Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-02-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Eurogroup: Προς νέο μηχανισμό στήριξης
  • [02] Την Τρίτη η έκθεση της ΤτΕ για τη νομισματική πολιτική
  • [03] Ημιυπαίθριοι: Αίτημα του ΤΕΕ για παράταση
  • [04] Ημέρα ελπίδας αλλά και αβεβαιότητας η επόμενη για την Αίγυπτο
  • [05] ΕΦΕΤ : Πρόστιμα 789.500 ευρώ σε 101 επιχειρήσεις για ακατάλληλα τρόφιμα
  • [06] Σε ένα μήνα τακτοποιούνται οι ταμειακές υποχρεώσεις του ΟΠΑΔ
  • [07] Ξεπερνούν τα 10 εκ. ευρώ τα χρέη του Δήμου . Επικρίσεις αντιπολίτευσης
  • [08] 3D στην αγορά κινητών και tablet από την LG
  • [09] Έχετε παραπανίσια κιλά; Κατεβάστε τον θερμοστάτη του καλοριφέρ
  • [10] Yεμένη: Πολιτική αναταραχή και επεισόδια
  • [11] Ζέττα Μακρή: Πρόταση για ίδρυση δημοτικού Ιατρείου
  • [12] Ουδέν νεώτερον για το συμπαραστάτη του πολίτη
  • [13] Κάλεσμα συνδικαλιστών σε εργαζόμενους: Βγείτε στους δρόμους
  • [14] Ερώτηση στη Βουλή για το λιμάνι της Ρόδου

    [01] Eurogroup: Προς νέο μηχανισμό στήριξης

    Δευτερα, 14 02 2011 22:55

    Συνολική δανειακή ικανότητα της τάξης των 500 δισεκατομμυρίων ευρώ, δύο φορές ανώτερη από εκείνη του ισχύοντος μηχανισμού, θα έχει ο νέος μηχανισμός οικονομικής στήριξης της ευρωζώνης, που προβλέπεται να υλοποιηθεί στο μέσον του 2013. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ: «Έχουμε ήδη συμφωνήσει ως προς τη δανειακή ικανότητα του ευρωπαϊκού μηχανισμού για την σταθερότητα. Συμφωνήσαμε για ένα ποσό που θα αφορά τη δανειακή ικανότητα των 500 δις ευρώ το οποίο θα αναθεωρείται τουλάχιστον ανά διετία».

    Το Eurogroup θα συνεδριάσει πάλι στις 14 Μαρτίου και αν δεν προκύψει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα και τελικές αποφάσεις, τότε θα γίνει νέα συνεδρίαση στις 21 Μαρτίου. Επιπλέον, σειρά επαφών με ευρωπαίους ηγέτες για την οικονομική κρίση ξεκινά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με αφετηρία το Βερολίνο στις 22 Φεβρουαρίου με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

    Στη σύνοδο έγινε συζήτηση για τα προγράμματα οικονομικής σταθεροποίησης της Ελλάδας και της Ιρλανδίας, όπου για την Ελλάδα τονίστηκε ότι το 2010 εφάρμοσε με ικανοποιητικό τρόπο τις δεσμεύσεις που τις αναλογούσαν από το μνημόνιο, με έμφαση στην ανάγκη να συνεχιστεί και το 2011 η ίδια τακτική. Στην επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να συνεχίσει στην κατεύθυνση αυτή, στάθηκε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κάνοντας παράλληλα κριτική στην αντιπολίτευση στη χώρα μας, πως δε διαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε επίσης στην ιδιαίτερη σημασία που έχει για την Ελλάδα ο δανεισμός με λογικά επιτόκια, η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων, αλλά και η γενικότερη ευελιξία του μόνιμου μηχανισμού για την αντιμετώπιση των κρίσεων. Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, τόσο ο Επίτροπος Όλι Ρεν, όσο και ο κ. Παπακωνσταντίνου, έκαναν λόγο για «ατυχείς» δηλώσεις εκπροσώπων της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στην Ελλάδα.

    «Μοναδική υπεύθυνη για τις αποφάσεις που θα αφορούν τα μεσοπρόθεσμα σχέδια των αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα είναι η ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομίας, Ολι Ρεν, λίγο μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Eurogroup, ενώ για το θέμα της μείωσης των επιτοκίων δανεισμού προς την Ελλάδα και την Ιρλανδία, ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι το θέμα βρίσκεται υπό συζήτηση, αλλά το Συμβούλιο δεν έλαβε συγκεκριμένη απόφαση για το θέμα.

    Πηγές: ΝΕΤ FM, ΑΠΕ Είδηση: 59789

    [02] Την Τρίτη η έκθεση της ΤτΕ για τη νομισματική πολιτική

    Δευτερα, 14 02 2011 21:40

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να παρουσιάσουν τα στοιχεία που θα περιέχει η ετήσια έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική, που θα παραδώσει στις 11πμ της Τρίτης ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος στον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο .

    Στις συγκεκριμένες συνθήκες, η έκθεση θα παρουσιάζει την πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής και της προόδου των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανταγωνιστικότητα και το ρόλο της στην ανάκαμψη της οικονομίας.

    Για την τρέχουσα χρονιά η πρόβλεψη είναι ότι θα συνεχιστεί η συρρίκνωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος περίπου κατά 3%, με πιο μικρή ένταση από το 2010. Επίσης αναμένονται αναφορές στις ΔΕΚΟ όπου θα γίνεται λόγος για την αναδιάρθρωσή τους και τον έλεγχο των οικονομικών τους στοιχείων, ενώ θα προτείνεται η υλοποίηση του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Τέλος, όπως αναμένεται να καταγράφεται στην έκθεση, σε ικανοποιητικά επίπεδα βρίσκεται η κεφαλαιακή επάρκεια του τραπεζικού συστήματος.

    Πηγές: ΝΕΤ FM, ΑΠΕ

    Σχετικά άρθρα: Tράπεζα της Ελλάδος: Πλεόνασμα 352 εκατ.Ευρώ

    Είδηση: 59783

    [03] Ημιυπαίθριοι: Αίτημα του ΤΕΕ για παράταση

    Δευτερα, 14 02 2011 22:13

    Ορατό είναι το ενδεχόμενο παράτασης για την τακτοποίηση του προβλήματος των ημιυπαίθριων χώρων, που λήγει σε δύο εβδομάδες, ενώ σχετικό αίτημα διατύπωσε το τεχνικό επιμελητήριο. Καθοριστικός παράγοντας στην εξέλιξη αυτή είναι οι δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται στις πολεοδομίες, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται γρήγορα οι πολίτες που επιδιώκουν να αξιοποιήσουν τις σχετικές ρυθμίσεις.

    Μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί περίπου 500.000 αιτήσεις. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη δόση του προστίμου πρέπει να πληρωθεί μέχρι το τέλος Απριλίου και η πλήρης εξόφληση για τις κατοικίες είναι μέχρι τις 28 Οκτωβρίου. Οι ιδιοκτήτες χώρων που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση, δε χρειάζεται να τους δηλώσουν στο Ε9, ούτε επιβαρύνονται με αναδρομικά (φόρους ή εισφορές), αλλά στις νέες μεταβιβάσεις θεωρούνται χώροι κύριας χρήσης και υπολογίζονται ως τεκμήριο διαβίωσης.

    Επίσης σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις περιοχές Νατούρα, απαγορεύεται η δόμηση σε έδαφος με κλίση πάνω από 35%.

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 59784

    [04] Ημέρα ελπίδας αλλά και αβεβαιότητας η επόμενη για την Αίγυπτο

    Δευτερα, 14 02 2011 12:50

    Γεμάτη ελπίδες και προσδοκίες για ένα καλύτερο μέλλον αλλά και αντιμέτωπη με μια μεγάλη περίοδο αστάθειας είναι πλέον η Αίγυπτος, μετά από την εξέγερση των 18 ημερών που συγκλόνισε τον κόσμο. Στην πλατεία Ταχρίρ δεν έχουν μείνει παρά μερικές δεκάδες διαδηλωτές, περικυκλωμένοι από δυνάμεις της στρατονομίας και στρατιώτες, οι οποίοι προειδοποιήθηκαν να αποχωρήσουν ειδάλλως θα συλληφθούν. Η πλατεία σε μεγάλο βαθμό καθαρίστηκε από εθελοντές και πλέον είναι γεμάτη από αυτοκίνητα, ωστόσο χρειάζονται πολλά περισσότερα για να ξαναβρεί η καθημερινότητα τους ρυθμούς της. Ο στρατός δεσμεύτηκε για μια ειρηνική μετάβαση προς μια εκλεγμένη πολιτική εξουσία εντός εξαμήνου, ωστόσο η αποστολή του να οδηγήσει το μεγαλύτερο έθνος του αραβικού κόσμου προς τη δημοκρατία διέπεται από πολλές προκλήσεις, όπως το επερχόμενο κύμα απεργιών που σχεδιάζουν τα εργατικά συνδικάτα. Στο μεταξύ, μέλη της στρατιωτικής ηγεσίας συναντήθηκαν με εκπροσώπους του κινήματος των νέων που πρωτοστάτησαν στις μαζικές διαδηλώσεις προκειμένου να συζητήσουν το θέμα των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων.

    Συνάντηση στρατιωτικών με εκπροσώπους του νεανικού κινήματος

    Ομάδα Αιγύπτιων κυβερνο-ακτιβιστών, που συμμετείχαν στην οργάνωση του κινήματος αμφισβήτησης κατά του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ ανακοίνωσαν ότι συναντήθηκαν με μέλη Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου που διαχειρίζεται τις υποθέσεις της χώρας, για να συζητήσει το θέμα των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων.

    "Συναντηθήκαμε με τον στρατό...για να καταλάβουμε τις θέσεις τους και να παρουσιάσουμε τις δικές μας", δήλωσαν ο Ουαέλ Γόνιμ, στέλεχος της Google, που έγινε σύμβολο της εξέγερσης και ο μπλόγκερ Αμρ Σαλάμ σε μήνυμά τους σε ιστοσελίδα. Τα όσα ειπώθηκαν στο πλαίσιο της συνάντησης, τα οποία χαρακτήρισαν ενθαρρυντικά, αναρτήθηκαν στη σελίδα τους στο Facebook.

    Οι στρατιωτικοί υπεραμύνθηκαν της αναγκαιότητας για την ύπαρξη της μεταβατικής κυβέρνησης, η οποία απαρτίζεται από πλειάδα υποστηρικτών του Μουμπάρακ, προκειμένου να διασφαλιστεί για την ώρα η σταθερότητα στη χώρα, αλλά δεσμεύτηκαν για ταχεία αντικατάστασή της.

    "Ο στρατός δήλωσε ότι δεν έχει την πρόθεση να κυβερνήσει την Αίγυπτο και ότι το μέλλον της Αιγύπτου θα καθορισθεί από μία πολιτική ηγεσία", γράφουν οι δύο στο μήνυμά τους στο Twitter.

    «Είπαν ότι θα κυνηγήσουν όλους τα διεφθαρμένα στελέχη όποιο κι αν ήταν ή είναι το αξίωμά τους», πρόσθεσε ο Γόνιμ.

    Ανακοίνωσαν επίσης ότι ανεξάρτητη επιτροπή έχει επιφορτιστεί να παρουσιάσει εντός 10 ημερών σειρά συνταγματικών τροπολογιών οι οποίες θα εγκριθούν από δημοψήφισμα που θα γίνει σε δύο μήνες.

    Ο στρατός ενθάρρυνε εξάλλου τους νέους να δημιουργήσουν πολιτικά κόμματα -κάτι που ήταν εξαιρετικά δύσκολο υπό το παλιό Σύνταγμα- και υποσχέθηκε να συναντάται μαζί τους σε τακτά χρονικά διαστήματα.

    «Νιώσαμε μια ειλικρινή επιθυμία να προστατεύσουμε τα όσα κερδήθηκαν από την επανάσταση και ένα σεβασμό χωρίς προηγούμενο για το δικαίωμα των νεαρών Αιγυπτίων να διατυπώνουν τη γνώμη τους» πρόσθεσε ο Γόνιμ.

    Οι στρατιωτικοί, οι οποίοι κατηγορούνται από οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι φυλάκισαν και βασάνισαν διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της εξέγερσης, δεσμεύθηκαν επίσης "να βρουν όλους τους διαδηλωτές που θεωρούνται αγνοούμενοι".

    Σημειώνεται ότι ο Ουαέλ Γόνιμ συνελήφθη κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Κάιρο και στη συνέχεια απελευθερώθηκε, αφού κρατήθηκε, όπως κατήγγειλε, με δεμένα τα μάτια επί 12 ημέρες.

    Είναι ο διαχειριστής της σελίδας του Facebook "Είμαστε όλοι Χάλεντ Σαΐντ" (στη μνήμη ενός νεαρού που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από την αστυνομία), όπως ονομάζεται η ομάδα που βοήθησε στην οργάνωση της εξέγερσης που ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου.

    Κύμα απεργιών

    Η μαζική αναταραχή που ανέτρεψε τον Μουμπάρακ από το θώκο του άφησε πίσω του πολλές μικρότερες εστίες, καθώς οι πολίτες μετά και την άρση πολλών απαγορεύσεων αντιδρούν πλέον ανοιχτά για όσα τους ταλανίζουν.

    Εκατοντάδες κυβερνητικοί υπάλληλοι στην Αίγυπτο απεργούν και σήμερα διαμαρτυρόμενοι για τους χαμηλούς μισθούς τους και τη διαφθορά των επικεφαλής τους.

    Οι κρατικές τράπεζες παρέμειναν σήμερα κλειστές μετά την απόφαση της Αιγυπτιακής Κεντρικής Τράπεζας να κλείσει όλα τα υποκαταστήματά της σε εθνικό επίπεδο, τα υπουργεία υπολειτουργούν καθώς οι υπάλληλοι των υπουργείων συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ 2.000 απεργοί αστυνομικοί έκαναν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόθεση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου είναι να απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις των εργατικών ή επαγγελματικών συνδικάτων, τις απεργίες και να ζητήσει από όλους τους Αιγύπτιους να επιστρέψουν την εργασία τους, ωστόσο οι διεθνείς ανταποκριτές επισημαίνουν ότι χρειάζονται πιο λεπτοί χειρισμοί αλλιώς μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να αναζωπυρώσει τις ταραχές.

    Ο στρατός, πάντως, έχει δεσμευθεί να μεριμνήσει για τη μεταρρύθμιση του Συντάγματος, σεβαστεί τις περιφερειακές και διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει η Αίγυτπος και να στηρίξει τον μεταβατικό πρωθυπουργό Αχμεντ Σαφίκ μέχρι να σχηματίσει μια νέα μεταβατική κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα σε προεδρικές και βουλευτικές εκλογές.

    Πηγές Reuters, Associated Press,BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Αίγυπτος: Διάλυση του Κοινοβουλίου και αναστολή του Συντάγματος

    Είδηση: 59746

    [05] ΕΦΕΤ : Πρόστιμα 789.500 ευρώ σε 101 επιχειρήσεις για ακατάλληλα τρόφιμα

    Δευτερα, 14 02 2011 20:10

    Πρόστιμα συνολικού ύψους 789.500 ευρώ, επέβαλε ο ΕΦΕΤ σε 101 επιχειρήσεις τροφίμων, οι οποίες κατείχαν τρόφιμα μη κανονικά, νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση ή μη συμμορφούμενα στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας. Επίσης, σε κάποιες από αυτές, παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις.

    Οι έλεγχοι που διενεργεί ο ΕΦΕΤ σε επιχειρήσεις τροφίμων, τόσο σε προληπτικό επίπεδο όσο και ύστερα από καταγγελίες καταναλωτών, συνεχίζονται εντατικά, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

    Ο ΕΦΕΤ καλεί τις επιχειρήσεις να τηρούν την κείμενη νομοθεσία όσον αφορά την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων.

    Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν:

    1. Πρόστιμο β¬ 5.000 στο εργαστήριο τροφίμων με την επωνυμία ΣΙΒΒΑ ΕΛΕΝΗ που βρίσκεται στην οδό Μύλων 12 στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - κατοχή μη ασφαλών τροφίμων

    2. Πρόστιμο β¬ 2.000 στην επιχείρηση παραγωγής - τυποποίησης - εμπορίας μπαχαρικών με την επωνυμία SPICELAND ΕΠΕ που βρίσκεται στην οδό Αθηνάς 20 στην Ιωνία, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - μη έκδοση απαιτούμενης άδειας και λειτουργίας της επιχείρησης

    - ανεπαρκής εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου

    3. Πρόστιμο β¬ 3.000 στο κρεοπωλείο με την επωνυμία ΤΑ ΤΣΙΠΙΑΝΑ - ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ που βρίσκεται στην οδό Κορίνθου 135 στην Πάτρα, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων

    4. Πρόστιμο β¬ 4.000 στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Αγίου Ιωάννη Μπράτσικα & Σαρίπολου στην Πάτρα, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων

    5. Πρόστιμο β¬ 10.000 στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΑΛΕΞ ΠΑΚ Α.Ε. που βρίσκεται στη Λεωφ. Μαραθώνος 16 στην Παλλήνη, διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο κατάστημα της επιχείρησης στη νέα εθνική οδό Πατρών - Αθηνών 39 στην Πάτρα, διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - μη ασφαλής εξοπλισμός ο οποίος απαγορεύεται να έρθει σε άμεση επαφή με τρόφιμα

    6. Πρόστιμο β¬ 4.000 στο οπωροπωλείο με την επωνυμία ΓΙΑΚΟΥΠ ΓΙΑΚΟΥΠ - ΓΙΑΚΟΥΠ ΣΑΔΙΚ Ο.Ε. που βρίσκεται στην οδό Φιλικής Εταιρίας 65 & Αϊδινίου 1 στην Κομοτηνή, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων

    - παραπλάνηση του καταναλωτή

    7. Πρόστιμο β¬ 2.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΚΙΜΜΕΡΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ Μ.Ε.Π.Ε. που βρίσκεται στην Κιμμέρια στην Ξάνθη, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - κατοχή και διάθεση στην αγορά μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων

    8. Πρόστιμο β¬ 4.000 στο παντοπωλείο - οπωροπωλείο με την επωνυμία ΑΖΗΖ ΣΑΜΠΑΝΤΗΝ που βρίσκεται στη Γλαύκη στην ορεινή Ροδόπη Ξάνθης, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - σοβαρές αποκλίσεις των όρων αδειοδότησης

    - κατοχή μη ασφαλών τροφίμων

    9. Πρόστιμο β¬ 4.000 στη βιοτεχνία ζαχαρωδών προϊόντων - αρτοσκευασμάτων με την επωνυμία ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε. που βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή Καβάλας, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - κατοχή μη ασφαλών τροφίμων

    10. Πρόστιμο β¬ 12.000 στην εταιρία με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Κανάρη 9 στην Αθήνα, διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο σούπερ μάρκετ της εταιρίας στο 2ο χλμ Δράμας - Καβάλας, διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων

    - ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό

    - έλλειψη άδειας λειτουργίας

    - κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων

    11. Πρόστιμο β¬ 3.000 στο παντοπωλείο - οπωροπωλείο - κατάστημα κατεψυγμένων προϊόντων - αλλαντικών - τυροκομικών - πρατήριο ελαίου - μαγειρικών λιπών με την επωνυμία ΓΙΑΚΟΥΠ ΣΑΔΙΚ του ΓΙΑΚΟΥΠ - ΕΙΔΗ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ που βρίσκεται στα Αρριανά στις Σάπες, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων

    12. Πρόστιμο β¬ 2.000 στην εταιρία με την επωνυμία Γ. ΜΑΡΙΕΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. και διακριτικό τίτλο ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ που βρίσκεται στο Οφρύνιο στην Καβάλα, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - μη τήρηση των κανόνων ορθής υγιεινής πρακτικής και κτηριακής εγκατάστασης

    - ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού

    - ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό και την υποδομή

    13. Πρόστιμο β¬ 3.000 στο καφέ - εστιατόριο με την επωνυμία ΠΟΛΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ που βρίσκεται στο Άλσος Αγίας Παρασκευής στην Άρναια, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - κατοχή μη ασφαλών τροφίμων

    14. Πρόστιμο β¬ 7.000 στο τυροκομείο με την επωνυμία ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΗΤΡΟΥΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. που βρίσκεται στο Μικρόκαμπο στο Κιλκίς, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - ανεπαρκής εφαρμογή των συστημάτων αυτοελέγχου

    - μη τήρηση των όρων αδειοδότησης

    15. Πρόστιμο β¬ 4.000 στην επιχείρηση διανομής τροφίμων με την επωνυμία Β. ΝΤΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ - Α. ΤΟΥΤΖΙΑΡΗΣ Ο.Ε. που βρίσκεται στην οδό Νιγρίτης & Κονταξοπούλου στη Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - έλλειψη άδειας ίδρυσης και λειτουργίας

    - διάθεση μη κανονικών ως προς την επισήμανση και την παρουσίαση τροφίμων

    16. Πρόστιμο β¬ 6.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε. που βρίσκεται στην οδό Κοσμά Αιτωλού στη Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων

    17. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο ψητοπωλείο - ταβέρνα με την επωνυμία ΕΥΤΥΧΙΑ - ΚΩΤΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ που βρίσκεται στην Ελάτη στα Τρίκαλα, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - ουσιώδεις αποκλίσεις σχετικά με τον εξοπλισμό και την υποδομή

    - ελλιπής τεκμηρίωση των διαδικασιών σχετικά με τις ορθές πρακτικές υγιεινής

    18. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο αρτοποιείο με την επωνυμία Δ. ΚΑΤΣΑΡΟΣ - Ε. ΚΑΦΕΣ Ο.Ε. που βρίσκεται στο Μουζάκι στην Καρδίτσα, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού

    - ελλιπής τεκμηρίωση των διαδικασιών σχετικά με τις ορθές πρακτικές υγιεινής

    19. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο καφενείο - οβελιστήριο με την επωνυμία Ο ΞΑΝΘΟΣ - ΝΑΤΣΙΝΑΣ ΞΑΝΘΟΣ που βρίσκεται στη Φαρκαδόνα στα Τρίκαλα, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού

    - αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό και την υποδομή

    20. Πρόστιμο β¬ 5.000 στον κυλινδρόμυλο με την επωνυμία ΜΥΛΟΙ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ Δ. ΣΙΟΥΛΑΣ - ΑΘ. ΚΑΨΑΛΗΣ που βρίσκεται στο 9ο χλμ Καλαμπάκας - Ιωαννίνων, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου

    - έλλειψη βιβλιαρίων υγείας του προσωπικού

    - ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων

    21. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ που βρίσκεται στη Θεόπετρα στα Τρίκαλα, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού

    - ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό και την υποδομή

    22. Πρόστιμο β¬ 8.000 στην επιχείρηση του ΧΑΤΖΗΝΕΙΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ με το διακριτικό τίτλο ΑΡΙΣΤΟΝ που βρίσκεται στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 44 στα Διαβατά, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - ανεπαρκές επίπεδο των χώρων και του εξοπλισμού

    - ανεπαρκής εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου

    - ελλιπής επισήμανση ορισμένων προϊόντων με αποτέλεσμα να υπάρχει το ενδεχόμενο πλάνης του καταναλωτή

    23. Πρόστιμο β¬ 5.000 στην καφετέρια - μπαρ - εστιατόριο με την επωνυμία ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ Α.Ε. - POLLOCK που βρίσκεται στη Λεωφ. Νίκης 55 στη Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - αποκλίσεις από τις απαιτήσεις υγιεινής

    - ανεπαρκής εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου

    - κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων

    24. Πρόστιμο β¬ 3.000 στο σνακ μπαρ - ουζερί με την επωνυμία ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ που βρίσκεται στην οδό Κουντουριώτου 97 στους Νέους Επιβάτες, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - κατοχή μη ασφαλών τροφίμων

    - ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού

    25. Πρόστιμο β¬ 6.000 στο εργαστήριο τροφίμων με την επωνυμία ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΣΛΙΔΟΥ που βρίσκεται στην οδό Λευκωσίας 11 στη Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - διάθεση μη ασφαλών τροφίμων

    - μη τήρηση της υγιεινής των χώρων

    - ανεπαρκής τήρηση αρχείων τεκμηρίωσης - παρακολούθησης - καταγραφής του συστήματος HACCP

    - μη τήρηση των όρων αδειοδότησης

    26. Πρόστιμο β¬ 4.000 στην επιχείρηση χονδρικού & λιανικού εμπορίου - εισαγωγών - εξαγωγών - διανομής ειδών διατροφής - οικιακής χρήσης με την επωνυμία LIDL HELLAS & ΣΙΑ Ο.Ε. που βρίσκεται στο 14ο χλμ Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - κατοχή μη κανονικών τροφίμων

    27. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ - ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΧ. ΜΠΟΥΡΑΣ που βρίσκεται στην οδό Θωμά Τριάντη 26 στον Άγιο Δημήτριο, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού

    28. Πρόστιμο β¬ 5.500 στο πρατήριο άρτου - γάλακτος - ειδών ζαχαροπλαστείου με παρασκευαστήριο με την επωνυμία ΑΡΤΟΠΟΙΗΜΑΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.Ε. που βρίσκεται στην Πλατεία Κανάρη 15Α στην Αθήνα, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - μη ορθές πρακτικές υγιεινής

    - ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων

    - μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου

    29. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο μικτό παντοπωλείο - οπωροπωλείο - πρατήριο άρτου με την επωνυμία ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ ΜΥΡΣΙΝΗ - ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ που βρίσκεται στην οδό Καποδιστρίου και Θράκης 2 στη Φιλοθέη, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων

    30. Πρόστιμο β¬ 3.000 στην αποθήκη τροφίμων με την επωνυμία ΛΙΟΣΤΡΟΦΙ Α.Ε. - ΠΑΡΑΓΩΓΗ - ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ - ΕΜΠΟΡΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ που βρίσκεται στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 121 στο Μαρούσι, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - έλλειψη άδειας λειτουργίας του αποθηκευτικού χώρου της επιχείρησης

    31. Πρόστιμο β¬ 8.000 στην εταιρία με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Κανάρη 9 στην Αθήνα, διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο σούπερ μάρκετ της εταιρίας στην οδό Ιφιγενείας 47 στη Νέα Ιωνία, διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - κατοχή μη κανονικών ως προς την επισήμανση - μη ασφαλών τροφίμων

    - κατοχή μη ασφαλών - επιβλαβών για την υγεία τροφίμων

    32. Πρόστιμο β¬ 3.000 στο αρτοποιείο που δραστηριοποιείται μόνο σε χονδρική πώληση με την επωνυμία ΘΕΟΔ. ΖΙΑΚΚΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. που βρίσκεται στην οδό Βασιλαδίου 4 στην Αθήνα, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής και εξοπλισμού

    - μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου

    - έλλειψη βιβλιαρίων υγείας του προσωπικού της επιχείρησης

    33. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο εστιατόριο - καφετέρια - μπαρ της ΠΑΣΒΑΓΚΑ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ με το διακριτικό τίτλο JOURFIXE που εδρεύει στην οδό Ζηρίνη 2 στην Κηφισιά, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - τα δεσμευθέντα τρόφιμα από το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής απορρίφθηκαν πριν το κλιμάκιο της υπηρεσίας προβεί στην κατάσχεσή τους, κατά παράβαση του Αγορανομικού Κώδικα

    34. Πρόστιμο β¬ 6.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΑΤΛΑΝΤΙΚ Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Γρηγ. Λαμπράκη 100 στον Κορυδαλλό, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - μη ορθές πρακτικές υγιεινής

    - ελλιπής τεκμηρίωση της εκπαίδευσης του προσωπικού

    35. Πρόστιμο β¬ 4.000 στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ που εδρεύει στην οδό Αριστοτέλους 165 στην Αθήνα, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων

    36. Πρόστιμο β¬ 3.000 στο αρτοποιείο - εργαστήριο ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΗΣ που εδρεύει στην οδό Αχαρνών 179 στην Αθήνα, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων

    37. Πρόστιμο β¬ 10.000 στο υποκατάστημα σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Τζον Κένεντι 154 στο Περιστέρι, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων

    - μη ορθές πρακτικές υγιεινής και υποδομής

    38. Πρόστιμο β¬ 2.000 στην πιτσαρία - εστιατόριο με την επωνυμία FOOD PLUS A.E.B.E. που βρίσκεται στην οδό Πίνδου 1 στη Νέα Φιλαδέλφεια, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - μη ορθές πρακτικές υγιεινής και υποδομής

    39. Πρόστιμο β¬ 4.500 στην επιχείρηση εμφιαλωμένων ποτών - ξηρών καρπών - ζαχαρωδών προϊόντων - ειδών ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία ΜΑΤΣΟΥΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΟΝ. Ε.Π.Ε. - ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ - ΠΟΤΑ - ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ - ΖΑΧΑΡΩΔΗ ΠΡΟΪΟΝΤΑ - ΕΙΔΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ που βρίσκεται στην οδό Καραγιώργη Σερβίας 3 στην Αθήνα, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - μη ορθές πρακτικής υγιεινής

    - ελλιπής τεκμηρίωση των διαδικασιών σχετικά με το σύστημα HACCP

    - ελλιπής τεκμηρίωση της εκπαίδευσης του προσωπικού της επιχείρησης

    40. Πρόστιμο β¬ 4.500 στο εστιατόριο με την επωνυμία RIGANI BBQ - ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ - ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ που βρίσκεται στην οδό Μαραγκού 4 στη Γλυφάδα, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - μη ορθές πρακτικής υγιεινής

    - αποκλίσεις από τις προδιαγραφές της νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό και την υποδομή

    - ελλιπής τεκμηρίωση της εκπαίδευσης του προσωπικού

    - ελλιπής τεκμηρίωση των διαδικασιών σχετικά με το σύστημα HACCP

    41. Πρόστιμο β¬ 4.000 στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΤΡΟΦΙΜΑ ΗΛΙΑΣ ΔΟΥΚΑΣ Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Στριγγάρη 7 στον Άγιο Δημήτριο, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό

    - κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων

    42. Πρόστιμο β¬ 2.000 στην εγκατάσταση επεξεργασίας νωπών - κατεψυγμένων πτηνοτροφικών - κτηνοτροφικών προϊόντων με την επωνυμία ΥΙΟΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΑΛΛΙΕΡΟΥ Ο.Ε. που βρίσκεται στην οδό Αγίας Τριάδος 90 στις Αχαρνές, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - εξοπλισμός ο οποίος δεν επιτρέπεται να έρθει σε επαφή με τρόφιμα

    43. Πρόστιμο β¬ 2.000 στην αποθήκη τροφίμων - ποτών - αναψυκτικών με την επωνυμία ΛΕΟΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ που βρίσκεται στην οδό Αχαιών 21 στην Καρδίτσα, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - έλλειψη άδειας λειτουργίας

    - μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου

    - ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων

    - ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με την υποδομή

    44. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο αρτοποιείο - εργαστήριο ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία ΣΑΛΤΑΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ που βρίσκεται στα Γεφύρια στην Καρδίτσα, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής του εξοπλισμού

    45. Πρόστιμο β¬ 5.000 στην ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία INTERCOMM FOODS S.A. (ΙΝΤΕΡΚΟΜΜ ΦΟΥΝΤΣ Α.Ε. - ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ - ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ - ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ) που βρίσκεται στο 8ο χλμ της εθνικής οδού Λάρισας - Συκουριού (υποκατάστημα : Κομπότι Άρτας - Λάρισα), διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - έλλειψη άδειας ίδρυσης και λειτουργίας

    46. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο εστιατόριο - οβελιστήριο με την επωνυμία ΚΟΜΒΟΣ που βρίσκεται στο Ηράκλειο, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής

    47. Πρόστιμο β¬ 2.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε. που βρίσκεται στο Ηράκλειο, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - διάθεση προς πώληση γαλακτοκομικών προϊόντων που προέρχονται από εγκατάσταση παραγωγής η οποία δεν διαθέτει τον απαραίτητο κωδικό έγκρισης

    48. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο περίπτερο με την επωνυμία ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ που βρίσκεται στο Ηράκλειο, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - παραγωγή και συσκευασία σάντουιτς ενώ δεν διαθέτει τους απαραίτητους χώρους και την απαιτούμενη άδεια

    49. Πρόστιμο β¬ 15.000 στην ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ MITSIS COMPANY Α.Ε. που βρίσκεται στο Κιοτάρι στη Ρόδο, διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο υποκατάστημα της εταιρίας RINELA BEACH HOTEL στο Ηράκλειο Κρήτης, διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - ενώ ζητήθηκε, δεν μας επιδείχθηκε άδεια για το εστιατόριο του ξενοδοχείου

    - ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού της κουζίνας

    - ανεπαρκές επίπεδο της υποδομής και του εξοπλισμού

    - μη εφαρμογή συστήματος HACCP

    - μη τήρηση ενημερωμένων αρχείων

    50. Πρόστιμο β¬ 25.000 στην ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ MITSIS COMPANY Α.Ε. που βρίσκεται στο Κιοτάρι στη Ρόδο, διότι κατά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε στο υποκατάστημα της εταιρίας RINELA BEACH HOTEL στο Ηράκλειο Κρήτης, διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - Η επιχείρηση συνεχίζει να μη διαθέτει άδεια για το εστιατόριο του ξενοδοχείου.

    - Αν και το επίπεδο υγιεινής στους χώρους της κουζίνας έχει βελτιωθεί αισθητά, το επίπεδο υγιεινής τμημάτων του εξοπλισμού καθώς και των ξηρών αποθηκών συνεχίζει να είναι σε ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο.

    - Πραγματοποιήθηκαν κάποιες βελτιώσεις σε ορισμένα τμήματα των υποδομών, όμως η γενική εικόνα της κατάστασης των υποδομών και του εξοπλισμού συνεχίζει να είναι ιδιαιτέρως κακή με εκτεταμένες φθορές σε μεγάλο τμήμα αυτών.

    51. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο κεντρικό εστιατόριο ξενοδοχείου με την επωνυμία ΑΚΤΗ Α.Ε. - SUNSHINE που βρίσκεται στο Κουτσουνάρι στην Ιεράπετρα, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου βάσει των αρχών HACCP

    52. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο εργαστήριο τροφίμων με την επωνυμία ΚΟΝΙΑΚΗΣ - ΜΑΧΜΟΥΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ που βρίσκεται στο Βαθύλακκο στον Άγιο Αθανάσιο, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - διάθεση μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων

    53. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο εστιατόριο με την επωνυμία ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ που βρίσκεται στην οδό Πιερίων 70 στη Βέροια, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - μη τήρηση των όρων αδειοδότησης

    54. Πρόστιμο β¬ 30.000 στην ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ Α.Ε. - ΡΑΓΙΑΝ που εδρεύει στη Βάθη στο Κιλκίς, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - μη τήρηση των απαιτήσεων υγιεινής για τους χώρους παρασκευής και επεξεργασίας των τροφίμων και για τον εξοπλισμό

    - μη τήρηση των κανόνων υγιεινής που εφαρμόζονται στα τρόφιμα

    - ελλιπής εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου

    - κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων

    - ελλιπής επισήμανση των τροφίμων

    - παρασκευή και συντήρηση των τροφίμων κάτω από συνθήκες που δεν πληρούν τις διατάξεις της νομοθεσίας

    55. Πρόστιμο β¬ 4.000 στη βιοτεχνία παραγωγής κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης με την επωνυμία ΠΙΕΡΙΚΗ ΖΥΜΗ - ΚΥΡΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ που βρίσκεται στο 7ο χλμ της εθνικής οδού Κατερίνης - Τριλόφου, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού

    - μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου

    56. Πρόστιμο β¬ 6.000 στο κρεοπωλείο με την επωνυμία ΠΙΕΡΙΚΗ ΧΟΙΡΕΙΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ Α.Ε. που βρίσκεται στη Λεωφ. Στρατού 151 στην Πολίχνη, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής του εξοπλισμού

    - παραπλάνηση του καταναλωτή

    - κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων

    57. Πρόστιμο β¬ 6.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Σκοπού 12 στις Σαράντα Εκκλησιές, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - διάθεση προς πώληση μη ασφαλών τροφίμων

    - μη τήρηση επαρκών μέτρων αυτοελέγχου

    58. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο εστιατόριο - πιτσαρία με την επωνυμία CASA DONATO που βρίσκεται στο Ηράκλειο, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - τοποθέτηση στην κατάψυξη τροφίμων, ενώ δεν διαθέτει τους απαραίτητους χώρους, τον αναγκαίο εξοπλισμό και την απαιτούμενη άδεια και δεν αναγράφει στο μενού ότι πρόκειται για κατεψυγμένα προϊόντα

    59. Πρόστιμο β¬ 6.000 στο ξενοδοχείο με την επωνυμία ΘΑΛΑΣΣΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ - SPA - ΜΙΧΟΣ - ΑΡΜΟΓΙΑΝΟΣ Ο.Ε. που βρίσκεται στο Βουνάκι στην Πάλαιρο, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - έλλειψη άδειας λειτουργίας

    - μη εφαρμογή διαδικασιών βάσει των αρχών του HACCP

    60. Πρόστιμο β¬ 8.000 στο εργαστήριο αποφλοίωσης και κοπής πατάτας της ΜΑΡΙΑΣ ΙΩΑΝ. ΦΙΛΙΝΗ με το διακριτικό τίτλο ΑΠΟΦΛΟΙΩΤΙΚΗ που βρίσκεται στον Άγιο Αδριανό στο Ναύπλιο, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με την υποδομή και τον εξοπλισμό

    - ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής του χώρου

    - έλλειψη βιβλιαρίων υγείας

    - ανεπαρκής εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου

    - ελλιπής επισήμανση των τροφίμων και παραπλάνηση του καταναλωτή

    61. Πρόστιμο β¬ 3.000 στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ" - ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΓΕΡ. ΒΟΥΤΣΙΝΑ ΞΑΝΘΑΚΗ ΑΙΚΑΤ. που βρίσκεται στην οδό Πατρών Κλάους 35 στην Πάτρα, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - την ώρα του ελέγχου, στο πεζοδρόμιο που βρίσκεται επί της πόρτας του παρασκευαστηρίου στην οδό Σάμου, βρέθηκαν 10 τελάρα μαναβικής με ίχνη αλεύρων και ψίχας άρτου τα οποία, σύμφωνα με δήλωση του υπευθύνου, χρησιμοποιούνται για την μεταφορά του άρτου εκτός της επιχείρησης

    62. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΧΑΡ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ που βρίσκεται στην οδό Δυρραχίου 36 στην Αθήνα, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού

    63. Πρόστιμο β¬ 21.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΑΦΟΙ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΙ Α.Ε.Β.Ε. που βρίσκεται στην οδό Ραβινέ 8 στο Περιστέρι, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού

    - ανεπαρκής εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου

    64. Πρόστιμο β¬ 23.000 στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία SAN GIORGIO DEL MONTE - ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (ΣΑΝ ΤΖΩΡΤΖΙΟ ΝΤΕΛ ΜΟΝΤΕ) και διακριτικό τίτλο SAN GIORGIO DEL MONTE A.E. που βρίσκεται στην οδό 25ης Μαρτίου 79 στο Περιστέρι, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου

    - μη ορθές πρακτικές υγιεινής

    - ελλιπής τεκμηρίωση της εκπαίδευσης του προσωπικού της επιχείρησης

    65. Πρόστιμο β¬ 45.000 στο σούπερ μάρκετ τροφίμων με την επωνυμία ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ και διακριτικό τίτλο UNIK που βρίσκεται στην οδό Ναούσης 110 στο Περιστέρι, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - μη τεκμηρίωση των διαδικασιών σχετικά με το σύστημα αυτοελέγχου

    - σοβαρές αποκλίσεις από τους όρους αδειοδότησης

    - έλλειψη άδειας λειτουργίας

    - μη ορθές πρακτικές υγιεινής

    - ελλιπής τεκμηρίωση της εκπαίδευσης του προσωπικού

    66. Πρόστιμο β¬ 13.000 στο μεικτό κατάστημα τροφίμων με την επωνυμία BAZAAR ΑΝΩΝΥΜΗ ΨΥΚΤΙΚΗ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ - ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ και διακριτικό τίτλο BAZAAR A.E. που βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 8 στο Μοσχάτο, διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε σε υποκατάστημα της επιχείρησης στην οδό Αιόλου 104 στην Αθήνα, διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - μη τήρηση των όρων αδειοδότησης

    - ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής του εξοπλισμού

    - απόκλιση από την ορθή πρακτική υγιεινής

    67. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο εργαστήριο φύλλου κρούστας με την επωνυμία ΚΑΣΙΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ που βρίσκεται στην οδό Βελεστίνου 4 στο Ίλιον, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - διάθεση προς πώληση μη κανονικών - μη ασφαλών τροφίμων

    68. Πρόστιμο β¬ 23.000 στο σούπερ μάρκετ τροφίμων με την επωνυμία ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ - ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ -ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ - ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ - ΕΞΑΓΩΓΩΝ με διακριτικό τίτλο MARKET IN AEBE που βρίσκεται στη Λεωφ. Λαυρίου 301 στην Παιανία, διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε σε υποκατάστημα της επιχείρησης στην οδό Καυκάσου 141 στην Αθήνα, διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου

    - ελλιπής τεκμηρίωση των διαδικασιών σχετικά με ορθές πρακτικές υγιεινής

    - ελλιπής τεκμηρίωση της εκπαίδευσης του προσωπικού

    69. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο εργαστήριο συσκευασίας τροφίμων με την επωνυμία BIO - VITA A.E.E. που βρίσκεται στην οδό Μεταμορφώσεως 4 στα Γλυκά Νερά, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - διακίνηση μη κανονικών τροφίμων ως προς την επισήμανση

    70. Πρόστιμο β¬ 5.000 στην επιχείρηση εμπορίας - παραγωγής ειδών ζαχαροπλαστικής - παγωτού με την επωνυμία ΠΙ. ΕΝ. ΤΖΙ Ε.Π.Ε. που βρίσκεται στην οδό Δήμητρος 16 & Ναυπάκτου στο Κερατσίνι, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου

    - ανεπαρκής εφαρμογή συστημάτων ιχνηλασιμότητας

    - μη ορθές πρακτικές υγιεινής

    - μη ορθές παρασκευαστικές πρακτικές

    71. Πρόστιμο β¬ 40.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Αγίου Δημητρίου 63 στον Άλιμο, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου βασισμένο στις διαδικασίες και τις αρχές του HACCP

    72. Πρόστιμο β¬ 2.000 στην καφετέρια - μπαρ με την επωνυμία TANGO - 24ΩΡΟ που βρίσκεται στον Άγιο Ανδρέα στη Νέα Μάκρη, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων

    73. Πρόστιμο β¬ 5.000 στο ιχθυοπωλείο με την επωνυμία ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΟ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΒΑΙΟΣ που βρίσκεται στη Βαρβάκειο Αγορά, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - παραπλάνηση του καταναλωτή

    74. Πρόστιμο β¬ 4.000 στο κρεοπωλείο με την επωνυμία ΚΑΡΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. που βρίσκεται στην οδό Καισαρείας 27 στη Νέα Φιλαδέλφεια, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - παραπλάνηση καταναλωτή

    - έλλειψη βιβλιαρίου υγείας προσωπικού της επιχείρησης

    75. Πρόστιμο β¬ 6.000 στο εστιατόριο - καφετέρια με την επωνυμία ΑΦΟΙ ΤΕΡΛΑΚΗ Α.Ε. - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΟΥΝΙΟΥ που βρίσκεται στο Σούνιο, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - μη τήρηση των όρων αδειοδότησης

    - μη ορθές πρακτικές υγιεινής

    - ελλιπής τεκμηρίωση της εκπαίδευσης του προσωπικού

    - ελλιπής τεκμηρίωση των διαδικασιών σε σχέση με το σύστημα HACCP

    76. Πρόστιμο β¬ 3.000 στο παντοπωλείο - γαλακτοκομικά προϊόντα με την επωνυμία ΜΠΑΡΙΜΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ - ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ - ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ που βρίσκεται στην οδό Δαιδάλου 23 στο Χαϊδάρι, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - κατοχή μη κανονικών - μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων

    77. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο εργοστάσιο παρασκευής τυροπιτών - κρουασάν - συναφών ειδών με την επωνυμία BAKER MASTER A.B.E.E. που βρίσκεται στην οδό Αρχαίου Θεάτρου 8 στον Άλιμο, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - κατοχή μη κανονικών τροφίμων

    78. Πρόστιμο β¬ 3.000 στο εστιατόριο με την επωνυμία ΑΘΑΝ. ΜΑΝΩΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. - ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ που βρίσκεται στην οδό Αγίου Βασιλείου 54 στον Άγιο Δημήτριο, διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - μη ορθές πρακτικές υγιεινής

    - ελλιπής τεκμηρίωση των διαδικασιών σχετικά με το σύστημα αυτοελέγχου

    79. Πρόστιμο β¬ 3.000 στο αρτοποιείο - ζαχαροπλαστική με την επωνυμία ΜΕΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ που βρίσκεται στην οδό Ασυρμάτου 45 στον Άγιο Δημήτριο, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - ελλιπής τεκμηρίωση των διαδικασιών σχετικά με τις ορθές πρακτικές υγιεινής

    - ελλιπής τεκμηρίωση της εκπαίδευσης του προσωπικού

    80. Πρόστιμο β¬ 3.000 στο εστιατόριο με την επωνυμία MILOMEL HELLAS Α.Ε. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ που βρίσκεται στην οδό Λαζαράκη 12 στη Γλυφάδα, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - μη ορθές πρακτικές υγιεινής

    81. Πρόστιμο β¬ 2.000 στην επιχείρηση αρτοποιίας - ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία Δ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ - Β. ΜΠΟΥΖΙΑΝΗ Ο.Ε. που βρίσκεται στην Πλατεία Γκύζη 19 στην Αθήνα, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - έλλειψη βιβλιαρίων υγείας του προσωπικού

    82. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο πρατήριο ζαχαροπλαστικής μετά εργαστηρίου με την επωνυμία Π. ΔΟΓΑΝΟΓΛΟΥ - Γ. ΦΕΓΓΑΡΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. που βρίσκεται στην οδό Τιτάνων 26 στο Ελληνικό, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - κατοχή μη κανονικών - μη ασφαλών τροφίμων

    83. Πρόστιμο β¬ 1.500 στο επαγγελματικό εργαστήριο παστελοποιίας - μανταλοποιίας με την επωνυμία ΠΑΣΤΕΛΟΠΟΙΙΑ - ΜΑΝΤΑΛΟΠΟΙΙΑ - Β. ΓΚΟΥΜΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. που βρίσκεται στην οδό Θεσσαλονίκης 61 στο Μοσχάτο, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - μη ορθές πρακτικές υγιεινής

    84. Πρόστιμο β¬ 4.000 στο πρατήριο άρτου - γάλακτος - ειδών ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία ΑΦΟΙ ΠΑΠΠΑ Α.Β.Ε.Ε. που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 31 στον Πειραιά, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων

    - έλλειψη βιβλιαρίων υγείας του προσωπικού

    85. Πρόστιμο β¬ 5.000 στην επιχείρηση εμπορίας υλικών - αντικειμένων που προορίζονται να έλθουν σε επαφή με τρόφιμα με την επωνυμία ERGO - PACK Ε.ΠΕ. που βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 57 στο Μοσχάτο, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων

    - εξοπλισμός ο οποίος δεν επιτρέπεται να έρθει σε επαφή με τρόφιμα

    86. Πρόστιμο β¬ 4.000 στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που βρίσκεται στη Λεωφ. Πόρτο Ράφτη & 28ης Οκτωβρίου στο Μαρκόπουλο, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - κατοχή ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων

    87. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο εργαστήριο χαλβαδοποιίας - λοιπών ζαχαρωδών ειδών με την επωνυμία Μ. ΚΟΣΜΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΙΑΣ - ΛΟΙΠΩΝ ΖΑΧΑΡΩΔΩΝ ΕΙΔΩΝ που βρίσκεται στην οδό Ψηλορείτη 4 στην Αγία Βαρβάρα, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου

    88. Πρόστιμο β¬ 2.000 στη βιοτεχνία στιγμιαίου καφέ με την επωνυμία PRIMA - ΥΙΟΙ ΜΙΧ. ΤΣΑΜΠΟΥΡΑΚΗ Ο.Ε. που βρίσκεται στην οδό Μιχαήλ Αρχαγγέλου 62 στο Ηράκλειο, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - μη εφαρμογή κατάλληλων διαδικασιών αποτροπής εισόδου εντόμων και τρωκτικών

    89. Πρόστιμο β¬ 2.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία CHAMPION ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝ.ΚΟ. Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Εμ. Πορτάλιου 3 στο Ρέθυμνο, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - διάθεση προς πώληση μη ασφαλών τροφίμων

    90. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο τυποποιητήριο ελαιολάδου με την επωνυμία ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΜΟΝΟΦΑΤΣΙΟΥ που εδρεύει στο Ασήμι Μονοφατσίου στον Κόφινα, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - η επιχείρηση δεν προχώρησε άμεσα σε πλήρη απόσυρση ύποπτων παρτίδων από όλα τα σημεία πώλησης και δεν εξέδωσε άμεσα δελτίο Τύπου προς τους καταναλωτές

    91. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο τυροκομείο με την επωνυμία ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΜΑΝΟΥΡΑ Α.Ε. που εδρεύει στα Καστελιανά στο Ηράκλειο, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - ύπαρξη διάσπαρτων σκουπιδιών στον περιβάλλοντα χώρο περιμετρικά της επιχείρησης

    92. Πρόστιμο β¬ 220.000 στην ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. και διακριτικό τίτλο CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. (υπεραγορά τροφίμων), που εδρεύει στην οδό Κανάρη 9 στην Αθήνα, διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στην κεντρική αποθήκη της εταιρίας, στη θέση Γιαλός Σπάτων Αττικής, έλεγχος ο οποίος ήταν ο τρίτος κατά σειρά, διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με την υποδομή της επιχείρησης

    - ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων

    - ανεπαρκής εφαρμογή του συστήματος αυτοελέγχου HACCP

    93. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο τυροκομείο με την επωνυμία IΓΓΛΕΖΟΣ που βρίσκεται στη Βερδικούσια Ελασσόνας, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - παραπλάνηση του καταναλωτή

    94. Πρόστιμο β¬ 2.000 στην επιχείρηση μεταφοράς - παραγωγής έτοιμων φαγητών -ειδών ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία ΠΟΝΤΙΚΑΣ που βρίσκεται στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου

    95. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο κρεοπωλείο με την επωνυμία ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ που βρίσκεται στην οδό Φαρμακίδου και Παλαιστίνης στη Λάρισα, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού

    96. Πρόστιμο β¬ 3.500 στην καφετέρια - σνακ μπαρ - πιτσαρία με την επωνυμία Coffee Shop Ε.Π.Ε. που βρίσκεται στην οδό Δ. Γούναρη 7 στη Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων

    - μικρές αποκλίσεις από τις προδιαγραφές της νομοθεσίας σχετικά με την υγιεινή και τον εξοπλισμό

    97. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο μικτό κατάστημα τροφίμων με την επωνυμία Γαλαξίας Πέντε Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό 25ης Μαρτίου 6 στη Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - μη τήρηση των όρων αδειοδότησης

    98. Πρόστιμο β¬ 3.000 στο αναψυκτήριο με την επωνυμία Ιορδανίδου Ελευθερία που βρίσκεται στο Φράγμα Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων

    - ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής και εξοπλισμού

    99. Πρόστιμο β¬ 9.000 στο τυροκομείο με την επωνυμία Κατσάνος - Γιαννώτας Ο.Ε. που βρίσκεται στη Νέα Σάντα στο Κιλκίς, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    - ανεπαρκής εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου

    - ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό και την υποδομή

    - παραπλάνηση του καταναλωτή ως προς την επισήμανση

    100. Πρόστιμο β¬ 3.000 στην πιτσαρία - αναψυκτήριο με την επωνυμία Daily Foods Ε.Π.Ε. - Corner που βρίσκεται στο 11ο χλμ Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:

    - ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού

    101. Πρόστιμο β¬ 2.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΜΑΣΟΥΤΗΣ που βρίσκεται στην οδό 23ης Οκτωβρίου 102 - 104 στη Λάρισα, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:-έλλειψη άδειας λειτουργίας.

    AΠΕ Είδηση: 59780

    [06] Σε ένα μήνα τακτοποιούνται οι ταμειακές υποχρεώσεις του ΟΠΑΔ

    Δευτερα, 14 02 2011 12:14

    «Σε ένα μήνα το αργότερο θα έχουν τακτοποιηθεί όλες οι ταμειακές υποχρεώσεις του ΟΠΑΔ», δήλωσε στο σταθμό μας, ο πρόεδρος του ταμείου Κυριάκος Σουλιώτης. Συγκεκριμένα ο κ. Σουλιώτης αναφέρθηκε στην αλλαγή του συστήματος ελέγχου των συνταγών που θα συντομεύσει τη διαδικασία των πληρωμών ενώ για τα οφειλόμενα τόνισε πως η εμπλοκή είναι καθαρά γραφειοκρατική και αναμένεται λύση από το Υπουργείο Οικονομικών εντός των ημερών. Αύριο για το θέμα αυτό έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακοποιών.

    Σύνταξη:Ηλίας Μαραβάς

    Είδηση: 59730

    [07] Ξεπερνούν τα 10 εκ. ευρώ τα χρέη του Δήμου . Επικρίσεις αντιπολίτευσης

    Δευτερα, 14 02 2011 22:45

    Μεγάλο ύψος ανεξόφλητων υποχρεώσεων βαρύνουν τον ενιαίο Δήμο Βόλου, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Β΄ φάσης της οικονομικής απογραφής, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, χωρίς, όμως, να μπορεί, ακόμη, να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα αναφορικά με το συνολικό άνοιγμα του Δήμου, σύμφωνα με δηλώσεις της αρμόδιας Αντιδημάρχου που παρουσίασε τα στοιχεία στην οικονομική επιτροπή, ενώ ο πρόεδρος της επιτροπής απογραφής Νίκος Μαυρόπουλος ενημέρωσε τους επικεφαλής των μειοψηφιών.

    Για το Δήμο Βόλου η Α΄ φάση κατέδειξε χρηματικά διαθέσιμα ύψους περίπου 1.400.000,00 β¬. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε, χθες, Δευτέρα, στη δημοσιότητα η κα. Οικονόμου για τη Β΄ φάση και τα οποία αφορούν στις ανεξόφλητες εκκαθαρισμένες υποχρεώσεις του Δήμου, στις υποχρεώσεις του σε υπογραφείσες συμβάσεις και στις ανείσπρακτες βεβαιωμένες απαιτήσεις του έναντι τρίτων, προκύπτουν τα ακόλουθα. Τα ανεξόφλητα τιμολόγια φτάνουν στο ύψος των 10.530.956,96 β¬. Οι υποχρεώσεις του Δήμου από υπογραφείσες συμβάσεις για έργα και μελέτες φτάνουν τα 14.444.166,17 β¬, για τις οποίες, όμως, η διάκριση των πηγών χρηματοδότησης προβλέπεται στη Γ΄ φάση της απογραφής, κατά την οποία θα διευκρινιστεί το ποσό που υποχρεούται να καταβάλει ο Δήμος Βόλου και αυτό που αφορά σε χρηματοδοτήσεις από προγράμματα. Προκύπτουν ακόμη υποχρεώσεις από τον πρώην Δήμο Βόλου, που αφορούν σε συμβάσεις προμηθειών και εργασιών που είχαν υπογραφεί το 2010, συνολικού ύψους 2.404.856,13 β¬, οι οποίες, όμως, θα επανεκτιμηθούν, με βάση τα νέα δεδομένα, και, πιθανότατα, δε θα υλοποιηθούν, αν όχι στο σύνολό τους, τουλάχιστο σε μεγάλο μέρος τους. Ο Δήμος Βόλου έχει ανείσπρακτες βεβαιωμένες απαιτήσεις έναντι τρίτων που αγγίζουν τα 14.534.668,85 β¬, ποσό που είναι πολύ υψηλό, ωστόσο δεν μπορεί, προς το παρόν, να εκτιμηθεί η πραγματική δυνατότητα είσπραξής τους, καθώς θα πρέπει να προηγηθεί η αποτίμηση των επισφαλών απαιτήσεων, αυτών δηλαδή που εκτιμάται ότι θα παραγραφούν, λόγω της παρόδου μεγάλου χρονικού διαστήματος από τη βεβαίωσή τους και της μη τήρησης των νόμιμων διαδικασιών για την είσπραξή τους - διαδικασία που θα υλοποιηθεί κατά τη Δ΄ φάση της οικονομικής απογραφής. Από την Υπηρεσία εκτιμάται ότι μικρό μέρος του ποσού αυτού μπορεί να εισπραχθεί, καθώς υπάρχουν βεβαιωμένες ανείσπρακτες απαιτήσεις ακόμη και από το 1985. Εξάλλου, σοβαρό επιβαρυντικό παράγοντα για την οικονομική κατάσταση του νέου Δήμου αποτελούν και τα χρέη των ΝΠΔΔ και των επιχειρήσεων σε ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές.

    Επικρίσεις Ζέττας Μακρή για τα οικονομικά

    Για προχειρότητα στις κινήσεις του και δη αυτές που έχουν να κάνουν τη δικαιοσύνη επέκρινε τη δημοτική αρχή η Ζέττα Μακρή επισημαίνοντας ότι δεν ήταν συγκεκριμένη η αναφορά που κατατέθηκε στον εισαγγελέα δεν ήταν συγκεκριμένη και μάλιστα από ένα δήμο με συγκροτημένη νομική υπηρεσία και ένα νομικό δήμαρχο. Μάλιστα ανέφερε ότι οι διαρροές γύρω από το οικονομικό θέμα είναι περισσότερες από την επίσημη ενημέρωση. Τόνισε ότι προκύπτει σειρά ερωτηματικών για το πώς χειρίζεται η δημοτική αρχή το θέμα του πρώην ταμία του δημου που ακόμη δεν έχει παραδώσει το ταμείο των επτά ΝΠΔΔ ενώ για το ίδιο θέμα σήμερα ο δήμαρχος Βόλου Π. ΣΚοτινιώτης ενημερώθηκε σχετικά από τους πρώην διοικητές αυτών των ΝΠΔΔ.

    «Η κίνηση αυτή έγινε για λόγους επικοινωνιακούς και για λόγους αδυναμίας συνεργασίας με τις υπηρεσίες του Δήμου. Ο Δήμος καλώς κατέφυγε στην εισαγγελία, αλλά αυτή η πράξη του, να καταφύγει στις Δικαστικές Αρχές είναι μια οδυνηρή διαπίστωση αδυναμίας συνεργασίας και Διοίκησης. Θα θέλαμε να πληροφορηθούμε ο πρώην Δημοτικός ταμίας τι απάντησε. Καταλαβαίνουμε ότι υπήρχε μια προχειρότητα, την οποία καταδικάζουμε ως Δημοτική ομάδα και δεν θέλουμε αν επαναληφθεί, αλλά την προχειρότητα τη διαπιστώνουμε στα έγγραφα της Δημοτικής Αρχής» τόνισε η κα Μακρή. Είδηση: 59788

    [08] 3D στην αγορά κινητών και tablet από την LG

    Δευτερα, 14 02 2011 20:56

    Στην έκθεση Mobile World Congress που άρχισε στη Βαρκελώνη, η LG παρουσίασε ένα νέο smartphone με 3D που τρέχει με λειτουργικό σύστημα Android 2.2. Θα έχει τη δυνατότητα και να αναπαράγει περιεχόμενο 3D, αλλά και να λαμβάνει φωτογραφίες 3D. Το όνομά του: LG Optimus 3D.

    Το νέο smartphone διαθέτει δύο κάμερες στο πίσω μέρος, οι οποίες αναλαμβάνουν να απαθανατίζουν στιγμιότυπα σε τρεις διαστάσεις. Όσο για την αναπαραγωγή, το Optimus 3D διαθέτει μια οθόνη παρόμοια με αυτή που έχει επιλέξει η Nintendo για το 3DS. Επιπλέον θα βλέπουμε 3D χωρίς τα ειδικά γυαλιά.

    Η LG ανακοίνωσε και τη συνεργασία με το YouTube για να γίνεται εύκολα upload των 3D videos που έχουν τραβηχτεί με το Optimus 3D.

    Το tablet της LG

    Στην ίδια έκθεση παρουσιάστηκε το 3D Optimus Pad δηλαδή το Tablet της LG με οθόνη 8.9 ιντσών, διπύρηνο επεξεργαστή και κάμερα 3D. Ο πανίσχυρος, για τα δεδομένα της κατηγορίας, dual core επεξεργαστής του κάνει το browsing ιδιαιτέρως γρήγορο. Στα μέσα της άνοιξης θα τα δούμε. Είδηση: 59782

    [09] Έχετε παραπανίσια κιλά; Κατεβάστε τον θερμοστάτη του καλοριφέρ

    Δευτερα, 14 02 2011 20:28

    Υγεια

    Το κρύο ρίχνει τα τριγλυκερίδια και αδυνατίζει! Δεν είναι ανάγκη να ξεπαγιάσει κανείς, αλλά μερικές «δόσεις» κρύου μπορεί να βοηθήσουν στην απώλεια λίπους και πάχους, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα, η οποία, με βάση πειράματα σε ζώα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι με περιττά κιλά μπορούν, αν κατεβάσουν τον θερμοστάτη στο σπίτι ή τη δουλειά τους, να χάσουν βάρος και παράλληλα να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.

    Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου του Αμβούργου-Έπεντορφ, υπό τον μοριακό βιολόγο Αλεξάντερ Μπάρτελτ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό ιατρικής "Nature Medicine", σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», έκαναν πειράματα με ποντίκια και διαπίστωσαν ότι, αν τα κρατούσαν σε μέση θερμοκρασία 4 βαθμών Κελσίου, αυξανόταν η ικανότητα του «καφέ» λίπους των ζώων να καθαρίζει τον οργανισμό από τα επιβλαβή μόρια του λίπους που κυκλοφορεί στο αίμα.

    Τα υψηλά επίπεδα αυτών των πλούσιων σε θερμίδες μορίων λίπους ή πλούσιων σε τριγλυκερίδια λιποπρωτεϊνών, που προέρχονται από την λήψη παχυντικών τροφών, οδηγούν σε εναπόθεση ανθυγιεινού λευκού λίπους στο σώμα (και άρα στην παχυσαρκία), αλλά και στη σκλήρυνση των αρτηριών (άρα και σε καρδιαγγειακές παθήσεις). Όμως η έκθεση στο κρύο ωθεί το λιγότερο γνωστό «καλό» καφέ λίπος να καίει το πιο γνωστό «κακό» λευκό λίπος, μετατρέποντάς το σε θερμότητα για να ζεσταθεί το σώμα.

    Το καφέ λίπος είναι μια από τις δύο μορφές ιστών λίπους του σώματος και υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες στα νεογέννητα παιδιά και στα ζώα που βρίσκονται σε χειμερία νάρκη, καθώς τα βοηθά να διατηρούν σε κατάλληλο επίπεδο τη θερμοκρασία του ακίνητου σώματός τους. Αντίθετα με το λευκό λίπος, που λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος για τα μόρια λίπους υψηλής ενέργειας, το καφέ λίπος τα «καίει» για να παράγει θερμότητα.

    Οι ενήλικες έχουν γενικά μικρότερες ποσότητες καφέ λίπους, καθώς το σώμα τους θερμαίνεται κυρίως από την κίνηση των μυών, όμως πρόσφατα ανακαλύφθηκε ότι και στους ενήλικες υπάρχουν ορισμένες «αποθήκες» καφέ λίπους στο άνω τμήμα του στήθους και στο λαιμό. Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι το καφέ λίπος είναι δυνατό να αυξηθεί στον οργανισμό, μεταξύ άλλων μέσω μετατροπής του λευκού λίπους σε καφέ μετά την έκθεση του σώματος σε παρατεταμένες περιόδους κρύου.

    Μερικοί ειδικοί πιστεύουν ότι τα σύγχρονα συστήματα κεντρικής θέρμανσης στα κτίρια έχουν οδηγήσει σε μείωση του επιπέδου και της δραστηριότητας του ωφέλιμου καφέ λίπους στους ανθρώπους των ανεπτυγμένων χωρών. Μια πρόσφατη μελέτη από επιστήμονες του πανεπιστημίου University College του Λονδίνου συμπέρανε ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στη μειωμένη έκθεση στο κρύο και στην αύξηση της παχυσαρκίας στις σύγχρονες κοινωνίες.

    Ο δρ Μπάρτελτ εισηγείται ότι οι άνθρωποι πρέπει να εκτίθενται πιο τακτικά στο κρύο, ώστε ο οργανισμός τους να βοηθιέται να παράγει περισσότερο καφέ λίπος, ώστε να καίει τα επιβλαβή λίπη. Υποστηρίζει ότι «μερικές εναποθέσεις λευκού λίπους γίνονται καφέ λίπος μετά από μερικές εβδομάδες κρύου, πράγμα που δείχνει ότι μπορεί κανείς να βεκπαιδεύσει' τα κύτταρα λίπους του να μετατραπούν σε κύτταρα καφέ λίπους, ώστε να μείνει λεπτός και υγιής».

    Σχολιάζοντας τη γερμανική έρευνα στο ίδιο επιστημονικό περιοδικό, οι καθηγητές Έντουαρντ Φίσερ του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και Κέβιν Ουίλιαμς του πανεπιστημίου Τεμπλ των ΗΠΑ, επεσήμαναν ότι τα νέα ευρήματα έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν σημαντικά την ανθρώπινη υγεία.

    Link: Για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία (με συνδρομή) στη διεύθυνση: http://www.nature.com/nm/journal/v17/n2/abs/nm.2297.html

    AΠΕ Είδηση: 59781

    [10] Yεμένη: Πολιτική αναταραχή και επεισόδια

    Δευτερα, 14 02 2011 19:55

    Συνεχίζεται το ντόμινο της αναταραχής στον αραβικό κόσμο, με την Υεμένη να αποτελεί την επόμενη χώρα όπου οι θερμοκρασίες στο κοινωνικό επίπεδο, έχουν ανέβει κατά πολύ. Συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα Δευτέρα, μεταξύ αντιπολιτευόμενων διαδηλωτών και οπαδών του προέδρου της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.

    Για υπέρμετρη χρήση βίας από την αστυνομία, που χρησιμοποίησε μέχρι και όπλα ηλεκτρικής εκκένωσης, κάνουν λόγο οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ μεταξύ των τουλάχιστον 17 τραυματιών, συγκαταλέγεται και ένας φωτογράφος του BBC. Στις πόλεις Τάιζ και Σαναά, η αστυνομία έριξε πυροβολισμούς στον αέρα και ειδικά στη Σαναά, οπαδοί του προέδρου, με σπασμένα μπουκάλια, μαχαίρια και πέτρες καταδίωξαν χιλιάδες αντικυβερνητικούς διαδηλωτές. Παράλληλα, η αστυνομία κλείδωσε μεγάλο αριθμό από υποστηρικτές της αντιπολίτευσης μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου της Σαναά.

    Το ενδιαφέρον στοιχείο στο πολιτικό επίπεδο, είναι ότι την ώρα που οι δύο πολιτικοί πόλοι συγκρούονται σε επίπεδο βάσης, τα πολιτικά επιτελεία τους, μπαίνουν σε τροχιά συνομιλιών, με στόχο την αποτροπή εξελίξεων αντίστοιχων με την εξέγερση στην Αίγυπτο.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερς Είδηση: 59779

    [11] Ζέττα Μακρή: Πρόταση για ίδρυση δημοτικού Ιατρείου

    Δευτερα, 14 02 2011 22:39

    Πρόταση για δημιουργία Δημοτικού Ιατρείου στον ενιαίο Δήμο Βόλου, υπέβαλε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου η επικεφαλής της παράταξης «Νέος Δήμος Νέος ξεκίνημα» Ζέττα Μακρή. Παράλληλα ανέφερε ότι γίνονται επαφές και με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο για τη δημιουργία Κοινωνικού Φαρμακείου. Η κα Μακρή αφού αναφέρθηκε στη σχετική νομολογία επισήμανε ότι ως πρώτο βήμα είναι απαραίτητο να αποτυπωθεί η υπάρχουσα κατάσταση όλων των υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης, που παρέχονται στο ΕΣΥ, τόσο από το ΕΣΥ, όσο και τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, ώστε να καθοριστεί η δέσμη υπηρεσιών υγείας που θα παρέχει το Δημοτικό Ιατρείο, και ο τρόπος διασύνδεσής του με το υπόλοιπο Σύστημα Υγείας.

    Στη συνέχεια και εφόσον επιλεγεί η ανάπτυξη του Δημοτικού Ιατρείου, από την Κοινωφελή Επιχείρηση, θα πρέπει να συνταχθεί οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας και διετές πρόγραμμα δράσης, που επιβάλλεται από το νόμο, όπου θα προβλέπεται τακτική επιχορήγηση από το Δήμο. Πέραν τούτου, ανέφερε η κα Μακρή, είναι δυνατή η χρηματοδότηση μέσω της Διαχειριστικής Αρχής του υπουργείου Υγείας. Όσον αφορά στη στελέχωση του Δημοτικού Ιατρείου, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, προτείνει δύο γιατρούς γενικής ιατρικής, πέντε νοσηλευτές, έναν κοινωνικό λειτουργό, έναν επισκέπτη υγείας, έναν ψυχολόγο και έναν διοικητικό υπάλληλο, προσλήψεις που θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ. Τα περιστατικά, που χρήζουν πιο εξειδικευμένης φροντίδας, μπορούν να παραπέμπονται, μέσα από ένα δομημένο σύστημα διασύνδεσης με προκαθορισμένα πρωτόκολλα επικοινωνίας, σε δευτεροβάθμιες υπηρεσίες. Τέλος, η κα Μακρή αναφέρθηκε στην ύπαρξη από το 2005, ενός Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και αλληλεγγύης ΟΤΑ, με μέλη 126 Δήμους. Όπως ανέφερε, στο δίκτυο αυτό συμμετείχε και ο Δήμος Βόλου, ωστόσο, τόνισε ότι δεν υπήρξαν πρακτική οφέλη. Είδηση: 59786

    [12] Ουδέν νεώτερον για το συμπαραστάτη του πολίτη

    Δευτερα, 14 02 2011 22:35

    H ονοματολογία για τον συμπαραστάτη του δημότη μειώνει την αξία εκείνου που διαπραγματευόμαστε για να τον επιλέξουμε και μειώνει την αξία άλλων ανθρώπων στους οποίους έγιναν προτάσεις και αρνήθηκαν ή που ενδεχομένως κάποιοι δεν τους σκέφτηκαν.

    Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων η κα Μακρή ενώ ξεκαθάρισε ότι εκείνη αφής στιγμής δεν υπάρξει άλλη συνάντηση με το δήμαρχο και τις άλλες παρατάξεις να συζητηθεί το θέμα, η παράταξή της θα ψηφίσει τα πρόσωπα που θεωρεί ότι μπορούν να υπηρετήσουν αυτό το ρόλο. Μάλιστα ανέφερε ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι το πρόσωπο αυτό να έχει εντιμότητα, ήθος, η γνώση και τη δυνατότητα να γίνει «ενοχλητικό». «Διαπιστώνω μέχρι στιγμής ότι αυτά τα χαρακτηριστικά, δεν τα υιοθετεί όλα η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής και είναι κάτι που μας στενοχωρεί, δήλωσε. Ο Συμπαραστάτης του Δημότη είναι ένας θεσμός που προβλέπεται από την καινούργια νομοθεσία για τον Καλλικράτη και προβλέπεται ότι πρέπει να επιλεγεί το πρόσωπο αυτό αφού αυτοπροταθεί, με πλειοψηφία δύο τρίτων. Η πλειοψηφία αυτή δε μειούται καθόλου ή τη συγκεντρώνει ή δεν επιλέγεται συμπαραστάτης του Δημότη και των επιχειρήσεων, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται και με μικρότερη πλειοψηφία. Αυτό δείχνει πόσο σημαντικό είναι για το νομοθέτη να υλοποιηθεί αυτός ο θεσμός με την ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία.

    Για το όνομα του πρώην δημάρχου Αλέκου Βούλγαρη, που ακούστηκε, όταν έγινε η συζήτηση αυτή «εκτιμήθηκε η εμπειρία του δημάρχου και η διάθεσή του να προσφέρει. Για μας βάρυνε και ότι ανήκει σε άλλη παράταξη, γιατί δεν θα χρειαζόταν να αποδείξουμε σε κανέναν ότι πιστεύουμε στο θεσμό και δεν τον θεωρούμε εργαλείο να επιβάλλουμε άνθρωπο της δικής μας παράταξης. Βεβαίως, αφής στιγμής αναφέρθηκε το όνομα του πρώην δημάρχου και ο ίδιος δήλωσε ότι παραμένει ενδιαφερόμενος για τη θέση αυτή, άρχισε ένας χορός αποκαλύψεων για παρατυπίες, οπότε μάλλον κακό του έκανε αυτή η αναφορά» τόνισε η κα Μακρή Είδηση: 59785

    [13] Κάλεσμα συνδικαλιστών σε εργαζόμενους: Βγείτε στους δρόμους

    Δευτερα, 14 02 2011 18:13

    Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα να συμμετέχουν στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ στις 23 Φεβρουαρίου απηύθυναν σήμερα από το Βόλο μέλη του Δ.Σ. της ΑΔΕΔΥ και της Εκτελεστικής Γραμματείας που επισκέφθηκαν την περιοχή, ώστε μαζί με στελέχη του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους στους εργασιακούς χώρους. Βασική επιδίωξη είναι να περισωθούν πλέον δικαιώματα και εισοδήματα των μισθωτών εργαζομένων που πλήττονται από τις πολιτικές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κυρίως τους δημοσίους υπαλλήλους απασχολεί το γεγονός ότι το επικουρικό ασφαλιστικό τους ταμείο δε μπορεί να δώσει εφάπαξ, καθώς διαχρονικά το κράτος του οφείλει χρήματα καθώς δεν έχει καταθέσει ποτέ την εισφορά του όπως είναι υποχρεωμένο από το σύνταγμα, αλλά και το ενιαίο μισθολόγιο που στήνεται ερήμην τους. Στο ίδιο πνεύμα βρίσκονται και οι συνδικαλιστές του Δικτύου του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι τόνισαν πως οι ριζικές ανατροπές που έχουν γίνει και έπονται πρέπει να ξεσηκώσουν όλους τους πολίτες και να τους βγάλουν στο δρόμο. Από το μέλος της ΓΣΣΕ κ. Θάνο Βασιλόπουλο τονίστηκε πως «οι κλαδικές συμβάσεις αμφισβητούνται, οι εργοδότες έχουν ξεπεράσει και τις επιχειρησιακές και πιέζουν για ατομικές. Το μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Γ. Χαρίσης τόνισε πως «το μέλλον των ΟΤΑ είναι πολύ μαύρο και προέβλεψε πως οι αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο θα οδηγήσουν σε απολύσεις και τακτικού προσωπικού». Στις 7 το απόγευμα στο ΕΚΒ το Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Η κρίση, το μνημόνιο, οι επιπτώσεις στα δικαιώματα των εργαζομένων και οι προτάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος».

    Είδηση: 59774

    [14] Ερώτηση στη Βουλή για το λιμάνι της Ρόδου

    Δευτερα, 14 02 2011 13:48

    Ερώτηση για την κατάσταση του λιμανιού της Ρόδου και την πορεία ολοκλήρωσης των έργων σε αυτό κατέθεσε προς τους αρμόδιους υπουργούς η Μίκα Ιατρίδη. Στην ερώτηση της η βουλευτής της Ν.Δ. ζητά να πληροφορηθεί τόσο για τα μέτρα που προτίθεται να λάβουν οι υπουργοί, όσο και για το πότε αναμένεται τα έργα αυτά να ολοκληρωθούν.

    Σε δήλωσή της η κ. Ιατρίδη υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως « το λιμάνι της Ρόδου πρέπει να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις που θέτει ο τουρισμός. Μην ξεχνάμε ότι ανταγωνιζόμαστε σε ένα δύσκολο περιβάλλον, με εξαιρετικά δύσκολους αντίπαλους. Πρέπει να γίνουμε ανταγωνιστικοί και να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες τουριστικές υπηρεσίες». Είδηση: 59760


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 14 February 2011 - 22:28:14 UTC