

    Δύο ανήλικοι, 13 και 15 ετών, και ένας 18χρονος κατηγορούνται για το βιασμό 78χρονης γυναίκας, την οποία λήστεψαν στο σπίτι της μαζί με 26χρονο συνεργό τους, την περασμένη Κυριακή, στα Ανω Λιόσια. Πρόκειται για Ρομά, εκ των οποίων οι τρεις συνελήφθησαν από την αστυνομία και οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα.

    Οι τέσσερις κατηγορούμενοι, σύμφωνα με την αστυνομία, εισέβαλαν στο σπίτι της ηλικιωμένης γυναίκας, όπου την έδεσαν και της πήραν ένα χρυσό σταυρό και άλλα διάφορα αντικείμενα. Στη συνέχεια οι τρεις απ' αυτούς και συγκεκριμένα οι δύο ανήλικοι και ο 18χρονος τη βίασαν, ενώ ο 26χρονος κοιτούσε.

    Από αυτούς συνελήφθησαν ο 13χρονος, ο 18χρονος και ο 26χρονος, ενώ αναζητείται ο 15χρονος.

    Πηγες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56641

    [18] Απαγωγή και τραυματισμός 17χρονης

    Πεμπτη, 13 01 2011 11:32

    Μια πρωτοφανής υπόθεση απαγωγής είναι σε εξέλιξη αυτήν τη στιγμή στα Χανια. Ένας 20χρονος τυφλωμένος από ερωτικό πάθος, χτύπησε στις 8:10 το πρωί, στην οδό Περιβολίων με το ι.χ. του, μια μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε η 17χρονη πρώην φίλη του με τον αδερφό της, τραυματίζοντάς τους σοβαρά.

    Στη συνέχεια ο 20χρονος οδηγός έβαλε την τραυματισμένη κοπέλα στο αυτοκίνητό του και εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση. Οι αστυνομικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του απαγωγέα και της τραυματισμένης 17χρονης καθώς υπάρχει κίνδυνος για την υγεία της αν δεν νοσηλευτεί άμεσα στο Νοσοκομείο. neatv.gr

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56639

    [19] Συνάντηση στο υπουργείο Υποδομών για τον ΒΟΑΚ

    Πεμπτη, 13 01 2011 11:24

    Σήμερα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση του υπουργού Υποδομών, Δημήτρη Ρέππα με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τους τέσσερις αντιπεριφερειάρχες του νησιού με αντικείμενο το Βόρειο Οδικό ¶ξονα και την εταιρεία «Κρήτη Α.Ε.». Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί αρχικά για χθες το απόγευμα.

    (Σοφία Θεοδωράκη)

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56632

    [20] Ενώπιον της Δικαιοσύνης 50 αστυνομικοί της Κρήτης που δεν υπέβαλαν δήλωση πόθεν έσχες

    Πεμπτη, 13 01 2011 11:22

    Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη αλλά και την Υπηρεσία τους, θα βρεθούν περίπου πενήντα αστυνομικοί από όλη την Κρήτη που δεν υπέβαλαν δηλώσεις πόθεν έσχες στην υπηρεσία Εσωτερικών.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πατρίς", ανάμεσά τους είναι αρκετοί απόστρατοι αστυνομικοί οι οποίοι, παρά το γεγονός της αποστρατείας τους, οφείλουν, για μία διετία τουλάχιστον από τότε που αποχώρησαν από το Σώμα, να υποβάλλουν κανονικά τις δηλώσεις τους. Μεταξύ των 50 ένστολων που είναι και στους τέσσερις νομούς του νησιού δεν συμπεριλαμβάνεται κανένας αξιωματικός της ΕΛΑΣ. (Πατρίς)

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56630


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 13 January 2011 - 9:57:26 UTC