Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-01-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδρίαση της Κ.Ο ΠΑΣΟΚ -Στο Νταβός μεταβαίνει ο Πρωθυπουργός
  • [02] Έκκληση Ομπάμα για ενότητα
  • [03] Τρεις νεκροί σε συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας στην Αίγυπτο
  • [04] Εκκένωση της Νομικής ζήτησε η Πρυτανεία
  • [05] Ακινητοποιημένα τα τρένα ΟΣΕ-Προαστιακού
  • [06] Αλλαγή θεσμικού πλαισίου του Μουσείου Κοζάνης
  • [07] Αδυναμία της Κοινωφελούς για το καρναβάλι
  • [08] Καμπάνια του Επιμελητηρίου για την ενδυνάμωση της αγοράς
  • [09] Συνθήκες παγετού σε περιοχές της Μακεδονίας
  • [10] Συνάντηση στο Υπουργείο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη
  • [11] «Κίνημα Πολιτών -Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε»

    [01] Συνεδρίαση της Κ.Ο ΠΑΣΟΚ -Στο Νταβός μεταβαίνει ο Πρωθυπουργός

    Τεταρτη, 26 01 2011 08:24

    Στο Νταβός μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Στις 9.30 το πρωί ο Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και αναμένεται να αναφερθεί στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει και τις θεσμικές αλλαγές που θα προωθήσει η κυβέρνηση, σε ότι αφορά στη διαφάνεια και τους όρους λειτουργίας του πολιτικού συστήματος.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58275

    [02] Έκκληση Ομπάμα για ενότητα

    Τεταρτη, 26 01 2011 10:09

    Η παγκόσμια οικονομική τάξη άλλαξε μέσα σε μια γενιά, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατά την ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους, και κάλεσε τη χώρα του να επενδύσει και να καινοτομήσει για να αρθεί στο ύψος της πρόκλησης που θέτουν ανερχόμενες δυνάμεις όπως η Κίνα και η Ινδία. Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος διατύπωσε μια ποικιλία φιλικών προς τους Ρεπουμπλικάνους προτάσεων, και απομένει να φανεί κατά πόσον οι πολιτικοί αντίπαλοί του έχουν διάθεση για συμβιβασμό πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2012. Όσον αφορά στην εξωτερική του πολιτική, ο Μπαράκ Ομπάμα εστιάζει σε Ιράν και Βόρεια Κορέα.

    "Επώδυνη αλλαγή"

    Ο Δημοκρατικός πρόεδρος υιοθέτησε αρκετές ιδέες που υποστηρίζονται από καιρό από τους Ρεπουμπλικάνους -τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, την απλούστευση του φορολογικού κώδικα- ενώ συμφώνησε με τους Ρεπουμπλικάνους στην ανάγκη να περιοριστούν οι δαπάνες και πρότεινε πενταετές πάγωμα σε ένα τμήμα των εγχώριων δαπανών, αν και απέχει πολύ από τις μεγάλες περικοπές που έχουν ζητήσει οι Ρεπουμπλικάνοι.

    Αρχίζοντας την ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης με μια ανάλυση της οικονομικής πραγματικότητας, ο Ομπάμα υπογράμμισε πως πολλοί Αμερικανοί θυμούνται την εποχή πριν από την παγκοσμιοποίηση που αρκούσε να εργάζεται κανείς σκληρά για να έχει ένα μισθό και αξιοπρεπή κοινωνικά πλεονεκτήματα. Όμως "ο κόσμος άλλαξε και, για πολλούς, η αλλαγή υπήρξε επώδυνη", δήλωσε ο Ομπάμα μιλώντας ενώπιον του Κογκρέσου.

    "Οι κανόνες άλλαξαν. Μέσα σε μια γενιά, τεχνολογικές επαναστάσεις μεταμόρφωσαν τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και συναλλασσόμαστε", επισήμανε ακόμη ο πρόεδρος.

    Μπροστά στην άνοδο νέων βιομηχανικών δυνάμεων όπως η Ινδία και η Κίνα, ο Ομπάμα κάλεσε τους συμπατριώτες του να μην αποθαρρύνονται, υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να έχουν την πιο ευημερούσα οικονομία του κόσμου.

    "Ναι, ο κόσμος άλλαξε. Ο αγώνας για τις θέσεις εργασίας είναι πραγματικός. Όμως αυτό δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει. Αυτό πρέπει να μας χαλυβδώνει, για να καινοτομήσουμε, να εκπαιδευθούμε και να οικοδομήσουμε καλύτερα απ' ό,τι ο υπόλοιπος κόσμος", δήλωσε ο πρόεδρος καλώντας τους Ρεπουμπλικάνους αντιπάλους του να υποστηρίξουν τις επενδύσεις.

    Εξέφρασε την ευχή οι αντίπαλοί του, οι οποίοι έχουν πλέον την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και μια μειοψηφία που μπορεί να εμποδίζει την υιοθέτηση νομοσχεδίων στη Γερουσία, να αναλάβουν "την κοινή ευθύνη" της διακυβέρνησης.

    "Νέοι νόμοι δεν θα υιοθετηθούν παρά μόνο με την υποστήριξη Δημοκρατών και Ρεπουμπλικάνων. Θα προχωρήσουμε μαζί ή δεν θα προχωρήσουμε καθόλου", προειδοποίησε.

    Τη στιγμή που οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν δηλώσει αποφασισμένοι να μειώσουν δραστικά τις δαπάνες του ομοσπονδιακού κράτους, ο Ομπάμα επεδίωξε να τους κατευνάσει προτείνοντας το πάγωμα ενός μέρους των δημοσιονομικών δαπανών για πέντε χρόνια (πλην αυτών για την ασφάλεια και τα κοινωνικά επιδόματα), δηλαδή για δύο χρόνια επιπλέον απ' ό,τι είχε προηγουμένως ανακοινώσει.

    Όμως ο Αμερικανός πρόεδρος περιέλαβε στην ομιλία του πολιτικές θέσεις που είναι βέβαιο ότι θα πυροδοτήσουν νέες συγκρούσεις με τους Ρεπουμπλικάνους. Επανέλαβε την αντίθεσή του στη μόνιμη επέκταση των φοροαπαλλαγών για τους πλουσιότερους Αμερικανούς, ζήτησε να γίνει άλλη μια προσπάθεια για να μεταρρυθμιστεί η νομοθεσία για τη μετανάστευση και προειδοποίησε εναντίον μεγάλων αλλαγών στη μεταρρύθμισή του στον τομέα της υγείας.

    Ο Ομπάμα επέκρινε ιδιαιτέρως τα φορολογικά "δώρα δισεκατομμυρίων δολαρίων" που γίνονται στους πετρελαϊκούς ομίλους και ζήτησε από τους κοινοβουλευτικούς να τα καταργήσουν.

    Η οικονομία που θα γίνει με τον τρόπο αυτό θα επιτρέψει, σύμφωνα με τον ίδιο, να χρηματοδοτηθούν τεχνικές καινοτομίες, ιδιαίτερα στον τομέα των "καθαρών πηγών ενέργειας". Η επένδυση σε τεχνικές αιχμής, κυρίως ενεργειακές, "θα ενισχύσει την ασφάλειά μας, θα προστατεύσει τον πλανήτη μας και θα δημιουργήσει αναρίθμητες θέσεις εργασίας" στις ΗΠΑ, πρόσθεσε.

    Ο Ομπάμα επανέλαβε επίσης τη βούλησή του να επενδύσει το ομοσπονδιακό κράτος υπέρ της ανάπτυξης των υποδομών στις ΗΠΑ.

    "Όμως τώρα που το χειρότερο της ύφεσης έχει περάσει, πρέπει να αντιμετωπίσουμε το γεγονός ότι το κράτος μας δαπανά περισσότερα απ' όσα κερδίζει. Αυτό δεν μπορεί να υποστηριχθεί", πρόσθεσε.

    Τασσόμενος υπέρ του αγώνα κατά του ελλείμματος και υπέρ μιας μεταρρύθμισης του κράτους ώστε να γίνει αποτελεσματικότερο και συνεπώς λιγότερο δαπανηρό, ο Ομπάμα τάχθηκε επίσης υπέρ της ενίσχυσης των καινοτομιών, ώστε οι ΗΠΑ να μπορέσουν να διατηρήσουν τη θέση τους απέναντι στον ανταγωνισμό των αναδυομένων χωρών.

    Για να γίνει αυτό, πρόσθεσε, πρέπει να κοπούν όλες οι "υπερβολικές δαπάνες" ώστε να υπάρξουν νέα περιθώρια χρηματοδότησης.

    Οι Ρεπουμπλικάνοι δεν εντυπωσιάστηκαν από την πρόταση του Ομπάμα για πάγωμα των δαπανών για πέντε χρόνια, κάτι που θα μειώσει το έλλειμμα κατά 400 δισ. δολάρια σε μια περίοδο 10 ετών.

    "Μου αρέσει το γεγονός ότι θέλει να κάνει κάτι για τις δαπάνες. Ωστόσο το πάγωμα των κυβερνητικών δαπανών για πέντε χρόνια στα αυξημένα επίπεδα των δύο τελευταίων ετών πραγματικά δεν είναι αρκετό", δήλωσε ο Μιτς Μακόνε. επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή.

    Οι Ρεπουμπλικάνοι ήταν επίσης επιφυλακτικοί ως προς το αν βλέπουν ένα νέο Ομπάμα. Όταν ζήτησε να γίνουν επενδύσεις στην έρευνα για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, καθώς και στην εκπαίδευση, οι Ρεπουμπλικάνοι θεώρησαν ότι μιλάει για νέες μεγάλες δαπάνες.

    "Όταν ο πρόεδρος λέει 'επένδυση' εννοεί μεγαλύτερη ομοσπονδιακή κυβέρνηση και υψηλότερους φόρους", δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζιμ Ντεμίντ, ο οποίος υποστηρίζεται από το συντηρητικό κίνημα Tea Party.

    Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Πιτ Σέσιονς δήλωσε πως ο Ομπάμα άλλαξε τόνο, "όμως παραμένει ασαφές πότε θα προσφέρει την αλλαγή της πολιτικής του που ζήτησαν οι ψηφοφόροι την ημέρα των εκλογών", τον περασμένο Νοέμβριο.

    Εξωτερική πολιτική

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμείνουν αυστηρές απέναντι στην Βόρεια Κορέα αλλά και το Ιράν, σε ό,τι έχει να κάνει με το πυρηνικό τους πρόγραμμα, διακήρυξε ο Αμερικανός πρόεδρος, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα την πρόοδο των προσπαθειών των ΗΠΑ τόσο στο Αφγανιστάν όσο και στο Ιράκ.

    Αναφέρθηκε στις επιτυχίες της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, όπως η επανοικοδόμηση της σχέσης με τη Ρωσία, η αναπτυσσόμενη συνεργασία με την Ινδία και ένα αναζωογονοποιημένο αποτέλεσμα στον περιορισμό της παγκόσμιας ανάπτυξης πυρηνικού οπλοστασίου.

    Αντίθετα, δεν υπήρξε καμιά αναφορά στην στασιμότητα των ειρηνευτικών προσπαθειών στο Μεσανατολικό, για το οποίο ο Ομπάμα έτρεφε υψηλές φιλοδοξίες το Σεπτέμβριο, αλλά γρήγορα ναυάγησαν στις βαθιές διαφορές Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

    Επίσης ο Αμερικανός πρόεδρος κρατήθηκε μακριά από οποιαδήποτε αναφορά στην Αίγυπτο, όπου υπήρξε ένα απρόσμενο ξέσπασμα διαδηλώσεων κατά του προέδρου Μουμπάρακ, ενός σταθερού συμμάχου των ΗΠΑ, παρά τις συγκρίσεις που γίνονται με την Τυνησία.

    Για το λαό της Τυνησίας ανέφερε ότι θα σταθεί στο πλευρό του, ενώ εξήρε τη θέλησή του που αποδείχθηκε πιο δυνατή από τις εντολές ενός δικτάτορα.

    Τέλος, είπε πως τα στρατεύματα των ΗΠΑ θα αρχίσουν να αποσύρονται από το Αφγανιστάν, όπως έχει προγραμματιστεί, τον Ιούλιο, παρά την συνεχιζόμενη απειλή της Αλ Κάϊντα, στην οποία έστειλε το μήνυμα πως " δεν παραδινόμαστε, δεν αμφιταλαντευόμαστε και θα σας νικήσουμε ".

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: CNN: Obama calls for united effort to secure America's prosperity

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58314

    [03] Τρεις νεκροί σε συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας στην Αίγυπτο

    Τεταρτη, 26 01 2011 08:47

    Ηρεμία επικρατεί σήμερα το πρωί στους δρόμους του Καΐρου, μετά τις χθεσινές συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς. Χθες Τρίτη δύο διαδηλωτές και ένας αστυνομικός έχασαν τη ζωή τους, σε σειρά διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα με αίτημα την παραίτηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ. Τα ξημερώματα της Τετάρτης η αιγυπτιακή αστυνομία έριξε δακρυγόνα εναντίον διαδηλωτών, που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καΐρου, κοντά σε πολλά κυβερνητικά κτίρια. Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Μουμπάρακ παραιτήσου» ή «η Τυνησία είναι η λύση», χιλιάδες Αιγύπτιοι συμμετείχαν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, τις σημαντικότερες από το 1977. Οι διαδηλωτές είχαν δηλώσει πως σκόπευαν να παραμείνουν στην πλατεία Ταχρίρ, μέχρι να πέσει η κυβέρνηση.

    Περίπου 15.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σε διαφορετικές συνοικίες του Καΐρου, οι περισσότεροι όμως από αυτούς συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, 20 ως 30.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

    Χθες, στο Σουέζ στη βόρεια Αίγυπτο δύο διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους μετά από συγκρούσεις με τους αστυνομικούς στους οποίους πετούσαν πέτρες, οι δυνάμεις της τάξης απάντησαν με δακρυγόνα. Στο Κάιρο, ένας αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματα του μετά από τον ξυλοδαρμό του από τους διαδηλωτές σε ένα συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με την αιγυπτιακή ασφάλεια.

    Το υπουργείο Εσωτερικών έκανε έκκληση «να σταματήσουν οι συγκεντρώσεις ώστε να μην υπάρξουν επιπτώσεις στη δημόσια τάξη» και κατηγόρησε το κίνημα των Αδελφών Μουσουλμάνων ότι βρίσκεται πίσω από τις συγκρούσεις.

    Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως «η αιγυπτιακή κυβέρνηση έχει μια σημαντική ευκαιρία να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του αιγυπτιακού λαού και να επιδιώξει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν το επίπεδο ζωής και θα βοηθήσουν στην ευημερία της Αιγύπτου».

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58280

    [04] Εκκένωση της Νομικής ζήτησε η Πρυτανεία

    Τεταρτη, 26 01 2011 09:55

    Στην εκκένωση της Νομικής εντός της ημέρας, αποσκοπούν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών και καλούν σε σύσκεψη τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, την υφυπουργό Εργασίας αρμόδια για τη μεταναστευτική πολιτική Άννα Νταλάρα, τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό και το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, προκειμένου να εξευρεθεί ο τρόπος αποχώρησης των καταληψιών από τη Νομική. Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το πρωί οι αρχές του Πανεπιστημίου, ο πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης, είπε ότι το "άσυλο έχει καταλυθεί", και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ανάλογα φαινόμενα ενδέχεται να εκδηλωθούν και σε άλλα πανεπιστήμια, αφού το όλο θέμα αφορά στο εκρηκτικό πρόβλημα του μεταναστευτικού. Επεσήμανε ότι από την Κυριακή μέχρι σήμερα οι πρυτανικές αρχές βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τους εκπροσώπους των μεταναστών προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα.

    Απαντώντας, κύκλοι του Υπουργείου Εσωτερικών σχολίασαν ότι απαιτείται σοβαρότητα από τις πρυτανικές αρχές και άσκηση των καθηκόντων τους όπως απορρέουν από το νόμο και την ιδιότητα τους, ως εγγυητές της ομαλής και απρόσκοπτης λειτουργίας των Πανεπιστημίων.

    Ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στη Νομική άσκησε έντονη κριτική προς τα κόμματα της Αριστεράς, λέγοντας ότι επενδύουν στην ανομία.

    Εν τω μεταξύ, παρέμβαση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί έκανε και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες. Με εντολή του στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιωάννη Σακελλάκο του ζητεί να καλέσει επειγόντως τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να δώσει πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με την κατάληψη του κτιρίου από μετανάστες.

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8- ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58309

    [05] Ακινητοποιημένα τα τρένα ΟΣΕ-Προαστιακού

    Τεταρτη, 26 01 2011 11:00

    Ακινητοποιημένα σήμερα και αύριο τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός, λόγω της απεργίας των μηχανοδηγών. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να αναστείλει την απεργία, καθώς έγινε δεκτό το αίτημα να συναντηθούν με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών σήμερα. Ωστόσο, οι μηχανοδηγοί επιμένουν στην πραγματοποίηση των κινητοποιήσεων. Κανονικά εκτελούντα τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο. Όσον αφορά τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τη Δευτέρα από τις 11:00 έως τις 16:00, οπότε και οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

    Στο μεταξύ, σε απεργία διαρκείας από την ερχόμενη εβδομάδα προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στο μετρό, εάν το υπουργείο Υποδομών, στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει, δεν αποσύρει από το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες τα άρθρα που αφορούν στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, και στις μετατάξεις.

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Ανακωχή από λεωφορεία - Μέτωπο από τον ΟΣΕ

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 58318

    [06] Αλλαγή θεσμικού πλαισίου του Μουσείου Κοζάνης

    Τεταρτη, 26 01 2011 11:29

    Η ίδρυση κοινωφελούς ιδρύματος, στο οποίο θα περιέλθει το Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης ως σύνολο περιουσίας και το οποίο θα αποτελεί καθ΄ όλα διακριτό και αυτοτελές νομικό πρόσωπο από το Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Νομού Κοζάνης, θα προταθεί κατά την διάρκεια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου, στην οποία θα συζητηθεί η τροποποίηση του καταστατικού του Σωματείου και η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των μουσείων.

    Επιπρόσθετα σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση για την τροποποίηση, το Μουσείο θα έχει οργανωτική και λειτουργική αυτοτέλεια που θα ενισχύσει την ανάπτυξη του Μουσείου εις το διηνεκές. Παράλληλα, το ίδρυμα θα είναι κοινωφελές διεπόμενο από τις ειδικές διατάξεις του αναγκαστικού Νόμου 2039/1939, και δεν θα είναι απλώς μη κερδοσκοπικό, πράγμα που επίσης συνάδει περισσότερο προς την ιδέα και τη φιλοσοφία του Μουσείου. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011 στις 7 το απόγευμα.

    ΕΡΑ Κοζάνης: Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58331

    [07] Αδυναμία της Κοινωφελούς για το καρναβάλι

    Τεταρτη, 26 01 2011 11:26

    Αδυναμία να διοργανώσει οποιαδήποτε εκδήλωση για το φετινό καρναβάλι δηλώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κέρκυρας, δια του προέδρου της Γιάννη Κούρκουλου, χωρίς την οικονομική συμβολή θεσμικών φορέων και επαγγελματιών, ώστε να συγκεντρωθεί το ελάχιστο ποσό των 30.000 ευρώ.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58330

    [08] Καμπάνια του Επιμελητηρίου για την ενδυνάμωση της αγοράς

    Τεταρτη, 26 01 2011 11:24

    «Η επιχειρηματική κοινότητα της Μεσσηνίας απαντά στην κρίση» είναι το θέμα της εκδήλωσης που θα γίνει αύριο στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο ΕΛΙΤ της Καλαμάτας.

    Σύνταξη είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της καμπάνιας του επιμελητηρίου Μεσσηνίας «συμμαχία για την ενδυνάμωση της Μεσσηνιακής αγοράς», ένα εγχείρημα που ήδη έχει παρουσιαστεί σε Κυπαρισσία, Γαργαλιάνους, Κορώνη, Πύλο, Καρδαμύλη και Μελιγαλά. Οι συμμετέχοντες καλούνται να συνυπογράψουν μια « συμφωνία αμοιβαίας συνεργασίας με στόχο την ενδυνάμωση της οικονομίας της Μεσσηνίας μέσα από ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης».

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58329

    [09] Συνθήκες παγετού σε περιοχές της Μακεδονίας

    Τεταρτη, 26 01 2011 12:02

    Παγετός και χιόνια επικρατούν σε αρκετές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Kλειστά παρέμειναν σήμερα τα σχολεία στους Δήμους Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Χιόνια έπεσαν στα ορεινά του νομού Χαλκιδικής και στο νομό του Έβρου, από τη Δράμα μέχρι την Ορεστιάδα. Οι υπηρεσίες της Τροχαίας συνιστούν στους οδηγούς να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, αλλά και να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου υπάρχει παγετός.

    Η κυκλοφορία των οχημάτων, γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες στο δόμο Φλώρινας - Καστοριάς μέσω Βίγλας και στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς μέσω Βιτσίου.

    Αλυσίδες απαιτούνται για την πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμάκτσαλαν κατά τα τελευταία 8 χλμ. του δρόμου από Άγιο Αθανάσιο και Κερασιά, ενώ ανοιχτός είναι ο δρόμος από τη Νάουσα προς το χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια».

    Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ 105.8

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58339

    [10] Συνάντηση στο Υπουργείο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη

    Τεταρτη, 26 01 2011 11:58

    Συνάντηση εργασίας με θέμα το σχεδιασμό της περιφερειακής ανάπτυξης και τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, των επτά Γενικών Γραμματέων Αποκεντρωμένης Διοίκησης και των δεκατριών Περιφερειαρχών της χώρας, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στην Αθήνα.

    Από την πλευρά της Πελοποννήσου έλαβαν μέρος ο Γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Στην διάρκεια της συνάντησης υπογραμμίστηκε η ανάγκη στενότερης συνεργασίας μεταξύ του Κράτους και των αιρετών περιφερειακών αρχών, ενώ προγραμματίστηκαν δράσεις που συντείνουν στην ταχεία και επωφελή αξιοποίηση των πόρων του Ε.Σ.Π.Α. και του νέου επενδυτικού νόμου. Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος «ήταν μία εποικοδομητική συνάντηση κατά την οποία θέσαμε τις προτεραιότητες που θα κληθούμε να υλοποιήσουμε κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και τον τρόπο διαμόρφωσης μιας νέας συλλογικότητας».

    Συντάκτης είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58338

    [11] «Κίνημα Πολιτών -Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε»

    Τεταρτη, 26 01 2011 11:33

    Η σύσταση τοπικού παραρτήματος του «Κινήματος πολιτών-Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» ήταν το θέμα της ευρείας σύσκεψης εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου της Καλαμάτας, που πραγματοποιήθηκε χθες υπό την προεδρία της αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Παναγιώτας Ντίντα.

    Συντάκτης είδησης: Βαγγέλης Ποτέας

    Κατά τη σύσκεψη έγινε ανταλλαγή απόψεων όλων των εμπλεκομένων παραγωγικών τάξεων με στόχο την στήριξη και την προώθηση των τοπικών προϊόντων στη μεσσηνιακή αγορά. Στις 29 Μαρτίου μάλιστα έχει προγραμματιστεί μεγάλη εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα από όλα τα παραρτήματα του «Κινήματος Πολιτών», που θα έχουν συσταθεί ως τότε με σκοπό την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού και την ενδυνάμωση της τοπικής αγοράς.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58334


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 26 January 2011 - 13:43:44 UTC