Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-02-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΠΑ: Παρακολούθηση της Βόρειας Κορέας
  • [02] Nέα Υόρκη: Χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών
  • [03] Aίγυπτος: Νέες διαδηλώσεις σήμερα
  • [04] Μπαχρέιν: Φόβοι για νέα επεισόδια στις κηδείες των θυμάτων
  • [05] Γενική συνέλευση του ΚΕΠΚΑ Κοζάνης
  • [06] Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών
  • [07] Σύλληψη τριών ατόμων για ναρκωτικά
  • [08] Σύσκεψη στο υπουργείο για τη βιομηχ. ντομάτα
  • [09] Άνοιγμα των διοδίων Πολυμύλου την Κυριακή

    [01] ΗΠΑ: Παρακολούθηση της Βόρειας Κορέας

    Παρασκευη, 18 02 2011 08:57

    Σε σαφώς καλύτερο σημείο βρίσκονται οι σχέσεις ΗΠΑ - Βόρειας Κορέας, σε σχέση με την ένταση των τελευταίων μηνών του 2010, απέχουν όμως από το να χαρακτηριστούν ικανοποιητικές. Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ, στον Ειρηνικό Ωκεανό, ναυάρχου Ρόμπερτ Γουίλαρντ: «Δεν υπάρχουν στοιχεία, τα οποία να γνωρίζω, που δείχνουν ότι αυτό που ετοιμάζουν για το εγγύς μέλλον, είναι μία δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου».

    Η δήλωση αυτή έγινε λόγω των στοιχείων που προέκυψαν από τους δορυφόρους των ΗΠΑ και δείχνουν ένα νεότευκτο ολοκληρωμένο, μεγάλης εμβέλειας πύραυλο, με βάση εκτόξευσης κοντά στα σύνορα της Βόρειας Κορέας με την Κίνα, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι προετοιμάζεται μια νέα πυραυλική δοκιμή.

    Έτσι αν και παραμένουν οι αντιθέσεις για το πυραυλικό σύστημα των Βορειοκορεατών, δεν υπάρχει άμεσο σημείο τριβής, αλλά μόνο η εκτίμηση των ΗΠΑ, ότι λόγω ων διαδικασιών διαδοχής του Βορειοκορεάτη προέδρου Κιμ Γιονγκ-ιλ, από τον υιό του Κιμ Γιονγκ-ουν, να υπάρξουν προκλήσεις ενταγμένες σε αυτή την πολιτική συγκυρία.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερ

    γγγ

    Είδηση: 60381

    [02] Nέα Υόρκη: Χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών

    Παρασκευη, 18 02 2011 08:39

    Σημαντικές περικοπές στο δημοτικό προϋπολογισμό ανακοίνωσε ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάϊκλ Μπλούμπεργκ, με σοβαρές επιπτώσεις στο εργασιακό μέλλον χιλιάδων δασκάλων, που αναμένεται να απολυθούν, στα πλαίσια της επιλογής αυτής. Ο αριθμός των υπό απόλυση εκπαιδευτικών, ανέρχεται σε 4.700, ενώ ο συνολικός αριθμός των θέσεων εργασίας που θα μειωθούν θα είναι ακόμα μεγαλύτερος, αφού άλλοι 1.500 συνταξιοδοτούνται και ορισμένοι προχωρούν σε εθελούσια έξοδο.

    Στο εργασιακό τοπίο που διαμορφώνεται, πρέπει να συνυπολογιστεί και το ότι πρόκειται να απομακρυνθούν 10.000 δημόσιοι υπάλληλοι, πάλι με επιλογή του κ. Μπλούμπεργκ. Στόχος του είναι η εξοικονόμηση2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από τις ενέργειες αυτές, για να αντιμετωπίσει το έλλειμμα των2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων του δημοτικού προϋπολογισμού.

    Πέρα από το μαθηματικό σκέλος των κινήσεων αυτών, αξίζει να σημειωθεί ότι στη Νέα Υόρκη φοιτούν πάνω από ένα εκατομμύριο μαθητές, αναδεικνύοντάς την στη μεγαλύτερη σχολική επικράτεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, με αποτέλεσμα η μείωση του αριθμού των δασκάλων να δημιουργήσει συνέπειες στην όλη εκπαιδευτική διαδικασία.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Είδηση: 60377

    [03] Aίγυπτος: Νέες διαδηλώσεις σήμερα

    Παρασκευη, 18 02 2011 09:22

    «Επινίκειες» διαδηλώσεις προετοιμάζουν για σήμερα το μεσημέρι στην Αίγυπτο οι αντίπαλοι του ανατραπέντος - παραιτηθέντος προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

    Τόσο στο Κάιρο, όσο και στην Αλεξάνδρεια, μετά το μεσημέρι, αφού η Παρασκευή είναι η ιερή ημέρα των μουσουλμάνων και μετά την προσευχή στα τζαμιά, συνηθίζεται η διοργάνωση εκδηλώσεων, προγραμματίζουν πορεία θριάμβου, Εκτιμάται όμως ότι οι σημερινές κινητοποιήσεις έχουν και ένα «μήνυμα» προς το στρατό, υπενθυμίζοντας τη δύναμη των διαδηλωτών. Είναι από τα ζητήματα αιχμής στην Αίγυπτο, οι πιέσεις προς το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, να απελευθερώσει τους πολιτικούς κρατούμενους του 30χρονου καθεστώτος του πρώην προέδρου, όπως επίσης και οι παραχώρηση πολιτικών ελευθεριών, αλλά και η διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων εκλογών.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερ

    Είδηση: 60383

    [04] Μπαχρέιν: Φόβοι για νέα επεισόδια στις κηδείες των θυμάτων

    Παρασκευη, 18 02 2011 08:26

    Φόβοι για νέο κύκλο επεισοδίων στο Μπαχρέιν εκφράζονται καθώς σήμερα πρόκειται να γίνουν οι κηδείες των Σιϊτών διαδηλωτών που έχασαν τη ζωή τους από την αιματηρή καταστολή των συγκεντρωμένων, στην πλατεία Περλ της πρωτεύουσας Μανάμα. Όπως αναφέρουν αξιωματούχοι η κηδεία των θυμάτων, μπορεί να προκαλέσει ένα νέο σημείο λαϊκής αντίστασης, που θα δοκιμάσει την αποφασιστικότητα των κυβερνώντων, να συντρίψουν διαδηλώσεις εμπνευσμένες από το παράδειγμα της Αιγύπτου.

    Δεκάδες οι τραυματίες, ενώ τουλάχιστον 60 άτομα αγνοούνται

    Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον τέσσερις διαδηλωτές βρήκαν το θάνατο την Πέμπτη σε μάχες με την αστυνομία που ξεκίνησαν με την επιδρομή των μονάδων αποκατάστασης της τάξης, λίγο πριν την αυγή στο πλήθος των διαδηλωτών που διανυκτέρευαν στην πλατεία Περλ, στα πρότυπα της πλατείας Ταχρίρ στο Κάϊρο.

    Όπως καταγγέλλεται, εκτός από τα θύματα, υπάρχουν και περισσότεροι από 230 τραυματίες, δεκάδες συλληφθέντες, ενώ τουλάχιστον 60 αγνοούνται.

    Οι διαδηλωτές προέρχονται από την Σιϊτική πλειοψηφία , που απαιτεί να έχει μεγαλύτερο μερίδιο στην διακυβέρνηση της χώρας. Οι επικήδειες τελετές μπορούν να συγκεντρώσουν μεγάλο πλήθος και να προκαλέσουν οργισμένες αντιδράσεις.

    Το Μπαχρέιν κυβερνάται από ένα Σουνίτη Μουσουλμάνο βασιλιά, αλλά οι περισσότεροι κάτοικοι ανήκουν στη Σιϊτική κοινότητα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 60378

    [05] Γενική συνέλευση του ΚΕΠΚΑ Κοζάνης

    Παρασκευη, 18 02 2011 09:54

    Την τακτική Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011 το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.) Κοζάνης.

    Στη συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο Κοβεντάρειο θα γίνει απολογισμός πεπραγμένων του Δ.Σ. έτους 2010 και θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα δράσεων έτους 2011. Ιδιαίτερη ενημέρωση θα γίνει για την πορεία του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Παράλληλα θα συζητηθεί η Τροποποίηση του Καταστατικού προκειμένου το ΚΕΠΚΑ Κοζάνης να γίνει Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών Δυτικής Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης θα γίνει και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Είδηση: 60391

    [06] Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

    Παρασκευη, 18 02 2011 09:43

    Το Κέντρο Περίθαλψης Παίδων (ΚΕΠΕΠ) Λεχαινών επισκέφθηκε χθες πρωί, με εντολή του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών Γιώργος Γεωργιόπουλος, ώστε να έχει ιδία αντίληψη των συνθηκών που επικρατούν, ιδίως μετά και τις τελευταίες καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης διαπίστωσε την υποστελέχωση του Κέντρου σε εξειδικευμένο προσωπικό. Είδηση: 60386

    [07] Σύλληψη τριών ατόμων για ναρκωτικά

    Παρασκευη, 18 02 2011 09:41

    Τρία άτομα ηλικίας 19, 20 και 33 ετών συνέλαβαν χθες άνδρες της Ασφάλειας Πτολεμαίδας για κατοχή, πώληση και αγορά ναρκωτικών.

    Στην πώληση και αγορά συμμετείχαν και δυο ανήλικοι ηλικίας 17 ετών, οι οποίοι όμως δεν συνελήφθησαν. Σε σωματική έρευνα που έγινε στους συλληφθέντες βρέθηκε να κατέχουν 10,6 γρ. κάνναβης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα στην Κοζάνη.

    ΕΡΑ Κοζάνης: Σύνταξη Κώστας Δαβάνης Είδηση: 60388

    [08] Σύσκεψη στο υπουργείο για τη βιομηχ. ντομάτα

    Παρασκευη, 18 02 2011 09:38

    Μετά από αίτημα των ντοματοπαραγωγών, συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιαν. Κουτσούκο θα έχουν την ερχόμενη Τρίτη στις 2 το μεσημέρι στην Αθήνα όλες οι Ομάδες Παραγωγών της χώρας, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της νέας καλλιεργητικής περιόδου βιομηχανικής ντομάτας.

    Είδηση: 60385

    [09] Άνοιγμα των διοδίων Πολυμύλου την Κυριακή

    Παρασκευη, 18 02 2011 09:31

    Στο άνοιγμα των διοδίων Πολυμύλου προχωρά την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου από τις 3 το μεσημέρι έως και τις 6 το απόγευμα η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Δυτικής Μακεδονίας και Ημαθίας ενάντια στα Διόδια.

    Η ίδια, η επιτροπή θα πραγματοποιήσει κατάληψη στο ταμείο του Μαμάτσειου Νοσοκομείο, για να κάνουν τις εξετάσεις τους δωρεάν οι ασθενείς την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου από τις 8 έως και τις 10 το πρωί.

    ΕΡΑ Κοζάνης: Σύνταξη Κώστας Δαβάνης Είδηση: 60384


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 18 February 2011 - 10:04:42 UTC