Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-02-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψηφίστηκε στη Βουλή ν/σ για την αστυνομική αυθαιρεσία
  • [02] «Ξεπαγώνει» το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου
  • [03] Έρευνα για αυτοκινητόδρομους -διόδια
  • [04] Spiegel εναντίον Bild και υποστηρίζει εντόνως την Ελλάδα
  • [05] «Έφυγε» η Ανί Ζιραντό
  • [06] Διαδεδομένη η αγένεια στη χρήση κινητού
  • [07] Η ασπαρτάμη δεν παρουσιάζει κανένα κίνδυνο
  • [08] Η αεροβική άσκηση κάνει καλό στην καρδιά
  • [09] ΠΓΔΜ- Γκρούεφσκι: Είχαμε αποδεχτεί την πρόταση Νίμιτς για την ονομασία
  • [10] ΝΔ: Άνιση προβολή κομμάτων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς
  • [11] Ελεύθερος με όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο «τοξοβόλος»

    [01] Ψηφίστηκε στη Βουλή ν/σ για την αστυνομική αυθαιρεσία

    Δευτερα, 28 02 2011 21:34

    Ολοκληρώθηκε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η επεξεργασία και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τη "Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη" μετά τη διαδικασία της δεύτερης ανάγνωσής του. Το νομοσχέδιο που επιλύει μεταξύ άλλων και πολλά εκκρεμούντα προβλήματα του χώρου, υπερψηφίσθηκε επί της αρχής και των άρθρων του μόνον από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ενστάσεις, από άρνηση ως επιφύλαξη, εκφράσθηκαν από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε βασικά άρθρα του νομοσχεδίου, ενώ μεγάλος αριθμός από τα υπόλοιπα άρθρα υπερψηφίσθηκαν και από την αντιπολίτευση.

    Στην αρχή της διαδικασίας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής κατέθεσε σειρά τροποποιήσεων και προσθηκών, οι οποίες εν πολλοίς ήσαν προτάσεις που είχαν τεθεί κατά την επεξεργασία από τα κόμματα και ως εκ τούτου στο μεγαλύτερο μέρος τους κρίθηκαν ως θετικές.

    Από τις αλλαγές αυτές, σημαντικότερος κρίνεται ο προσδιορισμός του αριθμού των 4000 άμεσων προσλήψεων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, ενώ ο υπουργός επέμεινε ότι θα διατηρηθεί η ανωνυμία στις καταγγελίες για περιπτώσεις αστυνομικής αυθαιρεσίας, πλην των περιπτώσεων που κρίνει η αρμόδια επιτροπή ότι η διερεύνηση δεν είναι δυνατή χωρίς την ανακοίνωση του ονόματος του καταγγέλλοντος, ειδάλλως η υπόθεση θα τίθεται στο αρχείο.

    Και με τη νέα διατύπωση διεφώνησε η πλευρά της ΝΔ (Θ. Νάκος, Π. Παυλόππουλος, Γ. Αποστολάκος) αλλά και ο Θανάσης Πλεύρης από τον ΛΑΟΣ, που έκριναν ότι θα πρέπει ο αστυνομικός, για τον οποίο καταπίπτουν οι κατηγορίες και η υπόθεση τίθεται στο αρχείο, να έχει τη δυνατότητα να μηνύσει τον καταγγέλλοντα.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 61258

    [02] «Ξεπαγώνει» το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου

    Δευτερα, 28 02 2011 20:10

    Ξεκινούν με απόφαση του ΔΣ του ΟΕΚ, από τον Μάρτιο, το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου και το κατασκευαστικό και μελετητικό πρόγραμμα. Το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου 2011 έχει έτος αναφοράς το 2009 με διάστημα υποβολής αιτήσεων από την 28η Μαρτίου 2011 έως την 1η Ιουλίου 2011 ενώ το κατασκευαστικό και μελετητικό πρόγραμμα με έναρξη δημοπρατήσεων από τον Μάρτιο 2011. Τα στεγαστικά προγράμματα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας είχαν διακοπεί τον Ιούλιο του 2010 λόγω του οικονομικού αδιεξόδου που είχε οδηγηθεί ο Οργανισμός.

    Το πρόγραμμα επιδότησης του ενοικίου έχει προϋπολογισμό 110 εκατομμυρίων, ποσό που είναι μειωμένο σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα, ωστόσο, όπως επισημαίνει το Υπουργείο Εργασίας, το ποσό αυτό, εξαντλεί τα οικονομικά όρια του Οργανισμού όσον αφορά στην επιδότηση ενοικίου, χωρίς να αποκλείεται ταυτόχρονα κάποια κατηγορία δικαιούχου.

    Το γενικό εισοδηματικό κριτήριο για την ένταξη στο πρόγραμμα, θα είναι μέχρι 12.000β¬, με αυξημένο ποσοστό επιδότησης για εισοδήματα μέχρι 6.000β¬ και από 6.001β¬ έως 9.000β¬. Π.χ., για δικαιούχο παντρεμένο χωρίς παιδιά με εισόδημα α) έως 6.000β¬ το επίδομα ανέρχεται στα 125,00β¬ ανά μήνα, β) από 6.001β¬ έως 9.000β¬ 105,00β¬ ανά μήνα και γ) από 9.001β¬ - 12.000β¬ 85,00β¬ το μήνα. Τα όρια εισοδήματος προσαυξάνονται κατά 2.000β¬ και το ποσό της επιδότησης κατά 25,00β¬ ανά προστατευόμενο μέλος.

    Τα κριτήρια, σύμφωνα με το Υπουργείο, αναμορφώθηκαν με τέτοιο τρόπο, ώστε να δοθεί προτεραιότητα και να στηριχθούν εκείνοι που έχουν περισσότερο ανάγκη, συνταξιούχοι, μακροχρόνια άνεργοι, νέα ζευγάρια και ευπαθείς ομάδες εργαζομένων, εργαζόμενοι με προστατευόμενα μέλη, ενώ επικαιροποιήθηκαν οι ασφαλιστικές προϋποθέσεις με γνώμονα την άμβλυνση ανισοτήτων.

    Επίσης, επανακαθορίστηκαν τα δικαιολογητικά και καθιερώνεται διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων με συναρμόδιους φορείς και υπηρεσίες ώστε να αποκλειστούν οι μη δικαιούχοι από το πρόγραμμα της επιδότησης. Π.χ. ζητούνται, εκτός από θεωρημένο από αρμόδια Δ.Ο.Υ. ενοικιαστήριο, πλήρη στοιχεία όχι μόνο του ιδιοκτήτη ή νομέα, αλλά και για την ίδια την κατοικία που μισθώνεται (αριθμός λογαριασμού ΔΕΗ, όροφος κλπ).

    Παράλληλα ο ΟΕΚ επιδιώκει τον ανασχεδιασμό της στεγαστικής πολιτικής ενώ δεσμεύεται ότι σταδιακά θα επανεκκινήσουν όλα τα προγράμματα σε συνάρτηση με την οικονομική δυνατότητα του Οργανισμού, ενώ θα εξεταστεί η δυνατότητα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

    Η διαδικασία επεξεργασίας της αλλαγής του κανονισμού, καθώς και όλων των δανειοδοτικών προγραμμάτων, θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο και μέχρι την 30η Ιουνίου 2011 θα έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες αποφάσεις για την έναρξη των δανειοδοτικών προγραμμάτων.

    Σχετικά με τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, το επόμενο διάστημα θα ενημερωθούν με επιστολή του Οργανισμού όλοι οι δικαιούχοι που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2011 από δάνεια ή κατοικίες που έχει χορηγήσει ο ΟΕΚ και για τις προϋποθέσεις ρύθμισής τους. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα γίνουν γνωστές από τον ΟΕΚ μετά τις 16 Μαρτίου, ενώ η κατάθεση αιτήσεων και η παροχή πληροφοριών από τα ΚΕΠ θα γίνεται από τις 28 Μαρτίου έως την 1η Ιουλίου 2011.

    ΠΗΓΕΣ:ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 61251

    [03] Έρευνα για αυτοκινητόδρομους -διόδια

    Δευτερα, 28 02 2011 19:59

    Το 13% των οδηγών που χρησιμοποιούν αυτοκινητόδρομους με διόδια, δδεν πληρώνει, ενώ το 87% καταβάλλει κανονικά τα διόδια. Επίσης επτά στους δέκα οδηγούς κρίνουν λίγο ή καθόλου ασφαλές το οδικό δίκτυο της περιοχής που διαμένουν και η πλειονότητα των οδηγών, σε ποσοστό πάνω από 95%, θεωρούν ότι θα επηρεάσει θετικά την ασφάλεια των μετακινήσεών τους η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων που είναι σε εξέλιξη.

    Τρεις στους τέσσερις οδηγούς χρησιμοποιούν το τελευταίο διάστημα τους αυτοκινητόδρομους με διόδια. Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία της έρευνας που έκανε η Μέτρον Ανάλυσις για λογαριασμό των πέντε εταιρειών παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων που είναι σε εξέλιξη.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 61250

    [04] Spiegel εναντίον Bild και υποστηρίζει εντόνως την Ελλάδα

    Δευτερα, 28 02 2011 21:13

    Με τίτλο εξωφύλλου «Bild: Οι εμπρηστές» η εβδομαδιαία πολιτική επιθεώρηση Spiegel στο τεύχος που κυκλοφόρησε σήμερα (9/28.02.11) ξιφουλκεί κατά της μεγαλύτερης λαϊκής εφημερίδας της Γερμανίας στιγματίζοντας τόσο τη δημοσιογραφική ποιότητα όσο και τον πολιτικό ρόλο που διαδραματίζει.

    Το Spiegel αναλύει τους «ύμνους» της Bild στον κ. Γκούτενμπεργκ, την ώρα που ο υπ. Άμυνας κλονίζεται από το σκάνδαλο της διδακτορικής του διατριβής, την προβολή του Τίλο Ζάρατσιν ανεξαρτήτως των λαϊκιστικών και αντι-μουσουλμανικών θέσεών του, καθώς και την καμπάνια της εφημερίδας κατά της Ελλάδας όταν ξέσπασε η κρίση. Το συμπέρασμα του αφιερώματος του Spiegel είναι ότι «η εφημερίδα διεκδικεί το ρόλο ενός γερμανικού ηγετικού μέσου ενημέρωσης και στην πραγματικότητα αναλαμβάνει κατ΄ επανάληψη το ρόλο ενός ακροδεξιού λαϊκιστικού κόμματος, το οποίο λείπει από τη γερμανική πολιτική σκηνή».

    Η εφημερίδα Bild - το λαϊκό φύλλο του εκδοτικού ομίλου Springer - έσπευδε όλη την περασμένη εβδομάδα καθημερινά να βοηθήσει «με τρόπο άνευ προηγουμένου» τον κλονιζόμενο Υπ. Άμυνας, Καρλ Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ, γράφει το Spiegel. «Πομπωδώς ανέλαβε το ρόλο σωματοφύλακα του Καρλ Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ φούντωσε τη συζήτηση για τις θέσεις του Τίλο Ζάρατσιν, ενώ σερφάριζε χαρούμενα στα κύματα της ευρωπαϊκής δημοσιονομικής κρίσης». Και για όλα αυτά εγείρονται τα ίδια παλιά ερωτήματα, που αφορούν την εφημερίδα Bild για τον τρόπο λειτουργίας της εφημερίδας ο μέσου ενημέρωσης.

    «Στους διαδρόμους της γερμανικής Βουλής, στα υπουργεία και στην καγκελαρία υπάρχει έκδηλη η τάση να θεωρούνται τα πρωτοσέλιδα της Bild χωρίς περαιτέρω έλεγχο έκφραση της λαϊκής βούλησης. Οι πολιτικοί όλων των κομμάτων φοβούνται αποκαλύψεις της Bild για την προσωπική τους ζωή». Το Spiegel καταγράφει ότι «πέρα από την πολιτική σκηνή καταγράφονται συνεχώς περιπτώσεις, οι οποίες αμφισβητούν τα ηθικά πρότυπα και τη δημοσιογραφική ποιότητα της Bild και των συνεργατών της.

    Κανένα γερμανικό μέσο ενημέρωσης δεν επικρίνεται τόσο συχνά από το Γερμανικό Συμβούλιο Τύπου όσο η εν λόγω εφημερίδα, για το ότι παραβιάζει τα όρια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Η ίδια η εφημερίδα εκμεταλλεύεται τακτικά ακόμα και την προσωπική δυστυχία ανθρώπων, όχι πάντοτε με την έγκρισή τους και συχνά μετερχόμενη ανορθόδοξες μεθόδους έρευνας».

    Η καμπάνια κατά της Ελλάδας

    Το δημοσίευμα του Spiegel αναλύει και το ρόλο που έπαιξε η Bild με την καμπάνια της κατά της Ελλάδας. «Όταν πέρσι το Φεβρουάριο κατέστη σαφές ότι η Ελλάδα χωρίς οικονομική βοήθεια σύντομα θα κήρυσσε στάση πληρωμών, η Bild έθεσε σχετικά προσεκτικά το ερώτημα: βΘα συμπαρασύρει η Ελλάδα τις γερμανικές τράπεζες στη χρεοκοπία;' Δέκα ημέρες αργότερα ξεκίνησαν τα πυροτεχνήματα των πρωτοσέλιδων. βΟι Έλληνες τσακώνονται και απεργούν αντί να κάνουν οικονομίαβ, βΈτσι καίνε οι Έλληνες τα ωραία ευρώβ. Και σύντομα ακολούθησαν σαφείς οδηγίες: βΌχι λεφτά για την Ελλάδα!', βΔεν θα πάρετε φράγκο από μας!'. Η Bild ρωτούσε το λαό: βΓιατί να πληρώσουμε στους Έλληνες τις συντάξεις πολυτελείας τους;' και έδινε στους Έλληνες πρακτικές συμβουλές: βΠουλήστε λοιπόν τα νησιά σας, χρεοκοπημένοι Έλληνεςβ¦ και μαζί και την Ακρόπολη!'.

    Με την ολοκλήρωση της καμπάνιας δημιουργήθηκε η εικόνα ενός λαού, ο οποίος όλο το 24ωρο απεργεί, το πρωί του αρέσει να κοιμάται πολύ, ζει εις βάρος των άλλων και είναι διεφθαρμένος βμέχρι τα μπούνια'. Είναι αυτό δημοσιογραφία ή σατιρική επιθεώρηση;» διερωτάται το Spiegel.

    Υπενθυμίζει επίσης ότι «στην κορύφωση της καμπάνιας ένας ρεπόρτερ της Bild μοίρασε στην Αθήνα δραχμές στον κόσμο και βγήκε μαζί τους περήφανος φωτογραφίες. βΗ Bild δίνει πίσω στους χρεοκοπημένους Έλληνες τις δραχμέςβ, επιγραφόταν το ρεπορτάζ. Και όλη αυτή η δημιουργία ατμόσφαιρας συνδυάστηκε με εκκλήσεις προς τους γερμανούς πολιτικούς, οι οποίες είχαν το χαρακτήρα διαταγών: βΚυρία Μέρκελ, μείνετε σταθερή στο όχι σας!', βΚύριε αντικαγκελάριε, έχουμε εμπιστοσύνη στο λόγο σας!'.

    Σύμφωνα με το Spiegel, για την καγκελάριο Μέρκελ η Bild είναι «ευλογία και κατάρα συγχρόνως». Όπως σημειώνει, «είναι μια πολιτικός, που φοβάται τις παρορμήσεις, επειδή δεν είναι ο τύπος του λαϊκού ηγέτη, ο οποίος μπορεί να καναλιζάρει τις διαθέσεις του κόσμου. Προτιμά να είναι οι Γερμανοί ήρεμοι και ισορροπημένοι. Γι' αυτό και δεν της αρέσουν απαραίτητα οι καμπάνιες, σαν κι αυτή της Bild κατά της Ελλάδας. Από την άλλη όμως η Μέρκελ χρειάζεται τη στήριξη του λαϊκού μέσου ενημέρωσης για την αποδοχή της πολιτικής της. Γι' αυτό και διατηρεί καλές σχέσεις με τον αρχισυντάκτη της Bild Κάι Ντίκμαν και το διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Springer M. Ντέπφνερ».

    AΠΕ Είδηση: 61256

    [05] «Έφυγε» η Ανί Ζιραντό

    Δευτερα, 28 02 2011 22:09

    Πέθανε στα 79 της στο Παρίσι η σπουδαία Γαλλίδα ηθοποιός Ανί Ζιραρντό, η οποία το 2002 τιμήθηκε με το βραβείο Σεζάρ δεύτερου ρόλου στην ταινία "Η πιανίστα" του Μίχαελ Χάνεκε. Κέρδισε το Βραβείο Suzanne Bianchetti το 1956 και το 1977 κέρδισε το βραβείο CΓ©sar για την καλύτερη ηθοποιό που απεικονίζει το χαρακτήρα τίτλου σε Docteur FranΓ§oise Gailland. Στο Φεστιβάλ Βενετίας κέρδισε το Κύπελλο Volpi (Καλύτερη ηθοποιός), το 1965, το 2002, απονεμήθηκε το βραβείο CΓ©sar για το καλύτερο δεύτερο γυναικείο ρόλο για το ρόλο της στην Δασκάλα του Πιάνου .

    Τα τελευταία χρόνια έπασχε από Αλτσχάιμερ. Ένας άλλος από τους ρόλους της είναι η διάσημη Νάντια η πόρνη του Λουκίνο Βισκόντι στο έπος του « Rocco ei suoi Fratelli (1960). Girardot και Renato Salvatori παντρεύτηκαν το 1962. Είχαν μια κόρη, τη Giulia.. Είδηση: 61259

    [06] Διαδεδομένη η αγένεια στη χρήση κινητού

    Δευτερα, 28 02 2011 21:06

    Κάποιοι στέλνουν γραπτά μηνύματα από το κινητό τους την ώρα του δείπνου, άλλοι μιλάνε στο κινητό δυνατά σε δημόσιο χώρο και άλλοι χρησιμοποιούν το laptop την ώρα που οδηγούν... σχεδόν όλοι, πάντως, συμφωνούν ότι ως προς τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας οι περισσότεροι δεν έχουν τρόπους.

    Το 91% των αμερικανών ενηλίκων που συμμετείχαν σε μία νέα δημοσκόπηση της εταιρίας ηλεκτρονικών υπολογιστών Intel απάντησαν ότι έχουν δει πολλούς να κάνουν κακή χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, ενώ τα τρία τέταρτα απάντησαν ότι τον τελευταίο χρόνο γίνεται χειρότερη χρήση του κινητού.

    Η δημοσκόπηση στην οποία συμμετείχαν 2.000 ενήλικες διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι ενήλικες αμερικανοί θα ήθελαν οι άλλοι να κάνουν καλύτερη χρήση του κινητού, παρότι το 20% παραδέχεται ότι και οι ίδιοι δεν έχουν καλούς τρόπους όταν χρησιμοποιούν το κινητό τους.

    Οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι περισσότερο τους ενοχλούν εκείνοι που μιλάνε στο κινητό όταν οδηγούν και στη συνέχεια εκείνοι που μιλάνε δυνατά στο κινητό τους σε δημόσιους χώρους και τέλος εκείνοι που στέλνουν μηνύματα και μιλάνε στο κινητό περπατώντας στο δρόμο.

    AΠΕ Είδηση: 61255

    [07] Η ασπαρτάμη δεν παρουσιάζει κανένα κίνδυνο

    Δευτερα, 28 02 2011 21:00

    Υγεια

    Η ασπαρτάμη, η γλυκαντική ουσία που χρησιμοποιείται περισσότερο από κάθε άλλη στον κόσμο ως υποκατάστατο της ζάχαρης, δεν παρουσιάζει κανένα κίνδυνο για την υγεία, αντίθετα απ' ό,τι υποστηρίζουν δύο έρευνες, αναφέρει σήμερα σε ανακοίνωσή της η EFSA, η ευρωπαϊκή υπηρεσία για την ασφάλειας των τροφίμων.

    Οι εμπειρογνώμονες της EFSA χαρακτήρισαν μη πειστικά τα αποτελέσματα δύο ερευνών σύμφωνα με τις οποίες η ασπαρτάμη είναι εν δυνάμει καρκινογόνος και η χρήση της αυξάνει τον κίνδυνο του πρόωρου τοκετού.

    "Καμιά απόδειξη διαθέσιμη στην έρευνα Χάλντορσον δεν επιτρέπει να υποστηρίξει κανείς πως υπάρχει αιτιώδης σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση μη αλκοολούχων ποτών που περιέχουν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες και τον πρόωρο τοκετό", υποστηρίζει η EFSA.

    Εξάλλου "τα αποτελέσματα της έρευνας Σοφρίτι (για την εν δυνάμει καρκινογόνο δράση της) δεν παρέχουν επαρκείς επιστημονικές αποδείξεις που θα δικαιολογούσαν να επανεξεταστούν οι προηγούμενες εκτιμήσεις της EFSA σχετικά με την ασπαρτάμη", διευκρινίζει η υπηρεσία.

    Οι εμπειρογνώμονες της EFSA είχαν ανακοινώσει το Μάρτιο του 2009 πως "τίποτε δεν υποδεικνύει ότι υπάρχει εν δυνάμει τοξική ή καρκινογόνος δράση της ασπαρτάμης και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναθεωρηθεί η ημερήσια αποδεκτή δόση των 40 χιλιοστών του γραμμαρίου ανά κιλό σωματικού βάρους".

    Η ασπαρτάμη αντικαθιστά τη ζάχαρη σε περισσότερα από 6.000 προϊόντα, αναψυκτικά, ποτά, καραμέλες, επιδόρπια, φαρμακευτικά προϊόντα κ.λπ.

    aπε Είδηση: 61254

    [08] Η αεροβική άσκηση κάνει καλό στην καρδιά

    Δευτερα, 28 02 2011 20:55

    Υγεια

    Ειδικοί στον τομέα της υγείας και της σωματικής άσκησης συμφωνούν ότι η αεροβική άσκηση, είτε πρόκειται για διάδρομο, ποδήλατο ή για περπάτημα, είναι η πλέον ενδεδειγμένη άσκηση για την καρδιά.

    "Όπως λέω στους ασθενείς μου, όντως πρόκειται για την επιβίωση του ισχυρότερου", δήλωσε ο δρ Μπάρι Φράνκλιν, διευθυντής των εργαστηρίων για την αποκατάσταση της καρδιακής λειτουργίας και άσκησης στο νοσοκομείο Beaumont στο Ρόγιαλ Οκ του Μίσιγκαν, ο οποίος είναι και εκπρόσωπος της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ένωσης.

    "Διαθέτουμε σαφείς ενδείξεις ότι όσοι είναι σωματικά δραστήριοι έχουν 50% λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από καρδιαγγειακά σε σύγκριση με εκείνους που κάνουν καθιστική ζωή. Όσο περισσότερη είναι η άσκηση, τόσο μικρότερο είναι το ποσοστό θνησιμότητας", λέει ο Φράνκλιν.

    Όπως τονίζει ο Φράνκλιν, όλο και περισσότερες μελέτες καταδεικνύουν ότι ένα πρόγραμμα άσκησης στον διάδρομο, αλλά σε συνδυασμό με ασκήσεις αντίστασης και ευλυγισίας, βοηθά στην καλή διατήρηση των μυών και στο κάψιμο επιπλέον θερμίδων.

    Ο ίδιος επισημαίνει ότι ένα καλό πρόγραμμα καρδιακής ενδυνάμωσης ποικίλει ανάλογα με την ηλικία και τη φυσική κατάσταση του ενδιαφερόμενου.

    Τα καρδιακά νοσήματα είναι η πρώτη αιτία θανάτου τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες, σύμφωνα με τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών. Κάθε χρόνο περίπου 785.000 αμερικανοί παθαίνουν το πρώτο τους έμφραγμα.

    AΠΕ Είδηση: 61253

    [09] ΠΓΔΜ- Γκρούεφσκι: Είχαμε αποδεχτεί την πρόταση Νίμιτς για την ονομασία

    Δευτερα, 28 02 2011 20:23

    Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι η κυβέρνηση της χώρας του αποδέχτηκε την πρόταση του μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, μερικές ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008, για ονομασία "Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)". "Πριν από τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου προτάθηκε η ονομασία Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια) και μας αναφέρθηκε ότι είναι η τελευταία πρόταση πριν από τη διεξαγωγή της Συνόδου και πως έπρεπε να τοποθετηθούμε επ' αυτής. Αποφασίσαμε να αποδεχθούμε αυτή την πρόταση ως πρόταση που μπορεί να τεθεί σε δημοψήφισμα, ώστε οι πολίτες να εκτιμήσουν, αν είναι καλή ή όχι πρόταση", δήλωσε ο κ. Γκρούεφσκι.

    Είχε προηγηθεί η γνωστοποίηση του περιεχόμενου της επιστολής του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, προς τον Γ.Γ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, στην οποία ο κ. Μιλόσοσκι σημειώνει ότι η ΠΓΔΜ απόδέχτηκε, κατά το παρελθόν, κάποιες από τις προτάσεις του κ. Νίμιτς για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας, μεταξύ αυτών και την πρόταση του μεσολαβητή πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στο Βουκουρέστι.

    Η συγκεκριμένη πρόταση του κ. Νίμιτς είχε απορριφθεί από την ελληνική πλευρά. Ο κ. Νίμιτς, μετά την απόρριψη της πρότασης του αυτής, επανήλθε με νέα πρόταση, τον Οκτώβριο του 2008, στην οποία πρότεινε το όνομα "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας".

    Το γεγονός ότι η ΠΓΔΜ είχε αποδεχτεί την πρόταση για "Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια) είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό και είχε επιβεβαιωθεί από τον τότε πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που ο κ. Γκρούεφσκι αναγνωρίζει δημόσια ότι η κυβέρνησή του είχε αποδεχτεί την πρόταση εκείνη του κ. Νίμιτς.

    Ο κ. Γκρούεφσκι ανέφερε ακόμη, χθες, ότι σε περίπτωση διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στην ΠΓΔΜ, οι διαπραγματεύσεις για το όνομα δεν θα επηρεαστούν: "Οι διαπραγματεύσεις διαρκούν είκοσι χρόνια και ως εκ τούτου, μία προεκλογική περίοδος των δύο μηνών, λίγο-πολύ δεν θα παίξει μεγάλο ρόλο στις συνομιλίες για το όνομα. Εμείς και σ' αυτούς τους δύο μήνες θα συμμετέχουμε πολύ ενεργά στις συνομιλίες, προσπαθώντας να επιτύχουμε πρόοδο ή να καταλήξουμε σε λύση", δήλωσε ο κ. Γκρούεφσκι, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση.

    Αντιδράσεις

    Απάντηση Εκπροσώπου ΥΠΕΞ σε ερώτηση σχετικά με δηλώσεις Πρωθυπουργού Γκρούεφσκι.

    Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γ. Δελαβέκουρας ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας Ν. Γκρούεφσκι σχετικά με παλαιότερες προτάσεις του Προσωπικού Απεσταλμένου του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Μ. Νίμιτς απάντησε τα εξής:

    «Η πορεία, η στάση και οι πράξεις του καθενός στις διαπραγματεύσεις για την οριστική επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας είναι γνωστές και καταγεγραμμένες. Το ζητούμενο δεν είναι τι θυμήθηκε ή αποσιώπησε ο κ. Γκρούεφσκι τρία χρόνια μετά. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί λύση σήμερα, τώρα. Η Ελλάδα έχει καταθέσει ουσιαστικές προτάσεις για δίκαιη και βιώσιμη λύση στο ζήτημα της ονομασίας. Προτάσεις που μπορούν να οδηγήσουν άμεσα σε άρση του αδιεξόδου. Εξακολουθούμε να αναμένουμε ανταπόκριση από την άλλη πλευρά. Εξακολουθούμε να αναμένουμε λύση που θα απελευθερώσει το ευρωατλαντικό μέλλον της γειτονικής χώρας και θα δημιουργεί πλαίσιο σχέσεων καλής γειτονίας. Τα δεδομένα αυτά αναγνωρίζονται από τη διεθνή κοινότητα και αποτυπώνονται ξεκάθαρα σε ομόφωνες αποφάσεις διεθνών οργανισμών και απομένει στην ηγεσία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας να κάνει τα βήματα που της αναλογούν».

    ΛΑΟΣ: «Casus belli» η υιοθέτηση ονομασίας της ΠΓΔΜ ερήμην του Ελληνικού λαού

    «Casus belli» θεωρεί ο ΛΑΟΣ την αποδοχή από την ελληνική κυβέρνηση των προτάσεων Νίμιτς για το όνομα της ΠΓΔΜ, ερήμην του ελληνικού λαού.

    Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ σχολιάζει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ν. Γκρούεφσκι και χαρακτηρίζει «unfair» από πλευράς ΟΗΕ «η ίδια πρόταση να τεθεί υπ' όψιν του λαού της FYROM και όχι του Ελληνικού λαού». Και καταλήγει ο ΛΑΟΣ: «Αντιλαμβάνεται προφανώς ο Πρωθυπουργός ότι τυχόν υιοθέτηση ονομασίας ερήμην του Ελληνικού λαού σημαίνει για εμάς πάραυτα απόλυτο casus belli».

    Η Πρόεδρος της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" Ν. Μπακογιάννη για δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι

    Αποδοκιμάζει η κα Ντόρα Μπακογιάννη τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρουέφσκι ενόψει των εκλογών στη γειτονική χώρα. Πρόεδρος της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επενδύει και πάλι στον εθνικισμό και την αδιαλλαξία, που οδήγησαν τη χώρα του στο περιθώριο της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ. Επίσης, η κα Μπακογιάννη επισημαίνει πως ο κ. Ν. Γκρουέφσκι γνωρίζει πολύ καλά το περιεχόμενο της απόφασης της Συνόδου του Βουκουρεστίου, από το οποίο καμία ελληνική κυβέρνηση και καμία σύμμαχος χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να ξεφύγει.

    "Έστω και τώρα χρήσιμο θα ήταν να πει ο κ. Γκρουέφσκι την αλήθεια στο λαό του, για να μπορέσει να βρεθεί λύση στο πλαίσιο της απόφασης του Βουκουρεστίου, που θα ωφελήσει τους δύο λαούς".

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 61252

    [10] ΝΔ: Άνιση προβολή κομμάτων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς

    Δευτερα, 28 02 2011 19:11

    Άνιση μεταχείριση από τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης καταγγέλλει η ΝΔ. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης παρουσίασε τη Δευτέρα στοιχεία από πρόσφατη έκθεση του Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για την πολιτική πολυφωνία, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση λαμβάνει τη μερίδα του λέοντος της προβολής στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, ενώ για τη ΝΔ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

    Στα στοιχεία που παρουσιάζονται στην έκθεση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (ΕΡΣ) του 2010, βασίστηκε ο εκπρόσωπος της ΝΔ για να εξαπολύσει επίθεση σε μερίδα των ΜΜΕ, τα οποία και κατηγόρησε ευθέως πως δεν ακολουθούν τους κανόνες της πολιτικής πολυφωνίας.

    Ο κ. Μιχελάκης βασιζόμενος σε αυτά τα στοιχεία τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ είχε τη μερίδα του λέοντος, με ποσοστά που ξεκινούν από το 49,7% και φτάνουν στο 62,7%, ποσοστά που όπως τόνισε είναι πολύ πιο υψηλά από την εκλογική δύναμη που είχε καταγράψει στις εκλογές του προηγούμενου χρόνου, ενώ για τη ΝΔ συνέβη το αντίθετο με ποσοστά που κυμαίνονται από το 20,1% ως το 28,8%.

    Ανάλογη επίθεση εξαπέλυσε ο κ. Μιχελάκης και για την προβολή των πολιτικών αρχηγών, όπου, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η προβολή του Αντώνη Σαμαρά έχει μειωθεί το 2010 σε σχέση με το 2009, ενώ την ίδια περίοδο τα ποσοστά προβολής του πρωθυπουργού έχουν αυξηθεί σημαντικά.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8,ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 61248

    [11] Ελεύθερος με όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο «τοξοβόλος»

    Δευτερα, 28 02 2011 13:39

    Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε το πρωί ο 22χρονος φοιτητής με το τόξο, ο οποίος είχε συλληφθεί στη διάρκεια των επεισοδίων μετά το συλλαλητήριο την περασμένη Τετάρτη. Συγκεκριμένα στο νεαρό απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης υποχρεώνεται να εμφανίζεται μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Στην απολογία του έκανε λόγο για συμβολική κίνηση, χαρακτήρισε το τόξο ακίνδυνο, ενώ για το τσεκούρι που βρέθηκε στην κατοχή του ισχυρίστηκε ότι του το τοποθέτησαν οι αστυνομικοί για να τον ενοχοποιήσουν.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM Είδηση: 61206


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 28 February 2011 - 22:03:50 UTC