Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-01-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λάθος η πολιτική για την εκτός σχεδίου δόμηση
  • [02] Επιτροπή Αγώνα κατά Μπέζα για κληροδοτήματα
  • [03] Διαρκής συνεργασία Δήμου με Πανεπιστήμιο
  • [04] Διευρυμένη σύσκεψη για τους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς στην Καβάλα
  • [05] Εκ νέου διαψεύσεις για αναδιάρθρωση του χρέους
  • [06] Μεταγραφές στον ΟΦΗ
  • [07] Ξεκινά τελικά η διάθεση του iPad και στην Ελλάδα
  • [08] Εισαγγελείς στη Νομική
  • [09] Φάκελος με σφαίρες και προκήρυξη εντοπίστηκε στην ελληνική πρεσβεία στη Μαδρίτη
  • [10] Καταδίκη της επίθεσης στον Κ. Σημίτη
  • [11] Κλειστά και σήμερα τα φαρμακεία
  • [12] Νέα εμπλοκή στη δίκη των «Πυρήνων» - Διορίστηκε τρίτη ομάδα δικηγόρων
  • [13] Έκθεση βυζαντινής αγιογραφίας
  • [14] WikiLeaks: Ο Ερντογάν ανήμπορος να ελέγξει τις παραβιάσεις στο Αιγαίο
  • [15] Για πρώτη φορά η δικαιοσύνη στη Χιλή θα ασχοληθεί με το θάνατο του Σαλβαδόρ Αγιέντε
  • [16] Από τις 30 Μαρτίου έως τις 13 Απριλίου η γενική απογραφή της χώρας
  • [17] Τουλάχιστον 1.300 νεκροί και αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στη Βραζιλία
  • [18] Ιράκ: 48 νεκροί και τραυματίες από επίθεση με παγιδευμένο όχημα
  • [19] Σε κρίσιμη κατάσταση ο 47χρονος τραυματιοφορέας που προσβλήθηκε από τον ιό της νέας γρίπης
  • [20] Ο καιρός
  • [21] Νταβός: Απέρριψε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας ο Πρωθυπουργός
  • [22] Καταζητούμενος για συμμετοχή στους «Πυρήνες» ο 23χρονος
  • [23] Στον Πύργο το ALL STAR GAME του μπάσκετ
  • [24] Στο Ηράκλειο για τον ENISA
  • [25] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    [01] Λάθος η πολιτική για την εκτός σχεδίου δόμηση

    Πεμπτη, 27 01 2011 08:27

    «Λανθασμένη και αντιεπιστημονική» χαρακτηρίζει την πολιτική του υπουργείου Περιβάλλοντος για την εκτός σχεδίου δόμηση ο Σταύρος Καλογιάννης.

    Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει εκ νέου τη διαφωνία με τις ρυθμίσεις που προωθεί το νομοσχέδιο για βιοποικιλότητα, σημειώνοντας πως «οι ρυθμίσεις για την εκτός σχεδίου δόμηση δεν είναι κάτι καινούριο».

    Σύνταξη - επιμέλεια Σωτήρης Αργύρης

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58401

    [02] Επιτροπή Αγώνα κατά Μπέζα για κληροδοτήματα

    Πεμπτη, 27 01 2011 08:19

    Εντείνεται η αντιπαράθεση για τα κληροδοτήματα της Ηπείρου. Η επιτροπή αγώνα χαρακτηρίζει αναληθή τη δήλωση διάψευσης του πρώην υφυπουργού Αντώνη Μπέζα

    ότι ουδέποτε ανέφερε πως το αίτημα να περιέλθουν τα κληροδοτήματα στο δήμο Ιωαννιτών σταμάτησε με άνωθεν εντολή. Ισχυρίζεται, μάλιστα, πως ενώπιον τριών μελών της επιτροπής δήλωσε ότι δεν προχωρά η διαδικασία εκκαθάρισης «κατόπιν άνωθεν εντολής και προκειμένου να μην διαταραχθούν οι σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας».

    Σύνταξη - επιμέλεια Σωτήρης Αργύρης

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 58399

    [03] Διαρκής συνεργασία Δήμου με Πανεπιστήμιο

    Πεμπτη, 27 01 2011 08:15

    Νέα σελίδα ανοίγει στις σχέσεις μεταξύ του δήμου Ιωαννιτών και του πανεπιστημίου Ιωαννίνων μετά τη χθεσινή συνάντηση του δημάρχου Φίλιππα Φίλιου με τον πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη.

    Μετά τη συζήτηση και οι δύο ανέφεραν πως η συνεργασία θα είναι μόνιμη, διαρκής και ουσιαστική, με τον πρύτανη να δεσμεύεται πως ο μεγαλύτερος επιστημονικός φορέας της περιοχής μπορεί να συμβάλλει με το δυναμικό του και την εμπειρία του στην επίλυση καίριων ζητημάτων του Δήμου. Κοινά θέματα αποτελούν η λίμνη Παμβώτιδα, τα ζητήματα που αφορούν στη στέγαση των φοιτητών και τη φθηνότερη μετακίνησή τους μέσω του αστικού ΚΤΕΛ καθώς και το κυνοκομείο. Ακόμη, Δήμος και Πανεπιστήμιο θα συνεργαστούν προκειμένου να γιορτάσουν τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης, το 2013, και για τη συμπλήρωση των πενήντα χρόνων, το 2014, από την ίδρυση του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

    Σύνταξη - επιμέλεια Σωτήρης Αργύρης

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58398

    [04] Διευρυμένη σύσκεψη για τους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς στην Καβάλα

    Πεμπτη, 27 01 2011 07:35

    Ευρεία σύσκεψη με την παρουσία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Γιώργου Ούστογλου και του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαου Γρανά, για θέματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα (Γεωργία - Αλιεία - Κτηνοτροφία και υποδομές) πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Καβάλας με την συμμετοχή πληθώρας φορέων όσο και στελεχών του πρωτογενούς τομέα.

    Ο κ. Ούστογλου σε δηλώσεις του, επεσήμανε ότι η πρώτη μιας σειράς συσκέψεων που θα πραγματοποιηθούν σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας ΑΜΘ ξεκίνησε από την Περιφερειακή Ενότητα της Καβάλας και πως στόχος τους ήταν να ακούσουν με μεγάλη προσοχή τα προβλήματα της καθημερινότητας, τους ενδοιασμούς, τους στόχους αλλά και τις προτάσεις των μετεχόντων στην σύσκεψη και στην συνέχεια να τα αξιολογήσουν. Σύμφωνα με τον κ. Ούστογλου, επόμενο βήμα, η χάραξη πολιτικής λύσεων ει δυνατό σε επίπεδο Περιφέρειας, εκεί βέβαια όπου οι αποφάσεις συγκλίνουν και τα μέτρα που θα παρθούν μπορεί να είναι και κοινά.

    Όπως ο ίδιος υποστήριξε το σημαντικό τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι ο συντονισμός των δυνάμεων προκειμένου να εξοικονομηθεί χρόνος αλλά και δυνάμεις που θα συνδράμουν σε ένα καλύτερο αναπτυξιακό σχεδιασμό.

    Σύνταξη: Σάκης Ασβεστάς

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58392

    [05] Εκ νέου διαψεύσεις για αναδιάρθρωση του χρέους

    Πεμπτη, 27 01 2011 15:22

    Συνεχίζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι συζητήσεις περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους με τον ευρωπαίο επίτροπο Ολι Ρεν τον διοικητή της ΕΚΤ, να διαψεύδουν κατηγορηματικά τα σχετικά σενάρια. Σε κατηγορηματική διάψευση προέβη και η ελληνική κυβέρνηση. Στην Αθήνα βρίσκεται το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας προκειμένου να αξιολογήσει την πρόοδο στην εκτέλεση του Μνημονίου ενόψει της έλευσης των επικεφαλής την επόμενη εβδομάδα. «Αξιοσημείωτη προσπάθειες εξυγίανσης» διαπιστώνουν οι αναλυτές του ΔΝΤ για την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Ισπανία με θετικές προοπτικές για την επόμενη χρονιά.

    Στην Αθήνα το κλιμάκιο της τρόικας

    Συνεχίζονται οι δηλώσεις και οι διαψεύσεις για μια πιθανή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους την ώρα, που κλιμάκιο της τρόικας αφίχθη στην Αθήνα προκριμένου να εξετάσει την πρόοδο εκτέλεσης του μνημονίου, από την οποία θα εξαρτηθεί η καταβολή της τέταρτης δόσης (15 δισ. ευρώ) του δανείου των 110 δισ. ευρώ.

    Στην Αθήνα βρίσκεται το τεχνικό κλιμάκιο του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ από την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να αφιχθούν και οι επικεφαλής της τρόικας. Αντικείμενο του ελέγχου είναι η επικύρωση του αναθεωρημένου μνημονίου και η έγκριση της τρίτης δόσης, ύψους 15 δις. ευρώ, του δανείου, αλλά και η εξειδίκευση των μέτρων, ύψους 12,77 δις. ευρώ, για την τριετία 2012- 2014.

    Το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας θα εξετάσει την εκτέλεση του προϋπολογισμού, την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών, καθώς και τα χρηματοπιστωτικά δεδομένα και τη θέση των ελληνικών τραπεζών, με εστίαση στην αναδιάρθρωση της ΑΤΕ. Αντικείμενο θα είναι, επίσης, το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, η εφαρμογή των αλλαγών στις ΔΕΚΟ, η πορεία του ασφαλιστικού συστήματος, η απελευθέρωση των "κλειστών" επαγγελμάτων, τα οικονομικά της υγείας και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

    Τα μέτρα ύψους 12,77 δισ. ευρώ (5,2% του ΑΕΠ) για την τριετία 2012- 2014, πρέπει να δημοσιοποιηθούν τις προσεχείς εβδομάδες, στο πλαίσιο του Προγράμματος Σταθερότητας που θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και, βάσει του μνημονίου, να έχουν αποτελέσει νόμο του κράτους έως το τέλος Απριλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα περιγράψει ποσοτικά τα συγκεκριμένα μέτρα, κατανέμοντάς τα σε πεδία και σε έτη και θα τα εξειδικεύσει αργότερα. Από το συνολικό ποσό, το 1/3 αναμένεται να προέλθει από την αύξηση των εσόδων και το υπόλοιπο από τη μείωση των δαπανών. Στόχος είναι να υπάρξει απόδοση 2,6 δις. ευρώ το 2012 και από περίπου 5 δις. ευρώ το 2013 και το 2014.

    Οι επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα.

    Διαψεύδουν τα σενάρια πέρι αναδιάρθρωσης

    Την ίδια ώρα Όλι Ρεν και Ζαν Κλοντ Τρισέ απορρίπτουν κατηγορηματικά κάθε συζήτηση περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

    Η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας θα αποφευχθεί, επανέλαβε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ .

    Ο Όλι Ρεν, παραδέχθηκε ότι οι αγορές ανησυχούν, αν η Ελλάδα θα μπορέσει να αποπληρώσει τα ομόλογά της, προσθέτοντας ότι για το λόγο αυτό προτάθηκε η επιμήκυνση σε 7 χρόνια του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δις. ευρώ που έλαβε από τις χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ.

    Εκτιμά εξάλλου ότι μία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα συνεπάγονταν μεγαλύτερες οικονομικές αναταραχές. «Αυτό θέλουμε να το αποτρέψουμε και θα το αποτρέψουμε», διαβεβαιώνει.

    «Αναδιάρθρωση ή περικοπή (haircut) χρέους χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα δεν είναι στο πρόγραμμα», τόνισε και ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής ΤράπεζαςΖαν Κλοντ Τρισέ προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει κρίση του ενιαίου νομίσματος.

    Κατηγορηματικά διαψεύδει τα σενάρια και η ελληνική κυβέρνηση.

    «Επί 15 μήνες κάθε μέρα υπάρχουν δεκάδες δηλώσεις για την ελληνική οικονομία, παρόλα αυτά όχι μόνο δεν πτωχεύσαμε, αλλά δημιουργούμε προϋποθέσεις για την έξοδο από την κρίση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Ο Γιώργος Πεταλωτής απέκλεισε για άλλη μια φορά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης και τόνισε ότι η κυβέρνηση συζητά μόνο για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου των 110 δισ. ευρώ.«Με βάση αυτό, εμείς αποκλείουμε την αναδιάρθρωση του χρέους. Η μόνη συζήτηση στην οποία συμμετέχουμε είναι η επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δις. ευρώ και μόνο», σημείωσε.

    Νέα σενάρια και δηλώσεις

    Οι δηλώσεις των κ. κ. Ρεν και Τρισέ γίνονται σε μία περίοδο που αυξάνονται οι φωνές στη Γερμανία υπέρ της αναδιάρθρωσης του χρέους στην Ελλάδα.

    Ο ευρωβουλευτής του κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP) - που μετέχει στην Κυβέρνηση της Γερμανίας - κ. Βολφ Κλιντς δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερ, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αναδιαρθρώσει το χρέος της μέσα στους επόμενους 12 μήνες, προσθέτοντας ότι το κόμμα του στο Βερολίνο δεν είναι αντίθετο σε μία τέτοια κίνηση.

    «Η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει χωρίς αναδιάρθρωση», είπε ο κ. Κλιντς, προσθέτοντας ότι «το πιο πιθανό βήμα είναι η αλλαγή στη διάρκεια αποπληρωμής και στο επιτόκιο των ομολόγων και ένα μικρό "κούρεμά" τους».

    Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, η γερμανική κυβέρνηση έχει αποδεχθεί πλέον την ανάγκη αναδιάρθρωσης, ενώ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναζητεί τρόπους για να πείσει τους ιδιώτες επενδυτές να συμβάλουν στην αποκλιμάκωση του ελληνικού χρέους, για παράδειγμα με μία επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.

    Όπως υποστηρίζει στο άρθρο της η γερμανική εφημερίδα, η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ φέρεται ανεπισήμως να αμφιβάλλει ότι η Ελλάδα μπορεί να σηκώσει το βάρος των χρεών της. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της CDU άφησε να διαφανεί η ετοιμότητά της να συναινέσει σε ένα πρόγραμμα για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Η κ. Μέρκελ όμως φέρεται να τόνισε ότι θα πρέπει και η ίδια η Ελλάδα να συμφωνήσει σε ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του χρέους της.

    Από την άλλη πλευρά οι ειδικοί της Κομισιόν στην προσπάθεια ανεύρεσης ενός βιώσιμου προγράμματος αναδιάρθρωσης του χρέους για την Ελλάδα έχουν καταλήξει στην εκτίμηση ότι δεν επαρκεί μόνον μία εθελούσια μείωση των απαιτήσεων των πιστωτών.

    «Αυτό δεν είναι αρκετό» ανέφεραν κύκλοι της Κομισιόν στην εφημερίδα και επιχειρηματολογώντας τονίζουν ότι μόνον το 20% των ελληνικών ομολόγων διακινούνται στη δευτερογενή αγορά και έτσι δεν είναι υλοποιήσιμο ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

    Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χρέους στην Ελλάδα αφήνει και ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Ανχελ Γκουρία.

    Η Ελλάδα ίσως χρειαστεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της, σε αντίθεση με την Ισπανία και την Πορτογαλία, οι οποίες μάλλον δεν θα χρειαστεί να κάνουν κάτι τέτοιο, δήλωσε ο Γκουρία στο Reuters, στο περιθώριο του ετήσιου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

    Εν τω μεταξύ, κατά της αναδιάρθρωσης χρέους στην ευρωζώνη τάσσεται ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Τζέιμι Ντίμον.

    Η επιλογή της ΕΕ να αντιμετωπίσει την κρίση στην ευρωζώνη χωρίς να προβεί σε αναδιάρθρωση χρεών είναι σωστή, υποστηρίζει ο Ντίμον, εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο πιθανόν να οδηγούσε σε ζημίες στον τραπεζικό κλάδο.

    Σύμφωνα με τον επικεφαλής της JPMorgan, αποφασίζοντας να λύσει την κρίση σε επίπεδο κρατών, η ΕΕ έκανε τη μόνη σωστή επιλογή, γιατί διαφορετικά θα έπρεπε να την αντιμετωπίσει στο τραπεζικό της σύστημα.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 58457

    [06] Μεταγραφές στον ΟΦΗ

    Πεμπτη, 27 01 2011 11:13

    Στο Ηράκλειο βρίσκονται οι Μπόζινταρ Τάντιτς και Φώτης Παπουλής προκειμένου να περάσουν από εξετάσεις να υπογράψουν συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΟΦΗ. Παράλληλα συνεχίζεται η προσπάθεια των ανθρώπων της Κρητικής ομάδας για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού, μα το όνομα του Σπύρου Γόγολου να ακούγεται εντονότερα.

    Στο μεταξύ χωρίς τους τιμωρημένους Μπερτέν και Κιάσσο θα αντιμετωπίσει τη Δευτέρα ο ΟΦΗ εκτός έδρας την Καλλιθέα, αντιθέτως επέτρεψε στις προπονήσεις ο Γκουέ και τέθηκε στη διάθεση του Νίκου Αναστόπουλου.

    Σύνταξη:Κώστας Βασιλάκης

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 58437

    [07] Ξεκινά τελικά η διάθεση του iPad και στην Ελλάδα

    Πεμπτη, 27 01 2011 17:57

    Το iPad, ο υπολογιστής-ταμπλέτα (tablet PC) της Apple, που έχει κατακτήσει τις ξένες αγορές, θα αρχίσει να διατίθεται από τις 28 Ιανουαρίου σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, όπως έκανε γνωστό ο επίσημος διανομέας για τις δύο χώρες, η εταιρία iSquare.

    Το iPad διατίθεται σε δύο εκδόσεις με πλήρη ελληνική υποστήριξη: η πρώτη διαθέτει Wi-Fi, ενώ η δεύτερη Wi-Fi και 3G, με τιμές που ξεκινούν από 529β¬ (με ΦΠΑ).

    Με το iPad ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί στο διαδίκτυο, να διαβάσει και να γράψει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να δει φωτογραφίες, να παρακολουθήσει ταινίες, να ακούσει μουσική, να παίξει παιχνίδια, καθώς επίσης να διαβάσει ηλεκτρονικά βιβλία (e-books).

    Το iPad είναι πιο λεπτό και πιο ελαφρύ από τους φορητούς υπολογιστές (laptop ή netbook), διαθέτοντας πάχος 1,3 εκατοστά και βάρος 0,7 κιλά. Διαθέτει επεξεργαστή Α4 που έχει σχεδιάσει η ίδια η Apple, μπαταρία που διαρκεί για περισσότερες από δέκα ώρες χρήσης οθόνη 9,7 ιντσών LCD-backlit υψηλής ευκρίνειας και πολλαπλής αφής (Multi-Touch), καθώς επίσης ψηφιακό πληκτρολόγιο αφής σχεδόν κανονικού μεγέθους.

    Το iPad συνδέεται με υπολογιστή PC ή Mac μέσω iTunes, όπως ακριβώς το iPhone & το iPod touch, ώστε να μπορεί ο χρήστης να συγχρονίσει επαφές, φωτογραφίες, μουσική, ταινίες, βίντεο και άλλες εφαρμογές. Μέσω του online καταστήματος εφαρμογών App Store, o χρήστης μπορεί να βρει πάνω από 400.000 εφαρμογές για το iPad, ενώ στο iTunes Store θα βρει πάνω από 1 εκατομμύριο τραγούδια και βίντεο.

    ΑΠΕ

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 58464

    [08] Εισαγγελείς στη Νομική

    Πεμπτη, 27 01 2011 17:15

    Σε αδιέξοδο το θέμα της κατάληψης της Νομικής Σχολής από τους παράνομους μετανάστες. Το απόγευμα, οι πρυτανικές αρχές, ζήτησαν εγγράφως την έγκριση της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένης Ράικου προκειμένου να εισέλθουν στη Νομική, οι αστυνομικές δυνάμεις. Νωρίτερα, οι μετανάστες έκαναν γνωστό ότι δεν αποδέχονται την πρόταση των πρυτανικών αρχών για μετεγκατάστασή τους σε άλλο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, υποστηρίζοντας ότι δεν πληροί τους όρους που έχουν θέσει για την ασφάλεια τους και για την επίτευξη μιας μόνιμης -όπως αναφέρουν- λύσης. Στην περιοχή έχει αναπτυχθεί μεγάλη αστυνομική δύναμη και οι γύρω δρόμοι είναι κλειστοί. Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Βουλή και κυβερνητική σύσκεψη υπό τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και τη συμμετοχή των υπουργών Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή και του Κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή. «Δεν κάνουμε ασκήσεις αυταρχισμού. Ακολουθούμε όσα επιτάσσει ο νόμος και οι κανόνες της συντεταγμένης Πολιτείας», ανέφεραν συνεργάτες της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άννας Νταλάρα, η οποία συμμετέχει επίσης στη διυπουργική σύσκεψη που συνεχίζεται στο Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή με αντικείμενο την διαχείριση της κρίσης με τους παράνομους μετανάστες που παραμένουν στο κτίριο της Νομικής.

    Οι μετανάστες -απεργοί στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν:

    «Σήμερα δεχτήκαμε πρόταση μετεγκατάστασης με συγκεκριμένους όρους. Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους αυτή η μετεγκατάσταση είναι αδύνατη είναι οι εξής τρεις:

    Πρώτον, στον προτεινόμενο χώρο μπορούν να είναι μόνο οι απεργοί και όχι οι αλληλέγγυοι.

    Δεύτερον, ο χώρος αυτός θα φρουρείται από την αστυνομία, γεγονός που όχι μόνο δεν θα λύσει το πρόβλημα αλλά θα δημιουργήσει και εντάσεις

    Τρίτον η προτεινόμενη λύση είναι μόνον προσωρινή και δεν δίνει μόνιμη λύση.

    Δηλώνουμε ότι παραμένουμε ανοιχτοί σε προτάσεις οι οποίες όμως θα πληρούν τους όρους του αγώνα μας. Καλούμε την κυβέρνηση να μην ασχολείται με αυτό το θέμα (του ασύλου) αλλά να εστιάσει στο δίκαιο αίτημά μας και τη λύση του. Τέλος καλούμε τους αλληλέγγυους να παραβραθούν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης αύριο το απόγευμα έξω από τη Νομική.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δηλώσεις του το μεσημέρι τόνισε «αυτοί οι μετανάστες, άσχετα αν είναι νόμιμοι ή λαθραίοι, γίνονται θύματα και εργαλεία σε μικροπολιτικές κάποιων, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τη δυστυχία αυτών των ανθρώπων, προσπαθούν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη, να δημιουργήσουν εντάσεις βίαιες, ώστε πραγματικά να έχουμε μια Αθήνα διαφορετική, με επεισόδια, αναστάτωση και με πιο δραματικές συνέπειες από αυτές που ζούμε». «Είμαστε ξεκάθαροι ότι δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τη βία σε όλα τα επίπεδα», είπε και πρόσθεσε ότι «από εκεί και πέρα το θεσμικό πλαίσιο υπάρχει, είναι σαφές και ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του».

    Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με τον υπουργό Χρήστο Παπουτσή, μετά την απόφαση της πρυτανείας για άρση του ασύλου, ζήτησε να μην ασκηθεί βία κατά των μεταναστών που βρίσκονται στη Νομική. Η κυβέρνηση έχει τρόπο και πρέπει να ικανοποιήσει τα άμεσα δίκαια αιτήματά τους. Η Αλέκα Παπαρήγα προειδοποίησε ότι αν η κυβέρνηση χρησιμοποιήσει την κρατική καταστολή κατά των θυμάτων μεταναστών, δεν θα έχει μόνο την ευθύνη για αυτή την αποτρόπαια πράξη, αλλά και για τις συνολικές παρενέργειες που θα δημιουργήσει.

    Η υπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, τόνισε την ανάγκη να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα των μεταναστών που βρίσκονται στη Νομική Σχολή, καθώς, όπως είπε, «δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για να παραταθεί μια κατάσταση που δεν είναι προς όφελος ούτε για τη χώρα ούτε για κανέναν».

    Ταυτόχρονα έκανε λόγο για «κατάχρηση και καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου από ομάδα μεταναστών που οδηγήθηκε εκεί και καθοδηγήθηκε από συγκεκριμένες οργανώσεις και πολιτικές δυνάμεις» και πρόσθεσε ότι «υπάρχει θεσμικό πλαίσιο και νόμος και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην τον εφαρμόζει».

    Ακόμα, χαρακτήρισε θετική την πρόταση των πρυτανικών αρχών για μετακίνηση σε άλλο κτίριο των μεταναστών σε συνεργασία με ΜΚΟ και την Εκκλησία, ώστε να απελευθερωθεί ο χώρος του πανεπιστημίου, σημειώνοντας ότι είναι σε εξέλιξη η υπόθεση και το υπουργείο Παιδείας αναμένει την απάντηση, που πρέπει να δοθεί άμεσα.

    «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα με νηφαλιότητα και κοινωνική ευαισθησία και σεβασμό στους νόμους και τους κανόνες. Ελπίζω ότι θα υπάρχει σύντομα εκτόνωση. Ας εξαντλήσουμε τα όρια της σωστής εφαρμογής του νόμου και τον πρώτο λόγο έχει η πανεπιστημιακή κοινότητα, σε συνεργασία με την Πολιτεία και την Δικαιοσύνη». Αυτά ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Υποδομών Σπύρος Βούγιας, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την πιστοποίηση των μηχανοδηγών. Τόνισε επίσης πως η Νομική είναι χώρος εκπαίδευσης και όχι φιλοξενίας μεταναστών, αλλά ανέφερε εκ νέου ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα με τρόπο σοβαρό, νηφάλιο και με σεβασμό στους κανόνες δικαίου και νόμους.

    Ο εισηγητής της ΝΔ Αθ. Μπούρας ανέφερε ότι η κατάληψη της Νομικής αποτελεί «την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της ανεκτικότητας, στη διαχρονική διαστρέβλωση του θεσμού του ασύλου. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε εξωπανεπιστημιακός να επικαλείται το άσυλο, διαταράσσοντας την εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν είναι προκάλυμμα εγκληματικών ενεργειών ή πράξεων, δεν μπορεί να υποθάλπει την αυθαίρετη και βίαιη συμπεριφορά μειοψηφιών, που οδηγεί στον εκφοβισμό διδασκόντων και δεν μπορεί να καταλύει τη έννομη τάξη», είπε.

    Εκ μέρους του ΛΑΟΣ ο Π. Μαρκάκης χαρακτήρισε λυπηρό το φαινόμενο της κατάληψης της Νομικής. Ταυτόχρονα είπε πως προκάλεσε εντύπωση η ανάγκη που αισθάνθηκε ο Α. Τσίπρας να έρθει στην ολομέλεια να απολογηθεί για την πρωτοβουλία μιας συνιστώσας, που έφερε εδώ τους μετανάστες.

    «Δεν ήρθε να απολογηθεί ο κ. Τσίπρας. Να σταματήσει το παραμύθι και η παραπληροφόρηση από αυτούς που αναπαράγουν, σαν παπαγαλάκια, ό,τι γράφεται. Είναι υπαρκτό το πρόβλημα. Δεν έχει δικαίωμα να τοποθετηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καθοδηγεί κανέναν, συμπαρίσταται σε όσους έχουν δίκαια αιτήματα. Δεν θα κάνουμε την χάρη σε κανέναν να φιμωθούμε. Φωνάζουν συνάδελφοι στα «πρωινάδικα» που θέλουν να καταργηθεί το άσυλο. Ποιοι μιλούν γι αυτό; Αυτοί που θέλουν να γυρίσουμε στην χούντα», ανέφερε η ειδική αγορήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Λίτσα Αμμανατίδου.

    Εν τω μεταξύ, πρόταση νόμου για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο ΛΑΟΣ. Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης χαρακτήρισε το πανεπιστημιακό άσυλο «μια παρωχημένη υπόθεση» και ανέφερε ότι η πρόταση νόμου κατατέθηκε στο πλαίσιο των δεσμεύσεών του κατά την συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, αλλά και με αφορμή τα τελευταία γεγονότα με την κατάληψη της Νομικής από παράνομους μετανάστες.

    Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι όταν ο ίδιος είχε θέσει το ζήτημα της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, «τότε η Νέα Δημοκρατία είχε εναντιωθεί». Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι «σήμερα πιστεύουμε με την ωριμότητα των περιστάσεων, η Νέα Δημοκρατία και άλλες δυνάμεις, θα αντιληφθούν ότι το άσυλο είναι μια παρωχημένη υπόθεση».

    Να σημειωθεί ότι χθες η Νέα Δημοκρατία είχε ανακοινώσει ότι θα προβεί σε κατάθεση πρότασης νόμου για την κατάργηση του ασύλου την ερχόμενη εβδομάδα.

    Η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της σχετικά με την κατάληψη του κτιρίου της Νομικής από μετανάστες τονίζει «το υπαρκτό μεταναστευτικό ζήτημα για τη χώρα μας και η αντιμετώπισή του δεν μπορεί να μετατραπεί σε πεδίο αναμετρήσεων, που σχηματοποιούν διαιρέσεις και τραυματίζουν τις αρχές αλληλεγγύης στην επίλυση ανθρωπιστικών και κοινωνικών προβλημάτων». Και επισημαίνει «η ΑΔΕΔΥ, εκτιμώντας ότι η βία και η καταστολή δεν αποτελεί τρόπο επίλυσης του προβλήματος, στηρίζει τις πρωτοβουλίες των πρυτανικών αρχών και της Πολιτείας στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσεων με ευαισθησία και πολιτισμό».

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων για την κατάληψη της Νομικής

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58463

    [09] Φάκελος με σφαίρες και προκήρυξη εντοπίστηκε στην ελληνική πρεσβεία στη Μαδρίτη

    Πεμπτη, 27 01 2011 16:11

    Ύποπτος φάκελος εντοπίστηκε σήμερα στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Μαδρίτη, κατά τον έλεγχο της εισερχόμενης αλληλογραφίας, για τον οποίο κρίθηκε σκόπιμο να ακολουθηθεί διαδικασία ασφαλούς ανοίγματος με τη συνδρομή των ισπανικών αρχών. Ο φάκελος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, περιείχε σφαίρες μικρού διαμετρήματος, καθώς και κείμενο προκήρυξης. Τα ευρήματα εξετάζονται από την ισπανική αστυνομία. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, φάκελος με παρόμοιο περιεχόμενο είχε φθάσει, χθες, στο επίτιμο προξενείο της Ελλάδας στη Βαρκελώνη. Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης Γιάννης Ζέπος έδωσε εκ νέου οδηγίες σε όλες τις Αρχές της Εξωτερικής Υπηρεσίας για την τήρηση αυξημένων μέτρων ασφαλείας, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58460

    [10] Καταδίκη της επίθεσης στον Κ. Σημίτη

    Πεμπτη, 27 01 2011 15:34

    Έντονη αγανάκτηση για την φραστική επίθεση που δέχτηκε ο Κώστας Σημίτης έξω από το γραφείο του, από ομάδα νεαρών, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος. Όπως τονίζει «τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες καταδεικνύουν βαθύτατα αντιδημοκρατική συμπεριφορά». Την έντονη διαμαρτυρία του για το επεισόδιο εξέφρασε και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ενώ ανάλογες τοποθετήσεις έγιναν και από βουλευτές των άλλων κομμάτων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής αναφερόμενος στο θέμα το μεσημέρι, τόνισε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός χτες στην Κ.Ο και άλλες φορές έχει εκδηλώσει την αγωνία του ότι απαξιώνεται η πολιτική «κάτι που πρέπει να το δούμε όλοι ώστε μέσα από την ισχυροποίηση θεσμών να σταματήσει αυτή η απαξίωση. Οποιαδήποτε πράξη βίας ακόμη και φραστικής είναι ξένο προς τα ήθη του ελληνικού λαού και κάθε άλλο παρά βοηθάει στο ξεπέρασμα της κρίσης και ενός κλίματος για να πάει μπροστά η χώρα μας. Να μην προσωποποιείται αυτή η υποτιθέμενη οργή κάποιων με τέτοιου είδους ενέργειες. Ακριβώς το αντίθετο καταφέρνουν», επεσήμανε ο κ. Πεταλωτής.

    «Απαράδεκτες ενέργειες»

    Το μεσημέρι με έγγραφη δήλωση του ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος καταδίκασε το επεισόδιο και εξέφρασε την έντονη αγανάκτηση του για το επεισόδιο που επιχείρησαν ορισμένοι να προκαλέσουν σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού. Αποτελεί πεποίθηση μου, αναφέρει, ότι οι απαράδεκτες ενέργειες όπως αυτή καταδεικνύουν μια βαθύτατα αντιδημοκρατική συμπεριφορά.

    Προηγουμένως από την Ολομέλεια, το επεισόδιο καταδίκασε με σφοδρότητα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος ζήτησε και από το Κοινοβούλιο να πράξει το ίδιο, εκφράζοντας την λύπη του, γιατί δεν καταδίκασε χθες την φραστική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού.

    «Αν κάποιοι νομίζουν ότι έτσι, με το σφουγγάρι, σβήνουν την ιστορία μας, είτε καλή είτε κακή, κάνουν λάθος», είπε.

    «Το Κοινοβούλιο καταδικάζει κάθε πράξη βίας», είπε από την έδρα η αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση.

    Το επεισόδιο εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, αλλά και κάθε πράξη βίας, καταδίκασαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαππας, ο οποίος μίλησε για «απαράδεκτα φαινόμενα», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης και εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    Ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε πως «ο κ. Σημίτης είναι κατεξοχήν υπεύθυνος για την κατάσταση που διανύουμε σήμερα. Άλλο, όμως, αυτό και άλλο οι προπηλακισμοί και οι αποδοκιμασίες».

    «Το λαϊκό κίνημα έχει ανάγκη από αγωνιστές και όχι από νταήδες» τονίζει σε ανακοίνωση της η «Δημοκρατική Αριστερά» για την επίθεση που δέχτηκε ο Κώστας Σημίτης και επισημαίνει: «στη δημοκρατία η πολιτική αντιπαράθεση απέναντι σε πολιτικές δυνάμεις ή πρόσωπα, γίνεται με πολιτικά επιχειρήματα στο πλαίσιο της δημοκρατικής αντιπαράθεσης και του διαλόγου και όχι με ύβρεις και απειλές».

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58459

    [11] Κλειστά και σήμερα τα φαρμακεία

    Πεμπτη, 27 01 2011 14:25

    Κλειστά θα παραμείνουν μέχρι και αύριο Παρασκευή τα φαρμακεία, λόγω της απεργίας που πραγματοποιούν από την Τετάρτη, οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της χώρας. Τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων ανακοίνωσαν ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, χαρακτηρίζοντας αγεφύρωτες τις διαφορές, οι οποίες παραμένουν σε ότι αφορά τις νομοθετικές ρυθμίσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους ακόμη και μετά την προσθήκη στο νομοσχέδιο για τη διατήρηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του φαρμακείου με τη σημερινή μορφή. Από την πλευρά του, ο ο Υπουργός Υγείας υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου για το άνοιγμα του επαγγέλματος των φαρμακοποιών με παρέμβαση του, στην Ολομέλεια της Βουλής.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58456

    [12] Νέα εμπλοκή στη δίκη των «Πυρήνων» - Διορίστηκε τρίτη ομάδα δικηγόρων

    Πεμπτη, 27 01 2011 13:12

    Νέα εμπλοκή στη δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς", μετά την άρνηση της δεύτερης ομάδας δικηγόρων, που διόρισε το δικαστήριο, να αποδεχθούν τους διορισμούς τους. Από τους εννιά κατηγορούμενους, οι έξι που είναι προφυλακισμένοι αρνήθηκαν πάλι να εμφανιστούν στο δικαστήριο. Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του για την Δευτέρα.

    Δεν παρουσιάστηκαν οι κρατούμενοι-κατηγορούμενοι

    Για τρίτη φορά το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων προχώρησε στο διορισμό νέων συνηγόρων για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".

    Την Πέμπτη, με την έναρξη της διαδικασίας, η δεύτερη ομάδα των διορισμένων συνηγόρων -η πλειοψηφία των οποίων εμφανίστηκαν στο δικαστήριο- δήλωσαν ότι δεν αποδέχονται τους διορισμούς τους. Κάποιοι εξ' αυτών επικαλέστηκαν προβλήματα υγείας, κάποιοι ανειλημμένες υποχρεώσεις σε άλλα δικαστήρια, ενώ κάποιοι άλλοι έθεσαν ηθικά και δεοντολογικά ζητήματα, καθώς, όπως τόνισαν, δεν απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης των κατηγορουμένων. Δύο δικηγόροι κατέθεσαν στο δικαστήριο φαξ που τους έστειλε συνήγορος των κατηγορουμένων όπου τους ενημερώνει ότι δεν έχει λυθεί η σχέση του με τον εντολέα του.

    Στο δικαστήριο αναγνώστηκε βεβαίωση των φυλακών ότι οι κρατούμενοι-κατηγορούμενοι δεν επιθυμούν να μεταφερθούν στο δικαστήριο, ενώ με επιστολή της η κατηγορουμένη Κωνσταντίνα Καρακατσάνη, ζήτησε από το δικαστήριο να δώσει χρονικό περιθώριο για να επικοινωνήσει με τους συνηγόρους της, τονίζοντας ότι δεν επιθυμεί να διοριστεί άλλος για να την εκπροσωπήσει.

    Οι τρεις ελεύθεροι κατηγορούμενοι, Νίκος Βογιατζάκης, Ερρίκος Ράλλης και Μανόλης Γιόσπας, δήλωσαν ότι αποχωρούν από το δικαστήριο, τόνισαν ότι αρνούνται το διορισμό άλλων συνηγόρων ενώ, όπως είπε ο Βογιατζάκης "αρνούμαστε να δικαστούμε σε μία δίκη που δεν αναγνωρίζονται τα δικαιώματά μας". Ο Γιόσπας ζήτησε και πάλι από το δικαστήριο να εξετάσει εκ νέου τα αιτήματά τους για τις ταυτότητες και για τη μαγνητοφώνηση των πρακτικών.

    Η πρόεδρος διέταξε να σταλεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών το απόσπασμα των πρακτικών, σχετικά με τις αρνήσεις των δικηγόρων να αποδεχτούν τους διορισμούς τους.

    Η μητέρα του κατηγορούμενου Παναγιώτη Μασούρα είπε στην πρόεδρο ότι ελπίζει το δικαστήριο να δείξει κατανόηση, ενώ ο σύζυγός της είπε ότι σε τηλεοπτική εκπομπή, βουλευτής του ΛΑΟΣ προδίκασε την απόφαση του δικαστηρίου. Στην απάντηση της προέδρου ότι δεν ενδιαφέρει το δικαστήριο, ο κ. Μασούρας απάντησε "δεν σας ενδιαφέρει που προδικάζει και σας υποκαθιστά ένας βουλευτής; Πιστεύω ότι δεν θα αφήσετε να σας αλλοιώσει κανένας παράγοντας".

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 58454

    [13] Έκθεση βυζαντινής αγιογραφίας

    Πεμπτη, 27 01 2011 11:22

    Έκθεση βυζαντινής αγιογραφίας του Τριαντάφυλλου Καγιά θα εγκαινιαστεί αύριο στο Καλλιτεχνικό Στέκι , στην οδό Μπενάκη 5, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου.

    Συντάκτης είδησης: Βαγγέλης Ποτέας

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58440

    [14] WikiLeaks: Ο Ερντογάν ανήμπορος να ελέγξει τις παραβιάσεις στο Αιγαίο

    Τεταρτη, 26 01 2011 13:57

    Νέα στοιχεία για το ρόλο του τουρκικού στρατιωτικού κατεστημένου, έρχονται στα φως, μέσω του Wikileaks. Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, φέρεται να ομολογεί το 2004 πως δεν μπορεί να ελέγξει τους στρατηγούς, στο θέμα των παραβιάσεων στο Αιγαίο.

    Η ομολογία αυτή του Τούρκου Πρωθυπουργού στον τότε Ολλανδό υπουργό Εξωτερικών κ. Μπερναρντ Μποτ αποκαλύπτεται μέσα από διαρροή στο Wikileaks διαβαθμισμένου εγγράφου της αμερικανικής πρεσβείας στην Ολλανδία το 2004, και δημοσιεύεται σήμερα στην αγγλική έκδοση της εφημερίδας Ηurriyet.

    Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ολλανδία γράφει στις 2 Δεκεμβρίου 2004, ότι Ολλανδός υπουργός εξωτερικών ήταν «ανάστατος» από αυτήν την ομολογία του Τούρκου πρωθυπουργού και ζήτησε την βοήθεια των ΗΠΑ ώστε να πειστεί η Τουρκία να σταματήσει την στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο, «τουλάχιστον μέχρι την Σύνοδο Κορυφής της 17ης Δεκεμβρίου 2004» ώστε να μην εναντιώνεται η Ελλάδα στην πορεία της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.

    Πηγή ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58367

    [15] Για πρώτη φορά η δικαιοσύνη στη Χιλή θα ασχοληθεί με το θάνατο του Σαλβαδόρ Αγιέντε

    Πεμπτη, 27 01 2011 19:47

    Η δικαιοσύνη στη Χιλή πρόκειται να ερευνήσει, για πρώτη φορά στα χρονικά, τις συνθήκες θανάτου του πρώην προέδρου της χώρας Σαλβαδόρ Αγιέντε, που πέθανε στη διάρκεια του στρατιωτικού πραξικοπήματος, του οποίου ηγείτο ο μετέπειτα δικτάτορας Αουγκούστο Πινοσέτ, στις 11 Σεπτεμβρίου του 1973, ανακοινώθηκε από δικαστικές πηγές. «Θα πρέπει να ερευνηθεί εάν επρόκειτο ή όχι για αυτοκτονία και υπό ποιές συνθήκες έγινε» ανέφερε μια δικαστική πηγή που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της.

    Η πλέον διαδεδομένη εκδοχή αναφέρει ότι ο Σαλβαδόρ Αγιέντε, που εξελέγη πρόεδρος της Χιλής το 1970 ως επικεφαλής αριστερής συμμαχίας, «αυτοκτόνησε» στις 11 Σεπτεμβρίου του 1973 στο προεδρικό μέγαρο, την ώρα που βομβαρδιζόταν από αέρος και δεχόταν πυρά από τους πραξικοπηματίες του στρατηγού Πινοσέτ. Ο Αγιέντε ήταν τότε 65 χρόνων.

    Η υπόθεση του Αγιέντε, που αποτελεί μέρος των 726 φακέλων με αγωγές που αναφέρονται σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη διάρκεια της πολύχρονης δικτατορίας στη Χιλή (1973-1990) δεν είχε απασχολήσει τις αρχές μέχρι σήμερα, που το υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε να ανοίξει το φάκελο Αγιέντε.

    «Τον περασμένο χρόνο οι κατάλογοι των θυμάτων που περιλαμβάνονταν στην έκθεση Retting (της εθνικής επιτροπής Αλήθειας και Συμφιλίωσης) αναθεωρήθηκαν και βρέθηκε ότι πάμπολλες περιπτώσεις δεν είχαν καν περάσει από δικαστική διαδικασία» εξήγησε άλλη δικαστική πηγή που πρόσθεσε: «Μεταξύ των 726 αγωγών υπάρχει και το θέμα του προέδρου Αγιέντε γιατί απλώς καμία δικαστική ενέργεια δεν έγινε ποτέ σχετικά με το θάνατό του»...

    Όλα αυτά τα χρόνια, η σύζυγος του Αγιέντε, Ορτένσια Μπούσι, που είχε καταφύγει στο Μεξικό μετά το πραξικόπημα, μέχρι το τέλος της ζωής της το 2009, αγωνίστηκε για να αποδειχτεί η αλήθεια για το θάνατό του χωρίς όμως να τα καταφέρει.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 58471

    [16] Από τις 30 Μαρτίου έως τις 13 Απριλίου η γενική απογραφή της χώρας

    Πεμπτη, 27 01 2011 19:13

    Από τις 30 Μαρτίου έως τις 13 Απριλίου θα διεξαχθεί από την Ελληνική Στατιστική Αρχή η γενική απογραφή του πληθυσμού και των κατοικιών της χώρας, ενώ θα έχει προηγηθεί- από1 έως 28 Φεβρουαρίου- η γενική απογραφή των κτιρίων. Στόχος της γενικής απογραφής πληθυσμού και κατοικιών, που θα έχει ημερομηνία αναφοράς την 29η Μαρτίου, είναι να καταγραφούν όλα τα άτομα που διαμένουν στην ελληνική επικράτεια, στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, ήτοι στον τόπο της συνήθους διαμονής τους.

    Θα γίνει η καταμέτρηση των νοικοκυριών και της σύνθεσής τους, η καταγραφή των μελών των νοικοκυριών και των δημογραφικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών και οικονομικών χαρακτηριστικών τους, καθώς και η καταγραφή των χαρακτηριστικών και ανέσεων όλων των κατοικιών της χώρας.

    Ο υπεύθυνος και τα μέλη του νοικοκυριού σε συνεργασία με τον απογραφέα, που και αυτός θα είναι εντεταλμένο άτομο της ΕΛΣΤΑΤ, θα συμπληρώσουν τα ειδικά ερωτηματολόγια, με τη μέθοδο της συνέντευξης, ενώ το περιεχόμενο των ερωτηματολογίων θα είναι εμπιστευτικό και θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για στατιστικούς σκοπούς.

    Αντικείμενο της γενικής απογραφής κτιρίων, που θα έχει ημερομηνία αναφοράς τη 15η Ιανουαρίου, είναι η καταμέτρηση όλων των κτιρίων της χώρας, με αναφορά στη βασική τους χρήση, στο ιδιοκτησιακό τους καθεστώτος και σε άλλα χαρακτηριστικά τους. Οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές των κτιρίων θα κληθούν να συνεργαστούν με τον εντεταλμένο και εκπαιδευμένο άτομο της ΕΛΣΤΑΤ για τη συμπλήρωση του ειδικού ερωτηματολογίου, με τη μέθοδο της συνέντευξης.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, γενικός στόχος των απογραφών αυτών είναι η συγκέντρωση πρόσφατων στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού, για τη σύνθεση των νοικοκυριών και τις συνθήκες στέγασής τους καθώς και για τον οικοδομικό πλούτο της χώρας.

    Τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν είναι απαραίτητα για:

    τη χάραξη οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο

    την περιφερειακή ανάπτυξη, δεδομένου ότι αποτελούν τη μόνη στατιστική εργασία, η οποία παρέχει τη δυνατότητα παραγωγής στατιστικών στοιχείων σε μικρή γεωγραφική ενότητα και μέχρι το επίπεδο οικοδομικού- απογραφικού τετραγώνου

    τη ρύθμιση ποικίλων διοικητικών και νομικών θεμάτων, όπως η κατανομή κρατικών επιχορηγήσεων στους ΟΤΑ, η ρύθμιση εκλογικών θεμάτων κ.λπ.

    την εφαρμογή και υλοποίηση ακαδημαϊκών και λοιπών ερευνητικών προγραμμάτων

    τη διάχυση και επέκταση της στατιστικής πληροφόρησης στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, αφού τα στοιχεία που προκύπτουν ενδιαφέρουν άμεσα κάθε πολίτη

    τη δημιουργία του βασικού πλαισίου αναφοράς για τη διενέργεια των περισσοτέρων στατιστικών ερευνών και εργασιών

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58468

    [17] Τουλάχιστον 1.300 νεκροί και αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

    Πεμπτη, 27 01 2011 18:41

    Δύο εβδομάδες μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τη βόρεια περιοχή του Ρίο, στη Βραζιλία, ο απολογισμός της καταστροφής ανέρχεται στους 1.348 νεκρούς και αγνοούμενους, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο, προσωρινό απολογισμό των αρχών.

    Από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν τη νύχτα της 11ης προς τη 12η Ιανουαρίου σκοτώθηκαν 830 άνθρωποι ενώ άλλοι 518 εξακολουθούν να αγνοούνται, με βάση τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών.

    Επίσης, τουλάχιστον 21.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στις ορεινές περιοχές βορείως του Ρίο ντε Ζανέιρο.

    AΠΕ

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 58467

    [18] Ιράκ: 48 νεκροί και τραυματίες από επίθεση με παγιδευμένο όχημα

    Πεμπτη, 27 01 2011 18:26

    Στους 48 ανέρχονται οι νεκροί και στους 121 οι τραυματίες από την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε σε μια επιμνημόσυνη δέηση σε σιιτική συνοικία στα βόρεια της Βαγδάτης, σύμφωνα με το νέο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

    Το παγιδευμένο όχημα εξερράγη κοντά σε μια σκηνή του είχε τοποθετηθεί στη συνοικία Σούλα και όπου μια οικογένεια δεχόταν συλλυπητήρια από τους γείτονες, μετά το θάνατο, χθες, ενός ηλικιωμένου μέλους της.

    AΠΕ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 58465

    [19] Σε κρίσιμη κατάσταση ο 47χρονος τραυματιοφορέας που προσβλήθηκε από τον ιό της νέας γρίπης

    Πεμπτη, 27 01 2011 11:45

    Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται από την Κυριακή διασωληνομένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης 47χρονος τραυματιοφορέας στον οποίο ανιχνεύθηκε όχι μόνο ο ιός Α (Η1Ν1) αλλά και ο ιός της κοινής γρίπης.

    Τα αποτελέσματα από το δείγμα φαρυγγικού επιχρίσματος που στάλθηκαν στο Ινστιτούτο Παστέρ έγιναν γνωστά χθες επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη των δυο στελεχών. Αισιοδοξία στους γιατρούς προκαλεί το γεγονός ότι ο 47χρονος δεν είχε συνοδά προβλήματα υγείας. Ωστόσο εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την πορεία της υγείας τους. Την ανάγκη να εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και οι εργαζόμενοι στα νοσηλευτικά ιδρύματα την σχολαστική τήρηση κανόνων υγιεινής αλλά κυρίως την αποφυγή πανικού στους πολίτες επεσήμανε στο δίκτυο μας ο Διευθυντής της ΜΕΘ κ. Ευθύμιος Ζιώγας.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58444

    [20] Ο καιρός

    Πεμπτη, 27 01 2011 10:59

    Αίθριο καιρό με λίγες μόνο νεφώσεις προβλέπει για σήμερα στην Μεσσηνία η ΕΜΥ. Οι άνεμοι πνέουν από δυτικές, βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι ενώ η θερμοκρασία κυμαίνεται από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα εκδήλωσης ασθενών βροχών τις απογευματινές και βραδινές ώρες προβλέπουν για αύριο στην περιοχή μας οι μετεωρολόγοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58436

    [21] Νταβός: Απέρριψε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας ο Πρωθυπουργός

    Πεμπτη, 27 01 2011 12:08

    Κατηγορηματικός για ακόμα μια φορά ο Πρωθυπουργός στο Νταβός απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας αλλά και της αναδιάρθρωσης του χρέους. Μιλώντας κατά τη διάρκεια συζήτησης σε πάνελ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ωστόσο ότι περιμένει την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της ΕΕ και του ΔΝΤ και μείωση του επιτοκίου δανεισμού. Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση ελπίζει ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές ακόμα και φέτος.

    Το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας ή αναδιάρθρωσης του χρέους της απέκλεισε από το Νταβός της Ελβετίας την Πέμπτη ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι αναμένει επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

    «Ασφαλώς το ερώτημα της αναδιάρθρωσης πλανάται. Μπορώ να πω ότι δεν θα χρεοκοπήσουμε. Επίσης λέω ότι δεν θα κινηθούμε προς την αναδιάρθρωση», τόνισε και πρόσθεσε:«Ναι, θα υπάρξει επιμήκυνση (του χρόνου αποπληρωμής) του χρέους που έχουμε από το ΔΝΤ και την ΕΕ, και έχουν υπάρξει συζητήσεις για τους όρους των δανείων. Πιστεύω ότι αυτά δρομολογούνται», είπε, προσθέτοντας ότι οι πιο ευνοϊκοί όροι θα βοηθήσουν την Ελλάδα να αποφύγει δανειακή στενωπό το 2014.

    Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει πάρει την απόφαση να πετύχει στους στόχους της και τόνισε ότι η συζήτηση για την επιμήκυνση αφορά στους πόρους με βάση τους οποίους θα γίνει, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι όλα αυτά θα αποβούν θετικά.

    Είπε ακόμα πως το χρέος είναι το σύμπτωμα και αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις, όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ενώ πρόσθεσε ότι η διαφάνεια στην Ελλάδα έχει πλέον ενισχυθεί σημαντικά. «Πέρυσι έλεγαν πως τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία ήταν το συντομότερο ανέκδοτο, αλλά τώρα είμαστε από τις πιο διαφανείς χώρες στην ΕΕ», είπε χαρακτηριστικά.

    Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο χρηματοπιστωτικό σύστημα τονίζοντας ότι πρέπει να είναι πιο διαφανές και πρόσθεσε ότι χρειαζόμαστε τα κατάλληλα εργαλεία προκειμένου να ηρεμήσουν οι αγορές.

    Όσον αφορά το μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης τόνισε ότι αυτός πρέπει να είναι ισχυρός και ταυτόχρονα ευέλικτος, ενώ μιλώντας για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις επεσήμανε ότι γενικά τα θέματα που συζητούνται είναι η διακυβέρνηση, η ισότητα και οι κοινές αξίες που είναι πολύ βασικά ζητήματα για την Ευρώπη.

    Λίγο πριν αρχίσει η συζήτηση ο κ. Παπανδρέου είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση και συζήτηση με τον αντιπρόεδρο της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ με τον οποίο συζήτησαν και την κατάσταση στην ευρωζώνη, την οικονομική κρίση, την ελληνική και τη βρετανική οικονομία αλλά και τις σχέσεις της Μ. Βρετανίας με την ευρωζώνη.

    Επίσης είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο και ιδρυτή του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Κλάους Σβάμπ στον οποίο πρότεινε την διοργάνωση ενός Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Φόρουμ, το οποίο θα μπορούσε να διεξαχθεί στην Ελλάδα. Η ανταπόκριση του κ. Σβάμπ ήταν κατ΄ αρχήν θετική, αλλά θα γίνει διερεύνηση για το αν και πότε μπορεί να διοργανωθεί το Φόρουμ που πρότεινε ο κ. Παπανδρέου.

    Συναντήσεις με Μπιλ Κλίντον και Κόφι Ανάν

    Με τον πρώην Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον, τον πρώην Γ.Γ. του ΟΗΕ Κόφι Άναν και τον Πρόεδρο του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

    Ιδιαίτερα φιλική ήταν η συζήτηση με τον κ. Κλίντον, με τον οποίο, ο κ. Παπανδρέου συνδέεται με μακρόχρονη προσωπική φιλική σχέση. Ο Αμερικανός πρώην Πρόεδρος φάνηκε ενήμερος για το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο της Κοζάνης και μάλιστα συνεχάρη τον κ. Παπανδρέου.

    Στη συζήτηση αναφέρθηκαν σε ενεργειακά θέματα και την πράσινη ανάπτυξη και ο κ. Κλίντον εξήρε την προσπάθεια της Ελλάδας να αντιμετωπίσει την κρίση.

    Αντιδράσεις

    «Είναι σίγουρο ότι θα εξασφαλίσουμε και τα τρία «προικιά». Επιμήκυνση του χρέους, κούρεμα επιτοκίων και ευρωομόλογα. Το θέμα είναι τι θα δώσουμε για όλα αυτά», σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Πηγές ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58451

    [22] Καταζητούμενος για συμμετοχή στους «Πυρήνες» ο 23χρονος

    Πεμπτη, 27 01 2011 12:44

    Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή το πρωί πήρε ο 23χρονος Μιχάλης Νικολόπουλος που συνελήφθη στην Κηφισιά και όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ είναι καταζητούμενος για συμμετοχή στους "Πυρήνες της Φωτιάς". Σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης. Οι εφέτες ανακριτές εξέδωσαν για την υπόθεση των παγιδευμένων πακέτων άλλα τρία εντάλματα σύλληψης για καταζητούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση ανεβάζοντας τον αριθμό των εμπλεκομένων στην υπόθεση των πακέτων σε 9. Έρευνα σε σπίτι στη Νέα Χαλκηδόνα πραγματοποίησε το απόγευμα η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

    Ταυτοποιήθηκαν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία τα στοιχεία του 23χρονου που συνέληφθη την Τετάρτη στην Κηφισιά και ο οποίος ανακρίνεται. Σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στους "Πυρήνες της Φωτιάς" και στην κατοχή του βρέθηκε ένα πιστόλι, μια χειροβομβίδα, ένα στιλό με ασύρματη κάμερα, ενώ φέρεται να κατείχε και πλαστό δελτίο ταυτότητας.

    Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο 23χρονος είναι ένας από τους τέσσερις καταζητούμενους για συμμετοχή στις δραστηριότητες της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" και γι' αυτό υπάρχει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, ενώ εκκρεμεί άλλο ένα ένταλμα σύλληψης από τον περασμένο Νοέμβριο, για την υπόθεση με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων σε πρεσβείες και άλλους στόχους.

    Στην κατοχή του 23χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι τύπου "γκλοκ" με γεμιστήρα των 15 φυσιγγίων, άλλη μία γεμιστήρα με 15 φυσίγγια, μία χειροβομβίδα ρέπλικα, μία κάμερα-στιλό και μία πλαστή ταυτότητα με τη φωτογραφία του, με την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ενοικιαστεί ένα από τα σπίτια της οργάνωσης.

    Το απόγευμα η αντιτρομοκρατική έδωσε φωτογραφίες και πρόσθετες πληροφορίες για τον συλληφθέντα.

    H πλαστή ταυτότητα που είχε στην κατοχή του έφερε τα στοιχεία Διαμαντής Κωνσταντίνος του Αναστασίου και της Ευγενίας γεννηθείς 4/6/1989 στα Ιωάννινα και είχε εκδοθεί από το Β΄Τμήμα Ασφάλειας Αιγάλεω το 2009.

    Η αστυνομία παρακαλεί όποιον γνωρίζει κάτι που να σχετίζεται με την συγκεκριμένη ταυτότητα να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα της Αντιτρομοκρατικής 170 10 14 και 1964 με τη διαβεβαίωση ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

    Ο νεαρός οδηγήθηκε στον εφέτη ανακριτή που ερευνά την υπόθεση από τον οποίο πήρε προθεσμία να απολογηθεί αύριο.

    Οι εφέτες ανακριτές εξέδωσαν τρία νέα εντάλματα σύλληψης, για ήδη καταζητούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για την αποστολή 14 παγιδευμένων δεμάτων με προορισμό πρεσβείες στην Αθήνα και ξένους ηγέτες στο εξωτερικό.

    Τα νέα εντάλματα εκδόθηκαν για τους Γιώργο Νικολόπουλο, αδελφό του 23χρονου που συνελήφθη χθες στην Κηφισιά, Νταμιανό Μπολάνο και Χρήστο Τσάκαλο, αδελφό του Γεράσιμου Τσάκαλου που συνελήφθη επ' αυτοφώρω τον περασμένο Νοέμβριο με τον Παναγιώτη Αργυρού για τα «τρομοδέματα».

    Στην υπόθεση των παγιδευμένων με εκρηκτικές ύλες δεμάτων είναι ήδη κατηγορούμενοι μαζί με τους Γεράσιμο Τσάκαλο και Παναγιώτη Αργυρού, οι Χάρης Χατζημιχελάκης, Γιώργος Καραγιαννίδης και Αλέξανδρος Μητρούσιας. Οι τέσσερις τελευταίοι δικάζονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

    Τις απογευματινές ώρες πραγματοποιήθηκε έρευνα σε μονοκατοικία στην οδό Θεμιστοκλέους 18, στη Νέα Χαλκηδόνα, η οποία είχε ενοικιαστεί από άτομο που εμφανίστηκε με στοιχεία Γεώργιος ΜΠΟΤΣΟΓΛΟΥ του Παναγιώτη και της Φρειδερίκης, γεν. 05-12-1978 στη Θεσσαλονίκη, με αριθμό Δελτίου Ταυτότητας ΑΕ - 165370, που φέρεται να εκδόθηκε την 23-01-2007 από το Τμήμα Ασφαλείας Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης. Και πάλι, η αστυνομία παρακαλεί όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, υπενθυμίζοντας ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Συναγερμός από σύλληψη οπλισμένου νεαρού

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 58453

    [23] Στον Πύργο το ALL STAR GAME του μπάσκετ

    Πεμπτη, 27 01 2011 16:46

    Στον Πύργο, στο κλειστό γυμναστήριο «Γεώργιος Βασιλακόπουλος», στις 12 και 13 Μαρτίου θα διεξαχθεί η φετινή γιορτή του Ελληνικού μπάσκετ, το ALL STAR GAME.

    Σήμερα το μεσημέρι ήρθαν στον Πύργο ο Γεν. Διεθυντής του ΕΣΑΚΕ Γιώργος Κονδύλης και ο Γεν. Διευθυντής του ΠΣΑΚ Κώστας Αλεξανδρίδης και συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Πύργου, Μάκη Παρασκευόπουλο, τον δημοτικό σύμβολο και υπεύθυνο σε θέματα αθλητισμού Γιάννη Αργυρόπουλο, καθώς και τον γυμναστή του Οργανισμού Άθλησης του Δήμου Πύργου Κώστα Σκαρτσιάρη, για να ρυθμίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για τη μεγάλο αθλητικό γεγονός.

    Πρόκειται για το δεύτερο ALL STAR GAME που φιλοξενεί πόλη της Ηλείας, καθώς το 2008 είχε διεξαχθεί στην Αμαλιάδα, για να στηριχθούν οικονομικά και ηθικά οι πληγέντες των καταστροφικών πυρκαγιών του Αυγούστου 2007.

    Μπάμπης Πλάγος

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58461

    [24] Στο Ηράκλειο για τον ENISA

    Πεμπτη, 27 01 2011 12:13

    Οι εξελίξεις στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών, και οι προσπάθειες να μείνει η έδρα του στο Ηράκλειο, φέρνουν αύριο το πρωί στο Ηράκλειο τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρο Βούγια.

    Στις δέκα το πρωί θα γίνει σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, παρουσία του υφυπουργού Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου, και του περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη, όπου θα εξεταστούν όλες εκείνες οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν, για να μην υπάρξει πρόβλημα με την παραμονή της έδρας στο Ηράκλειο.Μετά τη σύσκεψη στην Περιφέρεια ο κ. Βούγιας θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού στην περιοχή των Βουτών.

    Σύνταξη:Κώστας Βασιλάκης

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58447

    [25] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Πεμπτη, 27 01 2011 11:14

    ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

    O Aθλητικός Όμιλος Σπερχογείας, στον χθεσινό πρώτο αγώνα του ημιτελικού του κυπέλλου Μεσσηνίας, επικράτησε εύκολα με 3-0 επί του Ολυμπιακού Καλαμάτας, και εξασφάλισε ουσιαστικά την πρόκρισή του στον μεγάλο τελικό. Τα γκολ πέτυχαν οι Σεφεράσι στο 19ο λεπτό, Καρδάσης στο 45ο με αυτογκολ και Γεωργαντάς στο 51ο.

    Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΣΤΟ ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ

    Ο Καλαματιανός ρέφερι Πέτρος Κωνσταντινέας, ορίστηκε να διευθύνει το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στον Άρη και το ΠΑΟΚ, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 7.30 το βράδυ, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα, με συνεργάτες τους Ηλία Αλεξέα του ιδίου συνδέσμου και Χρήστο Μπάλτα του Συνδέσμου Αχαϊας.

    Ο ΣΤΥΛΙΑΡΑΣ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΠΑΜΙΣΟΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

    Ο διαιτητής Στυλιάρας του Συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας, ορίστηκε να σφυρίξει το μεσσηνιακό ντέρμπι της Τέταρτης εθνικής, που διεξάγεται την Κυριακή στις 3 το απόγευμα, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου της Τέταρτης εθνικής.

    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

    Παράλληλα, το πρόγραμμα και οι διαιτητές των αγώνων των άλλων τριών ομάδων του νομού μας έχει ως εξής:

    Ατρόμητος Λάππα-Εράνη Φιλιατρών (Γιώργος Μαρκαντωνάτος, Ηλείας)

    Αθλητικός Όμιλος Κυπαρισσίας-Αστέρας Αμαλιάδας (Σπύρος Σελίμος, Λακωνίας)

    και Μεσσηνιακός-Ολυμπιακός Κεφαλονιάς (Χρήστος Ούτας, Λακωνίας).

    ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΙΔΩΝ-ΝΕΩΝ

    Ανακοινώθηκαν, οι περιφερειακές ομάδες του πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων. Οι Μεσσήνιοι ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν έχουν ως εξής:

    ΠΑΙΔΕΣ: Νίκος Βασιλόπουλος Μιχάλης Τζαβάρας Αίαντα Καλαμάτας, Γιάννης Μακρής Εθνικού Μελιγαλά, Μιχάλης Μπαστακός Αθλητικού Ομίλου ΦΑΡΑΙ, Κοσμάς Τριανταφυλλόπουλος Αθλητικού Ομίλου Πατίστα.

    ΝΕΟΙ: Άγγελος Γεωργιόπουλος Εράνη Φιλιατρών, Αλέξανδρος Μάγκος Τέλλου Άγρα, Δημήτρης Μανωλόπουλος, Γιώργος Κάλλας Αίαντα Καλαμάτας, Χρήστος Πολίτης, Δημήτρης Μπούνας Αθλητικού Ομίλου Σπερχογείας, Άγγελος Θεοδωρακόπουλος Αθλητικού Συλλόγου Μάνεσι και, Κυριάκος Πουλάκος Αθλητικού Ομίλου Πατίστα.

    Ο ΙΜΠΑΓΑΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

    Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Αριέλ Ιμπαγάσα θα έλθει σήμερα στην Καλαμάτα και στις 06:00 το απόγευμα θα βρίσκεται στο κατάστημα της ΝΙΚΕ, στην οδό Αριστομένους 12, για να φωτογραφηθεί με φίλους της ομάδας του Πειραιά και να υπογράψει αυτόγραφα.

    ΓΙΟΡΤΗ ΕΠΣΜ

    Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, θα διοργανώσει την ετήσια γιορτή του ποδοσφαίρου, ανήμερα της εορτής της Υπαπαντής, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ, σε αίθουσα του ξενοδοχείου REX. Στην εκδήλωση θα παραστεί και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, ενώ στο πλαίσιο της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις σε πρόσωπα και φορείς για τις επιτυχίες τους ή την προσφορά τους στο άθλημα.

    ΑΓΩΝΑΣ ΑΕΡΟΒΟΛΟΥ ΟΠΛΟΥ

    Σκοπευτικός αγώνας θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στο σύγχρονο Σκοπευτήριο των Γαργαλιάνων. Συγκεκριμένα, ο Σκοπευτικός Αθλητικός Σύλλογος Γαργαλιάνων η Άρτεμις διοργανώνει αγώνα σταθερού στόχου Α' κατηγορίας Αεροβόλων Όπλων και μετά το τέλος των αγώνων θα γίνει η τελετή απονομής των επάθλων.

    Συντάκτης είδησης: Βαγγέλης Ποτέας

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58438


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 27 January 2011 - 21:10:15 UTC