Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-02-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διμερή εμπορική συμφωνία μεταξύ Ιαπωνίας και Ινδίας
  • [02] Νεκρός Αμερικανός αξιωματούχος στο Μεξικό
  • [03] Το μεταναστευτικό στη συνεδρίαση της Διυπουργικής
  • [04] 11 μεγάλα πεύκα κόπηκαν στην περιοχή των Μέσων - Υπεβλήθη μήνυση
  • [05] Συνάντηση Δ. Χαλκιώτη με Δημάρχους του Αιγαίου
  • [06] Επαγγελματική Κατάρτιση την εποχή της κρίσης
  • [07] Ο Φ.Λόρκα στην παλιά Λαχαναγορά
  • [08] Σύσκεψη για την Εθνική Αντιστάσεως και την παράκαμψη
  • [09] Δηλώσεις Γκερέκου για το φορέα
  • [10] Ορίστηκαν θεματικοί αντιπεριφερειάρχες
  • [11] Συλλήψεις για κλοπές
  • [12] Νέα κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
  • [13] Πολιτιστικές ειδήσεις
  • [14] Έλεγχος διαφάνειας σε 600 ΜΚΟ
  • [15] Καζάνι που βράζει και η Λιβύη
  • [16] ΗΠΑ: Το ανώτατο βραβείο Τιμής στον Μπους τον πρεσβύτερο και τη Γερμανίδα καγκελάριο
  • [17] Ανοιχτή συνάντηση για την π. Αμερικανική Βάση Γουρνών
  • [18] Δακτύλιος και στο Βόλο;
  • [19] Ενημέρωση στη συνέλευση της ΕΛΜΕΖ

    [01] Διμερή εμπορική συμφωνία μεταξύ Ιαπωνίας και Ινδίας

    Τεταρτη, 16 02 2011 10:22

    Διμερή συμφωνία απελευθέρωσης από τους δασμούς των μεταξύ τους εμπορικών συναλλαγών, υπέγραψαν η Ιαπωνία και η Ινδία. Ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Σείτζι Μαεχάρα και ο Ινδός υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, Ανάντ Σαρμά, ολοκλήρωσαν τη συμφωνία σε τελετή στο υπουργείο στο Τόκιο. Η συμφωνία θα «προωθήσει μια στρατηγική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες, που θα τους επιτρέψει να συνάψουν σχέση κοινού οφέλους και να αναπτύξουν τις οικονομίες τους», είπε ο Ιάπωνας υπουργός Μαεχάρα. Από την πλευρά του, ο Ινδός υπουργός Εμπορίου, Σαρμά, δήλωσε ότι η συμφωνία «προβάλλει ένα γενικότερο πλαίσιο, προώθησης της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών, τόσο στο εμπόριο, όσο και στις επενδύσεις, που θα επιβραβεύσει τόσο την Ινδία, όσο και την Ιαπωνία». Συμπληρώνοντας δε, είπε ότι «έχουμε βαθιά μέσα στο μυαλό μας τη σκέψη πως αυτή η συμφωνία θα μας σπρώξει σε μία νέα εποχή οικονομικής συνεργασίας η οποία θα φέρει ανάπτυξη, καινοτομίες αλλά και πλούτο στις κοινωνίες και των δύο χωρών».

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 60061

    [02] Νεκρός Αμερικανός αξιωματούχος στο Μεξικό

    Τεταρτη, 16 02 2011 09:42

    Αίσθηση έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η είδηση του θανάτου ενός Αμερικανού αξιωματούχου της υπηρεσίας μετανάστευσης επί μεξικανικού εδάφους. Ο Αμερικανός μαζί με έναν συνάδελφο του δέχθηκαν επίθεση από αγνώστους κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου σε μπλόκο του στρατού. Τη βαθιά της θλίψη εξέφρασε η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζάνετ Ναπολιτάνο.

    Αδιευκρίνιστα τα αίτια της επίθεσης

    Οι δυο αξιωματούχοι δέχθηκαν επίθεση στον οδικό άξονα που οδηγεί από την πρωτεύουσα του Μέξικο, Μέξικο Σίτι προς την πόλη Μοντερέι, η οποία βρίσκεται στα βόρεια της χώρας.

    Ο ένας έπεσε νεκρός ενώ ο άλλος νοσηλεύεται τραυματισμένος.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί αν επρόκειτο για πραγματικό μπλόκο του μεξικανικού στρατού.

    Τη θλίψη της εξέφρασε η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ

    Η οποιαδήποτε επίθεση κατά του προσωπικού μας, είναι επίθεση κατά αυτών που υπηρετούν το αμερικανικό έθνος τόνισε η Τζάνετ Ναπολιτάνο.

    Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη δολοφονία Αμερικανού αξιωματούχου της Υπηρεσίας Μετανάστευσης επί μεξικανικού εδάφους.

    Πηγή: BBC- ΑΠΕ - ΜΠΕ - Reuters Είδηση: 60020

    [03] Το μεταναστευτικό στη συνεδρίαση της Διυπουργικής

    Τεταρτη, 16 02 2011 08:53

    Το μεταναστευτικό βρίσκεται στην ατζέντα της Διυπουργικής Επιτροπής που συνεδριάζει το μεσημέρι, υπό τον Πρωθυπουργό, ενόψει της επίσκεψής του στη Θράκη, αύριο και μεθαύριο. Ανάμεσα στα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν είναι και η τοποθέτηση του γνωστού φράκτη στον Έβρο, αλλά και η πορεία της συνεργασίας με την Frontex. Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιό του καθιερώνει ειδική ηλεκτρονική κάρτα διαμονής για τους μετανάστες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα. Οι κάρτες θα αρχίσουν να εκδίδονται από τον Μάιο από τις επτά αποκεντρωμένες διοικήσεις του κράτους, οι οποίες έχουν στο πλαίσιο του Καλλικράτη, την αρμοδιότητα για θέματα μετανάστευσης.

    Πηγή: ΝΕΤ FM Είδηση: 60004

    [04] 11 μεγάλα πεύκα κόπηκαν στην περιοχή των Μέσων - Υπεβλήθη μήνυση

    Τεταρτη, 16 02 2011 11:13

    Μήνυση κατά αγνώστων υπέβαλλε η δασική υπηρεσία Λέσβου για την κοπή 11 μεγάλων πεύκων στην περιοχή των Μέσων, λίγα μέτρα πριν τη διασταύρωση της Αχλαδερής, στον κόλπο Καλλονής. Το περιστατικό καταγγέλλει η Πολιτική Κίνηση Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων που με ανακοίνωση της εκφράζει τη λύπη της και την έντονη δυσφορία της καθώς είχε συμβάλλει με τις συνεχείς παρεμβάσεις της στην τροποποίηση χάραξης του υπό κατασκευή δρόμου ώστε τα δέντρα αυτά να μην κοπούν. Συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2009 οι Οικολόγοι Πράσινοι είχαν απευθύνει έκκληση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, για την αναζήτηση τεχνικής λύσης για την αποφυγή της κοπής δέντρων στην περιοχή των Μέσων κατά την εκτέλεση του έργου της βελτίωσης της Επαρχιακής Οδού Μυτιλήνης - Καλλονής.

    Το ΥΠΕΚΑ είχε ανταποκριθεί και μετά από συνάντηση με την εργολήπτρια εταιρία είχε βρεθεί ως λύση η μικρή εκτροπή του άξονα του δρόμου κατά 3 μέτρα ώστε να επιτευχθεί η βελτίωση της Εθνικής Οδού χωρίς την κοπή των δέντρων, κάτι που δεν έγινε τελικά. Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης τους οι οικολόγοι Πράσινοι καταγγέλουν ότι εκατοντάδες μέτρα λίγο πιο πέρα για την κατασκευή του ίδιου δρόμου έχουν μπαζωθεί τμήματα του πυρήνα της περιοχής Natura στην περιοχή των Αλυκών ενώ έχουν ξεραθεί και τα παρακείμενα αρμυρίκια. Μάλιστα επισημαίνουν ότι στις σχετικές καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο δεν έχει ληφθεί κάποια μέριμνα. Ζητούν να τηρηθεί η νέα χάραξη του δρόμου, σαν να υπάρχουν τα δέντρα ακόμα εκεί και να γίνει δενδροφύτευση μιας νέας σειράς δέντρων έτσι ώστε σε καμία περίπτωση αυτοί που έκοψαν τα δέντρα να μην θεωρούν ότι πέτυχαν τον στόχο τους.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή Είδηση: 60070

    [05] Συνάντηση Δ. Χαλκιώτη με Δημάρχους του Αιγαίου

    Τεταρτη, 16 02 2011 10:58

    Συνάντηση με Δημάρχους νησιών του Αιγαίου θα έχει σήμερα το μεσημέρι στο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων στην Αθήνα ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

    Η συνάντηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής για την Ακτοπλοΐα, τη Νησιωτική Πολιτική και τον Θαλάσσιο Τουρισμό. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο λειτουργίας της ίδιας επιτροπής, την Παρασκευή σε άλλη σύσκεψη θα κατατεθούν οι προτάσεις και οι απόψεις των μελών των διοικητικών συμβουλίων του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) και του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή Είδηση: 60069

    [06] Επαγγελματική Κατάρτιση την εποχή της κρίσης

    Τεταρτη, 16 02 2011 11:32

    Η «Διαρθρωτική Προσαρμογή των επιχειρήσεων εντός της οικονομικής κρίσης», είναι το θέμα προγράμματος κατάρτισης, που επιδιώκει να διοργανώσει το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης -Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείουβ¦.

    Με το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις με προσωπικό από 20-49 άτομα, μπορούν να χρηματοδοτηθούν για να λάβουν συμβουλευτικές υπηρεσίες από εξειδικευμένους συμβούλους και να καταρτίσουν το προσωπικό τους.Για το σκοπό αυτό, το επιμελητήριο καλεί τις εταιρείες συμβούλων και μεμονωμένους συμβούλους που αναζητούν Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης, για την υλοποίηση ανάλογων προγραμμάτων στο πλαίσιο του αναφερθέντος προγράμματος, για συνεργασία στην υποβολή από κοινού προτάσεων.

    Σύνταξη: Νέλλη Κατσαμά Είδηση: 60085

    [07] Ο Φ.Λόρκα στην παλιά Λαχαναγορά

    Τεταρτη, 16 02 2011 11:26

    Εκδήλωση αφιερωμένη στον κορυφαίο Ισπανό ποιητή και αγωνιστή Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα διοργανώνεται αύριο στις 8 το βράδυ στη Δημοτική Αίθουσα της Παλιάς Λαχαναγοράς στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου...

    Θα προβληθεί η ταινία «Ο Λόρκα μέσα μου» του Χανιώτη σκηνοθέτη Κώστα Νταντινάκη σε 1η πανελλήνια προβολή. Πρόκειται για ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ με επίκεντρο ένα από τα διασημότερα μυστήρια του Ισπανικού Εμφυλίου και κατά το σκηνοθέτη «παρουσιάζει τον Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, έτσι όπως αισθηματοποιήθηκε μέσα μου από παιδί, ακούγοντας τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Γλέζου και Χρήστου Λεοντή σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου, Οδυσσέα Ελύτη και Λευτέρη Παπαδόπουλου.Στην εκδήλωση θα παρευρίσκεται ο ίδιος ο σκηνοθέτης, ο οποίος θα συζητήσει με το κοινό. Στη βραδιά θα αναγνωστούν, επίσης, επιλεγμένα ποιήματα του Λόρκα από μέλη της Λέσχης Ποίησης Ηρακλείου, που είναι και ο διοργανωτής φορέας μαζί με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου.

    Σύνταξη: Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 60083

    [08] Σύσκεψη για την Εθνική Αντιστάσεως και την παράκαμψη

    Τεταρτη, 16 02 2011 11:19

    Συμπληρωματικά έργα διαπλάτυνσης θα γίνουν στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, από το ύψος των αποθηκών της Αγροτικής Ττράπεζας μέχρι τον κόμβο του τελωνείου, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη χθες στην Περιφέρεια.

    Στην ίδια σύσκεψη, η περιφέρεια δεν κατέληξε σε τελικές αποφάσεις, για την πορεία ωρίμανσης της μελέτης του «δακτυλίου» της πόλης που ξεκινά από το καθολικό νεκροταφείο, διασχίζει το Λόφο Κογεβίνα (οδός Φελίξ Λαμέζ) και καταλήγει στην οδό Επτανήσου (τρία γεφύρια). Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της περιφέρειας, ο βαθμός ωρίμανσης των μελετών είναι αρκετά ικανοποιητικός αλλά επισημάνθηκε πρόβλημα στη σύνδεση του δρόμου αυτού με τη Γαρίτσα, καθώς υπάρχει κώλυμα τόσο από την Υ.Π.Α. όσο και από τις πολεοδομικές μελέτες της περιοχής.

    σύνταξη: Λυκούργος Σκιαδόπουλος Είδηση: 60084

    [09] Δηλώσεις Γκερέκου για το φορέα

    Τεταρτη, 16 02 2011 11:19

    Είμαστε έτοιμοι για το Φορέα διαχείρισης, δήλωσε η βουλευτής ¶. Γκερέκου χθες στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, και συμπλήρωσε ότι το μόνο που απομένει είναι να ενσωματωθούν οι παρατηρήσεις που έχει κάνει ο Δήμος στο Υπουργείο Πολιτισμού και αφορούν κυρίως τις αρμοδιότητες του Γραφείου Παλιάς Πόλης του Δήμου.

    Τα θέματα αυτά θα διευκρινιστούν στην συνάντηση που εκκρεμεί μεταξύ της ΓΓ του Υπουργείου Λίνας Μενδώνη και του Δημάρχου Γιάννη Τρεπεκλή.

    σύνταξη: Μαρία Παγκράτη Είδηση: 60082

    [10] Ορίστηκαν θεματικοί αντιπεριφερειάρχες

    Τεταρτη, 16 02 2011 11:19

    Τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες όρισε χθες ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου. Σύμφωνα με απόφασή του, ορίζονται:

    Από τη Ζάκυνθο ο κ. Ηλίας Μαλιάς υπεύθυνος ανάπτυξης πρωτογενούς τομέα. Από την Ιθάκη, η κυρία Σμαράγδα Σαρδελή υπεύθυνη ανάπτυξης μικρών νησιών και από τη Λευκάδα ο κ. Ιωάννης Μαλαχάς, ως υπεύθυνο προγραμματισμού και ανάπτυξης της Περιφέρειας.

    σύνταξη: Λυκούργος Σκιαδόπουλος

    Είδηση: 60080

    [11] Συλλήψεις για κλοπές

    Τεταρτη, 16 02 2011 11:19

    Εξιχνιάστηκε από το Α.Τ. Λευκίμμης με την συνδρομή της Ο.Δ.Ε. (Ομάδας Δίωξης Εγκληματικότητας), η απόπειρα ληστείας με μαχαίρι, που έγινε σε καφεπαντοπωλείο σε χωριό της Ν. Κέρκυρας, την περασμένη Δευτέρα. Ως δράστες της ληστείας, φέρονται δυο νεαροί Κερκυραίοι 22 και 19 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν και κρατούνται.

    Οι ίδιοι, φέρεται ότι διέπραξαν και την ληστεία στις 17 Ιανουαρίου σε κατάστημα ΠΡΟΠΟ στην Ν. Κέρκυρα. Επίσης συνελήφθη και ένας 22χρονος, ο οποίος βραδινές ώρες της Δευτέρας διέπραξε τέσσερις διαρρήξεις-κλοπές και δυο απόπειρες διαρρήξεων-κλοπών στην Ν. Κέρκυρα.

    αύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ Είδηση: 60077

    [12] Νέα κινητοποίηση του ΠΑΜΕ

    Τεταρτη, 16 02 2011 11:18

    Σε νέα αγωνιστική πρωτοβουλία, ενόψει της πανεργατικής απεργίας στις 23 του Φλεβάρη προχωράει την Παρασκευή το ΠΑΜΕ που θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στις 8 το πρωί έξω από το ΙΚΑ. Η κινητοποίηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του πανεργατικού αγωνιστικού μετώπου, στόχο έχει την ανάδειξη του σοβαρότατου ζητήματος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που γίνεται όλο και οξύτερο.

    Είδηση: 60075

    [13] Πολιτιστικές ειδήσεις

    Τεταρτη, 16 02 2011 11:18

    βΆ Tο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας φιλοξενεί την παράσταση "Το όνομα μου είναι Rachel Corrie", σε σκηνοθεσία της Μάνιας Παπαδημητρίου, στη Νέα Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου, σήμερα και αύριο στις 21:15. Παίζουν η Δήμητρα Σύρου και η Μάρω Αγρίτη

    βΆ Ο Κωστής Μαραβέγιας & η ILEGAL μπάντα του, θα είναι οι καλεσμένοι του «ΕΠΤΑ, Τεχνών Tόπου», στο Βιρό, το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, με νέα τραγούδια και μουσικές. Είδηση: 60073

    [14] Έλεγχος διαφάνειας σε 600 ΜΚΟ

    Τεταρτη, 16 02 2011 11:17

    Έλεγχο σε όλες τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που έχουν συσταθεί από το 1997 έως σήμερα ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Γιάννης Σακελλαρίου. Στην παραγγελία του ο εισαγγελέας ζητά από το Οικονομικό Τμήμα να εντοπίσει όλα τα χρηματικά ποσά με τα οποία έχουν χρηματοδοτηθεί οι ΜΚΟ, είτε από το Δημόσιο είτε από την ΕΕ, καθώς και να ελέγξει εάν τα χρήματα που τους χορηγήθηκαν διατέθηκαν για τους σκοπούς που προορίζονταν. Ζητά επίσης, να ελεγχθούν γενικότερα όλες οι δραστηριότητες των ΜΚΟ. Αφορμή για την παρέμβαση του εισαγγελέα στάθηκαν δημοσιεύματα στον Τύπο, καθώς και αναφορά ιδιώτη με καταγγελίες για χρηματοδοτήσεις που δεν ελέγχονται.

    Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 60076

    [15] Καζάνι που βράζει και η Λιβύη

    Τεταρτη, 16 02 2011 10:39

    Καζάνι που βράζει θυμίζει η Λιβύη τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες, σε εξέλιξη βρίσκονται στη Βεγγάζη συγκρούσεις αντικυβερνητικών διαδηλωτών με την αστυνομία αλλά και υποστηρικτές του Μουαμάρ Καντάφι. Οι ταραχές ξεκίνησαν μετά τη σύλληψη ενός δικηγόρου, επικριτή του καθεστώτος και συνεχίσθηκαν ακόμα και μετά την απελευθέρωσή του.

    Ημέρα εξέγερσης η 17η Φεβρουαρίου

    Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες εναντίον της αστυνομίας, η οποία απάντησε με ρίψη δακρυγόνων, νερού και σφαιρών από καουτσούκ.

    Τη νύχτα μέλη οικογενειών κρατουμένων που σκοτώθηκαν το 1996 από τις δυνάμεις ασφαλείας, συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα στη Βεγγάζη όπου κρατείτο, ο δικηγόρος τους Φέτχι Ταρμπέλ.

    Οι διαδηλωτές, φώναζαν συνθήματα κατά του καθεστώτος.

    "Βεγγάζη ξύπνα, ήρθε η ώρα που περίμενες" , "Το αίμα των μαρτύρων δεν χύθηκε μάταια" ή "Ο λαός θέλει να ρίξει τη διαφθορά", ήταν μερικά από αυτά, σύμφωνα με τα ΜΜΕ.

    Υπό την πίεση των οικογενειών των κρατουμένων, ο Ταρμπέλ, απελευθερώθηκε, ωστόσο το πλήθος δεν διαλύθηκε και η αστυνομία παρενέβη προκειμένου να διαλύσει τη συγκέντρωση.

    Σύμφωνα πάντως με λιβυκή εφημερίδα στα χθεσινά επεισόδια, τραυματίσθηκαν 14 άνθρωποι και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά πρόκειται για τρεις ταραξίες και δέκα άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.

    Στους δρόμους και οι υποστηρικτές του Καντάφι

    Λίγο αργότερα, πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν και υποστηρικτές του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, τόσο στη Βεγγάζη, όσο και στις πόλεις Σύρτη, Σέμπχα και Τρίπολη.

    Οι πορείες των υποστηρικτών του καθεστώτος πραγματοποιούνται μία μέρα πριν από την αυριανή «Ημέρα της Οργής » η οποία διοργανώνεται με μηνύματα μέσω του Facebook και καλεί σε εξέγερση κατά του Μουαμάρ Καντάφι.

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 60053

    [16] ΗΠΑ: Το ανώτατο βραβείο Τιμής στον Μπους τον πρεσβύτερο και τη Γερμανίδα καγκελάριο

    Τεταρτη, 16 02 2011 10:29

    Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος και η Γερμανίδα καγκελάριος ¶γκελα Μέρκελ ήταν δύο από τα 15 πρόσωπα που τιμήθηκαν την Τρίτη με το υψηλότερο βραβείο των ΗΠΑ που δίδεται σε πολίτες, από τον πρόεδρο Ομπάμα. Ανάμεσα στα διακεκριμένα πρόσωπα που έλαβαν το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, ήταν και ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και φιλάνθρωπος Ουόρεν Μπάφετ, ο Αμερικανός καλλιτέχνης Τζάσπερ Τζονς, η παγκοσμίου φήμης τσελίστα Γιο-Γιο Μα και η ποιήτρια Μάγια Αγγέλου. Ο Ομπάμα αποκάλεσε τους 15 τιμηθέντες με το μετάλλιο της ανώτατης διάκρισης, ως " μερικούς από τους πιο συναρπαστικούς ανθρώπους στην Αμερική, αλλά και στον κόσμο όλο ".

    Η Μέρκελ, που δεν παρεβρισκόταν στην τελετή της βράβευσης, θα παραλάβει το μετάλλιό της σε μελλοντική επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο Λευκό Οίκο. Ο πρόεδρος Ομπάμα αποκάλεσε τη Γερμανίδα Καγκελάριο "εναν αξιόπιστο διεθνή εταίρο και μία φίλη ".

    Το 2005, η Μέρκελ έγινε ο πρώτος Καγκελάριος που προέρχεται από την πρώην Ανατολική Γερμανία, αλλά και η πρώτη γυναίκα που κατέλαβε ποτέ, αυτή τη θέση.

    "Μεγαλώνοντας στο κομμουνιστικό καθεστώς της Ανατολικής Γερμανίας, η ¶νγκελα Μέρκελ είχε σαν όνειρο την ελευθερία. Και όταν τελικά το τείχος έπεσε και η Γερμανία επανενώθηκε, έσπασε τους φράκτες από μόνη της ", είπε ο πρόεδρος Ομπάμα.

    Το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας απονέμεται σε πολίτες που έχουν να επιδείξουν εξαιρετική συνεισφορά στην ασφάλεια ή στα εθνικά θέματα των ΗΠΑ, στην παγκόσμια ειρήνη, στον πολιτισμό ή σε άλλες σημαντικές δημόσιες ή ιδιωτικές προσπάθειες.

    Ο πρόεδρος Μπους (1989-1993), ήταν αυτός που, κατά τον πρόεδρο Ομπάμα, "με το στιβαρό διπλωματικό του χέρι, όταν ο άνεμος των δημοκρατικών αλλαγών φύσηξε πάνω από την Ανατολική Ευρώπη, έκανε πραγματικότητα αυτό που κάποτε φάνταζε αδύνατο, να δώσει τέλος στον Ψυχρό Πόλεμο, χωρίς ούτε έναν πυροβολισμό ".

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: The Washington Post: Presidential Medal of Freedom given to former president George H.W. Bush, 14 others

    Είδηση: 60047

    [17] Ανοιχτή συνάντηση για την π. Αμερικανική Βάση Γουρνών

    Τεταρτη, 16 02 2011 11:41

    Η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της πρώην Αμερικανικής Βάσης στις Γούρνες θα κυριαρχήσει και στη νέα ανοιχτή συνάντηση που οργανώνουν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα με τους εμπλεκόμενους φορείς...

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα, στην Καθολική Εκκλησία που βρίσκεται μέσα στην πρώην Αμερικάνικη Βάση. Τα θέματα που θα συζητηθούν, αφορούν στις τελευταίες εξελίξεις όσο αφορά την «αξιοποίηση» της πρώην Αμερικάνικης Βάσης Γουρνών. Θα συζητηθούν επίσης, τα δημοσιεύματα σχετικά με το κλείσιμο του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, οι Συμπτύξεις και καταργήσεις εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καθώς και η Οργάνωση πολιτιστικής εκδήλωσης με αφορμή τα Κούλουμα και την Καθαρή Δευτέρα στο χώρο της πρώην Βάσης.

    Σύνταξη:Νέλλη Κατσαμά Είδηση: 60087

    [18] Δακτύλιος και στο Βόλο;

    Τεταρτη, 16 02 2011 10:54

    Εφαρμογή δακτυλίου στην πόλη του Βόλου, που θα περικλείεται από τις οδούς Δημητριάδος, Ιάσονος, Καρτάλη, Ιωλκού και Κοραή, προτείνει η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου για λύση στο κυκλοφοριακό, καθώς επίσης και οριοθέτηση ζώνης ήπιας κυκλοφορίας στο κέντρο, πάντα.

    Με την πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής ανοίγει ουσιαστικά ο δημόσιος διάλογος με φορείς και πολίτες για το κυκλοφοριακό του Βόλου, το οποίο αφορά το σύνολο των αστικών μετακινήσεων.

    Μια από τις κεντρικές προτάσεις είναι να οριοθετηθεί ζώνη ήπιας κυκλοφορίας μεταξύ των οδών Φιλελλήνων - Α. Γαζή - Μεταμορφώσεως - Αργοναυτών για τη διευκόλυνση πεζών και ποδηλάτου, με όριο ταχύτητας τα 30 χιλιόμετρα για όλους τους δρόμους πλην της Δημητριάδος, Ιάσονος, Καρτάλη, Ιωλκού και Κοραή, με δοκιμαστική εισαγωγή του μέτρου τής εκ περιτροπής κυκλοφορίας στον συγκεκριμένο δακτύλιο. Στον δημόσιο διάλογο τίθεται και η προσωρινή απομάκρυνση των κορυνών από τους δρόμους, αλλά και οι αλλαγές στους ποδηλατοδρόμους. Είδηση: 60066

    [19] Ενημέρωση στη συνέλευση της ΕΛΜΕΖ

    Τεταρτη, 16 02 2011 08:47

    Στην προχθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των καθηγητών που έγινε στην αίθουσα του μουσικού γυμνασίου, την ενημέρωση για την πρόταση της ΟΛΜΕ αλλά και για την θέση των προέδρων των κάτα τόπους ΕΛΜΕ, έκανε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ζακύνθου, Δ. Χονδρός, ενόψει των κινητοποίησεων των εκπαιδευτικών.

    Πέτρος Πομόνης

    Είδηση: 59991


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 16 February 2011 - 10:28:03 UTC