Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-02-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ναι στις μεταρρυθμίσεις - Όχι στην αναδιάρθρωση

    [01] Ναι στις μεταρρυθμίσεις - Όχι στην αναδιάρθρωση

    Τριτη, 22 02 2011 21:22

    Χαρακτηρίζοντας μονόδρομο τις μεταρρυθμίσεις ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και απορρίπτοντας τα περί της αναδιάρθρωσης του χρέους, παρουσίασε τις επιλογές της κυβέρνησης για τη λύση του «ελληνικού προβλήματος», σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, το βράδυ της Τρίτης στο Βερολίνο.

    Παράλληλα ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην προοπτική συνεργασιών με τη Γερμανία στους τομείς του τουρισμού και της πράσινης ανάπτυξης. «Θα συνεχίσουμε στην πορεία αυτή, οι δεσμεύσεις μας έχουν να κάνουν με το μέλλον του λαού μας και το μέλλον της Ευρώπης», είπε ο κ. Παπανδρέου.

    Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός: «Δεν υπάρχει θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους ούτε "κουρέματος" γιατί κάτι τέτοιο έχει να κάνει με την αξιοπιστία των πιστωτών μας», ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι το πρόγραμμα που ακολουθεί η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζεται και διευκρίνισε ότι δεν ζητούνται άλλα μέτρα.

    Συνεχίζοντας η κ. Μέρκελ, αναγνώρισε ότι η Ελλάδα έχει αρχίσει να φέρνει σε τάξη τα του οίκου της και ότι ο δρόμος αυτός δεν είναι πολύ εύκολος, ενώ τάχτηκε υπέρ του κοινού νομίσματος. Επίσης χαρακτήρισε την διάρκεια του προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα, μέρος του συνολικού πακέτου για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη. Σε κάθε περίπτωση, οι σημαντικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στο Έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στις 25 Μαρτίου.

    Από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου, ευχαρίστησε την κ. Μέρκελ, για τη στήριξη που παρέχει στην Ελλάδα, λέγοντας ότι ένοιωσε την ανάγκη να πει στο γερμανικό λαό ότι δεν θα αναλάβει ο γερμανικός λαός το χρέος της Ελλάδας.

    Για τη Λιβύη

    Από τις δηλώσεις των δύο ηγετών, δεν έλειψαν και οι αναφορές στη Λιβύη, όπου η κ. Μέρκελ τόνισε ότι ήταν πρωτοφανείς οι δηλώσεις του Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος κήρυξε πόλεμο στο λαό του και εξέφρασε τη βούληση του Βερολίνου για να υπάρξουν μέτρα και κυρώσεις κατά του καθεστώτος, ενώ ο κ. Παπανδρέου, αφού σημείωσε το σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, εξέφρασε τη λύπη του για τις εξελίξεις στη Λιβύη λέγοντας ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη οι κινητοποιήσεις των Λίβυων πολιτών και τα αιτήματα για μεταρρυθμίσεις.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM

    Είδηση: 60649


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 23 February 2011 - 18:00:17 UTC