Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-03-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απάτη ενός εκατομμυρίου ευρώ σε βάρος του ΙΚΑ από φαρμακείο της Αττικής
  • [02] Απογειώνονται οι τιμές του πετρελαίου λόγω Λιβύης
  • [03] Ανεξόφλητα τιμολόγια και υποχρεώσεις των Κοιμητηρίων Βόλου και Ν. Ιωνίας -ΕΔΕ για το έλλειμμα στην Αισωνία
  • [04] Κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία
  • [05] Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα: Συνέντευξη Τύπου των Μαρτίν Ομπρί και Ζίγκμαρ Γκάμπριελ
  • [06] Α. Μέρκελ: Οι αγορές θα λάβουν ένα «σαφές μήνυμα» σχετικά με το ευρώ
  • [07] Λιγότερο σπέρμα - περισσότερες πιθανότητες καρκίνου
  • [08] Δημοπρατείται η ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου Μαγνησίας
  • [09] Π. Σκοτινιώτης: Να παραχωρηθούν στο Δήμο οι κοινόχρηστοι χώροι της Βαμβακουργίας
  • [10] Συνεργασία Δήμου Βόλου - ΟΛΒ για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων
  • [11] Μασκ(ί) πάρτυ στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου
  • [12] Το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών
  • [13] Κοινωνικός Τουρισμός: Κριτήρια συμμετοχής και προθεσμίες
  • [14] Φθηνότερο κατά 4,32% το φετινό σαρακοστιανό τραπέζι
  • [15] Αφγανιστάν: Συγγνώμη Ομπάμα για τα συμμαχικά πυρά κατά παιδιών

    [01] Απάτη ενός εκατομμυρίου ευρώ σε βάρος του ΙΚΑ από φαρμακείο της Αττικής

    Παρασκευη, 04 03 2011 23:41

    Λογαριασμούς συνταγών αναγράφοντας στα τιμολόγια και εισπράττοντας με τις αντίστοιχες προκαταβολές, ποσά μεγαλύτερα της αντίστοιχης αξίας των εκτελεσθέντων συνταγών, κατέθετε στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ φαρμακείο της Αττικής. Η απάτη εντοπίσθηκε μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από την Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας Συνταγών και την Φαρμακευτική Υπηρεσία του Ιδρύματος.

    Η ζημιά που διαπιστώθηκε από τον μέχρι τώρα έλεγχο, ανέρχεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιδρύματος, στο ποσό των 660.000 ευρώ και εκτιμάται ότι θα υπερβεί το 1.000.000 ευρώ.

    Από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά κατά της φαρμακοποιού και έχει διαταχθεί η συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της, ως ασφαλιστικό μέτρο για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Ιδρύματος.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 62127

    [02] Απογειώνονται οι τιμές του πετρελαίου λόγω Λιβύης

    Παρασκευη, 04 03 2011 20:05

    Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2008 εκτινάχθηκε σήμερα η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού ενώ η τιμή του αργού τύπου μπρεντ υπερέβη προς στιγμή τα 116 δολάρια το βαρέλι, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας στη Λιβύη κατέστειλαν βίαια διαδήλωση διαμαρτυρίας στην Τρίπολη και συγκρούστηκαν με εξεγερμένους Λίβυους κοντά στον τερματικό σταθμό πετρελαίου Ρας Λανούφ. Επιπλέον, το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα μετέδωσε ότι καιγόταν πετρελαϊκή εγκατάσταση στη Ζουετίνα, νότια της Βεγγάζης.

    Οι επενδυτές στις διεθνείς αγορές πετρελαίου σταθμίζουν τις πιθανότητες μεγάλης κλίμακας διακοπής της ροής του «μαύρου χρυσού», στην περίπτωση που ο πετρελαϊκός τομέας στη Λιβύη γίνει μείζων στόχος στην εξέγερση κατά του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι. Σταθμίζουν, παράλληλα, τις πιθανότητες εξάπλωσης των αναταραχών κατά τρόπο που να επηρεαστεί αρνητικά η τροφοδοσία της παγκόσμιας ενεργειακής αγοράς και από άλλες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας.

    Νωρίς το βράδυ, το προθεσμιακό συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου του αμερικανικού ελαφρού αργού κέρδιζε 1,79 δολάρια στο βαρέλι σε σχέση με τη χθεσινή τιμή «κλεισίματος», με την τιμή του να κυμαίνεται στα 103,70 δολάρια. Νωρίτερα, είχε αγγίξει τα 104,90 δολάρια, τα υψηλότερα επίπεδα από την 29η Σεπτεμβρίου του 2008.

    Είναι η πρώτη φορά που η προσοχή των διεθνών μέσων ενημέρωσης εστιάζει έντονα στην τιμή του αμερικανικού ελαφρού καθώς το ενδιαφέρον μονοπωλούσε, μέχρι σήμερα, η τιμή του αργού τύπου μπρεντ η οποία κυμαίνεται σε σαφώς υψηλότερα επίπεδα. Η αύξηση της τιμής του μπρεντ ήταν πολύ μεγαλύτερη μιας και η Ευρώπη και η αγορά των προθεσμιακών συμβολαίων αργού τύπου μπρεντ θεωρούνται πολύ περισσότερο ευάλωτες σε διακοπή της ροής αργού από τη Λιβύη και την περιοχή εν γένει.

    Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ έσπευσε, ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, να κατευνάσει τις ανησυχίες, τονίζοντας ότι «είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι υπάρχει ανεκμετάλλευτη πλεονάζουσα παραγωγική δυναμικότητα πετρελαίου, σε πλανητική κλίμακα». Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι ΗΠΑ «και άλλες μεγάλες οικονομίες διαθέτουν σημαντικά στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου. Αν χρειαστεί, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτά τα αποθέματα για τον περιορισμό των επιπτώσεων μιας σοβαρής και παρατεταμένης διακοπής της ροής».

    Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου παράδοσης Απριλίου κέρδιζε, νωρίς το βράδυ, 1,15 δολάρια σε σχέση με το χθεσινό «κλείσιμο», διαμορφούμενη στα 115,94 δολάρια στο βαρέλι, ενώ νωρίτερα είχε αγγίξει τα 116,30 δολάρια.

    Την περασμένη Τετάρτη, ο επικεφαλής της κρατικής εταιρίας πετρελαίου της Λιβύης Σόκρι Γάνεμ είχε δηλώσει στο Ρόιτερ, ότι η παραγωγή πετρελαίου στη Λιβύη έχει μειωθεί στα 700.000 με 750.000 βαρέλια ημερησίως, από τα φυσιολογικά επίπεδα των 1,6 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα.

    AΠΕ Είδηση: 62115

    [03] Ανεξόφλητα τιμολόγια και υποχρεώσεις των Κοιμητηρίων Βόλου και Ν. Ιωνίας -ΕΔΕ για το έλλειμμα στην Αισωνία

    Παρασκευη, 04 03 2011 22:44

    Ανεξόφλητα τιμολόγια και υποχρεώσεις, περίπου διακοσίων πενήντα πέντε χιλιάδων ευρώ, από τα Κοιμητήρια Βόλου και Ν. Ιωνίας, προστίθενται στις οφειλές του Δήμου Βόλου. Με τον Καλλικράτη, τα κοιμητήρια εντάσσονται στις υπηρεσίες του Δήμου, ο οποίος αναλαμβάνει πλέον τη διαχείρισή τους. Στο πλαίσιο αυτό, κατατέθηκαν στη Δ/νση Οικονομικών παραστατικά που αφορούν σε ανεξόφλητα τιμολόγια και υποχρεώσεις των Κοιμητηρίων Βόλου και Ν. Ιωνίας, από το 2004 ως το 2010, συνολικού ύψους διακοσίων πενήντα τεσσάρων χιλιάδων, οχτακοσίων ογδόντα ενός ευρώ και σαράντα τριών λεπτών (254.881,43 β¬). Πρόκειται για οφειλές προς εργολάβους, ρυθμίσεις ασφαλιστικών εισφορών, οφειλές από απαλλοτριώσεις, υπερωρίες εργαζομένων, αμοιβές αιρετών και νομικού συμβούλου, οφειλή για περιβαλλοντική μελέτη για το Κοιμητήριο Ν. Παγασών, αποκατάσταση ζημιών και διάφορες προμήθειες.

    Όσον αφορά στις εκκρεμότητες προς τους εργολάβους, που χρονολογούνται από το 2008, για τη μία περίπτωση εκκρεμεί δικαστική αγωγή, ενώ για τη δεύτερη έχει γίνει ενεχυρίαση σε τράπεζα και εκκρεμούν διαταγή πληρωμής και κατασχετήριο.

    Επιπλέον, υπάρχουν οφειλές, περίπου εκατόν εβδομήντα χιλιάδων ευρώ, προς τον εργολάβο που έχει αναλάβει τις εργασίες ταφών και εκταφών. Ωστόσο, ο Επίτροπος δεν ενέκρινε σχετικό ένταλμα πληρωμής μέρους του ποσού, θεωρώντας άκυρες τις συμβάσεις που είχαν συναφθεί, το προηγούμενο έτος, με το αιτιολογικό ότι πρόκειται για σύμβαση παροχής υπηρεσιών και όχι έργου και συνεπώς που δε δικαιολογείται εργολαβικό όφελος, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα από το Δήμο της εκπλήρωσης της οικονομικής του υποχρέωσης προς τον εργολάβο. Ο τελευταίος προέβη στην έκδοση τιμολογίων για τις διενεργηθείσες εργασίες, συνολικού ύψους εκατόν εξήντα πέντε χιλιάδων, εξακοσίων πενήντα επτά ευρώ και είκοσι τριών λεπτών (165.657,23 β¬). Σύμφωνα με την ενημέρωση της υπηρεσίας, ο Δήμος έχει απαιτήσεις από τον ίδιο εργολάβο, ύψους περίπου εξήντα χιλιάδων ευρώ (60.000,00 β¬), από την εργολαβία για την αφή κανδυλίων.

    Εξάλλου, αναφορικά με το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στον πρώην Δήμο Αισωνίας, μετά τον εντοπισμό ενταλμάτων, τα οποία είχαν παρουσιαστεί ως εξοφλημένα, χωρίς τα αντίστοιχα ποσά να έχουν αποδοθεί στους δικαιούχους, η προκαταρκτική έρευνα έδειξε ότι το ύψος του ελλείμματος ανέρχεται στις τριακόσιες εβδομήντα πέντε χιλιάδες ευρώ (375.000,00 β¬). Θα ακολουθήσει ΕΔΕ, για την έκδοση του σχετικού πορίσματος. Είδηση: 62126

    [04] Κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία

    Παρασκευη, 04 03 2011 21:30

    Με την αποστρατεία 12 υποστρατήγων, την προαγωγή 2 στον βαθμό του αντιστράτηγου και την διατήρηση στον ίδιο βαθμό 6 υποστρατήγων, συνεχίστηκαν οι κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία.

    Το Ανώτατο Συμβούλιο με την συμμετοχή του αρχηγού, υπαρχηγού και επιτελάρχη κ.κ. Οικονόμου, Ραχωβίτσα και Παπαγιαννόπουλου έκρινε προακτέους στο βαθμό του αντιστράτηγου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, τους υποστράτηγους Νικόλαο Σερέτη και Γρηγόριο Μπαλάκο. O κ. Σερέτης τοποθετήθηκε Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος και ο κ. Μπαλάκος επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.

    Επίσης έκρινε, διατηρητέους τους Αδαμάντιο Σταματάκη, Γεώργιο Μπαλάγκα, Δημήτριο Παπαδόπουλο, Βασίλειο Κανάλη, Παναγιώτη Φλήρη, Δημήτριο Τσακνάκη.

    Τέλος, έκρινε ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους: Γεώργιο Καμαρινόπουλο, Κωνσταντίνο Τούζο, Δημ. Γεωργόπουλο, Νικόλαο Στίγκα, Σωτήριο Χρονόπουλο, Κωνσταντίνο Σκαλτσά, Γεώργιο Καραβίτη, Ιωάννη Φουντούλη, Νικόλαο Ρίζο, Βασίλειο Κόρδαλη, Χρήστο Δ εσποτέλλη και Νικόλαο Χαλιάσο.

    Οι κρίσεις θα συνεχιστούν με την κρίση των Ταξιάρχων Αστυνομίας.

    AΠΕ

    Είδηση: 62117

    [05] Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα: Συνέντευξη Τύπου των Μαρτίν Ομπρί και Ζίγκμαρ Γκάμπριελ

    Παρασκευη, 04 03 2011 20:32

    «Θα έχουμε αλλαγές κυβερνήσεων στην Γαλλία το 2012 και στην Γερμανία το 2013 και αυτό είναι πολύ κρίσιμο για την Ευρώπη» επισήμανε η γραμματέας του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μαρτίν Ομπρί στην διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον γραμματέα του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στο Ζάππειο, μια συνέντευξη με σαφείς - πέραν των πολιτικών -συμβολισμούς. Την συνέντευξη συντόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Πολ Ράσμουσεν. Σημαντική χαρακτήρισε τη συνέντευξη στην Αθήνα η κ. Ομπρί, η οποία την τοποθέτησε στον αντίποδα της αντίστοιχης συνέντευξης Τύπου που δίνεται στο Ελσίνκι, όπου συναντώνται οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

    Η κ. Ομπρί είπε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και πρόσθεσε ότι αν η Ευρώπη δεν υποστηρίξει τις αξίες της είναι «τελειωμένη», ενώ σε ότι αφορά την εναλλακτική στο σχέδιο Σαρκοζί - Μέρκελ, πρόταση των Βαν Ρομπέϊ - Μπαρόζο είπε ότι αυτή «αμβλύνει τις γωνίες του γαλλογερμανικού σχεδίου, αλλά είναι στην ίδια φιλοσοφία».

    Στο σημείο αυτό και σε ότι αφορά τον φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών ο κ. Γκάμπριελ είπε ότι μπορεί η καγκελάριος Μέρκελ να έχει ταχθεί υπέρ του μέτρου, ωστόσο γερμανοί αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες κρατούν μάλλον επιφυλακτική στάση.

    «Οι σοσιαλιστές θα προτείνουν άλλο σχέδιο για την Ευρώπη» είπε επιγραμματικά η γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Γαλλίας.

    «Δεν είναι ξεκάθαρο προς τα που βαδίζει η Ευρώπη» είπε από την μεριά του ο κ. Γκάμπριελ, υπογραμμίζοντας ότι «αρκετοί πολίτες αντιμετωπίζουν την "Ευρώπη" ως απειλή, ενώ είναι πολλοί εκείνοι που δεν πιστεύουν πλέον στην ΕΕ».

    Ο γραμματέας του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος εκτίμησε ότι «η Ευρώπη "επανεθνικοποιείται" με τα "στενά" εθνικά συμφέροντα κάθε κράτους να υπερισχύουν του γενικότερου ευρωπαϊκού συμφέροντος» και πρόσθεσε ότι «στο σημείο που είμαστε ή συνεχίζουμε ως έχουμε ή συζητάμε για ευρωπαϊκή οικονομική επιτυχία με κοινωνική ασφάλεια και οικολογικά βιώσιμη ανάπτυξη».

    «Το πρόβλημα με το σχέδιο Σαρκοζί - Μέρκελ είναι ότι εστιάζει μόνο στην μείωση των ελλειμμάτων και του χρέους και αυτό πέραν του γεγονότος ότι "στριμώχνει" την Ευρώπη μόνο σε αυτό το πρόβλημα, φέρνει, τελικά, αντιμέτωπους και τους λαούς της» είπε ο κ. Γκάμπριελ, προσθέτοντας ότι «για την οικονομική κρίση, επίσης, τα προγράμματα λιτότητας αποτυγχάνουν».

    Από τις αναφορές του γραμματέα του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, δεν έλειψαν και τα ερωτήματα που έθεσε για την ευρωπαϊκή "απάντηση" στην Βόρειο Αφρική και πάλι ανέφερε ότι «τα στενά συμφέροντα τελικά είναι ισχυρότερα από την ενιαία φωνή στην Β. Αφρική», ενώ αναφέρθηκε και στο "παράδοξο φαινόμενο", όπως είπε «τα επιτόκια δανεισμού στις δικτατορίες να είναι χαμηλότερα από εκείνα με τα οποία δανείζονται οι δημοκρατίες».

    «Οι σοσιαλιστές στην Ευρώπη πρέπει να δουλέψουν μαζί» είπε ο κ. Γκάμπριελ.

    Αμφότεροι οι ομιλητές είπαν ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά κρίσιμη, με την κ. Ομπρί να αναφέρει πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση είναι «κληρονομιά της δεξιάς».

    Η γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Γαλλίας είπε ότι στην Ελλάδα πρέπει να δοθεί χρόνος για να ανατάξει την οικονομία της, ενώ επισήμανε ότι η Ευρώπη δεν απάντησε αμέσως όταν η Ελλάδα ζήτησε βοήθεια, ενώ το ΔΝΤ απεδείχθη ότι ήταν έτοιμο πριν την Ευρώπη και τελικά το αποτέλεσμα ήταν το μικτό σχήμα από το οποίο αποτελείται ο μηχανισμός στήριξης.

    Από την μεριά του ο κ. Γκάμπριελ είπε ότι όταν η Ελλάδα ζήτησε βοήθεια από την καγκελάριο Μέρκελ δεν ακούστηκε ούτε μια καλή κουβέντα, ενώ πρόσθεσε ότι ο ίδιος ντρέπεται για τον τρόπο που η Γερμανία αντιμετώπισε την Ελλάδα, μιλώντας μάλιστα για ενορχηστρωμένη ανθελληνική εκστρατεία.

    Όταν η Γερμανία αρνήθηκε την βοήθεια, τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας ανέβαιναν είπε ο γραμματέας του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος ο οποίος συμφώνησε με την σειρά του με την κ. Ομπρί τόσο στην εκτίμηση που αμφότεροι τρέφουν στο πρόσωπο και την πολιτική του έλληνα πρωθυπουργού, όσο και στο γεγονός ότι πρέπει να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα για να εξέλθει από την κρίση.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Παπανδρέου - Ράσμουσεν: Η Ευρώπη δεν έχει την πολυτέλεια να μην πάρει τις σωστές αποφάσεις

    Είδηση: 62116

    [06] Α. Μέρκελ: Οι αγορές θα λάβουν ένα «σαφές μήνυμα» σχετικά με το ευρώ

    Παρασκευη, 04 03 2011 19:52

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ αναμένει ότι η επικείμενη σύνοδος κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης στις 11 Μαρτίου θα στείλει ένα "σαφές μήνυμα" στις αγορές, ενώ δηλώνει ότι ούτε συναινεί, αλλά ούτε κι απορρίπτει την επαναγορά κρατικών ομολόγων. "Ο κόσμος περιμένει ότι η ΕΕ και κυρίως η Ευρωζώνη θα δείξουν ότι στηρίζουμε το νόμισμά μας", είπε η κ. Μέρκελ μετά από τη συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και προεδρεύοντα στην Ευρωζώνη Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. "Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο" είπε η κ. Μέρκελ και πρόσθεσε πως με ένα αυστηρότερο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης θα ξεπεραστούν "οι αμαρτίες του παρελθόντος".

    Στο επίμαχο θέμα, εάν ο μελλοντικός μηχανισμός ESM θα μπορεί να αγοράζει κρατικά ομόλογα ή θα θέτει στη διάθεση των χωρών - μελών τα μέσα για την επαναγορά ομολόγων τους η κ. Μέρκελ είπε: "Σήμερα δεν μπορώ να πω ούτε ναι ούτε όχι". Πολλά στοιχεία είναι υπό συζήτηση και θα πρέπει τα δει κανείς, είπε η κ. Μέρκελ σημειώνοντας ότι σημαντικό επ΄ αυτού είναι η συγκεκριμένη διαμόρφωσή τους.

    Κατά την κ. Μέρκελ, στον υπό σύσταση Μόνιμο Μηχανισμό Σταθερότητας ESM που θα τεθεί σε λειτουργία το 2013 θα πρέπει να συμπεριληφθούν "στοιχεία άμεσης συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών στη λύση μιας κρίσης". Η καγκελάριος πρόσθεσε ότι "σε καμία περίπτωση" δεν θα συμπεριληφθεί κάτι τέτοιο στο ταμείο ESFS που θα λειτουργεί μέχρι το 2013.

    Από την πλευρά του ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι χρειάζεται μία "στεγανή λύση". Υπάρχει συναίνεση στην ανάγκη να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ΕΕ και να εντατικοποιηθεί ο συντονισμός στην οικονομική πολιτική αλλά απομένει να υλοποιηθούν αποφάσεις, πρόσθεσε ο κ. Γιούνκερ.

    Κατά της εξόδου υπερχρεωμένων χωρών από την Ευρωζώνη ο Αυστριακός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Πρελ

    Εν τω μεταξύ, ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας και υπουργός Οικονομικών, Γιόζεφ Πρελ, σε ομιλία του σε εκδήλωση της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας στη Βιέννη, τοποθετήθηκε κατά της εξόδου των υπερχρεωμένων χωρών από την Ευρωζώνη, καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε, όπως σημείωσε, ένα εξαιρετικά αρνητικό μήνυμα προς τις χρηματαγορές,.

    Σύμφωνα με την έγκυρη αυστριακή εφημερίδα Βίνερ Τσάιτουνγκ, της οποίας εκδότης είναι η Αυστριακή Δημοκρατία, ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε τη σημασία των προϋποθέσεων που θα πρέπει να ισχύουν στην Ευρωζώνη προκειμένου να δίνεται έκτακτη οικονομική βοήθεια στα κράτη που την έχουν ανάγκη.

    Συγχρόνως ανέφερε ότι και στο μέλλον θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι στόχοι δημοσιονομικής σταθερότητας και τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ο κ. Πρελ δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις κατά των κρατών που δεν πληρούν τα κριτήρια, ανέφερε μόνο ότι πρόκειται για ένα ακανθώδες ζήτημα. Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών τάχθηκε υπέρ της σύστασης ενός Ευρωπαϊκού Οίκου Αξιολόγησης, τονίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να είναι καθαρά διευρωπαϊκός, ώστε να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία του. Είδηση: 62114

    [07] Λιγότερο σπέρμα - περισσότερες πιθανότητες καρκίνου

    Παρασκευη, 04 03 2011 19:44

    Υγεια

    Μια νέα ιατρική μελέτη αποδίδει την αύξηση των ανδρικών καρκίνων και την πτώση της ποιότητας του σπέρματος στην αυξημένη έκθεση σε επιβλαβείς χημικές ουσίες. Η εξασθένηση της ποιότητας του σπέρματος και η αύξηση του καρκίνου των όρχεων φαίνεται σε έρευνα που έγινε στη Φινλανδία και δημοσιεύεται στο περιοδικό «International Journal of Andrology».

    Στην έρευνα πήραν μέρος άνδρες που γεννήθηκαν μεταξύ 1979 και 1987. Οι ερευνητές εστίασαν σε τρεις ομάδες ανδρών, που έκλεισαν τα 19 τους χρόνια στην περίοδο από 1998 έως 2006. Όσοι γεννήθηκαν στα τέλη του 1980 είχαν μικρή ποσότητα σπέρματος, συγκρινόμενοι με όσους γεννήθηκαν στην αρχή της δεκαετίας και, συγκεκριμένα, 227m για άντρες που γεννήθηκαν το 1979 - 81, 202m για όσους γεννήθηκαν το 1982 - 83 και 165m για άντρες που γεννήθηκαν το 1987.

    Επιπλέον, παρατηρήθηκε υψηλότερος αριθμός καρκίνου των όρχεων σε άντρες που γεννήθηκαν γύρω στο 1980, σε σύγκριση με άντρες που γεννήθηκαν περίπου το 1950.

    Η έρευνα συμπεραίνει ότι οι αιτίες είναι περιβαλλοντικές και, επομένως, προβλέψιμες. Η ταχεία, πλέον, πτώση της ποσότητας σπέρματος και η αύξηση του καρκίνου των όρχεων, στη Φινλανδία τουλάχιστον, υποδεικνύει πως υπάρχει μάλλον περιβαλλοντική αιτία.

    Πηγές: ΝΕΤ Είδηση: 62113

    [08] Δημοπρατείται η ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου Μαγνησίας

    Παρασκευη, 04 03 2011 22:33

    Δρομολογείται επιτέλους η ανέγερση του νέου κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας στην περιοχή Αλιβέρι Νέας Ιωνίας, καθώς η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου ανακοίνωσε την διακήρυξη του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου που θα κατασκευάσει το έργο. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 8 Μαρτίου, στις 10 το πρωί, στα γραφεία της ΚΕΔ στην Αθήνα.

    «Είναι σημαντικό ότι ένα έργο το οποίο αποτελεί χρόνιο αίτημα της περιοχής μας, εισέρχεται στην τελική ευθεία για την υλοποίησή του», τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας θα αποκτήσει ένα σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο, ικανό να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους συμπολίτες, ενώ ταυτόχρονα θα ανακουφιστεί ένα κεντρικό σημείο της πόλης.

    Όπως είναι γνωστό, το νέο Αστυνομικό Μέγαρο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο 3.887 τ.μ. που βρίσκεται στην περιοχή Αλιβέρι της Νέας Ιωνίας, το οποίο έχει παραχωρήσει ο πρώην Δήμος Νέας Ιωνίας. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 11,32 εκ. ευρώ και η χρηματοδότησή του θα γίνει από δάνειο με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

    Το κτίριο θα είναι τριώροφο, με ένα υπόγειο (συνολική επιφάνεια ορόφων 3.552,87 τ.μ. και υπογείου 1.618,17 τ.μ.,) και, εκτός από τους χώρους γραφείων, θα περιλαμβάνει επίσης χώρο συνάθροισης κοινού και επισκεπτών, χώρο άθλησης και εκπαίδευσης, χώρο κρατητηρίων, αποθήκες, μηχανολογικές εγκαταστάσεις, χώρο στάθμευσης και χώρο διαμονής προσωπικού. Τέλος, έχουν προβλεφθεί σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, ενώ ο βιοκλιματικός σχεδιασμός κατασκευής του κτιρίου στοχεύει στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη μείωση των λειτουργικών εξόδων.

    Πρωτοβουλία για τις Φυλακές

    Το θέμα μεταφοράς των Δικαστικών Φυλακών Βόλου από τη συνοικία της Χιλιαδούς, επαναφέρει ο Δήμαρχος κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος σε συνάντηση που είχε με τον κ. Κ. Ανεστάκο, στέλεχος της εταιρείας «Θέμις Κατασκευαστική», ενημερώθηκε ότι αναθερμαίνεται η προοπτική κατασκευής νέων φυλακών σε έκταση του Υπουργείου Δικαιοσύνης επί της επαρχιακής οδού Βόλου - Φαρσάλων.

    Πρόκειται για το σχεδιασμό που είχε δρομολογηθεί επί θητείας του κ. Σκοτινιώτη στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας και του κ. Φ. Πετσάλνικου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με τον κ.Ανεστάκο, σχεδιάζεται η ανέγερση δυο κτιρίων των 10 πτερύγων το καθένα, με δυνατότητα φιλοξενίας συνολικά 800 κρατουμένων και με όλους τους κανόνες που επιβάλλει ένα σύγχρονο σωφρονιστικό σύστημα.

    Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για την ανέγερση σωφρονιστικών καταστημάτων απαιτείται τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο που θα προβλέπει τους όρους δόμησης και το οποίο επικυρώνεται με Προεδρικό Διάταγμα. Ο κ. Ανεστάκος ενημέρωσε τον Δήμαρχο Βόλου ότι σε είκοσι περίπου ημέρες πρόκειται να υποβληθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής το τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο για ανέγερση φυλακών στη συγκεκριμένη έκταση, προκειμένου να ακολουθήσουν οι διαδικασίες δημοσιότητας, ενώ ο κ. Σκοτινιώτης προχώρησε στον ορισμό υπηρεσιακού στελέχους της Πολεοδομίας Δήμου Βόλου για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών και την προώθηση των διαδικασιών έκδοσης του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

    Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την υλοποίηση του σχεδίου, που θα επιτρέψει τη μεταστέγαση των Δικαστικών Φυλακών Βόλου και την απελευθέρωση μιας μεγάλης έκτασης σε μια πυκνοδομημένη συνοικία και δίπλα από σχολικά συγκροτήματα. Είδηση: 62125

    [09] Π. Σκοτινιώτης: Να παραχωρηθούν στο Δήμο οι κοινόχρηστοι χώροι της Βαμβακουργίας

    Παρασκευη, 04 03 2011 22:22

    Την παραχώρηση της χρήσης των κοινοχρήστων χώρων του οικοπέδου της πρώην βιομηχανίας «Βαμβακουργία Βόλου Α.Ε.» στο Δήμο Βόλου, ζητεί ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης με επιστολή του προς την πρόεδρο του ΟΕΚ κ. Γ. Κωτίδου, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα ένταξής τους σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων και ενδεχομένως, συμπληρωματικά, η εξασφάλιση χρηματοδότησης από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο των κυβερνητικών δεσμεύσεων για «αντισταθμιστικά» έργα στην περιοχή, μετά από την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων.

    Είδηση: 62124

    [10] Συνεργασία Δήμου Βόλου - ΟΛΒ για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων

    Παρασκευη, 04 03 2011 22:16

    Συζήτηση για θέματα συνεργασίας Δήμου Βόλου και Οργανισμού Λιμένος, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή και κυρίως στον τομέα της κρουαζιέρας, είχε η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου κ. Σ.Μπαρτζιώκα με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΒ κ.κ. Γ. Πρίγκο και Δ. Θεοδώρου κατά τη διάρκεια μεταξύ τους συνάντησης. H κ. Μπαρτζιώκα τόνισε ότι ο τουρισμός ως βασικός μοχλός οικονομικής ανάπτυξης αποτελεί κύρια προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής. Ιδιαίτερα, δε, ο τουρισμός κρουαζιέρας, για μια πόλη - λιμάνι όπως είναι ο Βόλος, αποτελεί βασική επιδίωξη».

    Στο πλαίσιο της συζήτησης που ακολούθησε αναπτύχθηκαν προτάσεις συνεργασίας των δύο φορέων με στόχο τη δυναμική προσέλκυση αφίξεων κρουαζιερόπλοιων και τη συγκράτηση των επιβατών στην πόλη και την γύρω περιοχή. Μεταξύ άλλων τονίστηκε η ανάγκη προώθησης της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς με ενιαίο τρόπο, ώστε να προτείνεται σε κάθε νέα άφιξη ένα δελεαστικό πακέτο ημέρας που θα καλύπτει τις ανάγκες κάθε επισκέπτη, η δημιουργία ενός πιο φιλικού περιβάλλοντος για τους τουρίστες που αποβιβάζονται στο λιμάνι και εισέρχεται στην πόλη για πρώτη φορά, η δυνατότητα οργανωμένης μεταφοράς τους στο κέντρο, η τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης και οδηγιών με κατεύθυνση το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης, η λειτουργία γραφείου υποδοχής κατά την άφιξη κ.α.

    Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ο.Λ.Β. Γ. Πρίγκος τόνισε ότι για το λιμάνι του Βόλου, ως φορέας υποδοχής του τουριστικού αυτού προϊόντος, ο Οργανισμός έχει αναλάβει το βάρος να εξασφαλίσει πιστώσεις για τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών, που θα ζωντανέψουν την περιοχή και θα δημιουργήσουν συνθήκες ανάπτυξης για όλο το θεσσαλικό χώρο.

    Ο Ο.Λ.Β. συμμετέχει στην Medcruise, τον Οργανισμό Λιμένων Κρουαζιέρας της Μεσογείου, ενώ το προσεχές διάστημα πρόκειται να συμμετάσχει στην «Cruise Shipping Maiami», τη μεγαλύτερη στον κόσμο έκθεση κρουαζιέρας, που θα πραγματοποιηθεί στο Μαϊάμι των ΗΠΑ από τις 14-17 Μαρτίου 2011.

    Προς την κατεύθυνση ενδυνάμωσης και αποτελεσματικότερης λειτουργίας των όποιων πρωτοβουλιών αναληφθούν, ο πρόεδρος του Ο.Λ.Β. σημείωσε ότι ο Οργανισμός Λιμένο προσανατολίζεται στην επεξεργασία-υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας με το Δήμο Βόλου, το Εμπορικό - Βιομηχανικό Επιμελητήριο και τον Εμπορικό Σύλλογο, με στόχο την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών για την προώθηση του Βόλου ως προορισμού κρουαζιέρας. Είδηση: 62123

    [11] Μασκ(ί) πάρτυ στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

    Παρασκευη, 04 03 2011 22:05

    Νυχτερινό σκι το Σάββατο το βράδυ και στη συνέχεια μασκέ πάρτυ στο Καταφύγιο διοργανώνει το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, το Σάββατο 5 Μαρτίου 2011. Πιό συγκεκριμένα το νυχτερινό σκι θα διαρκέσει από τις 19.00 μ.μ. έως τις 22.00 μμ. Νωρίτερα και από τις 18.00 μ.μ. έως τις 19.00 μ.μ. οι σκιέρ θα μπορούν να ανεβαίνουν με τον αναβατήρα Πήλιο 2.

    Είδηση: 62122

    [12] Το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

    Παρασκευη, 04 03 2011 15:01

    Αρχίζουν το απόγευμα στην Αθήνα, οι εργασίες της Συνόδου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Στο επίκεντρο της Συνόδου που θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου, θα βρεθούν το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας και η διαμόρφωση μίας προοδευτικής διακυβέρνησης για την Ευρώπη του αύριο.

    Στο μεταξύ, την Πέμπτη, ο Γ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον νικητή των εκλογών στην Ιρλανδία, Έντα Κένυ.

    Οι δυο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 11ης Μαρτίου.

    Πηγή: ΝΕΤ FM Σχετικές ειδήσεις: Σύνοδος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στην Αθήνα και 11η Σύνοδος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ Είδηση: 62093

    [13] Κοινωνικός Τουρισμός: Κριτήρια συμμετοχής και προθεσμίες

    Παρασκευη, 04 03 2011 12:34

    Με ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας, κάνει γνωστό ότι αρχίζει την Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011, στην Αττική η κατ' αλφαβητική σειρά απογραφή των δικαιούχων παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας που θα συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2011. Για πρώτη φορά ταυτόχρονα με την απογραφή τους οι δικαιούχοι θα παραλάβουν και τα δελτία τους.

    Για να διαπιστωθεί αν ο πολίτης που προσέρχεται για απογραφή είναι δικαιούχος παροχών και αν έχει τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων θα χρησιμοποιηθεί ONLINE εφαρμογή που κατασκευάστηκε από τον Οργανισμό, μετά την παραλαβή από το ΙΚΑ ηλεκτρονικού αρχείου με στοιχεία ασφαλισμένων και συνταξιούχων. Η απογραφή θα γίνει με κριτήρια εισοδήματος για όλους τα οποία είναι:

    α) Μεμονωμένοι δικαιούχοι με ατομικό / οικογενειακό εισόδημα 17.000β¬ β) Δικαιούχοι δύο άτομα με οικογενειακό εισόδημα 25.000β¬ γ) Δικαιούχοι τρία άτομα με οικογενειακό εισόδημα 33.000β¬ δ) Δικαιούχοι τέσσερα άτομα (όχι πολύτεκνοι) με οικογενειακό εισόδημα 41.000β¬ ε) Πολύτεκνοι δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα 50.000β¬

    Όπως τονίζει ο ΟΕΣ: «ως δηλωθέν εισόδημα λογίζεται κάθε εισόδημα (ατομικό στην περίπτωση των μεμονωμένων δικαιούχων ή το οικογενειακό για τις λοιπές περιπτώσεις, από οποιαδήποτε αιτία ή πηγή ανεξαρτήτως εάν φορολογείται. Σας διευκρινίζουμε ότι το όριο εισοδήματος, που ισχύει κατά περίπτωση για την χορήγηση των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού, εξαρτάται από τον αριθμό των δικαιούχων ανά αίτηση, οι οποίοι δικαιούνται Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού, δηλαδή οι γεννηθέντες μέχρι και το 2006. Προστατευόμενα μέλη (παιδιά) κάτω των πέντε (5) δεν λογίζονται δικαιούχοι, δεν καταχωρούνται στην αίτηση και δεν εκδίδονται Δ.Κ.Τ. Εφιστούμε την προσοχή σας κατά την απογραφή πολύτεκνων δικαιούχων (από 3 παιδιά και άνω) να συμπληρώνεται οπωσδήποτε στην αίτηση το πεδίο «Πολύτεκνος» και να καταχωρούνται μόνο τα παιδιά άνω των πέντε (5) ετών. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση των πολύτεκνων οικογενειών ανεξάρτητα από τον αριθμό δικαιούχων στην αίτηση, το όριο εισοδήματος είναι 50.000 β¬. Μεμονωμένοι δικαιούχοι θεωρούνται οι άγαμοι και οι έγγαμοι που δεν έχουν ασφαλιστικά προστατευόμενα τέκνα και ο, η σύζυγος δεν είναι δικαιούχος των παροχών του Ο.Ε.Ε. Σε περίπτωση διάστασης ενός ζευγαριού, που όμως στο εκκαθαριστικό είναι ακόμα μαζί, να πρέπει να προσκομίζουν αποδεικτικό ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία του διαζυγίου, διαφορετικά να υπολογίζεται το συνολικό οικογενειακό εισόδημα.

    Διευκρινίζεται ότι στον υπολογισμό του Δηλωθέντος εισοδήματος να περιλαμβάνονται κάθε μορφής εισοδήματα όπως: Μισθωτές ΥπηρεσίεςΈσοδα από Ακίνητα (ενοίκια) Αυτοτελή φορολογούμενα ποσά (τόκοι από καταθέσεις, αποζημιώσεις κ.λ.π.). Έσοδα από Ελεύθερα ΕπαγγέλματαΔιαφορά ΤεκμηρίωνΈσοδα από Γεωργικές Επιχειρήσεις. Κάθε άλλο εισόδημα που αναφέρεται στο σχετικό εκκαθαριστικό. Εξαιρούνται τα Ακαθάριστα έσοδα ατομικής επιχείρησης τα οποία δεν υπολογίζονται ως εισόδημα».

    Προϋποθέσεις

    Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2011 δικαιούνται να λάβουν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι και τα μέλη των οικογενειών τους που δεν πήραν το 2010 την παροχή αυτή ή εισιτήρια θερινού εκδρομικού προγράμματος ή εισιτήρια κρουαζιέρας. Εξαιρούνται οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι, οι άγαμες μητέρες και οι μονογονεϊκές οικογένειες (που έχουν εν ζωή ένα γονέα), οι οποίοι δικαιούνται δελτία Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2011 ανεξάρτητα αν το 2010 έλαβαν την παροχή αυτή ή εισιτήρια θερινού εκδρομικού προγράμματος ή εισιτήρια κρουαζιέρας. Τα άτομα με αναπηρία δικαιούνται μόνο δελτία Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2011 οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη τους, ανεξάρτητα αν έλαβαν την παροχή αυτή το 2010. Η χορήγηση των δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού θα γίνει με βάση το συνολικό ατομικό ή οικογενειακό κατά περίπτωση εισόδημα. Οι δικαιούχοι προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού άλλων φορέων δεν δικαιούνται την παροχή αυτή από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας.

    Δικαιούχοι

    Α) Εργαζόμενοι: που καταβάλλουν εισφορές υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και έχουν πραγματοποιήσει 100 ημέρες εργασίας ή 50 ημέρες επιδοτούμενης ανεργίας το έτος 2010. Οι εργαζόμενοι σε οικοδομικές εργασίες που καταβάλλουν εισφορές υπέρ ΟΕΕ και έχουν πραγματοποιήσει 75 ημέρες εργασίας ή 50 ημέρες επιδοτούμενης ανεργίας το έτος 2010. Οι άγαμες μητέρες και οι μονογονεϊκές οικογένειες (που έχουν στη ζωή ένα γονέα) που καταβάλλουν εισφορές υπέρ ΟΕΕ και έχουν πραγματοποιήσει 50 ημέρες εργασίας ή επιδοτούμενης ανεργίας το έτος 2010.

    Β) Συνταξιούχοι: Όσοι το τελευταίο πριν τη συνταξιοδότησής τους διάστημα ήταν ασφαλισμένοι σε φορέα κύριας ασφάλισης και κατέβαλαν εισφορές υπέρ ΟΕΕ για τουλάχιστον 1.500 ημέρες εργασίας. Όσοι έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 4.500 ημέρες εργασίας στον κλάδο ασφάλισης κατά του κινδύνου της ανεργίας σε προηγούμενο της συνταξιοδότησής τους φορέα. Εξαιρούνται όσοι έκαναν αυτασφάλιση προκειμένου να συμπληρώσουν τις απαιτούμενες ημέρες εργασίας. Γι' αυτούς απαιτούνται 4.000 ημέρες εργασίας για κλάδο κατά του κινδύνου της ανεργίας.

    Γ) Άτομα με αναπηρία: με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, εφόσον αυτό προκύπτει από γνωματεύσεις Α/βάθμιων ή Β/βάθμιων Υγειονομικών Επιτροπών των ασφαλιστικών φορέων τους, ανεξαρτήτως ημερών εργασίας πριν από τη συνταξιοδότηση. Οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη τους δικαιούνται δελτία Κοινωνικού Τουρισμού ανεξάρτητα αν έλαβαν την παροχή αυτή το 2010 και δεν δικαιούνται εισιτήρια θερινού εκδρομικού προγράμματος έτους 2011. Για τα άτομα με αναπηρία χορηγείται δελτίο κοινωνικού τουρισμού για το συνοδό τους μόνο στην περίπτωση που η αναγκαιότητα συνοδείας προκύπτει από τις ανωτέρω γνωματεύσεις.

    Επισημαίνεται ότι για μεμονωμένα άτομα με αναπηρία α) παραπληγικούς - κινητικά αναπήρους β) νεφροπαθείς υπό αιμοκάθαρση, ή μεταμόσχευση, δεν απαιτείται γνωμάτευση για χορήγηση δελτίου κοινωνικού τουρισμού στο συνοδό τους. Τα προστατευόμενα μέλη (παιδιά) των δικαιούχων δικαιούνται δελτία Κοινωνικού Τουρισμού από ηλικίας 5 ετών και μέχρι της συμπλήρωσης του 18ου έτους της ηλικίας τους ή του 24ου εφόσον είναι άνεργα ή του 26ου εφόσον σπουδάζουν σε οποιαδήποτε Δημόσια Σχολή.

    Δικαιολογητικά

    Εργαζόμενοι: α) Ατομικό και οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας (θεωρημένα) β) Αστυνομική ταυτότητα γ) Πρωτότυπο και φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος οικονομικού έτους 2010. Σε περίπτωση επιδοτούμενης ανεργίας θα προσκομίζεται απαραίτητα η εγκριτική απόφαση από τον ΟΑΕΔ. Οι απολυόμενοι από το στράτευμα, οι οποίοι πριν τη στράτευσή τους ήταν δικαιούχοι παροχών ΟΕΕ και μέσα σε διάστημα 6 μηνών από την απόλυσή τους, θα προσκομίζουν απολυτήριο στρατού και βιβλιάριο ασθενείας θεωρημένο για το έτος 2010.

    Συνταξιούχοι: α) Ατομικό και οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας (θεωρημένα) β) Αστυνομική ταυτότητα γ)Αρχική απόφαση σύνταξης ή βεβαίωσης από τον συνταξιοδοτικό φορέα δ) Πρωτότυπο και φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος οικονομικού έτους 2010.

    Άτομα με αναπηρία:

    α) Ατομικό και οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας (θεωρημένα)

    β) Αστυνομική ταυτότητα

    γ) Πρωτότυπο και φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος οικονομικού έτους 2010.

    δ) Γνωματεύσεις Α΄/βαθμίων ή Β΄/βαθμίων Υγειονομικών Επιτροπών των ασφαλιστικών φορέων, από τις οποίες προκύπτουν παθήσεις που επιφέρουν αναπηρία ίση ή μεγαλύτερη του 67% και αναγκαιότητα συνοδείας για χορήγηση δελτίου σε συνοδό.

    Το πρόγραμμα πανελλαδικά θα καλύψει 570.000 άτομα (αριθμός μεγαλύτερος σε σχέση με πέρυσι) και η δαπάνη του προϋπολογίζεται σε 62.700.000 ευρώ. Η διάρκειά του για πρώτη φορά θα είναι ολόκληρος χρόνος από 01/04/2011-31/03/2012. Συμμετέχουν περισσότερα από 2.500 τουριστικά καταλύματα. Ο κοινωνικός τουρίστας έχει τη δυνατότητα πρωινού, γεύματος, επτά διανυκτερεύσεων, με ημερήσια οικονομική συμμετοχή ανάλογα τις παρεχόμενες υπηρεσίες, την κατηγορία του καταλύματος και τη χρονική περίοδο συμμετοχής του (από 0-25,83 ευρώ).

    Περισσότερα και αναλυτικότερα στοιχεία, όπως τις διευθύνσεις των κατά τόπους γραφείων του ΟΕΕ και τις ημέρες προσέλευσης με αλφαβητική σειρά, οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι μπορούν να λαμβάνουν από την ιστοσελίδα του Οργανισμού www.oee.gr Είδηση: 62074

    [14] Φθηνότερο κατά 4,32% το φετινό σαρακοστιανό τραπέζι

    Παρασκευη, 04 03 2011 12:30

    Φθηνότερο κατά 4,32 % θα είναι το φετινό σαρακοστιανό τραπέζι σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, τα 19 είδη του παραδοσιακού τραπεζιού της Καθαράς Δευτέρας στοιχίζουν φέτος 118,41 ευρώ ενώ πέρυσι στοίχιζαν 123,76 ευρώ. Στη Βαρβάκειο οι έμποροι δηλώνουν ότι οι τιμές στα σαρακοστιανά προϊόντα κινούνται στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, ωστόσο οι καταναλωτές είναι προσεκτικοί και συγκρίνουν τις τιμές των προϊόντων.

    Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι οι τιμές των σαρακοστιανών

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου οι τιμές στα οπωροκηπευτικά παρουσιάζουν κατά μέσο όρο πτώση 10,74%, αντίστοιχα τα κατεψυγμένα θαλασσινά παρουσιάζουν πτώση κατά μέσο όρο 5,82% σε σχέση με πέρυσι.

    Ο χειροποίητος χαλβάς με γεύση κακάο ή βανίλια κατά μέσο όρο παραμένει στις ίδιες τιμές με πέρυσι.

    Στον ταραμά και τα υποπροϊόντα του η μείωση τιμών είναι κατά μέσο 11,23%. Η τιμή στις ελιές Χαλκιδικής παρουσιάζει επίσης μείωση κατά μέσο όρο 5,81%, ενώ οι τιμές Καλαμών παρουσιάζουν αύξηση κατά 14,72%.

    Ενδεικτικά, η τιμή για τις μεγάλες κατεψυγμένες γαρίδες το κιλό κατά μέσο κοστίζει 17,38 ευρώ, ενώ την ίδια περίοδο πέρυσι κόστιζε 21,69 ευρώ. Τα μεγάλα καταψυγμένα καλαμάρια κοστίζουν κατά μέσο όρο φέτος 6,58 ευρώ το κιλό, ενώ πέρυσι κόστιζαν 6,87 ευρώ και τα κατεψυγμένα μεσαία χταπόδια (από 1,5 έως 2,5 κιλά) κοστίζουν κατά μέσο όρο 13,01 ευρώ το κιλό, ενώ πέρυσι κόστιζαν κατά μέσο όρο 11,48 ευρώ.

    Η τιμή της καθιερωμένης λαγάνας εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στα 2,50 ευρώ (750 γραμ.) στην ίδια τιμή με πέρυσι.

    Το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας επισημαίνει ότι στην αγορά υπάρχει επάρκεια αγαθών, καθώς και ότι οι έλεγχοι από τις υπηρεσίες του Υπουργείου θα εντατικοποιηθούν καθ΄ όλη την διάρκεια του Τριημέρου, προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα αισχροκέρδειας, αλλά και να εξασφαλιστεί η ποιότητα των προϊόντων που φτάνουν στο τραπέζι του καταναλωτή.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 62086

    [15] Αφγανιστάν: Συγγνώμη Ομπάμα για τα συμμαχικά πυρά κατά παιδιών

    Παρασκευη, 04 03 2011 12:11

    Διπλή συγγνώμη δέχθηκε ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάϊ τόσο από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, όσο και από τον διοικητή των δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν για τις αθρόες απώλειες αμάχων πολιτών κατά τις πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές της διεθνούς δύναμης στην επαρχία Κουνάρ στα ανατολικά της χώρας. Σύμφωνα με Αφγανούς αξιωματούχους τις τελευταίες δύο εβδομάδες τουλάχιστον 80 άμαχοι σκοτώθηκαν σε τέσσερις επιδρομές με αποκορύφωμα τη δολοφονία εννέα παιδιών που μάζευαν ξύλα από τα πυρά στρατιωτικών ελικοπτέρων. Στη μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία, που είχαν οι Ομπάμα και Καρζάϊ, την Τετάρτη, ο πρώτος εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για το περιστατικό ενώ και οι δύο συμφώνησαν ότι παρόμοια συμβάντα υπονομεύουν τις κοινές προσπάθειες για την καταπολέμηση του φαινομένου της τρομοκρατίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

    Παράλληλα, οι δύο πρόεδροι, που συνομίλησαν για μία ώρα περίπου, εξέτασαν θέματα που αφορούν τις εξελίξεις στην περιοχή και κυρίως τη μετάβαση του ελέγχου της ασφάλειας του Αφγανιστάν, στην κυβέρνηση της χώρας, με την έναρξη τον Ιούλιο, της διαδικασίας απαγγίστρωσης των αμερικανικών στρατευμάτων, όπως έχει αναγγελθεί από τον Αμερικανό πρόεδρο.

    «Και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι ΗΠΑ και Αφγανιστάν πρέπει να συνεχίσουν τις κοινές προσπάθειες για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση του Αφγανιστάν, ενώ ο πρόεδρος Ομπάμα επαναβεβαίωσε την υποστήριξή του στις δημοκρατικές διαδικασίες στο εσωτερικό της χώρας», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    Μια ημέρα νωρίτερα και ο διοικητής των δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν Αμερικανός στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέας είχε ζητήσει μία πρωτοφανή στα χρονικά συγγνώμη.

    Ο Πετρέας τόνισε πως η δύναμη των 150.000 ανδρών της διεθνούς δύναμης του ΝΑΤΟ (ISAF) αναλαμβάνει την «πλήρη ευθύνη» για τους θανάτους αυτούς τονίζοντας πως εάν αποδειχθεί δόλος θα υπάρξουν πειθαρχικά μέτρα.

    «Λυπούμεθα για την τραγωδία τούτη και ζητούμε συγγνώμη από τα μέλη της αφγανικής κυβέρνησης, τον λαό της χώρας, και ακόμη περισσότερο τα επιζώντα μέλη όσων βρήκαν τον θάνατο από αυτή την επιχείρηση», τόνισε ο Πετρέας.

    Ο Πετρέας τόνισε πως η δύναμη των 150.000 ανδρών της διεθνούς δύναμης του ΝΑΤΟ (ISAF) αναλαμβάνει την «πλήρη ευθύνη» για τους θανάτους αυτούς τονίζοντας πως εάν αποδειχθεί δόλος θα υπάρξουν πειθαρχικά μέτρα.

    Ο ίδιος έδωσε εντολές ώστε όλοι οι στρατιωτικοί διοικητές και τα πληρώματα των επιθετικών ελικοπτέρων να ενημερωθούν εκ νέου για τους ορθούς κανονισμούς διεξαγωγής των επιδρομών.

    Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters Είδηση: 62049


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 4 March 2011 - 22:07:42 UTC