Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-02-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανακλήθηκε η εγκύκλιος για τους ημιυπαίθριους
  • [02] Παπανδρέου: Η χώρα απέκτησε πρόσωπο και αξιοπιστία
  • [03] Εκρηκτική η κατάσταση στο Μπαχρέιν
  • [04] Αυστηρά μέτρα για τη φοροδιαφυγή
  • [05] «Ημέρα Οργής» και στη Λιβύη
  • [06] Ουσιαστικό διάλογο ζητούν οι γιατροί
  • [07] Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων
  • [08] Επίσκεψη Α. Τσίπρα στην Κερατέα
  • [09] Παρεμβάσεις για το μεταναστευτικό
  • [10] ΜΚΟ Αρκτούρος : «Να απαγορευθεί η χρήση ζώων ως θέαμα»
  • [11] Πρόσκληση για την θέση του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του πολίτη
  • [12] Παρέμβαση της Πολεοδομίας για τις άδειες φωτοβολταϊκών
  • [13] ΧΥΤΥ και Μαρίνα στο επίκεντρο σύσκεψης φορέων
  • [14] Kindle: Το προϊόν με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία του Amazon
  • [15] Οι αστρονόμοι αναζητούν την «Τύχη»
  • [16] Ελληνικό: Συζήτηση στη Διυπουργική Επιτροπή
  • [17] Το παθητικό κάπνισμα στερεί τη ζωή σε 600 χιλιάδες ανθρώπους ετησίως
  • [18] Τυνησία: Η μεταβατική κυβέρνηση καταδικάζει τα τραγικά γεγονότα της 11/2
  • [19] Κλείνουν τα καταστήματά τους
  • [20] Νεκρό βρέφος
  • [21] Παραχώρηση των αποθηκών του Τελωνείου ζητά ο δήμαρχος Βόλου
  • [22] Την άλλη εβδομάδα η αντικατάσταση του κ. Ξηρακιά
  • [23] Πρόταση αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου-Λάρισας
  • [24] Στη Δημοκρατική Συμμαχία προσχώρησε ο Λαρισαίος πρώην ευρωβουλευτής κ. Γ. Δημητρακόπουλος
  • [25] Ληστεία από κουκουλοφόρο
  • [26] Ανοίγει αύριο το ΠΑΜΕ τα διόδια
  • [27] Αλλαγή στο ν/σ για τις δικηγορικές εταιρείες
  • [28] Στάση εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ
  • [29] Πανίσχυρη έκρηξη ηλιακής ενέργειας με κατεύθυνση τη Γη
  • [30] Παρίσι: Την Παρασκευή η πρώτη επίσημη συνάντηση της G 20
  • [31] Ψήφισμα συμπαράστασης από δήμο Θάσου στους ναυτεργάτες Καβάλας
  • [32] Στη Δημοκρατική Συμμαχία προσχώρησε ο Γ. Δημητρακόπουλος
  • [33] Το φορολογικό στην ατζέντα του Υπουργικού
  • [34] Αιματηρή διαδήλωση στο Ιράκ

    [01] Ανακλήθηκε η εγκύκλιος για τους ημιυπαίθριους

    Πεμπτη, 17 02 2011 14:37

    Στην εξ ολοκλήρου ανάκληση της εγκυκλίου, βάσει της οποίας καλούνταν οι δημότες που τακτοποιούν ημιυπαίθριους χώρους, να καταβάλουν αναδρομικά τα δημοτικά τέλη που τους αφορούν, προχώρησε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, μετά από εντολή του ίδιου του Πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Η εγκύκλιος είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης με τον ΛΑΟΣ κατά τη συζήτηση του ν/σ για τα κλειστά επαγγέλματα να εξαπελύει δριμεία επίθεση εναντίον της κυβέρνησης με βαριές εκφράσεις, προκαλώντας την παρέμβαση του προεδρείου που ζήτησε να ανακαλέσει και να μην γραφούν τίποτα από όσα είπε στα πρακτικά. Σύγνωμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε ζήτησε ο κ. Ντόλιος.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Σε ανάκληση της εγκυκλίου για τους ημιυπαίθριους προχώρησε ο υφυπουργός Εσωτερικών μετά από εντολή που έδωσε ο Πρωθυπουργός.

    Ο κ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ζήτησε από τον κ. Ντόλιο να μεταβεί στην αίθουσα της Βουλής και να προβεί σε σχετική ανακοίνωση.

    Η εγκύκλιος που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης αλλά και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, προέβλεπε αναδρομική επιβολή δημοτικών τελών, και πρόστιμα για ανακριβή δήλωση, στους ιδιοκτήτες των ημιυπαίθριων και άλλων χώρων που άλλαξαν χρήση, εφόσον δεν είχαν δηλώσει ακριβώς τα τετραγωνικά τους, στην έκταση του ακινήτου.

    Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις ο κ. Ντόλιος με ανακοίνωσή του ζήτησε δημόσια συγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε.

    "Οφείλω να ζητήσω συγγνώμη από τους πολίτες για την αναστάτωση που προκλήθηκε", αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο υφυπουργός Εσωτερικών, επαναλαμβάνοντας ότι το θέμα θα λυθεί οριστικά με νομοθετική ρύθμιση.

    Από το πρωί σύμφωνα με πληροφορίες ΝΕΤ υπήρξε έντονη δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση για την εγκύκλιο που εξέδωσε ο κ. Ντόλιος.

    Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος δεν ήταν ενήμερος των κινήσεων του κ. Ντόλιου και ζήτησε την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου αλλά και από τον υφυπουργό Εσωτερικών να ζητήσει συγνώμη από του πολίτες.

    Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής αναφέροντας ότι «από την αρχή είχε δεσμευτεί ότι η τακτοποίηση των ημιυπαίθριων δεν θα οδηγούσε σε καμία πρόσθετη επιβάρυνση για τους πολίτες. Η τήρηση της δέσμευσης αυτής ήταν πάνω από όλα ζήτημα αξιοπιστίας στις σχέσεις του κράτους με τους πολίτες».

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κ. Ντόλιος έθεσε στην διάθεση του κ. Παπανδρέου την παραίτησή του που δεν έγινε δεκτή.

    Νωρίτερα, στη Βουλή είχε δημιουργηθεί οξύτατο επεισόδιο με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ κ. Ροντούλη, όπου με αφορμή την παρουσία του κ. Ντόλιου στην αίθουσα όπου ανακοίνωσε και την απόσυρση της εγκυκλίου, απεύθυνε βαριές φράσεις κατά της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας τον υφυπουργό Εσωτερικών, ψεύτη απατεώνα και παπατζή.

    Άμεση ήταν η παρέμβαση του προεδρεύοντος της συνεδρίασης , Βύρωνα Πολύδωρα ο οποίος ζήτησε από τον κ. Ροντούλη να ανακαλέσει και να μην γραφτούν στα πρακτικά της Βουλής οι συγκεκριμένες φράσεις. Έντονες ήταν και οι αντιδράσεις του κ. Ντόλιου αλλά και του κ. Πρωτόπαππα οι οποίοι ζήτησαν επίσης από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΛΑΣΟ να ανακαλέσει, που όμως αρνήθηκε.

    Σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ, έκανε λόγο για απόσυρση λόγω της οξύτατης κριτικής που άσκησε ο κ. Ροντούλης, ο οποίος είχε τονίσει επίσης ότι σε σχετικό νόμο που είχε ψηφίσει προσφάτως η κυβέρνηση είχε υπάρξει κατηγορηματική δέσμευση περί του αντιθέτου,.

    Για αναγκαστική ανάκληση έκανε λόγο η ΝΔ.

    «Καλέσαμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα την εγκύκλιο - δόλωμα για τους ημιυπαίθριους. Αναγκάστηκαν να το κάνουν. Προφανώς κατάλαβαν την πολιτική απάτη που διέπραξαν.Περιμένουμε να δούμε αν περισσεύει πλέον η πολιτική ευθιξία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης.

    Νωρίτερα ο κ.Μιχελάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως κοροϊδεύει και λέει ψέματα στους πολίτες όσον αφορά στο θέμα των ημιυπαίθριων και είχε ζητήσει την άμεση απόσυρση της εγκύκλιου. Ο κ. Μιχελάκης, έκανε λόγο για εγκύκλιο - δόλωμα με στόχο να αρπάξει το κράτος επιπλέον χρήματα από τον κόσμο,

    «Ακόμα ένα δείγμα αναξιοπιστίας αποτελεί ο όλος χειρισμός της κυβέρνησης για τους ημιυπαίθριους χώρους και την αναδρομική επιβολή φόρων, παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα, όταν προωθούσε τη συγκεκριμένη ρύθμιση», είχε τονίσει και ο Συνασπισμός που επίσης ζήτησε την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου.

    «Οι δημόσιες αντιπαραθέσεις με τις αντικρουόμενες δηλώσεις των υπουργών δεν προσδίδουν εικόνα σοβαρότητας. Πριν μερικούς μήνες ψηφίστηκε νόμος για τη νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων χωρίς καμία πρόσθετη επιβάρυνση. Σήμερα ακούμε για νέα φορολογικά τέλη και μάλιστα αναδρομικά. Χρειάζεται υπευθυνότητα απέναντι στους πολίτες που έδειξαν συνέπεια στις υποχρεώσεις τους», τόνισε και ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Ανδρέα Παπαδόπουλου.

    "Οι αντιφάσεις των υπουργών Περιβάλλοντος και Εσωτερικών για το τι πραγματικά ισχύει για τις επιβαρύνσεις των ημιυπαίθριων, αλλά και η θεατρική απόσυρση της αμφιλεγόμενης εγκυκλίου, το μόνο που πετυχαίνει είναι να μεγαλώνει τη σύγχυση που προκαλεί η κυβέρνηση στην ελληνική κοινωνία", σχολίασε ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γ. Οικονόμου.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ - ΝΕΤ - ΝΕΤFM

    Σχετικές ειδήσεις: Ημιυπαίθριοι: Αυξήσεις σε τέλη - αναδρομικά πρόστιμα

    Είδηση: 60337

    [02] Παπανδρέου: Η χώρα απέκτησε πρόσωπο και αξιοπιστία

    Πεμπτη, 17 02 2011 13:36

    Για ορυμαγδό απαισιοδοξίας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός πριν από λίγο στο Υπουργικό Συμβούλιο από διάφορους,-όπως είπε-,που υποστήριζαν ότι το πρόγραμμα δε βγαίνει και δημιουργούσαν ένα κλίμα καταστροφολογίας.Η χώρα δεν καταρρέει είπε ο πρωθυπουργός, αντίθετα έχει αποκτήσει πρόσωπο και αξιοπιστία. Επίσης χαρακτήρισε ιστορική την απόφαση της κυβέρνησης για τη μη πώληση δημόσιας περιουσίας, η οποία θα κατοχυρωθεί με νόμο, ενώ ζήτησε από τους υπουργούς να καταγράψουν τη δημόσια περιουσία που βρίσκεται υπό την εποπτεία τους και να υποβάλουν προτάσεις για την αξιοποίησή της.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Αυστηρό μήνυμα σε όσους διαδίδουν σενάρια απαισιοδοξίας και καταστροφής στέλνει ο Πρωθυπουργός. Η χώρα δεν καταρρέει. Απέκτησε πρόσωπο και αξιοπιστία ξεκαθάρισε στο Υπουργικό Συμβούλιο.

    «Η αξιολόγηση της τρόικας ήταν θετική. Υπήρχε ένας ορυμαγδός απαισιοδοξίας, μιζέριας και φόβου πριν από λίγους μήνες, από κόμματα και μέσα ενημέρωσης που όμως συνεχίζεται ως βασικό πολιτικό εργαλείο. Σε πείσμα αυτών, η κοινωνία τα έχει καταφέρει», τόνισε ο Πρωθυπουργός στην εισηγησή του.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε στις αισιόδοξες εκτιμήσεις της διεθνούς κοινότητας και των αγορών και υποστήριξε ότι η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας για την τέταρτη δόση του δανείου αποτελεί μια θετική εξέλιξη.

    Όσον αφορά στο θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε ιστορική την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην νομοθετική και συνταγματική κατοχύρωσή της.

    Η κυβέρνηση, τόνισε επίσης, έχει την πρόθεση να διαβουλευτεί, να ενημερώσει και τελικά να αποφασίσει σχετικά με τη δημόσια περιουσία χαρακτηρίζοντας ως ενδεικτικό το στόχο των 50 δισ. και επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για μια πρόθεση της κυβέρνησης και όχι για υποχρέωση από την πλευρά της τρόικας.

    Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε για μια ακόμη φορά την τρόικα, τονίζοντας ότι υπερέβησαν τα εσκαμμένα και παρεξήγησαν το ρόλο τους και ανέφερε ότι το μνημόνιο λήγει την άνοιξη του 2013 αλλά το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε μέχρι το 2015 αφορά βούληση της κυβέρνησης και όχι μέλημα της τρόικας.

    Ταυτόχρονα χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση της ΝΔ και ζήτησε από τα κόμματα να μιλήσουν κάποια στιγμή για την ταμπακιέρα, όπως είπε και να πουν αν στηρίζουν ή όχι αυτή τη συγκεκριμένη πρόταση και να μην κρύβονται, ούτε να υποκρίνονται. Αναφερόμενος δε στην αξιωματική αντιπολίτευση είπε ότι «ανεύθυνα λειτούργησε ως κυβέρνηση, ανεύθυνα λειτουργεί και σήμερα».

    Έντονα αντιδρά η ΝΔ που επανήλθε στο θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

    «Ο κ. Παπανδρέου, για άλλη μια φορά, κατηγόρησε τους πάντες για όσα ο ίδιος ευθύνεται. Κατηγόρησε κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης ότι καταστροφολογούν. Ο κ. Παπανδρέου επιμένει να ωραιοποιεί την οικονομική κατάσταση. Λες και ζει σε άλλη χώρα. », τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Μιχελάκης και αναρωτήθηκε: «Αφού τα πράγματα πάνε τόσο καλά, κατά τον κ. Παπανδρέου, τι τα χρειάζεται τα 50 δις από το ξεπούλημα των ασημικών της χώρας, προεξοφλώντας την αποτυχία του Μνημονίου;».

    «Τα «μπράβο» από την τρόικα, την ΕΕ και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, που ο πρωθυπουργός προβάλλει ως επιβεβαίωση της πολιτική του, δεν εκφράζουν μόνο στήριξη στα βάρβαρα μέτρα που έχει ήδη λάβει αλλά και ενθάρρυνση για τα χειρότερα που μαζί τους έχει συναποφασίσει κατά του λαού, του πλούτου και των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας», επισήμανε το ΚΚΕ.

    «Το «εκκρεμές της κουτουράδας» συνεχίζεται. Ας καταλάβουν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σκοινί»,δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης.

    Για εμπαιγμό έκανε λόγο ο Συνασπισμός.

    «Ο Πρωθυπουργός της διάλυσης του Δημόσιου Τομέα, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και ιεροκήρυκας των ιδιωτικοποιήσεων μας εμπαίζει κατάμουτρα όταν δηλώνει σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο πως πάντα έλεγε ότι η ακίνητη περιουσία της χώρας δεν πωλείται», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης.

    Η πρωτοβουλία για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας ανήκει στην ίδια τη χώρα, δήλωσε ο σύμβουλος του τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ Ντέιβιντ Χόλεϊ.

    Κληθείς να σχολιάσει την ένταση που προκλήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο μετά τις ανακοινώσεις της τρόικας στην Αθήνα, ο κ. Χόλεϊ σημείωσε ότι «οι Ευρωπαίοι εταίροι και το Ταμείο έχουν πλήρη σεβασμό στις δικαιοδοσίες και τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης σε όλες τις πτυχές της λήψης αποφάσεων», και εξέφρασε τη λύπη του εάν δόθηκε διαφορετική εντύπωση.

    Πηγές: ΝΕΤ FM, ΝΕΤ, ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 60327

    [03] Εκρηκτική η κατάσταση στο Μπαχρέιν

    Πεμπτη, 17 02 2011 09:03

    Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν οι δυνάμεις ασφαλείας του Μπαχρέιν διέλυσαν με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες τους διαδηλωτές που είχαν καταλάβει την πλατεία του Μαργαριταριού στο κέντρο της Μανάμα, σύμφωνα με την αντιπολίτευση. Ο ηγέτης του κυριότερου σιϊτικού κόμματος της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι η επέμβαση της αστυνομίας ήταν «αληθινή τρομοκρατία». «Όποιος έλαβε την απόφαση να εξαπολύσει επίθεση εναντίον των διαδηλωτών είχε στόχο να σκοτώσει», δήλωσε σήμερα στο Ρόιτερς ο Αμπντουλ Τζαλίλ Χαλίλ, βουλευτής του σιϊτικού αντιπολιτευόμενου κόμματος Wefaq. Την ίδια ώρα, δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα έχουν αναπτυχθεί γύρω από την πλατεία του Μαργαριταριού, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες άρματα μάχης και πολλά στρατιωτικά φορτηγά και ασθενοφόρα βρίσκονται σε αυτοκινητόδρομο στο κέντρο της Μανάμα. Στους γύρω δρόμους τα πολιτικά οχήματα που κυκλοφορούν είναι ελάχιστα - εν μέσω κλίματος τρομοκράτησης των πολιτών από το καθεστώς του σουνίτη βασιλιά Χαλίφα, όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση - που προβλέπει «καταστροφικές» συνέπειες από την επίθεση κατά των διαδηλωτών.

    Διεθνής ανησυχία

    Οι κινητοποιήσεις διοργανώθηκαν από νεαρά άτομα μέσω Facebook: με αίτημα πολιτικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, κατά το παράδειγμα της Τυνησίας και της Αιγύπτου.

    Οι ΗΠΑ κάλεσαν τις αρχές του Μπαχρέιν να σεβαστούν το δικαίωμα στη διαμαρτυρία - καλώντας τις δύο πλευρές «να αποφύγουν τη βία» - ενώ και η Βρετανία εξέφρασε «ανησυχία» για τη κλιμάκωση.

    Η σιιτική πλειοψηφία σε αυτό το βασίλειο που κυβερνάται από μία σουνιτική δυναστεία διαμαρτύρεται για διακρίσεις σε βάρος της στον εργασιακό τομέα, αλλά και στις κοινωνικές παροχές και τις δημόσιες υπηρεσίες.

    Πηγές: ΝΕΤ FM-ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 60232

    [04] Αυστηρά μέτρα για τη φοροδιαφυγή

    Πεμπτη, 17 02 2011 17:46

    Aυστηρά μέτρα ακόμα και φυλάκιση για όσους φοροδιαφεύγουν προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που συζητήθηκε το πρωί στο υπουργικό συμβούλιο.Ο νόμος θα προβλέπει αυτόφωρη διαδικασία για μη απόδοση ΦΠΑ, αλλά και την καθιέρωση Οικονομικού Εισαγγελέα. Παράλληλα, στο 20% πηγαίνει ο συντελεστής φορολόγησης των συνολικών κερδών για ΑΕ και ΕΠΕ.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Αυτόφωρο, φυλάκιση αλλά και άρση του φορολογικού απορρήτου για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων επιφυλάσσει για τους φοροφυγάδες το νέο φορολογικό.

    Εν τω μεταξύ, στο υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκε μεταξύ άλλων το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Ο υπουργός Οικονομικών προτείνει να καθιερωθεί αυτόφωρη διαδικασία για όσους δεν έχουν αποδώσει ΦΠΑ ή άλλους παρακρατούμενους φόρους συνολικού ύψους άνω των 75.000 ευρώ, και να μετατραπεί το αδίκημα της φοροδιαφυγής σε «διαρκές».

    Στις τελικές διατάξεις του νομοσχεδίου, σύμφωνα με πληροφορίες θα προβλέπεται η διαδικασία του αυτοφώρου για φοροδιαφυγή από ΦΠΑ ή άλλους παρακρατούμενους φόρους για ποσά έως 75.000 ευρώ και για 20 μήνες από την τέλεση του αδικήματος ενώ για ποσά άνω των 75.000 ευρώ η δίωξη μπορεί να γίνει εντός 5ετίας.

    Το οικονομικό επιτελείο είναι αποφασισμένο να προχωρήσει ΚΑΙ στην άρση του φορολογικού απορρήτου και να δώσει στη δημοσιότητα λίστες με τα ονόματα φοροφυγάδων, στις περιπτώσεις που το επιτρέπει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

    Στη δημοσιότητα θα δίνονται τα ονόματα οφειλετών του Δημοσίου με ληξιπρόθεσμα χρέη πάνω από 1 έτος και για ποσά άνω των 150.000 ευρώ. Για τη δημοσιοποίηση ονομάτων νομικών προσώπων η Αρχή Προστασίας Προσωπικων Δεδομένων έχει δώσει το πράσινο φως, όχι όμως και για τη δημοσιοποίηση ονομάτων φυσικών προσώπων.

    Παράλληλα, θα προβλέπονται :

    συμψηφισμός φορολογικών οφειλών επιχειρήσεων και Δημοσίου (δεν θα αφορά ασφαλιστικές εισφορές και οφειλές οργανισμών του κράτους, όπως νοσοκομεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα)

    καταβολή ΦΠΑ σε δόσεις

    φορολόγηση κερδών ΑΕ και ΕΠΕ με συντελεστή 20%

    προκαταβολή 50% από 25% για προσφυγή στη δικαιοσύνη.

    Σημαντική είναι και η ρύθμιση που αποφασίστηκε να είναι κακούργημα το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας αν τα ωφελήματα για υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών υπερβαίνουν τα 73.000 ευρώ.

    Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την αναδιοργάνωση του ελεγκτικού μηχανισμού του υπουργείου και τη θεσμοθέτηση τριετούς επιχειρησιακού προγράμματος καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

    Στο νομοσχέδιο καθιερώνεται και η θέση οικονομικού εισαγγελέα ο οποίος θα υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ FM - ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 60355

    [05] «Ημέρα Οργής» και στη Λιβύη

    Πεμπτη, 17 02 2011 13:12

    Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τετάρτη κατά τις συγκρούσεις ανάμεσα σε αντικαθεστωτικούς διαδηλωτές και τις δυνάμεις ασφαλείας στην πόλη Αλ Μπάιντα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε ιστότοπους της λιβυκής αντιπολίτευσης και λιβυκών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με έδρα το εξωτερικό. Παράλληλα, εκκλήσεις κυκλοφόρησαν μέσω του Facebook για να μεταβληθεί η σημερινή ημέρα σε "Ημέρα Οργής" εναντίον του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, που κυβερνά με σιδηρά πυγμή τη χώρα εδώ και 42 χρόνια. Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έχουν ξεκινήσει από την πόλη της Βεγγάζης, όπου 38 άνθρωποι τραυματίσθηκαν τη νύκτα της Τρίτης προς την Τετάρτη.

    Μέσω διαδικτύου

    Διαδηλωτές στη Λιβύη θα βγουν σήμερα στους δρόμους σε ολόκληρη τη χώρα για την "Ημέρα της Οργής" κατά του ηγέτη της, Μουάμαρ Καντάφι, μετά τις αιματηρές συμπλοκές των προηγούμενων δύο ημερών.

    Οι διαδηλωτές ακολουθούν το παράδειγμα των λαϊκών εξεγέρσεων στην Αίγυπτο, την Τυνησία, την Υεμένη και την Αλγερία, αλλά οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων προειδοποιούν για πιθανή καταστολή των διαδηλώσεων από τις δυνάμεις ασφαλείας.

    Σε μία χώρα όπου η λαϊκή δυσαρέσκεια σπανίως εκδηλώνεται, ανώνυμοι ακτιβιστές κυκλοφορούν τα σχέδιά τους για τις διαδηλώσεις στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, αλλά δεν είναι σαφές αν οι διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν.

    Μία σελίδα στο Facebook, η οποία είναι αφιερωμένη στις σχεδιαζόμενες διαδηλώσεις, καλεί τους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης "να κάνουν τη σημερινή ημέρα οργής για τη Λιβύη".

    Η σημερινή ημέρα είναι η επέτειος από τα επεισόδια της 17ης Φεβρουαρίου του 2006 στη Βεγγάζη, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν πολλούς διαδηλωτές οι οποίοι επιτίθεντο κατά του ιταλικού προξενείου στην πόλη.

    Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο al-Jamahirya TV, εν τω μεταξύ, μετέδωσε πλάνα όπου εμφανίζονται εκατοντάδες Λίβυοι να διαδηλώνουν σε εθνικό επίπεδο σε ένδειξη στήριξης προς την κυβέρνηση και να καταγγέλλουν το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, επειδή καλύπτει δημοσιογραφικά τις λαϊκές εξεγέρσεις σε όλη τη Μέση Ανατολή. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι στις διαδηλώσεις υπέρ του Καντάφι σε ολόκληρη τη χώρα, ακούστηκαν συνθήματα όπως: "Θυσιάζουμε το αίμα και τις ψυχές μας για εσένα, ηγέτη μας" και "Είμαστε μία γενιά που έφτιαξε ο Μουάμαρ και όποιος είναι αντίθετος με αυτό θα καταστραφεί".

    Όσοι ανέβαζαν μηνύματα στην ιστοσελίδα της αντιπολίτευσης www.libya-watanona.com, η οποία εδρεύει εκτός Λιβύης, καλούσαν τους Λίβυους να διαδηλώσουν.

    Η Διεθνής Αμνηστία εξέφρασε ανησυχία για μία νέα καταστολή των διαδηλώσεων: "Οι αρχές της Λιβύης πρέπει να επιτρέψουν τις ειρηνικές διαδηλώσεις, όχι να προσπαθούν να τις καταπνίξουν με την καταπίεση".

    Οι αρχές έχουν πει ότι δεν θα ανεχτούν μία λαϊκή εξέγερση.

    Η εφημερίδα Quryna, η οποία ανήκει στον γιό του Καντάφι, Σαϊφ αλ-Ισλάμ, χαρακτήρισε τους διαδηλωτές στη Βεγγάζη "σαμποτέρ".

    Χθες το βράδυ εστάλησαν SMS υπογεγραμμένα από τους "νέους της Λιβύης" στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, προειδοποιώντας όσους "θα τολμούσαν να ξεπεράσουν τις τέσσερις κόκκινες γραμμές", τον Μουάμαρ Καντάφι, την εδαφική ακεραιότητα, το Ισλάμ και την ασφάλεια της χώρας.

    Εάν αυτό συμβεί, θα πρέπει "να μάς αντιμετωπίσουν σε οποιαδήποτε πλατεία ή λεωφόρο της αγαπημένης μας χώρας", σύμφωνα με το κείμενο του μηνύματος.

    Μαρτυρίες για τέσσερις νεκρούς

    Αυτόπτες μάρτυρες και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πολλοί εκατοντάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία και με υποστηρικτές του Καντάφι το βράδυ της Τρίτης στη Βεγγάζη, που απέχει περίπου 1.000 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Λιβύης.

    Αργά το απόγευμα της Τετάρτης ήταν αδύνατη η επικοινωνία με αυτόπτες μάρτυρες στην Βεγγάζη καθώς οι τηλεφωνικές γραμμές στην πόλη δεν λειτουργούσαν.

    Οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην πόλη αυτή πυροδοτήθηκαν από τη σύλληψη του ακτιβιστή δικηγόρου, Φάτι Τουρμπίλ, ο οποίος φέρεται ότι αφέθηκε ελεύθερος μετά τη διαδήλωση.

    "Οι δυνάμεις Εσωτερικής Ασφαλείας και ένοπλοι των επαναστατικών επιτροπών διέλυσαν χρησιμοποιώντας πραγματικά πυρά μία ειρηνική διαδήλωση νέων της πόλης Αλ Μπάιντα, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων και πολλούς τραυματισμούς", σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Libya Watch, με έδρα το Λονδίνο.

    Ιστότοποι της αντιπολίτευσης, ανάμεσά τους και ο Libya Al-Youm, με έδρα επίσης το Λονδίνο, δημοσίευσαν τις ίδιες πληροφορίες.

    Ο ιστότοπος Libya Al Youm επέρριψε στην κυβέρνηση την ευθύνη για τα πυρά εναντίον "νέων ανθρώπων που συμμετέχουν σε ειρηνικές διαδηλώσεις".

    Από την πλευρά της, η οργάνωση Human Rights Solidarity, με έδρα τη Γενεύη, δημοσίευσε την πληροφορία, επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες, ότι ελεύθεροι σκοπευτές που είχαν λάβει θέσεις στις στέγες των κτιρίων σκότωσαν 13 διαδηλωτές και τραυμάτισαν δεκάδες άλλους.

    Βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν δεκάδες συγκεντρωμένους νεαρούς Λίβυους να φωνάζουν συνθήματα, όπως "ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος", ενώ ένα κτίριο έπαιρνε φωτιά , με τις δυνάμεις ασφαλείας να είναι απούσες.

    Η Διεθνής Αμνηστία, η κυβέρνηση της Βρετανίας και η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησαν χθες το βράδυ από την Τρίπολη να αποφύγει την προσφυγή στη βία και "να λάβει ειδικά μέτρα που θα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες, στις ανάγκες και στις ελπίδες του λαού της".

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: BBC: Libya protests: Activists call for 'day of anger'

    Είδηση: 60326

    [06] Ουσιαστικό διάλογο ζητούν οι γιατροί

    Πεμπτη, 17 02 2011 14:47

    Την παρέμβαση του Πρωθυπουργού προκειμένου να υπάρξουν εγγυήσεις σοβαρού διαλόγου, ζητούν οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας και Πειραιά, αλλά και γιατροί του ΙΚΑ. Σε απάντηση της πρόσκλησης του Υπουργού Υγείας, οι γιατροί κάνουν λόγο για αποπροσανατολισμό και ζητούν από τον Πρωθυπουργό εγγυήσεις, ώστε να γίνει ουσιαστικός διάλογος και να δοθούν λύσεις στα χρόνια προβλήματα της υγείας με στόχο να τερματιστεί και η ταλαιπωρία των Ελλήνων πολιτών. Στην ανακοίνωση - απάντηση τονίζεται, ότι ο διάλογος δεν μπορεί να είναι προσχηματικός και να έχει χαρακτηριστικά επικοινωνιακού θεάματος. Νωρίτερα, τα ζητήματα που αφορούν την υλοποίηση του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας απασχόλησαν τη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, με εκπροσώπους των γιατρών, των φαρμακοποιών και εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία

    Νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

    Από 1ης Ιουνίου θα τεθεί σε εφαρμογή πανελλαδικά το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα καλύπτει τους ασφαλισμένους στα τέσσερα μεγάλα Ταμεία ΙΚΑ, ΟΑΕ, ΟΓΑ, ΚΑΙ ΟΠΑΔ.

    Την εξαγγελία αυτή έκανε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στην πρεμιέρα του διαλόγου για την εφαρμογή του νέου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Από την σύσκεψη αυτή απουσίαζαν ωστόσο οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι γιατροί του ΙΚΑ ενώ αντιθέτως πήραν μέρος οι φαρμακοποιοί και οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων.

    Στο νέο σύστημα θα απασχολούνται 30.000 γιατροί και οι ασφαλισμένοι θα έχουν την δυνατότητα επιλογής οικογενειακού γιατρού.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 60339

    [07] Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων

    Πεμπτη, 17 02 2011 13:44

    Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από το απόγευμα της Παρασκευής και από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που μέχρι το βράδυ θα επηρεάσουν ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, και ενισχυμένους νοτιάδες, που θα φθάνουν στα πελάγη τα 9 μποφόρ. Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα δυτικά και βόρεια και από το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Παράλληλα οι άνεμοι αρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα στραφούν σε βορείους και τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

    Αναλυτικά:

    Από το απόγευμα της Παρασκευής ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την ήπειρο, τη δυτική στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πρόσκαιρα στη Θεσσαλία και τη Στερεά.

    Από το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την υπόλοιπη Πελοπόννησο και την Κρήτη (κυρίως τη δυτική και νότια).

    Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στα δυτικά και βόρεια ο καιρός θα παρουσιάσει ύφεση και ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλώνονται στην ανατολική Θεσσαλία- Σποράδες, την ανατολική στερεά- Εύβοια, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής (κυρίως στα βορειοανατολικά), τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα και σε αυτές τις περιοχές τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

    Πηγές ΑΠΕ Είδηση: 60330

    [08] Επίσκεψη Α. Τσίπρα στην Κερατέα

    Πεμπτη, 17 02 2011 19:02

    Την Κερατέα επισκέφτηκε σήμερα Πέμπτη ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της οποίας, συναντήθηκε με το Δήμαρχο Λαυρεωτικής και με την Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων της Κερατέας. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής δήλωσε ότι απαίτηση του Δήμου και των κατοίκων, είναι να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ και να ανοίξει διάλογος με την κυβέρνηση.

    Ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Στόχος της επίσκεψης είναι να αναδείξουμε ότι οι κάτοικοι της Κερατέας δεν είναι εγκληματίες, αλλά διεκδικούν ποιότητα ζωής. Δεν είναι ούτε παρανομία ούτε ανομία να διεκδικείς το δίκιο σου. Προτεραιότητες είναι να σταματήσει ο αποκλεισμός της Κερατέας από τις αστυνομικές δυνάμεις, να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην Εθνική οδό και να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της. Η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος για τις κινητοποιήσεις των κατοίκων και έχει εγκαταστήσει τα ΜΑΤ λες και πρόκειται για εγκληματίες.

    Γι' αυτό συναντηθήκαμε και με τον μητροπολίτη: για να σπάσουμε τον αποκλεισμό και να αναδείξουμε ότι σύσσωμη η τοπική κοινωνία διεκδικεί το δίκιο της. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου, αν δεν θέλει να οδηγηθούμε σε άλλες ανεξέλεγκτες καταστάσεις όπως αυτές πριν μερικές μέρες, όταν οι δυνάμεις καταστολής έπνιξαν την πόλη στα χημικά και μία έγκυος γυναίκα απέβαλε. Δεν πρέπει να χαθούν άλλες ζωές, πρέπει να υπάρξει άμεσα λύση.

    Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Γ. Ραγκούσης πρέπει να εγκαταλείψουν άμεσα το δόγμα «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και να κάτσουν μαζί με την τοπική κοινωνία να βρουν λύση. Δεν γίνεται από τον περιφερειακό σχεδιασμό και τη διαχείριση των απορριμμάτων να προχωρά μόνο εκείνο το κομμάτι που αφορά τις εργολαβίες και τις μπίζνες και όχι τα έργα που μειώνουν τον όγκο των σκουπιδιών. Εξάλλου, το Οβριόκαστρο δεν αποτελεί κατάλληλο χώρο, αφού πρόκειται για τόπο και με αρχαιολογική σημασία».

    Πηγή: ΑΠΕ Είδηση: 60367

    [09] Παρεμβάσεις για το μεταναστευτικό

    Πεμπτη, 17 02 2011 19:41

    Με την απεργία πείνας των μεταναστών να συνεχίζεται, τόσο στην Αθήνα στη βίλα Υπατία, όσο και στη Θεσσαλονίκη, συνεχείς είναι οι δηλώσεις και οι δραστηριότητες φορέων για το μεταναστευτικό ζήτημα.

    Παρέμβαση στο θέμα έκανε η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), με επιστολή που απέστειλε προς τους συναρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, Εργασίας Λούκα Κατσέλη, την υφυπουργό Εργασίας Άννα Νταλάρα και τον Γ.Γ. Κοινωνικής Συνοχής Ανδρέα Τάκη, με κοινοποίηση προς τον πρωθυπουργό και την αρμόδια βοηθό Συνήγορο του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού.

    H EEΔΑ αναφέρει ότι: «σε επίπεδο επίσημα εκπεφρασμένου πολιτικού λόγου αναπτύσσονται δυο συγκρουόμενες θέσεις σχετικά με τους μετανάστες, απεργούς πείνας, οι οποίες αποπροσανατολίζουν κάθε προσπάθεια για τη διαμόρφωση δίκαιων πολιτικών, ψύχραιμης παρέμβασης και ρύθμισης των πραγματικών διαστάσεων του μεταναστευτικού φαινομένου». Η ΕΕΔΑ προτείνει: τη διάκριση των μεταναστών που διαμένουν στη χώρα χωρίς χαρτιά σε δυο κατηγορίες: α) στους ενταγμένους στον κοινωνικό ιστό της χώρας (εκείνους, δηλαδή, που ζουν και εργάζονται χρόνια στην Ελλάδα) και δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς νόμιμης παραμονής ή εξέπεσαν από τη νομιμότητα και β) στους μη ενταγμένους και κυρίως αυτούς που επιθυμούν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα για άλλο προορισμό. Επίσης τη θεσμοθέτηση μεταβατικής νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου οι ήδη ενταγμένοι να νομιμοποιηθούν και να μπουν σε πορεία κοινωνικής ενσωμάτωσης, ώστε να απεγκλωβισθούν από την περιθωριοποίηση και την παραβατικότητα. Όπως αναφέρεται στην επιστολή: «Τέτοιες ρυθμίσεις θα προάγουν την κοινωνική συνοχή και ασφάλεια της ευρύτερης ελληνικής κοινωνίας. Εν τέλει η ένταξη να αποτελεί οδηγό προς τη νομιμοποίηση και όχι το αντίστροφο».

    Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησαν σήμερα εκπρόσωποι της Επιτροπής Πρωτοβάθμιων σωματείων, της ΑΔΕΔΥ και της ΟΤΟΕ που συμπαραστέκονται στους μετανάστες απεργούς πείνας, αλλά δεν μπόρεσαν να συναντηθούν με τον υπουργό Εσωτερικών, που απουσίαζε λόγω ασθένειας, οι υφυπουργοί συμμετείχαν στο Υπουργικό Συμβούλιο και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, Ανδρέας Τάκης, ανέφερε στους συνδικαλιστές, όπως οι ίδιοι δήλωσαν, ότι δεν μπορούσε να τους συναντήσει αν προηγουμένως δεν είχε συνεννοηθεί με τον κ. Ραγκούση.

    Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι: «Η Επιτροπή Σωματείων, Συνδικαλιστών, Εργαζομένων και Ανέργων πραγματοποίησε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών διεκδικώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων των 300 μεταναστών απεργών πείνας. Δεν έγινε κατορθωτή η συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Οι Γενικοί Γραμματείς κα Περγελέ και κος Τάκης, με τους οποίους ήρθαμε σε επαφή, δήλωσαν η μεν πρώτη αναρμοδιότητα, ο δε δεύτερος (καθ' ύλη αρμόδιος) αδυναμία να τοποθετηθεί επί του ζητήματος πριν συνεννοηθεί με τον Υπουργό. Μας παρέπεμψαν σε επόμενη συνάντηση σε αόριστο χρόνο. Θεωρούμε τη στάση του υπουργείου απαράδεκτη και ανεύθυνη. Δεδομένου ότι η απεργία πείνας διανύει την 24η μέρα είναι έως και εγκληματική. Μετά από 24 μέρες, και ενώ οι απεργοί πείνας ήδη έχουν αρχίσει να μεταφέρονται στα νοσοκομεία, είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει θέση του υπουργείου απέναντι στο ζήτημα και να χρειάζεται να συσκεφθούν για να απαντήσουν. Παρόλα αυτά ζητήσαμε να μεταφερθεί στον Υπουργό η θέση των εργαζομένων ότι οι 300 απεργοί πείνας είναι συνάδελφοι εργάτες, ότι τα αιτήματά τους είναι δίκαια και αφορούν την επισφάλεια που βιώνουν πλέον όλοι οι εργαζόμενοι, απαιτήσαμε να τεθεί προ των ευθυνών του για την υγεία και τη ζωή τους και δηλώσαμε την αποφασιστικότητά μας να σταθούμε δυναμικά και ανυποχώρητα δίπλα τους».

    Αύριο Παρασκευή στις 6 μ.μ. με κάλεσμα των ίδιων των απεργών πείνας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Μουσείο και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.

    Η Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών Φωτεινή Πιπιλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με έκπληξη, αλλά και οργή προσπαθούμε να παρακολουθήσουμε τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Ακυβερνησία και στο μεταναστευτικό. Μόλις σ' ένα 24ώρο σημειώθηκε ένα αλαλούμ μεταξύ αρμόδιων υπουργείων όχι για δια της συγκροτημένης πρακτικής των επίσημων ανακοινώσεων, αλλά μέσω δημοσιευμάτων στον Τύπο και συνεντεύξεων στα ραδιόφωνα. Ενώ χθες περιμέναμε όλοι την περιβόητη και πολύωρη, όπως είχε αναγγελθεί, διυπουργική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για το Μεταναστευτικό, εν όψει της επισκέψεώς του στη Θράκη, η σύσκεψη τελικά αναβλήθηκε, επειδή είναι πασιφανές ότι υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες μεταξύ των συναρμόδιων υπουργών. Το πρωί η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα σε ραδιοφωνική συνέντευξη, αφού προσπέρασε «κομψά» το μεγάλο θέμα των απεργών πείνας στο Μέγαρο Υπατία και αφού δήλωσε «θα φύγουν άνθρωποι γιατί έχουμε νόμους», εν συνεχεία ανακοίνωσε ότι «αν δεν είσαι νόμιμος παίρνεις μια προσωρινή άδεια τριών έως έξι μηνών και πηγαίνεις σε τόπους όπου μπορείς να εργαστείς και σου παρέχονται ανθρώπινες συνθήκες, μέχρι να επιστρέψεις στον τόπο σου». Βέβαια, δεν μας διευκρίνισε σε ποιους τόπους στην Ελλάδα της ανεργίας! Την ίδια στιγμή ο επικεφαλής στην Ελλάδα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, κος Δανιήλ Εσδράς αποκαλύπτει ότι δε δύναται να προωθήσει 1.500 αιτήσεις μεταναστών που επιθυμούν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα, ενώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ανακοινώσει τη δεύτερη φάση του προγράμματος εθελοντικού επαναπατρισμού μεταναστών, χωρίς όμως να έχει καταβάλει τα λεφτά για την πρώτη φάση. Τελικά ποιος κυβερνάει και στον κρίσιμο τομέα του Μεταναστευτικού;».

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 60369

    [10] ΜΚΟ Αρκτούρος : «Να απαγορευθεί η χρήση ζώων ως θέαμα»

    Πεμπτη, 17 02 2011 18:10

    Την απαγόρευση χρήσης των ζώων ως θέαμα και την καθολική απαγόρευση των τσίρκων και των δελφιναρίων, προτείνει μεταξύ άλλων η ΜΚΟ "Αρκτούρος", σε ειδικό υπόμνημά της που θα καταθέσει στα αρμόδια υπουργεία.

    Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο "Αρκτούρος", με θέμα την ανάδειξη του ζητήματος της αιχμαλωσίας άγριων ζώων στην Ελλάδα, καθώς και την υποβολή προτάσεων για την αντιμετώπισή του φαινομένου, υπογραμμίστηκε ότι τα βασικότερα προβλήματα, σε σχέση με την αιχμαλωσία των άγριων ζώων στη χώρα μας, έχουν να κάνουν με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο και την εφαρμογή του, καθώς και με τις διαδικασίες ελέγχου.

    Όπως ανέφερε ο Λάζαρος Γεωργιάδης, γενικός διευθυντής του "Αρκτούρου", στην Ελλάδα υπάρχει έλλειψη ολοκληρωμένου νομικού πλαισίου, έλλειψη εναρμόνισης με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και ελλιπής ή ελαστική εφαρμογή του ισχύοντος νομικού πλαισίου, δεδομένα που εντείνουν το πρόβλημα της αιχμαλωσίας των άγριων ζώων.

    Για την εξάλειψη του φαινομένου, μεταξύ άλλων, προτείνεται: Απαγόρευση οποιασδήποτε χρήσης των ζώων ως θέαμα, καθολική απαγόρευση των τσίρκων και των δελφιναρίων, τροποποίηση της νομοθεσίας για τους ζωολογικούς κήπους, καθώς και η δημιουργία αποτελεσματικού μηχανισμού αδειοδότησης, ελέγχου και επιθεώρησης όλων των εγκαταστάσεων διατήρησης άγριων ζώων.

    Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, ζωτικής σημασίας είναι η επαρκής εκπαίδευση των διαχειριστών των ζώων (φύλακες, φροντιστές, κτηνίατροι), καθώς και η τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για τα εκτροφεία.

    Καταλήγοντας, ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος προς τους ζωόφιλους εθελοντές, τόνισε ότι μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις προσπάθειες του "Αρκτούρου", "μετατρέποντας την απλή περιέργεια σε ενεργό ενδιαφέρον", όπως είπε.

    Απ την πλευρά του, ο Ντάνιελ Τάρνερ, επιθεωρητής ζωολογικών κήπων, εκπρόσωπος της Born Free και συντονιστής του Δικτύου ENDCAP αναφέρθηκε στις ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης των άγριων ζώων στους ζωολογικούς κήπους της χώρας μας, καθώς, όπως είπε, "κανένας δεν πληροί τις προδιαγραφές της ευρωπαϊκής νομοθεσίας". Επεσήμανε δε, την ανάγκη συνεργασίας των φιλοζωικών εταιρειών με τις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών κρατών, ώστε να δοθεί η απαραίτητη βοήθεια για τη δημιουργία και την εφαρμογή κατάλληλης νομοθεσίας, για την προστασία των άγριων ζώων.

    Εκ μέρους του υπουργείου Περιβάλλοντος, παρέμβαση έκανε η Ευγενία Ανδρουκάκη, πρόεδρος του φορέα διαχείρισης ΕΘΠΑΒΣ και βιολόγος, η οποία επεσήμανε την ύπαρξη κενών του νομικού πλαισίου, όσον αφορά τις προδιαγραφές, τις αρμοδιότητες, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τις κυρώσεις που ισχύουν, ενώ εξήγγειλε την έναρξη ανοιχτής διαβούλευσης με αρμόδιους φορείς σχετικά με το θέμα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κατάλληλο νομικό πλαίσιο.

    Εκτιμάται ότι περίπου 5 εκατομμύρια άγρια ζώα βρίσκονται σε αιχμαλωσία ανά την Ευρώπη.

    AΠΕ Είδηση: 60359

    [11] Πρόσκληση για την θέση του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του πολίτη

    Πεμπτη, 17 02 2011 11:55

    Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου, ξεκινά τη διαδικασία πρόσληψης Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης. Για το σκοπό αυτό όσοι πολίτες επιθυμούν να επιλεγούν για την θέση αυτή, καλούνται έως την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011 να καταθέσουν αίτηση και πλήρες βιογραφικό στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου.

    Σύνταξη: Μυρσίνη Τζινέλλη

    Είδηση: 60294

    [12] Παρέμβαση της Πολεοδομίας για τις άδειες φωτοβολταϊκών

    Πεμπτη, 17 02 2011 17:39

    Να χορηγούνται κατά προτεραιότητα οι εγκρίσεις που αφορούν την έκδοση άδειας μικρής κλίμακας για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος απώλειας προθεσμιών για ένταξη των ενδιαφερομένων σε κοινοτικά και εθνικά προγράμματα χρηματοδότησης, ζητεί ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Διαφάνειας κ. Νίκος Μόσχος, με επιστολή του προς τις ΙΓ΄ και ΙΕ΄ Εφορείες Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων, την 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και 5η Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων.

    Είδηση: 60353

    [13] ΧΥΤΥ και Μαρίνα στο επίκεντρο σύσκεψης φορέων

    Πεμπτη, 17 02 2011 10:03

    Σύσκεψη μεταξύ των φορέων για τη πορεία των έργων πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων της πρώην νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Ζακύνθου, στην οποία παραβρέθηκαν ο διοικητής της αποκεντρωμένης διοίκησης Πελλοπονήσου, δυτικής Ελλάδας-Ιονίου, Τ. Αποστολόπουλος , ο περιφερειάρχης Ιονίων νήσων Σ. Σπύρου , ο δήμαρχος, Σ. Μποζίκης, ο αντιπερειφερειάρχης, Δ. Μυλωνάς και υπηρεσιακοί παράγοντες. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από το κ. Σπύρου στη μαρίνα ενώ για τη χωροθέτηση του ΧΥΤΥ, ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του συνδέσμου καθαριότητας, επέμειναν ότι δεν υπάρχει προεδρικό διάταγμα που να προστατεύει την προτεινόμενη περιοχή «Λίβα» στο Βραχίωνα.

    Πέτρος Πομόνης

    Είδηση: 60241

    [14] Kindle: Το προϊόν με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία του Amazon

    Πεμπτη, 17 02 2011 19:04

    Ο διαδικτυακός διανομέας του Amazon ανακοίνωσε ότι η τελευταία έκδοση της ταμπλέτας ανάγνωσης "Kindle" αναδείχθηκε το προϊόν με τις περισσότερες πωλήσεις, επισκιάζοντας ακόμη και τα βιβλία του Χάρι Πότερ.

    "Είμαστε ευγνώμονες απέναντι σε εκατομμύρια πελάτες που έκαναν το νέο Kindle το καλύτερο προϊόν σε πωλήσεις στην ιστορία του Amazon, ξεπερνώντας το Χάρι Πότερ 7" δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Τζεφ Μπέζος.

    "Βλέπουμε ότι πολλοί πελάτες οι οποίοι αγοράζουν Kindle έχουν επίσης μία ταμπλέτα υγρών κρυστάλλων. Οι πελάτες αναφέρουν ότι χρησιμοποιούν την ταμπλέτα τους για παιχνίδια, για ταινίες και για να σερφάρουν στο διαδίκτυο, και το Kindle τους για να διαβάζουν. Αναφέρουν ότι προτιμούν το Kindle για να διαβάζουν επειδή είναι ελαφρύτερο, δεν προκαλεί ανησυχία ότι η μπαταρία μπορεί να μειωθεί και επωφελούνται από την τεχνολογία η οποία μειώνει την καταπόνηση των ματιών, δεν διαταράσσει τον βραδινό ύπνο" πρόσθεσε ο κ. Μπέζος.

    Σημείωσε ακόμη ότι η συγκριτικά χαμηλή τιμή του Kindle (ξεκινάει από 139 δολάρια, ενώ το iPad της Apple από τα 499 δολάρια) αποτελεί επίσης έναν "παράγοντα κλειδί" της δημοτικότητάς του.

    AΠΕ Είδηση: 60368

    [15] Οι αστρονόμοι αναζητούν την «Τύχη»

    Πεμπτη, 17 02 2011 18:50

    Μετά τον "υποβιβασμό", πριν από πέντε χρόνια, του μικροσκοπικού Πλούτωνα από το καθεστώς του κανονικού πλανήτη σε αυτό του "νάνου", οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος μειώθηκαν από εννέα σε οκτώ. Όμως ίσως σύντομα να ξαναγίνουν εννέα, αν οι αστρονόμοι βρουν στον ουρανό αυτό που μερικοί υποψιάζονται: έναν τεράστιο, αέριο, νέο πλανήτη, που μπορεί να έχει μάζα μέχρι και τετραπλάσια από τον Δία, τον μέχρι σήμερα γνωστό "γίγαντα" του ηλιακού μας συστήματος.

    Ο πλανήτης, που έχει πάρει ήδη το όνομα "Τύχη", από την ομώνυμη θεά της ελληνικής μυθολογίας, θεωρείται πιθανό να "κρύβεται" στην εξωτερική -και πιο μακρινή σε σχέση με τη Γη- πλευρά του λεγόμενου "νέφους Όορτ", της πιο απομακρυσμένης περιοχής του ηλιακού μας συστήματος, η οποία φιλοξενεί δισεκατομμύρια παγωμένα σώματα.

    Η "Τύχη", αν όντως υπάρχει, απέχει από τον ήλιο περίπου 15.000 φορές περισσότερο από ό,τι ο δικός μας πλανήτης, γι αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό μέχρι σήμερα να εντοπιστεί, υποστηρίζουν ορισμένοι αστρονόμοι, που θεωρούν ότι τώρα πια υπάρχουν στοιχεία, για την ύπαρξή της από το διαστημικό τηλεσκόπιο Wise της NASA, τα οποία πρόκειται να αναλυθούν κατάλληλα. Η πρώτη δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων θα γίνει φέτος τον Απρίλιο και οι αστροφυσικοί Τζον Ματέζε και Ντάνιελ Γουιτμάιρ, του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα στις ΗΠΑ, εκτιμούν ότι θα γίνει τελικά δυνατή η παρατήρηση της "Τύχης" και από επίγεια τηλεσκόπια, σε μια διετία περίπου, σύμφωνα με τις βρετανικές "Ιντιπέντεντ" και "Ντέιλι Μέιλ".

    Αν η ύπαρξή της όντως επιβεβαιωθεί από διαφορετικά τηλεσκόπια, θα εναπόκειται στη Διεθνή Αστρονομική Ένωση να αποφασίσει αν θα της δώσει το "στάτους" κανονικού πλανήτη. Ένα αντεπιχείρημα θα ήταν ότι η "Τύχη" ίσως σχηματίστηκε γύρω από κάποιο άλλο άστρο και αργότερα "αιχμαλωτίστηκε" από την έλξη του βαρυτικού πεδίου του ήλιου μας. Δεν αποκλείεται, κατά τον Ματέζε, ο διεθνής αστρονομικός οργανισμός να υποχρεωθεί να δώσει μια "σολομώντεια" λύση, δημιουργώντας μια τελείως νέα κατηγορία πλανητών για χάρη της "Τύχης".

    Αν υπάρχει, η "Τύχη" σχεδόν σίγουρα αποτελείται, κυρίως, από υδρογόνο και ήλιο και έχει ατμόσφαιρα παρόμοια με αυτή του Δία, με νέφη και ισχυρές καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται να έχει τους δικούς της δορυφόρους. Η θερμοκρασία της υπολογίζεται στους μείον 73 βαθμούς Κελσίου, τέσσερις έως πέντε φορές μεγαλύτερη από του παγωμένου Πλούτωνα, καθώς πιστεύεται ότι ένα τόσο μεγάλο ουράνιο σώμα χρειάζεται πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να ψυχθεί, μετά την αρχική θερμοκρασία που "ανέβασε" κατά τη δημιουργία του.

    Το "νέφος Όορτ" έχει σφαιρικό σχήμα με ακτίνα περίπου ένα έτος φωτός και βρίσκεται στο ένα τέταρτο της απόστασης της Γης από τον "Άλφα Κενταύρου", το φωτεινότερο αστέρι στο νότιο ημισφαίριο. Τα περισσότερα ουράνια σώματα στο "νέφος" έχουν θερμοκρασία κοντά στο απόλυτο μηδέν (μείον 273 βαθμοί). Μερικά από αυτά "εκτροχιάζονται" κατά περιόδους, εξαιτίας της συνδυασμένης βαρυτικής έλξης των δισεκατομμυρίων άστρων προς το κέντρο του γαλαξία μας, με συνέπεια οι τροχιές τους να μεταβάλλονται και τα σώματα αυτά να αρχίζουν ένα "ταξίδι" προς το εσωτερικό του ηλιακού μας συστήματος, συνήθως με την μορφή κομητών.

    Για πρώτη φορά οι καθηγητές Ματέζε και Γοουιτμάιρ πρότειναν, στο περιοδικό "Icarus" της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρίας, την παρουσία της "Τύχης" προκειμένου να εξηγήσουν γιατί πολλοί από αυτούς τους κομήτες έρχονται από λάθος κατεύθυνση, σε σχέση με τις επιστημονικές θεωρίες.

    AΠΕ Είδηση: 60366

    [16] Ελληνικό: Συζήτηση στη Διυπουργική Επιτροπή

    Πεμπτη, 17 02 2011 18:47

    Το θέμα της αξιοποίησης του Ελληνικού, θα βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων, στη συνεδρίασή της που θα πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι.

    Της συνεδρίασης θα προεδρεύσει ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης και θα πάρουν μέρος οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοίδης, Υποδομών. Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη και Πολιτισμού Π. Γερουλάνος. Παράλληλα με το θέμα του Ελληνικού, θα συζητηθούν και άλλα επενδυτικά σχέδια, που όπως και το Ελληνικό, ενδέχεται να ενταχθούν στις διαδικασίες του "fast track", για την επιτάχυνση στρατηγικών επενδύσεων.

    Ο κ. Παμπούκης στις 22 Φεβρουαρίου, θα επισκεφτεί το Κατάρ, όπου και θα συζητήσει τις προτάσεις για επένδυση και ανάπλαση στο Ελληνικό. Μια πρώτη παρουσίαση των προτάσεων αυτών, είχε γίνει από τον αρχιτέκτονα Χοσέ Ασεμπίγιο, πριν λίγες ημέρες, σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

    Πηγή: ΑΠΕ Είδηση: 60365

    [17] Το παθητικό κάπνισμα στερεί τη ζωή σε 600 χιλιάδες ανθρώπους ετησίως

    Πεμπτη, 17 02 2011 18:29

    Υγεια

    Το παθητικό κάπνισμα προκαλεί περίπου τον ένα στους εκατό θανάτους κάθε χρόνο στον κόσμο, δηλαδή πάνω από 600 χιλιάδες θανάτους ετησίως ,εκ των οποίων οι 165 χιλιάδες αφορούν παιδιά, σύμφωνα με εκτιμήσεις που θα δημοσιοποιηθούν αύριο Παρασκευή από το βρετανικό ιατρικό περιοδικό "Lancet".

    Εάν προσθέσουμε και τους θανάτους των 5,1 εκατομμυρίων ανθρώπων που είναι ενεργοί καπνιστές , φτάνουμε σε ένα σύνολο 5,7 εκατομμυρίων ανθρώπων που πεθαίνουν κάθε χρόνο από τις συνέπειες του καπνίσματος.

    Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που εκτιμά παγκοσμίως την επίδραση του παθητικού καπνίσματος. Οι συγγραφείς της μελέτης ανήκουν στο δυναμικό του Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και οι οποίοι χρησιμοποίησαν στοιχεία του 2004 , τα πλέον πρόσφατα που διατίθενται, από αναλύσεις που έγιναν σε 192 χώρες.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το 2.004 εκτέθηκαν σε παθητικό κάπνισμα το 40% των παιδιών, το 33% των ανδρών και το 35% των γυναικών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της μελέτης αυτή η έκθεση στον καπνό προκάλεσε 379.000 θανάτους από καρδιολογικά προβλήματα, 165.000 από αναπνευστικά προβλήματα , 36.900 από άσθμα και 21.400 από καρκίνο των πνευμόνων. Συνολικός αριθμός : 603.000 θάνατοι από αιτίες που σχετίζονται με το παθητικό κάπνισμα.

    Τέλος, οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα πρώτα και μεγαλύτερα θύματα του παθητικού καπνίσματος είναι τα παιδιά, κυρίως αυτά που οι γονείς τους καπνίζουν στο σπίτι. Οι ίδιοι εκτιμούν ότι κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους 165,000 παιδάκια ηλικίας κάτω των 5 ετών. Τα δύο τρίτα των παιδιών αυτών προέρχονταν από την Αφρική και τη νότια Ασία.

    AΠΕ Είδηση: 60362

    [18] Τυνησία: Η μεταβατική κυβέρνηση καταδικάζει τα τραγικά γεγονότα της 11/2

    Πεμπτη, 17 02 2011 17:39

    Η μεταβατική κυβέρνηση στην Τυνησία καταδίκασε σήμερα τα όσα συνέβησαν στις 11 Φεβρουαρίου μπροστά από τη μεγάλη συναγωγή της Τύνιδας και κάλεσε τους "ανθρώπους της θρησκείας" και της κοινωνίας των πολιτών να καταδικάσουν τέτοιου είδους ενέργειες ώστε να μην ξανασυμβούν, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας "ΤΑΡ".

    Το τυνησιακό υπουργείο Θρησκευτικών Υποθέσεων, που επικαλείται το ΤΑΡ κατήγγειλε επίσης κάθε ενέργεια που έχει στόχο να βλάψει τις τυνησιακές παραδόσεις όσον αφορά το σεβασμό της θρησκευτικής πίστης και λατρείας και εκφράζει θλίψη που σημειώθηκαν τέτοιου είδους δολοπλοκίες.

    Το υπουργείο υπογραμμίζει ότι η Τυνησία ήταν πάντα ένας τόπος συνάντησης πολιτισμών και θρησκειών. "Σύμφωνα με τα ιδεώδη αυτά και το πνεύμα της μεγάλης λαϊκής μας εξέγερσης δεν μπορούμε παρά να είμαστε πιο προσηλωμένοι στην παράδοση της θρησκευτικής ελευθερίας τόσο σε επίπεδο πεποιθήσεων όσο και τρόπων λατρείας", σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

    Η εβραϊκή κοινότητα της Τυνησίας αριθμεί 2.000 μέλη, εκ των οποίων τα 1.500 ζουν στην πόλη Τζέρμπα (500 χλμ. νότια της Τύνιδας). Αντιπροσωπεία της είχε εκφράσει την ανησυχία της στη μεταβατική κυβέρνηση που έχει αναλάβει την εξουσία μετά την ανατροπή του προέδρου Ζιν ελ-Αμπιντίν Μπεν Άλι, για τις αντισημιτικές εκδηλώσεις μπροστά από τη μεγάλη συναγωγή στις 11 του μηνός.

    Το υπουργείο Εσωτερικών καταδίκασε την Τρίτη τις ενέργειες των εξτρεμιστών έξω από όλους τους τόπους λατρείας.

    Λίγο πριν ξημερώσει το Σάββατο, μια ομάδα ανδρών φώναζε το σύνθημα: "Εβραίοι φύγετε. Ο στρατός του Μωάμεθ επιστρέφει", σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν μέσω του Διαδικτύου.

    Εκπρόσωπος της εβραϊκής κοινότητας, ο Ρενέ Τραμπελσί, είπε ότι οι άνδρες αυτοί ήταν μέλη του ισλαμικού κινήματος Ελ Ταχρίρ που ήταν "ιδιαίτερα αθόρυβο υπό το καθεστώς του Μπεν Άλι και τώρα θέλει να σκορπίσει το χάος".

    Ο πρώην πρόεδρος Μπεν Άλι "έπεσε σε κώμα" μετά από εγκεφαλικό που υπέστη πριν από δύο ημέρες

    Ο πρώην πρόεδρος της Τυνησίας Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι 74 χρόνων, που εγκατέλειψε τη χώρα του στις 14 Ιανουαρίου μετά από τη λαϊκή εξέγερση εναντίον του, έχει "πέσει σε κώμα" εδώ και δύο ημέρες, μετά από εγκεφαλικό που υπέστη σε νοσοκομείο της Τζέντα όπου νοσηλεύεται, ανακοινώθηκε από πηγή προσκείμενη στην οικογένειά του.

    "Έχει πέσει σε κώμα εδώ και δύο ημέρες σε νοσοκομείο της Τζέντα" δήλωσε η πηγή που πρόσκειται στην οικογένειά του.

    "Υπέστη ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο και η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή" πρόσθεσε η ίδια πηγή.

    Ο Μπεν Άλι και η οικογένειά του κατέφυγαν στη Σαουδική Αραβία στις 14 Ιανουαρίου μετά από την ανατροπή του από το λαό της χώρας την οποία κυβέρνησε επί 23 χρόνια.

    ΑΠΕ Είδηση: 60352

    [19] Κλείνουν τα καταστήματά τους

    Πεμπτη, 17 02 2011 18:48

    Το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις όπως το κλείσιμο των φώτων απόψε για δύο ώρες και το κλείσιμο των καταστημάτων για δύο ημέρες εξέτασαν οι επαγγελματίες ιδιοκτήτες εστιατορίων και καφετεριών με αφορμή την απαγόρευση του καπνίσματος.

    Για το θέμα αυτό κατέθεσαν υπόμνημα διαμαρτυρίας στον Δήμαρχο Μάκη Παρασκευόπουλο. Είδηση: 60364

    [20] Νεκρό βρέφος

    Πεμπτη, 17 02 2011 18:46

    Nεκρό μετέφεραν σήμερα το πρωί στο Νοσοκομείο του Πύργου ένα αγοράκι μόλις τεσσάρων μηνών, οι αθίγγανοι γονείς του.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο θάνατος του βρέφους επήλθε από εισρόφηση τροφής. Είδηση: 60363

    [21] Παραχώρηση των αποθηκών του Τελωνείου ζητά ο δήμαρχος Βόλου

    Πεμπτη, 17 02 2011 17:22

    Να παραχωρηθούν για μακροχρόνια χρήση στο Δήμο, οι τέσσερις πέτρινες αποθήκες του Τελωνείου που βρίσκονται στο κέντρο της παραλιακής ζώνης Βόλου και συγκεκριμένα σε τμήμα της χερσαίας ζώνης λιμένα, οι οποίες έχουν κηρυχθεί διατηρητέα μνημεία και παραμένουν αναξιοποίητες τις τελευταίες 10ετίες, ζητεί ο Δήμαρχος κ. Πάνος Σκοτινιώτης με επιστολή του προς το Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.

    Όπως υπογραμμίζει ο κ. Σκοτινιώτης, «η ανακαίνιση των αποθηκών σε συνδυασμό με την ανάπλαση της πλατείας στο χώρο της παλαιάς ψαραγοράς και η απόδοση τους στη χρήση της πόλης είναι επιβεβλημένη, αφού είναι στην είσοδο της πόλης και αποτελεί επέκταση του παραλιακού χώρου αναψυχής και περιπάτου της πόλης.

    Υπάρχει ήδη μια καταρχήν απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Λ.Β. για την παραχώρηση των αποθηκών και βάση αυτής η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει προχωρήσει στη σύνταξη μελέτης ανακαίνισης των αποθηκών η έγκριση της οποίας εκκρεμεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ).

    Είδηση: 60350

    [22] Την άλλη εβδομάδα η αντικατάσταση του κ. Ξηρακιά

    Πεμπτη, 17 02 2011 16:54

    Δεν μετάνιωσε που επέλεξε τον κ. Ξηρακιά για τη θέση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε να παραιτηθεί μετά τη διαρροή σε ένα μέσο της πρότασης της Εκτελεστικής Επιτροπής για το Κυκλοφοριακό. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Βόλου, τόνισε όμως ότι πήρε την απόφαση να κάνει δεκτή την παραίτησή του με λυπη και δυσκολία καθώς πρόκειται για πολύ αξιόλογο συνεργάτη που θα αξιοποιηθεί σε άλλη θέση. Τόνισε ότι τα στοιχεία που καθόρισαν την απόφασή του ήταν η δέσμευσή του ότι δεν θα υπάρχει επιλεκτική ενημέρωση σε κάποιο Μέσο Μαζικής Επικοινωνίας και κυρίως η δέσμευση της δημοτικής αρχής ότι για να λειτουργήσει σωστά ο δήμος θα πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ δήμου και τοπικής κοινωνίας. Επισήμανε ότι οι αλλαγές όπως είχε δεσμευτεί θα είναι βαθιές και θα υπάρχουν ανατροπές και κακώς κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι αυτό συμβαίνει ήδη στο δήμο Βόλου, και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τα γεγονότα με στερεότυπα του παρελθόντος. Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα αποφασιστεί και ποιος θα αντικαταστήσει τον κ. Ξηρακιά στη θέση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών.

    Είδηση: 60346

    [23] Πρόταση αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου-Λάρισας

    Πεμπτη, 17 02 2011 16:49

    Ελπίδες για την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου-Λάρισας, αλλά και της αξιοποίησης του ΟΣΕ στη Μαγνησία και τη Λάρισα γεννά η χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Μεταφορών, όπου συζητήθηκαν οι ιδέες Βόλου και Λάρισας για το θέμα στο πλαίσιο κατάθεσης ανταγωνιστικής πρότασης στο πρόγραμμα Jessica που υλοποιείται μέσω δημοσίων αλλά και ιδιωτικών πόρων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γ.Γ. του Υπουργείου Μεταφορών Χάρις Τσιώκας, εκπρόσωποι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΓΑΙΑ ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ, οι δήμαρχοι Βόλου και Λάρισας Π. Σκοτινιώτης και Κ. Τζανακούλης και ο γ.γ. του δήμου Βόλου Ηλίας Χούστης. Την ιδέα αξιοποίησης μελετούν οι δύο δημοτικές αρχές από την αρχή της θυτείας τους και φαίνεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου να την υιοθετεί ενώ ήδη η ΓΑΙΑ ΟΣΕ που χειρίζεται την περιουσία του ΟΣΕ ανέθεσε στις 8 Φεβρουαρίου σε μελετητικό γραφείο την προετοιμασία του φακέλου της προαναφερόμενης πρότασης. Στόχος είπε ο κ. Σκοτινιωτης είναι να προλάβουμε μέχρι τον Ιούνιο που ληγει η προθεσμία να καταθέσουμε την πρόταση ενώ ήδη η δημοτική αρχή εξετάζει κι εναλλακτικό σενάριο για την υλοποίηση του έργου.

    Είδηση: 60345

    [24] Στη Δημοκρατική Συμμαχία προσχώρησε ο Λαρισαίος πρώην ευρωβουλευτής κ. Γ. Δημητρακόπουλος

    Πεμπτη, 17 02 2011 15:30

    Ευρετήριο Άρθρου

    Στη "Δημοκρατική Συμμαχία" προσχώρησε ο Λαρισαίος πρώην ευρωβουλευτής κ. Γ. Δημητρακόπουλος

    Σελίδα 2

    Όλες οι Σελίδες

    Σελίδα 1 από 2 Στη "Δημοκρατική Συμμαχία" της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, προσχώρησε, με δήλωσή του, ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιώργος Δημητρακόπουλος. Είχε προηγηθεί συνάντησή του με την Πρόεδρο της Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη. Ο κ. Δημητρακόπουλος είναι γιος του αείμνηστου εκδότη της τοπικής εφημερίδας "Ελευθερία" της Λάρισας, είχε διατελέσει ευρωβουλευτής για τρεις θητείες με τη Νέα Δημοκρατία και ήταν υποψήφιος βουλευτής στο ν. Λάρισας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2007.

    Είδηση: 60343

    [25] Ληστεία από κουκουλοφόρο

    Πεμπτη, 17 02 2011 14:38

    Κουκουλοφόρος, εισέβαλε το μεσημέρι της Τρίτης σε κατάστημα ψιλικών της Καλαμάτας και αφού ακινητοποίησε την 54χρονη ιδιοκτήτρια του με την απειλή μαχαιριού, πήρε από την ταμειακή μηχανή 350 β¬ και τράπηκε σε φυγή. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

    Σύνταξη είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 60336

    [26] Ανοίγει αύριο το ΠΑΜΕ τα διόδια

    Πεμπτη, 17 02 2011 14:19

    Κινητοποίηση για άνοιγμα των διοδίων της Ασέας, στον εθνικό δρόμο Καλαμάτας -Τρίπολης, προγραμματίζει η γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ γι' αύριο, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης και με ανακοίνωσή της «καλεί το λαό και τους φορείς της Μεσσηνίας σε συμμετοχή».

    «Να υπάρξουν αποφάσεις και κινητοποίηση του λαού που θα δώσει αποφασιστική απάντηση στον αυταρχισμό κυβέρνησης και εργολάβων», αναφέρει η ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται: «Καμιά ανοχή στη ληστεία μέσω των διοδίων. Να καταργηθούν τώρα όλα! Να μην τρομοκρατηθούμε, και αποφασιστικά να απαντήσουμε ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε την ποινικοποίηση του αγώνα μας. Ο αγώνας μας μπορεί να έχει αποτελέσματα». Στην ίδια ανακοίνωση του ΠΑΜΕ σημειώνεται: «Να καταργηθούν όλα τα διόδια - Συγκοινωνίες υπέρ του λαού. Έργα και υποδομές, που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος. Κατάργηση όλων των διοδίων και όλοι οι οδηγοί να κυκλοφορούν ελεύθερα στους αυτοκινητόδρομους».

    Σύνταξη είδησης: Γιώργος Ξιάρχος Είδηση: 60335

    [27] Αλλαγή στο ν/σ για τις δικηγορικές εταιρείες

    Πεμπτη, 17 02 2011 17:13

    Ψηφίζεται το απόγευμα και επί των άρθρων του το νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Με τροποποίηση που έκανε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, μετά από σχετικό αίτημα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, δεν επιτρέπεται στις δικηγορικές εταιρείες που συστήνονται να ιδρύουν παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα. Για το θέμα αυτό η ΝΔ είχε απειλήσει και με την υποβολή ονομαστικής ψηφοφορίας.

    Αποδεκτό έκανε ο υφυπουργός Οικονομικών το αίτημα που διατυπώθηκε από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, συμπεριλαμβανομένων και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, για την αποτροπή δημιουργίας δικηγορικών εταιρειών που θα δραστηριοποιούνται ανά την Ελλάδα μέσω παραρτημάτων.

    Η ρύθμιση προέβλεπε, πως οι δικηγορικές εταιρείες θα μπορούν να συστήνονται μόνο από μέλη του ιδίου Δικηγορικού Συλλόγου και όχι και από μέλη διαφορετικών Δικηγορικών Συλλόγων, όπως επέτρεπε η αρχική ρύθμιση.

    Προηγήθηκε σχετικό αίτημα από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Πρωτόπαπα, εκ μέρους, όπως είπε και άλλων συναδέλφων του από το κόμμα.

    Ο κύριος Πρωτόπαππας τόνισε πως η διατύπωση για την σύσταση δικηγορικών εταιρειών δεν τους καλύπτει επειδή η ρύθμιση αυτή ευνοεί τους μεγαλοδικηγόρους και ζήτησε από τον υπουργό να ξαναδεί το θέμα.

    Αντίδραση υπήρξε και από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη ο οποίος τόνισε πως αν το υπουργείο δεν προχωρούσε στην τροποποίηση, η ΝΔ θα ζητούσε ονομαστική ψηφοφορία.

    Η ρύθμιση που άλλαξε προέβλεπε συγκεκριμένα ότι: «Δύο ή περισσότεροι δικηγόροι, μέλη του ίδιου ή διαφορετικών δικηγορικών συλλόγων, μπορούν να συστήσουν Αστική Επαγγελματική Δικηγορική Εταιρία, με σκοπό την παροχή δικηγορικών υπηρεσιών σε τρίτους και τη διανομή των συνολικών καθαρών αμοιβών, που θα προκύψουν από τη δραστηριότητά τους αυτή».

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ FM - ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Σε ψηφοφορία το νομοσχέδιο για τα κλειστά επαγγέλματα

    Είδηση: 60347

    [28] Στάση εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ

    Πεμπτη, 17 02 2011 15:37

    Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες παρότι η αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών αποτελεί πλέον νόμο του κράτους. Στα αστικά λεωφορεία τραβούν χειρόφρενο αύριο Παρασκευή από τις 11 το πρωί ως τις 4.30 αλλά και την επόμενη Δευτέρα 21 του μηνός , τις ίδιες ώρες. Τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν αύριο Παρασκευή 18 του μηνός από τις 11 το πρωί ως τις 4. Τις ίδιες ώρες δεν θα κινηθούν και την επόμενη Δευτέρα 21 του μηνός. Ο Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι εργαζόμενοι στις υπόλοιπες συγκοινωνίες.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Από σήμερα Πέμπτη θα λειτουργούν εκδοτήρια για την ανταλλαγή παλαιών εισιτηρίων με νέα.

    Η ανταλλαγή των εισιτήριων θα συνεχιστεί ως την 1 Απριλίου στο ΜΕΤΡΟ σταθμοί Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, στον ΗΣΑΠ στους σταθμούς Πειραιά, Ομόνοιας, Αττικής, και Κηφισιάς, και στα γραφεία του ΟΑΣΑ Μετσόβου 25 καθημερινά από τις 6:30 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Είδηση: 60344

    [29] Πανίσχυρη έκρηξη ηλιακής ενέργειας με κατεύθυνση τη Γη

    Πεμπτη, 17 02 2011 17:44

    Ο ήλιος έστειλε ξαφνικά προς την κατεύθυνση του πλανήτη μας, με ταχύτητα 900 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, μια τρομερά ισχυρή έκλαμψη ακτινοβολίας, τη μεγαλύτερη της τελευταίας τετραετίας, η οποία μπορεί να επηρεάσει τις επικοινωνίες και τα δίκτυα ηλεκτρισμού σε ορισμένες περιοχές της Γης, καθώς συγκρούεται με το γήινο μαγνητικό πεδίο.

    Η έκρηξη, που εκπορεύεται από μια ηλιακή κηλίδα στο νότιο ημισφαίριο του ήλιου, η οποία συνεχώς μεγαλώνει έκτοτε, συνίστατο κυρίως σε υπεριώδη ακτινοβολία και καταγράφηκε από το διαστημικό Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDO) της NASA.

    Η Βρετανική Γεωλογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποιητικό σήμα για γεωμαγνητικές καταιγίδες, ενώ το φαινόμενο μπορεί να πυροδοτήσει έντονο σέλας πάνω από τον βόρειο πόλο. Η Κινεζική Μετεωρολογική Διοίκηση ανακοίνωσε ότι ήδη υπήρξαν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες στη Νότια Κίνα.

    Το 1972 μια γεωμαγνητική καταιγίδα «έριξε» το δίκτυο τηλεφώνων της πολιτείας του Ιλινόι, ενώ, το 1989, ένα παρόμοιο φαινόμενο προκάλεσε ολική συσκότιση στην επαρχία Κεμπέκ του Καναδά.

    Αυτού του τύπου τα ηλιακά φαινόμενα προκαλούνται από την αιφνίδια απελευθέρωση μαγνητικής ενέργειας που βρίσκεται αποθηκευμένη στην ατμόσφαιρα του ήλιου. Η NASA ταξινομεί αυτές τις μαγνητικές εκρήξεις στις κατηγορίες A, B, C, M και Χ, με κάθε μια κατηγορία να έχει δεκαπλάσια ισχύ από την προηγούμενη. Το νέο φαινόμενο ανήκει στην ανώτατη και πιο ισχυρή κατηγορία Χ.

    Σύμφωνα με τους επιστήμονες, πρόκειται για άλλη μια ένδειξη ότι ο ήλιος μας «ξυπνάει» για τα καλά και πάλι μετά από μια πολυετή περίοδο «ησυχίας». Η NASA εκτιμά ότι παρόμοιες εκρήξεις μπορεί να συμβούν και τις επόμενες δύο μέρες.

    Τα πρώτα στοιχεία από τα διαστημικά σκάφη Stereo-B και Soho δείχνουν ότι η ενεργειακή έκρηξη συνοδεύτηκε από μια ταχεία και μέτριας λάμψης εκτίναξη στεμματικής μάζας (ροής φορτισμένων σωματιδίων) από τον ήλιο.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, NASA Είδηση: 60354

    [30] Παρίσι: Την Παρασκευή η πρώτη επίσημη συνάντηση της G 20

    Πεμπτη, 17 02 2011 17:25

    Αντικείμενο της πρώτης αυτής συνάντησης είναι να εξασφαλισθεί η σύγκλιση απόψεων ανάμεσα στις χώρες- μέλη ως προς "τη διάγνωση και τη σύνταξη ενός καταλόγου δεικτών των οικονομικών επιδόσεων" βάσει των οποίων θα μπορέσουν να μετρηθούν οι παγκόσμιες ανισορροπίες.

    "Εφ' όσον καταφέρουμε να συμφωνήσουμε στο θέμα των δεικτών αυτών, γύρω από τους οποίους γίνεται πολλή συζήτηση για την ώρα", δήλωσε η υπουργός οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ, "θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε τις κατευθυντήριες γραμμές της δράσης μας".

    "Ελπίζουμε ότι το Σάββατο, θα μπορέσουμε να καταλήξουμε στους δείκτες αυτούς " πρόσθεσε η υπουργός, εξηγώντας παράλληλα ποια είναι η πολιτική που κατ' εξοχήν σκοπεύει να αποφύγει η γαλλική προεδρία:

    "Αυτό που δεν θέλουμε" είπε, "είναι το να κάνουμε υποδείξεις στην οποιαδήποτε χώρα για το ότι θα πρέπει να σταματήσει να είναι ανταγωνιστική, η να σταματήσει τις εξαγωγές, ή την κατανάλωση. Δεν είναι αυτός ο στόχος μας. Στόχος είναι να επιτευχθεί μια καλύτερη ισορροπία, από την οποία θα μπορέσουμε να επωφεληθούμε όλοι μας, όπως για παράδειγμα στον τομέα του πληθωρισμού".

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που κυκλοφορούν στους οικονομικούς κύκλους στο Παρίσι, μια "πιθανή" συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί κατά το διήμερο γύρω από πέντε οικονομικούς δείκτες: ισοζύγιο των τρεχουσών συναλλαγών, πραγματικές συναλλαγματικές ισοτιμίες, συναλλαγματικά αποθέματα, έλλειμμα και δημόσιο έλλειμμα και χρέος, ιδιωτική αποταμίευση.

    Εφ' όσον επιτευχθεί μια "από κοινού εκτίμηση" τουλάχιστον στους παραπάνω δείκτες, η γαλλική προεδρία εκτιμά ότι θα μπορέσει να προχωρήσεις στο "μεγάλο έργο των μεταρρυθμίσεων" τόσο στην οικονομική διακυβέρνηση όσο και στο διεθνές νομισματικό σύστημα.

    Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις αναμένονται σκληρές, δεδομένου ότι Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική έχουν εκφράσει επιφυλάξεις σχετικά με τη διαδικασία αξιολόγησης, ενώ η ΕΕ επιθυμεί να έχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των οικονομιών των κρατών-μελών της.

    ΑΠΕ Είδηση: 60351

    [31] Ψήφισμα συμπαράστασης από δήμο Θάσου στους ναυτεργάτες Καβάλας

    Πεμπτη, 17 02 2011 14:11

    Σε ψήφισμα συμπαράστασης προς τους ναυτεργάτες που απασχολούνται στις γραμμές Λιμένα - Κεραμωτής και Πρίνου - Καβάλας, προχώρησε χθες, ομόφωνα, το δημοτικό συμβούλιο Θάσου. Ο δήμος στέκεται αλληλέγγυος στους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν δικαστικές διαμάχες εξαιτίας των τελευταίων απεργιακών τους κινητοποιήσεων δήλωσε σήμερα στην ΕΡΑ Καβάλας ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ. Συμπλήρωσε μάλιστα, πως θα διεκδικήσουν καλύτερες συγκοινωνίες, αναβάθμιση της γραμμής Καβάλας -Πρίνου και ρόλο στη χάραξη του προγράμματος των δρομολογίων.

    Σύνταξη: Τασούλα Κρητικού

    Είδηση: 60333

    [32] Στη Δημοκρατική Συμμαχία προσχώρησε ο Γ. Δημητρακόπουλος

    Πεμπτη, 17 02 2011 14:37

    Στη "Δημοκρατική Συμμαχία" προσχώρησε, με δήλωσή του, ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιώργος Δημητρακόπουλος. Είχε προηγηθεί συνάντησή του με την Πρόεδρο της Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Δημητρακόπουλος δήλωσε ότι η επιτυχής αντιμετώπιση της κρίσης προϋποθέτει κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων, σύνεση στη λήψη των αποφάσεων, νηφαλιότητα στην επιλογή των βημάτων για την υλοποίησή τους και ισχυρή βούληση για τη στήριξή τους.

    Όπως σημείωσε ο ίδιος, η Δημοκρατική Συμμαχία δείχνει αποφασισμένη, με τις προτάσεις και τις επιλογές της, να συμβάλλει αφενός στην κατεύθυνση της ανασυγκρότησης της πατρίδας, αφετέρου στη βελτίωση της θέσης και της προσφοράς στης στο Ευρωπαϊκό και το διεθνές στερέωμα.

    "Με αυτό το δεδομένο, θέτω κι εγώ τις γνώσεις και την πολύχρονη εμπειρία μου στους τομείς των διεθνών σχέσεων και της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας στις τάξεις της "Δημοκρατικής Συμμαχίας", συμβάλλοντας έτσι στις προσπάθειες του κινήματος και της προέδρου του Ντόρας Μπακογιάννη", τόνισε.

    Η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συστράτευση του κ. Γ. Δημητρακόπουλου και του ανέθεσε την ευθύνη του τομέα εξωτερικής πολιτικής του κινήματος.

    Από αύριο η Πρόεδρος της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" ξεκινά τετραήμερη περιοδεία στην Κέρκυρα, τη Θεσπρωτία, την Πρέβεζα, την Άρτα και τα Γιάννενα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 60338

    [33] Το φορολογικό στην ατζέντα του Υπουργικού

    Πεμπτη, 17 02 2011 09:55

    Μια σειρά σημαντικών θεμάτων τίθενται επί τάπητος στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού. Στην ατζέντα κυριαρχούν το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με αυστηρές ποινές για τους παρανομούντες, οι πολυαναμενόμενες τροποποιήσεις στο νόμο περί ευθύνης υπουργών και το σχέδιο νόμου για το τρίτο ενεργειακό πακέτο. Στο τέλος της συνεδρίασης ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος θα παρουσιάσει το πιλοτικό πρόγραμμα για την αναβάθμιση υπηρεσιών αρχαιολογικών χώρων και μουσείων. Αμέσως μετά, ο Γιώργος Παπανδρέου θα αναχωρήσει για τη Θράκη, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία.

    Στο τραπέζι του Υπουργικού θα πέσουν οι προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών για την αναδιάρθρωση των φορολογικών υπηρεσιών και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, για την οποία προβλέπονται πλέον αυστηρότερες ποινές που θα φθάνουν έως το Αυτόφωρο.

    Οι Υπουργοί θα κληθούν να αποφασίσουν τι θα ισχύσει τελικά επί σειράς σημαντικών διατάξεων που, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπουν μεταξύ άλλων:

    την καθιέρωση αυτόφωρης διαδικασίας για όσους δεν αποδίδουν ΦΠΑ ή άλλους παρακρατούμενους φόρους συνολικού ύψους άνω των 75.000 ευρώ

    τη μετατροπή του αδικήματος της φοροδιαφυγής σε «διαρκές»

    την καθιέρωση του φορολογικού εισαγγελέα

    την άρση του φορολογικού απορρήτου και τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των φοροφυγάδων, στις περιπτώσεις που το επιτρέπει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

    το συμψηφισμό φορολογικών οφειλών επιχειρήσεων και του στενού δημόσιου τομέα που έχουν ήδη βεβαιωθεί και εκκαθαριστεί

    τη δυνατότητα καταβολής του ΦΠΑ σε δόσεις.

    τη φορολόγηση με συντελεστή 20% των συνολικών κερδών των επιχειρήσεων ΑΕ και ΕΠΕ

    Πηγές ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 60239

    [34] Αιματηρή διαδήλωση στο Ιράκ

    Πεμπτη, 17 02 2011 17:06

    Δύο νεκροί και σαράντα τραυματίες είναι ο απολογισμός πορείας, στο Ιράκ. Διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν στην έδρα του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος του Ιράκ (KDP) του Μασούντ Μπαρζανί και οι φρουροί ασφαλείας άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα. Μετά από έκκληση του οργανισμού για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της ελευθερίας, σχεδόν τρεις χιλιάδες άτομα, κυρίως νέοι μεταξύ 16 και 30 ετών, πραγματοποίησαν πορεία προς την έδρα του KDP και της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν (PUK) του Τζαλάλ Ταλαμπανί, φωνάζοντας συνθήματα όπως "παραίτηση της κυβέρνησης", "εργασία για τους ανέργους", "οι διεφθαρμένοι ενώπιον της δικαιοσύνης".

    Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στο κτίριο και όταν κάποιοι προσπάθησαν να εισβάλουν στην έδρα του KDP, οι φρουροί πυροβόλησαν στον αέρα, ενώ στην περιοχή κατέφτασαν και αστυνομικοί.

    "Έχουμε δύο νεκρούς και περισσότερους από σαράντα τραυματίες" δήλωσε ένας γιατρός, υπεύθυνος των υπηρεσιών υγείας της επαρχίας Σουλεϊμανίγιε, όπου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 60348


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 17 February 2011 - 18:24:59 UTC